Hocam kesitte sıva, döşeme altlarında yani bir alt katın tavanında döşeme komutu ile çizilebilir diye düşünüyorum ancak döşemeden kirişlere ve kirişlerden duvarlara nasıl dönüyor ? Fazla mahal olan projelerde bu detayların içinden nasıl çıkılıyor ? Elinize sağlık.
@EreNNnxtlsj26 күн бұрын
Hocam videoda ileride detaylı anlatıcam diye bahsettiklerinizi sabırsızlıkla bekliyorum, emeğinize sağlık. Hocam ruhsat revit ile baştan sonra ruhsat projesi hiçbir yerde yok, anlatmayı düşünüyor musunuz acaba
@umutyildiz47182 ай бұрын
dosyayı paylaşır mısınız
@madvenus2 ай бұрын
Çok teşekkür ederim
@brkakcam-ce3 ай бұрын
Hayır o birim fiyata göre çıkmıyor Toplam Hizmet Bedeli 08:20
@NesimiklcaslanNesimiKlcaslan6 ай бұрын
autocad lt de flatten komutu maalesef yok. bu sorunu lt üzerinden çözebileceğimiz şekilde nasıl yaparız ?
@NesimiklcaslanNesimiKlcaslan6 ай бұрын
2. önerinizi deneyince çizim düzeldi. yalnız sadece 1 adet kullandığım tefriş düzelmedi. oda sorun değil tefriş nasıl olsa. teşekkürler.
@irem69096 ай бұрын
enter ı space le nasıl değiştirdiniz
@saadetsultankaya61058 ай бұрын
Hep lazım bilgiler
@reprise65388 ай бұрын
Şimdiye kadar izlediğim en gerçekçi ve öğretici duvar videosu oldu. Teşekkürler....
@Rafciz169 ай бұрын
Çok Teşekkür Ederim İşime yaradı Allah razı olsun
@burhancanakay11 ай бұрын
Yonetmelik serisi bir hukukcu olarak gelse iyi olur.
@ersindemir2919 Жыл бұрын
bu konuyla ilgili en detaylu ve açıklayıcı video. aydınlattığınız için teşekkürler
@ikrakara2072 Жыл бұрын
teşekkürler
@MerveKılıç-q5v Жыл бұрын
Arkadaşlar ben bunu yapınca çizgilerim gitti nasıl bi yol izleyebilirim ?
@nagmekerimoglu759 Жыл бұрын
Kimse açıklamamıştı yeni sayfa açıldığında nasıl kayıt olur diye teşekkürler
@egonulas Жыл бұрын
reviti kesit görünüş almak için kullanıyorum..projeyi autocadde sonlandırıyorum..1/50 ölçek için aşırı detay girildiğini düşünüyorum.zaman maliyet açısından yaklaştığımda revit kullanışlı bulmuyorum çünkü küçük ölçekli konut villa fabrika vb projeler çiziyoruz...bu yönteminiz elbette uygulamaya yönelik büyük ölçekli metraj keşif dosyası hazırlanacak projeler için çok doğru bir çalışma...ama bu kadar uğraşacaksam revit kullanmamın pek de verimli olmayacağı kanatindeyim.aynı süre içerisinde autocad de aynı detayı verebilir..bu nedenle revit benim için sadece bir yardımcı program konumunda..ide cad efsane bir ölçülendirme mantığı olan bir programken revitin paralel olmayan duvarlara ölçülendirememesi gibi bir başka handikapı da var.
@archhasangoral Жыл бұрын
Hocam guzel bir bilgi..tesekurler ..hocam olculendırme noktalarını sıfırlmama yapamıyoruz onları nasıl duzeltecegız..
@hakangorduk3251 Жыл бұрын
Arkadaşın bilgisine ek olarak söyleyeyim bunun için tek bir komut var. Kotlu çizimlerle uğraşmıştım oradan biliyorum. "Flatten" komutu 3d koordinatlı objelerini 2d'ye çevirir. Biraz kasar ama hiç uğraşmadan z'leri düzlersiniz.
@MertoSan Жыл бұрын
bu araa mimari proje eğitim videonuz var mı udmy vs. çalışmanız çok titiz
@MertoSan Жыл бұрын
hocam selamlar , sıvayı ayrı modellemek daha mı mantıklı yani anlamadım. ne gibi faydası var ayrı sıva family yaparsak. ? teşekkürler
@helinsadioglu5237 Жыл бұрын
Hocam bu detayda bir kurs yapabilir misiniz acaba? Uygulama projesi baştan sona nasıl çizilir diye
@mehmetkaraca4322 Жыл бұрын
Çıldırmış olmalısınız🙂 Bu şekilde Revit modellenir mi! Proje ilerledikçe ve diğer gruplardan veriler geldikçe işin içinden çıkılmaz bir hal alır. Revitte her bir detayı ince ince modellemeye gerek yok. Modelin prensipte doğru olması ve diğer disiplinlere doğru verinin aktarılmasını sağlaması önemli. Küçük detaylar daha sonra detay çizimleri ile geliştirilir. Buradaki duvar problemine gelirsek, duvarlar için 3 tip parametre ve duvar etiketi oluşturursunuz. A yüzü, Core ve B yüzü. Etiketlemeyi buna göre rahatça yaparsınız.
@EreNNnxtlsjАй бұрын
Size zahmet, Son kısımda dediğinizi biraz daha açabilir misiniz acaba ?
@mehmetkaraca4322Ай бұрын
@@EreNNnxtlsj Aynı duvar için iki ayrı etiket tipi kullanmak istiyorsanız, öncelikle shared parameter'dan iç duvar ve dış duvar olarak iki parametre tanımlayın. Daha sonra bu parametrelere göre iki duvar etiketi tipi oluşturun. Etiketlerden birisi iç duvar parametresini göstersin, diğeri dış duvar parametresini. Boylece tek bir duvar için duvarın iç kısmında bir etiketi diğer kısmında diğer etiketi kullanırsınız. Burada önemli olan duvarlara içi ve dışı için gerekli uygun kodları yazmak sadece.
@EreNNnxtlsj26 күн бұрын
@@mehmetkaraca4322cevapladığınız için teşekkür ederim, ben mi yanlış anladım acaba diye tekrardan bi şey sormak istiyorum. Bu videodaki ana mesele duvar katmanlarına ayrı etiket yapıp ayrıştırmak değilki, burda ruhsat projelerinde göstermemiz gereken kesitte, planda, duvarlarda dönen sıva’nın nasıl doğru birleşim şekilde çözülebileceği değil mi ? Ben mi yanlış anladım acaba? Olabilir çünkü daha yeni öğreniyorum ondan dolayı sizin dediğinizi de tam anlayamamışsam kusura bakmayın.
@HLAlper Жыл бұрын
Merhaba, saatlerce kendim yapmaya çalıştım, istediğim yere alamamıştım. Çok Çok teşekkür ederim.
@busedundar6728 Жыл бұрын
3d polylinelarda ne yapmak gerek
@betulcobankaya7932 Жыл бұрын
teşekkürler
@user-yo8ef6ri6s Жыл бұрын
Ağzınıza sağlık, devamını bekliyoruz
@muhammedirmak410 Жыл бұрын
eyvallah güzel abim
@oyuncuablaciziyor2 жыл бұрын
Merhaba anlatımınız gerçekten efsane. Şimdiye kadar bana en hitap eden anlatım sizinkiydi. Videoda AKILLI FAMILY konusunu da anlatacam demişsiniz, keşke onun da videosunu çekip yayınlasanız. Bir de pencere family'nizi paylaşabilmeniz mümkün mü. Şimdiden teşekkürler.
@eagle98932 жыл бұрын
Arayüz anlatan oldukça fazla revit videosu var ancak böyle direkt revitteki uygulama esaslı sorunlara değinmeniz gerçekten isabet olmuş. Çok yararlı video. Emeğinize sağlık
@ilkeryavuz53992 жыл бұрын
hocam çok teşekkürler
@ilkeryavuz53992 жыл бұрын
hocam ağzınıza sağlık
@AyLayKt2 жыл бұрын
Emeğine sağlık hocam baştan sona uygulama projesi çizimi gelirse güzel olur. Tabi revite yeni geçenler için daha detaylı ve basit anlatımlarla olursa daha iyi olur.İyi çalışmalar.
@yunusemreozyurt_2 жыл бұрын
mahmut tuncer şakasına bu kadar gülmemeliyim hgfdgsgjhdgsl
@bekirkaraokur15992 жыл бұрын
HOCAM VİDEONUZ ÇOK YARARLI ANCAK İLGİMİ ÇEKEN PENCERELERİNİZİN DETAYI RİCA ETSEM KAYNAK PAYLAŞABİLİR MİSİNİZ?
@Aya_sofya2 жыл бұрын
Çizimin revitte cm olarak doğru gelmesi için max de units bölümünde cm yaptıktan sonra ayrıca system units kısmındaki ölçü birimini de cm yapabilirsiniz.
@misafir342 жыл бұрын
Revit öğrenimi için baştan sona bi kurs düzenleseniz ne kadar hoş olur acaba yeni öğrenecek arkadaşlara tavsiye edebiliceğiniz bir revit kurs içeriği bulunuyormu gönül isterdiki sizden öğrenelim fakat ne yazıkki daha yeni başlamışsınız revit içeriklerine ./
@Aya_sofya2 жыл бұрын
Çok teşekkürler çok önemli bir püf noktası elinize sağlık
@rahman34752 жыл бұрын
Hocam teşeşkkürler bu kesiti sketchuptaki gibi çizgisel olarak 2boyutlu autocadta aktaramıyormuyuz. maxtaki asıl sorun bu bence.
@rahman34752 жыл бұрын
section komutu dışında bir teknik yokmu ?
@borannbАй бұрын
@@rahman3475 bulabildin mi
@cemkuybu19352 жыл бұрын
Anlatımınız harika. Bir soru sormak istiyorum. Yanıtlarsanız sevinirim. Yukarıda anlattığınız konu ile çok alakalı. Duvarlarımın üstüne, ismine sıva adı verdiğim ikinci bir duvar çizmek istediğimde şu sorunla karşılaşıyorum; köşeleri dönerken sıva duvarın ortasına yapışıyor ve bir türlü duvar yüzeyine kesintisiz sıva adlı duvar katmanı çizemiyorum. İkinci duvar katmanı köşeleri dönerken diğer duvarın aksına hizalanıyor. Çözemedim.
@haruncan11052 жыл бұрын
selam. Ya arkadaşlar, revit veya archicad gibi programlar kullanıyorsak neden autocad e ihtiyaç duyuyoruz?. Bir arkadaş da çıkıp; tapu, imar durumu, aplikasyonu önüne alıp, taks-kaks veya emsale göre sıfırdan anlatmıyor.
Жыл бұрын
Merhaba, haklısınız ben de sizin gibi düşünüyorum aslında ama bazı programların yapabildiğini daha doğrusu hızlı yapabildiğini diğeri yapamayabiliyor. Tüm programların en hızlı ve kolay kısımlarını kullanmak ve bu birlikteliği sorunsuz yürütmek daha mantıklı gelmeye başladı bana son yıllarda. Şu an programların birlikteliği özellikle de revit-cad-max çok iyi çalışıyor bence.
@sumeyyecevahiroglu20342 жыл бұрын
Çok güzel bir video olmuş, çok yararlı oldu teşekkürler, ellerinize emeğinize sağlık.
@senanurceviker41422 жыл бұрын
bir sorum olacak. videodaki gibi birkaç tane block referance var ancak anlattığınız yolla sadece bir tanesini düzeltebildim diğerlerinde refedit komutu çalışmıyor
2 жыл бұрын
Yanılmıyorsam bazı akıllı blocklarda çalışmıyor refedit. Çift tıklayarak block editorden değiştirmek gerekebilir. Tam emin olamadım ama :)
@rmysbanewood11712 жыл бұрын
Hocam ben sketchupta araziyi bu şekilde uydu görüntüsünden göremiyorum dolayısıyla eğim falan hiç belli olmuyor
@ahmetsaglik33682 жыл бұрын
Kolay gelsin. inşaat alanı 60000 m2 140 blok ama 10 tip var. Burada inşaat alanına 60000 m2 tekrarlanan sayısına 10 mu yazacagız. Bu konuda yardımcı olursanız memnun olurum. Teşekkürler
2 жыл бұрын
Merhaba, aslında bu soru biraz tartışmalı. Arsada kot olduğunda tüm tipler için vaziyet çalışıyoruz bu durumda hepsinin m2 sini toplam inşaata dahil etmek gerekiyor. Fakat verdiğiniz örnek m2 si çok yüksek olduğu için ve çok katlı olduğu için bir blok m2 si üzerinden gidip tekrar sayısı girilebilir. Ya da bir blok kendi m2 üzerinden hesaplanır, sonraki tekrarlar %75, %50, %25, %25, %25 .... diye gider. Ama dediğim gibi bu 10 villa projesi ise tipler aynı olsa da oturumları değişeceğinden ve vaziyet yükü olacağı için toplam m2 üzerinden gitmek daha mantıklı olabilir.
@hasanfatihsarkaya59492 жыл бұрын
Teşekkürler anlatımınız için. Taks Kaks videonuzu ne zaman yüklersiniz acaba?
@kralice74662 жыл бұрын
Merhaba çok teşekkür ederim video için,harika ve çok yararlı bir video olmuş. Bende de aynı sorun vardı halletim ama textler ne yapsam yapayım havada kalıyor sıfırlanmıyor. Ve text bölümüne girince position z bölümü aktifleşmiyor,0 yazmak için. Ne yapabilirim?
@hasanaydin20092 жыл бұрын
ne kadar kırpılıyor fiyatlardan acaba
@kafanagore69982 жыл бұрын
En az %50 o da ismini duyuran tecrübeliler için. %70-80e kadar çıkıyor. Yani beş kuruş para alamıyorsun
@hasanaydin20092 жыл бұрын
@@kafanagore6998 cidden o kadar kırpılıyor mu? Bu kadar mezun vermeye devam ederse yüzde doksan doksan beş olcak heralde
@kafanagore69982 жыл бұрын
@@hasanaydin2009 Öyle daha vergisini de sitedeki tutara göre ödüyorsun. Senin kazancına da göre değil. Mezunla alakalı bi durum değil, bizden üniversitesi ve nüfusu çok daha fazla olan ülkeler var ama böyle bi sıkıntı yaşamıyorlar. Bizde iş olanağı yok, devlet istihdam sağlayamıyor. Bide ekonomik kriz de cabası zaten istihdamın düşmanı.
@b9457-m7j2 жыл бұрын
Merhabalar öncelikle bu video için çok teşekkür ederim youtube'ta eşi benzeri olmayan bir video gerçekten çok teşekkürler. Ben mimarlık öğrencisiyim ve teslimini yapmış olduğum bir proje üzerinden revit öğrenmeye çalışıyorum cephe kaplamam ve pencerelerle olan ilişkileri de tam olarak videoda örneklendirdiğiniz gibi. Dolayısıyla sizi bir kaç soruyla darlayacağım izin verirseniz. Öncelikle duvarlarınızda gössterdiğiniz katmanlarda da gördüğümüz taş yünü, cam yünü su yalıtım membranları gibi malzemeleri nereden edinebilirim acaba eğer böyle bir platform yoksa siz çalıştığınız şirket vesilesiyle mi edindiniz ve kendimiz nasıl hazırlayabileceğimiz hakkında bir video çekebilir misiniz? Sonrasında uygulama projesi detay doğruluğundaki bu pencereleri de aynı şekilde kendimiz hazırlayabiliyor muyuz veya hazır edinebileceğimiz siteler var mı? Denizliklerde yaşanan sorunu familylerde nasıl çözüyoruz? Duvar üzerinden hazırladığınız 2cm lik sıva layerını nasıl hazırladığınız hakkında da bilgi paylaşabilirseniz çok sevinirim planlarınızda duvarlarınız ve sıva birbirinden farklı bir şekilde çok net olarak okunabiliyor birleşmeden bunları nasıl sağlayabiliriz bir kaç denemem oldu ama sizinki kadar muntazam bir sonuç elde edemedim. Cevap verebilirseniz veya sorular hakkında bir video gelirse gerçekten çok mutlu edersiniz benim de temel amacım autocadte çizebildiğim uygulama projesini eksiksiz, ödün vermeden revitte de çıkarabilmek bu amaç adına da bulabildiğim tek içerik sizinki idi resmen revit bilen bir arkadaşım yanıma oturmuş yol gösteriyor gibi oldu tekrar teşekkürler paylaşımlarınız için.
@b9457-m7j2 жыл бұрын
evet uzun olmuş
2 жыл бұрын
Merhaba, öncelikle güzel görüşleriniz için teşekkür ederim, sırayla cevaplamaya çalışacağım. 1- Malzemeleri kendim hazırladım, malzeme ile ilgili video çekmek istiyorum. 2-Videoda gösterdiğim yöntemle malzemeler doğru girilirse 1/50-1/20 ölçeğinde doğru detay elde edilebiliyor. 3-Sıva layeri dediğiniz de aslında wall sadece malzeme kalınlığı ve cut ve görünüş ayarları doğru girilmiş durumda. Video ya aslında malzeme ve çizgi kalınlığı hariç pencere, kapı sıva detaylarını anlatmaya çalıştım ama farkediyorum ki çok fazla eksik var bu konuda, cevaplarınızı karşılayabilecek ikinci bir video çekmek istiyorum. ✌
@123456msstar2 жыл бұрын
Merhaba, en az bedel hesaplama aracındaki proje alanıyla ilgili bir sorum var. Sizin dediğinizden anladığım kadarıyla KAKS'a ek olarak emsal harici tutulan yüzde 30'u ve bu yüzde 30 harici tutulan sığınak, yangın merdiven holü vb. hususi ve umumi tüm alanların şaft boşlukları düşüldükten sonra hesaplanmasıyla bu alana ulaşıyorum. Doğru mu ? Örneğin KAKS=1000M2 bir yapıda yüzde 30 u da dahil edersek 1300, yüzde 30 hesabının dışında tutulanlarıda hesap ettiğimde 1500 e ulaştım ve buna proje alanı diyoruz. Bunu soruyorum çünkü resmi bir kuruma proje çizmem gerekiyor ve bu hesaba göre fatura keseceğim. Yardım ederseniz çok sevinirim.
2 жыл бұрын
Merhaba, evet dediğiniz gibi fakat yüzde 30'un tamamı değil boşluklar alınmaz (şaftlar, galeriler vb.), toplam inşaat alanı aslında boşluklar hariç döşeme m2'sidir. Ama biz pratik olsun diye dediğiniz gibi kaks+%30+%30 harici alanlar toplamı olarak düşünebiliriz.