popper bir soros un tapdi bir imperial propagandisti
@yildirimkuzay915825 күн бұрын
Olaya yabancı olsam tek kelime anlayamazdım.Ama sanıyorum hitap ettiğiniz kitle,felsefeye ilgi duyanlar,okuyanlar.Ağzınıza sağlık.Arkasının gelmesi umuduyla.
@ayfercelik3810Ай бұрын
Emeğiniz için teşekkür ederim hepinize
@moderncitypipeАй бұрын
51:10 gerçekten çok mutlu oldum, harika bir soyutlama, kafamda oturdu. uzun süredir marx'ın varsayımındaki homo economicus'un insanın varoluşsal ilişkilerini içermeyen bir eksiklik ile tariflendiğini hissediyordum çünkü kapitalizmi bir göstergeler serisi olarak anlayabildim ancak bu ilişkilerin kurulum motivasyonuna dair bir zemin duygusu içermediğinden sizin deyiminizle 'formülize etmek' için fazla kalabalık geliyordu bana. Manuel DeLanda'nın Çizgisel Olmayan Tarih eserinde Avrupa’nın 1000 ile 2000 yılları arasındaki tarih yazımını bir ekosistem okuması olarak ele alırken, bunu sisteme olan enerji girdileri üzerinden değerlendirmesi bana ilişkiselliğin her zaman enerjinin akümülasyonu ile ilişkili olduğunu düşündürdü. delanda'yı da aslında marx'a karşı gibi değil de, marx'ın tür içi enerji değiş tokuş deşifresini benzer bir metodoloji ile türler arasına genişletmeye çalışıyor olarak okudum. ama kitapta sizinki kadar sade açıklayan bir cümle görmedim. o yüzden teşekkürler👌
@moderncitypipeАй бұрын
49:27 daha ne olsun?=) üzerine koy koy uygula, her seferinde çalışıyor:)
@roseysaАй бұрын
Ben de çok kıymetli bulduğum bir kitabı önermek istedim, pdf formatında bulmak da mümkün. ⭐Yaprak Zihnioğlu - Kadınlık İnkılap / Nezihe Muhiddin, Kadınlar Halk Fırkası, Kadın Birliği.
@muzafferdemir7269Ай бұрын
Teşekkürler..
@cavc2810Ай бұрын
Çok güzel ve bilgilendirici bir konuşma olmuş. Emeğinize sağlık hocamm
@FurkanÇağatayŞİMŞEKАй бұрын
Emeğinize sağlık hocam. Video başında yeşil sonuna doğru siyahlaşan tişört için link gelir mi? :)
@Aselsare167Ай бұрын
Yani sadik esenyel
@Aselsare167Ай бұрын
Ándan abi babaniz bizim ogretmenimiz
@hakankrac89102 ай бұрын
İnsan bilinci ve bilinçdışı oluşumu rüyalari çok güzel oturdu zihnimde aslında gerçekten çok enteresan siz de çok güzel anlattınız hocam teşekkürler ancak bu durumda egonun bölünmesi psikoz obsesyon nasıl oluşuyor bir video da bunlar için olsa ne güzel olur.
@muratbaydar97902 ай бұрын
Duygulanmamak mümkün değil. Siyah bir duygu yerine beyaz bir duygu bilinçle geçirilebilir. Ereksel neden yanılgısı. Akılla hareket eden, nedenleri bulur.
@muratbilge97402 ай бұрын
Niçe'nin psikanalizini yaptığımda bilinçaltında tüm karamsarlardan daha karamsar, tüm nihilistlerden daha nihilist olduğu sonucuna varıyorum. agresif dili ve eleştirileri, çelişkileri hep bu yüzden. gerçeği kabullenememe durumu söz konusu. zaten hayatı güçlü şekilde anlamlandıramıyor, anlamı yok diyenlere kızmakla meşgul oluyor. :) paylaşım için teşekkürler.
@rhododendron72192 ай бұрын
BenJamİn adıı bana fırsatlarda kendi kendine bönkörlük ile övünebilir.. Konum için Kavanozdan medet ummak der ritimle
@ometalmania2 ай бұрын
❤❤ selamlar Bora hocam
@ayfercelik38102 ай бұрын
Teşekkürler, Efe hocadan Devlet derslerini dinledim,hepiniz sagolun
@osmanozbayraktar9672 ай бұрын
Bergson kitabından zorlanınca sunumuzu dinledim çok faydası oldu, teşekkürler hocam...
@Yrddoçdraristotales2 ай бұрын
Teşekkürler aydınlatıcı bilgiler için. Şen bilinç, Tragedyanın doğuşu, Putların Alacakaranlığı okudum ama bu kadar net ve açık olarak anlamadım bunun için ayrıca teşekkür ederim. Nietzsche çok zor bir adam, anlaşılması da bir o kadar zor. Yaşamın kendinde bir anlamı yoksa o zaman neden yaşamalıyız, neden bu dünyaya maruz kalıyoruz bu konularla ilgili bir sohbet bekliyorum.
@jaleerdemli19062 ай бұрын
Çok güzel
@nazannazan1712 ай бұрын
Teşekkür ederim
@Arenkai-p6p2 ай бұрын
Canlı dinlemeyi özlediğim, güzel senseim 🍒🥰
@lbesiroglu2 ай бұрын
teşekkür ederim. harikaydı çok istifade ettim
@baharakcan27573 ай бұрын
Çok iyiydi teşekkürler
@aliuyar63653 ай бұрын
İki senedir etrafında döndüğüm Nietzsche'yi bu kadar güzel anlatan kişiye teşekkürlerimi sunuyorum.
@waltzonearth3 ай бұрын
Emeği geçen başta hocamız olmak üzere herkese teşekkürler. Ancak 37:27'de "Yahudilik On Emir'den ibarettir" gibi ne anlama geldiği belli olmayan çok garip! bir ifade kullanmış sayın konuşmacı. Ayrıca devamında Hebrew Bible (Tanakh) olarak adlandırılan ve Yahudi-Hristiyan geleneğince kanonik kabul edilen kitaplar bütününün ilk beş kitaplık bölümünü oluşturan Torah'ın Isa'dan önce 1. yy.'da yazılmaya başlanıp miladi 1. yy'a kadar yazımına devam edildiği gibi tarihsel ve bilimsel olarak kabul edilmesinin mümkün olamayacağı bir yargıda bulunulmaktadır. Bu konuda yapılacak kısa bir araştırmayla bile Torah'ın Isa'dan önce 7. yy.'da yazıya geçirilmeye başlanıp Isa'dan önce 4.yy'a tekabül eden Ikinci Tapınak dönemine kadar kanonik halini aldığı konusunda hemen hiç ihtilaf bulunmamaktadır. Bilimsel hassasiyet ve titizlik akademik bir çalışma için olmazsa olmaz koşuldur.
@zelis78ar33 ай бұрын
Teşekkürler
@user-do5jw8ww6d3 ай бұрын
Cok sevgili hocam, agziniza yureginize saglik, biraz agir bir konu fakat benim nacizhane fikrim, bu kisilik meselesi soyut alemde daha bu bedene burunmeden sekilleniyor gibime geliyor, bizler sadece uzerine bilgilerimizi insaa ediyoruz, saglicakla kaliniz...
@ometalmania3 ай бұрын
Teşekkürler Bora hocam❤❤❤
@lbesiroglu3 ай бұрын
Zeynep hocamıza ve sizlere teşekkür ederim.
@gulerinac60053 ай бұрын
❤
@dalyarak92603 ай бұрын
ANNA FREUD ; BU DEĞİŞİKLİĞİ KASITLI OLARAK MI YAPTI ACABA ?
@ayfercelik38104 ай бұрын
Yine güzel bir konu,teşekkürler
@serdarsezer16434 ай бұрын
Varlık içerisinde, fark edebilen ve soyutlayabilen insanın apriori yetiler ile donatılmış olması, bu donanıma uyumlu beyanın / lisanın vaz edilmiş olması, ontolojik sürecin epistomolojik olgunluğa erişme süreci ile uyumu; varlığı her yönü ile kuşatabilecek yetkinlikte bir var ediciye; o var edicinin sınırsız güç, bilgi ve rahmet sahibi olmasına ve ilkeler ile muamele ediyor olması hakikatına güvenmemizi lazım kılıyor.
@serdarsezer16434 ай бұрын
İnsan kendisi gibi müşahade edebildiği tüm varlığın var olabilmesini mümkün kılan şu habitatta / uzay boşluğunda nefes alır ; aldığı nefes bedeninin tüm hücrelerini zinde kılar; ciğerlerine dolan bu nefes hançeresinden ses tellerine ve seslerin çıkış yerlerine temas ederek dışarı çıkarken, özünde amaçladığı manaya delalet eden sözcük olarak ifade bulur. Kast ettiği manaya işaret eden o sözcük / lafız öyle rast gele bir araya gelmiş sesler değildir. Her sesin nev i şahsına ait sıfatı, sıfatlara sahip seslerin bir araya geliş sıralamasında maksada uygun anlama işaret edecek dizilim kuralı, seslerin sözcükteki anlamı pekiştirecek ses aralığı ve şiddetinin ölçüsü; ait olduğu dilin kurallarına uygun sentaks dizilimine uygunluğu, cümledeki fonksiyonuna uygun vurgu ve bir araya geldiği sözcüklerle ahenginin olması gerekmektedir.
@serdarsezer16434 ай бұрын
İNSAN : E+N+S ( ا ن س ) kök seslerinden türetilmiş ismi fail kalıbında mastarlaşmış / isimleşmiş sözcüktür : kök anlamı farkı fark etmek ve fark ettiği üzerinden soyutlamak anlamından "farkı fark edip soyutlama yapabilen" anlamında bir isim. Dünyaya geldikten hemen sonra apriori sahip olduğu yetileri ile varlığı farkları ile birlikte fark ederek soyutlamaya başlamakta; içine doğduğu ortamda büyümesine nezaret eden yetişkin türdeşlerinin lisanı ile miras aldığı varlığa ve tümellere işaret eden sözcükler / kavramlar / tümeller yardımı ile de kendisini ve kendi dışındakileri " efradını cami, ağyarını mani" çerçevede anlamlandırmaya başlamaktadır. Yani ana dil dediğimiz şey aklımızın / tasavvurumuzun / tahayyülümüzün mimarıdır.
@ometalmania4 ай бұрын
Teşekkürler Bora hocam❤
@ayfercelik38104 ай бұрын
Merhaba, teşekkür ederim. Besim hocanın Benjaminia kitabı bir süredir elimde. Sizi de görünce sevindim.Emegi geçenler sağolsun.
@ayfercelik38104 ай бұрын
Emeğinize sağlık
@Asdfgh-k9j4 ай бұрын
31:35 hocam mükemmel. Çok teşekkürler
@drsertangundogan2885 ай бұрын
Türkiye'nin özeti gibi
@mzft1625 ай бұрын
Bildiği varsayılan özne,analistin nasne a konumunu benimsemesi,,cehalet tutkusu,efendi söylemi ,retrospektif bakış birbiriyle ilişkili sonucu çıkıyor
@sulesengulmugla8995 ай бұрын
Pangea ne güzel iş yapıyorsunuz... Sizinle yeni tanıştım... Zeynep hocayla tanıştım... geç oldu ama olsuuunnn. Tesekkurler...
5 ай бұрын
Sağ olun.
@secilkonmazardc34075 ай бұрын
Heidegger felsefesi ancak bu kadar anlaşılır anlatılabilirdi. Teşekkürler
@Minnoşhayatım5 ай бұрын
Teşekkürler ❤
@handankepenek1435 ай бұрын
Levent Safalı'yı daha sık dinlemek mümkün olsa.
@pangeadusunce5 ай бұрын
Levent hocayı yine davet ederiz; kaldı ki henüz yüklenmemiş bir konuşması daha olacaktı.
@halilturker73916 ай бұрын
Oğuz hoca çok büyük bir değer...Umarım bu güzel sunum tez zamanda kitaplaşır