Mitä tapahtuu jos esim. nestemmäisen hapen säiliön jäähdytys pysähtyy?
@leopiipponen76932 күн бұрын
Tarvtseeko robottien olla juuri kaksi jalkasia? Teknisesti on helpompi tehdä neliraajainen liikkuva robo ja sellaisella on enemmän käyttökohteita, kun raajat voivat toimia vaikka työkaluina. Muutenkin ihmis tyylinen robo ei välttämättä ole järkevä, kuin viihde käytössä :)
@WICScienceChannelКүн бұрын
Jossain aiemmissa uutisissa oli nelijalkainen robotti, jossa oli joka raajassa pyörät. Rullaus ja kävely näytti tehokkaalta! Suunnittelu käyttökohteen mukaan?
@leopiipponen7693Күн бұрын
@@WICScienceChannel Näin on :)
@teeram1005 күн бұрын
Taideteollisuus opiskelijan huomannut että suunitelussaon hyvä käyttää tekoälyä esim näin: luo minulle kuvatuolista joka on yhdistetty kajatölkkiin. ja se luo minullemallinteen jonka pohjalta voin alkaa suunitelemaan mallistoa
@leopiipponen76935 күн бұрын
Joskus on sanottu, et kaikki mitä ihminen tekee on taietta... Tässä valossa AI taide ei ole taidetta? Vai pitäisikö asiaa ajtella, et AI on myös ihmisenluoma väline, kuten vaikkapa sivellin? Se taasen miten katsoja kokee teoksen on ihan oma mailmansa jos vaikkapa ajatellaan Picasson teoksia, niin osa kokee ne vain tavallisina tai vain töherryksinä. Toisaaltaan jo ennen AIn keksimistä tehtiin paljon tietokoneella matemaattista taidetta, kuten animaatioita, jotka olivat matemaattisia malleja. Osa piti näitä tietokeneen malleja upeina, perempina kuin manuaalisesti luotuja teoksia. Taide on jonkimmoin kekomus katsojan mielessä ja se ei välttämättä vastaa sitä mitä taiteilia itse on tavoitellut. Ainaskin itse näen AI taiteen vain uutena muotona joka pitää vain jokaisen kokea ja siitä sitten pitää tai ei. Taideterapia voisi hyötyä AI jutuista paljon vaikka yleensä terapiassa tehdään jotain joka ilmentää sitten tuntemuksia. Omistajuus on ehkä se isoin pulma selvitettäväksi :)
@leopiipponen76937 күн бұрын
Litiumakkujen aika olla ohi ja tämä pitää pystyä myöntämään. Suomi viisauspäissään siottaa edelleen tähän tekniikkaan. Litiunakkuja tehdään monessa maassa sa siihen optimoidulla laitoksilla siihen ei tarvita lisään tuotantoa, kun niitä ei voi ainakaan suomessa tehdä halvemmalla. Akkutekniikka voisi olla uusi Nokia tulevaisuudessa, jos tähän haluttas panostaa, eihän Nokiakaan ollut aluksi mikään iso tekiä, kunnes onnistui kännyköiden kanssa. Saa nähdä miten mailma muuttuu... :)
@Laxitas8 күн бұрын
Kiitos.
@WICScienceChannel7 күн бұрын
Kiitos tuesta!
@juhanilaine43858 күн бұрын
Kolikon kääntöpuoli.. Pyrin kaikin keinoin välttämään tekoälyn vaikutuksia itseeni ja erityisesti lapsiini. Tekoäly muokkaa maailmankuvaamme jatkuvasti ja se myös nakertaa yksityisyyttämme. No,useimmat ajattelevat näin,"aivan sama ,eihän minulla ole mitään salattavaa". Miksi? Koska he eivät ymmärrä yksilön,eivätkä yksityisyyden merkitystä. Nyt tekoäly luo ja tarjoaa hauskoja vaihtoehtoja,joista valita. Tämä heikentää erityisesti lasten kykyä kehittyä ja käyttää omaa mielikuvitustaan,sekä luoda asioita tyhjästä. "Kun on tylsää,niin silloin luovuus kukoistaa",ei enää toteudu,vaan jo 2-vuotiaalle lyödään oma älylaite käteen. Näin aivoja ei tarvitse enää käyttää luomiseen. Tällä on merkittävä vaikutus lapsen kehittymiseen. Tekoäly tekee meistä riippuvaisia siitä ja kun tietty raja on ylitetty,niin lopulta se myös päättää puolestamme.
@WICScienceChannel8 күн бұрын
Kiitos kommentista! Luovuuden "ulkoistamisella" voisi tosiaan olla dramaattiset seuraukset ihmiskunnalle, mutta tuskin itsenäinen, inhimillinen luovuus kuitenkaan häviää kokonaan. Muuttaa ehkä muotoaan?
@Ecco19678 күн бұрын
Evoluutio on tullut päätepisteeseen, koska älypuhelin aloitti idioluution.
@TheMrSepe9 күн бұрын
Oot varmaan kuullut ennenkin mutta kuulostat ihan täysin samalta kuin juha perälä, ekalla kerralla kun vain kuuntelin videotasi niin piti tarkistaa kuka puhuu😅
@WICScienceChannel8 күн бұрын
Tämä oli ensimmäinen kerta ☺ Kiitos palautteestasi!
@leopiipponen76939 күн бұрын
AI päätösten ennustaminen on oikeestaan huno juttu, sillä kuinka moni haluaa, et heidän meta dataa käytetään hihi vaikkutamiseen kuten myyntiin? Ihminenhän on hyvin helppo saada ostamaan tuotteita joita hän ei tarvitse ja sehän lisää turhaa kulutusta. Jos tätä käyettäs toisinpäin, eli AI sanoisi nettiä selaavalle, ettei tarvitse tuota tutetta, vaikka vaatetta, sillä sitä ei tulla edes käyttämään. Litiumin poistuminen akuista on hyvä askel akkujen kehityksessä :)
@WICScienceChannel8 күн бұрын
Kyllä. Sopivilla algoritmeilla ja kerätyllä tiedolla tehdään jo nyt vaikka ja mitä - toivon mukaan lain rajoissa kuitenkin. Kuluttajina me olemme tämän AI markkinointiasian kanssa perässäjuoksijoita. Jatkuvasti saa herätellä itseään, ettei somessa putoa aivottomaan selailuun (tehty tarkoituksella sekin)...
@Tammikuu1211 күн бұрын
Todella mielenkiintoisia videoita
@WICScienceChannel8 күн бұрын
Kiitos kannustuksesta!
@hannulevonen574812 күн бұрын
Hieno juttu. Hajautettut piennvoimalat pelloilla tai rakennusten seinämillä palvelee myös.
@WICScienceChannel8 күн бұрын
Kyllä. Isoja laitoksia verkon tarpeisiin ja hajautettuja omiin :D
@teemurauhamaki18314 күн бұрын
🎉
@WICScienceChannel8 күн бұрын
Kiitos!
@teeram10018 күн бұрын
Ja mie kun luulin et video cv tekeminen olis helppoa meni varmaan joku 60 otosta et sai sen kerralla purkkiin ilman leikkauksia =D
@Tammikuu1227 күн бұрын
Tykkään tosi paljon näistä tekniikka videoissa
@WICScienceChannel26 күн бұрын
Kiitos tuesta!
@hannuherronen937128 күн бұрын
Kustannustehokain hiilen poisto on sulkea hiilikaivokset.
@Piipaauto26 күн бұрын
Tai lopettaa sähköautot
@leopiipponen769328 күн бұрын
Vain kiinan halppis sähköautojen avulla liikenne voi todella edistyä. Amerikan ja EUn vastustus haittaa liikenteen sähköistystä, kun kiinaa ei haluta jakamaan bisneksiä. Itseajavat autot... niitä pitää kehittää, mutta niillä ei pitäs ajaa normaalissa liikenteessä :) Jos AI liikennettä oikeesti haluttas, pitää sopia standardi jota kaikki valmistajat noudeattavat. Nythän on useita eri ei yhteensopivia järjestelmiä ja tällaisella ei voida saavuttaa kovinkaan hyvää yhteistyötä, eli liikenteen keskitetyä hallintaa, joka estäisi mm kolaroinnit. Keskittynyt hallinta mahdollistaisi älykkään reitittämisen ja sopivien reittien valinnat, jolloin ruuhkiakin voitaisiin vähentää. Myös realiaikainset tiedot onnettomuuksista, tien kunnosta yms voitaiin siis hyödyntää, kun tieto kulkisi kaikkiin alueen autojen AI järjestelmiin, siis autojen oma netti. Kuski maksaa jos onnettomus tapahtuu, joten ei turhaa bling blinggiä autoihin hirmusella kiireellä :)
@WICScienceChannel27 күн бұрын
Ei ole helppo rasti tämäkään! Insinöörit ovat kuitenkin sen verran fiksuja ja kekseliäitä, että oikeat "portit" osataan avata yhteensopivuuden mahdollistamiseksi. Aina kuitenkin halutaan rajata markkinoita tavalla tai toisella ja sehän tässä nyt näkyy. Ja hidastaa kehitystä.
@leopiipponen7693Ай бұрын
Robottiavusteisissa leikkauksiaa on paljon potentiaalia, sillä girurgin ei tarvitse välttämättä olla samassa paikassa, kuin potilas joka mahdollistaa etäavustamisen, vaikkapa yllättävässä löydöksessä voi toinen girusgi jelppailla... pitää tietenkin olla siihen sopivat välineet. Tekniikka kehittyy varmuudella ja antaa usia mahdollisuuksia :)
@WICScienceChannel29 күн бұрын
Kyllä vaan ja ehkä tulevaisuudessa kone hoitaa itsenäisesti suuren osan operaatioista!
@ReijoYlosmaki-rb5cfАй бұрын
Mikähän on vega c:n hiilijalanjälki, kun ponkaisee avaruuteen. 🤔😁
@WICScienceChannel29 күн бұрын
Kyllä se on suuri. Ei epäilystäkään.
@ReijoYlosmaki-rb5cf29 күн бұрын
Pitäisi pystyä linkoamaan pienet satelliitit taivaalle, loppu matkasta pienellä rakettimoottorilla, joka olisi kiinni satelliitissa. Voisi korjata ratakorkeutta tarvittaessa. Linkoja onkin jo olemassa.
@leopiipponen7693Ай бұрын
Onhan se toki hyvä, että kaikki ei ole keskittynyt pääkaupunkiseudulle, muut vaasaan jos lähtee pitäs siellä viettää aikaa muutenkin :)
@masalliАй бұрын
Litium-rikki akku ei ole varsinaisesti uusi keksintö. Sitä ovat useatkin laitokset tutkineet eri puolilla maailmaa. Aiempien tutkimusten mukaan litium-rikki akku ei kestä yhtä useita latauskertoja mitä nykyiset litium-ioni akut. Tämä johtui käsittääkseni sakkautuvista polysulfideista. Ilmeisesti tämä akkutyyppiä vaivannut ongelma on saatu viimein ratkaistua.
@WICScienceChannelАй бұрын
Hei! Hyvä palaute, kun niitä on tosiaan kehitelty jo pidempään. Nyt oli uutta synteettisen polymeerin käyttö, joka parantaa tehoa ja ehkä myös kestävyyttä. Ainakin energiatiheys oli lupaavan korkea jo.
@leiska_450Ай бұрын
Jälleen kerran erittäin mielenkiintoinen sekä hyvä video! Jatka samaan malliin👊
@WICScienceChannelАй бұрын
Kiitos tuesta!
@sakko666Ай бұрын
Aivoimplanttijuttu ,ilmeisesti kalloon porataan reikä, kiinnostaisi tietää kuinka pieniä ne ilmeisesti metallipiuhat ovat jotka osuvat aivoon. Tai kiinnostaisi tietää ylipäätänsä aivoimplantin ja aivojen kosketuskohdasta.
@WICScienceChannelАй бұрын
Hei! Neuralink -aihetta on käsitelty aiemminkin kanavalla ja uutisissa. Parille ihmispotilaalle sellainen on jo saatu ja apinakokeilla homma aloitettiin. Kyllä se aika vaativa homma on... edition.cnn.com/2024/05/09/tech/neuralink-implant-problem/index.html
@janiniemisto1313Ай бұрын
👍👍
@eepisaukko6889Ай бұрын
Erittäin mielenkiintoinen aihealue.
@ivekuukkeli2156Ай бұрын
Normaalikansalaisen tasolla jutun aihe on hyvin kiinnostava. Merkittävästi ymmerrettävämpää olisi nähdä jokainen esitelty lämpöpumppu noin 10 sekunnin ajan piirroksena, jossa laatikkoon (lämpöpumppuun) menee sisälle nuolena esim 20 MW sähköä ja lämmönlähdettä (vesi, ilma) 5 C ja ulos palautuva lähde 0 C sekä tulee lämpöä 90 C lämpönä 60 MW. Tilavuusvirtauksetkin pitäisi näyttää sekä kaava + tulos hyötysuhteesta. Vaikeaa selvittää, juu niin on. Mutta ilman näitä tietoja jutun sisältö normikansalaiselle on cop=0 .
@WICScienceChannelАй бұрын
Kiitos kommentistasi! On tosi tärkeää saada palautetta, jotta voi kehittää näitä videoita ja kanavaa eteenpäin. Lähtötason määrittely ja käsittelyn syvyys on aiheessa kuin aiheessa kyllä hankala juttu, mutta yritetään!
@ivekuukkeli2156Ай бұрын
Juttu on selkeä joskin aivan oleelliselta osalta vajaa. Kulutettu sähköteho puuttuu kokonaan. Jokaisessa kohdassa pitää sanoa XX MW lämpöä kuluttaen silloin XX MW sähköä. Lisäksi tuotettavan lämmön lähtölämpötila on aivan olennaista.
@WICScienceChannelАй бұрын
Kiitos kommentista! Täytyy muistaa laittaa esimerkkilaskelmia säännöllisemmin esille👍
@KangsteriАй бұрын
Vuorovesi ois aika kova haastaja, ku etelässä tehtäis muutakin ku rahotettais sotia...
@velitaskinen8069Ай бұрын
Tässä jäi kaipaamaan yhtä oleellista tietoa: mistä tulee se energia, jolla jäähdytetty ilma lämmitetään ja höyrystetään?
@WICScienceChannelАй бұрын
Hei! Tämä oli varmaankin tarkoitettu lämpöpumppu videoon. Olet oikeassa, se jäi vähän yleiselle tasolle. kun oletuksena oli, että kompressorit käyvät pääasiassa sähköllä. "Lämpöpumput tarvitsevat sähköverkosta saatavan sähkön lisäksi lämpölähteen. "
@Jeppe-j3sАй бұрын
Teollisuuden hukkalämpöjä pitäisi hyödyntää enemmän esimerkiksi kaukolämmössä, siellä menee valtavat määrät energiaa "harakoille".
@WICScienceChannelАй бұрын
Aivan! Nykyään on alkanut rahaa löytyä tehostamisratkaisuihin ja ehkä ne alkavat yleistyä, kun saadaan hyviä kokemuksia näistä ensimmäisistä?
@AliusScitmeliusАй бұрын
Monet isot teollisuuslaitokset on vain sijoitettu etäälle suurista asutuskeskuksista ja kaukolämmön siirtäminen hyvin pitkiä matkoja on aika kannattamatonta. Jos ison teollisuuslaitoksen vieressä on pieni kaupunki niin sille taas ei kannata rakentaa lämmönsiirtoyhteyttä kun siinä pienessä kaupungissa ei maksavia asiakkaita ole niin paljoa.
@Jeppe-j3sАй бұрын
@@AliusScitmelius Kotikuntani suurin kaukolämpölaitos sijaitsee noin 10km etäisyydellä kaupungin keskustasta, ja kyseisen lämpölaitoksen vieressä on myös valtava teollisuuslaitos, jonka hukkalämmön määrä on moninkertainen verrattuna kyseisen kaukolämpölaitoksen lämpökapasiteettiin. Eli ei mitään järkeä pukata tuonlaisia energiamääriä harakoille.
@WICScienceChannelАй бұрын
@@AliusScitmelius Esimerkkejä raskaan teollisuuden hukkalämmön ja kaukolämmön tuotannon yhdistämisestä taitaa olla Suomessa joitakin? Viime vuodet kiertotalousajattelun myötä ainakin on yritetty etsiä lisää sopivia hukkalämpökohteita. Sitten on esitetty kaksisuuntaisia kaukolämpöverkkoja, mutta en ole hoksannut seurata onko niitä toteutettu jossainpäin...
@AliusScitmeliusАй бұрын
@@WICScienceChannel Suomessa on kehitteillä järjestelmä jossa teollisuuden hukkalämpöä siirretään kaukolämmön paluuveteen. Tällöin pienempiäkin hukkalämpöjä saadaan hyötykäyttöön jo olemassa olevaa kaukolämpöverkkoa hyväksikäyttäen.
@juhahelin5441Ай бұрын
Erittäin mielenkiintoinen aihe, mutta ärsyttävän paljon menee kWh ja kW, eli energiamäärät ja tehot sekaisin ja muukin osittain. Tavan hlö menee entistä enemmän sekaisin, jos yrittää tämän perusteella ymmärtää tekniikasta, harmillista.
@WICScienceChannelАй бұрын
Hei ja kiitos kommentistasi! Tuo on kyllä valitettavan totta ja etenkin tämän videon tapauksessa on vielä välillä kWth... Ajatuksena oli kuitenkin korostaa sitä hyötysuhteen parantamiskykyä. Nämä projekteista tiedottavat eivät itseasiassa lainkaan kerro kulutuslukemia, vaan pitää ns. itse laskea ilmoitetusta hyötysuhteesta.
@RoopeKoivistoАй бұрын
Hiilidioksidi ON elämän kaasu jos tuota kaasua nyt aivan tolkuttomasti kotetaan laskea . Sitä on ilmakehässämme 0.04 % ja jos tuo laskee 0.02% Kaikki vihreä kasvillisuus kuolee. Taitaa aika moni ymmärtää mitä tuon jälkeen käy.??
@WICScienceChannelАй бұрын
Tässä ei kyllä puhuta hiilidioksidista ilmakehässä, joten pysyhän asiassa!
@hannuherronen9371Ай бұрын
Ilmalämpöpumppu on hyvä lisä Ok-talossa ,kun pörssisähkö halpaa ja halkoja varalla kun sähkö kallista. Teollisuuden lauhteista voidaan pumpata paljon lämpöä talteen.
@ReijoYlosmaki-rb5cfАй бұрын
Hiilimonoksidin CO painaa 1,14kg/m3. Siitä tiedetään raskaana kaasuna painuvan maanpinnan syvennyksiin, asunnon kellaritiloihin. Hiilimonoksidin CO2 painaa 1,977 kg/m3, liki 2kg/m3. Tämän väitetään leijuvan ilmakehässä, aiheuttamassa maapallon ilmastonmuutosta? Tämä ei tunnu uskottavalta. Olisiko mahdollisesti kyseessä tieteelle tuntematon KEVYT hiilimonoksidi kaasu??? 😂
@juhahelin5441Ай бұрын
Meillä ainakin takan savukaasut menee ylöspäin, kun poltellaan. Voisiko takan savukaasun lämpötila olla jopa 0,6 kg/m3? Eli puolet kevyempää, kuin ilma.
@ReijoYlosmaki-rb5cfАй бұрын
Kaasut lämmetessään laajenee site myös kevenee. Sitä ominaisuutta käytetään kuumailmapalloissa. Jäähtyessä taas kutistuu, ja noste pienenee.
@WICScienceChannelАй бұрын
No niin, vastasitkin siinä osittain itse omaan kysymykseesi. Hiilidioksidi on pitkäikäinen kaasu, ja siksi sekoittuu aika tasaisesti ilmakehään (absorptio) eikä esim jää erikseen omiksi CO2 pilviksi tuonne ilmastoon, onneksi! Ilma sekoittuu tehokkaasti, kun liikettä ja vaihtelua on joka suuntaan ja siksi pitkäikäiset kaasut ovat lähtökohtaisesti siellä tasaisesti sekoittuneita. Näin ilmeisesti sekä alimmissa että ylimmissä kerroksissa.
@ReijoYlosmaki-rb5cfАй бұрын
Juu kyllä kaasut sekoittuu. Maapallolla on asumatonta korpea, aavikkoa ja merialueita niin paljon, joten CO2 pitoisuus ilmakehässä on niin pieni ettei se tämän pallon lämpötilaan saa mitään vaikutusta. Asian uutisoinnilla annetaan kuva, että maapallo on kauttaaltaan täyteen asuttu.
@ahlmarcusАй бұрын
Islannissa niillä on myös useita satojen MW geothermal laitoksia joka hyödyntää niiiden lämmintä maaperää.
@WICScienceChannelАй бұрын
Totta. Toki siellä saadaan jopa 300 asteista vettä pumpattua suoraan maan alta kaivoista. Näin ollen ei tarvita tämän videon tapaisia lämpöpumppuja lainkaan! Siinä jos missä on hyötysuhteet kohdillaan :)
@leopiipponen7693Ай бұрын
Eikös lämpöpumpun toiminta perustu karkeasti lämpötila eroon, jolla voidaan tuottaa lämpöä tai kylmää riippuen mitenpäin kylmäaine kiertää järjestelmässä? Näinhän nämä kotitalouden laitteet monasti toimii. Helsingin merilämpöpöpumppu projekti olis ollut ihan toteuttamisen arvoinen varsinkin kun täältä puretaan pois iso kaukolämpölaitos (ja varmaan muitakin) jonka tilalle pitäs saada jotain lämmöntuotantoa. Pienois ydinvoilaahan on myös mietitty.
@WICScienceChannelАй бұрын
Tämä on sen verran edistynyttä matematiikkaa itselleni, että totean vain, että kyllä sillä kylmäaineen ja lämmönsiirtoaineen lämpötilaerolla on yhtälössä merkitystä :)
@leopiipponen7693Ай бұрын
@@WICScienceChannel Lämpöpuppujen hyötysuhde on parantunut vuosien myötä. Joskus se oli suunnilleen 1Kw sähköä ja siitä tuli 3Kw lämpöä.
@sandbacka807Ай бұрын
Pumppuvoimala unohtui.Kestoikä 50+ , vakauttaa myös verkon taajuutta sekä pumpatessa että tuottaessa. Kemijärvellä luvituksessa 3 pumppuvoimalaa, suurin 550 Mw.Tällä hetkellä vakautetaan Ruotsin ja Norjan pumppuvoimaloilla.
@WICScienceChannelАй бұрын
Kiitos kommentista!
@mattukkoАй бұрын
Nämä akut nostavat vain sähkön hintaa. Ne ladataan halvan sähkön aikana ja sieltä myydään sähköä kalliilla kun on pulaa. Tänne rakennetaan maailman isoimmat sähkövarastot, koska kansa on niin tyhmä, että antaa ryövätä itsensä aina uudelleen ja uudelleen.
@WICScienceChannelАй бұрын
Tuossakin on kyllä perää. Eihän niitä ilman tuotto-odotuksia tehtäisi. Tällä hetkellä ymmärtääkseni tuotto perustuu nimenomaan säätövoiman/reservin erilaiseen hinnoitteluun. Aiemmin yleisemmät varavoimalaitokset olivat samassa asemassa - kalliita käyttää ja päälle vasta, kun hinta nousee riittävän ylös. Ihan suoraan ei kuitenkaan pidä sanoa, että tarkoitus on ryövätä...
@TuomoTamminenАй бұрын
Kun kahvista tehdään tutkimusta, niin olisi aina hyvä tietää, ovatko tutkimusta tehneet henkilöt, olleet itse kahvin vaikutuksen alaisena tutkimusta tehdässään eli niin sanotusti jäävejä tekemään puolueetonta ja rehellistä tutkimusta. Kahvi on nimittäin voimakkaasti ihmisen ajattelukykyyn vaikuttava, voimakasta riippuvuutta aiheuttava, uutettu liuos.
@WICScienceChannelАй бұрын
MIelenkiintoinen ajatus! En kuitenkaan mitenkään pysty uskomaan, että kofeiinin määrällä tutkijan (tässä tapauksessa useiden kansainvälisten tutkijoiden) veressä olisi vaikutusta tutkittavien suoliston L. asaccharolyticus -bakteerin määrään ja siitä tehtyihin havaintoihin.
@leopiipponen7693Ай бұрын
Voyager 1 luotain on lähes yhden valo vuorokauden pääsä maasta... Joka on tuonnut pikkusen haastetta näihin korjaus juttuihin. Tänään lähetetty komento on vaista huomenna luotaimella ja vastausta pitää sitten odotella toinen vuorokausi. Antaa hyvän mittasuhteen miten iso aurinkokunta on :)
@WICScienceChannelАй бұрын
Niinpä! Ajatella, että voidaan noinkin tarkkaan paikantaa sen sijainti tuollaisella etäisyydellä. Nyt en löytänyt tietoa, että onko luotaimessa vielä potkua jäljellä pitkäksikin aikaa, vai alkaako olemaan ns. viimeiset miljardit kilometrit edessä? Sähkön ja polttoaineen pitäisi riittää vähintään vuoteen 2025 saakka.
@leopiipponen7693Ай бұрын
@@WICScienceChannel Ydinparistohan tuon sähkön tuottaa, joka on mahdollistanut pitkän toimintaajan.
@helenavirkalevo6611Ай бұрын
❤Kahvi on terveellistä juu😂
@WICScienceChannelАй бұрын
Kahvi herättää! Ainakin tunteita :D
@ylovaht2097Ай бұрын
Chronovisor se on elik aikakone
@WICScienceChannelАй бұрын
Tämä videon sisältö oli kyllä ihan aitoa asiaa!
@bulbasaur6776Ай бұрын
murtamaton salaus on aika häilyvä käsite, käytännössä mutta ei teoriassa. kaikkeen mihin on olemassa salausavain tarkoittaa myös avainta jolla murtaa. toki aika joka siihen menee on eriasia. kvanttisalaus ei oo kvanttimurtamisellekkaan mikään läpipääsemätön este. jokin jonka salausta ei ole koodattu on ainoastaan salassa joka tarkoittaa fyysistä datan hävittämistä.
@WICScienceChannelАй бұрын
Kyllä. Hyvää keskustelua aiheesta ja siitä mitä sillä salauksella ylipäänsä tarkoitetaan ja voidaan saavuttaa. Salauksen avain on tietysti se mitä yritetään vahvistaa. Verkossa vaan on niin helppo ”kokeilla avainta” sattuisiko sopimaan. Sitä ei aina tule ajatelleeksi.
@PauliOjala-q3qАй бұрын
@WICScienceChannel Pro polis, kaupungin puolesta. Maailmankirjallisuuden vanhin lääke, HUONOON ILMAAN eli viruksiin. Koitettiin koronakriisissä, viranomainen hyökkäsi. 7 lajia hunajamehiläisiä. Hullu kuningas Saul kielsi Jonatanilta hunajan käytön taisteluväsymykseen ja haavojen voiteluun. ShaLoM - Shin - 60 Bones! Red Shield Daavidin tähti muodostuu kun "kuninkaallinen maallikkopapisto nostaa ylös pyhät kätensä" Paavalin Benjaminin suden kehotuksen mukaisesti siunaamaan kansaansa. O.G. Vulcan Salute jo Spok, Chamberlain ja Aaron siunauksessaan sen tiesivät. BatSheba "Valan Tytär" contra "Uhkeuden tytär" lienee traagisesti Daavidin nuoruuden rakkaus, ei mikään hetken himo kylvyssään. Kuningas Saul antoi tämän ilkeyksissään heettiläiselle Urialle joka osasi ottaa Goljatin rautamiekan huotrasta vaikka hyvin tiesi nuorten ensirakkauden. Goljat Gatista GolGatan pääkallon hautapaikan jätin aseenkantaja. Daavid oli ärsyttänyt kuningas Saulia ja tehnyt tämän puolesta lupauksen sille joka irrottaa Goljatin tekemän miekkasolmun kun ei itse saanut auki. Bileamin piti kirota Israel mutta pystyikin vain siunaamaan. Hämmentävää on - taas - päivämäärä sillä "Tähti nousee Jaakobista" oli sama päivä jolloin "Rakastetun" DaViDin ja Batsheban esikoispoika syntyi. Tämä vauva kuitenkin sairaustui tai oli kehitysvammainen ja Daavid oli juuri tämän pojan tilasta täysin järkyttänyt, makasi itseään pesemättä ja syömättä kivilattialla rukoilemassa. Pesi itsensä vasta kun poikansa oli kuollut ja sanoi näkevänsä tämän Menorahin puolikaaren toisella puolen. On hämmentävää että Shalomo oli tämän luvatun pojan nuorempi veli eikä se luvattu. Vastaava tilanne oli ensimmäisen synnytetyn lapsen Kainin kohdalla jonka nimi viittaa luvattuun vapahtajaan joka murskaisi käärmeen pään. Kain oli aivan valtava pettymys Eevalle joka lapset nimesi. Seet taas oli Adamin kuva ja kaltainen kuten Adam Jumalan varjokuva. BatSheba oli Daavidin mentorin, kasvattajan ja "kummisedän" Ahitofelin lapsenlapsi. Kun Ahitofel liittyi Absalomin "Rauhan isän" kapinaan tämän varastettua Israelin miesten sydämet 666 kuninkaansekelin säkillisen painavine vuosittaisine hiuskuontaloineen - oli se lamauttava isku Daavidille koska "siellä myöskin ensi kerran lempi syttyi sydämiin". Liekö ollut tahto Herran kun se päättyi kyyneliin. Batsheba ja Daavid olivat toisensa sielunkumppanit. Mutta aivan samoin prinsessa Miikal Saulin tytär jonka Saul määräsi Daavidille oli nuoruuden rakkaus Faltielille/Paltielille jolle Saul oli prinsessan antanut ja Daavid oli kovasydäminen tälle. Daavidista teki "Jumalan mielen mukaisen miehen" se, että Daavid näki syntisyytensä, tunnusti syntinsä ja katui niitä julkisesti ja rimpuili parannusta Täydelliseen uhri svitukseen uskoen - ei se ettäkö Daavid olisi ollut synnitön. Saul antoi tyttärensä Paltielille kun Daavid joutui lainsuojattomaksi, mutta kovasydämiseksi Daavidin oman toiminnan tekee kun Daavid haki Miikalin takaisin nuoruudenrakkautensa luota valtaan päästyänsä: 2. Sam. 3: 15: "...lähetti ottamaan hänet hänen mieheltään Paltielilta, Laiksen pojalta. Ja hänen miehensä lähti hänen mukanaan ja seurasi häntä aina Bahurimiin asti, itkien lakkaamatta." Tarinan sankari on yllättäen raudan käsittelystä kuuluisien heettiläisten edustaja Uria. Tämä ei koskenutkaan BatShebaan edes rintamalta kotiin tullessaan ja oli jo tehnyt avioerolupauksen sodassa katoamisensa varalta. Daavidin synti oli tapattaa Uria tahallaan vaikka Urialla jo oli Death Wish parannuksen tekonsa Modus operandina katuessaan aikaansa filistealaisten riveissä Goljatin rienausta tukiessaan. Uuria osoitti rakkauttaan "rakastetulle" Daavidille koska tiesi BatSheban olevan tämän elämän rakkaus ja juuri pakana tajusi että tästä parista tulisi kuningaslinja. Uurian sanotaan nukkuneen ojanpientareella kotitalonsa ulkopuolella. Tähän viittaa jopa Ilmestyskirjan kriteeri lopun ajan kaaoksen sinetillä merkityistä kriitikoista ja julistajista: He eivät kompromettoisi itseään taistelun aikana naisten kanssa kuten Adam pelätessään enemmän kotirauhansa puolesta; Heidän suustaan ei olisi valhetta havaittu; ja sinetöidyt kulkisivat vakaasti karitsan jäljissä vaikka karitsa poukkoilisi kevätniityllä perhosten perässä pikosekunnin mielijohteesta. Viisas Naatan, halonhakkaajien ja vedenkantajien jälkeläinen, sai Daavidin kiinni vertauksellaan köyhän miehen ainoan lampaan viemisestä. Takalauta vuotaa. Nykyään kuulee puhuttavan että Daavidin tähti olisi ollut okkultistinen symboli eikä Raamatun malli Menorahin tavoin. Tätä perustellaan usein Apostolien tekojen (7:43) diakoni Filippuksen puheella: "te kannoitte Molokin majaa ja Romfa jumalan tähteä, niitä kuvia, jotka te olitte tehneet kumarrettaviksenne". Kuitenkin ensimmäisen temppelin ainoa säilynyt artefakta on juuri Shalomon granaattiomenan terälehtien heksagoni eli päällekkäiset kolmiot valtikassa. Daavidintähti ja Daavidin avain. Jumalan kolminaisuus lähestyy ihmistä ja ihmisen kolminaisuus Jumalaa. Spok ja Chamberlainkin sen tiesivät. "Kohottakaa pyhät kätenne" kehotti Paavali miehiä rukoilemaan joka paikassa. Shin oli kaksois-Ween muotoinen piktogrammi ja kuvasi hampaita. ShaLoM meinasi hyökkäystä kaaoksen auktoriteettia vastaan. Rooma polttomerkkasi juutalaiset ja arabit W:llä Shinillä juuri tämän jatkuvasti suhisevan shin-ässän takia jota Efraimilaiset eivät osanneet. Samaa rauhan käsitervehdystä käytti Star Trekin Spok Vuldan Salutena sekä Englannin pääministeri Chamberlain tultuaan Hitler-Aatun kusettamaksi Tsekin luovutettuaan: "Rauha meidän aikanamme" My Ass myönnytykset jihadismille tänäänkin. Kun nyt ne kädet nostetaan sormet W-asennossa ylös, niin mitä taivaaseen katsoessa näkyy?!? Kaksi kolmiota jotka limittyvät Daavidin tähdeksi. Kerran Lilith löytää vielä leponsa ja Rauhansa...
@WICScienceChannelАй бұрын
Tämä ei liity mihinkään kanavalla esitettyyn. Poistan tämän päivän aikana!
@PauliOjala-q3qАй бұрын
@WICScienceChannel Pro polis, kaupungin puolesta. Maailmankirjallisuuden vanhin lääke, HUONOON ILMAAN eli viruksiin. Koitettiin koronakriisissä, viranomainen hyökkäsi. 7 lajia hunajamehiläisiä. Hullu kuningas Saul kielsi Jonatanilta hunajan käytön taisteluväsymykseen ja haavojen voiteluun
@JaakkoEckert-oc5hmАй бұрын
Kiitos . . .
@WICScienceChannelАй бұрын
Kiitos kommentistasi!
@SpootifulАй бұрын
Hienoa! Saa nähdä tehdäänkö sitten myös hankkeita ja investointeja kvanttiturvallisessa kryptologiassa, eli tavallisia algoritmeja joita jopa kvanttitietokoneet eivät kovin helposti purkaa.
@leopiipponen7693Ай бұрын
Salaus voidaan aina tehdä niin vaikekasi, ettei sitä voida purkaa. Jos tidon purkaminen vie vuosia (jopa tuhansia), se salattu tieto on jo kovasti wanhentunutta. Arkistoitua tietoa ei liikutella verkoissa joten sitä ei tarvitse salata vaan estää pääsy siihen serverihin, joka hyvässä järjestelmässä ei näy internettiin. Mutta tietoverkot pohjautuu edelleen 1 ja 0 muotoon ja tätä ei kukaan voi muuttaa muuksi. Muutoin pitäisi rakentaa erillainen qbitti signaalia siirtävä verkko, mutta tätähän ei ilmeisesmmin olla tekemässä nyt??? Mutta osaako joku jo oikeesti ohjeilmoida näitä kvanttikoneita ihan niin, että niillä voidaan ottaa perinteistä dataa sisään salata se ja antaa taas normaalia data ulos? Tämä kiinnostaa ainakin minua. Näin lyhkäsessä videossa e tietenkään voi asiaa käydä läpi kovin tarkkaan. Ehottomasti mielnkiintoinen juttu ja lisään aiheesta pitää kuulla :)
@sakkek5349Ай бұрын
Näinpä. Tää ei tunnu kaikille olevan ihan selvää.
@leopiipponen7693Ай бұрын
@@sakkek5349 Näinhän seon... Kvanttimailma on aina hieman sekavaa, kun sitä ei ihan tavallisea bittejä pyörittänyt ymmärrä. Muutenhan se on todella kiintoisaa :)
@theNikki1Ай бұрын
siinähän on sitten koodariparalla debuggaamista kun bitti on vinossa, poissa, päällä ja kaikki yhtä aikaa
@leopiipponen7693Ай бұрын
@@theNikki1 Tämähän se askarruttaa miten nämä kaksi mailmaa saadaa keskenään yhteensopivaksi.
@KangsteriАй бұрын
Haisee Supon soluttautumis botilta :D Omat tiedot ainakin on vuotanu just valtion kautta aina eniten. Moren laki on että enemmän on enemmän. Kun laskentateho lisääntyy, vanha salaus murtuu aina automaattisesti. Kaikki mitä laitetaan verkkoon tulee joskus väkisin julkiseksi.
@mikasalmela5831Ай бұрын
Kymmenen vuoden päästä on puolet tehottomimpia akkuja, koska kuluu käytössä. Kuulostaa kalliilta projektilta.
@WICScienceChannelАй бұрын
Kiitos kommentista! Voi hyvinkin olla, mutta toisaalta kyllä 10:ssäkin vuodessa ehtii läpivirrata sen verran terawatteja, että tuottoakin tulee?
@hannuherronen9371Ай бұрын
Somen antama valheellinen malli aiheuttaa nuorille mielenterveysvaivoja ja masennusta ,tärkeintä olis sulkea älylaite ja liikkua vaikka luonnossa niin mieli pysyy terveenä.
@WICScienceChannelАй бұрын
Tämä pätee ikävä kyllä myös varttuneempiin, mutta somen kanssa kasvaneet ovat tietysti pahimmassa vaarassa.
@leopiipponen7693Ай бұрын
Tuolle muoville olisi kyllä käyttöä jos sillä voidaan korvata vaikkapa pakkaus muoveja, kun nykysin kaikki vähintäänkin kääritään jonkimmoiseen muoviin.
@WICScienceChannelАй бұрын
Kyllä. Tietysti näin vitsaillen vois ajatella, että onko niitä muoveja jatkossa sitten PAKKO heittää mereen :D