Tülay Hanım selam, emeğinize sağlık. Bu kanalı yeni keşfettim sayılır en geriden tüm videoları izlemeye başladım hatta çerez gibi tüketiyorum :) sizi dinlemek çok keyifli. Mesleki hayatıma ara vermiştim uzun bir süredir, kendimi hamlamış hissederken bu videolarınız çok çok iyi geliyor hafızamı tazelemeye. Tüm videolarınızı en kısa sürede tüketeceğim sanırım 😊💐
@tulaytek182612 күн бұрын
Ne güzel bir geribildirim. Çok teşekkür ederim 😊 Umarım keyifle izlemeye ve geri bildirim vermeye devam edersiniz @glnr-o9q.
@glnr-o9q12 күн бұрын
@tulaytek1826 tabii ki seve seve 🌸
@MelisYilmaz-t5yАй бұрын
Tülay hanım çok güzel bir çalışma olmuş. Pizza teslimati 6 sigma ile ilgili uygulama örnekleri var mı ?
@tulaytek1826Ай бұрын
Teşekkür ederim Melis Hanım. Benim bildiğim, pizza yapan ve teslim eden firmaların paylaştığı bir örnek yok.
@gokcebasaksalt6957Ай бұрын
Bu videonun az izlenecek olması gerçekten çok üzücü bence 😔
@YalinDunyaАй бұрын
Belki de çok izlenir 😊
@gokcebasaksalt69572 ай бұрын
Teşekkürler bu değerli bilgiler için 😄
@YalinDunya2 ай бұрын
Faydalı olduysa ne mutlu 😊
@seylanmerkit89522 ай бұрын
Dünya Klasında Üretim'de 4 kategoride kaizen türü var Tülay hanım. TPM'de Kobetsu Kaizen işin içine giriyor. Başka alanlarda blitz kaizen, kaikaku kaizen vs. bir sürü kaizen türü var. Bunların arasındaki ilişkiye dair bir video hazırlasanız çok faydalı olacağını düşünüyorum. :) Emeğinize sağlık.
@tulaytek18262 ай бұрын
Sonraki videolarda bunları anlatalım. Teşekkürler Seylan Hanım. 😊 @seylanmerkit8952
@tulaytek18262 ай бұрын
Geri bildiriminiz için teşekkür Betül Hanım Deneyiminizi paylaşmanız da çok kıymetli. Hem yönetimin desteğini hem de yapa yapa öğrenmeyi vurgulamak açısından ne kadar çok deneyim paylaşımında bulunursak o kadar çok yayılım sağlarız.
@betulfidan32762 ай бұрын
Emeğinize sağlık Tülay Hanım. Öncelikle söylemek isterim ki, hem ses tonunuz hem de anlatımınızdaki akıcılık sayesinde sizi izlemekten büyük bir keyif alıyorum. Sizinle dinlerken, ilk işe başladığım yıllara döndüm. O yıllar aklıma geldikçe ne kadar şanslı olduğumu bir kez daha hissediyorum ve bunu paylaşmak istedim. İlk işim, küçük ama etkili işler yapan bir atölyeydi. ISO 9001 eğitimine başlayacaktık. Patronumuz o zaman, “Bu işi uygulayacaksanız başlayın; kağıt üstünde kalacaksa hiç başlamayın,” demişti. Bu yaklaşımının ne kadar değerli olduğunu, aslında o yıllarda tam olarak idrak edememiştim. Eğitimlerimizi dönemin en iyi kurumlarından aldık. Toplamda sadece iki beyaz yakalı çalışandık ama enerjimiz yüksekti. Birkaç yıl sonra bu işten ayrılmam gerekti. Şansım ikinci kez yüzüme güldü; yeni başladığım yer, bir iş ortamından çok bir okul gibiydi. Üretim sorumlusu olarak çalışıyordum ve videonuzda bahsettiğiniz birçok süreci bizzat yaşadım. Yıl sonunda dönemsel hedeflerimizi belirliyor, bu hedeflere ulaşmak için aksiyon planları yapıyorduk. Elimden düşmeyen DÖF formu da o dönemde hayatımın bir parçası olmuştu. Bir üretim hattımız yoktu ama herhangi bir makinede sorun çıkarsa ya da hatalı bir ürünle karşılaşırsak, belirlenmiş adımlarımız vardı. İlk hata durumunda işgören kendi kararını verirdi; ikinci hatada, ekip arkadaşlarıyla çözüm yolu arardı; üçüncü hata olduğunda ise üretim sorumlusu olarak ben devreye girerdim. İlk başlarda bu süreç benim için yorucuydu; neredeyse 24 saat çalışıyormuş gibi hissediyordum. Ancak hataların kökenini analiz ettikçe ve çözüm dokümanları oluşturdukça, herkes ne yapacağını öğrenmiş oldu. Analitik yönü kuvvetli çalışanlar öne çıkmaya başladı; onlara bilgisayar kullanmayı öğrettim. Yetenek gösterenleri kısım sorumlusu olarak görevlendirdik. Böylece benim işim artık sürekli iyileştirme haline geldi. Yolun başında olan arkadaşlara belki örnek olur diye detaylı yazmak istedim. Her şey kolay olmuyor. Bazı yöneticiler, elinizde sihirli değnek varmış gibi çözüm bekliyor; “Hat durmaz,” “Sevkiyat gecikemez,” “Müşteri beklemez” diyen bölüm yöneticileri, yaşadığınız süreci çoğu zaman anlamayacaklardır. Bu yüzden kararlı olmak ve yönetime bunu göstermek şart. Patronlarımın her zaman desteğini hissettim.
@TulayBas-w6v2 ай бұрын
Artık 101 YAŞINDA TÜRKİTE
@YalinDunya2 ай бұрын
101.yaşı için de ayrıca paylaşım yaptık 😊 Daha nice 100 yıllara, ilelebet Cumhuriyet! 🇹🇷
@KonulMemmedova-f2g3 ай бұрын
Cetin bir analizdi cox teşekkir edirem🙏🏻🙏🏻🙏🏻
@YalinDunya3 ай бұрын
Faydalanmanız ve geri bildiriminiz ne güzel, teşekkür ederiz. 🙏
@tonyukukkankaya16563 ай бұрын
teşekkürler
@yunusozkaran4 ай бұрын
Sektöre olan katkılarınızdan dolayı teşekkür ederim.
@eceerkal74605 ай бұрын
Video için teşekkür ederiz emeğinize sağlık
@YalinDunya4 ай бұрын
Geri bildiriminiz için teşekkürler Ece Hanım.
@mcyardimci5 ай бұрын
Tülay hanım çok faydalandım anlattıklarınızdan. Gemi İnşaatı ya da Bina İnşaatı gibi uzun soluklu projelerin üretim planlaması için önerebileceğiniz kitap ya da makale var mıdır acaba?
@ersinkul69665 ай бұрын
😂
@kaganbolat29146 ай бұрын
Otomotiv endüstrisinde çalışan ve akredite kuruluşlardan eğitim almaya çalışan bi mühendis olarak çok begendim içeriği. Devam lutfenn
@YalinDunya6 ай бұрын
Beğenmenize sevindik Kağan Bey. İçeriklerimiz devam edecek... 😊
@Melasaalkan6 ай бұрын
Cumhuriyet
@serdarozbey6 ай бұрын
Ağzınıza sağlık , harika bir konukla harika bir podcast olmuş. Paylaştığınız bilgiler ve içgörüler gerçekten çok değerli ve ilham verici. Zamanınızı ayırıp bu içeriği hazırladığınız ve bizlerle paylaştığınız için minnettarız. Güvenç Bey'in karmaşıklık konusundaki derin birikiminden istifade edebilmek adına gelecekte de benzer içerikler üretmeye devam etmenizi umuyorum. Tekrar teşekkürler ve çalışmalarınızda başarılar dilerim.
@YalinDunya6 ай бұрын
Teşekkürler Serdar Bey. Belki Güvenç Bey ile canlı bir yayın yaparız, sorularınızla program daha da zenginleşir. Geri bildiriminiz ve güzel yorumunuz için tekrar teşekkür ederiz.
@metin85497 ай бұрын
sağ olun
@nurullahkanylmaz78327 ай бұрын
Çok teşekkür ederim değerli anlatımlarınız için .Çok kaliteli ve saha ile uyumlu
@YalinDunya7 ай бұрын
Geri bildiriminiz için teşekkür ederiz. Mümkün olduğunca sahadan örnekleri, uygulamaları paylaşmaya çalışıyoruz.
@omerafacan75567 ай бұрын
Çok yararlı bir video olmuş. Teşekkür ederiz.
@YalinDunya7 ай бұрын
Geri bildiriminiz için teşekkür ederiz.
@ahmetselcuk14007 ай бұрын
Tum insanliga problemleri kolaylikla gormesini ve cozmesini dilerim
@ahmetselcuk14007 ай бұрын
Ailemize tefah mutlulul huzur guven verecek buyuk servetleri yaratmak icin neler neler mumkun
@mucahitkaya13218 ай бұрын
gerçek faydalı bilgiler. teşekkürler
@YalinDunya8 ай бұрын
Teşekkürler Mücahit Bey.
@mucahitkaya13218 ай бұрын
çok teşekkürler
@YalinDunya8 ай бұрын
Yorumunuz için biz teşekkür ederiz.
@farukaras63098 ай бұрын
hocam çok teşşekür edrim
@YalinDunya8 ай бұрын
Rica ederiz...
@josef698 ай бұрын
vermiş olduğunuz diagram iş güvenliği kapsamında örnek olarak gösterilebilir mi ?
Merhaba Tülay Hanım, sizi çok ihtiyacim oldugu bir anda spotify dan keşfettim. Baştan butun yayinlarinizi izlemeye başladım. Bu yayınları yaptığınız için çok teşekkür ederim.❤
@YalinDunya9 ай бұрын
Faydalı olmasına sevindik :)
@tulaytek18269 ай бұрын
İhtiyacınız ile örtüşen bir kayıt bulabilmenize sevindim. Umarım diğer videolar da faydalı olur. Geri bildiriminiz için teşekkür ederim. Sevgiler 💜
@aykutelmasvine-mk5wp9 ай бұрын
Okinava nişikava mitsubişi toyota
@emirsev11479 ай бұрын
Elektroliz,Bakır üretimi,boksit cevherin yanına kurulma,boksitten alümina elde etme,malzemenin sıcak hattan akması ,hazırlık ve temizlik maliyeti olması,sıcak haddeleme,soğuk haddeleme,istenilen ölçüde kesilip paketleme,pazarın talepleri doğrultusunda bakırın uygun kullanımı için gereken işlemlerin yapılması kavramların hangisi melez hangisi itme hangisi çekme sisteme aittir.lütfen yardım edin
@YalinDunya8 ай бұрын
Operasyonlar bir sonraki operasyonun üretim yapıp yapmamasına göre üretiyor ya da üretmiyorsa aralarında çekme sistemi var demektir. Hepsi birbirinden bağımsız, ellerinde malzeme var, makine çalışıyor, işi yapacak adam da varken çalışıyorsa itme sistemi var demektir. Genel olarak bu şekilde söyleyebiliriz.
@emirsev11479 ай бұрын
Elektroliz,Bakır üretimi,boksit cevherin yanına kurulma,boksitten alümina elde etme,malzemenin sıcak hattan akması ,hazırlık ve temizlik maliyeti olması,sıcak haddeleme,soğuk haddeleme,istenilen ölçüde kesilip paketleme,pazarın talepleri doğrultusunda bakırın uygun kullanımı için gereken işlemlerin yapılması kavramların hangisi melez hangisi itme hangisi çekme sisteme aittir.lütfen yardım edin
@YalinDunya7 ай бұрын
Hangisinin itme hangisinin çekme olduğunda karar verebilmek için bu işlemler arasında nasıl bir akış olduğunu bilmek gerekir. Birbirleri arasında fiziksel olarak belirlenmiş bir ara stok, kaban, supermarket uygulaması varsa çekme sistemi diyebiliriz. Eğer aralarında herhangi bir bağ olmaksızın hepsini ayrı ayrı planlıyorsak ve herhangi bir operasyon durduğunda ya da daha hızlı çalıştığında bu, diğer operasyonları etkilemiyorsa itme sistemi diyebiliriz.
@tolgaozyapici318810 ай бұрын
Tülay hanım, harika bir söyleşi olmuş emeğinize sağlık. Cenker beyin sözlerine katılmamak mümkün değil. Dediği gibi umarım bu konuları gerçekten uygulayan firmaların sayısı artar.
@tulaytek182610 ай бұрын
Geri bildiriminiz için teşekkür ederim Tolga Bey. Bu dileğe katılmamak mümkün değil, uygulayan firma sayısı artsın...
@OPolat11 ай бұрын
Verimli bir anlatım olmuş. Elinize sağlık.
@YalinDunya11 ай бұрын
Teşekkürler :)
@ahmetguney805111 ай бұрын
❤
@mehmetmehmet775311 ай бұрын
Videonun sonunda noluyor dedim bi an 😄 emeginize sağlık hocam
@YalinDunya11 ай бұрын
Video kaydı sırasındaki eğlenceyi de kaçırmayın istedik 😊 Teşekkürler...
@fatidonmez11 ай бұрын
Hocam optimum stok miktarını neye göre belirliyorsunuz
@YalinDunya11 ай бұрын
@fatidonmez Kullanılan hammaddenin teslim süresi, firmada bu malzemenin tüketim süresi (fabrikadaki üretim kapasitesini düşünerek) ve elde tutulmak istenen emniyet stok miktarını belirleyerek buluyoruz.
@fatidonmez11 ай бұрын
@@YalinDunya çok teşekkür ederim
@salihtez1845 Жыл бұрын
Çok teşekkür ederim
@YalinDunya11 ай бұрын
Biz teşekkür ederiz.
@busraberk1179 Жыл бұрын
Merhaba, otomotiv firmasında üretim planlama departmanında çalışmaktayım. Kendimi geliştirmek yeni bakış açıları kazanmak için videolar izlerken videonuza rastladım. Bölümümle ,mühendislikle veya otomotiv sektörüyle alakalı kitaplar okumayı çok isterim. Sizin de arka planınız çok dikkatimi çekti rica etsem bana bu konular hakkında kitaplar önerir misiniz?
@YalinDunya Жыл бұрын
Aşağıdaki kitapları önerebiliriz: * Jay Heizer ve Barry Render'ın "Üretim Yönetimi: Sürdürülebilirlik ve Tedarik Zinciri Yönetimi" * Jeffrey K.Liker'ın "Toyota Tarzı" * Dee Jacob ve Suzan Bergland'ın "Hız" Bu kitaplardan bazılarının özeti kanalımızda var, onları izleyerek okuyup okumamaya karar verebilirsiniz. Toyota Tarzı kitabının video linki: kzbin.info/www/bejne/eoTZYqZ7jK6anqc Hız kitabının video linki: kzbin.info/www/bejne/i5LJpGCNjMSca6s
@tarkkande9430 Жыл бұрын
Teşekkürler açıklayıcı bir video olmuş <3
@turgutmemis09 Жыл бұрын
Değerli hocam merhabalar neden ve alt nedenin yanında neden-sonuc olacak şekilde de gerçekleşebilir mi teşekkür ederim 😊
@YalinDunya Жыл бұрын
Nedenleri yazarken o neden oluştuğunda gördüğümüz sonucu yazmaktan mı bahsediyorsunuz? Soruyu doğru anlamak için soruyorum.
@turgutmemis09 Жыл бұрын
@@YalinDunya evet hocam
@TheJazzABass Жыл бұрын
O zaman yazi tura atarsak ve para dik gelirse biz mi gidiyoruz? 😂
@YalinDunya Жыл бұрын
Evet, biz gidip malzemeyi alıp geliyoruz 😀 Gerçi bu olay da paranın dik gelmesi kadar nadir yaşanmıyor ama...
@cevatsunol5374 Жыл бұрын
Tülay hanım emeklerinize sağlık. Yeni üretim tesisimizde, büyüyen ekibimizde öğretilerinizi kullanıyoruz ve daha çok kullanmaya devam edeceğiz.
@tulaytek1826 Жыл бұрын
Faydalı oluyorsa ne mutlu bana Cevat Bey, geri bildiriminiz için teşekkür ederim. Ekibinize de selamlar 🙋♀
@mertparlak9190 Жыл бұрын
Emeğinize Sağlık çok güzel olmuş hoca derste anlatırken çok karmaşık geliyordu şu an mükemmel anladım 🙏
@YalinDunya Жыл бұрын
Anlaşılır olmasına ve fayda sağlamasına çok sevindik. Geri bildirim için teşekkürler 🙏
@sabriburada8848 Жыл бұрын
Öncelikle bu konuda çok az Türkçe kaynak varken böyle bir video hazırladığınız için teşekkür ederim. 7:12 de yer alan takip edilmesini önerdiğiniz isimleri Linkedln aynı isme sahip diğer kullanıcılar ile karıştırmadan bulabilmek için öneride bulunmanızı rica ederim.
@YalinDunya Жыл бұрын
Faydalı bir kaynak olabildiyse ne mutlu bize... 7:12 de yer alan isimlerin Linkedin linklerini de buraya ekliyoruz: Paul Deane: www.linkedin.com/in/paul-deane-85844789/ Greg McFalls: www.linkedin.com/in/greg-mcfalls-78b835/ Paul Dunlop: www.linkedin.com/in/dunlopconsultants/ Catherine McDonald: www.linkedin.com/in/catherine-mcdonald-b6157210a/ Tracey Richardson: www.linkedin.com/in/traceyrichardson/ Dirk Fischer: www.linkedin.com/in/dirk-fischer-06850011/ Christoph Roser: www.linkedin.com/in/christoph-roser-allaboutlean/ Michel Baudin: www.linkedin.com/in/michelbaudin/ Shahrukh Irani: www.linkedin.com/in/shahrukh-irani-8b25a55/ Geri bildiriminiz için teşekkür ederiz.
@ibrahimkendirci3815 Жыл бұрын
Teşekkür ederim
@YalinDunya Жыл бұрын
Rica ederiz.
@asdfghjkl-pk2ir Жыл бұрын
Merhabalar, videoda qrqc açıklamasını belirttiginiz esnada ekranda da yazmasini sağlayabilirsiniz QRQC=quick responce qualty control gibi. Geri dönüş olarak belirtmek istedim.
@YalinDunya Жыл бұрын
Geri dönüşünüz için teşekkür ederiz. Bundan sonraki videoları hazırlarken göz önünde bulunduracağız.
@gurkangultekin2552 Жыл бұрын
Gerçende mükemmel bir anlatım çalşması olmuş paylaşımlarınız için teşekürler
@YalinDunya Жыл бұрын
Geri bildiriminiz için teşekkür ederiz.
@cakir18 Жыл бұрын
Videonuz çok faydalı. Emeğinize tşk. Bize 6 sigma, kaizen vb uygulamalarda okunmasını tavsiye ettiğiniz kitapları paylaşabilir misiniz?
@YalinDunya Жыл бұрын
Geri bildiriminiz ve güzel yorumunuz için teşekkür ederiz. Kaizen için uygulama örneklerini de bulabileceğiniz "Kaizen / Japonya'nın Rekabetteki Başarısının Anahtarı" kitabını önerebiliriz. 6 sigma için "Six Sigma Yolu" kitabı olabilir. 6 Sigma 'yı uygulamak için yol haritası çıkarmanızı sağlayabilecek bir kitap.
@omerengin5328 Жыл бұрын
Muhtesem bir program olmus. Saatlerdir yaptığım araştırmalardan daha fazla doyurucu bir içerik var bu videoda. Buna vesile olan katılımcı olup tecrübesini paylaşan herkese minnettarım.
@YalinDunya Жыл бұрын
Geri bildirim için teşekkürler Ömer Bey, fayda sağlamasına sevindik. Tüm katılımcılara biz de sizin aracılığınızla bir kez de buradan teşekkür ediyoruz.
@ahmetmelihbalc5679 Жыл бұрын
Nasıl yanı
@YalinDunya Жыл бұрын
Videoda anlattık. Anlaşılmayan bölümü belirtirseniz daha detaylı başka bir video hazırlayabiliriz.