Nu am inteles nici de ce sunt doua placi de gips carton una peste alta, si nici care e rostul acelui... rost de 12 mm... Altminteri, instructiv.
@CasaDin30Күн бұрын
Sunt 2 placi de GK una peste alta pentru a crea simplu rostul. Iar rostul este o un detaliu de design/arhitectura. Se face in general la schimbarea suprafețelor, culorilor sau materialelor. Așa ai putea spre exemplu sa faci tavanul de alta culoare. Dar aici v-a fi alb😇.
@genthilos2 күн бұрын
😂😂😂..jur că mă așteptam ca la final să le arunci in foc .🔥...😅😅😅
@CasaDin302 күн бұрын
Mult nu mai aveam🤣
@cristianpopescu92582 күн бұрын
Salut,pompa ce setare are?mersi
@CasaDin30Күн бұрын
Salut. Din cate imi aduc aminte are 3 moduri de funcționare. Si fiecare din ele cu 3 nivelele de putere. Momentan este pe setarea recomandata pentru incalzire in pardoseala (nivel mijlociu de putere parca). In brosura de la pompa este explicat cum sa o setezi in functie de sistem/instalatie.
@FerencPal-z6x3 күн бұрын
Nem nagyon unatkozol ahogy látom 🫣 ügyes , le a kalappal 😊 üdv Frici
@CasaDin303 күн бұрын
Sajnos nem:) kosz szepen😇
@Eddthemed19 күн бұрын
bravo nanu
@CasaDin3019 күн бұрын
Mersi😇
@nubtaiab253223 күн бұрын
mult mai usor ,,sunt niste pungi asemanatoare cu cele folosite la torturi pt ornat cu frisca . Doar ca sunt mai groase si speciale pt rostuit . Metoda ta se face cu chitul semiuscat . la tine in video e prea moale . Chitul trebuie sa aiba consistenta nisipului ud pt a iesi bine si usor in metoda descrisa de tine . !!
@CasaDin3023 күн бұрын
Buna ziua, Da, aveti dreptate. Luasem in calcul si metoda descrisa de dvs cu “conul”. Dar am considerat ca nu este cea mai potrivită pentru situatia mea. Rosturile fiind adanci (2-4cm) trebuia sa umplu conul de foarte multe ori. Cineva imi propusese si o pompita care semana cu pistolul pentru “salamul” de silicon. Legat de consistenta chitului iar sunt de acord:) fix cand prezentam cum fac era intradevar putin cam moale. Dar dupa ce am terminat filmarea l-am facut putin mai gros. Cu “semiuscat” nu sunt de acord. El fiind doar pe baza de var natural hidraulic se intareste mult mai repede ca un mortar care contine si ciment. (De asta si udam peretele) Consider consistenta potrivita ca fiind cea folosita la zidaria unui perete, sau chiar o tencuiala. In cele 2 saptamani in care am facut doar asta, am incercat cam toate variantele de consistenta. Multumesc de comentariu.
@mariuscucea993724 күн бұрын
Frumos, spor la treabă!
@CasaDin3024 күн бұрын
Multumesc frumos!
@ciprianvasiliu-se4yr25 күн бұрын
Eventual eu in locul tau probabil fușeream oțâră treaba
@CasaDin3025 күн бұрын
🤣. M-a batut si pe mine gandul. De multe ori
@ciprianvasiliu-se4yr25 күн бұрын
Acest videoclip este DOAR pentru Entuziaști iar ei sigur sigur te susțin Bravoooo 💪💪💪💪🇷🇴🇷🇴🇷🇴🇷🇴
@ciprianvasiliu-se4yr25 күн бұрын
Crăp de invidie,super FRUMOS vă doresc să fiți fericiți în căsuța cea minunată.Nu este plictisitor DELOC,CLAR?!
@CasaDin3025 күн бұрын
Am inteles, sa traiti:)
@CasaDin3025 күн бұрын
Buna ziua. Va prezint cel mai plictisitor video pe care l-am facut vreodata. Am crezut ca nu se mai termina niciodata aceasta rostuire:). O zi buna sa aveti.
@razvancinca3270Ай бұрын
Nu a mai avut bani de caramida buna dupa al 10-lea rand
@CasaDin30Ай бұрын
😂
@adrianhas668Ай бұрын
Primele fac hidroizolatie
@razvancinca3270Ай бұрын
@@adrianhas668 si pe la mortar? Mortarul e ca un burete. Nu e asa usor cu hidroizolatia. E greu cu ce avem acum sa iasa buna,ce sa mai zic pe vremea aia
@CasaDin30Ай бұрын
La aceasta intrebare nu am primit nici eu raspuns. mai este posibila o varianta. Caramida a fost pusa sa reziste mai bine la umiditate, nu neaparat ca e hidroizolanta (ceea ce nu cred ca este)
@razvancinca3270Ай бұрын
Raspunul e prea simplu si cautati ceva mai.complicat. A inceput casa cu o caramida de calitate,iar dupa ce s a mai calculat un pic si a dat seama ca trebuie sa continue cu ceva mai ieftin,sau a gasit mai ieftin si s a gandit ca daca merge pe ieftin ii ramane bani si de covoare
@aristipiticaАй бұрын
Este impermeabila cea de jos. Daca o spargi e aproape ca sticla. Se ardea mai mult iar lutul trebuia sa fie mai calitativ.
@CasaDin30Ай бұрын
Asta este și argumentul dat de arhitectul casei. Tiind sa cred ca este explicatia cea mai plauzibila.
@aristipiticaАй бұрын
@CasaDin30 era mai scumpa. Imi.povestea tata care a ars o in curte cu bunicul lui. Ca baga lemne ca la var pentru asta tare fata de cea normala care daca sta in ploaie iarna pana primavara o aduni cu lingura
@grafipirvu8416Ай бұрын
Eu cred ca asa au avut cărămida în acele timpuri ,
@CasaDin30Ай бұрын
Este o varianta si asta. Desi pare ciudat ca sunt fix 10 randuri, cam 1m. Imi pare ceva prea rotund ca sa fie aleatoriu. Dar poate e o coincidenta:)
@jarcuadrian1579Ай бұрын
Părerea mea...partea de jos ii expusa la presiune mai mare ii mai bine arsa aproape că piatra,partea de jos ii mai expusa la umiditate,o cărămidă prea poroasa nearsa absoarbe mai multa umiditate probleme de igrasie si tencuiala se macina
@CasaDin30Ай бұрын
Ca Sa fiu sincer si eu tind sa cred ca este una, daca nu toate din ce ati enumerat👌
@ivdragoslavАй бұрын
7:07 Daca inchideti circuitele NU (mai) ajunge agentu' de la centrala. Exact invers tre' sa faceti: debit cat mai mare prin distribuitor! Montate pe capete de distribuitor opuse admisiei respectiv expulzarii, pe unde nu este flux de agent, veti masura o temperatura indusa de proximitatea zonei cu flux, prin conductie (termica), ce-i drept apropiata, insa irelevanta pentru a observa precis caderea de temperatura/energie intre centrala si distribuitor. Daca tot v'am scris... ca fapt divers: traseele, mai ales cele... magistrale, pentru cadere de presiune minima, implicit efort mai mic al pompei si randament marit, este bine sa fie cu cat mai putine coturi de 90 de grade pentru a nu apare turbulente si de diametru cat mai mare (un zoll sau chiar mai mare - exact ca la electrucitate unde, in functie de lungimea traseului, cu cat e e mai mare si sectiunea conductorului trebuie marita).
@CasaDin30Ай бұрын
Multumesc de sfaturi. Aveti dreptate. Degeaba pun termometrul daca prin el nu trece agentul termic. Legat de coturile de la coloane. Daca imi aduc bine aminte avem doar 2 coturi de 90grade la tur si 2 la retur. Teava este de 32mm. (Cred ca mergea si fara coturi, dar era cam greu de indoit teava.)
@cezars4155Ай бұрын
Să introduceți biocid în instalație! altminteri,felicitări pentru centrală achiziționată!
@CasaDin30Ай бұрын
Multumesc. Este in plan, o sa incep sa ma documentez ce produs sa cumpar. In manualul centralei sunt niste recomandari de solutii.
@cezars4155Ай бұрын
@@CasaDin30 Sentinel x700 ! Grijă la dozaj ,însă!
@teodorposa8809Ай бұрын
Foarte informative si detaliate la cat mai multe bafta
@CasaDin30Ай бұрын
Multumesc frumos. Incerc sa fac cat de mult pot.
@EddthemedАй бұрын
Bravo !👍👍
@petrumariusgligor6814Ай бұрын
😉
@mariuscucea9937Ай бұрын
👍
@dragoshhh8138Ай бұрын
Salut, se poate folosi distribuitorul cu debitmetre si pentru radiatoare?
@CasaDin30Ай бұрын
Da. Banuies ca s-ar putea scoate debitmetrele, si pune capace/altceva. Dar nu vad sensul
@mariuscucea9937Ай бұрын
Frumos lucrat!
@CasaDin30Ай бұрын
Multumesc. Eu mai mult am dat din gura:))
@Error-mf5gg2 ай бұрын
Bine ati revenit !!!
@CasaDin302 ай бұрын
Multumesc frumos.
@mariuscucea99372 ай бұрын
Spor la treabă 👍
@CasaDin302 ай бұрын
Mersi frumos.
@addichim2 ай бұрын
Era o treaba daca filmai cum ai turnat si nivelat sapa.
@CasaDin302 ай бұрын
Ai dreptate. Si eu regret. Dar unde am turnat singur eram prea concentrat sa mai filmez. Iar unde a turnat Alin cu baietii, eu am fost plecat:(
@SpotDesignRo2 ай бұрын
Bine ai revenit!. Nu acelasi lucru il pot spune si de proiectul meu care este intr-o oarecare pauza. Revenind la intrebarea ta de final, aspunsul meu ar fi: cat mai multe secvente din facere. Gen "How it's made", emisiunea mea de suflet cand a aparut. De exemplu, la reteta sapei, excelent ca ai dat reteta si ca ai si primit feedback de la cei care au pus marmura in baie. Dar in prepararea sapei, cum ai spart reteta in sarje, de cat? How it's made atunci cand vei sparge fisurile si torni epoxi. Oare ai putea experimenta mai multe short-uri? Un video intreg parca presupune o anumita pregatire a discuruslui pt el, a punctelor pe care ai vrea sa le atingi. Dar cand esti la o actiune in santier care ti se pare interesanta, filmeaza 1 minut din ea, nu toata, niste secvente cu o simpla explicatie, nelamurire, descoperire, etc :) ->usor de spus, greu de facut :) caci eu nu am reusit sa ma mobilizeze sa filmez ceva din santierul meu. Spor!
@CasaDin302 ай бұрын
Salut. Imi pare rau ca e in stagnare santierul. S-a intamplat ceva? Reteta sapei este exact cat a fost o sarja. Ies cam 3 roabe 3/4 pline. Daca faci mai mult nu prea ai timp si sa il pui in opera. Cel putin in cazul meu unde eram singur la inceput. Ai dreptate cu shortul. O sa incerc sa pun. Sunt mai simple decat un video. Te inteleg cu filmarea. E dificil, tre sa ai timp, rabdare, chef, vointa:)) Mersi de sfaturi
@hodissergiu88833 ай бұрын
Salut, ce grosime a avut placa ?
@CasaDin303 ай бұрын
Salut. 4-5cm la varf, si 7-8 la grinzile metalice, daca imi aduc bine aminte. Nu era posibil sa o facem mai groasa. Iesea peste cota zero
@ppeccii4 ай бұрын
Idee super buna cu plasa de armare in sapa. Legat de termperatura apei, o sa aiba aceasi temperatura in ambele tipuri de circuit? Mersi
@CasaDin304 ай бұрын
Mersi frumos. Legat de temperatura, ele vor fi diferite. Din cate am studiat max 35- 40grade la pardoseala. La calorifere o sa fie undeva intre 50-70. Agentul termic ajunge pana la distribuitor cu aceeași temperatura. Dar la incalzirea in pardoseala este un grup de amestec care coboara temperatura pana la cea optima. Asta am inteles eu de la inginerii si instalatorii cu care am discutat.
@barbubro4 ай бұрын
Garajul , camera tehnica nu sunt incalzite ?
@CasaDin304 ай бұрын
Salut. O sa fie incalzită. Tur si retur legate la plecarea coloanelor de la centrala.
@dragoshhh81385 ай бұрын
Salut, ce tip de teava ai folosit pentru alimentarea radiatoarelor cu agent termic?
@CasaDin305 ай бұрын
Salut. Teava folosita este de la Rehau. Se numeste Rautitan Stabil.
@Mihai-N5 ай бұрын
foarte misto, in fine... :)
@CasaDin305 ай бұрын
🤣🤣🤣
@teodorbadea5 ай бұрын
Frumoase masini. Amuzante numerele de inmatriculare: MIC, PIC, BIG 🙂
@CasaDin305 ай бұрын
Multumim. Da, numerele sunt o coincidenta amuzanta:)
@mariuscucea99375 ай бұрын
Super! ❤
@barbubro5 ай бұрын
Buna seara , ma iertati si pe mine, cand ati montat cadrul wc intre acei dulapi nefolosind picioarele de reglare ale cadrului ati calculat care va fi inaltimea ramei wcbideului ( unde o sa stati cu fundul) vis a vis de cota la care va fi pardoseala cu toate matzele in ea plus gresie ??? Intreb si eu acum , pt a nu va intreba mai tarziu cum vi se pare sa stati pe outoare la 37 cm deasupra gresiei 😂 Lasand gluma deoparte , cosider ca montarea cadrului trebuia facuta cand se cunostea cota finala exacta a pardoselii si cind vasul wc era cumparat si adus la fata locului pt a se masura distanta dintre marginea superioara a vasului si gaurile prezoanelor de prindere - aceasta distanta difera de la o marca la alta ! Eu am instalat acelasi cadru Grohe , cumparand vasul wc recomandat Grohe ... cand am terminat instalarea si am tras de 3 ori apa , am constatat ca vasul wc grohe made in egipt ( grohe nu mai e ce a gost o data ,,, bateriile se fabrica acum cu economie in thailanda) stropeste niste picaturi de apa in afara vasului si ca marginea superioara nu este perfect in plan ... in aceasi zi am demontat vasul si l am returnat personal cu laude la sediul central Romstal pt ca eram foarte fericit ... Ulterior am cumparat un alt vas wc de la un brand cunoscut romanesc ce s a potrivit perfect la prinderea de cadru dar la care am constatat la sfarsit ca marginea superioara a vasului este la 2 cm mai sus fata de cea a vasului grohe ... Centimetri astia chiar conteaza cand o sa aveti o lucrare serioasa acolo 😊 Si pt ca sunt pricinos , consider ca e neinspirata prinderea partii superioare a cadrului sub rama ferestrei , aici putind sa apara tensiune miscare cand se face pargie punand greutate pe vasul wc ... da da stiu dvs nu aveti kilograme de urs ca mine ...
@CasaDin305 ай бұрын
Buna ziua, Cadrul WC are cota +1.00m evidentiata pe ea. Conform manualului de instalare daca se monteaza cadrul dupa el, vasul de toaletă este la o inaltime standard. Se poate monta si la alta cota, daca preferintele sunt diferite. Cota +/- 0.00m este transmisa in toata casa. Obiectele sanitare, prizele, intrerupatoarele, buiandrugii, inaltimi tavane sunt calculate dupa acea cota. Rezervorul ingropat este montat de structura de rezistenta a peretelui. Va pot garanta ca rezista si daca stau 2 persoane pe el. Un dulap de 20x5cm, cu blocatori intre el, rezista la o incovoiere foarte mare, mult superioara celei exercitate de un vas de toaleta suspendat. Legat de vasul wc, inca nu este ales/cumparat. Exista 2 seturi de gauri de prindere pt vas. Dupa ce achizitionam vasul, se vor pune tijele conform vas.
@mihaaicrisaan5 ай бұрын
Buna ziua. Ma iertati, dar de ce ati facut scheletul din lemn de pe perete? Multumesc
@CasaDin305 ай бұрын
Buna ziua, Scheletul este structura de rezistenta a peretelui. Aveti mai multe detalii in clipul acesta kzbin.info/www/bejne/hZKbd4qboLR_b8ksi=Tkl1L7oVU13yZOjs
@stefanagafitei94445 ай бұрын
Prietene din punctul meu de vedere ai cam greșit.Condensul ce se va face sub tablă se va scurge direct pe scândura ce ai puso peste leațuri.Dacă greșesc mai întreabă și pe alții și spunem dacă nu e corect.
@CasaDin305 ай бұрын
Exact asa este si gandit sa se intample. Tabla de pe casa are probabil cam 50 de ani. Ea este montata pe scandura (identic cu ce am facut la baie). Singura problema este ca nu exista folie anticondes nicaieri. In 94 de ani, scandura nu a patit aproape nimic. Dar daca as vrea sa pun izolatie, si sa fac mansarda, as avea nevoie de aceas folie, deoarece fara ea, condensul ajunge in termoizolatie. Ceea ce nu prea e de bine. Daca aveam timp sa cumpar o tabla mai groasa, ajungeau si scanduri din 30-40cm. Dar la aceasta nu prea merge. (Cel putin dpmdv).
@VulturulDeMareCuPesteInGheare5 ай бұрын
Si pe tine te latra potaile alea asa?! Spor! 😊
@CasaDin305 ай бұрын
Nu intotdeauna:)) multumesc frumos.
@unclepaul83316 ай бұрын
La cum ai facut racordurile o să ai miros si in baie si in bucătărie cand vei folosi toaleta. Chiar daca ai garda hidraulică prin acel racord flexibil la sifon, cand vei trage apa mirosul o sa vina in baie sau bucatarie. Trebuia traseu separat , niciodată nu se leaga scurgerea de la bucatarie cu toaleta.
@CasaDin305 ай бұрын
Multumesc pentru comentariu. Dpmdv avand aerisirea de 110 care iese prin pod, garda hidraulica nu se goleste si nu apare mirosul. In cateva luni o sa vedem exact:)
@alexedaniel49896 ай бұрын
4:41 nu era mai ok sa fi lasat rost intre placile de osb 2-3mm?.....
@CasaDin306 ай бұрын
Placile de osb au fost gandite ca sa fie ca si o contravantuire, pe langa inchiderea peretelui. Eu personal, nu stiu cazuri in care s-au lasat rosturi intre ele la pereti. La osb-ul de 18 montat in pod (ca strat final), unde avem o suprafata de 4,5 cu 18-19m lungime am lasat 2-3 mm intre placi. Eu nu consider ca la un perete, ca al meu, ar fi nevoie de rost. Pe de alta parte, daca cineva lasa rost, nu as considera asta ca fiind ceva gresit.
@alexedaniel49896 ай бұрын
@@CasaDin30 la casele timberframe, atat la pereti cat si la acoperis, este indicat a se lasa rosturi de grosimea unui cui👍
@aristipitica6 ай бұрын
Calti se pun la ornamentele de ipsos 😊 nu par de cal
@CasaDin306 ай бұрын
Habar nu aveam. Multumesc. Am mai invatat ceva :)
@mariuscucea99376 ай бұрын
Spor la treabă
@CasaDin306 ай бұрын
Mersi frumos. Chiar am nevoie:)
@larisacucea6 ай бұрын
Mult spor in continuare 😊
@CasaDin306 ай бұрын
Multumim frumos, avem mare nevoie😇.
@VladimirPopescu-d8w6 ай бұрын
Nu trebuia tencuita caramida?
@CasaDin306 ай бұрын
Peretele ramane caramida aparenta. Rostuit, impermeabilizat si zugravit in alb.
@CasaDin307 ай бұрын
Buna ziua, In sfarsit am reușit sa terminam primul perete. Recomand sa te uiți pana la final. Merita. O zi buna iti doresc.
@luciusoctavian92167 ай бұрын
Pai si cum ies mai ieftin, daca fac peretele asa sau daca-l fac din zidarie cu caramida plina, eventual din klinker? Si pe fatada asta nu pot sa pun faianta mozaic, sau klinker imitatie caramida. Tine?
@CasaDin307 ай бұрын
Faceti calculul cu materialele enumerate si vedeti pretul fata de alte solutii. Peretele este gandit special pentru cazul pe care il avem la fata locului. Motivele sunt de izolare termica si grosime cat mai mica a sectiunii peretelui.
@CasaDin307 ай бұрын
Am facut o mica greseala. Am reglat culbutorii, nu tacheții, cum am menționat in clip😬. Imi cer scuze pentru confuzie
@RichardAndAlexandryna7 ай бұрын
Super fain clipul! Vizionat integral! Ne-am și abonat și am dat un mare Like!👍🏼Masina e o bijuterie pe roti❤️🤗
@CasaDin307 ай бұрын
Mersi frumos🥰.
@RichardAndAlexandryna7 ай бұрын
@@CasaDin30 🤗❤️
@AircooledProject7 ай бұрын
I-a prins bine revizia, a mers brici la iesirea cu ficățeii 😀
@CasaDin307 ай бұрын
Da, ai dreptate. Se pare ca iesirile cu fratii si surorile ii face bine🥰