Bilkent İktisat - Mezunlarımız
12:22
Bilkent İktisat tanıtım videosu
39:53
Пікірлер
@selenatasoy5883
@selenatasoy5883 25 күн бұрын
Burda arkadaşlar sağ olsun çok emek vermişler, tabi böyle konuları iktisat okumuş veya bu konularla uğraşan kişiler kolay anlar. Toplumumuzun geneli, diplomasız ekonomicinin yazdığı kitabı okuyup, dinleyip tatbik ettikleri için, sizin burda vermiş olduğunuz emekler inşallah yerini bulur. Cevdet hoca burda öğretmen rolünü yüklenmiş, teşekkürler.
@zeynepozdogan9677
@zeynepozdogan9677 Ай бұрын
Kkm de parasını tutan kim
@mammadovanermin
@mammadovanermin 2 ай бұрын
2024 yılında izledim. Diyecek hiç sözüm yok. Gözümüzün önünde neler yaşandı..
@cessar7562
@cessar7562 2 ай бұрын
Senin gibi hiyarlar ekonomiden anlasa idi universtede profosörluk yerine , milyonluk sirketlerin basinda basarili bir is adami olurdu. Senin sevdigin parti hukumet olsun senide ekonomiden sorumlu bakan yapsinlar , ozaman göruruz götunu , universtede kitabindaki ekonomi kurallari ile gercek yasamdaki ekonomi ayni seymi.
@alikurt1992
@alikurt1992 3 ай бұрын
mükemmel bir sohbet olmuş hocalarıma sonsuz teşekkürler
@mehmetdagl2730
@mehmetdagl2730 3 ай бұрын
Bu '' para ve rant arzı'' piyasa serbest bırakılarak soğurulamaz mı? Piyasa yeterince serbest kalırsa inşaat(sağlıklı konut)-elektrik devrimi(alt yapı ve üretim artışı)-yine alt yapılar; hızlı tren hatları ve metrolar ve yine tren hatları vb. gibi Türkiye'nin zaten ihtiyacının olduğu ama yüksek teknoloji gerektirmeeyn ve de bu yüzden piyasanın karşılayacağı ve de karşılayabileceği daha başka ek olarak tarım gibi alanlarda büyüme ile sağlanamaz mı sn. hocalarım? Bu sermaye temerküzünün ilk kısmen '' verimli'' aşaması olamaz mı? Daha sonra bu temelin üzerine yüksek teknolojili verimli alanlara yönebilir piyasa isterse. Depremler oluyor yüzbinlerce insan ölüyor ve vatandaşın evi yok oluyorsa, regülasyonlarla boğulan tarımda turistin tüketeceği gıdada bile problem çıkıyorsa, '' sosyal devlet'' mülteci sever bir hal almışsa ve SGK açıkları vatandaşa vergi olarak dönüyorsa burada '' verim'' kelimesinin muhtevasında reform şarttır artık diye düşünüyorum. Saygılar!...
@nesimiyasar4274
@nesimiyasar4274 3 ай бұрын
👏👏👏
@pertevdural4513
@pertevdural4513 3 ай бұрын
nas var nas! faiz haramdır! faiz sebep, enflasyon sonuçtur! ben ekonomistim! (başmagandamız recep ivedikten seçmeler)
@cnylcn90
@cnylcn90 3 ай бұрын
refet hocayı soluksuz bir şekilde dinledim, yaklaşık 200 yıllık iktisat tarihimizi yarım saate sığdırarak o kadar iyi anlatmış ki... hakan hocayı da keşke bir gece ansızın resmi gazete yayımlanacak mucizevi bir kararla bağımsız merkez bankası başkanımız olsa diye hala ederek izledim :)
@arifkorkmaz5630
@arifkorkmaz5630 3 ай бұрын
Mukemmel bir yayin olmus
3 ай бұрын
Herkes icin yapmayin hocam, sadece ekonomiden anlayanlar icin yapin. 85 milyon durumu bilirse ekonomi duzelmez. Onlar bilmeyecek ki moral motivasyon kaybina ugramadan calisacaklar, uretecekler ve duzluge cikacagiz. Esek gibi calismamiz gerekiyor mesaji almalari yeterli siradan halkin. Baska cikis gercekten yok.
@buraktekcan3232
@buraktekcan3232 4 ай бұрын
şu adamların olduğu yerde nebati ekonomi bakanlığı yaptı
@korayatesli2399
@korayatesli2399 4 ай бұрын
İnşaat işçisine vasıfsız ve asgari ücretle çalışıyor dedikten sonra bu videoyu izlemenin vakit kaybı olduğu yönünde şüphelerim oldu.
@Bpforeve3r
@Bpforeve3r 4 ай бұрын
Vasıfsız bildiğimiz gibi beceriksiz anlamında demiyorlar vasıflı vasıfsızın anlamını ekonomik terimi olarak bakmanızı tavsiye ederim
@metnertk61
@metnertk61 4 ай бұрын
arda hocam gitmeyinn :(
@duygubozkurt9175
@duygubozkurt9175 4 ай бұрын
Krallar…
@cooxncooxn3738
@cooxncooxn3738 4 ай бұрын
bu 3 kişinin 3üde Merkez bankası başkanlığına aday gösterilmişti. Kimsenin bilmediği bir kişiyi getirip atadılar.
@ferdiisik2583
@ferdiisik2583 4 ай бұрын
Şuanda tek uğraştığımız şey birikimlerimizi kazançlarımızı enflasyona ezdirmemeye çalışmak.
@aliiyaz
@aliiyaz 4 ай бұрын
49:50
@salihyahyaiscen
@salihyahyaiscen 4 ай бұрын
Çok büyük hizmet
@m.furkanb
@m.furkanb 4 ай бұрын
4. Kez izledim doymadım çok şey öğrendim halen öğrenmeye devam ediyorum
@CemTopaloglu
@CemTopaloglu 4 ай бұрын
Ses daha iyi olabilir ama konuşma çok iyi, bilgilendirici
@bekirylmaz9305
@bekirylmaz9305 4 ай бұрын
Ufuk hoca çalışmaları çok değerli. Röntgenimizi çekip nokta atışı müdahalelerle ülkeyi düşüşten daha kısa sürede kurtarabiliriz.
@evrinerdem2769
@evrinerdem2769 4 ай бұрын
Bu seminerler herkes icinse onceden nasil, nerden haberimiz olabilir? Bilseydim gelirdim seminere, cok sevdigim hocalar.
@sudebulut6299
@sudebulut6299 4 ай бұрын
Genelde mailden paylaşılanıyor ya da binaların içerisinde afişleri oluyor . ( eğer Bilkent öğrencisiyseniz )
@evrinerdem2769
@evrinerdem2769 4 ай бұрын
@@sudebulut6299 ogrenci degilim. Mail listesine nasil dahil olabilirim?
@furkancax
@furkancax 4 ай бұрын
Bu nasıl kadro ? efsane milan kadrosunun ötesinde olmuş.
@Memostaaa
@Memostaaa 4 ай бұрын
Bir kez daha anladık, türce dili eksik zafiyet dolu bir dil.
@sefacevikbas8792
@sefacevikbas8792 4 ай бұрын
Öner hocam merhaba sizin ekonominize milli ekonomi modelinin yeri nedir hadi bize milli konum modelinden bahseder misiniz Bir ekonomist olaraktan bilmiyorsanız PRF DR HAYDAR BAŞIN MEM MODELİNİ OKUMANIZ YETERLİ. Şu an Rusya ve Çin uyguluyor milli ekonomi modelini
@EcemYldz
@EcemYldz 4 ай бұрын
emeginize saglik hocam tesekkurler
@HB-fi8my
@HB-fi8my 4 ай бұрын
yavrum tabiiki türkiye farklı.böyle komşular kimde var?ayrılıkçıların bu kadar harcamaya yol açtığı kaç ülke kaldı?benzer korumacı oligarşi başka ülkelerde de var.''ımf'in financai programming mantığı tek başına yeterli değil.
@mesutdemirci7933
@mesutdemirci7933 4 ай бұрын
tam bir yıldızlar geçidi..ağzınıza sğlık.
@M.mkurucay
@M.mkurucay 4 ай бұрын
Teşekkürler
@cgulsan
@cgulsan 4 ай бұрын
bastaki vatandas bole ekonomi yonetirse, cayci gibi MB baskanini degistirise bir sey degistirmez kur riski ucurum kenarina geldi devuluasyon kacilmaz cokus yakindir. hak hukuk adelet hizli bir sekilde saglanmassa gene bir sey degismez. ... Yapısal Reformlar: İşgücü piyasaları, eğitim ve kamu yönetimi gibi alanlarda yapısal reformların uygulanması verimliliği ve rekabet gücünü artırabilir. Eğitime Yatırım: Vasıflı ve eğitimli bir işgücü ekonomik kalkınma için çok önemlidir. Eğitime ve mesleki eğitime yatırım yapmak insan sermayesini geliştirebilir, yenilikçiliği ve üretkenliği teşvik edebilir. Altyapı Geliştirme: Ulaşım, enerji ve dijital altyapı dahil olmak üzere modern ve verimli altyapı, yatırım çekebilir, ekonomik faaliyeti canlandırabilir ve rekabet gücünü artırabilir. Ekonominin Çeşitlendirilmesi: Belirli sektörlere bağımlılığın azaltılması ekonomiyi daha dayanıklı hale getirebilir. Teknoloji, yenilenebilir enerji ve ileri imalat gibi sektörlere yönelik çeşitliliğin teşvik edilmesi sürdürülebilir büyümeye katkıda bulunabilir. Yenilik ve Teknolojinin Benimsenmesi: Yenilik kültürünü teşvik etmek ve araştırma ve geliştirmeye yatırım yapmak ekonomik büyümeyi teşvik edebilir. Teknolojik gelişmeleri benimsemek ve bunların endüstriler arasında benimsenmesini kolaylaştırmak verimliliği artırabilir. Ticaret ve Doğrudan Yabancı Yatırım (DYY): Ticari ilişkilerin genişletilmesi ve yabancı yatırımın çekilmesi ekonomik aktiviteyi canlandırabilir. İş ortamını geliştirmek, bürokrasiyi azaltmak ve yasal öngörülebilirliği sağlamak daha fazla doğrudan yabancı yatırım çekebilir. Maliye Politikası: Sorumlu kamu harcamaları ve etkin vergilendirmeyi de içeren basiretli maliye politikalarının uygulanması ekonomik istikrara katkıda bulunabilir. Para Politikası: Fiyat istikrarını ve finansal istikrarı sağlayan, iyi yönetilen bir para politikası, sağlıklı bir ekonomik ortam için şarttır. Küçük ve Orta Büyüklükteki İşletmeler (KOBİ'ler): KOBİ'lerin büyümesinin desteklenmesi girişimciliği teşvik edebilir, istihdam yaratabilir ve ekonomik canlılığa katkıda bulunabilir. Sürdürülebilir Kalkınma: Ekonomik büyümeyi çevresel sürdürülebilirlik ve sosyal eşitlikle dengelemek, uzun vadeli başarı için çok önemlidir.
@gurkandemirsoy7875
@gurkandemirsoy7875 4 ай бұрын
2018 ve 2019 yıllarında TCMB kanununda yapılan değişiklikler (CB Hükümet Sistemi Anayasa Referandumu___: 16.04.2017 CB Seçimi__________________________________: 24.06.2018); 2018 - Banka Meclisi üyelerinin aylıkları ile tazminatları Cumhurbaşkanınca tespit edilir. Banka merkezi dışında oturanların, Meclis toplantılarına katılmak için katlanacakları yol giderleri Bankaca ödenir. 2018 - Denetleme Kurulu, Bankanın bütün muamele ve hesaplarını denetler. Başkanlık (Guvernörlük), Denetleme Kurulunun talep edeceği bütün malumat ve vesikaları vermekle yükümlüdür. Denetleme Kurulunun yönetme yetkisi olmayıp, mütalaalarını yazılı olarak Banka Meclisine bildirir ve bir kopyasını da Cumhurbaşkanlığına verir. 2018 - Denetleme Kurulu üyelerine verilecek ücret, Cumhurbaşkanınca tespit edilir. Banka merkezi dışında oturanların katlanacakları yol giderleri Bankaca ödenir. 2018 - Banka Meclisi kararlarına muhalefeti halinde Başkan (Guvernör), kararın icrasını tehir ve müteakip toplantıda yeniden müzakeresini talep edebilir. Acele hallerde, Banka Meclisi, Başkanın (Guvernör) daveti üzerine toplanarak, ihtilaf konusu olan işi tekrar görüşür. Başkan (Guvernör) ile Banka Meclisi arasında mutabakat hasıl olmadığı takdirde, Cumhurbaşkanı hakemlik eder. 2018 - Banka Başkan (Guvernör) ve Başkan (Guvernör) Yardımcılarının aylık ücretleriyle temsil ödenekleri, Cumhurbaşkanınca tespit olunur. 2018 - Cumhurbaşkanı, Bankanın işlem ve hesaplarını denetlettirebilir. Cumhurbaşkanlığı bu hususta her türlü bilgiyi Bankadan isteyebilir. 2018 - Başkan (Guvernör) tarafından, Banka faaliyetleri ile uygulanmış ve uygulanacak olan para politikası hakkında her yıl nisan ve ekim aylarında Cumhurbaşkanına rapor sunulur. Banka, faaliyetlerine ilişkin olarak, yılda iki defa Türkiye Büyük Millet Meclisi Plan ve Bütçe Komisyonunu bilgilendirir. 2018 - Banka, her takvim yılı sonu itibarıyla düzenleyeceği bilanço ve kâr ve zarar hesabı ile yıllık faaliyet raporunu Genel Kurulun içtimaından evvel Cumhurbaşkanlığına tevdi eder ve bilançoyu Resmi Gazete ile yayınlar. 2018 - Bu fıkrada tanımlanan suçlar ve Kanunda belirtilen görevlerin yerine getirilmesi sırasındaki fiilleri dolayısıyla Banka personeli hakkında soruşturma ve kovuşturma yapılması Banka Meclisinin; atama ve seçim suretiyle görev yapan diğer mensuplar hakkında soruşturma ve kovuşturma yapılması ise Cumhurbaşkanının Cumhuriyet Başsavcılığına yazılı başvuruda bulunmasına bağlıdır. 2019 - Bu maddenin yürürlüğe girdiği tarihe kadar ayrılmış bulunan ihtiyat akçelerinin tamamı, birikmiş fevkalade ihtiyat akçelerinin ise son yılın kârından ayrılan kısmı hariç tamamı Genel Kurul kararı aranmaksızın Hazineye verilir.
@savasabb3646
@savasabb3646 5 ай бұрын
Üllkeyi emanet etmemiz gereken liyakatli insan kaynağımız ile gurur duyuyoruz. İyi ki varsınız değerli hocalarımız.
@Cherrieees272
@Cherrieees272 5 ай бұрын
Naber
5 ай бұрын
ortada kimse olmadığı için vergi yükü onlara kalmamış olabilir mi :))
@selinaliriza6231
@selinaliriza6231 5 ай бұрын
Teşekkürler Hocalarımız
@AsliPowers
@AsliPowers 5 ай бұрын
Yasasin Bilkent ECON! Elinize saglik 🎉
5 ай бұрын
Harika bir konferansti umarim devami gelir
@alparslan525
@alparslan525 5 ай бұрын
Bu ülkede 1,5 sene Maliye bakanlığnda masal anlatmış nebatiye bakıyorum birde 2 değerlihocamıza bakıyorum i ehline verilseydide enflasyon belasıına halk boğulmasaydı neyse.!
@omerozgurcelik907
@omerozgurcelik907 5 ай бұрын
Muhteşem video
@espectrum
@espectrum 5 ай бұрын
"Biz bunu derslerde öğrencilerimize öğretiyorduk, şimdi en azından pratikte de görmüş olduk, öyle avunalım" 😂😂
@cansutastan3528
@cansutastan3528 5 ай бұрын
Ben cok iyi bir yonetim olsa dahi halkin karekterlerinin bozuldugunu dusunuyorum. Herseyin bagını bulan bir millet kanunlari hep kendine gore yorumlayip uygulayan bir millete ne yapsan cikarci davranacaklar. Zor yani bu halkla her sey cok zor.
5 ай бұрын
Her saniyesi birbirinden kıymetli bilgiler içeren bu video için Hocalarımıza ve tüm emeği geçenlere teşekkürler.
@Muhammed1884
@Muhammed1884 5 ай бұрын
Bölümlere ayırmadığınız için teşekkür ederiz.
@roufall
@roufall 6 ай бұрын
teşekkür ederiz hocam
@NevzatUcyldz
@NevzatUcyldz 6 ай бұрын
Can Hocalar, "Davranışsal Ekonomi" ( Belki de algısal ekonomi) konusunu çok duymaya başladık. Tam olarak bu nedir? Davranışsal Ekonominin psikoloji ve sosyoloji bilimiyle ilişkisi nedir? Bu konuda özel bir video çekebilir misiniz? Tabi en önemlisi de bu ekonomi dalının siyaset bilimiyle ilişkisi nedir? Bu ekonomi alanını Ülkemizde net olarak açıklayacak iki Hocamız olduğunuzu düşünüyorum. Saygılarımla.
@burakt4110
@burakt4110 6 ай бұрын
lütfen bu kayıtların ses kalitesini arttırın. çok güzel değerli ancak ses kalitesi içerik kalitesine yakışmıyor.
@Banwade
@Banwade 6 ай бұрын
8:13 cehaletin resmini görün.. altın neden kıymetli ? çünkü sevgili pirefösör bey ; uzay cihazlarından tut önündeki mikrofonun içinde bile altın var da o yüzden kıymetli.. tabii en kaliteli en ideal cihazlarda altın vardır. kullandığınız bilgisayarlarda, serverlarda, telefonlarda, silahlarda! altın vardır! adam profesör ama altın madenini bilmiyor. of. of. oooooof.
@nasipkismet2436
@nasipkismet2436 6 ай бұрын
Altının sanayi kullanımı tüm dünyada %15 dir. Geri kalan mücevherat ve değer saklama aracı.
@Banwade
@Banwade 6 ай бұрын
@@nasipkismet2436 bilgi için teşekkürler. nihayetinde spesifik de olsa üretimin ciddi bir prosesinde, altın önemli yer tutuyor.
@burak1358
@burak1358 6 ай бұрын
sizleri çok daha sık dinleyebilmek isteriz degerli hocalarimiz teşekkürler.
@burakkadogludirector
@burakkadogludirector 6 ай бұрын
2 husus hakkında düşüncemi paylaşacağım , kırım harbine kadar olan kısmı konuşmadan neden 1853 sonrasından direk başlandı, başladınız anladık neden iktisat politikalarının siyaset karmaşa ve diğer olaylardan dolayı olduğuna neden bağlanmıyor. Diğer husus ise , o kadar borç varken nasıl birden saf temiz sıfırdan başlanmış gibi bir ekonomi oluşmasına geçildi. nasıl arada ki borç kapatıldı bunlar merak konusu , şunu söylemek isterim hocamın bilgisi çok saygım sonsuz ama iktisadi olaylar sadece iktisadi olarak değil diğer etmenler ile yorumlanması gerek türkiye özel ülke çünkü ekonomik olarak bir toparlanma süreçleri hep darbeler ve komplolar ile sonlandırıldı saygılarımla