Five with Feke and Frayer: Affect
5:00
Intervju med en #specialpedagog
18:15
Intervju med en #speciallärare
22:36
Пікірлер
@larmats1
@larmats1 Ай бұрын
Strålande. Mycket bra tillämpningar
@didaktiskalaboratoriet
@didaktiskalaboratoriet Ай бұрын
Tack Mats! Uppskattar din feedback!
@killersonja3953
@killersonja3953 2 ай бұрын
Jobbar på en mycket mindre skola än Bessemer, vi har runt 70 elever som ska göra provet i Eng 5. Eleverna gör den muntliga delen under en dag; 08.30-13.00-ish. Under den tiden som eleverna väntar jobbar de med uppgifter som andra lärare gett dem. Vi är för få personal för att få ordinarie lektioner att gå runt. Vi är tre lärare som lyssnar på tre klasser, vi lyssnar inte på vår egna elever för att vara så opartiska som möjligt. Vi spelar även in samtalet för att kunna sambedöma i efterhand. Eleverna har redan övat på ett gammalt np med undervisande lärare. Eleverna gör provet i sin egen klass - vi blandar inte grupperna eftersom det gör eleverna mer nervösa. Eleverna får även veta, och i viss mån välja sin partner en tid innan. Det jag tar med mig till nästa år från din video är arbetet med mina kollegor, att vi lyssnar igenom exemplen och tittar på bedömningarna innan vi kör igång.
@didaktiskalaboratoriet
@didaktiskalaboratoriet 23 күн бұрын
Tack för din kommentar @killersonja3953! Såg den nu - vet inte varför jag inte fått en notifikation. Jag tyckte det var intressant att du skrev "vi lyssnar inte på vår egna elever för att vara så opartiska som möjligt." Så gjorde vi på vår skola också men det var flera lärare som kände att deras elever blev stressade och att lärarna själva ville se hur det går för sina elever. Vissa av mina kollegor tyckte att det var problematiskt eftersom det upplevdes som att man inte "litade på" andras kollegors bedömning, medan andra menar att vi vill "följa" eleverna genom alla delar så långt som möjligt.
@nymailn7282
@nymailn7282 2 ай бұрын
Tack. Så värdefullt. ❤❤❤
@ingelasjostedt2176
@ingelasjostedt2176 3 ай бұрын
Varför denna störande musik i bakgrunden?
@didaktiskalaboratoriet
@didaktiskalaboratoriet 3 ай бұрын
Hej Ingela! Tack för din kommentar. Tråkigt att du finner musiken störande - själv tycker jag om den. Du kommer dock finna att senare filmer har jag gått till att enbart ha bakgrundsmusik i början och i slutet av filmerna för att öka tydligheten. Har du andra önskemål eller konstruktiva kommentarer - tveka inte att höra av dig!
@erikjohansson2795
@erikjohansson2795 4 ай бұрын
Lärarstudent här. Väldigt användbara tips. Tack så mycket 😊
@didaktiskalaboratoriet
@didaktiskalaboratoriet 4 ай бұрын
Tack Erikjohansson2795, uppskattar din feedback!
@Neobandido
@Neobandido 5 ай бұрын
Tack så mycket!
@didaktiskalaboratoriet
@didaktiskalaboratoriet 5 ай бұрын
Tack själv för att du tittade på filmen!
@fianord1093
@fianord1093 5 ай бұрын
Hej! Tack för en givande video! Vad innebär ankaruppgiften som du har i december? Funderade också på om du tycker att dina båda ämnen passar i den modulmodell du presenterade? Hinner du med allt stoff? Jag är nyexad ämneslärare i sv/nk. Tusen tack!
@didaktiskalaboratoriet
@didaktiskalaboratoriet 4 ай бұрын
Hej Fianord1093! Vilken bra fråga. På vår skola använder vi oss av gamla och sekretessbefriade nationella prov som en gemensam uppgift som alla elever i kursen skriver. Sen bedömer alla lärare texter anonymt för att vi ska närma oss rörande bedömning (mer likvärdigt) men även att eleverna ska få andra lärares ögon på sina texter (för att motverka eventuell bias från mig som lärare). Modultänket tycker jag funkar fint i mina ämnen eftersom jag planerar för att hålla en stark integritet i antalet lektioner och att hinna med ämnet. Visst är det lite tajtare rörande stoff i religionkunskap 1 (finns jättemycket att täcka :D ) men engelskan funkar fint. Där känner jag mig trygg och mina elever brukar säga att de inte "slösar" lektionstid när vi håller ett högt tempo och varje lektion pushar dem framåt.
@marcush5771
@marcush5771 5 ай бұрын
Jag har följt din kanal några månader nu. Jag är nyexaminerad gymnasielärare nu i januari. Mina ämnen är engelska och historia. Jag är otroligt inspirerad av av din kanal, hur du arbetar och vad du gör. Jag känner dock många gånger, när jag lyssnar på dina videos, att jag är "efter" och inte riktigt hamnat i ditt professionella synsätt för läraryrket (Det är kanske inte så konstigt då jag inte varit anställd än) men jag är otroligt imponerad över din vilja och engagemang och jag vill gärna utbyta idéer med dig utöver dina videos. God jul, god fortsättning och gott nytt år Feke!
@didaktiskalaboratoriet
@didaktiskalaboratoriet 5 ай бұрын
Tack Marcush5771 för dig meddelande och grattis till examen 🥳 Och tack för dina fina ord - det glädjer mig verkligen och gör mig ännu mer inspirerad till att jobba ännu hårdare för våra elever 🤗 God fortsättning och du kan nå mig på [email protected] om du vill fortsätta prata.
@MrCatfor
@MrCatfor 5 ай бұрын
Gott nytt år Feke! Det var lite inspirerande att få ta del av ditt upplägg och struktur under denna hösttermin. Min kurs jag läser nu, "Teorier och metoder inom utbildningsvetenskaplig forskning" har sitt uppdrag av att vi lärarstudenter ska fördjupa våra kunskaper kring varför man ska använda forskning och evidensbaserad pedagogik samt didaktik. Du har lagt mycket tid och fokus på att stödja all din undervisning med forskning som underlag och förhoppningsvis lyckas jag också inkorporera det på mitt sätt att lära ut. Mitt mål till nästa termin är att etablera en ännu bättre elevrelation till de jag bemöter under nästa VFU-period. Har du något bra råd till en student (eller som vikarie) som tycker att det är lite svårt att få till en vettig elevrelation eftersom man bara tillfälligt är där? :)
@didaktiskalaboratoriet
@didaktiskalaboratoriet 5 ай бұрын
Hej MrCatfor och tack för ditt meddelande. Vilken härlig inställning du har! Visst är det lurigt med är hinna bygga relationer och undervisa samtidigt? Ett sätt jag använder mig av är att 1) be eleverna skriva namnlappar, 2) du samlar in dem i slutet av lektionen, 3) pluggar in namn och uttal, 4) försöker att dela ut dem till rätt elever nästa lektion och 5) repeterar det tills alla namn sitter 😃
@Pirlo99
@Pirlo99 5 ай бұрын
Hej Fredrik, Tack för en bra kanal. Har varit prenumerant i många år. Undrar om du skulle kunna göra en video om hur du dokumenterar elevernas lärande i en kurs. Hur dokumenterar du elevernas progression och sparar det efter varje lektion för att sedan summera allt i slutet av en kurs? Har du en mall med alla elevers namn som du fyller i successivt och färgkodar, eller hur gör du? :) Gott nytt år!
@didaktiskalaboratoriet
@didaktiskalaboratoriet 5 ай бұрын
Hej Pirlo99 och tack för din kommentar samt fråga. Det gör jag gärna! Är ute på resande fot men gör en när jag kommer hem 🤗
@ttweetttt
@ttweetttt 7 ай бұрын
Tack! Kunde inte fokus lyssna för att musiken storde mig. Vill gärna lyssna utan bakgrund musik.
@didaktiskalaboratoriet
@didaktiskalaboratoriet 7 ай бұрын
Tack för feedback!
@didaktiskalaboratoriet
@didaktiskalaboratoriet 4 ай бұрын
Hej! I mina senaste filmer har jag bara musik i början och i slutet av filmen. Tack för din feedback.
@alexandernygren6885
@alexandernygren6885 8 ай бұрын
Vilken bra och informativ video det blev! Delar genast med mig av denna till mina kurskollegor på lärarprogrammet! Hälsningar från Umeå!
@didaktiskalaboratoriet
@didaktiskalaboratoriet 7 ай бұрын
Tack Alexander! Vad roligt att höra :) Har du - eller dina kurskollegor - tankar eller önskemål om framtida filmer, hör gärna av er!
@ramansaddi663
@ramansaddi663 8 ай бұрын
hur man kan arbeta med ett språk och kunskaps utvecklande?
@didaktiskalaboratoriet
@didaktiskalaboratoriet 8 ай бұрын
Hej Raman! Vilken bra fråga. Det är två olika men sammankopplade frågor; språket är en väg till att utveckla kunskaper, och vi kan även utveckla kunskaper på flera olika vis. Är det här något du är intresserad av att jag gör en film om?
@didaktiskalaboratoriet
@didaktiskalaboratoriet 8 ай бұрын
Hej igen Raman! Jag hade en film på ämnet - kolla här: kzbin.info/www/bejne/hpilanWuqM-Amrc
@alexandernygren6885
@alexandernygren6885 8 ай бұрын
Hej! Har du någon video som handlar specifikt om särskilt stöd i skolan? Mvh en lärarstudent!
@didaktiskalaboratoriet
@didaktiskalaboratoriet 8 ай бұрын
Hej Alex! Det har jag inte - bra idé! Vad skulle det vara intressant och användbart om jag gjorde en sådan film? 😃
@alexandernygren6885
@alexandernygren6885 8 ай бұрын
@@didaktiskalaboratoriet Det skulle vara intressant om du tar upp vad som är skillnaden gentemot extra anpassningar. När det kan kan bli relevant med särskilt stöd och lite exempel på vad särskilt stöd kan innebära! :)
@didaktiskalaboratoriet
@didaktiskalaboratoriet 8 ай бұрын
@@alexandernygren6885 Strålande förslag! Börjar jobba på ett manus och bollar med specialpedagogerna på min skola och återkommer med en film inom någon vecka 🙌
@alexandernygren6885
@alexandernygren6885 8 ай бұрын
@@didaktiskalaboratoriet Magiskt, ser fram emot videon! Ha det fint så länge!
@erikawesterlind9105
@erikawesterlind9105 8 ай бұрын
Tack för bra och relevant info!
@didaktiskalaboratoriet
@didaktiskalaboratoriet 8 ай бұрын
Tack Erika, kul att du uppskattade filmen 🙌
@user-ud7mj1vk4g
@user-ud7mj1vk4g 9 ай бұрын
Tack för hjälpen!
@Lupin023
@Lupin023 9 ай бұрын
Nice. Bra argument, kan förstå att det köper liknelsen. Kan helt klart se mig själv använda den.
@didaktiskalaboratoriet
@didaktiskalaboratoriet 9 ай бұрын
Tack! :)
@Stockholm_Syndrome
@Stockholm_Syndrome 9 ай бұрын
Fast Digiexam går att hacka. Jag har slutat använda Digiexam, just för att jag sett elever komma runt "nedlåsningen" av datorer. Inlämningsuppgifter kan du visst använda, men bara som övning inför framtiden. Var tydlig med att inlämningen inte ligger till grund för något betyg, det är endast för att träna. Alltså totalt meningslöst att fuska.
@didaktiskalaboratoriet
@didaktiskalaboratoriet 8 ай бұрын
Hej! Så tänker jag med - att skriva utanför ett låst läge är endast övning och inte till underlag för betygssättning. Vid bedömningstillfällen som är "kvitton" på elevernas kunskaper använder vi oss numera av Exam.net på vår skola.
@jmannen93
@jmannen93 10 ай бұрын
Kul att få se möjligheterna med AI, Keep It Up!
@didaktiskalaboratoriet
@didaktiskalaboratoriet 10 ай бұрын
Tack! Kommer fler filmer snart 😃
@viktorpeterzen3655
@viktorpeterzen3655 10 ай бұрын
Tack för en bra film och goda tankar och inspiration! Skulle du kunna ge några exempel på hur du sedan förmedlar den feedback/feedforward du arbetar fram till eleverna? Det är ju såklart avhängigt ens egen lärarstil, men jag upplever ibland att sättet jag förmedlar feedback/feedforward till mina elever antingen blir så tidsineffektivt att det nästan inte blir hållbart vid flera moment, ungefär som ett mindre betygslägessamtal efter varje större uppgift. Alternativt så upplever jag att eleverna inte tar tiden till att ta vara på och bearbeta min återkoppling på deras arbeten när jag inte uttryckligen avsätter lektionstid för att de ska sätta sig in i det jag har kommenterat, utan de är mer resultat-orienterade.
@didaktiskalaboratoriet
@didaktiskalaboratoriet 9 ай бұрын
Hej Viktor! Vilken bra och viktig fråga, och jag håller med dig om att det finns utmaningar med att göra ens feedback effektiv och något som eleven faktiskt sedan arbetar med. Jag försöker att spela in min feedback genom att spela in min skärm (screencast som det kallas) och skickar dessa till eleverna. Jag kan sedan se om de sett filmerna men även kunna visa mer hands-on i prov eller liknande varför de fått den bedömning de fått. Sen chattar jag med eleverna om vad jag sagt i filmerna, främst eftersom jag inte hinner med att prata med 25-32 st elever under lektionstid. Efter det följer jag upp eleverna inför nästa liknande prov ("minns du hur vi pratade om..") för att försöka skapa en långsiktighet. Här är en film om hur jag spelar in feedback: kzbin.info/www/bejne/Y3-beH94Z7qIntU
@janekberg3824
@janekberg3824 11 ай бұрын
Väldigt intressant det du visar och tar upp här! Tycker absolut att vi lärare ska vara mer nyfikna på hur vi själva kan använda Chatgpt i vårt arbete och undervisning
@didaktiskalaboratoriet
@didaktiskalaboratoriet 11 ай бұрын
Tack Jan för din kommentar! Jag tänker som dig att vi lärare kan använda ChatGPT (eller andra chatbottar) som ett stöd i vårt arbete för att hjälpa eleverna lyckas ännu bättre i skolan. Har du några önskemål på funktioner eller arbetssätt som jag skulle kunna testa och undersöka?
@janekberg3824
@janekberg3824 11 ай бұрын
@@didaktiskalaboratoriet Har du några idéer eller tankar på hur eleverna kan använda Chatgpt i arbeten för att sedan bedömas och betygsättas på?
@didaktiskalaboratoriet
@didaktiskalaboratoriet 11 ай бұрын
@@janekberg3824 Vilken bra fråga! Jag testade detta i kursen Religionskunskap 1 under våren: Eleverna skulle ha ett prov i etik och de visste vad jag skulle leta efter i deras provsvar. Inför provet fick de ett exempelprov som de fick besvara själva. Sen bad de ChatGPT svara på samma provfråga, varpå de kunde jämföra svaren, sedan diskutera vad de lyckats bidra (och sakna!) och samma sak för ChatGPT. Jag tänker att jag ska testa samma sak i kursen Engelska 7 också :)
@malena7036
@malena7036 11 ай бұрын
Hej. Ser jättefint ut. I vilken kurs har du använt detta?
@didaktiskalaboratoriet
@didaktiskalaboratoriet 11 ай бұрын
Hej Malena och tack! Jag undervisar i Engelska 7 och Religionskunskap 1. Några av mina förbättringar blev som tänka; bedömningsexempel funkade fin-fint medan bildstödet var det inte alla som fann lika användbart. Alltid kul att tänka vidare och framåt :)
@felixbenzon
@felixbenzon 11 ай бұрын
Mycket intressant video, då jag själv går i tankarna om att börja studera till specialpedagog i framtiden. Så jag har en fråga till Hanne: Hur ska jag gå tillväga för att ge mig själv så goda möjligheter som möjligt för att komma in på specialpedagogprogrammet?
@didaktiskalaboratoriet
@didaktiskalaboratoriet 11 ай бұрын
Hej Felix! Vad roligt att du är intresserad av detta viktiga yrke. Jag kommer att prata med min kollega och återkommer inom kort!
@felixbenzon
@felixbenzon 11 ай бұрын
@@didaktiskalaboratoriet Tack så mycket, det uppskattas verkligen!
@didaktiskalaboratoriet
@didaktiskalaboratoriet 11 ай бұрын
@@felixbenzon hej igen! Nu har Hanne svarat :) Men oj va roligt! Det finns olika möjligheter. Det är bra att ta kontakt med dom olika platser som erbjuder utbildningen och fråga om vad som krävs för att kunna komma in på utbildningen. Vilken utbildning har du idag? Är du lärare? Förskolelärare? Man kan också ta utbildningen utomlands. T.ex i Norge kan man läsa till specialpedagog på universitetet. (bachelor och sedan master i specialpedagogik) Men har du lärarutbildning redan så räknas den som en bachelor. I Sverige måste man jobba några år mellan färdig utbildat lärare och när man kan påbörja specialpedagogutbildningen. Men ta kontakt med den skola eller skolor du vill söka till för att höra vad som krävs just nu för att komma in.
@HStextandmovies
@HStextandmovies Жыл бұрын
Det var intressant och trevligt presenterat! Keep up the good work!
@didaktiskalaboratoriet
@didaktiskalaboratoriet Жыл бұрын
Tack, vad roligt att höra! 😄
@HStextandmovies
@HStextandmovies Жыл бұрын
Vilken intressant film! Vore kul om det fanns en länk till ett textdokument med det du matade in och de svar du fick!👍
@didaktiskalaboratoriet
@didaktiskalaboratoriet Жыл бұрын
Hej! Vilket bra förslag - tack! Här är en länk till ett dokument där jag sammanställer alla resultat: docs.google.com/document/d/1Ot6eO51tSw7N0VTn-tPhH1D5g29SooJQ1r4JtOzVhw0/edit?usp=sharing Jag ser till att fylla på det allt eftersom jag skapar fler filmer. Och tack för ditt bidrag - vi lär oss mer om ämnet tillsammans!
@tomasrivera8960
@tomasrivera8960 Жыл бұрын
Jättebra!
@didaktiskalaboratoriet
@didaktiskalaboratoriet Жыл бұрын
Tack Tomas!
@claesjonsson482
@claesjonsson482 Жыл бұрын
Mycket bra, intressant genomgång. Bra upplägg, tydligt och klart. Jag hade stor nytta av detta. Bra jobbat!
@didaktiskalaboratoriet
@didaktiskalaboratoriet Жыл бұрын
Tack Claes!
@Lupin023
@Lupin023 Жыл бұрын
Very neat. Good too see the view of how to utilize new tech rather than trying to oppose it. Quite a few hurdles to get past, but with an open attitude, more progress can be made. Would also love to see this in English, just fyi. Still, good stuff, keep it up!
@didaktiskalaboratoriet
@didaktiskalaboratoriet Жыл бұрын
Hi Lupin023! Thank you for the kind words; I agree that we should approach new technology with a balanced manner, considering pros and cons equally. Do you think it would be worthwile to create episodes in both English and Swedish? If so, as separate videos or side by side? All the best, Feke
@evalj
@evalj Жыл бұрын
Jag ser verkligen fram emot din serie om AI!
@didaktiskalaboratoriet
@didaktiskalaboratoriet Жыл бұрын
Tack Eva! Vad tycker du att jag borde göra filmer om? Tycker det är viktigt att lyssna in vad en tittare vill se :)
@Rickgrimes4321
@Rickgrimes4321 Жыл бұрын
bra video men musiken gör mig tokig
@jennylarsson7817
@jennylarsson7817 Жыл бұрын
Om det används i ordinarie undervisning borde det väl inte kallas för extra anpassning utan tillgänglig undervisning?
@didaktiskalaboratoriet
@didaktiskalaboratoriet Жыл бұрын
Hej Jenny! Tack för din fråga - och det här ämnet är väldigt spännande, tycker jag, eftersom gränsen mellan extra anpassningar och god undervisning kan stundvis bli luddig. Jag håller med dig gällande din fråga. Specialpedagogerna på min skola brukar sammanfattningsvis kan säga att när en lärares undervisning redan från början innefattat det som ofta beskrivs som extra anpassningar så leder det till en tillgänglig lärmiljö. Desto fler specialpedagogiska verktyg som läraren redan använder - lektionsstruktur, olika tillvägagångssätt att öva och testa, anpassade läromedel, etc - så ökar tillgänglighetsgraden i klassrummet. De extra anpassningarna som tidigare var tillägg gynnar då alla i ett mer rigoröst och tillgängligt klimat. Vad tänker du om det?
@jennylarsson7817
@jennylarsson7817 Жыл бұрын
Målet är väl ändå att eleven ska utvecklas mot att förstå instruktioner i olika svårighetsdrag.
@didaktiskalaboratoriet
@didaktiskalaboratoriet Жыл бұрын
Hej Jenny! Tack för kommentaren. När jag gjorde filmen utgick jag från Skolverkets definition och skollagen. Där står det:"Om det kan befaras att en elev inte kommer att uppfylla de betygskriterier eller kriterier för bedömning av kunskaper som minst ska uppfyllas ska eleven skyndsamt ges stöd i form av extra anpassningar inom den ordinarie undervisningen. " Källa: 3 kapitlet 5 § skollagen.
@Neobandido
@Neobandido Жыл бұрын
Tack Fredrik för ditt tydliga sätt att förmedla kunskapen av anpassningar.
@didaktiskalaboratoriet
@didaktiskalaboratoriet Жыл бұрын
Tack Julio, vad roligt att höra!
@Neobandido
@Neobandido Жыл бұрын
Tack Fredrik för din video. Jag fick en tydligare syn på anpassningar med din genomgång. Tack också för länkarna. Ser fram emot flera video från dig.
@didaktiskalaboratoriet
@didaktiskalaboratoriet Жыл бұрын
Tack Julio, en kommentar som denna är det som får mig att bli extra motiverad att skapa fler filmer. Önskar dig allt gott.
@simsim3309
@simsim3309 Жыл бұрын
❤❤❤
@simsim3309
@simsim3309 Жыл бұрын
❤❤❤❤🙏🏾
@lady.somsrisao
@lady.somsrisao Жыл бұрын
🤩Tidsstämplar ! Tack!😁
@zahraalmustafa6133
@zahraalmustafa6133 Жыл бұрын
Tack! En fråga som jag undrar över vad hjälper extra anpassningar eller varför de är viktiga utifrån inkludering? Tack😊
@didaktiskalaboratoriet
@didaktiskalaboratoriet Жыл бұрын
Hej Zahra och tack för din fråga. Jag ska försöka att svara utifrån hur jag har förstått våra styrdokument och den forskning som finns runt ämnet. Vad hjälper extra anpassningar med? Syftet med en anpassning är att läraren gör mindre förändringar i sin undervisning för att stötta elever som har svårt att uppfylla kunskapskraven. Det är lätt att vi lärare säger till eleverna att "kämpa hårdare" eller "skärpa sig", men anpassningen ska röra undervisningen själv. Som lärare tänker jag att jag ska göra undervisningen mer anpassad utifrån elevens behov för att kunna stötta eleven att nå längre. Är de viktiga utifrån inkludering? Definitivt! :) Skolverket beskriver att "En strävan ska vara att uppväga skillnader i barns och elevers förutsättningar att tillgodogöra sig utbildningen, det som ibland kallas för ”det kompensatoriska uppdraget”. Jag förstår det som att elevernas olika förutsättningar inte ska avgöra deras skolgång utan att jag som vuxen och utbildad i ämnet ska ge alla samma möjligheter.
@zahraalmustafa6133
@zahraalmustafa6133 Жыл бұрын
Ok tack för svaret, men med inkludering på vilket sätt har detta att göra! Förlåt att ställa många frågor 😊
@ingerrova2685
@ingerrova2685 Жыл бұрын
Ny här. Vilken ålder på eleverna? Använder du hemläxor?!
@didaktiskalaboratoriet
@didaktiskalaboratoriet Жыл бұрын
Hej Inger! Välkommen - kul att du vill ta del av mina filmer :) Jag har gymnasieelever, åldern 16-18. Använder hemläxor för t e x ny vokabulär och övningar. Hur gör du när du låter dina elever öva?
@xime35
@xime35 Жыл бұрын
Tack så jättemycket! Håller på att utbilda mig till yrkeslärare och måste skapa en kurs planering. Jag tror att denna exempel ska hjälpa mig med min uppgift. Tack 🙏
@didaktiskalaboratoriet
@didaktiskalaboratoriet Жыл бұрын
Tack, vad roligt att höra :) Om du har några önskemål på vad jag borde ta upp i kanalen - hör gärna av dig. Och God Jul :)
@alexandraoikari2820
@alexandraoikari2820 Жыл бұрын
Grym idé! Ska precis påbörja C-uppsats-arbete i religionskunskap och förvånas över hur lite det finns att tillgå i olika grupper (facebook) om just religionsdidaktik - letar jag på fel ställen? Det finns många som delar med sig av lektionsupplägg där (även på lektionsbanker) men ofta är det mer innehållsmässigt och sällan någon information/reflektion om själva didaktiken... Jag har visserligen inte hunnit ha så mycket didaktik i min utbildning - kommer nästa termin, men känns ändå som att många nyexaminerade lärare upplever problem som rör mer didaktik än "stoff". Har du några exempel på platser där religionsdidaktik diskuteras? Mvh Alexandra
@lady.somsrisao
@lady.somsrisao Жыл бұрын
Åh tack! ses på gmail 😁
@lady.somsrisao
@lady.somsrisao Жыл бұрын
Tack för hjälpen! Om du fortfarande är aktiv på YT, kan man önska sig/ föreslå vad man vill att du ska prata om? Jag tror att dina videor skulle kunna vara till stor hjälp för lärarstudenter och lärare med NPF :).
@didaktiskalaboratoriet
@didaktiskalaboratoriet Жыл бұрын
Hej Maysa! Tack, var roligt att höra 🤗 Jag är aktiv och har en ny film på g, ska bara resa lite under höstlovet. Jag tar gärna emot önskemål! 🤩 Vad skulle du vilja att jag gör filmer om? Om det är lättare att kommunicera i mail kan du höra av dig till [email protected] Sköt om dig!
@lady_somsrisao
@lady_somsrisao Жыл бұрын
@@didaktiskalaboratorietHej, oh ska bli kul att se 😊 Just nu har jag ingenting speciellt jag kan tänka mig, tittar på dina videor för inspirationer tillsvidare . Tacksam för svaret , jag mejlar om det kommer upp något . Ha det fint du med 💐
@didaktiskalaboratoriet
@didaktiskalaboratoriet Жыл бұрын
@@lady_somsrisao roligt att höra! Alla önskemål uppskattas, bara roligt att kunna hjälpas åt ☺️ Ha det bäst
@shoreshhamdouch7661
@shoreshhamdouch7661 Жыл бұрын
Härligt
@didaktiskalaboratoriet
@didaktiskalaboratoriet Жыл бұрын
Tack Shoresh!
@shoreshhamdouch7661
@shoreshhamdouch7661 Жыл бұрын
Tack för värdefulla informationer
@didaktiskalaboratoriet
@didaktiskalaboratoriet Жыл бұрын
Tack Shoresh! Och har du några önskemål på innehåll i mina filmer, hör gärna av dig :)
@Marwaan934
@Marwaan934 2 жыл бұрын
Är det bara jag som är från tiktoken
@mohammadrafihajizada9958
@mohammadrafihajizada9958 2 жыл бұрын
Nej, jag också bror haha.
@gabrielrootzen3731
@gabrielrootzen3731 2 жыл бұрын
Samma
@rev8716
@rev8716 2 жыл бұрын
Hahaha hur är det där ett A, jag skulle sätta ett E på det där
@norriz_
@norriz_ 2 жыл бұрын
@@qudoosmughal3041 beror på vilka stavfel, om det är ett litet som kan tolkas som slarv eller likande och man förfarande förstår ordet så spelar det inte så stor roll men om du skriver något grovt stavfel så att ordet är något annat än vad det ska vara eller här helt obegripligt så är det värre. Förmodligen det du gjorde och rubrik är en rätt så viktigt sak att ha med
@didaktiskalaboratoriet
@didaktiskalaboratoriet 2 жыл бұрын
Texten är den officiella som lärare använt sig av förut och är ett bra exempel på hur en A-text kan se ut. Det är ok att några stavfel förekommer men det är även också lika viktigt med variation, fraser, djupet i exempel och strukturen.
@olofmeister9127
@olofmeister9127 2 жыл бұрын
Va ofta de där va ett A
@feke
@feke 2 жыл бұрын
Hej! Texten är från Skolverkets officiella elevtexter och har bedömts av deras bedömare som ett A.
@viktorwikstrom7265
@viktorwikstrom7265 2 жыл бұрын
Bra o pedagogisk film igen =) nuvarande student på lärarutbildningen på Uppsala universitet, ska snart ut på min första VFU. Tack för bra förslag på hur man kan använda sig av "no hands up" även grymt med att du lägger ut referenser ifall man vill läsa mer.... Ha de fint // Viktor
@didaktiskalaboratoriet
@didaktiskalaboratoriet 2 жыл бұрын
Tack Viktor, vad roligt att höra! Väldigt kul att få höra, det motiverar mig till att fortsätta skapa filmer :) Läste också i Uppsala! Lycka till med VFUn och berätta gärna hur det går för dig. Allt gott! / Feke