Пікірлер
@ahmetmdre4129
@ahmetmdre4129 5 күн бұрын
Hocam öncelikle çok güzel bir video olmuş gerçekten bilmediğim bir çok şey öğrendim. Şöyle bir soru sormak istiyorum. Bu sene yayınlanan çap sonuçlarında bazı bölümler kontenjanından az kişi almış. Eğer bilginiz varsa bu bölümlere kimse başvurmadığı için mi yoksa farklı bir sebebi mi var. Örnek vermek gerekirse Mat Müh. kontenjanı 3 gözüküyor ama bu bölümden sadece 1 kişi çap kazanmış 2 kişi başvurmuş.
@bedirhan946
@bedirhan946 Ай бұрын
Videoda cok aciklayici anlatmissin emegine saglik , ben hazirligi bitirdim bolumum kimya muh %100, yeni yeni acaba makineye myp yapsam mi diye dusunuyordum fakat tarihlerin kacirdigimi fark ettim 1. Sinifin sonunda yaparsam sayilan derslerin disindakileri makinede alirken ustten ders almak mantikli olur mu ya da senin gibi cap yapmayi planlarsam hangi donemde yapabilirim turkiyede hangi sektorler bazinda nasil bir avantajım olur, 1 sinifi okurken makine müh iyice incelemeyi planliyorum bu noktada nasil bir yol izleyebilirim yardimci olursan cok sevinirim
@asrnalpincesu3202
@asrnalpincesu3202 Ай бұрын
@@bedirhan946 Merhaba Bedirhan, Yatay geçiş düşünürsen derslerin çok büyük çoğunluğu sayılacaktır zaten ilk sene tüm mühendisliklerde birkaç ders harici aynıdır. Dolayısıyla bence hazırlık sonu geçmemen iyi olmuş çünkü bölümü biraz tanımış olursun hem kimya mühendisliği okumak istemiyorsan geçersin, derslerin çoğu sayılır ve kalan derslerinle devam edersin bu tamamen senin tercihin. Makineye geçmek istersen 2-3 tane dersin olur en fazla sayılmayan onları da alıp normal kimya mühendisliğinde devam eder gibi 2.sınıftan devam edersin. Çap yapmak istersen birinci sınıf sonu ve ikinci sınıf sonu başvurabilirsin tavsiyem birinci sınıf sonu çünkü dersler daha kolay ve ortalamayı yüksek yapmak daha kolay tabi. hem de boşa ders almazsın kimya mühendisliğinden fazladan. Öncelikle yatay mı yapmalıyım çap mı yapmalıyım konusunda kimya mühendisliği okumaya hevesli ve istekli değilsen direkt makineye geçebilirsin ancak kimya mühendisliği okurum makineye de ilgim var dersen çap a başvurabilirsin ve bu tabi ki yatay geçişe göre sana çok daha fazla katkı sağlar neticede iki mühendissin. Sektörleri sormuşsun neredeyse her sektörde avantajın olur çünkü kimya ve makine sektörlerin %90’ıdır zaten. Bence kimya mühendisliği okumak istiyor musun seviyor musun kararından sonra zaten bir seçenek eleneceğinden ÇAP için şansını denersin. Ancak unutma, ÇAP olma garantisi yok dolayısıyla makine okumadan mutlu olamayacaksan makineye direkt geçebilirsin.
@bedirhan946
@bedirhan946 2 ай бұрын
Merhabalar kimya mühendisliği 1. Sinifa baslayacagim endustri ile cap yapmak hakkinda ne dusunuyorsunuz, polisanın buyuk fabrikasinda calisan bir muhendis bana bu oneride bulunmustu buyuk olcekli uretimde avantajlari hakkinda ne dusunuyorsunuz
@asrnalpincesu3202
@asrnalpincesu3202 2 ай бұрын
@@bedirhan946 Merhaba, elbette ki avantajı olur. Genelde kimya mühendisleri endüstri mühendisliği ile çap yaparlar. Ama bundan önce en önemlisi senin nereye göre yatırım yapmak istediğinle alakalı. Hangi sektörde kendini geliştirmek istediğinle alakalı. Bu bağlamda düşünerek ilgi alanlarını keşfederek yapabilirsin.
@Jagalmai
@Jagalmai 2 ай бұрын
Merhaba birkaç sorum olacaktı bende bu sene Ytü de makine mühendisliği düşünüyorum. İlk olarak mühendislik açısından çift anadal yapmışsınız peki kariyer hedefiniz neydi yani neden makine ve kimya mühendislikleri hangi alanda çalışmayı planlıyorsunuz? Açıkçası ben ne kadar makine istesemde genel fabrika da sahabaşı çalışmak istemiyorum daha çok prototip üretimi ve geliştirme, tasarım, ürünleri simülasyonda test etme yani kısacası bu gibi alanlarda çalışmak istiyorum bunun için nasıl bir yol izlemeliyim? hangi sektör buna daha uygun? çift anadal yapacaksam hedeflerim doğrultusunda nereye yönelebilirim ve bunu yapabilir miyim(makinenin zor bir bölüm olduğu herkesin dilinde)? ayrıca İstanbul da üniversite okumak çok masraflı mı yıldızın kendi yurtlarına girebilir miyim ne yapmam gerekiyor olmadı kykya başvuracağım eğer ikisi de olmazsa ne yapabilirim? cevaplarsanız mutlu olurum şimdiden teşekkür ederim. Biraz uzun oldu kusura bakmayın.
@asrnalpincesu3202
@asrnalpincesu3202 2 ай бұрын
@@Jagalmai merhaba. [email protected] ‘a mail atabilir misin? Soru sormuştum KZbin’dan diye kendini hatırlatırsan oradan detaylı cevap vereyim.
@Jagalmai
@Jagalmai 2 ай бұрын
​@@asrnalpincesu3202 olur çok iyi olur.
@Jagalmai
@Jagalmai 2 ай бұрын
​@@asrnalpincesu3202gönderdim. şimdiden sağolun.
@caferaslan.
@caferaslan. 2 ай бұрын
Merhaba, çap yaptığın dönem not ortalaman ve sıralaman neydi acaba? Harita mühendisi olarak tüm mühendisliklere çap yapabiliyor muyum?
@asrnalpincesu3202
@asrnalpincesu3202 2 ай бұрын
@@caferaslan. merhaba, tüm sayısal programlarla yapabilirsin. Ben 3.55 agno ile çap yaptım. Sıralamamı açıkçası tam hatırlamıyorum çok zaman oldu ancak hatırladığım kadarıyla makine ve kimyanın ikisinde de tutuyordu.
@dogi9955
@dogi9955 2 ай бұрын
Yıldız teknik İletişim fakültesine tercih yapacağım çap yaparken seçeneklerim ne olabiliyor? mesela iktisat yazabiliyor muyum
@asrnalpincesu3202
@asrnalpincesu3202 2 ай бұрын
@@dogi9955 merhaba, Aşağıdaki linkten görebilirsin. ogi.yildiz.edu.tr/media/files/YTÜ_2023-2024_Eğitim-Öğretim_Yılı_Bahar_Yarıyılı_Çift%20_Anadal-Yan_Dal_Kontenjanları.xlsx
@pelinn0743
@pelinn0743 2 ай бұрын
Merhaba,Yıldız teknikte matematik bölümü Türkçe. Eğitim dili ingilizce olan bir mühendislik bölümünde çap yapabilir miyim. Yeterlilik sınavına girsem ve geçemezsem hazirlik okuma şansım oluyor mu çap yapacağım bölüm için
@asrnalpincesu3202
@asrnalpincesu3202 2 ай бұрын
@@pelinn0743 Pelin merhaba, Türkçeden kastın %30 İngilizce mi yoksa direkt Türkçe mi onu anlayamadım ama ikisi için de açıklayayım. Eğer %30 Türkçe bölümden %100 bölümle çap yapmak istersen ekstra bir sınava ihtiyaç yok. Üniversitenin İYS sınavına girmiş olman yeterli ki zaten %30 bölüme gireceksen dahi her türlü gireceksin o sınava. O sınav sonucun 3 sene geçerli. Ancak tamamen Türkçe bölümden %30 veya %100 İngilizce bölümle çap yapmak istersen o zaman üniversitenin İYS sınavına girmen ya da ulusal veya uluslararası şekilde belgelenmiş bir dil belgesine sahip olman gerekir. Son sorun için bölümün eğer tamamen Türkçe ise ve yeterlilik sınavına girip geçemezsen hazırlık okuyamazsın ve ÇAP yapamazsın.
@pelinn0743
@pelinn0743 2 ай бұрын
@@asrnalpincesu3202 bölüm %30 ingilizce imiş. Yani İYS'ye girdikten sonra ekstra bı sınava girme gerek kalmıyor. Teşekkür ederim cevabın için 🙏🏻
@melihylmaz1307
@melihylmaz1307 2 ай бұрын
Merhabalar üniversitenin çap dökümanını incelediğimde iktisat için “EA/SAY alanında tüm bölümlerle” yazıyor. Bu anladığım kadarıyla neredeyse her bölümü kapsıyor fakat bazı yorumlarda da aynı fakülte zorunluluğu gibi şeylerden bahsediliyor bilginiz varsa doğrusunu aydınlatabilir misiniz?
@asrnalpincesu3202
@asrnalpincesu3202 2 ай бұрын
@@melihylmaz1307 merhabalar, Ben kimya-metalurji fakültesinde kimya mühendisliği okuyordum, makine fakültesi ile ÇAP yaptım. Aynı şekilde farklı fakültelerle yapanlar var. Ben öyle bir zorunluluk duymadım. Son zamanlarda çıktıysa bilmiyorum ancak yönetmelikte de göremedim.
@berkay11
@berkay11 2 ай бұрын
merhabalar siralamam iktisata buyuk ihtimalle yetmeyecek uluslarasi ilisklilere girecegim ama bu bolumu okumak hic istemiyorum ya cap yapacagim yada okulda yks kasacagim tavsiyen nedir tesekkurler video icin
@asrnalpincesu3202
@asrnalpincesu3202 2 ай бұрын
@@berkay11 merhaba, Birinci ÇAP yapacağım diye okula gelmemelisin çünkü ÇAP yapma garantin yok, kontenjanlar az ve ortalamanın yüksek olması gerekli, ÇAP yapamasan da olduğun bölümü sevecek bi bölüm seçmelisin. Aynı şekilde üniversite gelip yks kasan görmedim yapanlar da sonradan boşlayıp saldılar uğraşmadılar. Tavsiyem istediğin bir bölüm varsa onu yazman veya mezuna kalman.
@berkay11
@berkay11 2 ай бұрын
@@asrnalpincesu3202 tesekkur ederim yanitiniz icin
@nisnrs
@nisnrs 2 ай бұрын
Merhaba ytü de okul oncesi okuyup pdr ye cap yapabilir miyim?
@asrnalpincesu3202
@asrnalpincesu3202 2 ай бұрын
@@nisnrs Merhaba, Hayır son yönetmeliğe göre yapamazsınız. Okul öncesi öğretmenliği sözel puan türü, PDR eşit ağırlık puan türü. Okul öncesi öğretmenliği ile sadece sözel bölümlerle ÇAP yapabilirsiniz.
@ft1905.
@ft1905. 2 ай бұрын
güzel video teşekkürler.. yıldız kampüsünde spor faaliyetleri kulüp etkinlikleri oluyor mu yoksa her şey davutpaşada mı mesela yıldız kampüsünde tenis kortu var mı
@asrnalpincesu3202
@asrnalpincesu3202 2 ай бұрын
@@ft1905. Merhaba, Evet basketbol sahası ve tenis kortu var. Sportif ve kulüpsel faaliyetler de gerçekleştiriliyor. Ancak oransal olarak Davutpaşa kampüsünün çok daha büyük olması sebebiyle orada daha fazla.
@yusuferdog4n135
@yusuferdog4n135 2 ай бұрын
Merhabalar ytü de diyelim fen edebiyattan fakültesinden matematik bölümünü okuyoruz çap yaparak ilköğretim matematiği yapabiliyor muyuz? Sınır vardı aynı fakülte zorunluluğu şuan değişti mi ?
@asrnalpincesu3202
@asrnalpincesu3202 2 ай бұрын
@@yusuferdog4n135 Merhaba Yusuf, Aynı fakülte zorunluluğu şu an yok. Belki bazı bölümlerde bulunabilir ancak matematik için baktığımda matematik okuyup çift anadal yapmak istersen sadece sayısal alan ile öğrenci alan bölümlerle çap yapabilirsin. İlköğretim matematiği bölümü sayısal tercih ile seçilen bir bölümse yapabilirsin.
@zeyzeynep.
@zeyzeynep. 2 ай бұрын
merhabalar ytüde kimya ile kimya mühendisliği bölümlerinde çap yapabilir miyim acaba? ya da kimyanın 2.senesinde bölüm değişikliği yapıp kimya mühendisliğine gecebilir miyim?
@asrnalpincesu3202
@asrnalpincesu3202 2 ай бұрын
@@zeyzeynep. Zeynep merhaba. Son yönetmeliğe göre YTÜ’de tüm sayısal alan ile öğrenci alan programlardan kimya da dahil olmak üzere kimya mühendisliğine geçebilir ve çift anadal yapabilirsin. Ancak çift anadal yapacağım diye kesinlikle sevmediğin bir bölümü seçmemelisin çünkü ÇAP kontenjanları azdır ve seçilmek zordur. Olur da seçilmezsen seveceğin bir bölümde kalıyor olmalısın. Sevgilerimle.
@agena777
@agena777 3 ай бұрын
Abi bir mühendislikte işletmeyi çap yapabilir miyim?
@asrnalpincesu3202
@asrnalpincesu3202 3 ай бұрын
Merhaba, Hatırladığım kadarıyla neredeyse hepsiyle yapabilirsin yönetmelikte bir değişiklik olmadıysa. Zaten genelde endüstri müh veya işletme ile yaparlar.
@agena777
@agena777 3 ай бұрын
@@asrnalpincesu3202 Çok teşekkürler.
@sowajery
@sowajery 3 ай бұрын
biyomühendislik nasıl acaba bi fikriniz var mıdır? oraya gelip kimya mühendisliğiyle çap yapmak istiyorum kimya mühendisliğine sıralamam yetmeyecek gibi çünkü
@asrnalpincesu3202
@asrnalpincesu3202 3 ай бұрын
Merhaba, biyomühendislik hakkında pek bilgim yok maalesef :/
@HistoryMapping
@HistoryMapping 3 ай бұрын
hocam ytu econ iyi midir ytu de ea bölümü okunur mu sizce? arkadaşlarınız var mıydı o bölümlerden, yorumlarınız nelerdir?
@yusufcanozturkk
@yusufcanozturkk 3 ай бұрын
Sosyal bilimlerde Marmara veya iü bir tık daha iyi. Kaç k sıralama yaptın btw
@asrnalpincesu3202
@asrnalpincesu3202 3 ай бұрын
Merhaba, Ytu da eşit ağırlık bölümlerinden çok arkadaşım yok. Ancak olanlar da güzel yerlerde iş bulabildiler, kendilerini de geliştirdiler. Gelinebilir. Ancak burası teknik üniversite olduğu için arkadaşın da dediği gibi Marmara İstanbul üni gibi üniversiteler biraz daha iyi olabilir.
@howmanysecondsineternity
@howmanysecondsineternity 3 ай бұрын
ytü iktisat hakkında ne düşünüyosun? odtü boğaziçi varken işsiz kalır mı bi ytü econ mezunu? benim en başından beri hedefim bilgisayar ya da endüstriydi ama olmayacak belli. eşit ağırlıktan ytü iktisat tercih edip endüstriyle çap yaparım diye düşündüm ama olur da yapamazsam sence ytüden mezun olmak beni geri atar mı?
@asrnalpincesu3202
@asrnalpincesu3202 3 ай бұрын
Merhaba, Yıldız Teknik Üniversitesi gerçekten güzel bir etikete sahip üniversite ve mezunları güzel yerlerde işler bulabiliyor. Ama her zaman söylediğim gibi olay %50 okul kalitesi ve %50 okulda senin ders dışında yaptıkların. Bunlara dikkat edersen mezun olduğunda seni geri atacak bir durum olmaz. Ancak bilgisayar ve endüstri müh. mezunu olunca çalışıp edineceğin tecrübe iktisatta aynı olur mu orasını bilemem fakat dediğim gibi üniversitede aktif bir insan olursan yıldız da iyi bir okul olduğu için iş bulmama gibi bir durumun olmayacaktır.
@howmanysecondsineternity
@howmanysecondsineternity 3 ай бұрын
@@asrnalpincesu3202 teşekkür ederim bir sorum daha var. sence ytü iktisat tercih edip çap riskini mi almalıyım yoksa mezuna kalıp direkt mühendislikler için mi çalışmalıyım? bu sene yapacağım sıralama da çok kötü değil. büyük ihtimalle kimya müh. falan geliyor ama benlik bir bölüm mü bilemiyorum
@asrnalpincesu3202
@asrnalpincesu3202 3 ай бұрын
@@howmanysecondsineternity rica ederim. Ben çift anadal da yapacağım diyerek kimya mühendisliğine geldim ancak tavsiye edeceğim bir şey değil çünkü içinde bulunacağın bölümü sevmezsen ve çap da yapamazsan sıkıntı olur senin için. Ben kimya mühendisliğini de seviyordum. Yani sonuç olarak sana önerim yazacağın bölüm çap yapamasan da senin seveceğin ve ileride mesleğin olarak benimseyebileceğin bir bölüm olsun. Çünkü gerçekte çap yapabilmek de kolay değil kontenjanlar olsun ortalama şartı olsun vs. kendini garantiye almak için böyle olmalı. Ben şahsen mezuna kalmanı önermem, Yıldız’da bir mühendislik yazıp ilerlemeni tavsiye ederim. Ben şuan Boğaziçili Odtülü Koçlu vs insanlarla beraber çalışıyorum. Anlayacağın Yıldız’da bir mühendislik yazıp kendini geliştirip stajlar yapıp kulüplerde aktif olup çok güzel yerlere gelirsin. Ancak ve ancak gönlünde tamamen yer eden ve hayalin olan bir okul ve bölüm varsa mezuna kalmanı öneririm. Başarılar ve sevgilerle.
@hakemdoven
@hakemdoven 3 ай бұрын
inistanbul mu orası
@recepaydn6066
@recepaydn6066 3 ай бұрын
Hocam yanlış tercihlerimden dolayı istediğim üniversiteye geç başladım, çift anadal yapmak istiyorum. Çift anadal yapanlar arasında yaş aralığı ne durumda, 22 yaş çok sırıtır mı?
@asrnalpincesu3202
@asrnalpincesu3202 3 ай бұрын
Selamlar dostum, Çift anadal yapanlar genelde zaten okulu da uzattıkları için yaşça büyük oluyorlar. Onun için bir sıkıntı olmaz ayrıca bölümlerde 30-40 yaşında insanlar bile oluyor bence bu utanılacak bir şey değil. Sen hayatına ve hayallerine bak :)
@recepaydn6066
@recepaydn6066 3 ай бұрын
@@asrnalpincesu3202 Çok teşekkürler biraz rahatlattı bu :) Bu arada merak edip linkedin profiline baktım aynı ilçeden çıkmışız o da ayrı sevindirdi. Kariyerinde boolca başarılar diliyorum, teşekkürler tekrardan 🖐
@limon2440
@limon2440 3 ай бұрын
Kimya mühendisliği mezunları üniversiteden sonra iş bulabiliyor mu?
@asrnalpincesu3202
@asrnalpincesu3202 3 ай бұрын
Üniversiteden sonra iş bulmak üniversitenin %50 üniversite kalitesi ve %50 senin aktifliğin ve sosyal aktivitelerinle alakalı. Yani sen Türkiye’nin en iyi okulunda da okusan kendini geliştirmek için bir şey yapmayıp sadece ders çalışırsan iş bulamazsın. Yıldız Teknik Üniversitesi Kimya Mühendisliği mezunuyum, çok fazla global şirkette staj yaptım. Mühendislik okumayan arkadaşlarım bile güzel yerlerde işler buldular. Ancak çok iyi yerde okuyup hiçbir proje, sosyal aktiviteye katılmayan arkadaşlarım iş bulmakta çok zorlanıyorlar. Bölümden bağımsız iyi bir üniversitede (Boğaziçi,İTÜ,ODTÜ,Sabancı,Yıldız,Koç,Bilkent) okursan ve kendini geliştirirsen kesinlikle iş bulabilirsin.
@limon2440
@limon2440 3 ай бұрын
@@asrnalpincesu3202 yanitladiğin için teşekkür ederim. Son olarak kimya ve kimya mühendisliği arasındaki fark nedir?
@asrnalpincesu3202
@asrnalpincesu3202 3 ай бұрын
@@limon2440 Kimya bölümü bir temel bilim bölümüdür, kimyanın derinliklerine inerek sadece kimya bilimi hakkında eğitim görürsün bir mühendislik değildir. Kimya mühendisliği ise bir temel mühendisliktir ve adının aksine kimyanın derinlerine çok inilmemektedir ve fizik matematik ağırlıklı bir bölümdür. Kimya sektöründe yönetim, mühendislik, ar-ge gibi alanlarda çalışmak üzere mühendis yetiştirir. Ancak temel bir mühendislik olduğundan sadece kimya alanında çalışmak zorunda değilsin, yazılım olsun e-ticaret olsun bir çok alanda arkadaşlar var.
@limon2440
@limon2440 3 ай бұрын
@@asrnalpincesu3202 anladım, 2 soruya da yanıt verdiğiniz için teşekkür ederim iyi akşamlar.
@yldzteknik7572
@yldzteknik7572 3 ай бұрын
Hocam sence 2. Sınıf makinenin sonunda endustri ile çap yaparsam okul kaç dönem uzar?
@asrnalpincesu3202
@asrnalpincesu3202 3 ай бұрын
O ortak derslere bağlı ikisini hızlı götürürsen ortak derse de bağlı olarak beraber götürebilirsin. Bizim kimya mühendisliğinden arkadaş endüstri ile yapıp 1 sene uzatıp bitirdi.
@yldzteknik7572
@yldzteknik7572 3 ай бұрын
@@asrnalpincesu3202 peki bu arkadaşın 1 in sonunda mı yoksa 2 nin sonunda mı çap başvurusu yapmıştı?
@asrnalpincesu3202
@asrnalpincesu3202 3 ай бұрын
@@yldzteknik7572 1 sonunda başladı o hatırladığım kadarıyla. Ama maksimum 2 sene uzatır bitirirsin.
@oykuaydn824
@oykuaydn824 3 ай бұрын
çok bilgilendirici olmuş
@batuhanaydn8021
@batuhanaydn8021 3 ай бұрын
Ytü’nün başarılı öğrencilerinden Asrın bir, Fatih Altaylı iki. Bilgilendirici video için teşekkürler 🎉❤
@asrnalpincesu3202
@asrnalpincesu3202 3 ай бұрын
Odtülü arkadaşın da hiçbir farkı yok sağolasın ;)
@kayraalibalkan8317
@kayraalibalkan8317 3 ай бұрын
makine okurken endüstri çapı oluyor mu
@asrnalpincesu3202
@asrnalpincesu3202 3 ай бұрын
Evet, yapılabilir.
@kayraalibalkan8317
@kayraalibalkan8317 3 ай бұрын
@@asrnalpincesu3202 Asrın abi Merhaba cavap için teşekkür ederim ben yksden 15-25k arasında bir sıralama bekliyorum şuanki konjektürde. Genel olarak hep endüstri istiyordum fakat puanları karşılamak çok zor hele ki iyi ünilerde ama tahminimce makineyi kazanırım yıldızda en son 26.763 ile almış muhtemelen makine okurken endüstri çapı kimya okurken makine çapı kadar zorlayıcı olmaz sonuçta kimya da makine de iki ayrı baba mühendislik bundan dolayı sana imrendim yolun açık olsun yıldız ile ilgili genel bir bilgilendirme yapman ve ya bunla ilgili bir video çekmen mümkün mü bende biraz da istanbul korkusu var kocaeliliym deprem beni geriyor bir tık iyi geceler şimdiden teşkkürler
@asrnalpincesu3202
@asrnalpincesu3202 3 ай бұрын
@@kayraalibalkan8317 Merhaba dostum, YTÜ makine mühendisliği Türkiye’nin en iyi ilk 3 eğitimini veren bölümlerden bir tanesidir. Endüstri mühendisliği gönlünde ise ÇAP yapıp kendini tamamlayabilirsin. Zaten ÇAP yapılırken ikinci dal için genelde endüstri mühendisliği seçilir görece kolay olması sebebi ile. Ancak olur da ÇAP yapamaz olursan dahi YTÜ makine seni fazlasıyla tatmin edecek ve gerek iş bulmanda gerekse bir çok alanda çok büyük kolaylık sağlayacaktır. Yıldız için video çekmeyi de düşünüyorum, çekiyor olacağım ancak video gelmeden süreç içerisinde daha detaylı bilgi istersen açıklamaya yazdığım mail üzerinden bana mail atabilirsin seve sever her şeyiyle anlatırım. Her şey gönlünce olsun.
@asrnalpincesu3202
@asrnalpincesu3202 3 ай бұрын
@@kayraalibalkan8317 yeni video geldi. Linkten ulaşabilirsin. kzbin.info/www/bejne/hqTbh4x-pMiZo9Esi=4D9PAyZ-Jd4fIpCF
@Enesli
@Enesli 2 ай бұрын
​@@kayraalibalkan8317dostum merhaba bende endüstri istiyordum yıldızda fakat 42k sıralama geldi . İstatistik tercih edip endustri çap yaparim diye düşünüyorum. Sonucun nasıl geldi ne düşünüyorsun?
@beyzaturker8598
@beyzaturker8598 3 ай бұрын
Çevre mühendisliği hangi bölümlerle çap yapabilir?
@asrnalpincesu3202
@asrnalpincesu3202 3 ай бұрын
Üniversitenizin ÇAP ile ilgili duyurularını ve dökümanlarını kontrol edebilirsiniz. Yıldız Teknik Üniversitesi’nde inşaat fakültesi bölümleri ve birkaç bölüm daha ekleniyordu.
@alitark4578
@alitark4578 2 ай бұрын
​@@asrnalpincesu3202MF4 ile alınan tüm bölümler yazıyor. Tüm mühendislikler dahil demek mi bu?
@baruk5983
@baruk5983 4 ай бұрын
abi zor muydu
@yldzteknik7572
@yldzteknik7572 4 ай бұрын
seni imza listesinin en başında görürdüm hatta numaranın başında Ç harfi olurdu ve neredeyse hiçbir haftada imzan olmazdı :)
@asrnalpincesu3202
@asrnalpincesu3202 4 ай бұрын
Alttan dersimdir devamsızlıktan kaldığım ders yok
@yldzteknik7572
@yldzteknik7572 4 ай бұрын
@@asrnalpincesu3202 doğrudur olabilir reis. Bu arada finallerden sonra çap başvuru sürecini, aşamalarını falan anlatan detaylı bir video gelirse tadından yenmez, malum piyasada güncel video kıtlığı var
@asrnalpincesu3202
@asrnalpincesu3202 4 ай бұрын
@@yldzteknik7572 seve seve çekerim dostum diğer içerikler de gelecek geri dönüşün için teşekkür ederim :)
@mehmetunsaldemiralay3562
@mehmetunsaldemiralay3562 5 ай бұрын
Muhafazakar bungalov mu bunlar? Hayranımsın abi
@hikmetincesu7471
@hikmetincesu7471 5 ай бұрын
Hayat her zaman zorluklarla doludur .hayatının gerı kalanında rahat yaşamak istıyorsan oncelık iyi bır egıtım alıp kendını gelıştırerek iyi bir konuma gelerek stres ve sıkıntısız hayat surmektır bunun anahtarı her zaman kendını gelıştırmek senı bır adım onde olmanı saglayarak butun kapıların acılmasını saglayacaktır .tercih eden degıl tercih edılen olursun başarılar.
@ozgeekucuuk
@ozgeekucuuk 5 ай бұрын
Çok faydalı bir video olmuş, teşekkürler 🙏
@erkamsipahi
@erkamsipahi 5 ай бұрын
Diksiyonu, hitabeti ve ses tonuyla adeta mest ettin beni abim. Cansın muhteşemsin. 🙏🏽
@enesturan2254
@enesturan2254 5 ай бұрын
goat
@oykuaydn824
@oykuaydn824 5 ай бұрын
Mükemmel!