Nacizane bir Öneri: Tercih süreci kısa zamanda çok fazla işlemin yapılması gereken, birçok konunun incelenip karar verilmesi gereken bir süreç. Zaman kısıtlı. Bu tip sunumlar gençlerin bilgiye daha hızlı ulaşmalarına odaklanmalı, oda bilglendirmeleri en aza indirgenerek gerçekten gençlerin ihtiyacı olan "hap" bilgiler konu dağtılmadan aktarılmalı. Yarım saatte ana fikir aktarılabilmeli.
@savasulucay71465 ай бұрын
teşekkürler. içten anlatımlarınız için.
@fuatyelken78559 ай бұрын
Çok güzel bir yayın, umarım herkes yaşananlardan bir tecrübe-ders çıkarır. Bir an önce önlemleri üzerine saç ağartmaya başlar..
@Felsefenin-B-Vitamini10 ай бұрын
İnsan harici bilinç mümkün ise hayvanlar niye bilinç edinemiyor? Makinalardan önce sıra onlarda değil mi?
@muratyumusakkaya8887 ай бұрын
❤ Harika bir sual..!
@ilknurunkli6 ай бұрын
Belki hayvanların bilinçleri vardır. Olmadığına emin değiliz ki...
@Felsefenin-B-Vitamini6 ай бұрын
@@ilknurunkli insanların bilinci ve zihni refleksif olup hayvanlarınki semiyotiktir. Arada çok fark var.
@ilknurunkli6 ай бұрын
@@Felsefenin-B-Vitamini hayvanların zihninin refleksif olup olmadığını nasıl eminiz diyorum zaten, konuşmuyorlar etmiyorlar nasıl anlayabilirsin bunu dışarıdan?
Veli hocamıza selamlar. Çok güzel bir video olmuş. ✋✋
@obsidianmd3 жыл бұрын
Videonun tamamında rahatsız edice bir background noise var 😕 Dinlerken rahatsız olanlar için PotPlayer'ın tarayıcı eklentisini indirip, videoyu player üzerinden tekrar açıp noise reduction (shift+d) ayarını aktif etmelerini öneririm. Arka plandaki gürültüde ciddi seviyede iyileşme sağlıyor.
@emirhan.5523 жыл бұрын
Bir şey sorcam benim laptopumda aygıtlar düzgün çalışmıyor ses falan gelmiyor ne yapmalıyım?
3 жыл бұрын
merak ettiğim bir konu vardı mobil oyun ,uygulama ve masa üstü oyun geliştirenler; hangi odaya kayıt olması gerekiyor bilginiz varmı . beykoz ünversitesi dijital oyun tasarımı bölmünüde okuyorum.
@enesk21203 жыл бұрын
harika
@prof9583 жыл бұрын
Çok kaliteli ve yararlı bir yayın olmuş. Emeği geçen herkese teşekkür ederim
@eceece53533 жыл бұрын
Devamını diliyorum.. ⚓🕊️
@gozdeurun99543 жыл бұрын
İyi ki varsınız. Sizin gibi bilinçli Türkçe severler bize örnek olduğu için ben de Türkçemizi hep önde tutuyor bilişim dünyasında karşılığı olmayan sözcüklere Türkçe karşılık türetmeye çabalıyor ve öğrencilerime öneriyorum.
@ferizatyemiscioglu13524 жыл бұрын
Hocam, stk yerine ''demokratik kitle örgütü'' tanımı daha doğru oluyor. Anayasada tariflenen meslek örgütü.
@ayova17244 жыл бұрын
Ne bu
@mikronbilisimmerkezi41884 жыл бұрын
Odamız seni hiç unutmayacak, emeğine sağlık.
@mikronbilisimmerkezi41884 жыл бұрын
Elinize ağzınıza sağlık
@eneskzltas2444 жыл бұрын
2. Slayta nereden ulaşabilirim
@mikronbilisimmerkezi41884 жыл бұрын
Emeği geçen herkese teşekkürler, çok neşeli o ölçüde öğretici sunum olmuş.
@deniz96874 жыл бұрын
Uğur bey IOT konusunda çok güzel bir sunum yapmışsınız, işine aşık olmayan biri böyle sunum yapamazdı. Dilinize sağlık
@hasanesenceli37814 жыл бұрын
Devrem portakal dalı
@ramazanozer78314 жыл бұрын
Senin sosyal medya dediğin bilgilerin başka şirketler tarafından kullanılmaktadır. Onlara laf yok sadece devletin ahlaksız işleri engellemesine dur diyorlar yazık cidden yazık.
eleştiri şöyleşileri yayınlamadan önce bmo olarak bu ülkenin ögrencilerine ögretenlerine ne gibi bi faydanız bulundu bi onun değerlendirilmesini yapın derim. bu ülkede bu işi el altından yapan bu işi hiç eğitimini almamış kişilerin bu işleri yapmasına engel olmaya en azından çalışın. o kadar çok yazacak şey var aslında ama neyse....
@ozanceyhun28264 жыл бұрын
Afedersiniz ama bir şeyin ustune egitim almak size o konuda butun insanlarin bu isle ugrasma ozgurlugunu kisitlama yetkisi vermez. Avukatlik meslegi olmasina ragmen insanlar nasilki avukata para vermeden cikip kendini mahkemede savunabiliyorsa yazilim alaninda da isteyen kisi bilgisayar, yazilim muhendislerine para vermeden elinden geliyorsa kendi websitesini yapar. Eger uzmanlasmissa okuluna gitmeden isveren de is verirse bu isi profesyonel olarakta surdurur. Bu durum da maas sizin cebinizden cikmadigina gore bu konuyla ilgili insanlarin isine karismamaniz gerektigi dusuncesindeyim.
@zehrayuce60064 жыл бұрын
@@ozanceyhun2826 bu işlerle ne kadar uğraştığınızı bilemem iş sadece web sitesi kurmak kadar basit olsa dediğiniz belki doğru olabilir. Bakın ben bilgisayar mühendisliği mezunuyum bu alanda az çok bilğim olduğunu düşünüyorum ama okuduğum okulun yeteneğime bi fark kattığını düşünmüyorum bu ülkede mühendislik eğitimi almamış lakin mühendislik derslerine giren insanlar var. ülkemizde mühendislere gereken önem verilmiyor bu kesin ve net. bi bina yapılıyor aradan 15 20 yıl geçiyor bina da tadilat oluyor mühendis çagrılıp kontrol edilmiyor duvarlar yıkılıyor ev dekore ediliyor bi deprem oluyor sonuç ortada. evet iyi bir eğitim verimiyor eğitim veren de denetlenmiyor, belki biz mühendislere fazla para vermeyelim işi bilen olsun yeter diyerek iş imkanımıza balta vuruluyor. kimsenin özgürlüğünü kısıtlamaya kimsenin bir hakkının olduğunu düşünmüyorum lakin bu işleri bu kadar zaman okuyarak emek zaman ömür tüketerek en çok bizler hak ediyoruz. Saygılar.
@ozanceyhun28264 жыл бұрын
@@zehrayuce6006 soylediklerinize sondan baslayarak cevap vereyim egerki hak etmisseniz hak ettiginizi alirsiniz ortada adam kayirma vs. yoksa. Ozelde zaten illa alayli calistiralim demiyor kimse. Kim bu ise daha uygun daha bilgili ogrenebilmek icin bir mulakat yapiliyor. 4 sene okuyosunuz evet ama lisans okumakta yuksek lisans yapmakta bu isi ogrenmek bu iste uzmanlasmak icin yani niye ise alim yapilirken bilgisayar muhendislerine bir ayricalik yapilsin? Kavramissaniz bu isi mulakatta farkinizi koyarsiniz sizi alirlar ise. Ama bir alayli hem teorik hem pratik olarak sizden ondeyse demekki bu isler sadece diplomayla olmuyor deyip baska islere bakmalisiniz. Bu isi de insaat muhendislerine benzetmissiniz ama bu is insaat muhendisligi gibi bir is degildir can tehlikesi bu isin neresinde? Bir websitenin bir insaat gibi bakimi olur mu? Galiba bazi muhendislerde bi imza yetkisi istegi var ama imza yetkisi de gelse o sektor bitme noktasina geldi mi biter. Ornegin insaat sektoru. İmza yetkisi de fayda etmez. Muhendislere onem verilmiyor olabilir. Senede 10 bin muhendis mezun olursa bi bolumden 1 net 2 net ile ogrenci girer o bolumlere. Simdi isim verip okuyanlari uzmek istemem ama siradan bir universite de bilgisayar muhendisligi egitimi ile udemy deki kurs arasinda bir fark var mi sizce? İnternet yayginlasti starlink projesi ile afrika kabilelerine bile internet goturulebilecek bilgi onceden sadece universite de kitaplardan ogrenilmis olabilir ama bilgi artik telefonundan yattigin yerden bile ogrenilebiliyor. Muhendis odalari da siz muhendislere bi faydalarinin dokunmasini istiyolarsa [ciddi anlamda faydadan bahsediyorum imza yetkisi alip bilgisayar muhendislerini odaya baglayip aylik aidat odetmekle degil.] Kontenjanlari dusurtsunler. 10 bin degil 8 bin kisi mezun olsun. A odasi b odasi icin degil hepsi icin soyluyorum bunu her muhendislik dalinda bilgisayar haric yeterince mezun var bence. Bu bolumler yerine insanlar saglik bolumlerine yonlendirilmeli mesela tıp kontenjanlari 18 bine kadar cikarilabilir. Hemsirelikte ayni sekilde senelik 18 bin kontenjan acilabilir. 50 li puanlarla ataniyorlar zaten. Bu bolume yetenegi olup kazanamayan insanlarda disardan kendini gelistirip sektorde calisabilir. Web sitesi de sadece ornekti ben zaten mobil uygulamalar uzerine calisiyorum.
@zehrayuce60064 жыл бұрын
@@ozanceyhun2826 bende sondan başlayarak cevap vereyim evet son söylediklerinizde haklısınız daha az mezun verilerek başka sektörlere ağırlık vermekle çözülebilir. 4 sene okuyosunuz evet ama lisans okumakta yuksek lisans yapmakta bu isi ogrenmek bu iste uzmanlasmak icin yani niye ise alim yapilirken bilgisayar muhendislerine bir ayricalik yapilsin? niye verilmesin ki eğer ki verilmezse ki iş mülakatlarında iş tecrübesi soruluyor yeni mezunsunuz staj deneyiminden başka deneyiminiz yok okulda eğitiini her ne kadar begenmesem de az çok bi bilgi sahibiyim kusura bakmayında bizim gibiler alınmayacak da kimlerin işe alınması daha uygun ve üstelikte bi maaş beklentimiz yok(kendi adıma) vede o zaman her internetin girdiği yerde her işşiz insanı bilgisayar müh. yapsınlar veyahut bu kadar çoksa bölümü tamamen kapatsınlar.okumuş olmamın yada okumamanın bi önemi yok aslında iyi bi eğitimin önemi var nice insanlar var ilkokul mezunu ama bilgisayarı baştan yazar.benim sıkıntım şu ki bu kurum bu meslek adına kayda değer birsey yapmıyor yapıyorsa da yaptığı şeylerden kimsenin haberi yok bi de Bu isi de insaat muhendislerine benzetmissiniz ama bu is insaat muhendisligi gibi bir is degildir can tehlikesi bu isin neresinde? demişşiniz. yalnışlıkla bi bankamatiğin sizin hesabınızdaki tüm parayı başkasına aktardığında bu işin önemini ögrenirsiniz:) saygılar;)
@ozanceyhun28264 жыл бұрын
@@zehrayuce6006 sen bankada islerin nasil yurudugunden bi habersin bu bir ikincisi benim soylediklerimle bu yazdiklarinin ne alakasi var staj bilmem ne bir seyler yazmissin ama tam anlamadim. Herneyse sen simdi bana asagi yukari ayni seyleri tekrar edip durmussun bilgisayar muhendisligi bitirdin ya senin bakis acina gore sizden izinsiz kimse bilgisayar kapagi acmasin siz herkesin isini yapin ama herkes sizin isinize ellemesin. 3-5 elektronik muhendisliginden 3-5 bilgisayar bilimleri bolumunden alinan derslerle bi bolum kurmuslar. Sonra da 3 net yapana diploma vermisler sorsan ne elektronik muhendisi kadar donanimdan anlar ne de bilgisayar bilimcisi kadar yazilimdan orta karar bi yolda ilerler adi da muhendislik ya kimse de yazilimla ugrasacaksan bilgisayar bilimleri oku donanima ilgin varsa elektronik muhendisligine bak demez ortamlarda bu isler bizden sorulur modunda gecinir gider okuyanlarin cogu. Ne bir gercek zamanli isletim sistemiyle yazilim gelistirmistir ne haberlesme protokolleri nedir vs. bilir okulda ust duzey gordugu tek dil zaten java dir onu da ogrenir on sene sonra modasi gecer java yerine baska bir sey cikar hop onu ogrenmek zorunda kalir. Halbuki kendi yaptigi da okuldan sonra ogrenmeye devam etmektir ama bu isi en bastan yapanlari sindiremez. Kafa yapisi iste. Herkes icin gecerli degil tabiki bu anlattiklarim. belki bu yazdiklarim olaya disardan bakmana yardimci olur. Hala fikirlerin degismediyse bir sey diyemem. Yazilim sektorunun hizla buyudugu bi yuzyilda kimisi belki imza yetkisi alip imza muhendisligi yapmak ister. Kimisi istemez. Bu isler in merkezi Amerika da alaylilarla bu isin egitimini alanlar yardırıp giderken Turkiye de bir suru prosedürle ugrasir durur. Boylece gecmiste sanayide yakalayamadigini bilisimde de yakalayamaz.
@ozanceyhun28264 жыл бұрын
Hedef 1 milyon video
@santiagoedwin73433 жыл бұрын
I guess it is kind of randomly asking but does anyone know a good website to stream newly released tv shows online ?
@liantoby12003 жыл бұрын
@Santiago Edwin Flixportal =)
@santiagoedwin73433 жыл бұрын
@Lian Toby Thank you, I went there and it seems like they got a lot of movies there :D I really appreciate it !!
@liantoby12003 жыл бұрын
@Santiago Edwin no problem xD
@burakalicay52584 жыл бұрын
dedikleriniz doğru ama ülkemizin politikası her alanda ortalama seviyede bir çok mühendis yazılımcı yaratmak iş gücü maliyetlerini minimuma çekerek yabancı yatırımcıların gelip burada işletme kurup istihdamı ve ekonomiyi geliştirmesi yanı makine muhendisliği yada bilgisayar muhendisliğinde yüzde 20 olan issizliğin yüzde 30 a çıkar aman diye bi dert yok, aksine amaç bu zaten mühendis stoğumuz artsın kahvedemı nerde oturuyosa otursun yarın ucuzlayan işgüçü birilerini çekmeye başlarda birileri işletme kurarsa bu stoğu kullansın bu politika yanlış yada değil onu tartışmak için yazmadım. sadece türkiyede durum bu. Yani ne azından benim senelerdir sayısız üniversite kurulup issizlikler zaten yüksekken daha fazla mühendis ara eleman mezun edilmesininden anladığım bu bunun dışında bu ve benzeri ücretsiz eğitimlerin bir zararı yok çünkü zaten programcı yada bilgisayar mühendisi yetiştirmek gibi bir amacı yok muadili değil benim şahsı düşüncem yazılımcı olmak istiyorsan 2 yıllık programlama yada 4 yıllık yazılım mühendisliği gibi bu işin eğitimini veren bi kurumdan diplomanı alırsın, aynı anda veya sonra bu ve benzeri eğitimlerle istediğin alanlarda ek eğitimleri alıp sertifikalarını alırsın. öğrenmenin sonu yok sonuçta son not: özet olarak bedava eğitim kadar güzel birşey yok. diploma verdiğini iddaa etmediği sürece. gençler yazılım hakkında da eğitim alsın, temal sağlık eğitimide, teorik fizikte, teorik fizik hakkında ücretsiz eğitim alması artık fizik bölümlerini kapatıyoruz. sicim teorisi kuantum mekaniği etc calışacak insan ihtiyacımızı internetten eğiterek karşıladık biz demek değil :)
@burakalicay52584 жыл бұрын
@Hakan Tt bende bunları dedim evet böle ya zaten insanlar okusada okumasada işşiz kalıcak,1- kahvede oturacagına okusunlar diplomalı işşiz diplomasız işssizden iyidir en azından üni ortamı görur bir iki ders kitabı açar filan, 2- bu tarz eğitimlerde bedavaysa kimseye zararı yok aynı mantıkla eğitimin bir real faydası olmasa bile facebookta 1-2 saat hacama yerıne yazılım olsun ne biliyim nasıl saç kesilir eğitimi olsun eğer kişinin ilgisi varsa alır eğitimi almaması durumundan daha kötü değil yazmak istediğm bu senin yazdıgın benim dediğimle çelişmiyor yani sıkıntı yok
@adnanakcan41804 жыл бұрын
@Hakan Tt Sen de çok yanlış düşünüyorsun. Saatlerce bu konu hakkında konuşabiliriz aslında ama özet olarak Odaklanmamız gereken beceriyi öğrenmek. Öğrenmeyi öğrenmektir. Neden c öğretiliyor bunu bilmiyorsun atıp tutuyorsun. Öğrenmek isteyen öğrenci doğru hocayı bulamıyor, öğretmek isteyen hoca doğru öğrencileri bulamıyor. Neredeyse matematikten eksi neti olan bil. müh. bölümüne girecek. Konuşmacılar defalarca söyledi matematik bu işin temeli diye. Benim gördüğüm memelkette milyonlarca hedefini bilmeyen kafası karışık genç var.
@omerfarukvarlik82804 жыл бұрын
Merhaba acaba biz bu sertifikasını almak için ne yapmalıyız??
@anlkaya53924 жыл бұрын
Dilinize sağlık 🙏🏻
@cekilisss4 жыл бұрын
Bmo var mıydı bugüne kadar?Bizim sektörde bilgisayar mühendisleri hariç her daldan insan girecek sektöre nerdeyse, tarih mezunu bile gördüm.Hea şimdi başaran herkes yapsın diyebilirsiniz, inanın piyasadaki bir çok çocuk doktorundan Kkb doktorundan daha başarılı olabilirim.Ama kimse doktorluğa kabul etmiyor, diploma olmadan.Torpilli beceriksizler, sektörde bir sürü sağlam bilgisayar mühendisinin hakkını çalıyor.İşi de yapamıyor kamuda özellikle, ama orda durması isteniyor, atılmıyor.Bu konularda BMO olarak siz, bilgisayar mühendislerinin hakkını nasıl savundu nasıl savunacak merak konusu.Varlığınızı bile bir çok mühendis bilmiyor. ?😑🤔
@medspss46664 жыл бұрын
Merhaba arkadaşlar. 1milyonyazilimci.com forum sitesinde görüş ve tecrübelerinizi paylaşabilirsiniz.
@computerscience76894 жыл бұрын
Merhabalar Değerli Hocalarım, Öncelikle yayın için çok teşekkürler. Bende bu mesleği icra eden bir meslektaşınız olarak naçizane fikrimi belirtmek istiyorum. 1-) Öncelikle ülkemizdeki bilgisayar mühendisliği, yazılım mühendisliği, bilgi teknolojileri, bilgi sistemleri vs. gibi bölümler tek bir fakülte altında toplanmalı. Bilgisayar Bilimleri Fakültesi. Bu fakültelerde temel bilim ve temel bilgisayar bilimleri derslerinden sonra öğrenci donanım geliştirme ve donanım ile konuşan yazılım geliştirmede çalışmak istiyorsa bilgisayar mühendisliği, sadece yazılım geliştirmek, tasarım yapmak, yazılım mimarisi, yazılım testi vs. gibi alanda çalışmak istiyorsa yazılım mühendisliği gibi alanlara yönlendirilmeli.. 2-) Günümüzü ve geleceği ilgilendiren bilgisayar bilimi alanları ile araştırma grupları kurulmalı. Ai, dl, ml, blockchain, data science, cloud computing vs. gibi. 3-) Temel bilimlere çok önem verilmeli. Bilgisayar biliminde herhangi bir alanın gelecekte iş yapar mı sorusunun net cevabı içerisinde ne kadar matematik içerdiği ile ilgili. 4-) Bilgisayar bilimlerinde dünyada başı çeken MIT, CMU, Harvard, Tsinghua, Stanford gibi üniversitelerin bilgisayar bilimleri bölümleri rol model alınabilir. 5-) Bilgisayar Bilimleri fakültesinde yetişen personelini 'T' insan modeli ile yetiştirilmeli. Bir alanda derinlemesine bilgi ancak farklı alanlarda da bilgi sahibi olmasını sağlanmalı. Teşekkürler. İyi Çalışmalar.