Пікірлер
@nisancelik7385
@nisancelik7385 16 сағат бұрын
Ağzınıza sağlık efendim🙏
@bextiyarazeri3158
@bextiyarazeri3158 Күн бұрын
Çox gözəl videodur, məsləhətlər üçün minnətdaram
@huseyincesitcioglu4200
@huseyincesitcioglu4200 13 күн бұрын
1924; tarihi kırılma yarılma devam ediyor.Türk rönesansı yerine; batılaşma/ İslamsız türk; bulgar macar gibi bir yol tutuldu. Bu ülkü aslında İngiliz fikri amma M.Kemal de aynı düşünceyi savunuyordu. Bu derin fay kırığını Said Nursi tamir edebilmek için Ankara' ya geldi fakat alim mücahid kimseler yeterli cesaret ve desteği gösteremedi. Kısaca 1.TBMM de bir Edibali bir İdris Bitlisi vardı lakin bir Oaman Gazi ve Yavuz yoktu....
@huseyincesitcioglu4200
@huseyincesitcioglu4200 13 күн бұрын
Toplum olmasını; milletleşmek olarak anlıyorum.
@hikmetademoglu6916
@hikmetademoglu6916 16 күн бұрын
Hissen hisin kadardır derler, öylemidir hocam.
@zekigenc
@zekigenc 20 күн бұрын
👍🏻
@i.c.d.9512
@i.c.d.9512 22 күн бұрын
Tıklıyorum ama izlemiyorum hehehe
@hacerramadan6503
@hacerramadan6503 22 күн бұрын
👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
@hacerramadan6503
@hacerramadan6503 22 күн бұрын
Çok deyrli insansinis Sayin İbrahim Kalin Türkiye sizin kiymetinizi bilmeli 👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
@korelgokce4008
@korelgokce4008 22 күн бұрын
Rami kütüphanesini projesinden inşaasına kadar emeği geçmiş her bir ferdinin tek tek elini sıkıp tokalaşmayı isterdim🥰 O kadar değerli ve abidevi bir işi , eseri hayata geçirmiş oldunuz ki müteşekkirlerimi sözcüklere sığdıramam...Esas iş bundan sonra başlıyor...Esas ve asıl soru şu olmalı bence , '' Bir kütüphane mâbedi ekonomik olarak ne tür bir model ile gelir getirici , kendini uzun uzun yıllar idame ettirici bir hale nasıl getirilir '' BU SORU HER ALANI VE SOSYOEKONOMİNİN EN HAYATİ KONUSU...Hiçbir gönüllü karşılıksız sonsuza dek çalışamaz...Buna güç ermez...Bundan ötürü çığır açıcı ve meşru gelir modelleri geliştirmek elzem...YOKSA BU GÖZ NURU ESER İLERİKİ ZAMANLARDA BERHAVA OLUR , Kİ BÖYLE BİR DURUMU HİÇ ARZU ETMEM...Rami kütüphanesi müdürü Sn . Ali ÇELİK beyefendi'nin başında ömürlük bir tatlı telaşesi var🙂Bir kütüphaneyi yönetmek bilginin hizmetlisi ve aynı zamanda da bilginin efendisi olmak demektir...Kütüphaneler bir anı ve hatıra klubü değillerdir...Bu özellikleri vardır fakat esas işi YAŞAYAN ve SÜREKLİ SÜRDÜRÜLEBİLİR BİR '' YAŞAYAN HAFIZA KURUMU '' OLUŞU GEREKLİLİĞİDİR ...Tüm ara faaliyetleri ile birlikte ve bütünsellikte...Büyüklüğünüz daha büyük bir sorumluluk ve daha proaktif girişimlerin oluşmasını gerektiriŕ...Bir yıldız etrafına gezegenleri toplar çünkü...Saatlerce konuşabilirim fakat yeterince uzattım gaĺiba , çok kıymetli bir kültür mabedi RAMİ KÜTÜPHANESİ , kıymetini bilelim ve bunu nasıl yapabileceğimizi hep birlikte öğrenelim...Sevgiler saygılar ...Bu bir gerçek kamu hizmeti dir...🥰
@ShhhsShshsh
@ShhhsShshsh 23 күн бұрын
Cikis yolu olabilirmi hlic akil manntik acima vicdan merhamet Allahin yarattigi inndanin b we yin ayni ruh ssenin ya
@user-su9qz3oq3k
@user-su9qz3oq3k 23 күн бұрын
Herşey çok güzel ama keşke bu muhteşem yapıya yakışır bir otopark alanı tasarlansaymış. Gelmek isteyenler toplu taşımaya mahkum sanırım.
@ctumay
@ctumay 24 күн бұрын
Çözüm un kendisi sorun olmaya başlad, ı nerdeyse herkes bi ucundan tutuyor , “fact “ lar görünmez kılınmaya çalışıyor , belki 70 lerin sonunda Türkiye siyasi politiği yasal olan ve olmayan alanda ortaklastifgi düzeyde bir ortak tarih ve burdan tureyebilcek ortak bir ani istişare edebilirdi ama bugün neredeyse görüntü ve ses ayrı gidiyor her anlatımda bahsedilen iki ayrı kutup için söz konusu gelecegin kendisini oluşturamamak endişesi ve bunun yani endişenin veri tabanı gerçeklik temelinden uzak tarihden siyasete gidildiğinde gündelik politik mecralarda bu matris zaman içinde giderek acıliyor , bunda yeni etkenler yeni sorunların yeni çözümlere gebe olduğu ve bunun kavram ve terminoloji ne bugün bahsedilen gurup / kutuplar in toplumsalligi içinde bunlara sahip olmadığı ve üretebileceği dilin de sorun nedeni/ kendisi ile epistomolojik & etimolojik bir başlangıç noktası olmadığı bulamadığı bir dönemi yaşıyoruz , sanki bu sorun başlangıç da nasıl var olagelmiş ve bitmiş / çözümlenmiş /olmus ise bugün de soruna taraf olanlar kendilerini guc ile anlamlandırmak ve ya dolayımlandirmak çabası içinde bu da baslangicdan farkı bugünkü merkez /cevre iktidar muhalefet gerileminde kendisini “faktör “ olarak ortaya çıkarabilecek bir gurup yapı toplumsallik ( örgütlenmiş ) olmayışı üzerine bir siyasi iktidarsizlik olarak var ediyor , iktidar ve muhalefette iktidar neyse O , muhalefet ( çevre ) bölünmüş dağınık ve ayrısik .
@ibrahimyucedag7199
@ibrahimyucedag7199 24 күн бұрын
Çok teşekkürler
@mehmetyalcn4236
@mehmetyalcn4236 24 күн бұрын
Çok üzülüyorum , bu kıymetli akademisyenlerimizin Türkçe konuşmak konusundaki zorlukları nereden kaynaklanıyor anlayamıyorum.
@lomerf.l
@lomerf.l 25 күн бұрын
1-) Kutadgu Bilig - Yusuf Has Hacib 2-) Politics Among Nations - Hans Morgenthau 3-) Theory Of İnternational Politics - Kenneth Waltz 4-) Approaches to World Order - Robert Cox 5-) İsrail Lobisi ve Amerikan Dış Politikası - John Mearsheime & Stephan Walt 6-) Medeniyetler Çatışması - Samuel Huntington 7-) The Tragedy of Great Power Politics - John Mearsheimer 8-) World Politics - A.E.K Organski
@fatihkuru6615
@fatihkuru6615 25 күн бұрын
Sn. İbrahim Kalın. Bu ülke için çok faydalı bir devlet adamıdır.
@astiraswestaras
@astiraswestaras 25 күн бұрын
1600 yıllardaki gibi Kendi doğrularınızı temel eser diye sunmaktasınız. Tahammülsüzlüğü kullanarak birbirine nasıl İslam alemi kırdırıldı. Bu konu Temel olarak inceleyen Müellif eserlerini öncelik ile inceleyin. İslam adına İslam a Çağrı ( Davet ) Çalışması yapan Öncü Kadro nasıl öldürüldüğünü de unutmayın. Yerlerini alanlar ne yapmakta? İslamcı Esnafımız. Yahudi'nin 55 senede beceremediğini 8 senede nasıl becerdiler ! ( muhtemelen Beceren Öncüler Tatar Musevi asıllı olsa gerek, nasıl kamufle oluyor ise ), ( Azınlık dağınık yerleştikleri için Gettolaşamadıklarından Havra kuramadıklarından Aile Doğum Ölüm kayıtlarına ulaşılamıyor. )
@sadisunel5764
@sadisunel5764 26 күн бұрын
Sağolun.
@SENOL_um
@SENOL_um 27 күн бұрын
Nasıl yani, tarih bu kadar öznel "orta yolu bulucu" bir bilim mi??!!! Ya da tarih bu mu???!!
@OktayCansnEmiral
@OktayCansnEmiral 27 күн бұрын
Karia.
@ugurAlanyurt-ui6fs
@ugurAlanyurt-ui6fs 29 күн бұрын
merhaba girişteki piyano solosunun adını öğrenebilir miyim ?
@ARGEResearch
@ARGEResearch 29 күн бұрын
İyi bir çoban sürüyü istediği yere sürükler.Robert kolejinin kriptoları, melezleşebilir.Biz Türklüğümüze döndükçe tüm sorunlar çözülür.
@yolculugum19
@yolculugum19 29 күн бұрын
Hocam bu konularda çok ihtiyacımız var bilgiye. İslamı tarafda güvenilir insanların yönlendirmesine vatana millete ümmete faydası olması için bu bilgi açlığını gidermeye çalışma çabanız için çok teşekkürler. Kaldıraçlamak nedir mesela bunları ayrı ayrı ele alırsanız çok daha iyi olur
@zafertopak8898
@zafertopak8898 Ай бұрын
Sizin bu melez kültür dediğinizi Alparslan Türkeş yaptı.
@zafertopak8898
@zafertopak8898 Ай бұрын
Türk Milletindenim, İslam Ümmetindenim, Garp Medeniyetindenim. Sağcı solcu değilim. Türkçüyüm. Türkleşmek, İslamlaşmak, Muasırlaşmak. Milliyetçiyim, dindarım, modernim. Nokta.
@Berder88
@Berder88 29 күн бұрын
müslüman ve laiksin, öyle mi?
@user-hw9ei4cs8g
@user-hw9ei4cs8g Ай бұрын
Hocam öğrenciler çok şanslı.
@ctrlcraftsman
@ctrlcraftsman Ай бұрын
🥰🥰🥰
@muzafferunver595
@muzafferunver595 Ай бұрын
Sayın hocam örneklerin batı eğitimi, terbiyesi, savunumu, batının kendi övünç hali tarzında
@i.c.d.9512
@i.c.d.9512 Ай бұрын
PARALAR YASTIK ALTINAAAAAA1111
@sumeyyesakarya890
@sumeyyesakarya890 Ай бұрын
salondakilerin elinden telefonu indirmeyip sürekli fotoğraf çekmeyi sürdürmeleride ayrı bir vakıa. "estetik konuşulan mekanlarda estetiksizlik" yeni bir sempozyum konusu olarak belirlenebilir.
@namkumureronat1496
@namkumureronat1496 Ай бұрын
Bu Halil Berkay' ın sınıf arkadaşı olan ağabeyim " bunun ağzı kokardı " derdi... Türkiye Komünist Partisi üyesi babası Erdoğan Berktay' a yakışmayan bir herif..
@tulayakyigit9270
@tulayakyigit9270 Ай бұрын
Belki seninde ağzın kokuyordu da sana söyleyrn olmamıştır.
@Vedat-eu7vz
@Vedat-eu7vz Ай бұрын
Teşekkür ediyorum güzel bir programdı kitap ve yazar isimleri açıklamalarda yazılsa güzel olurdu
@GuardianMehmed
@GuardianMehmed Ай бұрын
güzel bir yaklaşım, eğer geçinebilirsek gelişebiliriz
@bilalekici8059
@bilalekici8059 Ай бұрын
Slâw û rêz û serkeftîn mamosteno.
@tengiz
@tengiz Ай бұрын
evet maalesef melezleşiyoruz, araplaşıyoruz...
@GuardianMehmed
@GuardianMehmed Ай бұрын
hoca laik modernist ve muhafazakar milliyetçi kesimin kültürel melezleşmesinden bahsediyor, sanırım sadece videonun başlığını okuyup yorum yazdın
@zafertopak8898
@zafertopak8898 Ай бұрын
@@GuardianMehmedsende kavramın içini boşaltmışsın. Ben milliyetçiyim dindarım ve laikliği savunuyorum modernim. Sen iki düşman kamp gibi yazmışsın. Sizin bu kavganıza tüküreyim.
@altinmuhendis5353
@altinmuhendis5353 Ай бұрын
Kac senedir saat bile kullanmiyorum teknoloji sadece ihtiyac varsa işe yariyor degilse sadece yük bedene
@US-vy8up
@US-vy8up Ай бұрын
Mit bu işe el atmalı😅
@US-vy8up
@US-vy8up Ай бұрын
Tez + anti tez = sentez. Taraflar birbirini yok etmeye çalıştıkça sadece sentez e çıkan yol uzayacak. Vakit kaybetmemek için tarafların birbirini yok edemeyeceğini kabullenip sentezi olusturmasi gerekiyor. Tarafların hedefi kendi radikalleri olmalı.
@abdullahkorkmaz
@abdullahkorkmaz Ай бұрын
Çok değerli.bilgiler
@goksukoc6709
@goksukoc6709 Ай бұрын
Ekrem İmamoğlu, olmayan solla,olan sağı melezlestirir.
@Berder88
@Berder88 Ай бұрын
melezleşme falan olmaz.. temel prensipleri itibariyle birbirini dışlıyor bu iki mefkure
@zafertopak8898
@zafertopak8898 Ай бұрын
Ziya Gökalp. Fabrika ayarları.
@abdulkadircebeci2316
@abdulkadircebeci2316 Ай бұрын
Nihat hocam yine konuları farklı vecihlerden ele aldınız ağzınıza sağlık
@omertuncertr
@omertuncertr Ай бұрын
Devrimler sanıldığı kadar, bir anda meydana gelen olaylar değil. Burjuva devrimi önce ihtiyaçlar doğrultusunda kendi kültürünü oluşturuyor, devrimin darbesi yüzyıllar sonra ortaya çıkıyor. "Magna Carta libertatum", "özgürlük" kavramının siyasal düzeyde kullanıldığı ilk toplumsal hareketti. Yarışmacı Sermaye sınıfının dünyayı tam olarak ele geçirmesi için ise ikinci paylaşım savaşı sonrasını beklemek gerekmiştir. Aradaki kültürel ya da toplumsal olayları varın siz düşünün. Bunun zıddı, İspanya iç savaşında ya da Gezi Direnişinde uç gösteren dayanışmacı yeni bir bir kültürün oluşmasının da (kitle iletişim araçlarının gelişmiş olması nedeniyle o kadar uzun olmasa da) uzun bir süre alacağını düşünüyorum. "İşçi sınıfı" kavramının (Marx'dan 150 kadar yıl sonra artık) bütün emeğiyle gecinenleri kapsadığını, bu durumda da Marx'ın kuramının, şimdilik de olsa, doğruluğunu kaybetmedigini düşünüyorum. Felsefe eğitimi görmüş bir yaşıtınız olarak (1946 doğumluyum) karşı karşıya gelerek tartışabilmek isterdim. Selamlarımla.
@NuriYilmaz15
@NuriYilmaz15 Ай бұрын
Örgütsüz ve asil amaci pek bilinmeden yapılan herhangi bir eyleme direniş ismini vermeyi romantik buluyorum. Gezi direnişi demişsiniz de. Ben direniş göremedim gören varsa sonuçları da olmalı değil mi?
@KazmTanyeri-cn5gq
@KazmTanyeri-cn5gq Ай бұрын
AGZINA YÜREĞİNE SAĞLIK HOCAM
@smtblg
@smtblg Ай бұрын
güzelliği yaratan değil..."keşfeden""
@safaksenturk390
@safaksenturk390 Ай бұрын
Teşekkürler
@mehmetsahin4323
@mehmetsahin4323 Ай бұрын
Değerli hocam, borsayı nasıl kumar olmaktan çıkarıp, yatırım aracına dönüştürürüz çok güzel anlatmış. Borsada kişinin kendi risk oranını belirlemesi çok önemli.
@y.e9157
@y.e9157 Ай бұрын
Eğtimle
@MelekDilek-fk3hg
@MelekDilek-fk3hg Ай бұрын
Nefsimize uymaktan nefsimize dokunanları unuttuk hamd sukur kadir kiymet bilmeyen nankörler mutlumuzunuz çok çalışmaya başladılar sarachanenin taslari yerinden oynadi muhalefet hizmet takıntılı muhalefet nasıl hizmet edilir uygulamalı öğretecekler
@MelekDilek-fk3hg
@MelekDilek-fk3hg Ай бұрын
Nev mekani inşa ettiz değişikler sefasını sursun çalışıyoruz diye reklam yapsınlar kurdale bağlar biz yaptık der açılış yaparlar.muhalefetın ne akli nede ömrü yeter icraatlari yapmaya gelsin üsküdara heykeller haın işareti yapan nursuz o parmaklarını.....