Er is eigenlijk één zekerheid in deze materie, en dat is de onzekerheid. Geldt voor het aanbod van Gridlink maar ook voor uw berekening. Voor mensen die fan zijn van casino kan dit aanbod een overweging waard zijn. Vraag me wel af wat er met die volledig gestuurde installatie gebeurt als dat (jong) bedrijf op de fles gaat. Om nog maar te zwijgen dat je het recht van opstal geeft op je eigen dak. Die panelen zijn gedurende 25j niet van jou, je mag dus niet om het even wat doen met je dak ihkv verbouwing bvb. Ook wat gebeurt er in geval van brand enz. ? Zeer veel vraagtekens, waarbij de kleine lettertjes zeer belangrijk zijn.
@wst87764 күн бұрын
Fijn Kurt. Idd, zo’n boodschappen ( beste oplossing voor die eigenaar) mag je gerust geven. TOPIE
@wcoenen5 күн бұрын
Je legt hier één van de voorstellen uit die in het document staan. Maar als ik de rest van het document lees, dan wordt er sterk geargumenteerd voor een ander voorstel: ongewijzigd behoud van het huidige capaciteitstarief, plus tijdsafhankelijk maken van de distributiekosten die per kWh aangerekend worden.
@bartpues6 күн бұрын
Als klant kunnen we jullie alleen maar bedanken, doe zo voort!
@ktmkantenlijmers6 күн бұрын
Ik vind het geweldig om te zien dat er toch nog firma's (mensen) zijn die willen werken naar de juiste oplossing. Ook al is dat niet direct in het voordeel van de firma! Je had inderdaad makkelijk langs de kassa kunnen passeren maar je doet wat juist is. Daarom beveel ik altijd u met veel plezier aan. Niet alleen daarvoor maar ook omdat jouw installaties correct berekend en voorgesteld worden, je met topmateriaal werkt en omdat de installatie zelf ook altijd zo efficiênt als mogelijk uitgevoerd wordt. Je bent ook niet bang om voor de beste installatie oplossing te kiezen in plaats van voor de snelste/makkelijkste, zoals te zien in uw andere video's. Ik denk maar aan de bekabeling die je (als het kan en zin heeft) wegwerkt in plaats van ze gewoon op de gevel te laten lopen. Meer van dit aub , in plaats van de snel geïnstalleerde commissie verkoop!
@nielstaildeman6 күн бұрын
Hadden ze al een digitale meter? Want met een analoge meter zou het toch wel interessant geweest zijn?
@fullenergytorhout50556 күн бұрын
Vanaf 2021 kreeg je gelijkhoe een digitale meter. Dus dat had geen zin. De collega's gingen daar 10 kwp plaatsen op een asbest dak. Ik ben er nooit te plaatse geweest. Nu ga ik langs gaan nadat ze eerst de belangrijkste problemen hebben opgelost. Wat je niet verbruikt moet je niet produceren! Ga ik minder verkopen dan toen? Ja, maar mijn klant zal veel meer rendement hebben nu en veel onafhankelijker zijn.
@nielstaildeman6 күн бұрын
@@fullenergytorhout5055 Ja klopt, goeie zaak!
@peteryoomla1566 күн бұрын
@@fullenergytorhout5055 Inderdaad en een tevreden klant is de beste klant.
@filiptemmerman43707 күн бұрын
Tja ... op 15 m waait geen wind .. dat is turbulentie. Daarom ook haast altijd de veel mindere productiecijfers in realiteit dan wat prognoses, flyers en verkooppraatjes beloven ! Niet voor niets dat men bezig is aan de hoogste turbine ter wereld op 300 m as hoogte, ... jaja 300 m. Ooit eens molen gezet door collega in t bedrijf op zelfs 21 m ashoogte streek Brugelette .. achteraf man was die malcontent over de opbrengst ! Enfin, de plezanten minister en ambtenarij die die 15 m hebben uitgedacht, proficiat; ... Doel en Tihange moeten open blijven, inderdaad ! kzbin.info/www/bejne/paOvmWuZe5esqbs
@fullenergytorhout50557 күн бұрын
De 15 m is onrendabel tov de kost. Wat doet de ambtenarij dan? Een subsidie geven via het VLIF. Zoals gewoonlijk iets rendabel maken door een ander zijn geld uit te geven. De rode draad door ons beleid.
@Electronieks7 күн бұрын
Ben content dat ik geen ishooser koos
@fullenergytorhout50557 күн бұрын
Slim van u.
@krh49457 күн бұрын
de batterij staat in de kou, en is daardoor gelimiteerd in haar laden
@fullenergytorhout50557 күн бұрын
De batterij zou binnen staan. Het gaan verkeerde parameters zijn. Er is gewoon geen marge om terug te gaan als groepsaankoop installateur en dus stuurt men zijn kat. Het is van ons niet van niet willen gaan maar van niet kunnen. We verkopen nu al bewust minder nieuwe klanten dan vroeger om tijd te hebben voor onze oude klanten. Er komt voor ons nu de komende jaren een hele golf van klanten die 15 jaar hun zonnepanelen hebben. Vervangingen, herstel, uitbreidingen, komst digitale meters,... We zijn beperkt en goede technici zijn niet te vinden.
@Julien-BE7 күн бұрын
Zoals ik kan zien lijkt dit mij een installatie met een Solis omvormer. Heb ook een installatie met Solis omvormer en Pylontech batterij. Alles werkt prima, volgens mij staan een aantal parameters niet juist ingesteld. Het is evenwel geen installatie van iChooser maar een betrouwbare installateur in de buurt!
@mspreuwers3 күн бұрын
Ik heb hetzelfde probleem gehad bij mijn eenfasige solis omvormer op een driefasig stroomnet en de fout zat in een verkeerd gemonteerde CT, onderdeel van je kwh-meter die gemonteerd staat vlakbij je electriciteitsmeter analoog of digitaal. De CT kan op een manier juist gemonteerd worden. Bij import stroom van het net moet die waarde positief zijn, bij export naar het net moet die negatief zijn. Ik heb een driefasige aansluiting thuis en dan moeten die drie CT( een per fase ) in de juiste stroom richting gemonteerd zijn. Probleem was in 10 minuten opgelost door een technieker met kennis van zake.
@rroosenFB8 күн бұрын
Je kan zijn netverbruik niet zomaar delen door 5 en maal 12 doen. In de winter brengen zijn panelen niks op en zal hij veel meer verbruiken vh net.
@fullenergytorhout50558 күн бұрын
@@rroosenFB het gaat hier over de groot orde. Dat het niet exact is maakt geen verschil of er nu wel een batterij nodig is.
@rroosenFB8 күн бұрын
@ niet helemaal mee eens, hij kan met een plugin batterij als die in prijs halveren tegen eind 2025 (nu dus nog even wachten) wel een voordeel doen door alleen al 8 maanden per jaar zijn nachten te overbruggen.
@fullenergytorhout50557 күн бұрын
@@rroosenFB maar op dit moment nog niet goedgekeurd. Andere installateurs gingen daar een heel hybride systeem aansmeren wat overkill was. Ook de plug in is een kantje boord. De prijs per kwh is niet zo laag. Hopelijk zakken de prijzen van dit soort systemen.
@delplanquefrancois84288 күн бұрын
Het document ook eens doorgenomen, dit lijkt mij niet van toepassing op installaties kleiner dan 10kVA te zijn of lees ik dit verkeerd?: 1) Vertrekpunt: lijst lokale productie per technologie > 10 kVA Het vertrekpunt van de analyse is een overzichtslijst van decentrale productie groter dan 10 kVA per technologie (installaties <= 10 kVA werden niet opgenomen, deze klanten betalen geen injectietarief).
@fullenergytorhout50558 күн бұрын
Het gaat over een capaciteitstarief op injectie. Injectie tarief is idd iets dat bestaat boven de 10 kVA. kzbin.info/www/bejne/Z6m6goCdpNOSnpY
@johndebaets66969 күн бұрын
Berkey
@GuysWithBeardsAndBikes9 күн бұрын
voor het systeem dat regenwater zuivert , staat dat je dit zou kunnen gebruiken voor bad / douche toepassingen. Maar dit aan 7,5 L / min . Dit lijkt zeer weinig? We hebben reeds 3 grote regenputten die momenteel enkel op toilet en buitenkraantjes zijn aangesloten. Mijn ideale scenario was dat we ook de douches en eventueel kraantjes in de badkamer hierop konden aansluiten.
@fullenergytorhout50559 күн бұрын
In de tekst stond er dit: Levert 2 kwaliteiten gezuiverd water: gezuiverd consumptiewater met een capaciteit van max. 12 l/min gefilterd helder gebruikswater met een capaciteit van 40 l/min Je kan altijd een leverancier eens contacteren met je case.
@luchollevoet44269 күн бұрын
Fluvius grootste aandeelhouder: VLAAMSE steden en gemeenten. VREG: VLAAMSE energieregulator. Capaciteitstarief niks anders dan belastingverhoging. Lang leve de Vlaamse hypocrisie!
@thomasvanneuville20939 күн бұрын
Filter je hiermee ook de pfas uit je Stadswater?
@fullenergytorhout50559 күн бұрын
PFAS-deeltjes zijn van 0,056 - 1,8 μm. De 1μm zou dus al een deel ervan moeten uitgehaald hebben. Ik heb gelezen dat de actieve kool ze zou aantrekken. Waarschijnlijk is het daarom dat de derde fase een 1μm filter is en eerst de 5μm filter. De TDS waarde is nu onder de 30.
@fullenergytorhout50559 күн бұрын
Dit nog gevonden: Hoe filter je PFAS uit je drinkwater? Er bestaan twee effectieve technieken om PFAS uit water te verwijderen: membraanfiltratie en actieve koolstof. Actieve koolstof is zeer doeltreffend in het zuiveren van drinkwater van PFAS als het wordt gebruikt in filters waar het water doorheen stroomt nadat deeltjes al zijn verwijderd. Volgens EPA-onderzoeker Thomas Speth kan actieve koolstof, afhankelijk van factoren zoals het type koolstof, de diepte van de koolstoflaag, de waterstroomsnelheid, de specifieke PFAS die verwijderd moeten worden, de temperatuur, en de hoeveelheid en soort organisch materiaal en andere verontreinigingen in het water, een tijdlang 100 procent effectief zijn. Membraanfiltratie, zoals omgekeerde osmose met zeer fijne poriën, is ook effectief in het verwijderen van PFAS. De membranen bij omgekeerde osmose zijn strakker dan die bij nanofiltratie, wat afhangt van de doorlaatbaarheid van het membraan. Een nadeel van deze methode is echter dat het gefilterde water essentiële mineralen mist, die belangrijk zijn voor zowel de gezondheid als de smaak van het drinkwater. Bovendien vereist het extra waterverbruik en biedt het slechts een beperkte hoeveelheid per keer dat de kraan wordt gebruikt. Daarom raden wij het gebruik van granulaire en poedervormige actieve koolstoffilters aan voor het verwijderen van PFAS.
@peteryoomla1569 күн бұрын
Die toevoeging van mineralen is vooral voor de smaak. Een koe die regenwater drinkt, drinkt ook water zonder mineralen. Mineralen kan je perfect uit je vast voedsel halen.
@peteryoomla1569 күн бұрын
Bacteriën zijn groter van diameter dan een watermolecule, osmose water is dus sowieso vrij van bacteriën.
@fullenergytorhout50559 күн бұрын
Thx voor de toevoeging. Ik heb het systeem nu al bij 2 klanten gezien en het werkt goed. Water van de kraan en dit water haal je eruit in smaak. Dat is zeker. Investeren in onafhankelijkheid kan nooit geen kwaad.
@peteryoomla1569 күн бұрын
@@fullenergytorhout5055 Ik heb zulks al +4 jaar, nog steeds met dezelfde filters, dit kan enkel wanneer je aanvoer water al zeer zuiver is.
@fullenergytorhout50559 күн бұрын
Als de aanvoer met stadswater is dus? Het systeem spoelt ook automatisch dus wat de levensduur ook wel verlengd.
@mathieuthijs98059 күн бұрын
Uw video's over electro zijn SUPER interessant en beveel ik aan iedereen aan!!! Op dit water domein zou ik me niet wagen/uitspreken dit is de verantwoordelijkheid van diegenen die dit installeren!
@delplanquefrancois842811 күн бұрын
Is die 10kVA regel enkel van toepassing op de PV omvormers, of ook op batterijomvormers. Bv een setup PV omvormer 8kVA en een aparte Victron van 5kVA (enkel) voor batterijen.
@fullenergytorhout505511 күн бұрын
Plaats je enkel een pv omvormer dan mag je tot 10 kva batterij omvormer plaatsen. Dit is niet van toepassing met hybride!
@delplanquefrancois842811 күн бұрын
@@fullenergytorhout5055 Bedankt voor snelle respons, ik heb nu een 5.5kVA hybride omvormer, dus mag ik max 4.5 bijhangen voor batterijen als ik het correct begrijp. Heb gepoogd om een duidelijk antwoord te vinden op de vraag via fluvius en andere websites, maar kwam er niet aan uit.
@ixi12Vl12 күн бұрын
Ja een scheidingstransfo is de enige oplossing voor 3x230v net waar je een 3f laadpaal of wtp wil.
@Aaron-dn4hn12 күн бұрын
Ik zie enkel een driehoekje bij L1 staan. Wat wil dit zeggen?
@fullenergytorhout505512 күн бұрын
@@Aaron-dn4hn dat je mono fasig bent aangesloten.
@stijncousin489112 күн бұрын
Ook te bepalen adhv type hoofdschakelaar. In twijfelgevallen ziet men dit ook via het aantal aangesloten geleiders
@fullenergytorhout505512 күн бұрын
Een digitale meter is volledig dicht. Dus de draden kan je niet zien.
@Saai-b0rg12 күн бұрын
Wanneer ik nu een slimme meter laat plaatsen op een monofase aansluiting en later wil switchen naar een 3-fase aansluiting: moet hiervoor een nieuwe digitale meter geplaatst worden? Of is dit dezelfde meter maar anders aangesloten? (Er komen sowieso genoeg kabels binnen voor 3N400)
@fullenergytorhout505512 күн бұрын
Meestal een nieuwe.
@Saai-b0rg12 күн бұрын
@fullenergytorhout5055 Maar dus zonder extra kosten? Of best alles in 1 keer laten doen? (3N400 + Slimme meter)
@fullenergytorhout505512 күн бұрын
@@Saai-b0rg dat kan ook ja. Dus aanpassen en herkeuren.
@peteryoomla15612 күн бұрын
Hoeveel % van de Vlaamse aansluitingen is nog WEL meerfasig maar GEEN 3N400?
@jonas743112 күн бұрын
Bij ons zijn dat er alleszins nog best veel, ik ken hele straten en dorpen waar alles 3x230V is. Of nu legt men er een extra kabel op 400V bij in de straat. Vind dat persoonlijk een betere oplossing dan die omschakelingen die men vroeger uitvoerde… Hier in de straat ligt er nu ook 400V naast de 3x230V kabel… Edit: er is ergens een pdf van Fluvius beschikbaar waar ik ooit eens het exacte aantallen wat nog 3x230V was (er was zelfs onderscheid in kabels die al gereed 4 draden hadden en welke 3 draads zijn)
@fullenergytorhout505512 күн бұрын
Heel veel. Centrum Brugge, Aatrijke, Jabbeke, Assebroek, Ardooie, Wevelgem.... dit dicht bij ons. Meestal netten die al wat van leeftijd zijn. Brussel bijvoorbeeld is een ramp. Sommige merken van auto's kunnen ook niet laden op een net zonder N geleider. Vorige maand belden twee klanten, mijn auto wil niet laden. Veel garagisten weten het ook niet en vragen het zelfs niet aan hun klant als ze een auto verkopen. In 2024 hebben we 5 transformatoren mogen zetten door een miskoop. Prijzen gaan snel naar 1500 euro. Meer dan wat de laadpaal kost.
@samb819310 күн бұрын
@@fullenergytorhout5055 Meulebeke. 7 jaar geleden straat volledig heraanleged, gescheiden riolering, nieuwe hoogspanning, waterleiding, gas, ... 3 jaar aan gewerkt. 3x230V. Als ik vraag naar een 3N400 aansluiting krijg ik te horen dat het niet mogelijk is.
@marcsinnaeve993712 күн бұрын
Dag Kurt. Je kan op 3x230V op 2 fasen laden. Ik stuur je via de mail een aansluiting door.
@fullenergytorhout505512 күн бұрын
@@marcsinnaeve9937 sommige merken hebben een N geleider nodig. En 11 kw of meer gaat volgens mij ook niet lukken.
@marcsinnaeve993711 күн бұрын
@@fullenergytorhout5055 Op 2 fasen laden is het maximum laadvermogen 7,4 kw ongeacht de auto een 11kw of 22 kw On board charger heeft. Enkel via L1 kan een OBC 32A verwerken en intern splitsen over circuits in 2 x 16A in geval van een 11kw OBC. Toch is het aan te raden om L1 en L2 te nemen (2 x 16) en dan L3 als Neutre gebruiken in geval van 3 x 230V.
@xaviermartens736612 күн бұрын
Voor de klanten die 3x230volt net hebben, klopt het dat fluvius een korting geeft voor de netaanpassing 3x400 indien men vermeld dat deze aanpassing voor de laadpaal is ? Mvg
@fullenergytorhout505512 күн бұрын
@@xaviermartens7366 geen idee.
@jeroend.912912 күн бұрын
Ik heb geen korting gekregen op de offerte alleszins. Verzwaring aangevraagd in feb. 2024, is goedgekeurd maar nog niet veel veranderd sinds dan. Ik werk met een 16Kva transfo omdat ik alle investeringen reeds doe met een 400V aansluiting in gedachten. Let wel, zo'n transfo verbruikt gemakkelijk 1.500kwh per jaar.. dus een tijdelijke oplossing.
@gamers94713 күн бұрын
Is dit een betrouwbaar project?
@maartenvt14 күн бұрын
Je hebt het jezelf wel moeilijk gemaakt om de batterij zo dicht tegen de muur te zetten links. Als je daar nog eens moet servicen ben je lekker bezig met je haakse schroevendraaier op je schroefmachine.
@fullenergytorhout505514 күн бұрын
Veel simpeler. 2 schroeven van de muur en je kan de batterij gewoon verschuiven los. Wij voorzien altijd wat extra kabel om de toren te verhogen en te verplaatsen. BYD heeft ook een enorme lage fail out. ;-) Woningen verkleinen steeds meer. Dus zomaar berging inpakken lukt niet altijd. Het belangrijkste is dat de omvormer vrij hangt en kan verluchten.
@maartenvt13 күн бұрын
@@fullenergytorhout5055 Tja, gewoon de batterij meer naar rechts zetten en ruimte laten links en rechts, ook zoals BYD voorschrijft, is simpel. 😉
@filiptemmerman437017 күн бұрын
ter info: kzbin.infoXRSWS_pblds
@HansKeesom17 күн бұрын
Het kan alleen iets aan schakelen op de goedkoopste uren. Ik zou graag ook iets kunnen uitschakelen op de duurste uren. Dan kan ik niet alleen de AC-in van mijn accu aanzetten bij goedkope stroom, maar ook bij dure stroom de gridstroom uitzetten en terugvallen op accustroom......
@wcoenen18 күн бұрын
Volgens mij is Vlaanderen net goed bezig met het capaciteitstarief. Bijna alle kosten voor het elektriciteitsnetwerk worden gedreven door het piekvermogen dat moet getransporteert worden: dikkere kabels, meer transformators, grotere transformators. Als we weigeren om zulke kosten door te rekenen, dan krijg je toestanden zoals in Nederland: Enexis heeft in sommige gebieden nu wachttijden voor grote aansluiting van meer dan 5 jaar!
@fullenergytorhout505517 күн бұрын
Ik volg deels uw redeneringen maar niet met het onbezonnen uitgeven. Zie het eiland op de Noordzee. Dat is gewoon een blanco cheque. Mocht ik zo ondernemen ging ik failliet. Ik heb niemand om het gat toe te rijden. Het project staat nu op pauze tot we een federale overheid hebben. Is dat goed beheer van gemeenschapsgeld? Het ergste is dat men er steeds mee weg komt en men altijd zijn verantwoordelijkheid kan ontlopen. Na de olie crisis heeft men jaren niets gedaan. Er waren nochtans hoogconjunctuur jaren. Men koos voor geld uitdelen en populaire politiek. Nu komt de last op de generatie na de verwende babyboomers. Het is niet enkel de energie dat moet worden recht getrokken.
@marcdecherf985019 күн бұрын
Maar een thuisbaterij is zo duur. Zou het niet goedkoper zijn om auto batterij te plaatsen? Een thuisbaterij kost nu 400€ per KW en een auto batterij 150€ per KW Dat is wel 62% goedkoper! Maar wel iets moeilijker om te instaleren. Zou dat geen goede uitdaging zijn voor full energy.😊 Ik principe is het dezelfde batterij alleen het communiceren met die batterij is wat moeilijker denk ik. Of zal je zelf iets moeten maken om te communiceren.
@tommisn6918 күн бұрын
Thuisbatterijen zijn enkel duur in België. Pylontech kost slechts 1000 euro voor 4,8kw. Maar geen enkele installateur in België gebruikt dit merk wegens mindere winstmarge. Ze verkopen enkel de dure merken.
@J_i_m_18 күн бұрын
Een autobatterij mag max 20% ontladen worden, anders gaat hij rap kapot. Dus je moet x5 rekenen. Lithium cellen (zonder bms, behuizing) zijn al een tijdje onder de 100$ / kWh gezakt. Als je zelf je thuisbatterij daarmee bouwt, is het spotgoedkoop.
@JackyVermote19 күн бұрын
....en maar duur cowboy-gas door vliegtuigjet motoren blazen om dan nog te betalen voor een distributie. Lieve de EU!
@JackyVermote19 күн бұрын
...een heel duur distributie-netwerk
@presseurdemoustache19 күн бұрын
1 cyclus is toch 0-100-0 procent? Als je een dod van 65% hebt en dan van 35-100-35 procent gaat heb je toch nog niet een hele cyclus?
@StfnGrsjn19 күн бұрын
Een slimme installateur zal de 2 omvormers op dezelfde faze zetten zodat de auto alle zonnestroom kan nemen. Indien het een 3 fazige omvormer is, dan laad je een deel van de auto met de zon, maar alle zon gaat naar de auto. De rest om aan de 6A per faze te komen, want dat is wat de auto verwacht, komt dan uit het net.
@fullenergytorhout505519 күн бұрын
Maar niet boven de 5 kVA. Meer mag niet per fase en de som van alle omvormer onder de 10 kVA.
@jofo319719 күн бұрын
Goed verhaal voor niet-techneuten (Vlaamse-)😊.
@filiptemmerman437019 күн бұрын
Daar hebben de echte grote verbruikers geen last van ... de Sidmars, Google's, Amazon's, ... Moet je eens nagaan hoe elek facturen van de kleinste middenste en dan vooral van de GROOTSTE verbruikers in Vlaanderen, België, ... in elkaar steekt ! Bij cursus over wp ... vergat de lesgever ook om uiteen te doen wat ze in Zweden hadden gedaan opdat er wp'n zouden gezet worden door de kleine man en onderneming ! De elek-markt in VL en .be moet inderdaad totaal op de schop ! Wie dat nog ni inziet ... Eens polsen bij mr Hautman, ombudsman energie hmhm ! ?
@fullenergytorhout505519 күн бұрын
Het wordt voor ons altijd maar moeilijker om draagvlak te creëren. Investeren om achteraf evenveel te betalen. Ik weet het wel dat al je niets doet je nog meer moet betalen. Maar als je niet kan dan is het stoppen of verhuizen.
@Justfun-di8hj20 күн бұрын
nu worden de kosten voor het milieu in geprijsd in de energie kosten. Wij zijn gewend dat we gratis alles kunnen vervuilen. Dat is niet meer. Het is terecht dat de prijzen voor energie stijgen.
@ktmkantenlijmers19 күн бұрын
Niet akkoord, milieukosten? Dit is weer de zoveelste platte taks denk ik. Waar gaat dit volgens u concreet naartoe? En als je dan akkoord gaat met de prijsverhoging, is het dan niet slimmer van de investering te doen in kernenergie denk je ?
@fullenergytorhout505519 күн бұрын
Dan zou ik graag transparantie hebben van de steden en gemeenten. Geen dividenden via Fluvius meer maar kleur bekennen. Dit kunnen ze door de gemeentebelastingen te verhogen. Maar dat zou net iets te transparant zijn voor het kiesvee.
@benetra19 күн бұрын
De kost voor het milieu wordt momenteel in zeer beperkte mate meegerekend in de energiekosten. Enkel gasgestookte elektriciteitscentrales betalen hiervoor via ETS1 rechten. Aardgas, diesel, benzine, ... zijn voorlopig nog vrijgesteld. Dat zal vermoedelijk pas voor 2027 met de inwerkingtreding van ETS2 zijn.
@fullenergytorhout505519 күн бұрын
@@benetra het gaat hier over extra netkosten. Onder impuls van de overheid investeer je in onafhankelijk zijn. Achteraf tellen ze extra op wat ze verliezen. Dit gaat niet over uitstoot rechten.
@benetra9 күн бұрын
@@fullenergytorhout5055 Mijn opmerking gaat over de stelling van @Justfun-di8hj dat kosten voor het milieu ingeprijsd worden in de energie kosten. Mijn indruk is dat dit nog niet het geval is zolang ETS2 niet in voege gaat. Inderdaad, doordat we met z'n allen minder verbruik verliest de overheid/netbeheerder inkomsten. En dan wordt naast het transmissie- en distributietarief (de nettarieven) ook het capaciteitstarief ingevoerd. En morgen een ander tarief... De dag dat iedereen zich van het net loskoppelt zullen ze wel een belasting per vierkante meter zonnepanelen uitvinden. Het is niet omdat we met z'n alleen zonnepanelen leggen dat de netkosten (deels) wegvallen.
@POWERKIT220 күн бұрын
In 2019 investeerde ik als particulier in zonnepanelen en hoopte zo met de terugdraaiende teller toch 15 jaar terug te kunnen draaien… Njet dus! Ik heb zo lang mogelijk gewacht om panelen te leggen… simpelweg omdat ik geen duizenden euroots zomaar liggen heb om dat aan te kopen toen er nog certificaten waren🤷🏻♂️… Nu een paar jaar later meegegaan in het proces tegen de regering om toch langer die terug draaiende teller te kunnen behouden… maar helaas…🤢🤮 Nu stijgen de prijzen weer van energie en duwen ze je naar batterijen… Dus betalen !!! Of investeren, jah… Weer op kosten van de kleine man…. SEG … en dan wil je investeren in batterijen ,.. en dan willen ze je batterij leegtrekken met allerlei smoesjes om het net beter te kunnen “balanceren” klojo’s!!! Zo gaan je cycles er sneller door en verouderd je batterij heel snel en mag je binnen de kortste keren nieuwe batterijen kopen, want zo gaan ze er snel aan!!! Ik wacht nog even en ga mijn klein portmoneetje openen en mijn zuurverdiende centjes gebruiken om OFF-GRID TE GAAN!!!! Eiland bewoning en 🖕 naar de regering😇 En als er te weinigbzon is… Een fluisterstil groepje van 2500Watt er bij en laat maar draaien tot m’n batterij weer vol is… Zo heb ik alles zelf onder controle…. Ik ben het meer dan zat zoals eigenlijk iedereen hier in België… Mensen in appartementen waar ze de mogelijkheid niet krijgen van de eigenaar van het gebouw om panelen te leggen en zelf helemaal niet kunnen en er misschien zelfs geen geld voor hebben… die betalen zich letterlijk arm!!! Zoals een paar jaar geleden… chauffage in de winter op 15 graden🥶🥶🥶 Allemaal gezien bij mensen… ( en dat waren er nog die centjes hadden) België is niet goed bezig🤬😤
@POWERKIT220 күн бұрын
Ze persen ons allemaal (particulieren en kleine zelfstandigen) uit als citroenen!!! Wat verstaan ze in België eigenlijk niet ??? Op een bepaald moment gaan ze naar het buitenland om goedkoper te produceren, en waarom….? Daarom…. Ze zijn nie goe bezig met diene “Grote Mijnheer MEER!!” 🙈
@8600Carl20 күн бұрын
Het is echt bij het haar gegrepen wat de mensen moeten betalen.....en zelfs investeer je jezelf te pletter,dan nog vinden ze vanalles uit.....alles moet milieuvriendelijker en elektrisch zeggen ze dan.....
@fullenergytorhout505520 күн бұрын
Elektrisch is ok maar niet ondoordacht. De kosten van het super stopcontact op zee bijvoorbeeld is niet genoeg over nagedacht. We gaan bij een incident dit niet met een noodrugzak oplossen. Men zal ons via sabotage willen destabiliseren. Zie wat er nu gebeurt in de Baltische zee.
@benetra19 күн бұрын
Het alternatief voor elektricificatie is... afhankelijk blijven van fossiele brandstoffen uit landen zoals Rusland, Qatar, ... die het als drukkingsmiddel gebruiken/misbruiken. De nucleaire kaart trekken zoals Frankrijk? Uranium komt ook voor een groot deel uit Rusland en Kazakhstan.
@ixi12Vl21 күн бұрын
gas en stookolie mag je niet meer gebruiken. De elektriciteit zal er niet goedkoper op worden. Mogelijk in het begin wel en stelselmatig verhogen ze de prijs. Zo klop je dus geld uit de mensen hun zakken. Dergelijke zaken zijn altijd mooi op papier. Als er dan eens geen zon en weinig wind is kan men flink doorrekenen. Dit zal een hele nieuwe business worden voor speculanten. Hopelijk gebruiken ze het geld om de infrastructuur te moderniseren. Er zijn nog heel wat regio's met 3x230V netten
@fullenergytorhout505520 күн бұрын
@@ixi12Vl die 3x230v is idd de pest.
@bartpues21 күн бұрын
Exact waarom ik geen gevelpanelen geplaatst heb aan de gevels maar zonnepanelen...
@schottepaul21 күн бұрын
3KWh = 3KWh. Met 100% zullen ze waarschijnlijk 200% bedoelen. De teller zal niet ineens aan 50% draaien.
@Stukkie21 күн бұрын
Zal dit dan eerder gebruikt worden om meer inkomsten te genereren op jaarbasis of eerder om de zware verbruikers op het verkeerde moment te doen betalen en hun aan te sporen om hun verbruik te beperken tijdens de piekmomenten? Ik denk beide.
@fullenergytorhout505521 күн бұрын
@@Stukkie het zal zeker de 2 zijn. Heel de voormiddag is het al hoog. Wat moet je dan doen? Niets verbruiken? Je zaak sluiten? Niet gaan werken?
@caveman2nd23 күн бұрын
Jij maakt reclame voor het graven van putten, snap je ?
@fullenergytorhout505522 күн бұрын
@@caveman2nd deze video is om dit aan te kaarten. Als je me nu nog niet kent dan heb je nog te weinig video’s bekeken van me. Als 1 op 3 dit recht krijgt dan is er iets zwaar maatschappelijk verkeerd en los je dit niet op met een bon. Straks leeft iedereen van bons.
@stijnl1323 күн бұрын
Zelfde hier, door slimme stekker gezien dat verbruik diepvries maand na maand omhoog ging, tot 40kWh/maand (jaar ervoor in warmte maand 30kWh/maand). Dan maar beslist te vervangen, nu in de warmste maanden 13,46kWh/maand. Dus minder dan de helft als ik de 2 warmste maanden vergelijk, voor een veel grotere 290L diepvries.
@SolAce-nw2hf23 күн бұрын
Mijn 15 jaar oude A++ koel/vries combinatie op zolder heeft dit jaar 273 kWh verbruikt. Een gemiddelde van 23 kWh per maand en dan staat die nog op de warmste plek in huis. In augustus piekte het op 29 kWh en in februari was het verbruik het laagst met 18 kWh. Volgens mij is het nog net niet het vervangen waard, maar als deze kapot gaat dan gaat er zeker de helft van het jaarlijks verbruik af met een vervangende die het nieuwe A label heeft.
@jean-paulolefs729723 күн бұрын
Mijn oude Liebherr koelkast/vriezer (16 jaar oud) verbruikte 1,3kWh/dag, de nieuwe Liebherr (met zelfde spec) verbruikt tussen 0,25-0,3kWh/dag. Je moet uiteraard wel meerekenen dat de aankoopprijs van de nieuwe met 40% gestegen was tov de oude. Toch vind ik dat Melissa moet begrijpen dat haar voorstel tot marktverstoring kan leiden. Maar ja, ze wil toch zo graag Sinterklaas spelen....en hopen dat ze daardoor extra populariteit kan inwinnen..... tja, politiek blijft politiek.
@fullenergytorhout505523 күн бұрын
Als verkopers hun prijzen gaan verhogen hierdoor gaan ze dan terug verbaast zijn. Politiek moet leren economie laten op zich zelf laten spelen. De kerntaken daarentegen zijn ze vergeten.
@CrispyF123 күн бұрын
Is er nog iets dat ik moet weten als er 3 fasen zijn? 3x400+N
@fullenergytorhout505523 күн бұрын
@@CrispyF1 de digitale meter neemt het verschil momenteel nog weg.
@DonnyYildiz13 күн бұрын
@@fullenergytorhout5055wat met de piekbelasting op een fase waar geen accu op staat?
@fullenergytorhout505512 күн бұрын
@@DonnyYildiz dan wordt er ook ontladen in het net.
@balconygarden288523 күн бұрын
die van ons verbruikt 160kWh per jaar ongeveer. 40kWh per maand is wel veel eigenlijk.