Sizin uzun süredir takipçinizim. Birgün tanışmamız dileğiyle
@esraengin19921 сағат бұрын
11 Kasım'da görüşmek üzere
@barkanaygul902Күн бұрын
Yeni kitabınızı temin edeceğim; teşekkür ve tebrik temennilerimle...
@Unknown-w7r4 күн бұрын
Öğretmenim bu kitabı okuyun dedi okuyacam inşallah güzeldir
@Acungil3 күн бұрын
Güzel kitap. Hangi kademesiniz? Sınıf yani...
@Unknown-w7r2 күн бұрын
@ 12
@Acungil2 күн бұрын
@@Unknown-w7r Lise son için güzel bir okuma olabilir. Biraz fazla derinlikleri var. Hem kişisel, hem grup hem de daha büyük sosyolojik bağlamlarda anlatıyor. Her şeyi anlamaya çalışmak yerine özellikle ilgini çeken, yaşamında işine yarayabilecek yönlerine odaklanman daha yararlı olabilir.
@esraengin19912 күн бұрын
Buyuklerden ogut:Düşenin dostu olmaz. O sirada Mustafa Acungil: Ne guzel dustum yaaa
@baharcicek95688 күн бұрын
😊😊😊
@esraengin19912 күн бұрын
O sırada haftada 388383883 tane sorun çözen ben
@ahmetkaplan-dm2hi14 күн бұрын
Sosyal zenginlik için bir birey kendi düşünce kalıplarıyla ve gelecek vizyonuyla ortak paydaşta olmayan kişiler arasında nasıl mutlu olabilir? Beklentileri yüksek olan ve bu beklentilerle birlikte beraber yol yürüyebileceği "derin ilişkiler" kurabileceği veyahut beklentileri ile endirekt olarak farklı mesleki alan da yer alan ancak zihniyet olarak aynı düşünce de olan biri veya birileriyle nasıl sosyal zenginliğini "dijital olmayan dünyamız da" geliştirebilir? Çünkü bu küçük şehir de mümkün değil. O halde başarılı insanların söylediği gibi "elma ağacı nerdeyse, o ağacın bulunduğu yere mi gitmeli" insan? Sosyal ilişkileri dar olan bir birey, 24 saatini iyi dağıtamayan bir birey ne kadar azimli olursa olsun en sonunda mutsuz oluyor. Örneğin kendim :-) "İlim Çin'de bile olsa gidip onu alınız" sözüyle birlikte ARTI olarak sosyal zenginliği de buna katmalı mıyız? Sevgiler...
@Acungil14 күн бұрын
Sosyal zenginliğe öncelikle kişinin kendinden başlaması yararlı olur. Sonra da mesafeleri ayarlaması. Zehir dozundadır. Mevcut kişilerle etkileşim şeklimiz ve onları zihnen ne mesafede tuttuğumuz önemli. Düşen yaprak bile hoca olur insana yerine göre. Tabii ki bazen yer değiştirmek, ortam değiştirmek, iş değiştirmek de gerekebilir. Ama çoğu zaman insanlar kendilerine yeterince odaklanmadan yapıyorlar bunu. Kendinde olan iyileştirilecek kısımları iyileştirmeyen her gittiğin yer aynı ya da başka problemler çıkarır. Yurtdışına gidenlerde bununla ilgili çok sıkıntı yaşayanlar gördüm mesela, ya da iş değiştirenlerde. Ortam zorluysa ne güzel, kendini iyileştirmek için bir laboratuar gibi kullanılabilir. Belli bir olgunluğa gelince de değişmek gerektiğini sebepleriyle daha incelikli olarak görünce, ona göre yer değişimi, iş değişimi vb de yapılabilir. Ne dersiniz? Umarım çok hüküm verici bir yaklaşım olmamıştır. Ekleyeceğiniz soracağınız detaylar varsa devam edelim buradan.
@ahmetkaplan-dm2hi13 күн бұрын
@@Acungil Geri dönüşünüz için teşekkür ederim. Düşünceleriniz gerçekten ilham verici. Kendini tanımak ve geliştirmek gerektiği konusunda tamamen katılıyorum. Küçük bir şehirde olmanın getirdiği zorluklar gerçekten var, ama bunun da bir fırsat yaratabileceğini görmek önemli. Yer değiştirmek veya yeni insanlarla tanışmak, sosyal zenginliği artırmak için kritik adımlar olabilir. Ancak, içsel gelişimimizi de ihmal etmemek gerektiği fikriniz beni düşündürdü. Belki de bu süreçte kendimizi daha iyi tanımak, yeni fırsatları değerlendirmek için bir fırsat yaratabilir. Sizin de belirttiğiniz gibi, zorluklar laboratuvar gibi olabilir. Fikirlerinizi çok değerli buluyorum ve bu konu etrafında daha derinlemesine düşünüp pozitif bir yol haritası çizeceğim. Tekrar teşekkür ederim. Sevgiler... 🙂
@Acungil13 күн бұрын
@@ahmetkaplan-dm2hi Muhabbetli Kapanış oturumlarına gelsenize. Gayet uygun maliyetli, fiziksel uzaklık sorun olmadan online katılabileceğiniz ve sosyal besleyiciliği çok yüksek bir ortamımız.
@esraengin19914 күн бұрын
11 kasımda toplanıp kitap üzerinde tartışacağız. Heyecanlı 🎉🎉🎉🎉
@Acungil14 күн бұрын
Kitap deneyimle buluştuğunda ve deneyim kitapla buluştuğunda asıl zenginlik orada. 11 Kasım'da kitaptaki konuları deneyimlerimizle buluşturup tartışacağız.
@nesezaloglu210918 күн бұрын
Uzman olmadığım bir konuda kendimi değersiz hissetmemi saglayan toplumun bana olan baskısı değilmi? Esasında uzman olmadığım konuda bilgim az veya becerim yok o konuda. Değerimde bir değisim olası söz konusu değil degilmi?
@Acungil18 күн бұрын
Burada değeri nasıl ölçtüğüm önemli. Baskı seviyesinde sıkıntı oluşmuş bir konuda her türlü değersizlik hissi, düşüren, yaralayan, sakatlayan bir şey. Ama baskıyı kaldırmış olduğumda bir konuda ne kadar değerli hissettiğim konusu, benim için bir gelişim radarı haline gelebilir. Sorun olan, değerimin ne kadar olduğu konusunun kendisinden çok, bunun gereksiz ve anlamsızca benim o konudaki değerim değil de insan olarak değerim gibi bir şeye dönüşmesi zihnimde. Mesela ben mimar olarak değersiz bir insanım, o konuda temel yatkınlığım bile pek yok ve emeğim de yok. Yazar olarak değerliyim, ama değerim çeşitli açılardan çeşitli seviyelerde ve giderek artırmaya çalışıyorum. Değersizlikten çok değerim olduğu ama değerimin ne kadar olduğu ve nasıl artırabileceğim, baskıdan arındığı zaman işe yarayabilecek bir mekanizma. Ama, baskıdan arındığı zaman.
@bademgoz19 күн бұрын
Kitabı daha bulamadım
@Acungil19 күн бұрын
www.kobo.com/tr/tr/ebook/direksiyonda-kim-var
@Acungil19 күн бұрын
Linkini ilettim, gördünüz mü?
@esin312 күн бұрын
Hocam kitap e -kitap haricinde çıkmayacak mı?
@Acungil12 күн бұрын
@@esin3 Kitaplar sırada. 2-3 ayda bir kitap çıkarmayı düşünüyorum. Kendi yayıncılığmı yaparak ilerliyorum. EKitap dışındaki formatlar çok zaman alıcı. İleride bazıları basılı hale de gelebilir. Ama temel yayın formatım ekitap olacak.
@esraengin19920 күн бұрын
Hocam kitaba nasıl ulaşabiliriz?
@Acungil19 күн бұрын
www.kobo.com/tr/tr/ebook/direksiyonda-kim-var
@Acungil19 күн бұрын
Linkini ilettim, gördünüz mü?
@esraengin19919 күн бұрын
@@Acungil gözükmüyor şu an
@Acungil19 күн бұрын
@@esraengin199 Bir önceki yorumda ayrıca iletmiştim, şu an bende görünüyor? Ama videonun açıklamasının baş tarafında da kitabın linki bulunuyor, oradan da erişebilirsiniz.
@esraengin19919 күн бұрын
@@Acungil simdi gorundu Mustafa Bey. Teşekkür ederik
@anlcetin857121 күн бұрын
Bu ara nereden zenginleştiğim çok hızlı değişiyor. :) Bu ara en çok istediğim şey muhabbetli kapanış'a gelebilmek fakat inadına yapar gibi, katıldığım her grup/eğitim pzt akşamlarını dolduruyor 😐 Bir ara geleceğim ama aklımda, katılan herkese selamlar 🙋♀✨
@esraengin19922 күн бұрын
Ben sosyal olarak zenginim. Mutlu oldum ❤❤❤❤❤🎉🎉🎉🎉
@DuruTilki26 күн бұрын
çok keyifli bir sohbetti, teşekkürler 🌺
@esraengin19926 күн бұрын
Hocam genel olarak maddi fakirlikten bahsettiniz ve cidden şaşkınlık içerisindeyim 😮😮
@Acungil25 күн бұрын
Bahse değmez mi?
@esraengin19925 күн бұрын
@@Acungil Değer de bir kelime oyunu bekliyordum Hocam. Akla ilk gelen seyden bahsedilmeniz alıştığım bir sey degil. Einsteine zeki demeniz kadar saskinlik vericiydi...
@Acungil25 күн бұрын
@@esraengin199 : ))) Para da arada bir işe yarar. Her şey parayla çözülmek, ama parayla çözülen şeyler vardır. Parayı çok yakına çekersen, asıl çözülmesi gereken sorun o haline gelir, varlığı ya da yokluğuyla.
@esraengin19926 күн бұрын
2:53 O sırada zengin çocuğu olan Celal Şengör.
@farukuluer674527 күн бұрын
ÇOK GÜZEL BİR SOHBET TEŞEKÜRLER🙏🙏🙏
@fizyosaglik754127 күн бұрын
Direksiyonda kim var satılıyor mu
@Acungil27 күн бұрын
Evet, ekitap olarak satışta. Fiziksel basılı kitap olarak üretmiyoruz. Başka bir yorumla linkini iletiyorum.
@Acungil27 күн бұрын
Kobo hesabı oluşturarak oradan satın almasını ve okumayı gerçekleştirebilirsiniz. Link şöyle: www.kobo.com/tr/tr/ebook/direksiyonda-kim-var
@esraengin199Ай бұрын
Hocam bunu yeni anlıyorum. Vay beee. Demek merkezlenmek böyle bir şeymiş.
@bademgozАй бұрын
Bildiğim kadarıyla çelişki adında bir kitap yaziyordunuz isim mi değişti acaba
@AcungilАй бұрын
Çelişki ve Çatışma Yaşamdır isimli kitabım da birkaç ay içinde yayınlanacak
@bademgozАй бұрын
Kitapyurdu sitesinde bulamadim
@hukuk-lawАй бұрын
Kitabi 11 Kasımda beraber de inceleyeceğiz. Herkesi beklerizzzz ❤❤
@esraengin199Ай бұрын
Keşke bir atölye de yapılsa kitap için
@AcungilАй бұрын
Gündemde. Yakında geliyor
@refikasen6045Ай бұрын
Kontrol-Etki-Kabul Özgür İrade Kontrol Alanı Etki Alanı Kabul Alanı Kabul ederken duygular (Çevik yaşam uygulayıcıları için video içeriğindeki bazı temel kavramlar)
@esraengin199Ай бұрын
Bem stajlarimda iş arkadaslarimi korumaya calismistim. Sonra kovulduk tabii. (Sigara emojisi)
@AcungilАй бұрын
Sigara sağlığa zararlıdır 🤔
@esraengin199Ай бұрын
4:22 burayı izlerseniz Mustafa Acungil’in ne kadar mütevazi olduğunu görebilirsiniz.
@AcungilАй бұрын
Ben baktım göremedim ya, öyle miymişim? : ))
@Forest.Jump.88Ай бұрын
Başlığı görür görmez çok beğendim, dinlemeden yorum yazıyorum çünkü beyin açan bir açıdan süper bir bakış geliyor ve bingo yine muhteşem şeyler söylüyorsunuz... Teşekkür ederiz
@fayikfayikoglu1031Ай бұрын
Online görüşme yapabiliyor muyuz
@AcungilАй бұрын
Evet, görüşmeleri online yapıyorum çoğunlukla. Bana instagram DM ya da LinkedIn mesajı ile ulaşabilirseniz, detayları planlayalım.
@fayikfayikoglu1031Ай бұрын
@@Acungil teşekkürler
@harikaisler582Ай бұрын
Hocam spotify ya de atsaniz videolarınızı yolda yürürken dinlemek zor oluyor
@AcungilАй бұрын
Az kişiyle çok iş yapıyoruz, bakalım fırsat bulursak...
@esraengin199Ай бұрын
5:53 Hedefine ulaşmış muazzam bir tedx konuşmacısının konuşmasından bir kesit
@esraengin199Ай бұрын
8:00 Yaşama ara verilmez. Her an yaşıyoruz zaten (kendi sesinizle okuyunuz)
@esraengin199Ай бұрын
1:17 ben cinler beni görmesin diye universiteye gidene kadar uyurken kafamı dahil yorganla yapatarak uyuyordum. Sacimi da yorganin altina koyuyordum ki sacimi görüp yorgani acmasin
@AcungilАй бұрын
İnsanların inanıp beslediği kültürel hikayelerin çok belirgin etkileri olabiliyor.
@serdarmert262Ай бұрын
Hocam bu durum gecer mi hangi doktora başvurumam gerek
@AcungilАй бұрын
Bildiğim kadarıyla geçen bir örnek yok. Geçmesine gerek de yok zaten. Bu doğamız ve çok fazla avantajı da var. Dilerseniz ücretsiz görüşme hediyemi değerlendirebilirsiniz, orada detaylarını konuşuruz.
@serdarmert262Ай бұрын
@@Acungil olur hocam nasıl yapalım
@AcungilАй бұрын
@@serdarmert262 Bana instagram DM ya da LinkedIn mesajı üzerinden yazarsanız oradan ayarlayalım detayları.
@23UEАй бұрын
Hocam uzun zamandır atalet içinde olduğum mevzular var. Aslında bakarsanız beni besleyen bir anlam var hayata dair ama hayat akışı içerisinde ötelediğim de irili ufaklı çok şey var. İrili olanları geçeyim ufaklı olanlara da hala başlamıyorum. O aksiyon enerjisini geçemeyip yola revan olmuyorum. Sizi de birkaç yıldır biliyorum zaman zaman videoları da izliyorum ama geldim burada bir çift kelamınıza talibim :)
@AcungilАй бұрын
En iyi öğrenme kişinin kendi yaşamından öğrenmesidir. Bu mesajı yazabilmişsiniz mesela. Noktaya virgüle falan da özen göstererek gayet düzgünce yazmışsınız. Yaşamınıza bakın. Nelere motivasyon bulabiliyor, nelere bulamıyorsunuz? Neleri erteliyor neleri ertelemiyorsunuz. Yaşamınız bir enerji ve o enerji kendi bütünlüğünü koruyarak devam ediyor. Bu enerjiyi nerelere yönlendirmek size keyifli geliyor ve aynı zaman da yaşamınız için yararlı. Bu yararlı ve keyifli şeylerin kesişimindeki konuları artırmak enerjinizi artırabilir.
@bazdiyar101Ай бұрын
Sen değilsin kapitalizm, zevzek olmayın
@AcungilАй бұрын
Kapitalizmden önce hiçbir yaşam korku filmi gibi değildi çünkü
@bazdiyar101Ай бұрын
Dayıcım geç bunları, artık bayat tadı verdi zaten, farklı açıklama yolları lazım@@Acungil
@AcungilАй бұрын
@@bazdiyar101 tamam o zaman farklı bir açıklama yapalım: Suç kapitalizmde. Böyle deyince farklı oldu sanırım
@bazdiyar101Ай бұрын
@@Acungil Böyle deyince mücadele alanları açıldı, öz-suçlayıcı depresyon olanağı engellendi, kişisel hırsa dönüşecek rekabet içerikli kişisel gelişim yalanlarının maskesi düştü, iş dünyasındaki sömürünün nedeni anlaşıldı ve daha sayısız eleştiri yapılabilir ki yapıldı bkz, Marx, Frankfurt Okulu vs. Birey olarak bir hiçsiniz, arzularınızı iyi analiz ederseniz kökeninde kapitalizmin kendi mantığını ebedileştirmek için zihninize yerleştirdiği yapılardan, inançlardan başkasını bulamayacaksınız, doğal varlığınız yok artık, köleden de farkınız
@nilgunbayraktar4069Ай бұрын
Eveet bunları da fark edip, isimlendirip, paketledik ve zombi mezarlığına postaladık. Teşekkürler
@AcungilАй бұрын
Yaşamınız bereketlensin.
@esraengin199Ай бұрын
Mustafa Bey merhaba. Sizi yeni tanımaya başladım. İlk defa sizin gibi psikolog gördüm. Daha çok mühendislere benziyorsunuz.
@AcungilАй бұрын
Hem endüstri yüksek mühendisi hem de psikologum efendim.
@rahimeertugral40902 ай бұрын
❤❤❤❤❤❤❤
@esraengin1992 ай бұрын
Hocam sizi yeni keşfettim de afantlık ne demek?
@ertugruluyanikertugruluyan16512 ай бұрын
Hocamızın oynatma listesinde afantazya, hipetfantazya ve diğerleri adlı bir oynatma listesi var. Yardımcı olabilir.
@esraengin1992 ай бұрын
@@ertugruluyanikertugruluyan1651 Afantazya mı daha üstün Hiperfantayza mı Hocam? Hiper daha iyi degil mi?
@ertugruluyanikertugruluyan16512 ай бұрын
@@esraengin199Esra hanım ben de sizin gibi hocamızın takipçisiyim, bu sorunun cevabı beni aşıyor. Saygılarımla.
@pinaratabay85402 ай бұрын
Şöyleki şimdi Farzedinki Yaşar Kemal’in Bir Ada Hikayesi dörtlemesini okuyorsunuz. Kitapta betimlenen doğayı kafanızda canlandıramıyorsunuz. Mustafa hocamda fille ille ilgili bir örnek vermişti. Çok net hatırlıyorum. :)
@Acungil2 ай бұрын
Ne güzel cevaplar vermiş arkadaşlar. Bekleriz efendim oynatma listemize tekrardan.
@sibelyagc97352 ай бұрын
❤
@Mahmut_Can_SABIRLAR2 ай бұрын
Ben iş arama 24 saatlik bir iş. Çünkü hem tarama yapmak, başvurmak, görüşme olursa ona hazırlanmak ve onun stresini çekmek. Görüşmeye gitmek, o görüşmeyi sürdürmek vs vs.
@Acungil2 ай бұрын
Kritik detay: stresini çekmek. Kaygı haline getirdiğiniz her hangi bir şey 7*24 tepenizdedir. Bi insan milli piyango bileti alsın ve ondan büyük ikramiye çıkmasını kafasına çok sağlam taksın, 20 gün boyunca tüm vaktini başka bir şeye yer bırakmamacasına bu alabilir. İş ararken stresini düşük seviyede tutabilen bi insan yanına bi dünya şeyi yapabilir, stresi yüksek seviyeye doğru çıkardıkça yaptığı şeyler artar, biraz daha yukarı çıkardıkça yaptığı şeyler artmadığı hatta biraz azaldığı halde yükü artar, daha da yukarı çıkarınca artık iş aramanın en temel faaliyetlerini bile yapamaz ama tüm vaktini iş aramanın derin kaygısı kaplar.
@cadlklz86472 ай бұрын
Ben cok ezildim itildim kakildim toplum dedimiz yer bencil kiskanc insanlarin toplandi yer kendi ayaklarimin ustunde durdum klzlml tek başima büyüttum herkesede kapilarimi kapattim benim böyle kötü bir topluma ihtiyacim yok
@Acungil2 ай бұрын
Toplum diyince tek bir yapı gibi algılarsak ayrımları yapıp iyileştirmelere bakamayız. Yediğimiz ekmek ve her türlü yiyecek toplumdan bireylerin çabaları ile bize ulaşıyor. Çevremizde hiçbir insan olmadan büyüsek konuşma yetkinliğimiz bile gelişmezdi, dil bilmezdik. İnsan toplumla yaşayabilen bir canlı, tek başımıza yaşamımızı bile sürdüremeyiz. Ama tabii ki fayda kadar zarar riski de var, elimizden geldiğince kendimizi koruyup kollamak, kimileriyle uzaklaşıp kimileriyle sadece istediğimiz kadar yakınlaşmak üzere becerilerimizi kullanmak ve geliştirmekten başka yapacak bi şey yok.
@esraengin1992 ай бұрын
Vay beee ben beklemeyi makul bir seviyeye getirmişim yaaaaa. Ondan bu iyileşmeler
@esraengin1992 ай бұрын
Hocam ben pazartesi günü muhabbetli kapanışı bekliyorum. Şu an sizi dinleyemem.