Weet iemand wat voor zadel zij heeft?, ik zoek zoiets.
@CornelioLopez-p8j8 күн бұрын
Me siento muy contento al tener mi aplicación favorita grasias porceguir con migo
@TheAaron2001Ай бұрын
hoi, is het heel erg , dat ik deze video teks/uitleg , niet begrijp? Kun je het misschien eenvoudiger proberen uit te leggen ,zodat het wat begrijpelijker wordt om toe te passen? Verder vindt je video's met uitleg TOP!!!
@AtletischeRijkunstATRАй бұрын
geen probleem :-) Lees even het antwoord hierboven, wellicht is het dan duidelijker voor je?
@daveym0nkАй бұрын
love it !!
@AtletischeRijkunstATRАй бұрын
@@daveym0nk tnx!
@balian.horseandhealingcoachАй бұрын
Hoe vul je dat gat op?
@AtletischeRijkunstATRАй бұрын
Door zelf het goede voorbeeld te geven, kun je de verbinding op de lichte teugel naar 100% brengen. Dit betekent dat je de teugel net in verbinding brengt met de schedel van het paard. Focus erop om die verbinding consistent te houden en wacht tot het paard geleidelijk procenten van deze verbinding overneemt. Wat het paard aanneemt, laat je hem zelf maken; wat hij nog niet neemt, vul jij aan. Stel dat het paard bijvoorbeeld in plaats van volledig de verbinding te ontwijken, 30% begint over te nemen. Dan blijft er nog een kloof van 70%. Als jij die 70% niet aanvult, ontstaat er alsnog geen volledige verbinding en blijft de teugel los-vast, wat een klapperend effect kan geven. Is het zo helder voor je?
@rolandbarentsen30122 ай бұрын
wat een super mooie rustige manier van trailerladen. Heel fijn om naar te kijken.
@AtletischeRijkunstATR2 ай бұрын
Dank voor je compliment en fijn dat het je is bevallen :-)
@woesterbergwelshponies42904 ай бұрын
Dank je wel, je slaat de spijker op z’n kop, heel verhelderend en op een fijne manier uitgelegd ❤️
@AtletischeRijkunstATR4 ай бұрын
super om te lezen! daar doen we het voor! dank voor het delen :-)
@pattytr1234 ай бұрын
Heel goed verwoord Monique! Ik benader het zelf ook veel op deze manier bij mezelf. Op het paardenvlak èn in de rest van mijn persoonlijke leven. Ik probeer bewust positieve energie uit te zenden als ik (of we) ergens tegen aanlopen en dat gaat me idd steeds makkelijker af. Het is idd crusiaal het bij jezelf op te merken wanneer je in een negatief gevoel of gedachte terecht komt en dan weer bij jezelf terug te komen. Ik doe dat ook middels ademhaling en gronden. Niet altijd zo makkelijk in elke situatie als het tegenzit, maar ik blijf het doen en proberen!
@AtletischeRijkunstATR4 ай бұрын
Wat mooi om te lezen Patty! dank voor het delen!
@balian.horseandhealingcoach5 ай бұрын
De bal in je centrum langzamer te laten draaien? Ophouding begrijp ik maar wat bedoel je met een 'horizontale' ophouding? Thanks!
@schanulleke166 ай бұрын
Bedankt voor de vlog. Mijn haflinger moet nu revalideren liep voor in schouder kreupel zonder duidelijke oorzaak. Dus wil achter sterker maken etc wat is je advies kwa afstand vd balken bij een haflinger ca 1.46 groot
@astridpeters40747 ай бұрын
Wat is nou de moeilijke kant van Laila? Gaat ze moeilijker rechtsom of linksom? Mijn paard gaat op de rechtervolte moeilijker in stelling.
@AtletischeRijkunstATR6 ай бұрын
ik ben benieuwd wat jij denkt! is ze links of rechts gebogen?
@astridpeters40746 ай бұрын
@@AtletischeRijkunstATR ik denk dat Lila linksgebogen is, dus op rechterhand valt ze naar binnen. En op de linkerhand wil ze juist de voltes steeds verruimen. Net als mijn paard. Maar ik weet het niet zeker! Het draven aan de vrije teugel ziet er goed uit. Zo ver ben ik nog niet. Wel rijd ik met mijn paard veel buiten, in brede bermen en dan stel ik hem recht. Dwz met mijn rechterkuit druk ik gewicht naar links. En ik laat linkerteugel meer aannemen. Mijn rechterteugel moet dan iets van de hals af, om m recht te houden. Nou heel verhaal 😋🙋♀️🍀 Dank je wel Monique
@daveym0nk7 ай бұрын
echt prachtig, wat een schwung en ontspanning!!
@AtletischeRijkunstATR6 ай бұрын
tnx Davey!
@Diemastro7 ай бұрын
Mijn paard trekt de teugels uit mijn handen wil niet rustig de hand volgen hoe los ik dat op
@AtletischeRijkunstATR6 ай бұрын
dat hangt erg af van de situatie en de interactie tussen jou en je paard. Als je me een video van ongeveer 1 minuut stuurt via [email protected] waarin dit gebeurt, dan kan ik je vraag gerichter beantwoorden :-)
@Diemastro6 ай бұрын
@@AtletischeRijkunstATR ga ik doen
@miesloveyou10 ай бұрын
Hoe zit dat met een paard die rechtsgebogen is maar ondanks dat, juist stug/sterk is op rechts??
@AtletischeRijkunstATR10 ай бұрын
Hi hi! iedere situatie is uniek dus ik kan vanaf hier niet exact de vraag beantwoorden. Ik ga altijd uit van het principe dat de weerstand die je in hand ontvangt van je paard een reactie is op wat het paard in zijn lichaam ervaart. Is hij te sterk en trekt hij terug? Dan ervaart hij weerstand aan de andere zijde. Ontwijkt hij de verbinding en rekt hij er moeilijk naar toe, dan is het stretchen van de holle kant een uitdaging. Het is nooit zwart wit en kan ook per training en moment verschillen. Daarom is het nuttig om niet zwart wit in links of rechtsgebogen te denken, maar meer te voelen in het moment wat er speelt en daar een actie op inzetten...Dank voor je interessante vraag...Succes!
@WilmaBraaksma11 ай бұрын
Super dat je je zo inzet voor een beter paardenleven!
@AtletischeRijkunstATR11 ай бұрын
Lief! Dank je ❤
@WilmaBraaksma11 ай бұрын
Dank! Ik heb er met veel warmte naar geluisterd!
@karinvanbezouw592511 ай бұрын
geweldig monique! wat ben je toch een kunstenaar!
@AtletischeRijkunstATR11 ай бұрын
Wat lief! Dank je 🦄💕
@lindavermeeren235611 ай бұрын
wauw!
@andrepancras11 ай бұрын
Heel mooi ontspannen!
@hettykoenraads920711 ай бұрын
Prachtig!
@petersluydts186311 ай бұрын
Fantastisch
@LDTV11 ай бұрын
Mooi om te zien!
@astridpeters4074 Жыл бұрын
Mooi om zo mindfull met je paard te zijn 🍀 en heerlijk om dat buiten in alle rust te doen 🙏 Het kan ook heel bijzonder zijn om zijn ademhaling te voelen en zijn vacht te ruiken Goed bezig ❤
@AtletischeRijkunstATR Жыл бұрын
Tnx Astrid voor je mooie woorden en jouw aanvulling! dit is zoooo ontzettend belangrijk voor de verbinding tussen paard en mens. Het kan alles veranderen :-)
@ninadeweerd721 Жыл бұрын
Bedankt om dit te delen, super mooi en klinkt mij als muziek in de oren. Maar ik heb een klein probleempje waar jij me misschien mee wil helpen…? Ik ben een beginneling en mijn instructeur zegt me dat ik te gevoelig rijd, te zacht en meer mijn benen moet gebruiken. Harder en sterker moet zijn. Maar… daar wringt het schoentje want ik weet niet hoe ik ‘ meer met mijn benen’ moet werken.
@AtletischeRijkunstATR11 ай бұрын
Het is belangrijk instructie te zoeken die past bij jouw kernwaarden! Op het moment dat jouw streven is om vanuit zachtheid te trainen, dan is het belangrijk dat eventuele instructie jou de tools kan geven om meer en meer vanuit zachtheid te kunnen samenwerken en steeds subtielere signalen. Dus iemand die kiest voor 'harder en sterker' is wellicht niet de match met jou en je paard...Volg je eigen gevoel, dat is het belangrijkste!
@louwauters9746 Жыл бұрын
Ik wil ook graag
@chantalmeijer8199 Жыл бұрын
Is het ook belangrijk om de hand die de teugels vast houdt te wisselen?
@AtletischeRijkunstATR Жыл бұрын
ja dat is aan te raden! in beide richtingen beide handen trainen...zowel rechtuit als op de volte! succes!
@astridpeters4074 Жыл бұрын
Het ziet er super ontspannen uit bij deze combinatie! Er zijn ook paarden die (met name in de winterdag) fris en loperig kunnen zijn. Ineens weg schiet. De ruiter voelt die spanning en neemt dit over. Etc. Zou je daar eens een video over kunnen maken? Zou ik leerzaam vinden.
@simoneschaal1737 Жыл бұрын
Mijn paard galoppeert zo soms tijdens de buitenrit….ook in draf. 🤔
@wilmavanderwielen2656 Жыл бұрын
Monique, Dankjewel voor je inspirerende verhaal. Wat een weg heb je al afgelegd. Kracht van doorzetten. Zo fijn, dat dit de wereld in gaat.
@AtletischeRijkunstATR Жыл бұрын
Wat lief Wilma! Dank je!
@ralphhommen6970 Жыл бұрын
Waarom laat je het sperriempje dan ook niet achterwege
@AtletischeRijkunstATR Жыл бұрын
het betreft hier niet mijzelf of mijn paard. Ik kan mensen adviseren, maar zij maken natuurlijk zelf hun eigen beslissingen. Uiteraard is het mijn taak te controleren of hij niet te strak zit. Een losse sperriem heeft geen extra functie maar hoeft ook niet nadelig te zijn voor het paard.
@margreetvanderbent1361 Жыл бұрын
Leuk zeg herkenbaar het verhaal van Antoine mijn dochter en ik zijn ook met hem in zee gegaan paarden enorm opgeknapt. Heb les gehad in bruchem bij Zaltbommel. Zij reed ook op de antoin manier zodat ik het zelf ook kon leren. Alles goed gekomen
@AtletischeRijkunstATR Жыл бұрын
Leuk om te lezen zeg! Geweldig wat deze beste man destijds allemaal in beweging heeft gezet. Mede dankzij hem is er echt wel een andere kijk gekomen en ruimte ontstaan voor nieuwe inzichten.
@JorieDuizendstra Жыл бұрын
Komt deze podcast ook nog op Spotify?
@AtletischeRijkunstATR Жыл бұрын
Jááá! Goeie vraag! Hij staat ook op Spotify > open.spotify.com/show/6a8oIg93FEAF7JJlKtV0JH?si=83438f510b5d49ce Als het goed is moet het zo lukken!
@BenjiloveSandy Жыл бұрын
Je hebt het best vaak over een verticale ophouding, maar wat doe je dan precies?
@BenjiloveSandy Жыл бұрын
Komt deze challenge nog een keer?
@annekederuiter701 Жыл бұрын
Super om te zien zuster..vooral dat je het ziet als een kado van God . Veel zegen❤
@karinvanbezouw5925 Жыл бұрын
geweldig monique! Wat mooi samen gewerkt!
@AtletischeRijkunstATR Жыл бұрын
tnx Karin, lief!
@astridpeters4074 Жыл бұрын
Moet de ruiter bij een linksgebogen paard dan rechts wat loslaten en links wat meer aannemen? Of juist andersom
@AtletischeRijkunstATR Жыл бұрын
het is altijd een kwestie van afstemmen en voelen. daar waar de verbinding ontbreekt daar nodig je hem uit. Dat kan 1 of beide teugels zijn. Ieder moment opnieuw kan dit verschillen, maar meestal in het begin is het vrij zwart wit vanwege de natuurlijke scheefheid.
@astridpeters4074 Жыл бұрын
@@AtletischeRijkunstATR Sorry ik snap het nog niet helemaal. Mijn paard is linksgebogen dus de voltes linksom gaan makkelijker en de voltes rechtsom neemt hij moeilijk stelling/buiging naar binnen. Ik las in een eerder artikel van AR dat ik dan rechterteugel iets los moet laten en links iets meer moet aannemen. Klopt dat, theoretisch gezien? Dankjewel Groetjes Astrid
@AtletischeRijkunstATR Жыл бұрын
@@astridpeters4074 in principe wel als je het puur theoretisch bekijkt. in de praktijk gaat het erover dat je leert voelen wat je van je paard aan (on)gelijke verbinding ontvangt en dit gelijk maakt. Dit kan namelijk elk moment verschillen. Zeker naarmate je paard rechter en soepeler wordt zal dit varieren per moment.
@astridpeters4074 Жыл бұрын
Thanks, deze video is leerzaam. Indy is linksgebogen, dus linksom buigt hij teveel in?
@AtletischeRijkunstATR Жыл бұрын
ja klopt. Hij vind het aan beide kanten moeilijk om naar de hand toe te rekken, maar dat was in deze fase naar de linkerhand toe nog lastiger ivm de verhoogde spierspanning aan die zijde.
@lauravanvuurde Жыл бұрын
Dit soort filmpjes vind ik heel waardevol, ik bespreek die ook met m'n dochter (11 jr) om het haar uit te leggen. En dan hoor ik het haar weer aan haar vriendinnen uitleggen. Dankjewel 😊
@AtletischeRijkunstATR Жыл бұрын
Dat vind ik echt geweldig om te lezen Laura! Zoooo fijn voor Kids om dit te leren zien en voelen. Kinderen pakken dat echt bizar goed op! Dank je wel dat je de tijd neemt haar dit mee te geven zodat ook zij het weer door kan geven 😁
@astridpeters4074 Жыл бұрын
Mooie duidelijke korte video 👍 het ziet er toch vrij ontspannen uit. Werk je in de instructies ook met halve ophoudingen? Ik ben ook wel benieuwd hoe dit paard op de volte loopt. Succes!
@AtletischeRijkunstATR Жыл бұрын
Ik werk idd met halve en hele horizontale ophoudingen. Doel is deze volledig vanuit ons lichaam te geven en niet met hand. In de video verwijs ik hiernaar via het onder je laten rollen vanuit je centrum. Volgens mij staan er op het kanaal van de Atletische Rijkunst ook wel video s van Nino op de volte....
@marielouisemulder4647 Жыл бұрын
Waar ben je de laatste tijd helemaal wild van...?....
@AtletischeRijkunstATR Жыл бұрын
Werk aan de hand buiten :-)
@marielouisemulder4647 Жыл бұрын
@@AtletischeRijkunstATR ok........enjoyyyyy
@AtletischeRijkunstATR Жыл бұрын
@@marielouisemulder4647 merci!
@nynkevanderwal9229 Жыл бұрын
In 2018 deze doku al met veel plezier gekeken en me altijd afgevraagd hoe het verder zou gaan met deze combinatie. De pony net even opgezocht in mijn KNHS, maar ze is na deze training nooit meer uitgebracht in de wedstrijdsport. Klopt dat? En mag ik vragen waarom?
@AtletischeRijkunstATR Жыл бұрын
Hi Nienke, dank voor je interesse en deze vraag. Ik moet wel een beetje graven want het is al even geleden natuurlijk. Wat ik me herinner is dat ze haar wel weer probleemloos mee konden nemen voor een dressuurproef. Dit was namelijk op den duur ook niet meer mogelijk ivm het staken. Weet alleen niet of ze officieel gestart zijn of dat het oefenparcours was. Zijn er wel meerdere geweest als ik het me goed herinner. Springen en cross wedstrijden wilden ze naar mijn mening te snel weer oppakken. Voor mijn gevoel waren ze daar op dat moment nog niet klaar voor. De extra spanning van een wedstrijd, adrenaline, de ervaringen in het verleden en snel getriggerd zijn op het verticale evenwicht maakte dat het in mijn ogen nodig was daar nog langer de tijd voor te nemen. Subliem bevestigde dit. Het ging af en toe goed, maar het ging niet vlekkeloos met toch zo nu en dan verzet. In diezelfde tijd wilde de eigenaresse van Subliem haar terug naar huis halen om qua voeding te kijken of ze nog verbeteringen konden aanbrengen. Maud is Subliem toen blijven rijden op haar thuisbasis. Ze heeft Subliem nog wel een keer opgehaald om te lessen. Deze beelden zitten in het online programma. Omdat de focus op de eventing sport bij deze familie een grote passie en prioriteit is en Indy eigenlijk het stokje van Subliem moest overnemen (mede ivm leeftijd Maud) heeft deze verschuiving plaats gevonden. Persoonlijk weet ik zeker dat we ook dit stukje met Subliem hadden kunnen oplossen. Het had alleen nog wat tijd en gerichte stappen nodig. Op dat moment was het voor de familie Klein een kwestie van prioriteiten stellen wat ik goed kan begrijpen. Ergens blijft het jammer dat we dit stukje niet hebben kunnen afmaken. In de training ging het springen goed. Ook tijdens de crosstraining zoals in de video s is te zien. Alleen op wedstrijd kwam het staken nog wel eens terug. Voor mij een signaal dat het te vroeg kwam, maar ik begrijp dat ze het wilde proberen.
@miesloveyou Жыл бұрын
Ik zie hier zoveel fout gaan. Hoe kan ingodsnaam een paard gaan verzamelen of uberhaupt in een fijne aanleuning lopen als je zo hoog je handen hebt en er aan de voorkant en op zit niks opgevangen wordt
@AtletischeRijkunstATR Жыл бұрын
dank voor het delen van je mening! zoals je in de video kan horen heb ik het over het onder je rollen van het paard. Het doel is volledig vanuit het centrum van de ruiter de impuls te verplaatsen en juist zonder de teugels en handen hierbij te gebruiken. Omdat dit het achterbeen belemmerd door de terugwerkende energie/ beweging. De hogere handen hebben te maken met het voorkomen van enkele vorm van neerwaartse druk en zachte verende ellebogen én verbinding met de mondhoeken ipv op de lagen van de mond. Wat vele malen vriendelijker is voor het paard. De handen zouden een fractie lager mogen idd. Dat was hier een bewuste keuze omdat het een patroon van Lisette is om haar handen automatisch wat te laag te brengen waardoor er snel neerwaartse druk ontstaat die we niet willen. Soms moet je iets uitvergroten om een patroon te doorbreken en in een nieuw midden uit te komen. Hierbij is een fractie te hoog minder belemmerend als een fractie te laag ivm de neerwaartse druk die dit uitoefent op de schedel. Er wordt in deze video het begin van dit proces getoond en de strekking is gericht op het verplaatsen van het horizontale evenwicht door vanuit je eigen centrum het zwaartepunt van het paard te beinvloeden. Een stukje van de voorwaartse stuwende energie verplaatsen naar meer opwaartse energie. Dat is uiteraard een heel proces en in deze video een eerste kennismaking met deze techniek. Er is hier dan ook nog geen sprake van een correct eindresultaat maar het proces hier naar toe. Uiteraard is het helemaal ok als jij dit door een andere bril bekijkt en hier anders over denkt. Dacht dat het wellicht aanvullend zou zijn deze toelichting te geven omdat we juist voornamelijk opvangen vanuit het lichaam, met als doel zo min mogelijk met de hand om te voorkomen dat dit het achterbeen/ de energie belemmerd.
@Creko431 Жыл бұрын
Nou ik heb ook een paard die nagegelijkheid heel lastig vind dus toen dacht ik laat ik deze dan uitproberen conclusie het werd alleen. Maar erger
@AtletischeRijkunstATR Жыл бұрын
dat zou kunnen. Deze oefening legt zeg maar behoorlijk de vinger op de zere plek. Je geeft aan dat nageeflijkheid een lastig thema is voor jullie. Daarin ligt een duidelijk signaal verscholen. Waarschijnlijk (maar dat is invullen want ik ken jullie niet en heb er verder geen beeld bij) is er sprake van spanning in de rug al dan niet gecombineerd met disbalans. Voor een strak gespannen paard wat erg uit balans is is dit niet altijd de meest ideale oefening om hem hierbij te helpen. Kijk gerust eens verder op mijn kanaal en ontdek of er andere oefeningen zijn die op dit moment beter aansluiten. Vooral het losmaken van de rug/ bovenlijn is een belangrijke sleutel als nageeflijkheid een uitdating is. Succes!
@Creko431 Жыл бұрын
@@AtletischeRijkunstATRdankjewel! Wat zou je aanbevelen om te kijken als ik vragen mag