Missile-Command Clone Gameplay
2:50
Rust ile Oyun Programlama
25:55
2 жыл бұрын
Developer's Stop Motion
0:43
10 жыл бұрын
Пікірлер
@cagataysonmezz8361
@cagataysonmezz8361 5 сағат бұрын
Varkar bora
@ra_er
@ra_er 6 күн бұрын
Güzel bir kaynak olmuş. Teşekkürler.
@burakselimsenyurt
@burakselimsenyurt 6 күн бұрын
Değerli yorumunuz için ben teşekkür ederim.
@34556ndmd
@34556ndmd 15 күн бұрын
Merhabalar, ben bu projeyi kendi lokalimde çalıştırmak istiyorum. docker build komutu yaznca en sonda docker login çıkıyor benden mi kaynaklanıyor? The image for the service you're trying to recreate has been removed. If you continue, volume data could be lost. Consider backing up your data before continuing. Continue with the new image? [yN]y Pulling audit-web-api (systemhal/evalapi:)... ERROR: pull access denied for systemhal/evalapi, repository does not exist or may require 'docker login': denied: requested access to the resource is denied
@burakselimsenyurt
@burakselimsenyurt 14 күн бұрын
Merhabalar, EvalApi'nin kullandığı bazı bileşenler var. SecretsAgent'ı kullandığından bunu local Nuget store'da arıyor olabilir. Ben komutları ubuntu'da sudo ile çalıştırdığım için login problemine takılmıyorum belki bununla alakalı olabilir hatanız. github.com/buraksenyurt/DistributedChallenge/blob/main/Features.md dokümanında Windows ve Linux için EvalApi docker imajını oluşturma komutları ve bazı detaylar da yer alıyor. Belki gözden kaçırdığınız bir şey olabilir. Birde sisteminizde herhangibir dış bağımlılığı olmayan basit bir WebApi projesi için docker build almayı deneyebilir misiniz? Yine Login sorunu oluyorsa belki sistemdeki Docker Deamon'u kaldırıp tekrardan yüklemek gerekebilir.
@omerfurkan7894
@omerfurkan7894 24 күн бұрын
Hocam elinize sağlık, seriyi biraz inceledim ve en kısa zamanda başlamayı düşünüyorum. Yalnız bu seriniz benim gibi sektöre yeni atılmış yazılımcılara bir tık ağır gelecek gibi :) Acaba baştan sona bir backend api ya da ek olarak bir SPA ile fullstack bir app serisi düşünür müsünüz? Gerek youtube'da gerekse udemy'de bir çok baştan sona app kursu var ama hiçbiri istenilen kadar kapsamlı değil. Doğuş Teknoloji'de staj yapmış ve sizi tanıyan biri olarak sizin yorumlarınızla mikroservislerin kullanıldığı, rabbitmq, elasticsearch, cqrs gibi orta seviye teknolojilerden daha çok api gateway, monitoring gibi ileri seviye teknolojileri kullandığınız bir baştan sona app serisi, bizim gibi sektöre yeni giriş yapan juniorlar için ilaç olur hocam :)
@burakselimsenyurt
@burakselimsenyurt 23 күн бұрын
Değerli yorumların için çok teşekkür ederim @omerfurkan7894 :) Söylediklerinde çok haklısın. Aslında tüm çözümü baştan itibaren anlatarak bir seri hazırlamayı bende çok istiyordum ya da en azından basit parçalarını aktarmayı. Ancak iş yoğunluğu ve çözümün beklediğimden çok daha fazla büyümesi bunu epeyce zorlaştırdı. Normal iş yoğunluğundan arta kalan vakitlerde bakabildiğim için hazırlanması için dahi ciddi bir zaman ayırmam lazım. O nednele böyle doğaçlama giden giden bir seri oldu :D Senin de belirttiğin üzere çevrimiçi platformlarda gerek ücretli gerek ücretsiz oldukça kaliteli eğitimler de var. Açıkta kalan farklı konular için buna benzer bir seri neden olmasın? Şimdilik bu seriyi github reposu ile birleştirerek ele almak daha öğretici de olabilir.
@tunazorlu
@tunazorlu Ай бұрын
Sergeant tam da emredileni yapıyor diyebiliriz :) Middleware'i beğendim. Bazen istesen dahi bazı hataları almak için çok uğraşmak gerekiyor. Elinize sağlık. Videolarınız izlemek takip etmek keyif verici, öğretici.
@burakselimsenyurt
@burakselimsenyurt Ай бұрын
@@tunazorlu Değerli yorumunuz için çok teşekkür ederim 🙏 Bilgilendirici olmasına çok sevindim. Sergeant da başka sürprizli paketler de var. Gerçekten de belirttiğiniz üzere runtime pipeline'larında araya girebilmek bulunmaz nimet⚡️
@sumeyyeklc4055
@sumeyyeklc4055 Ай бұрын
çok açıklayıcı ve öğretici anlatım👏 emeğinize sağlık.
@burakselimsenyurt
@burakselimsenyurt Ай бұрын
@@sumeyyeklc4055 Değerli yorumunuz için çok teşekkür ederim 🙏 Anlaşılır olması böyle detaylı bir konu için çık önemli. Elimden geldiğince... 😊
@halimcanocakl4942
@halimcanocakl4942 Ай бұрын
Elinize sağlık hocam
@burakselimsenyurt
@burakselimsenyurt Ай бұрын
Çok teşekkürler 🙏 Bilgi verebiliyorsam ne mutlu bana 🙂
@GörkemRıdvan
@GörkemRıdvan Ай бұрын
teşekkürler hocam çok faydalı bir seri oluyor.
@burakselimsenyurt
@burakselimsenyurt Ай бұрын
Değerli yorumunuz için çok teşekkür ederim :) Yararlı olmasına sevindim.
@yazlmcag7954
@yazlmcag7954 Ай бұрын
Bu tur icerikler cok harika hocam
@burakselimsenyurt
@burakselimsenyurt Ай бұрын
Değerli yorumunuz için teşekkür ederim. Fırsat buldukça artırmaya çalışacağım ;)
@learndotnetcore
@learndotnetcore Ай бұрын
⚡⚡
@KardelRuveyda
@KardelRuveyda Ай бұрын
Emeklerinize sağlık Burak Hocam :)
@burakselimsenyurt
@burakselimsenyurt Ай бұрын
@@KardelRuveyda Çok teşekkür ederim bu kıymetli yorumun için. Bilgilendirici oluyorsa ne mutlu bana 😉
@eyupkahraman3886
@eyupkahraman3886 Ай бұрын
Emeğinize Sağlık :)
@burakselimsenyurt
@burakselimsenyurt Ай бұрын
@@eyupkahraman3886 Değerli yorumunuz için ben teşekkür ederim.
@MustafaArcmustafaarici
@MustafaArcmustafaarici Ай бұрын
Hocam emeğinize sağlık çok güzel bir video olmuş. Mutlaka bilerek yaptınız fakat event yapısı için MediatR, message handler için Masstransit gibi paketleri neden kullanarak ilerlemediniz. Bu haliyle olayı anlamak için güzel fakat sektörde bildiğim kadarıyla bu paketler standart oldu gibi. Sizin görüşünüz nedir bu konuda ?
@burakselimsenyurt
@burakselimsenyurt Ай бұрын
@@MustafaArcmustafaarici Değerli yorumunuz içim teşekkürler. Elbette bahsettikleriniz artık defacto olmuş standartlar ama mümkün mertebe bu araçlara ihtiyaç duymayı gerektirecek yöne çekmek istiyorum. Bir noktadan sonra eventleri yönetmek, yeni özellikler eklemek vs gibi şeyler zorlaşmaya başlamalı. Bu zorluklar MediatR, MassTransit gibi enstrümanları daha anlamlı hale getirebilir. Neden onlara ihtiyacımız olsun sorusunu ortaya koymak için bu tip bir yöntem daha doğru geliyor bana. Diğer yandan reponun asıl amacı esasında Resilience için bir zemini de hazırlamak. Dağıtık sistemlerdeki acı noktalarının keşfi, dayanıklılığın artırılması, hizmet kesintilerinin önlenmesi veya azaltılması vs gibi amaçlarımız daha öncelikle. Diğer yandan örneğin MassTransit yapısını ele alan bir kurguyu Dev branch'ten yeni bir feature açıp deneyebiliriz de. Gönüllü olabilirsiniz ;)
@bestekarx
@bestekarx Ай бұрын
@HuriyeBayraktar-i1h
@HuriyeBayraktar-i1h Ай бұрын
Merhabalar hocam. Anlatımınız çok iyi gerçekten de, ağzınıza sağlık. Rust programlama dili ile ilgili veriyor olduğunuz yada vermeyi planladığınız bir eğitim - online veya yüzyüze - var mı acaba?
@burakselimsenyurt
@burakselimsenyurt Ай бұрын
Değerli yorumunuz için çok teşekkür ederim. Bende öğrendiğim kadarını olabildiğince basit bir şekilde aktarmaya gayret ediyorum. Önümüzdeki dönemlerde Rust tarafında uzun soluklu bir eğitim söz konusu değil. Açıkçası benim bu noktada biraz daha kendimi yetiştirmem gerekiyor. Ama yeni şeyler öğrendikçe buradan paylaşmaya devam ederim mutlaka.
@yasarmas963
@yasarmas963 Ай бұрын
hocam signalr tarafında socket mesajın kime gideceğini employeeId parametresi ile gönderiyoruz fakat bu güvenlik zafiyetine yol açmaz mı? mesela id si bilinen employeenin socketini başkası dinleyebilir. bunun yerine access token yapılı "örnek olarak: jwt..." gibi token ile authenticate uygun olmaz mı?
@burakselimsenyurt
@burakselimsenyurt Ай бұрын
@@yasarmas963 Gayet yerinde bir tespit. Solution içerisinde yer alan servislerimiz henüz SSL veya yetki bazlı (JWT bazlı) güvenlik protokollerini içermiyor. Ancak geliştirmeler devam etmekte. Bunu da dikkate alırım. Hatta github reposu üstünden bu katkıyı sizde verebilirsiniz. Çok da güzel olur 😉
@yasarmas963
@yasarmas963 Ай бұрын
@@burakselimsenyurt ben videolarınız için teşekkür ederim. en yakın zamanda repoya katki yapmak isterim
@gokhanaydin7815
@gokhanaydin7815 2 ай бұрын
Elinize sağlık
@ahmedkeskin
@ahmedkeskin 2 ай бұрын
Teşekkürler hocam :)
@burakselimsenyurt
@burakselimsenyurt 2 ай бұрын
Rica ederim. Bilgilendirici oluyorsa ne mutlu bana :)
@caneraycelep3789
@caneraycelep3789 2 ай бұрын
Burak Hocam, selamlar. .NET Aspire ile dağıtık sistemlerin yönetimi ve health check işlemlerini kolay bir şekilde yapabiliyoruz. Aspire ile ilgili bir video ilerleyen günlerde gelir mi?
@burakselimsenyurt
@burakselimsenyurt 2 ай бұрын
Selamlar. Aspire ile bir deneyimim olmadı ama not aldım ve resmi dokümantasyonunu biraz inceledim. Önce bir öğrenmem lazım :D Sonrasında tabii ki neden olması. Orkestrasyon tarafı da bir süre sonra zorlaşırsa bir ürüne gereksinim olabilir elbet. Aspire veya muadili bir çözüme bakarım. Çok teşekkürler kıymetli yorumun için.
@mesutdemirci7933
@mesutdemirci7933 2 ай бұрын
eline sağlık burak abi..bu projenin çok küçük halini sıfırdan seri olarak yapsak şok iyi olur bizim için..böyle sektören kodlar kolay kolay göremiyorruz.
@burakselimsenyurt
@burakselimsenyurt 2 ай бұрын
Rica ederim. Bilgi verebiliyorsam ne mutlu. Seride iki video daha var. Yetiştirebilirsem yakın zaman Monitoring - HealthCheck kısmını da anlatacağım. Basit bir sürümü için bir eğitim müfredatı çıkarmak lazım sanki. Onun için ayrı bir hazırlık yapmak lazım ama fırsat bulursam tabii ki neden olmasın.
@AlkanARSLAN
@AlkanARSLAN 2 ай бұрын
Burak hocam ı görmek harikulade. Tam bir eğitmen çok teşekkürler hocam.
@burakselimsenyurt
@burakselimsenyurt 2 ай бұрын
Değerli yorumunuz için çok teşekkürler. Faydalı bilgiler verebiliyorsam ne mutlu bana :)
@KardelRuveyda
@KardelRuveyda 3 ай бұрын
Emeklerinize sağlık Burak hocam, çok faydalı bir seri oluyor ve gerçekten proje üzerinde yapılması düşünülen maddeler de çok heyecan verici gözüküyor. To do List üzerinden gözüme kestirdiklerim Unit Test, Elasticsearch loglaması ve Custom Exception oldu şimdilik. Fırsat bulduğumda ben de mutlaka katkı sağlamaya çalışacağım. Tekrardan emeklerinize sağlık hocam. Sevgilerimle ve Saygılarımla. 😇😊
@burakselimsenyurt
@burakselimsenyurt 2 ай бұрын
Değerli yorumun ve desteği için teşekkür ederim @KardelRuveyda :) Solution büyümeye devam ediyor, büyüdükçe gerçekten de karşılaştığımız birçok zorluk peyder pey karşımıza çıkıyor. Bu anlamda destekleriniz çok kıymetli.
@tahapek2411
@tahapek2411 3 ай бұрын
Burak Bey öncelikle emeğinize sağlık. Size bir sorum olacak, ben genelde secret key value değerlerim için secret.json dosyasından faydalanırdım. AWS Secret Manager kullanmamız local bağımlılığından kurtulmak için mi acaba ?
@burakselimsenyurt
@burakselimsenyurt 3 ай бұрын
Değerli yorumunuz için teşekkürler Taha Bey. Aslında ilk önce Hashicorp'un Secure Vault'unu denedim. Yine Docker Compose üzerinden tabii. Ancak secret'ları .net paketi ile bir türlü okuyamadım. Bunun üzerine alternatif araştırırken Cloud Provider çözümleri ile karşılaştım ancak gerçek anlamda AWS üzerinde çalışmak yerine tamamen development amaçlı olarak local ortamdan kullanımını tercih ettim. Yani yarın LocalStack yerine gerçekten AWS üzerindeki Secrets değerlerine erişmek için SecretsAgent paketini buna göre düzenlemek yeterli olacaktır. Yani aslında local bağımlılığından kurtulmak değil de, remote cloud provider bağımlılığından kurtulmak için kullandığımı söyleyebilirim. Şu noktada hiç AWS'ye gitmeden bile Secrets kullanabiliyoruz, sanki AWS'ye gidiyormuşuz gibi🙂
@tahapek2411
@tahapek2411 3 ай бұрын
@@burakselimsenyurt Çok teşekkürler.
@_singledev
@_singledev 3 ай бұрын
Hocam selam Key :value çifti, development ve production aşamasında nasıl olacak. Production için yeni bir Key value mu yapacaz. Service içine production ise bu value development ise şu value şeklinde if else ler mi yazacaz?
@burakselimsenyurt
@burakselimsenyurt 3 ай бұрын
Selamlar. Çok güzel ve yerinde bir soru. Az önce repoyu buna göre güncelledim. Şu anki çözümde AWS Secrets Manager ilkerine göre hareket ediyoruz. Burada Prefix yada Tag kullanarak key:value bilgilerini Environment bazında gruplamak mümkün. Bu durumda runtime'ların config dosyalarındaki bir değişkene bakarak, secrets'ların işaretlendikleri tag üzerinde çekilmeleri mümkün olabilir. Repodaki add_secrets isimli script dosyasında bunların nasıl ekleneceğine dair örnek yer alıyor. Uyarlama noktasında da SecretsAgent paketinin yeni bir sürümü söz konusu. Bu sanırım işinizi görebilir. Değerli yorumunuz için çok teşekkürler. Bu arada kodumuz if...else'lere boğmadık diyeblirim 😀
@_singledev
@_singledev 3 ай бұрын
@@burakselimsenyurt işin rust gelsin hocam😊
@burakselimsenyurt
@burakselimsenyurt 3 ай бұрын
@@_singledev 😀
@salih.karahan
@salih.karahan 3 ай бұрын
Hocam neden rust ile yazmadiniz? 😕
@burakselimsenyurt
@burakselimsenyurt 3 ай бұрын
😀Onu da işin içerisine katabiliriz tabii ki. Hatta sistemlerden birisini Rust tarafına da çekebiliriz. Belki MQ mekanizmasında RabbitMQ yerine Rust tabanlı bir create de kullanabiliriz. Gerçi Rust denince örneğin Redis , RabbitMQ gibi enstrümanları yazmak daha doğru gibi geliyor bana. Hepsi olası. Değerli yorumunuzda kendime ödevler çıkardım.
@salih.karahan
@salih.karahan 3 ай бұрын
@@burakselimsenyurt Degerli paylasimlariniz icin ben tesekkur ederim hocam.
@tahapek2411
@tahapek2411 3 ай бұрын
Emeğinizse sağlık Burak Bey.
@burakselimsenyurt
@burakselimsenyurt 3 ай бұрын
Çok teşekkür ederim. Faydalı oluyorsa ne mutlu bana.
@mesutdemirci7933
@mesutdemirci7933 3 ай бұрын
para versen bu eğitimi alamassın..sıfırdan proje yapma serisi düşünüyor musnuz hocam..blog yapma değil de şirketlerde uygulanan kodlar. basit kısa halli ile..Kolay gelsin , devamini bekliyoruz
@burakselimsenyurt
@burakselimsenyurt 3 ай бұрын
Çok teşekkürler. Bu videonun da devamını yapmak istiyorum. Çözümün derinlerine inerek farklı konseptleri de tartışmaya açmak niyetindeyim. Sıfırdan bir proje oluşturma konusunu düşünmemiştim ama olabilir tabii, neden olmasın :)
@sencanmustafa54
@sencanmustafa54 3 ай бұрын
Kolay gelsin , devamini bekliyoruz insAllah
@hudayihancerli
@hudayihancerli 3 ай бұрын
Proje seri video halinde paylaşılacak mı?
@burakselimsenyurt
@burakselimsenyurt 3 ай бұрын
Kodlamalar devam ediyor. Yeni bölümlerde daha derinlere inip çözümün diğer parçalarını da anlatmayı planlıyorum.
@hudayihancerli
@hudayihancerli 3 ай бұрын
@@burakselimsenyurt Cevap için teşekkürler, takipteyim.
@renatorucov8603
@renatorucov8603 3 ай бұрын
abiler o kadar keyif alıyorum ki dinlerken tam sansar misali izliyorum bu kadar tecrübeli abiler ne diyor anlamaya çalışıyorum normal güldüğünüz eğlendiğiniz sohbetlerde ben videoyu durdurup araştırıp geliyorum araştırıp geliyorum 😂 ve o kadar da değerli ki )sağolun varolun ❤
@borakasmer
@borakasmer 3 ай бұрын
🙏
@burakselimsenyurt
@burakselimsenyurt 3 ай бұрын
Çok teşekkür ederiz bu kıymetli yorumunuz için. En büyük amaçlarımızdan birisi de tecrübelerimizi, öğrendiklerimizi aktarmak ve sizlerin daha iyi bir motivasyonla araştırmaya, keşfetmeye devam etmenizi sağlamak ;) Bunu başarabiliyorsak ne mutlu bize.
@yunus_bulduk
@yunus_bulduk 3 ай бұрын
Canlı takip edemedim ama çok iyi görünüyor .Sizin gibi abileri tanıdığım için çok şanslıyım . Bir yerlerde birileri güzel işler yapıyor .
@burakselimsenyurt
@burakselimsenyurt 3 ай бұрын
Değerli yorumun ve kıymetli görüşlerin için çok teşekkür ederiz. Umarız ki faydalı bilgiler verip ilham olabilmişizdir 😉
@borakasmer
@borakasmer 3 ай бұрын
@beycandeveloper
@beycandeveloper 3 ай бұрын
Rust ile bir Solana programı yazmıştım. Ancak daha iyi öğrenmeye başlamak için bir blog geliştirmeyi düşünüyordum (web geliştiriciyim). Aynı sizin yaptığınız gibi fe tarafını da wasm modülleri ile tasarlamak istiyordum. Bu video benim için bir öngösterim oldu. Çok teşekkürler.
@burakselimsenyurt
@burakselimsenyurt 3 ай бұрын
Merhaba. Bence bir dili veya platformu öğrenmenin en güzel yollarından birisi çeşitli konularda proje geliştirmek. Hatta şu popüler ürünlerin klonlarını yazmaya çalışmak. Aklıma hemen Redis, RabbitMQ, MongoDb vs gibi enstrümanlar için oluşturulan Challange'lar geliyor. Business modellerde de bu videodakine benzerlerini yazmak çok mantıklı. Bu şekilde yardımcı olabildiğime ve işinize yaramasına sevindim :) Değerli yorumunuz için çok teşekkür ederim.
@rem3dy_
@rem3dy_ 3 ай бұрын
Öncelikle sorunuz için teşekkür ederim hocam. Bağımlılıkları enjekte ederken kullandığımız metodları araştırmam sonucu şu bilgilere vardım. AddSingleton metodu uygulamanın hayatı boyunca enjekte edilecek servisin bir kez instance alınmasında kullanılıyormuş (adı üstünde). İlk bakışta gRPC servisimiz bana kaldırılması ağır göründüğü için mantıklı gelmişti (proto dosyaları vesaire). Daha sonra öğrendim ki bu AddSingleton, gRPC clientları gibi yaşam döngüsü uzun ve tekrar kullanılacak şekilde tasarlanan servisler içinde idealmiş ayrıca mevcut bağlantıların kullanılması performansı arttırıyormuş (AddScoped yada AddTrasient kullansaydık fena olurmuş gerçekten!). AddScoped ise her bir Http isteği boyunca enjekte edilen servisin instancenın aynı kalmasını sağlıyormuş. Burada bu metodu kullanmamız pek aklıma yatmadı doğrusu. Neden her farklı istek için yeni rest instance' ı alıyoruz? WASM yüzünden geleneksel server side request scopemuz olmadığı için bu şekilde yaptığımızı var sayıyorum. Dotnet tarafında Dependency Injection ile ilgili bir detaylı bir araştırma yapmaya fırsat bulduğumda buraya cevap olarak eklemeyi umuyorum. 💙
@burakselimsenyurt
@burakselimsenyurt 3 ай бұрын
Bu detaylı anlatım ve yardımcı yorumlar için çok teşekkür ediyorum. Tespitler çok doğru ve yerinde. Dil veya platform fark etmeksizin bazı projelerde Dependency yönetimi ve kullanımı çok elzem ve kritik. Kodun yönetilebilirliğini artırıyor, modülerleriği kolaylaşıyor, test edilebilirliği yükseliyor ve bakım maliyetlerini de bence azaltıyor ve hatta teknik borcun oluşmasını da engelliyor diye düşünüyorum. AddSingleton, AddScoped gibi fonksiyonlar da DI servisleri ile yakın ilişki içerisindeler ve bir bağımlılığı yüklerlen çalışma alanı sınırlarını, örnekleme ve yaşam ömürlerini ayarlama noktasında elimizi güçlendiriyorlar. Tekrardan teşekkürler. DI tarafındaki tespitleri de bekliyoruz ;)
@hamzaagar
@hamzaagar 3 ай бұрын
Elinize sağlık hocam çok güzel bir çalışma olmuş😊
@burakselimsenyurt
@burakselimsenyurt 3 ай бұрын
Çok teşekkür ederim Hamza. Faydalı olmasına sevindim ;-)
@jovial7374
@jovial7374 4 ай бұрын
Aa yeni bôlüm gelmiş 😮😮 elinize sağlık hemen dinliyorum
@burakselimsenyurt
@burakselimsenyurt 4 ай бұрын
Biz teşekkür ederiz 🙂
@renatorucov8603
@renatorucov8603 4 ай бұрын
çok teşekkürler ❤
@burakselimsenyurt
@burakselimsenyurt 4 ай бұрын
Biz teşekkür ederiz 🙂
@batuhansevgil
@batuhansevgil 5 ай бұрын
yok mu yeni 45'lik yayınları?
@burakselimsenyurt
@burakselimsenyurt 5 ай бұрын
Bora Hocam ile çok istiyoruz yeni bir program daha yapmak ama araya sürekli bir şeyler giriyor. Ortak zaman bulmakta zorlanıyoruz. Tekrardan deneyelim ;)
@sadagatasgarov
@sadagatasgarov 6 ай бұрын
Tesekkurler hocam
@beycandeveloper
@beycandeveloper 6 ай бұрын
Dışarıdan bakınca kod yapısı karmaşık geliyor. Ancak içerisine girdiğinde, aslında hemen hemen her dillerde benzer özellikler olduğunu görüyorsun. Mesela println de objeyi kullandığında otomatik stringe dönüştürme süreci için hazırladığınız formatter'ın PHP'deki karşılığı __toString sihirli metodu oluyor. Yanılıyorsam afolla :D
@plingela276
@plingela276 11 ай бұрын
я досмотрел 🙂
@IamJustAlper
@IamJustAlper 11 ай бұрын
Merhaba hocam, ben Rust'ı yeni öğrenmeye başladım. Rust'ın resmi kitabını, rust-by-example'ı ve rustlings'i takip ederek ögrenmeye çalışıyorum. Kitapta daha 7. bölümdeyim. Aklıma proje fikri gelmiyor, kendimi geliştirmek için küçük proje fikirlerini nereden bulabilirim acaba?
@burakselimsenyurt
@burakselimsenyurt 11 ай бұрын
Merhabalar, Bu konuda iki kitap önerebilirim. Pact yayınlarından Practical System Programming for Rust Developers: Build fast and secure software for Linux/Unix systems with the help of practical examples(www.amazon.com.tr/Practical-System-Programming-Rust-Developers/dp/1800560966/ref=sr_1_1?crid=VXE85GZDNO8Q&keywords=practical+system+programming+for+rust+developers&qid=1696942388&sprefix=practical+system+programming+for%2Caps%2C406&sr=8-1) ve Creative Projects for Rust Programmers: Build exciting projects on domains such as web apps, WebAssembly, games, and parsing(www.amazon.com.tr/Creative-Projects-Rust-Programmers-WebAssembly/dp/1789346223/ref=d_pd_di_pref_dp_d_sccl_1_4/257-5505897-6094117?pd_rd_w=45OfY&content-id=amzn1.sym.134f7c80-4a8f-43f6-b481-ea6403741d24&pf_rd_p=134f7c80-4a8f-43f6-b481-ea6403741d24&pf_rd_r=W2K9AMSFPCWZSHJJ0K60&pd_rd_wg=5lrA4&pd_rd_r=90216345-86af-45ac-84b7-419143f82958&pd_rd_i=1789346223&psc=1) İkisi de güzel kitaplar. Tabii diğer yandan var olan uygulamaların benzerleri yazılmaya çalışılabilir de. Mesela Redis'in bir klonunu yazmayı deneyebilirsin ya da farklı bir problemi çözmeyi çalışabilirsin. Örneğin bir dağıtık sistem çözümü var -> kzbin.info/www/bejne/nZPSeKyZmLeJjqs çok güzel bir içeriktir ;) Bunlar biraz fikir verebilir diye düşünüyorum. Ufak tefek pratikler için de mesela www.codingame.com/home adresini tavsiye ederim. Buradaki problemleri Rust ile çözmeyi deneyebilirsin.
@IamJustAlper
@IamJustAlper 11 ай бұрын
​@@burakselimsenyurtGeri dönüşünüz için teşekkür ederim hocam. Bu sene Advent of Code etkinliğini de yapmayı düşünüyorum. İyi günler dilerim.
@jovial7374
@jovial7374 11 ай бұрын
Selim hocam 45bytes programınız youtube daki en kaliteli içeriklerdendi keşke geri gelse 😢
@burakselimsenyurt
@burakselimsenyurt 11 ай бұрын
Yakın zamanda tekrar başlayacağız ;)
@jovial7374
@jovial7374 11 ай бұрын
@@burakselimsenyurt yehuuuu 👏👏👏
@FahreddinEkinci
@FahreddinEkinci 11 ай бұрын
go nun %44 çıkmasının asıl nedeni anketin başlığında :) "Kullanmadıklarınıza Odaklanın" yani aslında oy veren herkesin c# zaten kullanıyor olma ihtimali çok fazla :))
@jovial7374
@jovial7374 Жыл бұрын
Yt un en kaliteli içeriklerinden biri keşke dev etse 😢
@cripstone34
@cripstone34 Жыл бұрын
HOCAM SIZE ULASMAM LAZIM INSTAGRAMINIZI BULAMADIM 2 KONUDA DESTEGINIZE IHTIYACIM VAR
@FahreddinEkinci
@FahreddinEkinci Жыл бұрын
Teşekkürler
@saidyeter
@saidyeter Жыл бұрын
hic kullanmamistim. guzel bir yontem. teskkurler
@burakselimsenyurt
@burakselimsenyurt Жыл бұрын
Rica ederim :) İşe yaramasına sevindim.
@saidyeter
@saidyeter Жыл бұрын
❤❤❤
@yasarmas963
@yasarmas963 Жыл бұрын
video için teşekkürler :)
@burakselimsenyurt
@burakselimsenyurt Жыл бұрын
Ben teşekkür ederim :) Umarım faydası olur.
@bilmiyorumabilazmdegil4711
@bilmiyorumabilazmdegil4711 Жыл бұрын
Hocam bizler için harika içerikler umarım devamı gelir çok teşekkürler
@burakselimsenyurt
@burakselimsenyurt Жыл бұрын
Rica ederim. Umarım faydası dokunur. Farklı konularda da videolar hazırlamak istiyorum ;)
@bilmiyorumabilazmdegil4711
@bilmiyorumabilazmdegil4711 Жыл бұрын
@@burakselimsenyurt hocam sizin gibi birinden böyle ücretsiz destek alabilmek bizim gibi öğrenciler için gerçekten çok çok büyük bir velinimet çok teşekkürler
@burakselimsenyurt
@burakselimsenyurt Жыл бұрын
@@bilmiyorumabilazmdegil4711 Fırsat buldukça buralara birşeyler eklemeye çalışırım. Merak edilen konuları da yazabilirsiniz.
@bilmiyorumabilazmdegil4711
@bilmiyorumabilazmdegil4711 Жыл бұрын
@@burakselimsenyurt ❤❤❤❤