Bu faydalı videoyu bizlerle paylaştığınız için teşekkür ederim, 2020 yılında üniversitenizin makine mühendisliği bölümünden mezun oldum tanışmak nasip olmamış, tekrardan teşekkürler saygılar.
@burakyigit42222 ай бұрын
Çok faydalı video, paylaşım için teşekkür ederim.
@EnesSoy-TR2 ай бұрын
Emeğinize sağlık hocam.Teorik olarak eğitim sürecinin eğitimi veren hocalarımızın pratikteki uygulamasını göstermesi bizler için çok kıymetli.Çalışmalarınızın devamını diliyorum.
@mma.atolye4 ай бұрын
hocam paslanmaz çelikte 4116 gibi nasıl bir ısıl işlem tavsiye edersiniz kesinliğini uzun süre koruyacak ve bilemesi kolay olacak şekilde
@huseyinuzun26214 ай бұрын
Bilindiği üzere1.4116 çeliği (X50CrMoV15), genellikle bıçak yapımında kullanılan martenzitik paslanmaz çelik türüdür. Kimyasal içeriği iyi seçilmiş ve uygun ısıl işlem uygulanmış bu çeliklerde iyi bir keskinlik ve 55-56 HRc sertlik değeri elde etmek mümkündür. İlk olarak dikkate alınması gereken husus, çeliğin kimyasal içeriğinin standart sınırlar içerisinde olup olmadığıdır. İçerik uygun değil ise ısıl işlem ile istenilen sonuç elde edilemez. Genellikle bu çeliğe su verme + temperleme ısıl işlemi uygulanır: Su verme işlemi : 980°C - 1050°C de 15 dakika bekleme + Yağda soğutma Temperleme : 160°C de 2 saat bekleme Elde edilebilecek sertlik aralığı : 55-56 HRc Eğer daha yüksek sertlik değeri elde etmek istenirse, Japon firmalarının geliştirdiği VG-10 çeliği (60-62 HRc) veya SG2/R2 çeliği ( 62-64 HRc) kullanılabilir.
@mma.atolye4 ай бұрын
@@huseyinuzun2621 HOCAM ALLAH RAZI OLSUN ÇOK AÇIKLAYICI VE ÇOK NET BİR CEVAP OLDU ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM
@kemalyarpuzlu6 ай бұрын
Hocam teşekkür ederiz. Keşke sertlik değerlerinin kaç çıktığını bizede gösterseydiniz.
@anldiker69977 ай бұрын
Elinize sağlık. Çok güzel bir video olmuş. Teşekkürler.
@beykana7 ай бұрын
Hocam süper bir ders videosu olmuş emeğinize sağlık. Bu deneyde dikkatimi çeken numuneleri soğuttuğunuz su ve yağ materyalleri her işlemde aynı. Her işlem sonunda soğutma için kullandığınız su ve yağın sıcaklığı artacak o yüzden bir sonraki numunenin soğutması olumsuz etkilenecek. Bence her bir numuneyi aynı sıcaklıktaki su ve yağda soğutarak yapmak deneyi daha sağlıklı kılacaktır. Tekrar teşekkür ederim hocam. Kolay gelsin.
@mehmetb360711 ай бұрын
Allah razı olsun sizlerden hocam
@burakbey3461 Жыл бұрын
Teşekkürler hocam elinize sağlık.
@nisanurmeryema.7229 Жыл бұрын
bizim labcılara bin basarsınız çok iyi anlatıyorsunuz hocam sağ olunn
@HAKANBERK-r9l Жыл бұрын
hocam merhaba elinizdeki tablolara nasıl ulaşabiliriz. emeğiniz için çok teşekkürler
@betulkarademir8320 Жыл бұрын
Çok t esekkurler emeğinize sağlık
@legart85412 жыл бұрын
video su altında çekilmiş gibi
@yasirsahin90302 жыл бұрын
çeken kişinin sağlam nefesi varmış maşallah
@mbfener2 жыл бұрын
Hocam çok güzel anlatmışsınız çok teşekkürler.
@eng.18043 жыл бұрын
Hocam videolariniz cok faydali. Biraz daha fazla video yuklerseniz cok seviniriz. Mumkunse dokum dovme arasindaki farklari anlatabilir misiniz ? Iyi calismalar.
@ogr.gor.halilcelik91873 жыл бұрын
Elinize emeğinize sağlık çok güzel bir video olmuş.
@izzetenesinan26763 жыл бұрын
hocam saygılar ben mekatronik mühendisliği öğrencisiyim şuanda ve sizn videolara denk geldim yani videolarınız o kadar güzelki gerçekten kelimeler yetmez yani anlatmaya üniversitede ben böyle ders görmedim ben daha 3. sınıfım hala görmedim bu kadar güzel ve sade anlatım.gerçekten elinize sağlık çok keyifle izliyorum ve anlıyorum da yani saolun gerçekten :)
@abdullahabdullah34363 жыл бұрын
Elinize sağlık hocam, meraklılar için yararlı video.
@arifkalyoncu43823 жыл бұрын
Çok iyi anlatılmış teşekkürler emeği geçenlere
@atalaysubas69853 жыл бұрын
Bu konudaki videoların hepsini seyrettim, en anlaşılır ve en öğretici video sizin videonuz olmuş. Teşekkür ederim.