Hocam kanali aratinca cikmior .. omar makam falan mi yapsaniz
@leylateoman15353 ай бұрын
🙏❤️🙏❤️🙏❤️🙏❤️🙏
@hic17283 ай бұрын
Kani karaca üstad.Allah rahmet etsin.bu ayarda sanatkar cok zor bulunur .Allah vergisi yetenek muhteşem.
@m.merici3 ай бұрын
marş halini nereden bulabilirim
@aleladebiri5 ай бұрын
Bu makamı seçmesindeki amaç, hazır kendisiyle söyleşi yapılırken, kimseye doğrudan doğruya "şunu notaya alın" diyemediği eserine sözü getirmek olabilir mi, her şey planlı olabilir mi :) Allah rahmet eylesin.
@ahmetinmahzeni5 ай бұрын
Bir muazzâm pâdişâhsın ki kulundur cümle şâh Kurb-ı ev-ednâ’da vaz’ oldu senin-çün taht-gâh Nüh-felek heft-zemîn ancak sana bir bar-gâh Emrine mahkûmdur âlem her sözün vahy-i İlâh Kangı hâke bassa pây-i devletin ol Tûr olur Cânib-i Hak’dan tecelliyât ile pür-nûr olur Her nazarda aynına vech-i Hüdâ manzûr olur Bu Selâmî hizmet-i na’tin ile mağfûr olur Usûlü: Evsât-ı hafîf Makâmı: Şevkutarab Güftesi: Selâmî Mustafa Efendi (Nakşî) Bestesi: Zekâî Dede Efendi Cüneyt Kosal [1931-2018]’ın yazdığı notanın sonunda yer alan not: "Merhûm üstâd Halil Can [1905-1973]’ın notuna göre bu güfte Nakşî tarikatından Selâmî Mustafa Efendi’nin olup kendisi (H. 1228 / M. 1813) yılında Eyüp Baba Haydar Mahallesi civârında kendi nânımana anılan dergâhta seccâdenişîn iken vefât etmiş." Mehmet Ali Sarı, bu tevşîh hakkında “Sesten Süleymâniye!” değerlendirmesinde bulunmuştur.
@musabirisik6 ай бұрын
Aa Münir’im okumuş , aman oğlu duymasın !
@devenes6 ай бұрын
Cok teşekkürler
@mervenur87126 ай бұрын
Bu hali, Marşlı halinden daha güzel . Semiramis Pekkan’ın müze gezisinde müzede duydum bu şarkıyı. Oradan geldim
@m.merici3 ай бұрын
ilk marş olarak mı bestelenmiş yoksa Osmanlı musikisi (şarkı) olarak mı ? hem zaten marşı da burada olduğu gibi tam değil bu üzücü :/
@dogukancs7 ай бұрын
Hangi makam acaba?
@nigarcihanoglu98517 ай бұрын
Yafa doğumlu ise belki de filistinlidir.
@huseyinugur3359 ай бұрын
Emeğinize yüreğinize sağlık
@Uskumrucuki9 ай бұрын
Ses kime ait bilen yok mu
@mustafamehmetylmaz12159 ай бұрын
Necmi Rıza Ahıskan okuyor.
@lutfidogan106710 ай бұрын
Güzel bir hizmet olmuş, umarım faydalı olur. Allah razı olsun...
@truclo741110 ай бұрын
İcracı kim
@truclo741110 ай бұрын
Münir nurettin olmadığından nasıl şüphe duyulur ki
@MeteHakanGuler10 ай бұрын
Ünlü Notist Ziya Akyiğit ile ilgili bilgiyi İLK KEZ sizlerle paylaşmak istiyorum. Kabrini ziyaret etmeniz temennisiyle. ZİYA AKYİĞİT (NOTİST-AYİNHAN-KUDÜMZEN) Tam adı : Hüseyin Ziyaeddin Akyiğit Baba Adı : Hasan Anne Adı : Hatice Doğum Yeri : İstanbul Vefat (Ölüm) Yeri : İstanbul Doğum Tarihi : 01.01.1913 Vefat (Ölüm) Tarihi : 06.03.2005 Defin Tarihi : 07.03.2005 Kabri (Kabristan/Mezarlık) : Karacaahmet Mezarlığı / İstanbul Kabri (Mezar Yeri) : Ada 2 - Mezar Numarası : 505
@hilmitoglu751411 ай бұрын
Allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun
@fgishlord11 ай бұрын
canım dedem
@recepuslumusichistory11 ай бұрын
Bu konuda yani Hüseyni Külliyat konusunda Gökhan Yalçın'ın makalesini okumanızı öneririm.
@terkankonak402311 ай бұрын
Muhteşem bir eser bu... 👍👍👍👍👍👍
@ibokemanci4678 Жыл бұрын
Allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun inşallah...
Жыл бұрын
Bu tür eserlerin icrası hiç de kolay olmuyor. Emeği geçenlerden Allah razı olsun. Eserin tamamını dinleyebildik. Nice nice güzel icrâlarla çoğalsın inşallah...
@elifalpan2749 Жыл бұрын
Mâzîden Âtîye Zarâfet
@celalumutguney7673 Жыл бұрын
❤
@muratozer8987 Жыл бұрын
Bunun bir başka versiyonunu "Sazlar çalınır Çamlıca'nın bahçelerinde" eserinin içinde okuyor Karaca. Yok ben bulamadım, yok ben dinleyemedim diyen kalmasın.
@nedensiz7 ай бұрын
O versiyon sadece başka değil, bambaşka kzbin.info/www/bejne/bnndfJmjoNCijM0
@umutsoysal4558 Жыл бұрын
Eserin notasını merak eden öğrenci arkadaşlar için link bırakayım cdn.istanbul.edu.tr/FileHandler2.ashx?f=14.rastkn_119_ahmetavni.pdf
@guneydemir1010 Жыл бұрын
Keşke tamamı olsa
@hozemarkiz4954 Жыл бұрын
Makam(lar) nedir ?
@bachireldebs92044 ай бұрын
Hicaz Humayun
@abdullilahilhan4203 Жыл бұрын
Merhaba notanın alt kısmında eski harflerle ne yazıyor aceba? Harfler ufak olduğu için okunulamıyor. Birisi teveccüh buyurup da buraya yazarsa ben fakîri mutlu eder.
@ahmetsanererdal1252 Жыл бұрын
I uh5h jKopyaladığınız metin otomatik olarak burada görünürKopyaladığınız metin otomatik olarak burada görünürKopyaladığınız metin otomatik olarak burada görünürKopyaladığınız metin otomatik olarak burada görünürKopyaladığınız metin otomatik olarak burada görünürKopyaladığınız metin otomatik olarak burada görünürKlipleri silmek için kaydırınKlipleri silmek için kaydırınKopyaladığınız metin otomatik olarak burada görünür
@ΔΗΜΗΤΡΗΣΚΑΡΑΜΠΙΜΠΕΡΗΣ-τ4ρ Жыл бұрын
🙏🙏🙏🙏🙏🙏🙏🙏🙏🙏🙏🙏
@nuranbelet9353 Жыл бұрын
Munip Utandi Beyefendiye Sevgi ve Saygilarimla.Bu guzel eseri paylastigi icin.
@Musicagine Жыл бұрын
Omar aratmada cikmior isme bi ek gerek top secret seviyesinde kanal
@OMARsiv Жыл бұрын
KZbin.com/omarsiv kanalımızın ismi. omarsiv yazarak aratabilirsiniz. Fakat maalesef aratmalar çoğaldıkça en yakın sonuçlar direkt çıkmaya başlayacaktır. İlginize teşekkürler.
Ankara Manzarası 18. yüzyıl Ankara’sının topografya, mimarlık, gündelik yaşam ve tiftik üretimiyle ilgili tek görsel belgesi olduğu için önemli bir tablodur. Tablo aynı zamanda Hollanda ve Osmanlı İmparatorluğu arasındaki ticari ilişkilere, tiftik ticareti üzerinden işaret etmektedir. Ankara Manzarası uzun yıllar boyunca Amsterdam’ın Dam Meydanı’nda yer alan Levantsche Handel’in merkez binasında bulunmuştur. Tablonun 20. Yüzyıl macerası 1902 yılında Rijksmuseum koleksiyonuna katılmasıyla başlamıştır. Bu dönemde müze envanterine Halep Manzarası olarak kayıt edilmiştir. Altmış sekiz yıl sonra, sanat tarihçisi Semavi Eyice, Remmet Van Luttervelt tarafından kaleme alınan „De Turkse” schilderijen van J.B. Vanmour en zinjschool, De Verzameling van Cornelis Calkoen, ambassadeur bij de Hoge Porte, adlı katalogda tablonun röprodüksiyonunu görmüş ve bazı tutarsızlıklar sezmiştir: “Halep kentinin kozmopolit havası Ankara Manzarası’nda yoktur. Manzarayı Halep’ten farklı kılan ikinci nokta da tablonun sağ alt köşesinde bulunan ve Halep ikliminde hayatta kalamayan Ankara Keçileri’dir”. Buna ek olarak tabloda bulunan mimari yapılar Ankara yapıları ile eşleştiğinde, tablonun gerçekten de bir Ankara manzarası olduğu ortaya konulur. Prof. Dr. Semavi Eyice, 1972’de yayınlanan ‘Ankara’nın Eski bir Resmi’ adlı eserinde resmin Ankara’ya ait _____Not: Tablonun animasyonunda kullanılan müzik, OMAR’ın aynı yüzyıl müzik eseri olan “Kevserî Mecmuası"ndan derlenmiş albümünden alınmıştır. “Der-Makam-ı Segâh/Düyek/Avurdı Delik (No:389)” . Albümün tamamına kzbin.info/www/bejne/aH65k4B7m86Dp6c adresinden ulaşabilirsiniz.
@ulkuaydemir74552 жыл бұрын
🎼🎻🥀🤲
@ftmp90562 жыл бұрын
AÇIKLAMALAR KISMINA ESERİN GÜFTESİ BESTECİSİ USULİ MAKAMI HAKKINDA BİLGİLERİ VE SÖZLERİNİ YAZSANIZ ÇOK BİLGİLENDİRİCİ OLUR VE DAHA ÇOK İZLENİRDİ SANIRIM.
@galaxyj5samsung4132 жыл бұрын
şeceriyan dan dinlemek herkese nasip olsun
@semadinc85232 жыл бұрын
Bu nasıl güzel bir hizmet. Vâr olunuz. Nice çalışmalara
@HakkOcalSayfas2 жыл бұрын
Bu diziyi toptan indirmek (satın almak) imkanı var mı??
@omersahineren13142 жыл бұрын
Merhaba, kültür hizmeti olarak hazırladığımız yayınlarımızı stok durumu gözetilerek kargo ücreti karşılığında gönderebilmekteyiz. Yayınlarımızı [email protected] adresine mail atarak talep edebilirsiniz.