Erikoinen ratkaisu jättää tuo uretaanilevy viemättä lattiaan asti saunassa. Toki voi sen noinkin tehdä.
@sampsalolАй бұрын
Onko talo edistynyt? Minkä hintainen ratkaisu on eka kerros betonielementeistä ja ontelolaatat päälle vs normaali puurunko? Kiinnostaisi vastaava ratkaisu seuraavaan taloon.
@Raksalla29 күн бұрын
Talo on edistynyt ja kesästä 24 asuttu sisällä. Videot laahaa perässä.. Paha ottaa tuohon tarkasti kantaa että mitä tuo maksaa. Vaatii elementtien suunnittelun rakennesuunnittelijalta, ne elementit, nosto ja asennustyöt ammattilaisilta. Varmasti on paljon kalliimpaa kuin itse tekisi puusta. Sitten jos harkkoihin lähtee niiin työstöaika on pitkä seinille. Ontelot voisi nyös korvata holvivalulla, mutta sekin ottaa aikaa muotittaa yms. Nopea tämä elementti ja ontelo kuvio on. Nyt on hyvä maailmanhetki elementti rakentamiselle pientaloissa kun tehtailla ei ole kiirettä teollisen rakentamisen kanssa. Rakennusteollisuus käynnistyy taas, ei pientalojen elementtejä ehkä saa enää ulos tehtaasta kohtuullisessa ajassa ja hinnalla. Asennuksissa oli myös oli +150% hintaeroja eri tarjoajilla. Eli yhteenvetona niin elementeillä ja onteloilla saa varmasti hyvää ja nopeaati. Hinta riippuu paljon siitä mitä itse pystyy tekemään ja miten rakennusteollisuus vetää että onko elementtejä saatavilla kohtuuden rajoissa.
@sampsalol29 күн бұрын
@@Raksalla Noniin hienoa, että talo on edistynyt. Taloprojektit vie kyllä aina oman aikansa itsekseen tekiessä kun kiireiltä ja arjelta kerkeää. Jos jaksat joskus tehdä esittelyvideota talosta niin varmasti tulee katsottua. Videoiden perusteella on kyllä hieno talo. Meillä nykyinen talo on ihan perinteinen puurunkoinen 165km2 + 50km2 kahden auton talli, seuraavaksi ajattelin kivitaloa. Lähinnä hinnan osalta ajattelin betonielementti vs puuseinät niin, että molemmat on urakoitsijan tekemänä niin hinta olisi ns. vertailukelpoinen. Toinen vaihtoehto olisi tiiliseinät esim. kennoharkoista. Elementeissä houkuttaa tuo nopeus ja helppous, ostitko asennuksen elementtitehdasfirmalta vai tekikö asennuksen joku muu? Olen huomannut, että puurakentamisessa (ja muuraushommissa) riskinä on, että urakoitsijan aikataulut ja työn laatu voi olla valitettavasti ihan mitä vaan. Ei oikein ole enää aikaa eikä kiinnostusta olla valvomassa ja huohottamassa tekijöiden niskaan joka päivä raksalla niin sen takia elementit kiinnostaa.
@Raksalla29 күн бұрын
Meillä työmaalla oli pari timpuria noin vuoden ja itse tehtiin myös paljon sekä kaikki kilpailuttaminen&hankinnat ja aikataulutus yms. Kaikki oli pilkottu mahdollisimman pieniin palasiin ja niin alkutuottajien toimituksiin kuin mahdollista että useammat ei keräisi omaa katetta välistä. Elementtiasennus kilpailutettiin erikseen elementeistä. Monet elementtitehtaat ei itse tarjoa asennuksia, kun ne asennuksia tekevät rakennusfirmat ovat yleensä heidän asiakkaita. Me pyydettiin asennuksista tarjouksia ympäri suomea eri tyyppisiltä porukoilta, mutta paikallinen pieni perhefirma valikoitui hinnan ja heidän työmenetelmien vuoksi ja varmaan ne työmenetelmät myös pudottivat sitä hintaa. He oli myös aikataulullisesti joustavia. Noista asennuksista löytyy täältä kanavalta videoita. Esim seinien ja onteloiden väliin käsipumpulla tehdyt tukesaumat poistivat tarpeen tehdä puusta tukkeita yms ontelovaluja varten mikä oli kustannus ja aikamielessä todella fiksu valinta jälkikäteen ajatellen. Tätä ei muut esim edes tarjonneet vaan muita perintempiä töitä, mitkä olisivat itse halunneet tehdä ja se nosti sitten heidän hintoja. Elementeissä myös kilpailutettiin paljon tehtaita, mutta rakennushetkellä pilvissä olleet diesel hinnat varmaan nostivat kaukaisimpien hintoja. Meillä myös oli paljon tuota vallkobetonia mikä rajasi tehtaita. Vaihtoehto olisi ollut ottaa seinät harmaalla betonilla ja rapata ne, mutta rappaus myös on todella kallista, joten luulen että tuo valmis valkobetonipinta jos saumojen näkymisen hyväksyy, oli paljon kannattavampi työmäärältään ja hinnaltaan, koska ulkopinta oli asennettuna valmista. Meille elementit tuli tuosta lähimmältä tehtaalta lopulta. En tiedä miten noita hintoja tarkalleen vertaisi. Suunnittelua vaatii toki kaikki seinät. Elementit vähän enemmän ennakkoon. Elementeissä on eristeet ja sähkörasioinnit yms mukana. Jopa ulkopinta mahdollisesti. Asennus vaatii oman porukkansa ja nosturi vuokra siihen sekä sauma raudoituksiin terästä sekä saumabetonit yms. Lisälsi valut onteloholville. Noista töistä elementtiasentajat tekivät vain elenttien pystytyksen meillä ja pystysauma sekä tukesaumat. Muut työt tehtiin itse timpureiden kanssa. Viikossa saa kuitenkin helposti kerroksen aina tehtyä kaikkineen. Timpurit maksanee 4000-7000€/kk riippuen oletko itse työnantaja ja hoidat sen velvoitteet vai ostaako työtä yritykseltä. Tuntihinta sanelee paljon ja tuo että jos itse pääsee palkkaamaan niin säästää alv verran sekä firman katteen. Toki vastutkin sitten on itsellä. Puurungossa, harkoissa, yms kestää paljon pidempään kuin elementteissä ja kaikki tarvikkeet mitä siihen tarttee pitää sitten saada hommattua rautakaupasta ja hinnat varmaan on vähän naamakertoimella. Minulla ei ole kokemusta puutalosta, niin en suorana osaa verrata tässä maailmanhetkessä kuluja.
@pasitervo96863 ай бұрын
Mielenkiintoinen videosarja, kiitokset julkaisusta👍. Ihmettelen miksei useampi tee tässä maassa pientaloja betonielementeistä. Nuohan voi haluttaessa rapata tai päällystää tiilillä jos haluaa.
@Raksalla3 ай бұрын
Elementtien saatavuus lienee se ongelma. Silloin kun rakennusteollisuus vetää, ei valtaosa elementtotehtaista halua tehdä pientaloprojekteja. Maailmanaika oli suosiollinen meille.
@iainmac61364 ай бұрын
Hello, i own an old log house in southern Finland which has a approximately 3m x 6m extension added in 1950s which has a flat roof. Do i need an architect or plans to change this to a sloping roof ?.
@Raksalla4 ай бұрын
@@iainmac6136 You dont need architect, but you need plans and those needs to be approved by municipality. Some construction engineer can draw you such design and help with apprroval process.
@iainmac61364 ай бұрын
@@Raksalla Thanks for the information.
@markkusalmesvuori8 ай бұрын
Onko ruostumattomia ruuvit ja naulat
@hessulipoika138 ай бұрын
Miksi kaksi kerrosta runkopuita?
@Raksalla8 ай бұрын
Runko vaatii koolaukset ristiin, jotta runko on jäykkä. Tuon voi tehdä joko päällekkäin kuten me tehtiin, koska korkeus ei ollut ongelma. Vaihtoehtoisesti sen olisi voinut tehdä esim palkkikengillä väleihin yhteen tasoon, jos rungon olisi pitänyt olla mahdollisimman matala. Esim. Kestopuulla on opas terassi runkoon ja mitoitukseen, jossa on havainnollistettu molemmat vaihtoehdot. www.kestopuu.fi/media/terassin-rakentaminen/kestopuun_opas_terassin_mitoituksesta_a4_042018_lores.pdf
@joonask28769 ай бұрын
iha paska
@anttirimpela8987 Жыл бұрын
Morjesta. Iso tyylikäs talo. Paljonko on neliöitä kaikkiaan.
@mirkohyoty5973 Жыл бұрын
Komea ja laadukkaan näköinen talo tulossa!
@Raksalla Жыл бұрын
Kiitos kiitos, meillä on mielestäni aika osava porukka ollut toteutuksessa mukana niin suunnittelussa kuin ihan timpureiden osalta ja se on sitten mahdollistanut sen laadun. Ihan perinteinen omakotitalohan tuo ei ole, vaan paljon on myös tuollaisia teollisen rakentamisen juttuja mukaan. Vaikka meidän perhe on ensimmäistä kertaa rakentamassa, niin paljon on itsekin tehty selvitystä suunnitteluvaiheessa ihan teknisten toteusvalintojen osalta ja valintoja sitten ammattilaisten kanssa.
@teddyboy8705 Жыл бұрын
Väärän firman takki 😂
@Raksalla Жыл бұрын
Eihän sitä uusimpia kannata työmaalla rötvätä 😉
@olli8977 Жыл бұрын
Mielenkiintoinen video. Ite vähän vanhempaa taloa remontoin ja terassin teko olisi keväällä joten hyviä vinkkejä sai
@MarkusNuu Жыл бұрын
Uteliaisuudesta kysyisin että millaista puutavaraa käytit terassin rakentamiseen ja nimenomaan noihin koolauksiin?
@Raksalla Жыл бұрын
Rungoissa on alempikerros 198*48 vihreää kestopuuta. Seinien vieressä se on pultattuna seiniin. Tolppien päällä palkkeina on noita aina kaksi vierekkäin naulattuna ja ruuuvattuna yhteen että palkki on 96*198 vahvaa. Niiden päällä on juoksut sitten 148*48. Kansilaudoitus on 198*48 ruskeaa kesopuuta.
@MultiKottis Жыл бұрын
Omat keuhkot alkoi vihlomaan, kun katsoi tuota lehtipuhaltimella "siivoamista".
@Raksalla Жыл бұрын
Ohan se aika pölyistä hommaa. Sillä saa kuitenkin nopeasti siirrettyä suurimmat irtomurut pienemmälle alueelle ja sillä saa siivottua paikoista minne imuri ei pääse.
@samiraisanen4387 Жыл бұрын
Hyviä videoita ja mielenkiintoista settiä👍
@Raksalla Жыл бұрын
Kiva jos sisältö tuottaa iloa. Saa myös toivoa mistä haluatte kuulla enemmän tai jos jotain selittämääni on jäänyt puutteelliseksi.
@tuukkajaakkola9832 жыл бұрын
Alvin
@jrppemarti97622 жыл бұрын
minkäkokoinen budjetti on? ainakin kantava maapohja
@Raksalla2 жыл бұрын
Joo maapohja on kallioo kauttaaltaan ja kestää. Sinällään helppo perustaa kun saa vaan kalliopinnan tasoonsa. Budjetti on sopiva, mutta kyllä sillä pari puupakettitaloo tekis pellolle.