Ik snap dat jullie niet alles willen verklappen, want dan gaat iedereen het zelf doen 😂, Maar... Zou in dit geval een het een optie zijn om de pomp uit de verdeler van vv te halen en de radiatoren iets meer te knijpen op de retour? Iemand hier een idee over?
@ARPost-kn2jlКүн бұрын
Hier hoor ik steeds meer rammelende en ratelende buitenunits in de wijk. Eenmaal geplaatst is de geluidsoverlast voor de buurt.
@dirckdevriez6661Күн бұрын
Ik heb geen Remeha ervaring in die Hybride systemen. Wel heb ik een 18 kw warmtepomp die ik Dynamisch ga aansturen dus dure uren uit laten en voor en erna extra opwarmen. Mijn huis is dan thermische buffer. Ik heb van de 18 kw eigenlijk maar 11,3 kw nodig dus 12 kw kon ook maar niet Dynamische stoken. Door deze 6 kw extra Subsidie in 2025 en de lage meerprijs voor de 18 gekozen. De C.V. ketel is nog voor tapwater aan en thermostaat staat uit, geen Hybride maar bij storing WP kan ik deze weer aanzetten. Later zal er een Tapwater Boiler WP komen van 80L. en kan de ketel als reserve blijven hangen en als stuk gaat in oude ijzer bak. Ik heb naast gaskraan ook de andere 4 van kranen voorzien dus 4 dichtdraaien en ketel leeg laten lopen en hij kan weg. Dit is geen Hybride maar Nood oplossing als 't fout ging. Deze 15 jaren oude Nefit is nog prima werkende maar niemand zit op oude onderdelen te wachten. Wel heb ik hem net als kookplaat van Aardgas naar Butaan omgezet met flessen. Geen vaste meter kosten + energie leverancier meer. Wel als gewicht onder 9 km komt kraan dicht en op werkdagen van 10~15 uur bijvullen op 4.2 km rijden. Ik betaal niet voor volle maar bijgevulde wat erin ging. Maar Hybride, als je ketel uit zet is probleem ook weg + de kosten gasnetwerk.
@hometechenergy7956Күн бұрын
Top in beeld gebracht, hier worde veel fouten mee gemaakt. Buffer in serie in de retour is bij een warmtepomp over het algemeen not done, deze dient op de retour ontkoppeld te zijn zodat alleen de retour (laagst mogelijke temperatuur) wordt aangezogen als er voldoende afname in het cv systeem aanwezig is. Hierdoor gaat deze als overstroom buffer werken en zal alleen de buffer opwarmen als de weerstand in de installatie te groot wordt door meer flow van de WP. Grote radiatoren altijd 2-zijdig aansluiten. Perfect waterzijdig inregelen bij een WP is een must. Neem hier dan ook ruim de tijd voor. Dit zal de energierekening doen dalen en het comfort verhogen.
@Go2Results2 күн бұрын
Goed dat jullie dit soort zaken gaan delen ❤ ik volg veel tips op heat geak in de UK. Ga zo door 👍
@aycabbas2 күн бұрын
First
@stefan27964 күн бұрын
De stroomkosten stijgen gigantisch na installatie van een (w)armtepomp. Blijf ervan weg mensen, laat je niet meesleuren in deze hype!
@hvwees9 күн бұрын
Ik vraag me dan altijd af hoe de F is dit ontstaan?
@wildewipper10 күн бұрын
En wat wil dat foutieve geluid nou zeggen???
@eurovisie20102 күн бұрын
Hij staat op het punt op te gaan stijgen. Lijkt het !
@dimitri438328 күн бұрын
interessante video maar volgende keer aub zonder die vreselijke muziek. Wat een herrienummer, maar wil niet uitzetten want misschien ging je nog gesproken commentaar geven (was dus niet het geval)
@ChromedesignNlАй бұрын
Ik zie met het solderen geen stikstofflow???
@klimaattechnieknederland8858Ай бұрын
Altijd hardsolderen met stikstof!, alleen niet zichtbaar op de video omdat hier de focus niet op lag, de video moet namelijk kort en bondig zijn.
@richardgroenwold4465Ай бұрын
Onzinnig geplaatst dus 😟
@renegeenidee8915Ай бұрын
Er zitten wel veel meer onzinnige dingen in de installatie. stoken op 40gr kan de vloerverwarmingsverdeler zonder pomp, buffervat er uit (vloer is een veel grotere buffer), open verdeler verwijderen waardoor er nog lager gestookt kan worden en er geen ongewenste menging plaats vind.
@pm6616Ай бұрын
Een lage temperatuur vloerverwarmingverder,wat hanteren jullie voor temperatuur verschil tussen aanvoer en retour?
@JanijoonАй бұрын
heel leerzaam video. Kun je graag een video plaatsen ook over hoe moet deze airco schoonmaken ?
@user-ct9le5rp1k2 ай бұрын
Leuke video. Goed van de stikstof flow. Waar hebben jullie dit oranje slangetje van? Ziet er handig uit
@grompie822 ай бұрын
Niet zo handig
@maartenhartrich80702 ай бұрын
Waterzijdig inregelen met dit filmpje onder de aandacht brengen? Wat een misser....
@WiljanWiljan2 ай бұрын
Mag je de airco ook los koppelen van de netstroom (dus stekker uit stopcontact van de binnen unit), om extra stroom te besparen. Want energie verbruik standby is best hoog als de airco niet in gebruik is....
@WiljanWiljan2 ай бұрын
Mag je de airco ook los koppelen van de netstroom (dus stekker uit stopcontact van de binnen unit), om extra stroom te besparen. Want energie verbruik standby is best hoog als de airco niet in gebruik is....
@paardekooperoverman2 ай бұрын
Zorgelijk! Wat is hier de oplossing? Loskoppelen en lucht-water WP van maken?
@Ovlov3432 ай бұрын
Je zou kunnen overwegen om een secundaire bron te maken bestaande uit een grote finned-cooler en die buiten wegzetten. Zodra er verwarmd moet worden en de buitentemperatuur is hoger dan die van de bron; gebruik je die secundaire bron. Alleen voor de dagen zou je de grondbron kunnen gebruiken. Vervolgens zou je die secundaire bron ook weer (passief) kunnen gebruiken om de grondbron op temperatuur te krijgen.
@JB-js4dp2 ай бұрын
Zoo dik man
@wmeijer013 ай бұрын
Hoi. Duidelijke video van de installatie. Wij hebben ook een Duo maar dan in de 8 Kw versie. De installatie was slecht gedaan, maar de installatie draait nu naar tevredenheid. We draaien overigens onafhankelijk van de buitentemperatuur.
@klimaattechnieknederland88583 ай бұрын
@@wmeijer01 goed om te horen dat het beter gaat, wat was er gebeurd met de installatie waardoor het niet goed werkte?
@aycabbas3 ай бұрын
Hoi, ik heb exaxt hetzelfde bij een groep die dicht staat😂 Hoe kan ik deze klaarmaken voor winter die eraan komt?
@waltertenboske81473 ай бұрын
Leuke leerzame video's! Je uitleg over het gebruik van stikstof is bijna correct. 🙂 Stikstof zorgt ervoor dat er géén vervuiling aan de binnenkant van de buis ontstaat. Het verdrijft namelijk het zuurstof waardoor er geen verbranding is en dus ook geen restanten daarvan.
@klimaattechnieknederland88583 ай бұрын
helemaal correct, we proberen het voor iedereen in begrijpbare taal over te brengen, bedankt voor je terug koppeling in iedergeval 👍
@aycabbas3 ай бұрын
Hoi🎉 Doorzichtig slang van groepverdeler bij mij verkleurd roest kleur, kan dit hiermee gereinigd worden?
@klimaattechnieknederland88583 ай бұрын
Roest is een vorm wat al een tijd in je installatie zit, zoals stalen buizen, radiatoren, en is zichtbaar bij je door de licht gekleurde slagen van de vloerverwarming, dit heeft vooral met je PH waarde te maken, en kan gereinigd worden, maar dan moet je hele installatie schoon gespoeld worden, en met een protector beschermd worden, anders lukt het niet
@Mika-wc1zw3 ай бұрын
Goeie video
@klimaattechnieknederland88583 ай бұрын
Dank je wel 👍
@rsport20533 ай бұрын
Is het erg om 2 buitenunits boven elkaar te hangen aan de muur. (ivm afwatering wat op de onderste valt en kan bevriezen).
@klimaattechnieknederland88583 ай бұрын
Nee dat is niet de bedoeling, het water loopt dan op de onderste machine achter op je verdamper en zal eerder met ijs dicht gaan zitten. Dus niet echt een ideale plek.
@mboelen2 ай бұрын
Idee: afdakje maken tussen beide units, zodat condens eindigt op de grond vóór de onderste unit.
@Bas_Si3 ай бұрын
Even voor de kijkers. Haal NOOIT DE FLARE ERAF als de airco nog gevult is met stikstof. Deze kan als je het verkeerd doet met enorm voor bar er af schieten en iemand raken. Schroef eerst even de dop eraf en laat de stikstof eruit lopen. Daarna de flare eraf halen. Serieus wat deze man doet is levens gevaarlijk.
@PaulvanDruten3 ай бұрын
𝑺𝒕𝒊𝒏𝒌𝒆𝒏𝒅𝒆 𝑨𝒊𝒓𝒄𝒐? 𝒁𝒐 𝒗𝒐𝒐𝒓𝒌𝒐𝒎 𝒋𝒆 𝒅𝒂𝒕! Ik zal 2 simpele methoden beschrijven om stank te voorkomen. Als je de airco voor koelen of ontvochten hebt gebruikt dan wordt de lamellenradiator in het binnendeel koud. Omdat de warme lucht van de kamer vochtig is slaat die vocht neer op de lamellen, druipt er af en loopt via de opvangbak door het slangetje naar buiten. Na gebruik van de airco kan het vocht in de lamellen nog dagen lang blijven zitten door de capillaire werking tussen lamellen. De stofdeeltjes in de lucht bevatten sporen van schimmels die dan kunnen gaan groeien. Als je de volgende keer de airco gebruik krijg je een muffe stank. Deze trekt weliswaar snel weg maar de schadelijke schimmels blijven zich wel door de lucht verspreiden. Dit alles is simpel te voorkomen en zelfs te genezen. Heb je al een muffe lucht? Zet de airco dan 10 minuten op maximale warmte om de schimmels een optater te geven. Daarna zet je de airco op maximale koude. Herhaal dit zonodig. Om schimmels te voorkomen moet je zorgen dat na gebruik van de airco de lamellen van de radiator in het binnendeel droog geblazen worden vóór je de airco uit zet! Bij onze LG Airco's zitten daar twee functies voor op de afstandsbediening die je naast elkaar kunt gebruiken. Functie: "Binnendeel drogen" deze functie wordt automatisch uitgevoerd elke keer als je de airco voor koelen of ontvochtigen hebt gebruikt. De functie zal een tijd lang de lamellen droog blazen alvorens de airco gehaal uit te schakelen. Bij LG zie je dan op het binnendeel de tekst "co" van condens verwijderen. Deze functie kun je bij LG activeren door op de afstandsbediening te drukken op de knop met 'FUNC' (links) vervolgens op de knop 'SET' (rechts). Het symbooltje "Binnendeel drogen" zal links onder in de display van de afstandsbediening verschijnen en blijft actief elke keer na gebruik schakelt de functie vanzelf in (en na drogen weer uit). Een andere functie die je handmatig kunt gebruiken is de functie: "Binnendeel reinigen". Door middel van ionisatie van de lucht. Negatieve ionen zorgen ervoor dat positief geladen deeltjes, zoals stof, pollen en bacteriën, worden aangetrokken door de negatief geladen ionen die door de ionisator worden geproduceerd. Zelf gebruik ik deze functie een uur lang ná koelen of ontvochtigen. Deze functie kun je bij LG activeren door op de afstandsbediening te drukken op de knop met het tandwieltje met 'FUNC' (links) vervolgens op de knop 'SET' (rechts). Het symbooltje "Binnendeel reinigen" zal links onder in de display van de afstandsbediening verschijnen. Zet de airco nu handmatig aan. De functie zal blijven werken tot je de airco weer zelf uit zet. Heb je al deze mooie functies niet op jouw airco? Geen nood, je kunt na elke keer koelen of ontvochtigen je airco handmatig in de functie 'ventilator' zetten. Elke airco heeft die functie, deze verwarmt niet en koelt ook niet ze blaast alleen lucht door het binnendeel. Zo kun je in een uur je binnendeel drogen en schimmel voorkomen!
@clownvis774 ай бұрын
jow man welk merk oortjes is dat?
@erwin82264 ай бұрын
Universal?
@Marvin1985NL4 ай бұрын
Hoi Ron, super leuk filmpje en super informatief. Je geeft aan dat het doel is dat de installatie in balans is. En dat klopt. Maar voor de consument die zoekt naar hoe men gas kan besparen, komt je filmpje niet naar boven. Oftewel voor de normale consumenten: Zorg dat je systeem in balans is en bespaar enorm veel gas.
@hali13374 ай бұрын
Nice Work
@markth82945 ай бұрын
Hoi Ron kan dit ook als er geen voetvertiel tussen zit.
@cmegens6 ай бұрын
Sorry maar zo'n kabelgoot over de buitengevel is gewoon te lelijk voor woorden. Dat kun je echt mooier oplossen dan zo. Dit is gewoon lui zo snel mogelijk klaar willen zijn. Vervolgens zit half Nederland vol witte en vergeelde dikke kabelgoten. Bah. Zoals je zelf zegt: "Kwaliteit dat kan je zien horen en voelen" . Dit ziet er niet uit. Slechte kwaliteit dus.
@klimaattechnieknederland88586 ай бұрын
Ik begrijp je reactie, maar dit staat los van de kwaliteit van de machine zelf. Tja dat we soms witte goten gebruiken en soms ook goten op kleur spuiten is aan de klant daar hebben we niet altijd invloed op. Maar bedankt voor je opmerking in iedergeval👍
@cmegens6 ай бұрын
Ik heb het inderdaad over je werk, niet over de machine. En je toont dus het gebrek aan, je enige oplossing is een kabelgoot. Een kabelgoot ‘in de kleur’ is even goed lelijk. En dat terwijl in deze situatie het heel makkelijk zonder kabelgoot had gekunnen. De kabel had gewoon net boven het platte dak uit de muur kunnen komen. Dat de klant dat niet bedenkt is tot daar aan toe, maar dat had jij moeten bedenken en adviseren.
@cmegens6 ай бұрын
En dat dat niet in je opgekomen is laat dus je prioriteit zien. Niet wat het beste of mooiste is voor de klant, maar hoe jij zo snel mogelijk naar de volgende klus kunt.
@rubenn72124 ай бұрын
@@cmegens Als de leidingen ''Net boven het platte dak uit de muur komen'' zit de binnenunit op een compleet andere plek toch ? of je moet kabelgoten binnen willen.
@edwardvandeketterij37866 ай бұрын
heb hier de sensira hangen. topding
@Reinderss6 ай бұрын
Mooi werk!👌🏼
@BertPle6 ай бұрын
Heeft het trapgat nog nadelige gevolgen voor de verspreiding van de koude lucht op de bovenverdieping (koude lucht zakt, warme lucht stijgt op)?
@klimaattechnieknederland88586 ай бұрын
Jazeker heeft dat invloed, het was een bewuste keus van de klant, vandaar iets meer vermogen ivm luchtstroom. Er zal boven nog een ventilator neergezet kunnen worden om de “koude” luchtstroom beter te verplaatsen.
@Mika-wc1zw6 ай бұрын
Netjes
@MarcelHVAC6 ай бұрын
Ik gebruik de Danfoss soldeerkoppelingen, net wat diepere insteek en dat vind ik persoonlijk wel prettig.
@klimaattechnieknederland88586 ай бұрын
zeker waar, we gebruiken deze ook, maar in deze video nu even niet...👍
@meineszmf6 ай бұрын
We plaatsen altijd een buffervat, dat vermindert toch de efficiëntie
@corollarijder6 ай бұрын
Dus je kunt rechts en links de leidingen aansluiten?
@klimaattechnieknederland88586 ай бұрын
Correct
@KevOzY6 ай бұрын
Leuk filmpje. Ze zijn bij ons de LGMU5R30 aan het installeren. Is de pieptoon en bevestigingstoon uit te schakelen?
@klimaattechnieknederland88586 ай бұрын
Nee, alleen op de printplaat zit de zoemer die men definitief weg kan halen.
@corollarijder6 ай бұрын
En doen jullie ook berekeningen als controle en welke?
@beastfull5816 ай бұрын
Mooi nu kan ik zonder f gassen een lasje leggen 😀
@petruswindhoos98186 ай бұрын
Dank voor het delen van deze video. Erg goed volgbaar allemaal. Wat is het optimale temperatuurverschil tussen aangezogen en en uitgeblazen lucht bij de binnenunit?
@Mika-wc1zw6 ай бұрын
Mooi man
@gyran3007 ай бұрын
Ben me nu ah orienteren op nieuwe aircos voor in huis en deze video reviews zijn superhandig!