Пікірлер
@BogdanLiviu7
@BogdanLiviu7 4 сағат бұрын
Schimbati titlul! Din vremea lui Tudor - Radu Oltean in dialog cu Tudor Dinu si Radu Garmacea
@BogdanLiviu7
@BogdanLiviu7 5 сағат бұрын
Excelenta tema si cruciala pentru sanatatea tarii! O sa fac clip din carte, multumesc, d-le Stefan Liiceanu!
@marianamariana2975
@marianamariana2975 5 сағат бұрын
Cercetătorii, cei ce argumentează idei ca rezultat al cercetării sunt de obicei huliti fără drept de apel de unii care au alte idei(foarte bine) si de alții care nici nu știu despre ce vorbesc... Pentru cei din urmă libertatea de gândire este inexistentă, gandirea critică interzisă.. Succes celor ce îndrăznesc să caute si sa vorbească in numele adevărului si al libertății, al dialogului si gândirii critice. 18:34
@adriananegruti3247
@adriananegruti3247 8 сағат бұрын
Splendida prezentare, ca unor prieteni! Va multumim mult. ❤😅
@simonamarin4144
@simonamarin4144 15 сағат бұрын
Nu am avut vreme sa fiu la lansare... dar, am fost cu o zi inainte, si, bineinteles, am primit autograf !❤ Va multumrsc pentru ceea ce faceti , scris, vorbit... sunt lectii minunate ! Mult succes ! 🙏🙏💕💯
@stelutadocan1950
@stelutadocan1950 18 сағат бұрын
Succes🙏Cat mai multe cărți🙏👍
@mariabalaceanu2749
@mariabalaceanu2749 18 сағат бұрын
Multumesc mult, cu ce bucurie va urmaresc si va ascult, de fiecare data, nu stiu ce m-as fi facut, bolnava fiind, daca n-ar existat cartile, mai cu seama cele recomandate aici! Tot la recomandarea dvs. am citit ''Regele si Cadavrul' a lui Heinrich Zimmer, adevarat este ca sta mereu aproape, langa pat, alaturi de inca altele pe care le citesc a doua, sau a treia oara, am notat si acest titlu nou recomandat, va multumesc si va astept cu noi recomandari!!!
@ecaterinapapadatu9923
@ecaterinapapadatu9923 19 сағат бұрын
Este molipsitor entuziasmul domnului Stermin pentru natura.
@lxcity573
@lxcity573 20 сағат бұрын
<3
@flaviu777
@flaviu777 20 сағат бұрын
Felicitări Dan!
@biker_fromtrannsylvania2648
@biker_fromtrannsylvania2648 23 сағат бұрын
Într-adevăr, cărțile sale sunt captivante. La ediția Bookfest, Tg. Mureș din 2022, am avut bucuria să îl cunosc pe acest om pasionat de munca sa. Citindu-i cartea "Căzuți din junglă", parcă am fost acolo! Abia aștept să citesc această nouă carte.
@gabrielpop1658
@gabrielpop1658 Күн бұрын
Prezentarea dl Liiceanu e seducatoare, cred că e cel mai bun prezentator de carte din România..ca să nu mai vorbim de altele...
@poozoo8352
@poozoo8352 Күн бұрын
Sunt maghiar si abia astept sa citesc cartea! Ce sa faci, imi place limba romana😂
@biker_fromtrannsylvania2648
@biker_fromtrannsylvania2648 Күн бұрын
Este o mare bucurie pentru suflet scrisul domnului Radu Paraschivescu. Am cumpărat cartea și abia aștept să o citesc. Vă așteptăm și la Bookfest Tg Mureș.
@mironflueras3781
@mironflueras3781 Күн бұрын
Te ascult cu reala placere Cătălin Striblea! As vrea sa te urmărească toți romanii care-și iubesc tara!!!❤️ 🙏 🤔 👋
@hulubconstantin4248
@hulubconstantin4248 Күн бұрын
Da Striblea, care a lins ani de zile la RTV, ce vrea?...
@georgedum2000
@georgedum2000 Күн бұрын
Cat de proasta e Oana! Dar e ok, e pozitiva ! Vom fi salvati !
@octavianolteanu6086
@octavianolteanu6086 Күн бұрын
O frumusete complicata si greu de savurat.
@user-ef7lj8vv3r
@user-ef7lj8vv3r Күн бұрын
Din păcate și intelectualii s-au comportat la fel ca politicienii
@octavianolteanu6086
@octavianolteanu6086 Күн бұрын
Este o corectie la adresa clasei politice, a politrucilor care ocupa cu pile functiile in stat, in institutiile culturale, cele stiintifice, educatie si armata!
@neamtupescaru655
@neamtupescaru655 Күн бұрын
Striblea nu prea ai ce cauta pe acolo ! O luai la misto pe Laura Codruta Kovesi. Ca arestează noaptea ca zdanganit de catuse😢 .
@vladdumitrica849
@vladdumitrica849 Күн бұрын
In situatia actuala, tot ce se discuta in primarii are prea putina legătură cu dorintele sau nevoile cetatenilor. Se vede asta din modul cum se poarta discutiile in consiliile primariilor, unii ii sfideaza pe altii si implicit pe noi, nu raspund la intrebarile colegilor decit in batjocura. S-ar putea remedia foarte simplu acest fapt daca, pe principiul curtilor cu jurati (juratii sint cetateni alesi aleator) ce dau verdicte in domeniul judiciar, se va proceda la fel și cu primăriile. Se elimina astfel orice incercare de coruptie a autoritatilor iar clasa politica (primarul, consilierii) nu își mai poate impune "prioritatile" (panselute, borduri, asfaltari cu garantie o luna, terenuri de sport în panta....). Oricum, democratie nu inseamna sa ia altii decizii pentru tine fără sa iti ceara consimtamintul. Rolul partidelor politice este de a veni cu solutii dar noi trebuie sa fim cei ce aleg ce soluție se pune în practica.
@MarinStoica-xv5dc
@MarinStoica-xv5dc Күн бұрын
MAI INTAI TREBUIE SA SCAPAM DE CIUMA ROSIE !
@Rares.E
@Rares.E 22 сағат бұрын
​@@MarinStoica-xv5dc și sateliții lor extremiști deghizați în patrioți!!
@iuliatufis4997
@iuliatufis4997 Күн бұрын
🙋‍♀️❤️🎩
@malinaz1798
@malinaz1798 Күн бұрын
Homo homini lupus est ! aspiratiile de bun simt, ca sa ne salvam planeta, sunt din pacate doar utopice. Traim intr o tara corupta si pe o planeta populata in principal de salbatici hulpavi.
@alexandruepurescu6210
@alexandruepurescu6210 Күн бұрын
🙏 DRAGĂ HORIA .. DRAGĂ GABRIEL .. OMUL PRINYRE ALTELE .. MAI ALES MOARE 🙏
@BogdanLiviu7
@BogdanLiviu7 Күн бұрын
O carte exceptionala! O sa fac clip din ea. N-ati mentionat, si cred ca merita mentionata, Jeni Acterian, de asemenea, se regasea enorm in Barbellion si vorbeste despre Jurnalul unui om dezamagit in cartea ei, Jurnalul unei fete greu de multumit.
@bogdanmanea2643
@bogdanmanea2643 Күн бұрын
Bursa guvernului japonez oferita guvernului Năstase obținută pe o posibila traficate de influenta e tot corupție. Pt răspuns poți întreba un prieten. SIE
@bogdanmanea2643
@bogdanmanea2643 Күн бұрын
Sigur vrea sa candideze peste 4 ani.intrebarea e unde?
@bogdanmanea2643
@bogdanmanea2643 Күн бұрын
Avem un caramitru 2
@iuliatufis4997
@iuliatufis4997 Күн бұрын
🙋‍♀️👏🏼❤️🎩😢
@RustKnight
@RustKnight Күн бұрын
Extraordinar tupeu de borfaș de cea mai joasă speță. Să lansezi o carte despre "Hoția din România", tocmai la Humanitas, și să te mai cheme și Liiceanu. Păi, Humanitas nu este fosta Editură Politică, care editură a fost făcută cadou, împreună cu tot disponibilul în numerar, în ianuarie 1990 de Andrei Pleșu, la acea oră ministrul Culturii, bunului său prieten Gabriel Liiceanu? Care era prieten cu fostul bolșevic nomenclaturist Silviu Brucan. Cel care l-a primit în aceeași perioadă în România pe George Soros. La indicațiile și cu sprijinul căruia a înființat Grupul de Dialog Social, pepinieră de ONG-ști, unul și unul (exemplu definitoriu: Monica Macovei) Nu v-ar fi rușine, hoților care strigați "Hoții!"!
@carmenprodan3743
@carmenprodan3743 Күн бұрын
Cartea este minunată ,traducerea foarte bună si editarea frumoasă!
@adriananegruti3247
@adriananegruti3247 Күн бұрын
Domnul Striblea prezinta foarte clar, precum cristalul, valoarea noii carti. Abia astept s-o citesc!!! Radu Paraschivescu e un om de omenie, cu adevarat!
@catalinenache7643
@catalinenache7643 Күн бұрын
👏👍🦦
@steliansilivestru3714
@steliansilivestru3714 Күн бұрын
❤❤❤❤❤❤❤
@adriananegruti3247
@adriananegruti3247 Күн бұрын
Dati jos mafia pcr-isto securista si vom avea o sansa de stopare a batjocurei aplicate de catre aceasta bietei populatii deja batjocorite de regimul comunist impus de ticalosii de rusi.
@adriananegruti3247
@adriananegruti3247 Күн бұрын
Poate, citind astfel de carti, populatia va deveni, incet, incet, mai vigilenta si mai suspicioasa cu clasa politica, educatia insasi fiindu-i imbunatatita. Macar dupa inca 20 de ani sa se indeplineasca visul transcenderii mentalitatii laxe a acestui popor catre o mentalitate mai demna si mai demna de respect.
@adriananegruti3247
@adriananegruti3247 Күн бұрын
Foarte complicat. Nu intelege toata lumea. E vorba de niste minti de mare finete care invita la citit. Nu-i poti intelege daca nu citesti ceea ce au scris. Eu am citit numai o parte din ce au scris ei si sufar ca nu am dat prioritate operei lor, ca si cum as trai 1000 de ani si voi mai avea timp. Dar voi mai citi, pentru simplul fapt ca ei ne imbogatesc mintea si sufletul....cu toata suferinta pe care o sugereaza cercetarile lor neobosite....
@virgildumitrescu-krampol9361
@virgildumitrescu-krampol9361 Күн бұрын
Ambele expuneri , stranse intr-o analiza adecvata ,in spatele jargonului filosofic sunt banalitati intelectualist -mondene. Nu adauga nimic cunoasterii ,in genere.😢
@dragmarc9215
@dragmarc9215 Күн бұрын
​@@virgildumitrescu-krampol9361Cat de adevarat . Se adreseaza in general snobilor, sau celor care sunt mai fascinati de limbaj decat de continut
@vladdumitrica849
@vladdumitrica849 Күн бұрын
Democratie e atunci cind cei ce iau decizii in numele tau au datoria sa iti ceara acordul mai intii. Republicile actuale sint de fapt oligarhii moderne în care grupurile de interese ale celor bogati sint arbitrate de către popor, adică poți alege de la ce masa a bogatilor vei primi firimituri. "Oboseala" democratiei survine atunci cind exista o mare diferenta intre interesele celor alesi și alegători, astfel oamenii isi pierd increderea in modul de functionare a societatii. Ca urmare cetatenii saraciti și disperati vor vota cu oricine le va promite un colac de salvare, adică cu populistii sau demagogii. Aspectul democratic este un efect colateral in societățile în care economia are un puternic aspect concurențial, adică interesele celor ce detin puterea economica în societate sint divergente. Astfel cei cu bani, și implicit cu putere politica în societate, se supraveghează între ei ca nici unul sa nu aibe avantaje nemeritate datorita politicului. Din aceasta cauza tarile în care resursele minerale au o pondere importanta în PIB nu sint democratice (Rusia, Venezuela etc.), pentru ca un grup mic de oameni poate exploata aceste resurse în interes propriu. În tările sarace (Romania, Bulgaria, Grecia etc.) resursa principala exploatata poate fi chiar bugetul statului, ei avind interese convergente în a beneficia, în interes propriu, de aceasta resursa. E simplu sa vezi dacă e oligarhie pentru ca intr-o democratie adevărată nu ar trece legi care nu ar fi în interesul celor mulți. Prima oligarhie moderna a aparut in Anglia pe la sfirsitul secolului 17. După ce revoluția burgheza condusa Cromwell a reușit, grupurile de interese ale celor bogati nu au fost in stare sa se puna de acord cum sa își împartă puterea politica pentru a nu se ajunge la dictatura uneia. Soluția a fost numirea unui rege care sa fie arbitru. În republici poporul este arbitru, dar sa nu confundam posibilitatea de a alege ce grupare te va guverna cu democratia, adică cu posibilitatea de a decide cetatenii ce legi sa treacă si ce nu. Soluția este democratia directa moderna în care fiecare cetățean poate vota, atunci cind dorește, peste capul parlamentarului ce îl reprezinta. Ba chiar îl poate demite dacă majoritatea alegătorilor lui considera ca nu le reprezinta corect interesele. E ca atunci cind ai de construit o casa și alegi șeful de șantier si arhitectul, dar aceștia nu au datoria de a se consulta cu tine. În mod sigur casa nu va arata asa cum iti dorești tu, ci cum doresc aceștia, ba mai sigur e ca vei ramine și cu banii dați și fără casa. E ciudat ca in afara sferei politice, nicăieri nu vei găsi, în nici o activitate economica sau sportiva, pe cineva ales intr-o funcție de conducere și care are eșec după eșec și sa nu fie dat afara decit după 4 ani. Noi, alegătorii, trebuie sa fim consultați în privința deciziilor și dacă acestea au efecte negative sa ii putem demite oricind, nu sa așteptăm să se îndeplinească sorocul, pentru ca noi plătim, nu ei. În orice companie echipa de conducere vine cu un plan aprobat de actionari. Orice schimbare în acest plan trebuie reaprobat de către acționari și este normal asa pentru ca acționarii plătesc.
@vladdumitrica849
@vladdumitrica849 Күн бұрын
Situatia partidelor și sindicatelor din România este situația oricarei structuri puternic centralizate. Robert Michels a scris in 1911 o carte, "Political Parties", în care a analizat cum orice structura centralizata se transforma în mafie și a numit aceasta tendința "regula de fier a oligarhiei". Pentru descentralizarea lor ar trebui ca prin legea de organizare sa se specifice ca deciziile trebuie luate cu aprobarea majorității membrilor, conducerea acestora avind doar rolul de a veni cu propuneri pentru rezolvarea diverselor probleme. Partea proasta e ca partidele corupte transfera aceasta coruptie asupra administratiei statului și deci tot statul va deveni corupt
@adriananegruti3247
@adriananegruti3247 Күн бұрын
Teorie. Fara ca mafia pcr-isto securista sa nu fi avut experienta de batjocorire cu succes a populatiei, ea nu ar fi reusit atat de bine sa se perfectioneze si sa fure cu marsavie resursele tarii bazandu-se pe naivitatea unei populatii lenevite de marsava societate impusa de rusi ce stiu ca mentinerea in saracie a maselor de oameni e o modalitate de a trage de timp la infinit prostindu-i in fata prin mass media detinuta de mafia conducatoare!❤❤❤
@DragosToma-kx4dd
@DragosToma-kx4dd 2 күн бұрын
România este distrusă în mod iremediabil.. Dar cum se spune fiecare popor își merită conducătorii... S a pornit de la început greșit cu asasinarea lui Ceaușescu. Suntem un popor imbecil dar și foarte crud.. Spun cu inima strânsă aceste cuvinte..
@valeriikavruk6344
@valeriikavruk6344 2 күн бұрын
Diletant erudit
@mariabalaceanu2749
@mariabalaceanu2749 2 күн бұрын
Coruptia a ajuns sa fie ceva normal, este insasi modul de viata al majoritatii romanilor. Cei ce n-au mai suportat asta au plecat si, ori de cate ori se intorc, pe la parinti sau rude, sau in simple vacante constata cu stupoare ca raul s-a adancit si mai mult, ca mizeria umana are forme grotesti, de aceea am ales sa mor foarte departe de acel loc unde mi-am petrecut cea mai mare parte a vietii luptandu-ma cu acel sistem imputit, mizerabil, mai ales la sate, in mediul rural mizeria este poleita cu asfalt si cu ''modernizari'' din banii UE, din care, evident, isi trag foloasele si cei din gasca primarului traseist, in cele mai multe cazuri, aflat la primarie de niste zeci de ani! Bine ca m-am carat de-acolo, din inertia aia, din lipsa aia de implicare si, mai ales, din lipsa totala de constiinta civica si morala!
@JamaikaIS
@JamaikaIS 2 күн бұрын
Coruptia e ok daca considera Sorin Ionita ca e ok ? Hai sictir. Avea alta parere acum 20 ani cand nu avea contracte pe bani publici de la Comisia Europeana sau guverne straine. Nu zic ca primeste contracte pe spaga ci doar ca s-a obisnuit s-o scalde ca sa nu-i deranjeze pe aia care dau contractele. Cat despre Striblea ... ala a mancat kkt ani de zile la trompeta varanului. Acum a devenit hanalist.
@Piramidon
@Piramidon 2 күн бұрын
dana lexe este incredibila!
@adrianceasar5620
@adrianceasar5620 2 күн бұрын
de asta am plecat .. sa ramana doar putorile si hotii in tara aia ,..
@Hey14Joe
@Hey14Joe Күн бұрын
+ 3-4 amețiți care scriu cărți 😂
@Rares.E
@Rares.E 22 сағат бұрын
Exact! Nu toți au plecat "pentru bani" din România! Eu am fugit de români și conducătorii lor!
@elenasuman5822
@elenasuman5822 2 күн бұрын
Ar trebui ca fiecare parlamentar și finctionar sa dea examen pe baza acestei cărți 😬
@RustKnight
@RustKnight Күн бұрын
Ar trebui ca celui ce a scris cartea asta să-i crape obrazul de rușine că și-o lansează tocmai la Editura Humanitas, fosta Editură politică, furată în ianuarie 1990 de Andrei Pleșu și făcută cadou lui Gabriel Liiceanu.
@iolandacarausu1565
@iolandacarausu1565 2 күн бұрын
Superb. Felicitari !
@romanmunteanu1020
@romanmunteanu1020 2 күн бұрын
Pentru noi e un pic șocant să aflăm că nu ne tragem din geto-daci după ce încă din grădiniță ni s-a spus acest lucru. E ca și cum o mamă i-ar spune fiului de 20 de ani că tatăl său biologic este vecinul...
@user-kr2mw7pk5o
@user-kr2mw7pk5o 2 күн бұрын
E o slugă ! Cartea e penjibilă !
@user-kr2mw7pk5o
@user-kr2mw7pk5o 2 күн бұрын
Nu știu ce haram poartă această doamnă Rodica Zafiu, dar cei doi sânt niște pigmei ! Paraschivesu a scris acum vreo 9 ani o recenzie exrem de favorabilă la lucrarea Tovarășul Baron, autor un olandez căsătorit cu o urmașă a grofilor din Transilvania. Nu este pagină ăn care să nu fie o insultă la adresa României și a poporului român ! Pentru "poliglotul" de Alexe am o singulă întrebare - În ce an a avut loc Răscoala din 1907 ?