Crystal Giants Mexico Naica
10:18
6 ай бұрын
Пікірлер
@esercom
@esercom 4 күн бұрын
Hocam uzun kullanım yorumunuz nedir
@Omur_Alparslan_Ahiskalioglu
@Omur_Alparslan_Ahiskalioglu 8 күн бұрын
Düşünen insan doğruları görür ve bilir. 1. Dünya savaşında Almanlar yenildiği için Osmanlı da yenik sayılarak payitaht (İstanbul) İngilizler tarafından işgal edilmişti. İngiliz işgalci askerlerinin kontrolünde olan İstanbul limanlarından birinden Bandırma vapuru her nasılsa bir gerekçe ile çıkartılıp Samsun'a yola çıkıyor. Belki de son sultanın düzmece bir fermanı ile özel görev bahanesi ile ancak liman çıkışından izin alınabiliyor. Anadolu'da İngiliz, Fransız ve İtalyan orduları tarafından işgal ve kontrol altında iken bu gemiden inen kişi önce toplantı yapmak için Havza'ya geçiyor, ardından Amasya'da tamim düzenliyor, Sivas ve Erzurum'da hem de gündüz saatlerinde bölgenin ileri gelenleri ile kongreler düzenleyerek halkı aydınlatıp ayağa kaldırmaya çalışıyor. İşgal altındaki bu bölgelerde zaten Osmanlı'yı sevmeyenler yada azınlıklardan kimse bu olayları işgalci ülkelerin askerlerine ispiyon etmiyor. Ben Sivas'lıyım, kongre binası şehir merkezinde ve toplantı gündüz saatlerinde yapılmış. Sivas'ta bu toplantıyı ispiyon edebilecek ermeni de çokmuş. Neden bu şehirlerde birileri gelişen bu olayları işgalcilere gidip anlatmadı. Kurtuluş savaşımızdan önce kendini ispat etmiş (Kazım Karabekir, Rauf Orbay, Ali Fuat Cebesoy v.s. gibi) onca paşa var iken bu görev neden sadece yüzbaşı olan ataya verildi? Diğerleri şüpheli kişiler miydi? Bir de ''istikbal göklerdedir'' sözü üzerine düşünün ki asıl doğruları görebilesiniz. Dünya petrolün önemini ondan çok önce fark edip bu gün 100 yıldır çıkartarak başta Arap ülkeleri olmak üzere Abd ve Rusya köşeyi döndüğü halde istikbali yerin altında değil de göklerde görmek nasıl bir hezeyandır? Dünyada ilk motor dizel olarak 1876 yılında yapılmış ve ilk otomobil 1887 yılına yollarda gezmeye başlamıştı. Son Osmanlı padişahlarından sultan Abdül Hamit Anadolu'daki muhtemel petrol yataklarının haritasını İngilizlere çıkarttığı halde geleceği göklerde görmek beni hep düşündürmüştür. Siz de düşünün ki bazı gerçekleri görebilirsiniz.
@Keykubad
@Keykubad 7 күн бұрын
Bu yazdıklarınızın hepsini, Afet İnan Atatürk hakkında hatıralar ve belgeler,Ali Fuat cebesoy Sınıf arkadaşım Atatürk, Atatürk'ün devlet arşivlerinde yer alan Not defterleri, Lord Kinros Atatürk ve diğer kaynaklara bakarak bilgi edinebilirsiniz. Kanalımda bazı kitapların özetleri mevcut dinleyebilirsiniz. Mustafa Kemal'in devlet liderliği dahil tüm yaşamı devletimizin arşivlerinde mevcuttur. Bu yüzden ben kitaplardan okuyarak yeterince bilgi alıyorum. iyi günler dilerim.
@Omur_Alparslan_Ahiskalioglu
@Omur_Alparslan_Ahiskalioglu 8 күн бұрын
Dünyada ilk motor 1876 da yapıldı. Hem de dizel olarak. Yani petrol rafine edilmiş, benzin ve mazot ayrıştırılmış. (Daha sonraki yıllarda benzinli motor da yapıldı.) 1887 yılında ise ilk otomobil yollarda gezmeye başladı. Son sultanlardan Abdul Hamit İngilizlere Anadolu'daki muhtemel petrol yataklarının haritasını dahi çıkartmıştı. Dünya petrolün önemini çoktan anlamaya başlamış ve yaklaşık 150 yıldır çıkartarak, başta Arap ülkeleri ve diğer baskın güçler Allah'ın bu nimetinden faydalanmaya başladığı halde yeni Türkiye Cumhuriyeti'ni kuran kişi ''İstikbal, göklerdedir'' derken neyi kastediyordu? Uzaydan bahsediyor olamaz. Çünkü askerlikten başka eğitimi olmamış ve uzay çalışmaları hakkında bilgisi de yoktu. Zaten ilk aya gidiş ondan yıllar sonra 1969 yılında olduğuna göre sır gibi saklanan bu bilgileri bir yerden elde edemez. Dünyanın bir çok ülkesi petrolden köşeyi döndüğü halde bu büyük insan petrolün önemini görmeden istikbali göklerde nasıl görüyordu. Hava araçları yada füze çalışmalarından da bahsedemez, çünkü bu sektörler petrol gelirlerinin çok daha altında düşük masraflı alanlardır. Türkiye'de yıllardır yapılan araştırmalar sonucu sadece Raman bölgesinde bir miktar petrol çıkartılıyor. Yıllar sonra Diyarbakır'da petrol yok diyerek ve beton dökülerek kapatılan kuyudan bu gün kaliteli petrol olduğu da göz önüne alınınca, ülkemin üzerinde bazı kirli hesaplar döndüğünü görüyorum. Onun kurduğu siyasi partinin bu günlerde devleti yıkmaya çalışan kirli odaklar (Pkk, fetö ve gezi taraftarları) ile işbirliği yapmaya veya sempatizanlığına soyunduğuna göre taa başından itibaren (1919 ve sonrası) Osmanlı'yı yıkıp yeni bir düzen kurmaya çalışan birilerinin ekmeğine yağ sürmeye çalışıyor gibi. Dünya istikbali yerin altında bulmuş iken başkaları göklerde görüyor ise benim aklıma her şeyler geliyor artık. Son yıllarda (gezi olayları, fetö kalkışması ve Chp'nin siyasi temasları) yaşadıklarımızı da düşününce Osmanlı'dan sonra kurulan Türkiye Cumhuriyeti, Anadolu'yu yurt edinmiş olan Türklerin üzerine oynanan bir proje değil mi? Haklı mıyım sizce?
@Keykubad
@Keykubad 7 күн бұрын
Arkadaşım merhaba, öncelikle hiç bir siyasi parti ile işim olmaz. hiç bir siyasi görüşüde tutmuyorum. Atatürk hakkında çeşitli kitapları okumuş ve hayat hikayesini okumaya kitap buldukça bilgi edinmeye çalışan biriyim. Ayrıca Osmanlı ve öncesi tüm Türk devletlerinide seven biriyim. Neden bu sözüne takıldığınızı anlamadım. Mustafa Kemal bu ülkeye hizmet etmiş,ülkemizin kurulmasına öncülük etmiş liderimizdir. Bu yüzden şahsına ve yaptıklarına saygı duyuyorum. Ayrıca tüm silah arkadaşlarınıda seviyorum. Siz olayı komplo teorisi gibi anlatmışsınız. Bunlara gerek yok. Gereksiz yere sizinle tartışma yaratmak gibi bir niyetimde yok. yorumunuz için teşekkür ederim.
@Keykubad
@Keykubad 8 күн бұрын
Bu videoda, astrobiyolojinin heyecan verici dünyasına dalarak, çöl verniği ile ilgili ilginç bulguları ve bu bulguların uzayda yaşam arayışındaki önemini keşfediyoruz. 🔭 Astrobiyoloji Nedir? Astrobiyoloji, evrendeki yaşamın kökenini, evrimini, dağılımını ve geleceğini inceleyen disiplinlerarası bir bilim dalıdır. Bu bilim dalı, Dünya’daki yaşamın sınırlarını zorlayan ortamlarda incelemeler yaparak, uzayda yaşamın var olabileceği koşulları anlamamıza yardımcı olur.
@serdalozturk1197
@serdalozturk1197 12 күн бұрын
Can dostlarim kasimir etkisini hiçlik ve yokluk olarak gormeyin kasimir etkisini kutle ve enerji donusumu olarak gorun dusunun. bazi atom alti taneciklerin kutlesi yoktur ama enerjisi vardir . Kutleli cisimler enerjiye enerji de kutleye donusebilir boylece kutleye donusen enerji yok olurken enerjiye donusen kutlede yok olur yani enerji olur yani kutle enerji olur enerjide kutle olur karadelikler ve gorecelilik teoremi bu sekildedir. Size verdigim boru orneginde 3 litre suyun bir bolumu buharlasir boru icinde ve bir buhar basinci olusturur borunun agzinda bu buhar basinci cok dusuktur yok sayabiliriz cunku borunun ucu aciktir fakat borunun icindeki sifir basinçli su buharinin bir magnetik alan olusturdugunu ve bir magnetik frekans yani faz farki olusturdugunu bir radyoaktif basinç olusturdugunu unutmayalim bu faz farki ve dusuk frekans basinci su molekullerinin elektiron siplinlerini etkiler yani suyun elektiron dizilimini yukari dogru iter icinden elektirik akan bir telde hall kanununa gore elektironklar bir yone dogru itilir. Isinan asfalt genişler ve elektiron enerjiseviyeleri yukselir yani asfalttaki elektironlar sicaklikla bir ust seviyeye sicrar ayrica asfalttaki kimyasal baglar zayiflar. Ust enerji seviyesine cikan elektironlar ve genişleyen asfaltin kimyasal bagi sebebiyle su molekullerinin en zayif siplinindeki elektironu su molekulu vermek ister ve asfaltta bu elektironu almak ister borudaki buhar basinci ve buharin disari cikmasiyla boru icindeki su molekulleri boruda akan yeralti suyu pozitif yukle yuklenir cunku borudan su buharlasinca akar suyun kimyasal bagi degisir ve akarsu pozitif yukle yuklenirken boru nun icindeki serbest elektironlar tepenin icindeki sicak suyu iter. Boruda yaklasik 3 litrelik bir subuhari degeri vardir buda 3 litrelik suyu borudaki akarsudan iter ve tepeden 3 litre su tepeden asfalta sizan buhari takip edip asfaltta yogunlasir boylece 3 litresu boruya gitmeden tepeden asfalta sizar yani yogunlaşma ve yuk etkisi vardir. Iste size casmir etkisi dunyadan ve dogal😁😁😁😁😁😁😊😊😊😊😊😊😊
@serdalozturk1197
@serdalozturk1197 12 күн бұрын
Bu davranişlar birak karadeligi yeralti su tahliye borusunda bile olusuyor.
@serdalozturk1197
@serdalozturk1197 12 күн бұрын
,.Evet cekici kuvet 45 derece itici kuvet 120 dere casimir kuvetinden geliyor bunlarin belli yonleri ve belli salinimlari var.
@serdalozturk1197
@serdalozturk1197 12 күн бұрын
Evet sanal fotonlar yanlizca labaratuarlarda gercek fotona donuşmuyor fakat bu sadece evrende karadelikler icinde ozeldegil bunlar en basitinden dunyadada olusuyor kanadada yer alti sulari borularlan gollere aktarilir bir parkta geziyorum park yaklasik 4 metre bir tepelik ve yagmursulari 4 metre asagidaki gole borularlan aktariliyor bir suborusu agzindayim 4 metre tepenin asagisinda yaklasik 100 santim su borusunun ustunde bir yuruyuşyolu var asfalt asfalya guneşisigi vuruyor ve asfalt isiniyor ayrica tepeye guneşvuruyor ve yagmursuyu isiniyor ayrica yer altindan gole siziyor. Boru yatay ve borunun agzina yaklasik 25 santim taş cakillatikamislar ve boruda izgara var.( fareler boruya girmesindiye😅😅😅😅😅) borunun agzi 40 santim ve boru tepeden yatay borunun icinde 1 litre ile 3 litrelik yatay su ile dolmuş fakat borunun 20 santimi kapali 20 santimi acik ve yatayda bir su birikintisi olup 2 metre sonra su birikintisi boru icinde sifirlaniyor ve su akar halde yani borunun topraktaki ucunda aşagi dogru su akar halde ve basinç eksi yonde yani su toprak uctan asagi yonlu akiyor. Guneşin acisi yani konumu ile asfaltin toprakla yemas eden kismi belli sabit frekanstalar yani sabit isida ve sabit fazdalar sabit isi ve sabit faz norudan akan suyun isisiyla ayni yani akarsuyumuz toprakin icinden ilik cikiyor cunku tepe aşiri yuksek degil ve uer alti suyu tepeden sizdigi icin isinmiş ve frekans eşlemesi yani denklik isi denkligiylede esitlenince su borudan degil yepeden aniden asfalta siziyor yani tasiyor. Halbuki suyun normalde yercekiminin etkisiyle borudan asagi akmasi lazim borunun icindeki durgun halde olan 3 litre su sebebiyle su yercekimi kanununa meydan okuyor ve asfaltyan 3 metre su aktiktan sonra su akisi borudan devam ediyor ve asfalttan akan su yokoluyor yani hizla buharlasiyor asfalttan 3 metrekup su akarken borunun su akisinda bir azalma veya bir cogalma gorulmuyor. Borunun suakis hizi ve su miktari sabit kaliyor. Burda normalde butun suyun borudan nehre akmasi gerekir boru icindeki durgun su dalgasi asfalttan aşagida ve boru yaklasik 3 metre veya 5 diyelim iken boru yatay aşagidogru iken 3 litrelik durgunsu borunun bir iki metre icerisinde duzeliyor yani yatayda sifirlaniyor. Buda dunyada boylebir etki oldugunu bu etkinin evrende sadece kara deliklere ozel olmadigini bu etkinin boşluk dalga ve engel kavramlari ile kuantum magnetik alan kavramlarinin bir sebebi oldugunu gosteriyor
@azizcicek6761
@azizcicek6761 16 күн бұрын
Kullanım ömrü 7 yıl kardesim.kimse o kadar garanti vermez
@Desing.
@Desing. 21 күн бұрын
Mükəmməl ❤
@yaren7445
@yaren7445 21 күн бұрын
Güzeldi, tebrikler!🤍
@irfanx6530
@irfanx6530 23 күн бұрын
bu kitap lise müfredatına girmeli, herkes kendisini haklı görüyor ve tartışıyor, karşı cinsin psikolojisini tanımak sağlıklı ilişki kurmak için şart, bu tür konular öğretilmiyor halbuki aile kurmak ve sürdürmek kolay değil
@Keykubad
@Keykubad 23 күн бұрын
Merhaba ve hoş geldiniz! Bu podcast serisi, ilişkilerin gizemli dünyasına ışık tutmak için burada. John Gray'in ünlü kitabı "Mars'tan Kadınlar, Venüs'ten Erkekler" üzerine odaklanarak, ilişkilerdeki cinsiyet farklılıklarını anlama ve çözme yolculuğuna çıkıyoruz.
@Alwaysright42250
@Alwaysright42250 Ай бұрын
Kardeşim umarım istediğin yerlere gelirsin, bilime ve bilimi tanitanlara destegimiz sonsuz 🙏
@Keykubad
@Keykubad 23 күн бұрын
Merhaba,değerli vaktinizi ayırıp izlediğiniz ve yorum yazdığınız için çok teşekkürler.
@selcukakgun5024
@selcukakgun5024 Ай бұрын
Guzel duzenek olmuş.tam benim duzende.hocam bu katlanir yayli sele borusunu nerden buldun elektrikli bisikletime arıyorum uzun zamandır.
@irfanx6530
@irfanx6530 Ай бұрын
aklıma hemen dikdörtgen gezegen olabilir mi sorusu geldi, acaba iki gezegen birleşse ya da çekim anomalisiyle böyle bir şekil oluşur mu belki de vardır bunu asla bilemeyecek oluşumuz uzayı ne kadar az tanıdığımızı tekrar bana hatırlattı maalesef, bu kadar çok galaksi bu kadar çok yıldız ve gezegende kim bilir ne anomaliler oluşmuştur aklımıza bile gelmeyen
@Keykubad
@Keykubad 23 күн бұрын
Merhaba irfan bey; çekim kuvveti etkilerine göre bakmak lazım. Ancak tespit edebildiklerimiz hep elips şekilli, ileride bu tarz bir durumda olabilir. evren bizi her zaman şaşırtmaktadır. ben yeni bilgi öğrendikçe daha fazlasını bilmek istiyorum.
@GezginDeneyci
@GezginDeneyci Ай бұрын
ilk
@Keykubad
@Keykubad Ай бұрын
Bu videoda, uzayın en gizemli yapılarından biri olan Dikdörtgen Galaksilerin oluşumu hakkında derinlemesine bir keşfe çıkıyoruz! Dikdörtgen şeklindeki bu galaksiler, evrenin muazzam çeşitliliği içinde öne çıkan ilginç fenomenlerden sadece biridir.
@Porsuk_prime
@Porsuk_prime Ай бұрын
Şu anda mekanik olarak yapıldı kuantum Bilgi sayar fakat elektronik sisteme aktarıldığında bu devrim değil evrim olur
@Keykubad
@Keykubad Ай бұрын
Merhaba arkadaşlar, bu videoda GnomAD nedir ve genomik araştırmalar için neden önemli olduğunu anlatacağım. GnomAD, Genom Aggregation Database'in kısaltmasıdır. Bu veritabanı, insan genomunun farklı popülasyonlarında bulunan genetik varyasyonları derleyen ve kataloglayan bir kaynaktır. Milyonlarca bireyin genomunu içeren GnomAD, genetik araştırmacılar için büyük önem taşır.
@caglaraksu2821
@caglaraksu2821 2 ай бұрын
Firen sensörü var mi varsa nasil calisiyor bilgi verir misiniz
@irfanx6530
@irfanx6530 2 ай бұрын
kuantumu çözersek evrenin birçok özelliğini çözebiliriz ama anlayabilir miyiz bilmiyorum, cevaplar sormadığımız sorular olabilir, ölçemediğimiz ya da farklı ölçtüğümüz şeyleri tanımlayabilecek şuurda değiliz, evren anlayabileceğimizden daha farklı özelliklere sahip gibi görünüyor
@Keykubad
@Keykubad 2 ай бұрын
Merhaba ve hoş geldiniz! "Bilimin Sınırları" podcastine hoş geldiniz. Bu podcast, bilimin doğası üzerine derinlemesine bir keşif yolculuğuna çıkıyor. Bugün, dikkatimizi bir klasik olan Brian Ridley'nin "Bilimin Doğası Üzerine Soruşturmalar" kitabına çeviriyoruz. Kitap, bilimin sınırlarını ve doğasını anlamak için hayati öneme sahip temel soruları ele alıyor. Bilim, neyin bilgisidir? Bilimciler gerçekte ne yapar? Bilimin sınırları nerede başlar ve nerede biter?
@deryateneci2261
@deryateneci2261 2 ай бұрын
sen bir pers; TÜRKCE KONUSAN DINLEMEYE DEGMEZ
@enesaslan9187
@enesaslan9187 2 ай бұрын
Güneş bizi bu ışınlardan korurmu?
@hulusicanpolat6885
@hulusicanpolat6885 2 ай бұрын
çok güzel❤
@irfanx6530
@irfanx6530 2 ай бұрын
bence büyük donma teorisi doğru hatta evrenin dışına çıkıldığında donmuş evrenlerle karşılaşacağımızı düşünüyorum o zamana gelince belki teknolojimiz uzakta bir evren patlatmaya yeter de yaşama uygun bir evrene geçiş yaparız
@ekoloji757
@ekoloji757 2 ай бұрын
14 lokma var mı
@Keykubad
@Keykubad 2 ай бұрын
merhaba var.
@Keykubad
@Keykubad 2 ай бұрын
Büyük Donma Teorisi, doğanın ve evrenin derin sırlarını çözmeye çalışan bilim insanlarının dikkatini çeken önemli konular arasında. Öncelikle, Buz Devri kavramını ele alalım. Bu terim, Dünya'nın geçmişinde yaşadığı soğuk dönemleri ifade eder. Ancak, bu soğukluk neyin sonucudur? İklim değişikliği mi, yoksa daha büyük bir kozmik süreç mi?
@BlacckMaskk
@BlacckMaskk 2 ай бұрын
Abi 45-60km/h gine menzil de 45-60 gibi bir bisiklet markasi modeli biliyor musun. Paylaşırsan sevinirim.
@hzrkarala
@hzrkarala 2 ай бұрын
15:23 Nelson?
@irfanx6530
@irfanx6530 2 ай бұрын
hasta haliyle bilim insanı olmak isteyenlere ilham verdi, kendini bilime adadı, ülkemizde yaşasa heykeli dikilirdi, caddelere ismi verilirdi, karadelik denilince ilk akla gelen isim oldu, modern bir einstein kadar popülerdi, başarılı insanlara nasıl davranılması gerektiği tüm dünyaya gösterildi, insanlar ona saygı ve sevgi gösterdi, oturduğu yerden bilime yön verdi, çocuklara okutulması gereken bir biyografi sergiledi
@Keykubad
@Keykubad 2 ай бұрын
Merhaba irfan bey; evet her zorluğa rağmen hayatta kalıp son anına kadar insanlığa faydalı olunabileceğine çok güzel örnek olduğunu söyleyebilirim. Zekasını ve bilgisini sergileyen nadir bilim insanlarından biridir. Yeri geldiğinde bilimi halkında anlayacağı dile çevirerek aktarmayı başaran nadir insanlardan biridir. Saygıyla anıyorum.
@dorukdenkel
@dorukdenkel 2 ай бұрын
Aristoteles amacın (telos) varolan şeyin doğasından kaynaklandığını öğretir. “Ağaç olmak amacı kozalağın doğasında var” der. Kozalağı oluşturan münferit unsurlar ve onları oluşturan münferit unsurlar diye açık uçlu olarak bütün varlık münferit şeylerin kendi doğalarından kaynaklanan amaçlarına yönelmelerinden meydana gelir. Buna terim olarak immanence denir. Araştırabilirsiniz. Yani orada amaç denilen var olan şeyin kendinden kaynaklanır. Başka bir yerden gelmez. Aristoteles’in nedensellik teorisi yok. Bugün anladığımız “neden” sözcüğünü kullanmak akıl karıştırıyor. Orada söylediği değişimin dört açıklaması olduğu. Bu açıklamalar münferit şeyin doğası itibarı ile “her zaman veya genellikle” geçerli olur. Ama “mutlaka” geçerli olmaz. Yani kesin bilgi (episteme) bu açıklamalarla elde edilmez. Bunlara gerekli dikkat verilmeden Aristotelesçi biyoloji gibi noktalara ulaşmak anlatılandan hiçbir sonuca varmama sonucunu doğuruyor. İdealistler (Leibniz, Descartes) ve şüpheciler (Kant, Hume, Darwin) bakımından telos konusu baştan belli zaten.
@Keykubad
@Keykubad 2 ай бұрын
Merhaba verdiğiniz ek bilgiler ve açıklamalar için çok teşekkür ederim. ilgilinize ve zaman ayırıp dinlediğiniz içinde ayrıca teşekkür ederim.
@irfanx6530
@irfanx6530 3 ай бұрын
en sonunda akıllı ilaçlar çıkacak gibi duruyor, mikropları öldürmek için yapay zekalı yarı canlı antibiyotikler kullanılması mecbur olacak gibi, her gün yutacağımız bu ilaçlar hastalığın ilk çıktığında tespit edip etki edecek ve yayılmasını önleyecek belki de uzaylılar bu tür günlük ilaç alımı yapıyorlardır
@Keykubad
@Keykubad 2 ай бұрын
Merhaba İrfan Bey; çeşitli gelecek teknolojiler antibiyotik yerine farklı yöntemler çıkarabilir. CRISPR teknolojisi gelişirse sanırım çok daha kapsamlı işler yapabiliriz. Ancak bu durumda etik kurallar çok sıkıntı çıkaracaktır. İnsanların dna dizilimleri güvenli bir şekilde depolanması gerekebilir. Her teknoloji çeşitli sorunlar ile gelir. Umarım çok iyi teknolşojiler geliştirebiliriz. İnsan sağlığı çok önemlidir.
@Orkhan94
@Orkhan94 3 ай бұрын
Burada pb oynasak nasıl olur acaba 😂 3 bin fps
@Keykubad
@Keykubad 2 ай бұрын
:)
@Keykubad
@Keykubad 3 ай бұрын
Merhaba herkese! Bu videoda, günümüzde giderek artan bir sağlık tehdidi haline gelen süper mikropları ele alacağız. Antibiyotiklerin yaygın kullanımı ve kötüye kullanımı sonucu, bakterilerin direnç geliştirmesiyle ortaya çıkan bu tehlikeli canavarlar, tıbbi tedavide ciddi bir zorluk oluşturuyor.
@mustafakemaltuzun3194
@mustafakemaltuzun3194 3 ай бұрын
Emeğinize sağlık ayrıntılı anlatımınız ve linkler çok iyi olmuş 👏👏
@Keykubad
@Keykubad 3 ай бұрын
Merhaba rica ederim.
@ozguraltunkaya
@ozguraltunkaya 3 ай бұрын
Ürün linkini yazar mısınız
@irfanx6530
@irfanx6530 3 ай бұрын
zaman çok ilginç bir olgu, kuantum gibi tam olarak anlayabilmemiz biraz zor gibi, zamanın doğasındaki değişimin sebebi nedir, zaman kontrol edilebilir mi, kişiye ve duruma göre farklı algılaması beyinsel bir süreç olduğunu mu gösteriyor, evrenin farklı bölgelerinde farklı akması etkilenebilir bir olgu olduğunu gösteriyor mu, çok soru var cevaplanması gereken, zamanı bir formülle yazdığımızda onu tam olarak açıklamış olamayız bence
@Keykubad
@Keykubad 3 ай бұрын
Merhaba irfan bey; zaman evrenin bütününde değişken olması aktığını ve görelilikte ki gibi bir boyutsal tarafa sahip olduğunu gösteriyor. Kuantum düzeyinde zaman olgusu hesaplanabilir ve zamanın kuantum bazlı durumu anlaşılırsa sanırım bir çok soruya cevap bulmuş oluruz. Çünkü büyük patlamaya gidemiyoruz. Ancak kuantum fiziği ile mikro dünya etkilerine bakabiliriz.
@Keykubad
@Keykubad 3 ай бұрын
Carlo Rovelli'nin ustalıkla kaleme aldığı "Zamanın Düzeni", zamanın gizemlerini keşfetmek için sıradışı bir rehber sunuyor. Rovelli, modern fizik ve felsefenin derinliklerine inerek zamanın doğasını anlamaya çalışıyor. Kitap, evrenin temelinde yatan zaman kavramını anlamak için sorgulayıcı bir yolculuğa çıkıyor. Rovelli'nin akıcı dili ve derin felsefi bakış açısı, okuyucuyu Einstein'ın görelilik teorisinden kuantum fiziğine, zamanın birbirinden farklı boyutlarına uzanan bir yolculuğa çıkarıyor. "Zamanın Düzeni", zamanın özünü sorgulayan herkes için zorlayıcı ve aydınlatıcı bir okuma sunuyor.
@BestFm-jo5hw
@BestFm-jo5hw 3 ай бұрын
Merhaba 60-70 kg civarında biri için 30dk civarı sürüşlerde yormayacak ve genital bölgeleri rahatsız etmeyecek bir sele önerir misiniz? Bisikletim alfa romeo r2
@irfanx6530
@irfanx6530 3 ай бұрын
eski ilaçlar, tecrübe içeren formüller içerse de genellikle plasebo etkisi olduğu düşüncesindeyim, çünkü her ilaç herkese aynı etkiyi yapmaz ve hastanın başka bir hastalığı varsa yan etkisi de olabilir, insanın iyileşeceğine dair pozitif düşüncesi eğer hastalık çok ağır değilse kişinin tedavisine etki eder, bu tür ilaçlar da kişinin bu düşüncesine katkı verir
@Keykubad
@Keykubad 3 ай бұрын
Merhaba irfan bey, günümüz incelemelerinde kullanılan şeylerin ufak bir kısmı yararlı bulunmuş plasebo etkisi olması yüksek ihtimal olabilir. Ancak günümüz tıbbında gelişimlerin antik çağ ile atıldığı kesindir.
@karasovalye1408
@karasovalye1408 3 ай бұрын
Adamların hepsi yaşıyor kardeşim hemde aynı isimlerle ABD de bununla ilgili program yapıldı . Aynı suratlar aynı isimler hayatlarına devam ediyor. Nasanin yazdığı hikayelerden biri bunlarda. Roketin içi boş
@Keykubad
@Keykubad 3 ай бұрын
Merhaba dostlar! Bu video, uzay tarihinin en büyük trajedilerinden biri olan Challenger Faciası'nı ele alıyor. 28 Ocak 1986'da, Amerika'nın gökyüzündeki parlak hayalleri, Uzay Mekiği Challenger'ın patlamasıyla karanlık bir günde son buldu. O gün, yedi cesur astronot, uzaya gönderilen Amerika'nın 25. Uzay Mekiği görevi için yola çıktı. Ancak, sadece 73 saniye sonra, milyonlarca insanın gözleri önünde, Challenger'ın fırlatılmasından sonra yaşanan felaket bir an içinde her şeyi değiştirdi.
@onur94846
@onur94846 3 ай бұрын
Aya çıkma olayı gibi bu olayda çelişki dolu
@mustafabags69
@mustafabags69 3 ай бұрын
bu olayın tam videosunu izlediğinde aracı izleyen insanların birbirinden alakasız tepkiler verdiğini hatta bazılarının güldüğünü görebilirsin. ayrıca yıllar sonra yapılan bir videoda bu insanların hayatta olduğunu anlayabilirsin. şimdi sen benziyor olabilirler diyeceksin ama insanların diş yapıları, çene yapıları,boyları, hatta benlerinin yerleri bile aynı.sadece biraz daha yaşlanmışlar. buyur burdan yak. apollo görevlerinden sonra neden hiç aya gitmedik diye sorulan Nasa yetkilisinin ' o döneme ait bütün bilgileri kaybettik' dediği röportajı görmüşsündür.yani eski hesap makineli casio saatin kapasitesine sahip uzay mekiğiyle gidiliyor (hala radyasyon kuşağını nasıl geçtiklerini açıklayamıyorlar ama ) fakat quantum bilgisayarlı tenekelerle gidilemiyor. inanılır bir şeymi? çin gitti geçenlerde, nereye Ayın karanlık yüzüne ,yani dünyadan görünmeyen yüzüne. uyanık adamlar görünen yüzüne gitmek biraz riskli. riskinin ne olduğunu anlatabilmişimdir umarım. bu adamların dediği şeylere çok da inanmamak lazım bence
@user-lp2gg5tj2n
@user-lp2gg5tj2n 3 ай бұрын
abi çok teşekür ederim ❤😊👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
@Keykubad
@Keykubad 3 ай бұрын
rica ederim ben yorumunuz için teşekkür ederim.
@irfanx6530
@irfanx6530 3 ай бұрын
çok üzücü bir olay ama ders alınması önemli olmuş, sonuçta araba ve uçak kazaları da oluyor, mekanik ortamlarda kaza riski her zaman var buna takılıp uzay seyahatlerini askıya almak zaten çok abartılı olurdu o zaman uçağa da binmeyelim denmesi gerekirdi
@Keykubad
@Keykubad 3 ай бұрын
Merhaba irfan bey, üzücü bir olay ancak alınan dersler uzay seyahatleri daha iyi konuma getirmiştir. Bu faciayı astronot kitaplarında özellikle Chris hadfield kitabında okudum. gerçekten ölen kişilerin aileleri çok zor durumlar yaşamışlar. şuan bir çok seyahatin güvenli olması edinilen tecrübeler ile ilgildiir.
@Keykubad
@Keykubad 3 ай бұрын
Merhaba dostlar! Bu video, uzay tarihinin en büyük trajedilerinden biri olan Challenger Faciası'nı ele alıyor. 28 Ocak 1986'da, Amerika'nın gökyüzündeki parlak hayalleri, Uzay Mekiği Challenger'ın patlamasıyla karanlık bir günde son buldu. O gün, yedi cesur astronot, uzaya gönderilen Amerika'nın 25. Uzay Mekiği görevi için yola çıktı. Ancak, sadece 73 saniye sonra, milyonlarca insanın gözleri önünde, Challenger'ın fırlatılmasından sonra yaşanan felaket bir an içinde her şeyi değiştirdi.
@Azranuraktas6161
@Azranuraktas6161 3 ай бұрын
Denizden su arıtmak daha risksiz
@Azranuraktas6161
@Azranuraktas6161 3 ай бұрын
Ameriikada eksi 45 derece soğuk yaşanması bulut tohumlama da ki mevsim değişikliğine bir önemli bir gösterge olabilir . Amerikada ne ölçüde yapmışlar. Nerde yapmışlar bunu bilmiyoruz ama eksi 45 letde olması düşündürücü