Είδαμε ότι με ΕΑΚ-ΕΚΩΣ και επάρκεια τοιχωμάτων >75% υπάρχει απαλλαγή από τον έλεγχο περίσφιξης των υποστυλωμάτων. Στον Ευρωκώδικα τι ισχύει; Υπάρχει κάποια αντίστοιχη απαλλαγή; Ευχαριστώ.
@nijosnikoladft91543 ай бұрын
Απο ιεκκ σε παίρνουν γιαα εργασία;
@ManChor-i1g5 ай бұрын
8:20 καλησπέρα φίλε μου. Στο 99% των περιπτώσεων οι ακάλυπτες κολόνες σε πυλωτές δεν είναι σοβατισμένες. Νομίζω ότι το ίδιο ισχύει και στη κολόνα που μετράς.
@avoumvakis5 ай бұрын
και τι κανουμε φιλε μου εμεις που χτισαμε μετα το 11 ? Ψαχνω τροπο να νομιμοποιησω καποια εξτρα τετραγωνικα αλλα δεν γινεται τιποτα . Εχεις καποια συμβουλη ?
@mziakou5 ай бұрын
Είστε μεγάλη έμπνευση και ειδικά για τους νέους μηχανικούς 🎉 Αναμένουμε σχετικό βιντεάκι με ΚΑΔΕΤ
@raveboy245 ай бұрын
καλημερα. ωραιο video. ποιο ειναι το μηχανημα Bosch ? καποιο link ?
@user-ol4jv5cm6m5 ай бұрын
Το χιούμορ σου μου έχει τινάξει τα μυαλά όπως ο ο νόμος 4495 του 17 Συνέχισε έτσι , εννοώ με το χιούμορ σου ( :') )
@euasiraki6 ай бұрын
καλησπερα σας, στην ουσια βαλατε το xml του Α' ΠΕΑ και τροποποιειται μονο το σεναριο του βαζοντας τις παρεμβασεις που θα γινουν? η αλλαζω τα υπαρχον συστηματα?
@alexisskiadopoulos45016 ай бұрын
But can you crop pdf without making xrefs?
@nikolaosgiannoulis11969 ай бұрын
Κατά τη μετακίνηση κουφωμάτων υπάρχει τρόπος οι τοίχοι να προσαρμόζονται ανάλογα;
@EVANGELOSS5410 ай бұрын
φιλοι μου απο τη στιγμη που η αρχικη επιταχυνση ηταν a0=0.07*1.75=0.1225 ή ακομα χειροτερα α0=0.07 και η νεα επιταγχυσνη α1=2.5*0.24/2.3 = 0.26 , ο λογος των τεμνουσων (στο πλατο) ειναι απο 2.12 εως 3.7 ... εσεις απο οτι ειδα την τεμνουσα βασης με το νεο συντελεστη την υπολογιζετε λαμβανοντας υποψιν την απομειωση λογο Ιδιοπεριοδου (φθινον κλαδος φασματος), ενω την τεμνουσα με τον παλαιο συντελεστη την υπολογιζετε στο πλατο του φασματος... το επιτρεπει αυτο το ΦΕΚ ???
@3drengineeringsoftware10 ай бұрын
Ευχαριστούμε για την παρακολούθηση του video. Η αρχική επιτάχυνση (υφιστάμενης μελέτης) = 0,04. Ο πολλαπλασιασμός της τέμνουσας που αναφέρετε, γίνεται μέσω της σεισμικής επιτάχυνσης agr, όπου λήφθηκε = 1,75 * 0,04. Μπορείτε να το βρείτε στο video στο (20:55). Για την νέα τέμνουσα βάσης, ορίστηκε στην καρτέλα του αντισεισμικού Τx = Ty = Τ1, έτσι ώστε να αντιστοιχεί στο πλατό του φάσματος και να μην γίνει απομείωση λόγω ιδιοπεριόδου. Μπορείτε να το δείτε στο video από το (18:10)
@EVANGELOSS5410 ай бұрын
@@3drengineeringsoftware στο 20.09 λεπτο φαινεται οτι η ταλαντουμενη μαζα ειναι 16516.44 kN και η Τεμνουσα (για τη νεα επιταχυνση) ειναι 3404.64 kN ... Που σημαινει επιταγχυνση 3404.64/16516.44 = 0.20g (οχι 0.26g) ... εξ αυτου θεωρησα οτι ο υπολογισμος της Τεμνουσας (με τη νεα επιταχυνση) ΔΕΝ εγινε στο πλατο του φασματος ! εχω καταλαβει κατι λαθος ???
@3drengineeringsoftware10 ай бұрын
@@EVANGELOSS54 Η σεισμική μάζα που λαμβάνεται υπόψη ισούται με Μόνιμα + Ψ2 * Κινητά, δηλαδή στο συγκεκριμένο παράδειγμα = 11.563,79 + 0,3 * 4.952,64 = 13.049,58. Επομένως, προκύπτει αντισεισμικός συντελεστής = 3.404,64 / 13.049,58 = 0,2609 όσο δηλαδή ακριβώς αναγράφεται στο τεύχος (20:09).
@EVANGELOSS5410 ай бұрын
@@3drengineeringsoftware εχετε απολυτο δικιο ! δεν ειχα προσεξει οτι στο 20.09 αναφερει μονιμα+κινητα (g+q) και οχι g+0.3q !
@paultsom669510 ай бұрын
Νομίζω οτι έχει γίνει ένα σφάλμα στον υπολογισμό του λόγου των σεισμικών τεμνουσών (22:49). Αφού υπολογίσουμε την τέμνουσα ( Ve ) με τον παλιό κανονισμό, βάση του ΦΕΚ θα πρέπει να πολλαπλασιαστεί με 1,75 ώστε να βρούμε τον παρανομαστή του λόγου σεισμικών τεμνουσών ( Ve,u).
@EVANGELOSS5410 ай бұрын
και παλι δεν θα εβγαινε , ο λογος με αρχικη α=0,07*1,75 γινεται 1.68>1,35
@3drengineeringsoftware10 ай бұрын
Ευχαριστούμε για την παρακολούθηση του video. Ο πολλαπλασιασμός της τέμνουσας που αναφέρετε, γίνεται μέσω της σεισμικής επιτάχυνσης agr, όπου λήφθηκε = 1,75 * 0,04 (επιτάχυνση αρχικής μελέτης). Μπορείτε να το βρείτε στο video στο (20:55)
@paultsom669510 ай бұрын
Σας ευχαριστώ για την επισήμανση@@3drengineeringsoftware . Συγχαρητήρια και για τα βίντεο που ανεβάζετε. Πιστεύω οτι παρακολουθούνται ευχάριστα, από παλιούς και νέους συναδέλφους, δίνοντας αρκετές χρήσιμες πληροφορίες.
@leandroskalogerakos713510 ай бұрын
προς στιγμήν τσίμπησα με τις λ(ι)οσιών😆😆😆
@gprojekt10 ай бұрын
Έκανα λάηκ κ σαμπ μόνον γι' αυτό. Δυνατό.
@eoanmo6259 Жыл бұрын
Εγώ που δεν είμαι μηχανικός έρχομαι για τα λογοπαίγνια.
@ΜΙΧΑΗΛΚΑΤΣΙΠΗΣ-δ4ω Жыл бұрын
Συγχαρητήρια!
@SakisChatzidakis Жыл бұрын
Κρήτη?
@nikosmilonas1084 Жыл бұрын
Μπραβο! Είναι μως δυνατή η παρακολούθηση του σεμιναρίου από μακρια μέσω η/υ
@engi0147 Жыл бұрын
Τελειο βίντεο!!
@giannisf1973 Жыл бұрын
Συγχαρητήρια για την παρουσίαση
@raveboy24 Жыл бұрын
Ωραια παρουσιαση! εχει βγει manual επισης?
@Georgos-L Жыл бұрын
Είναι δύσκολο να κάνετε μία κανονική παρουσίαση του προγράμματος;
@LordPrutsikas Жыл бұрын
Ευχαριστώ για την σειρά βίντεο, είναι σίγουρα μια πολύ καλή βοήθεια. Η ουσία είναι οτι στην Ελλάδα δεν υπάρχει χώρος για νέους Μελετητές που θέλουν σταδιακά να αναπτυχθούν και να ανεβαίνουν σε γνώσεις και σε επίπεδο με φυσιολογικό τρόπο. Είτε πρέπει να έχεις στρωμένη δουλειά και κύκλωμα υποστήριξης ή να είσαι hyper genius ο ένας στους 1000 και να ξέρεις "τα πάντα όλα" είτε σε τρώει η μαρμάγκα! Εγώ πραγματικά αμφιβάλλω αν το μεγαλύτερο ποσοστό Ελλήνων Μηχανικών μπορούν να ερμηνεύσουν σε κάποιο καλό βάθος τα αποτελέσματα των Μελετών τους!!! Οι Δυναμικές Μελέτες τους βασίζονται σε χωρικές εξιδανικεύσεις με τεράστιο output δεδομένων και πάρα πολλές αλληλοεμπλοκές που για να μπορέσεις να τα εκπροσωπήσεις και να τα φέρεις σε αρμονία και με την μελέτη εφαρμογής πρέπει να έχεις τουλάχιστον 10 χρόνια εντατικής εμπειρίας στον τομέα! Επίσης αν λίγο ξεφεύγουμε απο τα συνηθισμένα έργα όπως γίνονται στην Ελλάδα και υπάρχουν διαφοροποιήσεις που το αυτοματοποιημένο πρόγραμμα δεν τις αντιμετωπίζει οι περισσότεροι σηκώνουν τα χέρια ψηλά!! Και αυτό είναι το πρόβλημα, παράγουμε μηχανικούς Μαιμού που "ξέρουν" μόνο Μπετό! Σε έναν κόσμο που αλλάζει, που οι ξύλινες κατασκευές στο εξωτερικό κάνουν θράυση και η οικολογία είναι στο προσκήνιο εμείς κοιμόμαστε και φτιάχνουμε ακόμα τερατουργήματα. Αμφιβάλλω επιπλέον αν κάποιος ελέγχει τις Μελέτες στην Ελλάδα όπως γίνεται στο εξωτερικό, οπότε τι κουράζεστε..... Για να ελεγχθεί ΙΣΩΣ εδώ Μελέτη σημαίνει οτι έχει γίνει κατάρρευση και χάθηκαν ζωές! Στην Ελλάδα επιπλέον υπάρχει έλλειψη πρακτικής στον τομέα μας βιβλιογραφίας, πολλά από τα εγχώρια προγράμματα έχουν λογική "μαύρου κουτιού" σύν οι εταιρείες δεν σε προσλαμβάνουν αν δεν έχεις εμπειρία! Πρόσθεσε και το μπάχαλο με την νομοθεσία και το οτι οι νόμοι αλλάζουν συνεχώς και το μίγμα είναι εκρηκτικό για έναν νέο. Συμπέρασμα, αν δεν έχεις μπάρμπα που να σε καθοδηγεί....πολύ δύσκολα στο Ελλαδιστάν....
@LordPrutsikas Жыл бұрын
Για να μην υπάρχουν παρεξηγήσεις, απαλλαγή από αντισεισμικό έλεγχο σημαίνει δηλαδή οτι υπολογίζω την κατασκευή μόνο για κατακόρυφα φορτία και άνεμο;
@agelidis.vasilis Жыл бұрын
Καλως ηρθες Ελλαδα δασκαλε
@nikolasc4142 Жыл бұрын
Παιδιά Εξαιρετικο βίντεο παρουσίαση και ανάλυση Από Κύπρο είμαι και σας γράφω καθότι επιθυμώ να συνεργαστώ μαζί σας. Στείλτε μου σας παρακαλώ τηλέφωνο επικοινωνίας. Σας Ευχ
@MICMESS59 Жыл бұрын
Mικτό σύστημα π.χ. τοιχοποιίας και υποστυλωμάτων ενσωματωμένους ή μεμονωμένους , με δοκούς επιδέχεται το πρόγραμμα και τα επιλύει στατικά-αντισεισμικά ???
@AntoTsiv Жыл бұрын
Το βίντεο είναι πάρα πολύ βοηθητικό. Ειδικά τα μέρη της αυτοψίας και γεωμετρικής αποτύπωσης και τα μηχανικά χαρακτηριστικά υλικών, βοηθούν στην σωστή σειρά που πρέπει να γινει η δουλειά.
@user12355 Жыл бұрын
ΚΑΝ.ΑΠΕ
@athinamestous9571 Жыл бұрын
Εξαιρετική δουλειά. Ευχαριστούμε για όλα τα άψογα βιντεάκια.
@aggelostheodor2568 Жыл бұрын
Η τεχνη ειναι οπως και η ιδια Ζωη , εχει να κανει με τον τροπο που πρεπει να βλεπουμε τα πραγματα!
@ΑΛΕΞΑΝΔΟΣΤΣΙΠΑΣ Жыл бұрын
πολύ καλή η προσπάθεια σας και με ωραίο χιούμορ- συνεχίστε το έργο σας, μας βοηθάει πολύ και συγχαρητήρια στην ομάδα σας, πάμε για πρωτάθλημα
@3anthos Жыл бұрын
Χρειαζόταν κατι τέτοιο!!
@kozac6202 Жыл бұрын
Συγχαρητήρια για το άρτιο σε όλα τα επίπεδα αποτέλεσμα αλλά και για την δημιουργική σας διάθεση.
@Mixalismi2 жыл бұрын
Καλησπέρα συγχαρητήρια. Δεν έχει σημασία η ύπαρξη ή μη διαφράγματος στη στέψη? Αν αντί πλάκας υπάρχει στέγη ισχύει και πάλι η απαλλαγή?
@manaraslespaul2 жыл бұрын
Ο έλεγχος υπεραντοχής ορόφου σε πλαισιακό φορέα πως γίνεται? Ευχαριστώ.
@mariapap20332 жыл бұрын
Τα θέσει κοντά υποστυλώματα πως αναγνωρίζονται στο λογισμικο;
@pradedtoxicsquad19952 жыл бұрын
Годно
@Georgos-L2 жыл бұрын
Μειονέκτημα του προγράμματος ότι δεν έχει οδηγίες στα Ελληνικά.
@Georgos-L2 жыл бұрын
Καλή συνοπτική παρουσίαση, αλλά κάθε αλλαγή εικόνας, θα μπορούσε να είναι ένα ολόκληρο βίντεο, αν θέλαμε καλή ανάλυση των λεγομένων.
@kostasatha905620 күн бұрын
webinar ειναι να εξηγησει τα βασικα , αν θες αναλυση ξαναπηγαινε στο πολυτεχνειο
@TheLifeinGreece2 жыл бұрын
Ωραίο βίντεο αλλά αυτός ο ήχος που ακούγεται είναι ενοχλητικός
@harmoniagarden93432 жыл бұрын
Happy new year my dear Hercules
@indiandefence67903 жыл бұрын
ΑΑΑΧ Ηρακλη ! Πως περασαν τοσο γρηγορα τα χρονια ? <3 !
@ΑποστολοςΚουγιτακης3 жыл бұрын
ναι οντως ειναι αθλος να πεις χρονια πολλα με ολα αυτα που συμβαινουν και να μην σε παρει με τις πετρες..μονο ο ηρακλης θα μπορουσε..αχαχα
@giannisf19733 жыл бұрын
Καλά Χριστούγεννα
@stavros911t3 жыл бұрын
Πολιτικοί και κανονικότητα. Πολιτικοί και χρήμα. Αν τα πρώτα μέλη είναι ίσα σημαίνει και τα δεύτερα μέλη είναι ίσα δηλ. Κανονικότητα και χρήμα. Άρα μάλλον δεν είναι ίσα τα πρώτα μέλη.
@mariasfiriala38663 жыл бұрын
ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΔΟΥΛΕΙΑ.
@giannisf19733 жыл бұрын
Συγχαρητήρια για την παρουσίαση
@FUNTULAC3 жыл бұрын
δεν εχω καταλαβει πρεπει να εχεις το autoCAD για να δουλεψει η ειναι αυτονομο?
@3drengineeringsoftware3 жыл бұрын
Καλησπέρα σας, το progeCAD αποτελεί εναλλακτική αυτόνομη πλατφόρμα του AutoCAD, έχει κόστος 252 Ευρώ + Φ.Π.Α και δεν απαιτεί κάποιο άλλο σχεδιαστικό.
@panagiotisrovithis6153 жыл бұрын
Αντι να σβήνετε τα σχόλια, να παραθέτετε τεκμήρια για τα λεγόμενά σας. Ειδάλλως οδηγείται ο οποιοσδήποτε στο συμπέρασμα ότι δεν κατέχετε αυτό που παρουσιάζετε.
@3drengineeringsoftware3 жыл бұрын
Αγαπητέ κ. Ροβίθη, θέλετε παρακαλούμε να μας ενημερώσετε σε τι ακριβώς αναφέρεστε, διότι δεν διαγράφτηκε ποτέ κάποιο σχόλιο σε αυτό ή σε οποιοδήποτε άλλο βίντεο μας.
@panagiotisrovithis6153 жыл бұрын
@@3drengineeringsoftware Αναφέρομαι στο σχόλιο που είχα κάνει στο οποίο σας ζητούσα να μου υποδείξετε το ακριβές εδάφιο του κανονισμού του ΕΚ8 όπου ρητά αναφέρει ότι σε περίπτωση μεικτού συστήματος ισοδύναμου τοιχωμάτων, απαλλάσσεται ο χρήστης απο την απαίτηση ελέγχου σε ικανοτικό. Μερικές ώρες αργότερα το σχόλιο δεν υπήρχε, εξ' ου και το ανωθεν σχόλιό μου.
@3drengineeringsoftware3 жыл бұрын
@@panagiotisrovithis615 Ως προς το ερώτημα σας, θα πρέπει να ανατρέξετε στην Παρ. 4.4.2.3 (4) του Ευρωκώδικα 8.
@stavros8083 жыл бұрын
καλησπερα , που θα. μπορουσα να επικοινωνησω για να παραλαβω το προγραμμα που κερδισα ?