28:29 deki sorunun cevabı sorun yaşar olmalı. Üretimi teknokentin dışında yapılabileceğine dair bana bir metin yada kanıt gösterirseniz bizde aydınlanalım.
@ersanoz68026 ай бұрын
Faturayı adam gun olarak kesebilirsiniz, proje onayı kaç kişi ile geçtiyse o kadar istihdam üzerinden teşviklerden yararlanabilirsiniz, kdv desteğini de proje ile ilişki kurulabiliyorsa tamam, kurulamıyorsa normal kdv, proje ile ilişkisi olmayanlar yararlanamaz, sonradan kişi eklenecekse proje revize gerekir, bir sürece tabi olur vs
@whassup3926 ай бұрын
Tekrar merhaba Ersan Bey, dönüşleriniz için çok teşekkür ederim. Onaylanan projede kişi sayısı dolayısıyla projede çalışan ancak kotaya dahil olmayan personel için karşı tarafa KDV dahil fatura kesiliyor. Anladığım kadarıyla, diğer teşviklerde ilgili çalışanın onaylı projede yer alması gerekiyor (SGK, KV teşvikleri gibi). KDV meselesi özelinde de benzer bir durum söz konusu mu? Yani, personel onaylanan projede yer almıyor olsa bile, yine de aynı projede Ar-Ge çalışmaları yapıyorsa, kesilen faturada KDV istisnasından faydalanabilir mi?
@salihd419816 күн бұрын
Hocam bu konuda detaylı eğitim dediniz, ben de yeni smmm oldum bu konuları öğrenmek istiyorum neler yapmam gerekir
@whassup3926 ай бұрын
Merhaba Ersan bey verdiğiniz değerli bilgiler için teşekkür ederim.Teknopark tarafından onaylanmış bir proje üzerinden bir firmaya yazılım hizmeti sunulması ile ilgili birkaç sorum olacaktı.Faturayı adam gün sayısı üzerinden kesebilir miyim? Teknopark'ta onaylanmış projede belirlenen kişi sayısından daha fazla çalışan varsa, KDV istisnası kapsamında olmayan diğer çalışanlar için (onaylı projede belirtilen kişi sayısını aşanlar) KDV'li fatura kesmem gerekiyor mu?
@mustafaerun Жыл бұрын
mükellef ciroya göre vergilendirilmeli. sahte belgeler ile kâr tespiti engellenebilir. fatura kesiyosan para da kazanıyosundur. kimse gelir elde etmediği işi yapmaz. cironun en az 3te1i kadar kazanç sağlamayan müteşebbis o işi yapmaz zaten ki bu en kötü oran örneği. fatura kesme zorunluluğunu da denetimleri arttırarak gayet de çözebilirler. sadece gv-kurum vergisini ciroya göre alırsak mükellef kdv açığını kapatabilmek için mecburen fatura talep edecek. kdv gelirinden feragat edip gv-kurum geliri arttırılmalı
@suayipozdenguven4890 Жыл бұрын
Vergi adaleti için kesinlikle gelire endeksli vergi alınmalı. Sadece büyük firmaların açıkladığı kar zarara göre değil ortakların mal varlıklarına göre de vergi alınmalı.
@pholiepp Жыл бұрын
Harika yorumlamışsınız teşekkürler...
@ersanoz6802 Жыл бұрын
Yorumlar ve sorular için çok teşekkürler, bana veya selçuk beye mail yoluyla ulaşırsanız daha sağlıklı iletişim kurabiliriz (mesajları geç gördüm, lütfen kusura bakmayın)
@serdarkoseoglu9531 Жыл бұрын
hocam keşke slaytı bizimle paylaşsanız
@ekonomitrendleri Жыл бұрын
Slaytları internette bulabilirsiniz.
@sayitaltkat71462 жыл бұрын
Ama ses gelmiyor
@sultancevher8612 жыл бұрын
Çok bilgilendirici oldu emeğinize sağlık
@ekonomitrendleri Жыл бұрын
Biz teşekkür ederiz ilginize
@fatihaltuntas33752 жыл бұрын
Dünyanın gündemi olan konuda değerli yorumlarınızı dinlemek memnuniyet verici. Teşekkür ederim.
@alikorkmaz58962 жыл бұрын
Üstad sesinizi duymak ne güzel,başarılarınızin devamını dilerim😊
@ersanoz68022 жыл бұрын
Çok teşekkürler
@nadirecan11273 жыл бұрын
Hocam teknokent de çalışan personeller işkur teşviklerinden de faydalanabilir mi 6111 17103 teşviklerinden faydalanabilir mi
@nadirecan11273 жыл бұрын
Hocam bu merkezlerde çalışan personeller işkur teşviklerinden de faydalanabilir mi ayrıca 6111 17103 teşvikleri ile işe alınabilir mi
@ekonomitrendleri Жыл бұрын
Yararlanabilirler. Teknokentte bulunmak başka bir teşvikten yararlanamayacağınız anlamına gelmez.
@esmerdansmanlk95143 жыл бұрын
Merhaba, Bir yazılımın (A projesi) maliyetinin %30 lık kısmı teknokent dışında %70 lik kısmı ise teknokentte oluşmuştur ve Toplam maliyetin 100 tl olduğu düşünüldüğünde (ilk proje bitmiş ve firma teknokentte başka bir yazılım projesine (B) devam etmektedir.) Firma A projesinin teknokent bünyesindeki satışından 100 2. yıl satışından ise 200 tl gelir elde etmiştir. Bu durumda firma A projesine ilişkin olarak elde ettiği gelirin ne kadarını yıllar itibariyle istisna kapsamında gösterecektir.
@ekonomitrendleri Жыл бұрын
Teknoloji Geliştirme Bölgelerinde faaliyet gösteren gelir ve kurumlar vergisi mükelleflerinin, münhasıran bölge içerisindeki yazılım, Ar-Ge faaliyetleri nedeniyle elde ettikleri kazançlar 31.12.2023 tarihine kadar gelir ve kurumlar vergisinden muaftır.
@saadettintek2 ай бұрын
%30 luk maliyetin detayı nedir acaba? Analiz mi , test mi yoksa üretim sürecinin bir kısmı mı ? Projeye doğrudan ilişkili bazı maliyetlerin tamamı indirim konusu olabiliyorken bazı maliyetler maalesef olamıyor.
hocam peki kurumlar vergisi neden eleştirilmektedir
@franklindelanobluth18064 жыл бұрын
Hocam gözünüzü seveyim derslerinizi paylaşın, çok severek dinlerim
@mazlumveysikarani87464 жыл бұрын
Ağzınıza sağlık hocam 👍
@alikorkmaz58964 жыл бұрын
Hocam sizi dinlemeyi özlemişim,saygılarımla
@AA-ju3xh4 жыл бұрын
Çok teşekkürler hocam. Saygılar
@ersanoz68024 жыл бұрын
Eğitimin slaytlarını www.acaport.com dan indirebilirsiniz
@seymaakcan76834 жыл бұрын
Evde finaller bitince izleyip şapkamı havaya firlatacağım hocam 🎓🎓🎓🎓
@alparslanylmaz74154 жыл бұрын
Merhabalar sağlıklı günler 2 dakikanızı ayırırsanız size minnettar olurum sorum uzlaşma ile arabuluculuk, müzakere veyahutta hakem-bilirkişilik gibi diğer müesselerin ortak veya ayırıcı özellikleri nelerdir?
@franklindelanobluth18064 жыл бұрын
çok geniş bir soru
@ersanoz68024 жыл бұрын
Merhaba; Mükellefler, incelemenin başlamasından, inceleme ile ilgili son tutanağın düzenlenmesine kadar süre içerisinde her zaman tarhiyat öncesi uzlaşma talebince bulunabilirler. Uzlaşmanın Sonuçları: Uzlaşma sonucunda düzenlenmiş olan tutanaklar kesindir.ve yetkili vergi dairesi tarafından gerekli işlemler hemen başlatılır. Uzlaşma sağlanmış ve tutanakla tespit edilmiş hususlar için dava açılamaz ve hiçbir şekilde şikayette bulunulamaz. Üzerine uzlaşma sağlanan vergi ve cezaları için indirim hakkından yararlanılamaz. Eğer uzlaşma sağlanamamışsa vergi dairesinden gelen inceleme raporunda ki matrah ya da matrah farkı üzerinden tarh işlemi başlatılır. Eğer uzlaşma sağlanamamışsa vergi dairesince yapılacak tarhiyata karşı, mükellefin tebliğ tarihinden itibaren 30 gün içerisinde yargı ve idari yollara başvuru hakkı vardır.Ama tabi ki bu duruma tarhiyat sonrası uzlaşma hariçtir. Verginin tarh edilmesi ve ilgili cezaların kesilmesi işleminden sonra mükellefin başvuru yolunun açık olduğu uzlaşmaya tarhiyat sonrası uzlaşma denir. Uzlaşmanın Sonuçları: Uzlaşma sağlandığı takdirde düzenlenen tutanaklar kesindir , üzerinden uzlaşılan ve tutanakla tespit edilen durumlar için dava yolu kapalı olup hiçbir merciye şikayette bulunulamaz. Uzlaşma sağlanamadığı durumlarda, mükellef uzlaşma talebinde bulunduğu vergi ve vergi ziyaı cezası için yargı yoluna başvuruda bulunabilir. Mükellef uzlaşma görüşmelerinin sonunda tarhiyata karşı ya uzlaşma ya da cezalarında indirim talebinde bulunabilir.İkisinden birlikte faydalanamaz.Mükellef eğer vade bitiminden 3 ay içinde ödeme yapacağını bildirirse o zaman; vergi ziyaı cezası ilk kez kesilecek ise yarısı, sonrakiler için 1/3 ü , usulsüzlük ve özel usulsüzlük cezalarında da 1/3 ü indirim konusu yapılır. Arabuluculuk, aralarında davaya konu olmuş ve olabilecek bir uyuşmazlık olan kişilerin uyuşmazlıklarını bir arabulucu eşliğinde karşılıklı olarak müzakere ederek çözüme kavuşturmaya çalıştıkları bir süreçtir. Arabulucular, tarafların iletişimini kolaylaştırarak onları masada tutan bazı sistematik yöntemler uygular. Farklılıkları 1-Konuları ve içeriği farklıdır. 2-Arabulucu zorunlu bir durak, uzlaşma ise isteğe bağlıdır. 3-Arabulucu da üç taraf varken uzlaşma da iki taraf vardır. Ortak Noktaları 1-İkisi de uyuşmazlıkları çözer 2-İkisinde de anlaşma olursa dava açmaya gerek kalmaz. 3-İkisinde de anlaşılan konu kesin olarak sonuçlanmış olur.
@franklindelanobluth18064 жыл бұрын
harika.
@franklindelanobluth18064 жыл бұрын
Geçici maddeye dayanarak anlatmış olduğunuz bir hususu kabul etmek mümkün değil: ''13 Mart - 30 Nisan arasında süreler durdurulmuştur.'' yazıyor kanunda. yine 2577 sayılı kanunun 8. maddesinin 2. bendinde ''Tatil günleri sürelere dahildir. Şu kadarki, sürenin son günü tatil gününe rastlarsa, süre tatil gününü izleyen çalışma gününün bitimine kadar uzar.'' denilmiştir. Sürenin son günü 1 Mayıs olamayacağına göre kalan süreyi 2 mayıstan itibaren başlatmak doğru değil bana göre. Hukuk davaları için de bir Profesör hocamız aynı şekilde olacağını ifade etti.
@ersanoz68024 жыл бұрын
Pozitif yorumlarınız için çok teşekkür ederim. ...sürenin son günü tatil gününe rastlarsa, süre tatil gününü izleyen çalışma gününün bitimine kadar uzar.'' hükmüne göre konuşursak, burada son gün (30 nisan) tatile rastlamıyor, son günü takip eden gün olan 1 mayıs tatil olduğu için 2 mayısta başlar diyoruz. Sağlıklı günler diliyorum (dersleri paylaşmaya devam, destekleriniz önemli)
@franklindelanobluth18064 жыл бұрын
Hocam harikasınız, lütfen anlattığınız dersleri paylaşmaya devam edin. bu alanı sevdirme yolunda atılan her adım kutsaldır bana göre.
@mazlumveysikarani87464 жыл бұрын
Muhabbetinizi özlemişiz Hocam 😊👍
@TohtaubaiAmanbai6 жыл бұрын
Paylaşım için teşekkürler hocam. Benim için çok paydalı oldu.
@ozcanbaskurt18706 жыл бұрын
Siz poker kağıdı olmadan poker oynamaya çalışan bir kumarbaz gibisiniz ; karışmayayım diyiyor um ama dayanamıyorum.Mütahitin teki ülkemize 1 trilyonluk mülk kazandırıyor fakat hükümetin trilyonu temsil eden kağıt parayı matbaa makinesinde basıp faizsiz halkına sunuyorsa bu durumda vatan evlatları devreye girmek zorunda kalıyor.Milletin canını sıkan görevli sıkıntı yaşam durumunda kalıverebilir .
@yusufcelik16736 жыл бұрын
Keyifli program olmuş hocam teşekkürler
@ersanoz68026 жыл бұрын
eyvallah kardeşim
@AA-ju3xh6 жыл бұрын
Teşekkürler hocam.
@ersanoz68026 жыл бұрын
rica ederim hüseyin bey
@AA-ju3xh6 жыл бұрын
Teşekkürler hocam
@AA-ju3xh6 жыл бұрын
Hocam paylaşım için teşekkürler. İlk bölümü paylaşmanız mümkün mü? Saygılar
@ersanoz68026 жыл бұрын
paylaşalım hüseyin bey
@daglargoydag29027 жыл бұрын
Hocam torba yasada MTV için 2018'de % 40 artacak dendi sıfır binek araçlar için MTV'nin KDV ve ÖTV üzerindeki baskısı vergi gelirlerini olumsuz etkiler mi?Saygılar,iyi çalışmalar.