Petekfan - Radyatör Fanları
1:23
2 жыл бұрын
Пікірлер
@serkangul6573
@serkangul6573 2 күн бұрын
Ustalar butun malzemelerin kutularini yere atmis. Keske ustalara aslan yatti yerden belli olur deyip temizlik yaptirip video cekseydiniz. Ilasyonun uzerine siyah bantlar yapistirmis. Cok cirkin gorunuyor. Ona bir cozum dusunmek lazim. Yada flex leri guzelce kesit bali ile yapistirmak lazim. Olmamis begenmedim. Daha guzel bir izalasyon yapilsaydi is daha guzel gorunurdu.
@AxemThermofloor
@AxemThermofloor Күн бұрын
@@serkangul6573 Boş kutular ve temizlik gibi unsurlar takdir edersiniz ki montaj esnasında değil genelde iş bittikten sonra toplanır ve müşteriye teslimat yapılır, bu bir iş teslim ve devreye alma videosu değil, bilmeyen arkadaşlar için akışın gösterildiği bir eğitim videosudur ve anlık olarak iş yapılmaya devam edilirken kaynak niteliği taşısın diye spontane çekilmiştir, bunu not olarak arz etmiş olayım. Buyurduğunuz gibi bir ön hazırlık sonrası kayıt alsak evet daha güzel olurdu. İzolasyon konusu ise; kazan dairelerinde boru izolasyonu mekanik tesisat sektöründe genelde ayrı bir disiplin, ayrı bir maliyet ve ayrı bir teklif kalemidir. Bu kazan dairesinde, böyle bir konu uhdemizde olmadığı için uzman bir izolasyon ekibi çalıştırılmamıştır. İzolasyon daha güzel olabilirdi yorumunuz için teşekkürler.
@nAURAiklim
@nAURAiklim 3 күн бұрын
Tahir bey, emeğinize sağlık.
@AxemThermofloor
@AxemThermofloor 3 күн бұрын
Teşekkür ederim
@farukekiz4770
@farukekiz4770 11 күн бұрын
Merhabalar Tahir bey. Şapkes yerden ısıtma yaptırmayı düşünüyorum. Şap in içine şapkatki maddesi kullanmalı miyim sizce? Yardımcı olursanız sevinirim.
@AxemThermofloor
@AxemThermofloor 10 күн бұрын
@@farukekiz4770 şap kesme yöntemide dahil , ısıtılacak bütün beton türevi zeminlerde imalat esnasında şap katkı maddesi planlanması yararlı olacaktır. Ancak bu ülkede önce şap döküp sonra kes mantığını anlamak mümkün değil. Madem şap dökülecek zaten klasik yöntem yapılabilir. Şap kesme yöntemi demek şapa harca betona vesaire hiç birine bulaşmadan mevcut zemini kesmek demektir. Bu sistem dünyada yeni inşaatlar için değil mevcut yapıların tadilatı için geliştirilmiştir. Ülkemizde bir kısım aklı evveller tarafından bu yöntem boş yere yeni inşaatlara da empoze edilmektedir. Olay saçma sapan bir hal almıştır. Bir çok konuda olduğu gibi bu konuda ülkemizde yanlış algılandı ve fazladan zaman mesai enerji ve emek kaybı yaşanıyor yaşattırılıyor maalesef …
@SerinSoylu
@SerinSoylu 15 күн бұрын
Güzel olmuş Elinize sağlık
@AxemThermofloor
@AxemThermofloor 15 күн бұрын
@@SerinSoylu Teşekkürler 🙏
@unsalyuksel7861
@unsalyuksel7861 20 күн бұрын
Merhabalar sizin isyerniz neresi acaba
@AxemThermofloor
@AxemThermofloor 20 күн бұрын
@@unsalyuksel7861 kayseri ve antalya iki ilde yerimiz var ünsal bey
@ufukyildirim9730
@ufukyildirim9730 20 күн бұрын
hocam 86 m2 toplam oda alanı için kollektör çıkış sayısı kaç olmalı
@AxemThermofloor
@AxemThermofloor 20 күн бұрын
@@ufukyildirim9730 Bu soru lokasyon bina mimarisi ve yapı elemanları gibi bir çok parametre ile netleşen bir hesap içermekte, ayrıca oda ile kollektör arası mesafe de bir faktördür ( boru yolu ) ancak genel olarak ortalama her 10-11 m2 alan için 1 adet kollektör ağzı atamak yararlı ve doğru bir yöntem olacaktır.
@FatalError1234
@FatalError1234 22 күн бұрын
Duvarlar ne kadar ince yapılmış.
@AxemThermofloor
@AxemThermofloor 21 күн бұрын
İç duvarlar taşıyıcı olmadığı için ince olmasında ses alışverişi dışında bir problem görmüyorum. Ayrıca ilgili firmanın statik noktasında gerekli tedbirleri aldığını düşünüyorum. Her halukarda inşai kısım bizim uhdemizde değildi ..
@FatalError1234
@FatalError1234 20 күн бұрын
@@AxemThermofloor Kusura bakmayın. Ben de sizin kendi yaptığınız işe bir şey demiyorum. fakat Müteahhiti'in işini yapıyorsunuz diye savunmanıza da gerek yok. O ince duvarlarda özel hayat biile olmaz.
@AxemThermofloor
@AxemThermofloor 20 күн бұрын
@FatalError1234 ses yalıtımı konusunda ülkemizdeki en azından yeni yapılan her binada ilave tedbirler alınması genel olarak yararlı olacaktır. Saygılar...
@Bcvgjshdydjwkwjshs
@Bcvgjshdydjwkwjshs 22 күн бұрын
Cetin marka borumu kullandiniz ?
@AxemThermofloor
@AxemThermofloor 22 күн бұрын
Evet çetin mühendislik üretimi BUTO marka boru kullandık
@CanKan-e2y
@CanKan-e2y 24 күн бұрын
Tahir Bey çok teşekkür ederim Allah razı olsun aradım bana çok detaylı bir bilgi verdi başarılarınızın devamını dilerim Allah yardımcınız olsun
@AxemThermofloor
@AxemThermofloor 23 күн бұрын
@@CanKan-e2y Yardımcı olabildi isem ne mutlu. İyi dilekleriniz için teşekkür ederim bilmukabele efendim.
@okancetintas
@okancetintas 17 күн бұрын
Yeriniz nerde tahir bey
@AxemThermofloor
@AxemThermofloor 17 күн бұрын
@ Okan Bey kayseri ve antalya iki şehirde de ofisimiz var, ayrıntılı bilgi için arayabilirsiniz. 05492234053 saygılarımla…
@kadirkadir9991
@kadirkadir9991 Ай бұрын
Merhabalar evimizde yerden isitma var.gidis kolektörü ellediğimde cok sıcak ama donus kolektörü elledigimde bazi yerler ilik bazi yerler ise soguk sayılır.kombi derecesi 50.bazi odalar isinmiyor.yerden isitma sisteminde peteklerde oldugu gibi ters baglanti yapılma durumu vsrmidir.tesekkurler
@AxemThermofloor
@AxemThermofloor Ай бұрын
@@kadirkadir9991 Yerden ısıtma sisteminde, eğer kollektörünüz flowmetreli ( debimetre ) ise, ki önerimiz bu yöndedir; debimetreli gidiş kollektörü sıcak, aktuatör takılan diğer kollektör ise diğerine göre nispeten daha soğuk olmalıdır, aksi halde ters akış vardır ve bu tarz kollektörler ters akışta yarı verim ile çalışırlar. Mini vanalı kollektörlerde ise ters veya düz akış ve bağlantı problemi yoktur. Ancak debimetresiz ( volanlı veya mini vanalı ) kollektörler odalar arası dengesiz ısınmayı regüle edebilecek kabiliyete sahip değildirler. Bu bilgiler ışığında, dönüş kollektörünüzün soğuk olması normaldir ( 10 derece farka kadar normal ) . Ancak odalar arası farkın dengelenmesi için debimetreli kollektör kullanmanız şarttır.
@Ada-zk7hp
@Ada-zk7hp Ай бұрын
Merhaba bilgindirici videonuz için çok teşekkür ederim kendi evimizdeki kollektör manuel olanlardan. Mavi dönüş vanalarının bazıylarıyla hafif oynadım. Kırmızı vanaların hepsi aynı konumdayken mavi vanaların hepsi aynı konumda değil bazıları daha az sıkılmıştı. Bu ısınmayan oda veya herhangi bir ısınma problemine yol açar mı yoksa tesisatçı tesadüf mü öyle ayarlamıştır?
@AxemThermofloor
@AxemThermofloor Ай бұрын
@@Ada-zk7hp Tesisatçı muhtemelen kısa döşediği boruları ( veya fazla ısınan odaları ) biraz kısmış olabilir. Ancak bu tarz reglaj ayarları göz kararı sağlıklı yapılamaz. Flowmetreli kollektör öneriyoruz. Debimetreli kollektörlerde 0 ile 5 litre/dakika arası akış ayarı yapmak mümkündür. Bu da odalar arası denge kurulmasını sağlar.
@Ada-zk7hp
@Ada-zk7hp Ай бұрын
@@AxemThermofloortahir ustam kolay gelsin zaten debi metreli kollektörler sıcak gidiş vanasına takılıyor bizde dönüş soğuk vanaların ayarları farklı bunun bir amacı olabilir mi? Birde bu manuel kollektörlerde her hat aynı metre olması gerekmiyor mu her odanın eşit ısınabilmesi için?
@AxemThermofloor
@AxemThermofloor Ай бұрын
@ bütün boruların birbirine eşit olması imkansıza yakındır çünkü odaların alanları, mimarileri ve kollektöre uzaklıkları birbirinden farklıdır. Zaten debimetreli kollektörün icad olması bu zorunluluktan ortaya çıkmıştır. Gidiş sıcak dönüş soğuk olması normaldir, borularda dolaşan sıcak kalorifer suyu, odalara ısısını bırakmaz ise soğumadan geri döner ve her iki kollektör ancak böyle bir senaryoda eşit sıcaklıkta olur, bu seferde oda ısınmıyor demektir. Yani dönüş kollektörünün sıcak olması, kalorifer tesisatlarının tabiatına aykırı. Buna kafayı takmayınız …
@semihcinkir9141
@semihcinkir9141 Ай бұрын
Merhaba, video çok eski ama merak ettiğim bir konu var. Cevaplarsanız sevinirim. Yaz aylarında sistemi kapatmak için hangi prosedürleri uyguluyorsunuz. Yani vanayı kapatınca panellerin üstüne çadır falan mı çekiyorsunuz?
@AxemThermofloor
@AxemThermofloor Ай бұрын
@@semihcinkir9141 yaz aylarında sistemi kapatmıyoruz, aşağı kazan dairesinde; sistemin buhara kalkmaması ve basınç sorunu yaratmaması ile alakalı olarak, buffer hacmi, genleşme tankı litresi gibi iki hayati unsur gerekli ölçü ve niteliklerde hesap edilerek sistem kuruldu… değerli yorumunuz için teşekkür ederim
@mehmetkamal8515
@mehmetkamal8515 Ай бұрын
İyi gunler 100 m2 bir daireye ne kadar fiyat cikiyor acaba
@AxemThermofloor
@AxemThermofloor Ай бұрын
@@mehmetkamal8515 kaliteye ve özelliklere göre 15 euro/m2 + KDV den başlar , 5 er euro arta arta 30 euro/m2 + KDV ye kadar yatırım planlanabilir. Ayrıntılı bilgi için arayabilirsiniz. 05492234053
@kas37tr55
@kas37tr55 Ай бұрын
hocam ben isvicrede bu isi yapiyorum.Meslek egitimini burda gördüm. Tek seferde maximum 120m sizdede gecerlimi?
@AxemThermofloor
@AxemThermofloor Ай бұрын
@@kas37tr55 16x2 mm borularda eğer pompa gücü yeterli ise bile ( önemli ) , maksimum 100 metreyi asla geçmemek lazım. Ortalama 80 civarı kalmak en iyisidir. Borularda su sirkülasyon ettirilebilse bile dönüş suyunun, hat uzun olupta çok soğumasını istemeyiz.
@MehmetveysiÖztürk
@MehmetveysiÖztürk Ай бұрын
Temiz iş olmuş usta elinize saglık
@AxemThermofloor
@AxemThermofloor Ай бұрын
@@MehmetveysiÖztürk Teşekkür ederiz
@gülbeyazmirza
@gülbeyazmirza Ай бұрын
Sayın Tahir Akdağ herhangi bir sorun olduğunda nasıl yapacaklar onuda anlatırsan çok iyi olur. mesela mutfak ta alt kata akıtıyor nasıl olur tamirat tesbit çok zor diyorlar
@AxemThermofloor
@AxemThermofloor Ай бұрын
@@gülbeyazmirza termal kamera ile rahatlıkla tespit mümkün , ancak yerden ısıtma borularında birisi cebren delmediği müddetçe zaten sorun olmaz. Bir evde yerden ısıtma kaynaklı kaçak varsa ya kollektördeki bağlantı yerinden yada başka bir ekip zeminde işlem yapıp boruyu delmiştir. 3. Bir şık çok çok çok düşük bir ihtimaldir. Çünkü şap altındaki borularda zaten EK yoktur ve kullanılmamalıdır. Ek olmayan borular kendi kendine kaçırmaz. Tabi üretici firma kalitesi de önemlidir
@özkanmaranofficial
@özkanmaranofficial Ай бұрын
İyi günler . Konya'da faliyet gösteriyormusunuz ?
@sabangokturk3528
@sabangokturk3528 Ай бұрын
Yerdem ısıtma sistemi temizliği banyodaki havlupan sökülüp makineyle temizlik yapılır mı
@AxemThermofloor
@AxemThermofloor Ай бұрын
@@sabangokturk3528 hayır kollektörden her boru tek tek ayrı ayrı yapılmalıdır. Ancak borularınız oksijen bariyerli ise ve filtre grubunuz yeterli ise boru temizlik olayının 10 yılda bir yapılması yeterlidir. Her sene veya 2 yılda bir gibi söylemlere itibar edilmemelidir…
@sabangokturk3528
@sabangokturk3528 Ай бұрын
@AxemThermofloor hocam kollektörden tüm vanalar kapalı sadece banyoda ki havlupan ve bir tane borunun vanaları altlı üstlü olacak şekilde açık bıraksak banyodan gönderdiğimiz şu açık olanın içinden doşaşıp tekrar banyoya gelmezmi
@AxemThermofloor
@AxemThermofloor Ай бұрын
@@sabangokturk3528 doğrudur bu yöntem ile de mümkündür
@ramazanozer8159
@ramazanozer8159 Ай бұрын
İşinizin hakkını vererek yaptığımız için tebrikler. Allah her alanda böyle güzel iş yapanların sayısını arttırsın. Güzel ayrıntılı bilgiler verdiğiniz için teşekkürler. Bir sorum olacak. Evin su tesisatı boruları ileride don vs. gibi durumlardan dolayı patladığında müdahale edebilmek için nasıl döşenmeli. Tavsiyeniz varsa evin tesisatını ona göre yaptıracağım.
@AxemThermofloor
@AxemThermofloor Ай бұрын
@@ramazanozer8159 Değerli yorumlarınız motivasyonumuzu artırıyor çok teşekkür ederim. Telefonda sorunuzu cevaplamıştım umarım faydası olmuştur. Allah bilgiye tecrübeye liyakata ve referansa değer veren yatırımcı sayısını da artırsın. Sağlıklı mutlu günler diliyorum
@metekorkmaz2129
@metekorkmaz2129 Ай бұрын
Merhaba sadece ev ısıtması için akümasyon tankı kullanılabilir mi(sonradan güneş ile ekstra beslenecek) yoksa buffer tankta almak zorundamıyız
@ŞevvalDemirer-x3r
@ŞevvalDemirer-x3r Ай бұрын
Kombi dolabim kucuk alan problemi var sadece ekstra pompa yeterli olurmu denge kabi olmadan tsk ederim
@AxemThermofloor
@AxemThermofloor Ай бұрын
@@ŞevvalDemirer-x3r denge kabı kombi altına yatay olarak monte edilebilir ve fazla yer kaplamaz, bu konuda youtube videolarım arasında uygulama örneği görebilirsiniz.
@ŞevvalDemirer-x3r
@ŞevvalDemirer-x3r Ай бұрын
Elinize saglik 2 kat 226 mkare evim yerden isitma denge tanki olmadan isinabilirmiyim 35 demirdekom kombi
@AxemThermofloor
@AxemThermofloor Ай бұрын
@@ŞevvalDemirer-x3r hayır, denge kabı ve ilave sirkülasyon pompası 226 m2 iki katlı yerde kesin , net ve şart olarak lazım. ( DN80 gövde 1” bağlantılı denge kabı ve 25/8 pompa )
@gamzekaradogan4631
@gamzekaradogan4631 2 ай бұрын
Acaba üstüne direk seramik yada parkemi uygulanıyor yoksa şap oluyomu
@AxemThermofloor
@AxemThermofloor 2 ай бұрын
@@gamzekaradogan4631 Bu tip kablolu uygulamalarda parke yapılmadan önce mutlaka üzerine bir şap dökülerek koruma ve düzeltme yapılarak üzerine parke döşenebilir. Alternatif olarak şap + seramik de yapılabilir veya yine 3. Bir alternatif olarak eğer uygulamada aluminyum folyolu polietilen şilte serilmeden direkt zemine kablo döşenmiş ise, o durumda kalekim + seramik şeklinde, fayanslar direkt kalekim ile uygulanabilir. Ancak şilte serili uygulamalarda kalekim direkt olarak yere yani alt betona bağlanmadığı için önce şap dökmek sonra fayans yapmak gerekir.
@salihunalbabacan7800
@salihunalbabacan7800 2 ай бұрын
Gün ısı bu sisteme iyi katkı sağlarmı acaba
@AxemThermofloor
@AxemThermofloor 2 ай бұрын
@@salihunalbabacan7800 Elbetteki, ne kadar termal panel ( sulu güneş kollektörü ) o kadar katkı demektir.
@salihunalbabacan7800
@salihunalbabacan7800 3 ай бұрын
Gün ısı ile de desteklense daha verimli olmaz mı
@NoThingL0se
@NoThingL0se 3 ай бұрын
Vallahi helal olsun işçiliğe
@AxemThermofloor
@AxemThermofloor 3 ай бұрын
@@NoThingL0se Teşekkür ederiz
@yusufsert5182
@yusufsert5182 3 ай бұрын
Kaça yapıyorsunuz
@AxemThermofloor
@AxemThermofloor 3 ай бұрын
@@yusufsert5182 Talebe ihtiyaca projeye göre değişir , kapasiteden bahsetmeden fiyattan bahsedilemez
@yusufsert5182
@yusufsert5182 3 ай бұрын
@AxemThermofloor normal müstakil ev 100 m2
@AxemThermofloor
@AxemThermofloor 2 ай бұрын
@@yusufsert5182 05492234053 numaralı telefonumdan bilgi alabilirsiniz
@musabozdag6526
@musabozdag6526 3 ай бұрын
helal olsun guzel işcilik👍
@AxemThermofloor
@AxemThermofloor 3 ай бұрын
@@musabozdag6526 Teşekkür ederiz Musa Bey
@mustafagur115
@mustafagur115 3 ай бұрын
Yatay denge kabını nerden alabiliriz
@AxemThermofloor
@AxemThermofloor 3 ай бұрын
@@mustafagur115 05492234053 numaralı telefonumuzdan bize ulaşabilirsiniz Mustafa Bey
@ugurtoprak6974
@ugurtoprak6974 3 ай бұрын
Zanaatkar olmak böyle birşey maşallah diyorum
@alisarcoglu8158
@alisarcoglu8158 3 ай бұрын
İşçilik çok güzel olmuş elinize sağlık bu sistem 100 m² bir evde maliyeti ne olur
@AxemThermofloor
@AxemThermofloor 3 ай бұрын
@@alisarcoglu8158 Proje büyüklüğü mimari yapı özellikleri lokasyon ve istenilen termostat özellikleri gibi bir çok unsur fiyatları yukarı aşağı yönde değiştirir, ancak genel olarak iyi bir ürün grubu ve işçiliği dahil olmak üzre 1 m2 için birim fiyat olarak yaklaşık 25 Euro + KDV civarında bir maliyet öngörülebilir. Değerli yorumunuz için teşekkür ederiz ( Ekim 2024 )
@alisarcoglu8158
@alisarcoglu8158 3 ай бұрын
@@AxemThermofloor teşekkür ederim bilgi ve paylaşımlarınız için elinize sağlık
@ugurdindar45
@ugurdindar45 3 ай бұрын
O odaya baska dosenecekmi hepsi omu
@AxemThermofloor
@AxemThermofloor 3 ай бұрын
@@ugurdindar45 Elbetteki odalar doluncaya kadar, daha önceden hesapladığımız boru aralıklarında döşemeye devam edilir ve zemine yaygın şekilde boru ile zemin döşemesi tamamlanır. Bu videoda ve bu eve ait ikinci videoda ( kanalda mevcut ) odaların döşenmiş hallerini görebilirsiniz.
@ugurdindar45
@ugurdindar45 3 ай бұрын
@@AxemThermofloor tamam tesekurler
@adibendesakli2391
@adibendesakli2391 3 ай бұрын
Yurtdışında ki kalitede yapıyorsun gerçekten sadece malzeme farkı var tebrik ederim
@AxemThermofloor
@AxemThermofloor 3 ай бұрын
@@adibendesakli2391 Değerli yorumunuz için teşekkür ederim
@serhatara
@serhatara 3 ай бұрын
Sağolun bilgiler için. Mümkünse bir sorum olacaktı. Yerden ısıtma üzerine traverten döşenecek. Daha önceki uygulamamızda travertende uzun çatlaklar oluştu. Bunu önlemek için ne tür önlemler önerirsiniz?
@AxemThermofloor
@AxemThermofloor 3 ай бұрын
@@serhatara 20 m2 yi geçen alanlarda şap üzerinde 8 mm diletasyon çizgisi/çizgileri oluşturulmalıdır, şap katkı maddesi kullanılmalıdır, kenar yalıtım bandı kullanılmalıdır ve boru aralıkları 45/35 su çevrimine göre hesap edilmelidir. Bu 4 kural uygulanınca hiç bir döşeme tekniği ve materyalinin yerden ısıtma sisteminden menfii etkilenmesi mümkün değildir
@fatmakavi2900
@fatmakavi2900 3 ай бұрын
Axem Tahir bey, yine çok güzel bilgiler paylaşmışsınız teşekkür ederiz.. bilgileriniz dikkate alıncaktır.
@kenandalkilic6973
@kenandalkilic6973 4 ай бұрын
Hayranlık la izledim Rabbim bu sekilde hiç deyismeden işinizi daim etsin selamlar
@AxemThermofloor
@AxemThermofloor 4 ай бұрын
@@kenandalkilic6973 Değerli yorumunuz ve güzel görüşleriniz için teşekkür ederiz. Âmin eksik olmayın 🙏
@Can06MotoVlog
@Can06MotoVlog 4 ай бұрын
Merhabaler evimizde dogalgaz sistemi kurulu petekler kalksın diye sadece yatak odası ve salona bu sistem yapilabilir mi acaba antre ve diğer odamız petekli kalsın diyoruz. İyi çalışmalar
@AxemThermofloor
@AxemThermofloor 4 ай бұрын
@@Can06MotoVlog Bu çok aldığımız bir soru , sisteme çok basit bir iki teknik parça ilave ederek bir evde bazı yerlerin radyatör bazı yerlerin yerden ısıtma yapılması mümkün. Ayrıntılı bilgi için arayabilirsiniz 05492234053
@Can06MotoVlog
@Can06MotoVlog 4 ай бұрын
@@AxemThermofloor Teşekkür ederim. Ankarada oturuyorum yaptırma durumu olursa iletişime geçerim.
@erdoganyasar1253
@erdoganyasar1253 4 ай бұрын
Bu sistemde sirkilasyon pompasina komuta eden bir tetikleyici göremedim. Kombinin ana oda termostatı mevcutmu yoksa kombi dolasimdaki su sicakligina göremi devreden çıkıyor
@AxemThermofloor
@AxemThermofloor 4 ай бұрын
@@erdoganyasar1253 Kombilerde dönüş su sıcaklığına göre ateşleme yapma donanımı standarttır. EK bir tedbir alınmadıkça kullanıcı, ilave sirkülasyon pompasını kışın otomattan açar ( manuel ) ve yazın ihtiyaç kalmayınca kapatır.
@sadinbaskapan4372
@sadinbaskapan4372 4 ай бұрын
Daha gunes enerji boru contasinini takacak usta bulamuyoruk bugun 1 tane kose hirhizi geldi suratikizarmadan 1enr ji parasina yaparim dedi 30 lu boruya yani diyecegim milet sahtakarlikta 1numara olmus not sizinle alakasi yok
@hakanyaman1748
@hakanyaman1748 5 ай бұрын
Antalya demişsiniz kayseri çıktı. Antalya ve güney ege de bu sistem çok verimli olabilir ama malesef kimse üzerine düşmüyor. Isı pompalarında bile gün ısı paneli kullanılmıyor.
@AxemThermofloor
@AxemThermofloor 5 ай бұрын
@@hakanyaman1748 Antalya ve Kayseri olmak üzre 2 ilde firma merkezimiz var , kayserideki uygulamamızdan çok olumlu sonuçlar aldık , özellikle Antalya bölgesi güneşlenme açısından çok daha verimli olduğu için , bu lokasyondaki müşterilerimizin de konudan haberdar olması adına etiketlemede özellikle Antalya ibaresini de kullandım. Antalya ve çevre illerden güneş destekli ısıtma sistemi taleplerini bekliyoruz. Saygılarımla. Axem Thermofloor Antalya bölge Tahir Akdağ - 05492234053
@musasahin851
@musasahin851 5 ай бұрын
Merhaba kolay gelsin yerden ısıtma kelepçe atma makinesini nereden bulabiliriz
@AxemThermofloor
@AxemThermofloor 5 ай бұрын
@@musasahin851 05492234053 biz satıyoruz arayabilirsiniz
@abbaba5015
@abbaba5015 5 ай бұрын
Çok doğru bir sistem.yalnız seperator alt tarafa bir boşaltma vanası koysaydıniz hem o vanadan seperetor içinde biriken balçık tortu da temizlenmiş olurdu.ama sisteminiz benim yaptığım sistem ile bire bir.❤
@AxemThermofloor
@AxemThermofloor 5 ай бұрын
@@abbaba5015 onay verdiğiniz için teşekkür ederiz …
@fatihaydn6881
@fatihaydn6881 5 ай бұрын
kopugu nasıl sabıtlıyorrsunuz çıkmıyormu
@AxemThermofloor
@AxemThermofloor 5 ай бұрын
@@fatihaydn6881 strafor duvardan duvara sıkışık döşenir , bini kanalları birbirine girer ve ayrıca yere sabitlemeye gerek yoktur. Sadece bir kaç yerde boru inatlaşır kalkma eğilimi gösterir ise sadece o noktalara şemsiye dübel atılır ve sorun çözülür. Şap dökülünce zaten şap ağırlığı tüm sistemi zemine baskın halde sabit tutturmuş olur.
@muhammedonal1918
@muhammedonal1918 5 ай бұрын
Tahir Bey merhaba merak ettiğim bir şey var bizim evimizde yerden ısıtma yapıldı da debi ayarlı kollektör kullansak sadece mavi soğuk sunun olduğu yerlere oda termostatı kullanmasak da kullanıilı olur öu bizim için
@AxemThermofloor
@AxemThermofloor 5 ай бұрын
@@muhammedonal1918 Flowmetrelerin kullanım amacı odalara dağılan suyun , oda alanlarına oranla adil dağılmasını sağlamaktır yani sistemin denge ayarıdır. Soğuk ( dönüş ) kollektöre bağlanan aktuatörler ise , odadaki termostattan gelen bilgiye göre sıcaklığın ayarlanan değerde sabit kalması için, her bir odadaki bulunan her bir borudaki su akışını kesip açan motorlardır. Dolayısı ile termostat konusu ile flowmetre konusu birbirinden farklı görevler içindir. Ayrı ayrı olarak birinin olup birinin olmaması birbirini etkilemez. Ancak, bu iki durumun bir arada olması , yerden ısıtma sistemini eksiksiz bir hale getirir
@muhammedonal1918
@muhammedonal1918 5 ай бұрын
@@AxemThermofloor o zaman ben şunu anlıyorum flowmetrelerin olması normal vanadan çok daha avantajlı en azından hangi odaya ne kadar su gittiği ile ilgili ince ayar yapabiliyoruz
@AxemThermofloor
@AxemThermofloor 5 ай бұрын
@@muhammedonal1918 Kesinlikle doğru ve bu, yerden ısıtma sistemi için olmazsa olmaz bir durumdur. Aksi halde boruda su akışı var mı, varsa ne kadar var, fazla mı? Az mı? Yeterli mi? Bilmek mümkün değildir
@enesaydn2677
@enesaydn2677 5 ай бұрын
Usta cogu videoda flowmetreleri üstte yani sicak su girişini üstte çıkışı altta gördüm sizce fark edermi
@AxemThermofloor
@AxemThermofloor 5 ай бұрын
@@enesaydn2677 fiziksel olarak hangisinin üstte yada altta olduğunun bir önemi yok, önemli olan, nerede olursa olsun flowmetreli kollektörün sıcak ( giriş ) , aktuatörlü kollektörün soğuk ( dönüş ) olmasıdır. Uygulamalarımızda aktuatörleri üste getirmemizin sebebi , bu ürünleri sudan korumaktır.
@enesaydn2677
@enesaydn2677 5 ай бұрын
@@AxemThermofloor teşekkürler ustam
@AxemThermofloor
@AxemThermofloor 5 ай бұрын
@@enesaydn2677 Yorumunuz için biz de teşekkür ederiz Enes Bey
@zekikn3985
@zekikn3985 5 ай бұрын
Tahir bey zongukdakta yaptirmak istiyorum malzeme benden olursa yaptira biliyormusunuz dubleks 180 m2 maliyeti ne olur acaba malzeme benden diyorum cunku ben malzemeyi parca parca almistim elimde mevcut malzemelerim
@AxemThermofloor
@AxemThermofloor 5 ай бұрын
@@zekikn3985 sadece işçilik yapmıyoruz. Malzeme + işçilik şeklinde takım fiyat çalışıyoruz Zeki Bey
@zekikn3985
@zekikn3985 5 ай бұрын
Tahir bey kolay gelsin kombinin kollektorun ustunde olmasinin bir zarari oluyormu sizin yaptiginiz islerde kollektirlerin ustunde sanki kombi konmuyor gibi algiladim
@AxemThermofloor
@AxemThermofloor 5 ай бұрын
@@zekikn3985 Kollektör teknik olarak kombinin altında da çalışır ancak, kombi genelde mutfakta yani evin bir kenarda olduğundan ve yerden ısıtma sisteminde kollektörden çıkıp odalara dağılan boruların, odalara ulaşırken mesafelerinin daha dengeli olması açısından genelde kollektörlerin evin orta noktasına yakın bir bölgeye konumlandırılmasını öneriyoruz. Bu tip uygulamalarda kombiden kollektöre kadar boru çekilmesini sağlıyoruz ( genelde 1” veya yerine ve uygulama alanına göre gerekirse daha büyük bir çapı )
@yasinsekerci2219
@yasinsekerci2219 6 ай бұрын
Tahir hocam selamlar birkaç sorum var Pexa boru mu yoksa pe-rt boru mu önerirsiniz? Hangi markalar rehau ve fraenkısche arasında sizce iyi olan hangisi ? bodrum katlarda daha kalın bir strafor kullanmam gerekir mi ? kablolu termostat mı kablosuz termostat mı daha mantıklı kablosuz yönlendirmek çok mühim mi?
@AxemThermofloor
@AxemThermofloor 6 ай бұрын
@@yasinsekerci2219 Rehau ile fraenkische yi karşılaştırmak abesle iştigaldir… PE-Xa grubu borular elbetteki PE-RT borulardan iyidir. Ama bu yerden ısıtma sisteminde PE-RT boru kullanılmaz anlamına gelmez. Her ikisi de kullanılabilir. Ayrıca her iki tipte de 5 katman kullanmak önemlidir En iyi marka paranızın yetebildiği en üst sınırdaki markadır. İyi ürün ve iyi marka kendini zaten satış fiyatı ile belli eder. İyi marka ve iyi ürün ucuz olmaz. Kablosuz Wi-fi termostatın tek dezavantajı pahalı olmasıdır. Her ikiside kullanılabilir
@avsarl2500
@avsarl2500 6 ай бұрын
Vakit para zaman kaybı yaptığınız işe harcadığınız onca emek vs zorluklarınıda geçelim çok çok maliyetli işler . İŞİM : iklimlendirme soğutma size desem ki 8,3 volt ile 350 metre kare binayı hem ısıtıyorum hemde soğutuyorum desem küfür yerim evet yalnış okumadınız 8.3 volt normal standartlarda imkansız değil mi ? BENCE MÜMKÜN ! ve yaptım 286 mlt gaz ile hemde kendi karışımım evin sıcak su ihtiyacını eşanjör ile sağlayabildim gazı ne kadar sıkıştırıp yoğunlaştırırsan o kadar verim alırsın burada devreye pompa giriyor onuda özel dökme prinç olarak yaptırdım bana maliyeti 350 metre kare ısıtma soğutma ve sıcak su dahil malzemeler üst düzey kalite bu arada totalde 13 280 tl malzeme üretim yeri japonya şu an patent işiyile uğraşıyorum bu yapılan sistemler artık demode oldu ve bu sistemler çok maliyetli . TEKNOLOJİYİ ARAŞTIRIP KENDİNİZİ ENTEGRE ETMEZ İSENİZ TEKNOLOJİ SİZİ ELİMİNE EDECEKTİR . Kolaylıklar diliyorum şuan buz gibi evimde çay keyifi yapıyorum ve dışarısı 39 derece 😅. Bu arada elek. faturası son gelen zam ile 711 tl evdeki butün elektirikli aletler 12 volt ile stabil bir şekilde çalışıyor evde ne solar paneller nede rüzgar tribünü var 220 şehir şebekesini 12 volt 8 amp çevirip bütün sorunları çözdüm . . Eğer abd çok zengin bir ülke olsa idi 120 volt 60 hz kullanmazdı aynı mantık doğru akım ; dalgalı akım stabil değildir ve maliyetlidir doğru akım ucuzdur ve kararlıdır 220 volt ne kadar kararlı sizce ? .
@yasinsekerci2219
@yasinsekerci2219 6 ай бұрын
hocam elinize sağlık videolarınızı izledim ve birkaç sorum var. 1- Pe-RT/Al/Pe-RT boru kullanmanın normal 5 katmanlı boruya göre bir performans farkı var mı yoksa 5 katmanlı oksijen bariyerli bir boru kullanmamız yeterli mi 2- bodrum 75m2 zemin 85m2 1.kat 85m2 olan bir villada her kata ayrı kollektör ve kombi alıp uygulayacagım pompa kullanmama gerek var mı kombi yeterli olur mu 3-doğru bir boru hesabını pratik olarak nasıl yapabilirim. 4-kollektörlerde rehau-danfos-fraenkische gibi markalardan hangisini önerirsiniz 5- 1. sorudaki içten aluminyumlu boruların bi farkı var mı ısıtmaya cevaplarsanız çok sevinirim teşekkürler :)
@AxemThermofloor
@AxemThermofloor 6 ай бұрын
@@yasinsekerci2219 aluminyum katmanlı borular, büküldükten sonra tekrar eski formuna tam olarak dönemediği için tercih etmiyoruz, bazen operasyon esnasında nadirde olsa, son andaki değişiklikler ile A noktasına döşediğimiz boruyu söküp B noktasına döşeme ihtiyacımız olabiliyor, bu PE-Xa ve PE-RT borularda mümkün iken PEx-Al-PEx borularda pek mümkün değil çünkü boru çapı yuvarlak formunu sök taklar ile kaybeder. 75-85 m2 uygulamalarda kombi ile uygulama aynı kotta ise ilave pompaya gerek yoktur. Boru hesabı bir çok faktöre bağlıdır çalışmadan şudur demek olmaz, ancak, ne kadar çok boru olur ise uygulama o kadar iyi olacağından, fazla borunun bir zararı ve sakıncası yoktur, hatta tam tersi çok boru işletme sıcaklığını ve işletme maliyetini düşürerek size kar ettirir. Kollektörler içerisinde danfoss ve rehau ürünleri çok iyidir, biri diğerinden daha iyi veya biri diğerinden daha kötü denemez ikisi de çok üst segment ürünlerdir, aynen otomobil kullanıcılarının kişisel tercihleri gibi ( bmw mercedes ) ikisini de seçebilirsiniz, ben şahsen vanalarda termometre takılabilme özelliği ve kollektör sonuna kendi otomatik prujörü takılabilmesi özelliği ile danfoss’un sarı pirinç modelini şahsi olarak daha çok seviyorum. Ancak tabi rehau da çok güzel bir üründür. Ayrıntılı bilgi için beni arayabilirsiniz 05492234053
@yasinsekerci2219
@yasinsekerci2219 6 ай бұрын
@@AxemThermofloor güzellikler sizi bulsun cevap için teşekkürler
@AxemThermofloor
@AxemThermofloor 6 ай бұрын
@@yasinsekerci2219 Rica ederim
@yasinsekerci2219
@yasinsekerci2219 5 ай бұрын
​Tahir hocam araştırdıkça bir kaç sorum ortaya çıktı meraklıyım mazur görün 16x2mm boru ile 17x2mm boru arasında performans farkı olur mu uygulama ve performans farkları avantajları ve dezavantajları nedir. 25m2 bir salonu 3 zon (80+80+80) veya 12m2 bir kış bahçesini 2 zon (80+80) gibi sık sık döşemenin bir dezavantajı olur mu
@AxemThermofloor
@AxemThermofloor 5 ай бұрын
@@yasinsekerci2219 16 mm ile 17 mm boru arasında gözardı edilecek kadar ufak bir enerji transferi farkı vardır . Çok boru ve sık boru her zaman daha iyidir her zaman ve her şartta …