Ρε ντωνια όλοι λένε τις δόσεις κανένας δεν λέει πως φτιάχνετε, θέλει βρασμό?
@χρηστοςκαραγιαμπας2 жыл бұрын
Τα είπες όλα!
@nikospapaiwannou17072 жыл бұрын
Τα λέτε πολύ καλά Κ Ντιωνα καλησπέρα
@ΣτυλιανόςΚορνάρος-ν3ε2 жыл бұрын
Πες τα δάσκαλε!! Γίναναν όλλοι καθηγητές, και πεθάνουν της πείνας!! Καλά αυτοί οι μέλισσες τι φταίνε;;
@ss-xm2kx2 жыл бұрын
Χαίρετε πάντοτε Δεν κατάλαβα κάτι Αφού την ένατη μέρα κάνουμε την αλλαγή πως θα βγει βασίλισσα σε μια δύο μέρες αφού χρειάζεται δεκαέξι μέρες; Θα έχει κάνει βασίλισσες από σκουλήκι πέντε ημερών; Ευχαριστώ
@πανσκα2 жыл бұрын
Γειά σου κύριε Μόσχο,να σας πω την σκέψη μου σε αυτόν τον χειρισμό με το μάνα και άλλα δύο .Αν αφήσουμε την βασίλισσα με ανοιχτό μόνο γόνο και καθόλου σφραγισμένο ή χωρίς καθόλου γόνο με το σκεπτικό να γίνει μία εξάχνωση γιά την βαρρόα, το ίδιο βέβαια και στίς δύο παραφυάδες πριν να σφραγίσουν γόνο,δεν είναι καλή σκέψη ?
@mielemontello2 жыл бұрын
Καλημέρα και από Ιταλία 🇮🇹 Μία ερώτηση κύριε Μόσχο, τι πρέπει να κάνουμε σαν νέοι μελισσοκομι για να μην έχουμε η για να μην φοβόμαστε τιν νοσεμιασι? Ευχαριστώ έκτο προτέρων 👍👍👍
@ΧαραλαμποςΜπαρκας-ο5ρ2 жыл бұрын
Σωστος και κυριος
@kontorinakis_giorgos2 жыл бұрын
Γεια σας κύριε Μόσχο!θα ήθελα αν βέβαια γνωρίζετε, πληροφορίες για να φτιάξω μελικυρίδια..έχω αγοράσει το σετ της τεχνοσέτ αν το γνωρίζετε. πως θα το πιάσουν οι μέλισσες, σε ποιες νομές γίνεται και ότι πληροφορίες αν έχετε. ευχαριστώ εκ των προτέρων .
@rallou19912 жыл бұрын
Γειά σας,τέλειο βίντεο.Το πρώτο που βλέπω από εσάς είναι.Πρόσφατα ξεκίνησα να μαθαίνω για τις μέλισσες.Μπορεί στο μέλλον να βάλω λίγα μελίσσια, αν πάω πίσω στο νησί μου, στη Λήμνο , γιατί προς το παρόν ζω στην Αθήνα.Τα φοβάμαι τα έντομα και δεν είμαι εξοικειωμένη. Πιστεύω όμως ότι θα τα καταφέρω . Ευχαριστώ πολύ για τα σεμινάρια που έχετε ανεβάσει.Να είστε καλά.
@nikostoska38713 жыл бұрын
Jasu megale perimeno na se do ke na se kano Sima yikes erotisis anipomono
@ah__xmr3 жыл бұрын
spera
@ΝικοςΣμπιλιρης-ν5ξ3 жыл бұрын
Γεια σου βρε ντιωνια μεγάλε είσαι ωραίος
@ΓιάννηςΠαπαγεωργίου-χ8π3 жыл бұрын
Δεκάρι μπορούμε να το κάνουμε ευχαριστο
@manolis13053 жыл бұрын
Καλημέρα,συγχαρητήρια και λίγο είναι.Μεγάλο βάθος γνώσεων και εμπειρίας.
@Sp-iw2sq4 жыл бұрын
πάντα εξαιρετικός!!!
@pepperKingdom4 жыл бұрын
λαικ !!
@ΒασιληςΜπουνταλακης4 жыл бұрын
Θα
@ΣΠΥΡΟΣΒΛΑΧΟΣ-ε4γ2 жыл бұрын
Συνχαριτηρια., κε., μόσχο., η προσφορά., σου., στη., μελισσοκομία., είναι., ανεκτίμητη., να σε., καλα
@zpan62684 жыл бұрын
δεν βαζουμε πατωμα γενικα, προτιμουμαι τα πλακακια, λιγοτερη συντηρηση, μεγαλυτερη διαρκεια. δασκαλε ασε τα βιντεο και γραψε βιβλιο.
@Dimitrismpounias3 жыл бұрын
ΧΑ ΧΑ ΧΑ! Κ εμείς οι ξυλουργοί δηλαδή να μην βάλουμε κ κανά πατωματακι;!! Συμφωνώ μαζί σου πως ο δάσκαλος πρέπει να το γράψει το βιβλίο, όλη του η γνώση γραμμένη σε ένα βιβλίο, θα γινότανε ανάρπαστο, κ 'εργαλειο' για όλους τους μελισσοκόμους παλιούς κ νέους..
@ΕυαγγελίαΜητράκη4 жыл бұрын
ευλογημενος νασαι κυριε μοσχο.
@kwtsoulis4 жыл бұрын
Δε ντρέπεσαι να κλέβεις βίντεο άλλων;
@ΝικοςΜαλλιος-ψ1δ4 жыл бұрын
Οταν εχουμε διαφραγμα μπορουμε να ανεβασουμε ξεσφραγιστους γονους ή μονο σφραγισμενους πανω απο το διαφραγμα?
@zpan62684 жыл бұрын
νωρις την ανοιξη μονο σφραγισμενους, μετα και ανοιχτους αλλα προσεχε θα κανουν κελια που πρεπει να χαλασεις σε 6-7 μερες το πολυ.
@kyriakostheodosioy50364 жыл бұрын
Το νερό αν έχω ποτηστρες σημβεννη το ίδιο? Πρέπει να βάζω κάτι στο νερό?
@zpan62684 жыл бұрын
καμια σχεση, αν δεις τα περιττωματα που αφηνουν στην ανοιχτη τροφοδοσια θα φριξεις. απλα αλλαζε το νερο καθε βδομαδα -10 μερες και ριξε λιγο χλωρινη μεσα 50κε στα 100 λιτρα.
@KRYPTIA-mp4ol4 жыл бұрын
Σωστος!!!
@ΕυαγγελίαΜητράκη4 жыл бұрын
ΝΑΣΑΙ ΚΑΛΑ.
@ΣΠΥΡΟΣ-δ8β4 жыл бұрын
Φλας ειναι καλυτερο με οξαλικο η αμιτραζη;
@nikostzikas58914 жыл бұрын
ΥΠΟΚΛΗΝΟΜΕ ΣΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΝΤΙΟΝΙΑ ..ΑΠΟΛΗΤΑ ΣΩΣΤΟΣ ΚΑΙ ΗΛΗΚΡΗΝΗΣ ΑΨΟΓΩΣ!!!!!ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ
@Angel0Ss4 жыл бұрын
Πρόβλημα! Έκανα έναν μικρό πείραμα σε ένα δεκάρι καλό μελίσσι όπου βρίσκεται σε ανθοφορία μεσπηλιάς και αμυγδαλιάς. Ο τροφοδότης είναι οροφής. Το κανονικό σιρόπι το απορροφούν κανονικά. Αυτό το σιρόπι όμως απορροφούν πολύ μικρότερη ποσότητα ούτε μισό λίτρο και βρίσκω πολλές νεκρές μέλισσες στο σιρόπι την επόμενη μέρα, περίπου δυο φούχτες. Το σιρόπι το τοποθετώ μόλις νυχτώσει περίπου στους 40-45 βαθμούς. Το επαναλάβα δύο φορές το πείραμα και είχε ακριβώς τα ίδια αποτελέσματα. Είμαι ερασιτέχνης, μπορείτε να μου πείτε τη δική σας γνώμη για αυτό. Ευχαριστώ εκ των προτέρων!
@errors84434 жыл бұрын
Γάλα κατσικίσιο, προβειο η αγελαδινό;; Τα αυγά γαλοπούλας είναι καλύτερα;;
@johnseyes93354 жыл бұрын
παπαριες.
@aelara19694 жыл бұрын
Έλεος πια με τα αυγά! Επεμβαίνετε στο DNA της μέλισσας, δεν το καταλαβαίνετε; Ήμαρτον...
@ΤασοςΚυπριγιαννακης4 жыл бұрын
Αστον βρε λίγο λάδι λίγο ξίδι καί ότι γίνει
@zpan62684 жыл бұрын
κανετε λαθος οσοι πιστευετε οτι το αυγο ειναι κατι εντελως αγνωστο στην διατροφη της μελισσας. οι μελισσες σε περιπτωση ακραιας ελλειψης πρωτεινης τρωνε τα αυγα της βασιλισσας για να καλυψουν τις δικες τους αναγκες. τωρα θα μου πεις αλλο το αυγο της βασιλισσας αλλο της κοτας. παλι λαθος. ολα τα αυγα, απο αυτο της μυγας ως αυτο του κροκοδειλου αποτελουνται χοντρικα απο τα ιδια θρεπτικα συστατικα.
@melissokomialimnoy12424 жыл бұрын
Αρχοντας!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
@omellisourgos4 жыл бұрын
Γεια σου δάσκαλε!
@ΒασίληςΜάλαμας-τ2κ4 жыл бұрын
Καλημέρα , για άλλη μια φορά συστατικά μας είπατε όχι την συνταγή
@ΣεμινάριαΜελισσοκομίας4 жыл бұрын
Παρακολούθησε και πάλι το βίντεο
@antoniosfellas67875 жыл бұрын
Πόσο ψεκαζουμε σε καθε μελισσι;
@ΒασίληςΜάλαμας-τ2κ5 жыл бұрын
κύριε Μόσχο έχετε απόλυτο δίκιο
@kongkal365 жыл бұрын
Πόσες μέρες πριν τον τρύγο μπορώ να κάνω την επέμβαση αυτή με το οξαλικό?
@alexgagalnas45705 жыл бұрын
Καλησπέρα γιατί μερικές φορές το μελίσσι κόβει τα κεριά? Μπορεί να φταίει και το κόλλημα που τα κάνουμε? Συνήθως τα κόβουμε στα σύρματα
@kostasagrotis31415 жыл бұрын
καλησπέρα κ. Ντιωνια εχω μια ερωτηση ειμαι νεος στο χωρο εχω 5-6 μελισσια και θελω να εφαρμόσω τη μέθοδο δυο βασσιλισων και να τα παω στα θυμαρια την περιοδο αυτη 12 Απριλιου αν την εφαρμοσω θα πετύχει να ανανεωσω τις βασσιλισες και να παω για θυμαρια τελος Μαιου αρχες Ιουνίου
@lazarosgolikidis69685 жыл бұрын
Κανενα που νσ ξερει να τραβαει βιντεο θσ βαλετε ; Απορω γιατι ανεβαζετε τετοια απαραδεκτα βιντεο ουτε την ομιλια δεν καταλαβαινουμε
@FLOATWORKSHOP4 жыл бұрын
Δες το σεμιναριο στην Αλεξανδρεια εκει ειναι ολο το βιντεο εκει ειναι το αρχικο... σε υψηλη ποιοτητα... αυτο ειναι αποσπασμα απο κινητο
@georgesimos75145 жыл бұрын
Τελικα η χαμηλη δοση ειναι 5 γρ στο λιτρο απιονισμενο Ο Ο ποιας καθαροτητας?
@beeadami2015 жыл бұрын
isos einai apo ta pio wraia sou themata .. ayto pou se kanei na kexorizeis ektos tis megales gnoseis einai pos metadideis ton romantismo tis melisokomikis texnis kati pou shmera lipei
@steliosvamvabliotis88245 жыл бұрын
Γεια σας κ Μόσχο από Αγιάσος Λέσβου με αφορμή την γενναιοδωρία γνώσεων που σας διακατέχει σας ζητώ κάτι αντίστοιχο για το μέλι καστανιάς.Με διάφραγμα ή χωρίς αντιμετωπίζω (το πρόβλημα) μπλοκάρισμα τις φωλιάς με γύρη έως 10 στα 10 πολλές φορές, λέω πρόβλημα γιατί δεν έχουμε πευκό για συνέχεια παρα μόνο τα τελειώματα της λιγαριας ,τέλος Αυγούστου κισσός κ μετά ρέικι τα οποία δεν δουλεύουν πάντα. Επίσης θα ήθελα να μάθω τον τρόπο εφαρμογής του σκευάσματος 1ml σε 2 λίτρα νερού. Ευχαριστώ με πολύ εκτίμηση σεβασμό κ θαυμασμό Στέλιος Βαμβαδλιωτης.
@ΤΑΤΑΡΑΚΗΣΓΙΩΡΓΟΣ5 жыл бұрын
Κ. Μοσχο καλησπερα οταν μεινει ορφανο αφηνουμε ολα τα βασ. κελια η πρεπει να χαλασουμε τα πρωτα γιατι εχουν ταιστει για εργατριες μια μερα και οχι για βασιλισσσα?? Ευχαριστω!
@ΚωνσταντίνοςΔ.Τσ5 жыл бұрын
Κύριε Μόσχο , εκφράζουμε τις ευχαριστίες μας για τις τεκμηριωμένες επιστημονικά μελισσοκομικές συμβουλές σας. Περιμένουμε εναγωνίως τη συνέχεια της θετικής σας προσπάθειας.
@genesisdavis91113 жыл бұрын
i guess im asking the wrong place but does anyone know of a trick to get back into an instagram account..? I was dumb lost the login password. I appreciate any tricks you can give me!
@mielemontello2 жыл бұрын
😂😂😂 Είσαι εκτός, αλλά όχι θέματος, μυαλού 😂😂😂
@MichalisKalos5 жыл бұрын
Αγαπητέ δάσκαλε, κύριε Ντιώνια, αν ήθελα να κάνω θεραπεία με αμιτράζη, θα την έκανα απο την αρχή. Ποιός ο λόγος να κάνω οξαλικό ?? Οπότε αυτό που λέτε για επιβεβαίωση βαρρόας σε δεύτερο στάδιο με αμιτράζη, με βρίσκει αντίθετο. Υποτίθεται ότι κάνουμε οξαλικό για βιολογική θεραπεία.
@RKalos5 жыл бұрын
Αν ηταν να κανεις σωστη θεραπεια με αμιτραζη θα επρεπε να κανεις επαναληπτικες ,ειτε με ταινιες ειτε με διαβροχη ,ειτε με υποκαπνισμο.Το μελισσι θα επαιρνε πολλαπλασια ποσοτητα φαρμακου.
@MichalisKalos5 жыл бұрын
@@RKalos Χωρίς ίχνος αντιπαράθεσης. Εκφράζω την γνώμη μου. Μπορεί να κάνω και λάθος. 1) Την αμιτράζη δεν την γνωρίζω, εννοώ εφαρμογή, καλά. 2) Το οξαλικό όμως το γνωρίζω πολύ καλά. Τα τελευταία έξη χρόνια, είναι η μοναδική εφαρμογή που κάνω στα μελίσσια μου για το Βαρρόα. Αν η εφαρμογή γίνει με τα στάνταρ του ΑΠΘ ή του ΓΠΑ δεν χρειάζεται δεύτερη εφαρμογή, πιστεύω. Τουλάχιστον προσωπική άποψη εκφράζω. Και για χειμώνα μιλώ πάντα για ΕΝΣΤΑΛΑΞΗ. Και όχι ταινίες.
@RKalos5 жыл бұрын
@@MichalisKalos Με την ενσταλλαξη οξαλικου του γεναρη τα μελισσια πεφτουν 50%. Αργουν πολυ να παρουν μπρος.Καλυτερα να δοκιμασεις εξαχνωση αφου επιμενεις να κανεις οξαλικο.Παρολλαυτα το πανεπιστημιο χρησιμοποιει αυτο που λεει ο μοσχος ,δηλαδη αμιτραζη μετα απο τη χρηση αλλων σκευασματων για να ελεγξει την αποτελεσματικοτητα αυτων. Καμια αντιπαραθεση ,συζητηση κανουμε
@MichalisKalos5 жыл бұрын
@@RKalos Ο σωστός και εποικοδομητικός διάλογος πάντα έχει καλά αποτελέσματα!! Στο θέμα μας. Καμία αντίρρηση. Αλλά τα πανεπιστήμια κάνουν την επιβεβαίωση για να δούν τα αποτελέσματα. Έρευνα κάνουν και καλά κάνουν. Άμα δεν επιβεβαιώσεις τα αποτελέσματα, είναι μισή έρευνα. Εμείς όμως που κάνουμε εφαρμογή με οξαλικό, δεν υπάρχει λόγος να κάνουμε μετά αμιτράζη. Εκτός βέβαια αν κάποιος θέλει να δει το αποτέλεσμα, οπότε θα κάνει αμιτράζη σε δύο τρία μελίσσια, έτσι για επιβεβαίωση. Μάλλον αυτό θα εννοείς και ο Κύριος Ντιώνιας. Απλά να κάνουμε μία επιβεβαίωση σε κάποια μελίσσια και όχι σε όλα. Επίσης πάλι απο προσωπική μου εμπειρία μιλώ, εγώ δεν έχω δει καμία διαφορά αν κάνω οξαλικό ή αν κάνω αμιτράζη στα μελίσσια μου. Όμως πρέπει να πώ ότι την εφαρμογή την κάνω ΜΕΧΡΙ 20 Δεκέμβρη. Και φυσικά πάντα μετις οδηγίες που έχουν εκδώσει τα πανεπιστήμια. Καμία μα καμία τροποποίηση. Το τονίζω.
@RKalos5 жыл бұрын
@@MichalisKalos Σεβαστη η αποψη ,δοκιμασε ομως να κανεις τα ιδια στα μισα μελισσια και στα υπολοιπα μισα μετα το πευκο να κανεις θεραπεια με αμιτρ. σωστα με επαναληψεις να μην ταισεις ουτε ενα γρ ζυμαρι ή βανιλια απο το δεκεμβρη και μετα (αφηνοντας μελια μεσα)μεχρι αρχες γεναρη ,μεσα του μηνα καπακι θεραπεια οποιες μερες επιτρεπει ο καιρος και μολις αρχισουν και περνουν νερο απο τις ποτιστρες τοτε αρχισε πηκτο σιροπι σε μπουκαλι να συγκρινεις μεταξυ των δυο κατηγοριων.Γιατι τωρα οπως καταλαβαινεις βλεπεις μονο αυτα που προέρχονται απο το οξαλικο και μονο.
@MrVaskon5 жыл бұрын
5% στο λίτρο δεν είναι 5 γραμμάρια αλλά 50 γραμμάρια (to 5% είναι 5 γραμμάρια σε 100ml νερού)
@ΣπύροςΚακοσαιος5 жыл бұрын
@@MichalisKalos Εάν άκουσα Καλά είπε 0,5%.
@MichalisKalos5 жыл бұрын
@@ΣπύροςΚακοσαιος Έχεις δίκιο. Το ξαναείδα και λέει στην αρχή 0,5% στο λίτρο. Την προηγούμενη απάντηση την έσβησα.
@riginosmakris99203 жыл бұрын
Καλησπέρα παιδιά πιο ο.ο το διενιδρο η άνυδρο χρεισιμοποιουμε?
@ΙΩΑΝΝΑΠΑΝΤΟΥ-λ6β5 жыл бұрын
κυριε μοσχο με ολο το σεβασμο και αυτο γιατι ειστε πολυ εμπειροσ μελισσοκομοσ οταν καποιοσ ασχολειται με τη μελισσοκομια δεν ειναι απαραιτητο να ειναι και επιστημονασ του κλαδου.τετοιοι επιστημονεσ υπαρχουν και μαλιστα αριστοι . ημελισσοκομια ειναι τεχνη τενικη εχει ομωσ και το κοματι τησ επιστημησ μεσα που το το κατεχουν αναγκαστικα και μονο οι επιστημονεσ του κλαδου.θεματα χειρισμων που σχετιζονται με εποχεσ και κλιματικεσ και γεωγραφικεσ περιοχεσ θεματα παραγωγησ ανωτερου ποιοτικα προιοντοσ θεματα διακινησ θα μπορουσαν να αναλυθουν απο εμπειρουσ μελισσοκομουσ.η αντιμετωπιση των εχθρων και ασθενειων τησ μελισσασ ειναι κοματι τησ μελισσοπαθολογιασ και με το αντικειμενο αυτο θα επρεπε να ασχολουνται μονο οι ειδικοι επιστημονεσ του κλαδου .τα πανεπιστημια τησ χωρασ μασ προσφερουν γνωση αποτελεσμα κοπιαστικησ ερευνασ αυτα με μεγαλο σεβασμο στο προσωπο σασ για την τεραστια προσφορα στον κλαδο
@arkas67974 жыл бұрын
Κα Πάντου, θα σας παρακαλούσα να μου γνωρίσετε κάποια ουσιαστική πανεπιστημιακή βοήθεια προς τους μελισσοκόμους, πέραν της μεταγλώττισης- παρουσίασης εργασιών ξένων πανεπιστημίων από Έλληνες καθηγητές. Ενίοτε δουλεύουν και ως τροχοπέδη σε νέα σκευάσματα, χειρισμούς κτλ εις βάρος των μελισσοκόμων. Μελισσοκόμοι του αναστήματος του κ. Ντιώνια δημιούργησαν τους καθηγητές και όχι οι καθηγητές τους μεγάλους μελισσοκόμους
@-offgrid48255 жыл бұрын
Στην ελλαδα δεν ειναι κανενας πρόθυμος να δείξει τιποτα.κυριως οι παλιοι μελισσοκομοι.το υφος που λετε το εχουν οι παλιοι.οσοι εχουν μαθει εχουν μαθει απο σεμιναρια κυριως απο το ΙΓΕ για παράδειγμά και στη πραξη μετα. Δεν υπαρχει το πνευμα αλληλοβοηθειας και διάδοσης της γνωσης.οταν καποιος δεν ξερει τον καθοδηγουμε ωστε να μην κανει τα εγκλήματα που λετε.και παροτρύνουμε στο να κανει τα απαραίτητα βήματα για σωστη μαθηση.Αν δεν αλλάξει ο τροπος σκεψης η μελισσοκομία θα πάψει να υφίσταται στην Ελλάδα πολυ συντομα.