ale carui carti, ale carui articole , vai de capul meu de prost, te mai si citesc pe contributors, mare mare prostie ce fac....
@blackharpy74686 ай бұрын
Mereu introducerea e interminabilă...
@mathematicsandstuff10 ай бұрын
Mi-a placut cum ati descris acolo ce vedeati pe MTV. Si asta s-a adeverit.
@mihailgae-draghici486411 ай бұрын
Numele Fiintei , SHEM HaVaYah, fie laudat!
@mihailgae-draghici486411 ай бұрын
O conferinta inutila sustinuta de un adept declarat al Regatului Greciei ( hosheh) si Regatului Romei-Edom ( tehom ) . '' Europa a fost DEZRADACINATA spiritualiceste de crestinism '' spune Simone Weil. ( L'Enracinement, Gallimard, 1949 ). '' Dezradacinarea s-a facut prin violenta extrema a prozelitismului crestin. ' Religia milostivirii ' a folosit cuvinte dulcege insotite mereu de bata colonialistilor dominatori. SFARSITUL ( subl. ns. ) acestei culturi este apropiat ." R' Alexandru Safran, Etica evreiasca si modernitatea, Bucuresti, 2005, p.188. A te plange AZI si a suci mintile altora prin impartiri false este-n van, dle Patapievici.
@sidoniabercean124311 ай бұрын
Felicitari, domnule profesor. Sunteti o minte sclipitoare. Un renascentist al vremurilor moderne
@ioanmat909711 ай бұрын
Ne interesează invitatul,nu amfitrionul !
@leliamatei131711 ай бұрын
Impresionanta descrierea Parsdisului si Infernului!!! Multumesc D-le Patapievici!
@gabrielailiescu7485 Жыл бұрын
EXCELENT !
@giorgiana-j6h Жыл бұрын
❤❤❤❤❤❤❤❤❤
@giorgiana-j6h Жыл бұрын
😮😮😮😮😮😮😮😮😮😮😮😮😮😮😮😮😮😮😮😮😮😮😮😮😮😮😮😮😮❤
@giorgiana-j6h Жыл бұрын
🎉🎉🎉❤
@giorgiana-j6h Жыл бұрын
❤❤❤❤😮🎉😢
@giorgiana-j6h Жыл бұрын
Buna seara.Multumesc cu recunostiinta.Horia Mircea Papavievici❤❤❤💯🥰🤗💕✨😥🌷🌷🌷🌷🌷😘💐
@nistorcarb4716 Жыл бұрын
Rău am ajuns.Ăsta de ne făcea "kăkați" acum ne vorbeste de Dumnezeu. Of! Mare minune! Pesre tot da-i de ăsta! Cu siguranță au inceput "ofensiva" la comandă cu toți ai lui.
@elenadumitru8963 Жыл бұрын
❤❤❤❤
@giorgiana-j6h Жыл бұрын
❤🧡💜💛💚💙💜🤎❤️
@giorgiana-j6h Жыл бұрын
Buna seara D le Horia Mircea Patapievici ptr prelegere.Cu multa recunostiinta si iubire🌹🌹🌹🌹🌹🤗🙋🙏🕊️😥💯❤️
@giorgiana-j6h Жыл бұрын
.😢❤
@IlieNastase-m6x Жыл бұрын
Noi sfinţii iubim aproapele ca pe Dumnezeu pe pământ!
@IlieNastase-m6x Жыл бұрын
Luptaţi cu destinul ca şi când Dumnezeu ar fi pe pământ!
@alexandruseriojafinkhelste46 Жыл бұрын
Tradator ...
@dumitrubelu6917 Жыл бұрын
N-ar fi de mirare dacă cinci minute mai târziu auzim "am primit o bursă care aveam cu ea la pachet" zice dl. HaṣerR Patapievici . . . Nu întâmplător i-am scris astfel pronumele, întrucât domnia sa însăṣi îṣi permite să zică . . . "geCălinescu" în loc de George Călinescu, așa cum se cuvine.
@dumitrubelu6917 Жыл бұрын
Oare dl. HaṣeR Patapievici l-a învățat pe antevorbitor să zică "a cărui cărṭi" ? 😢
@adicristian354 Жыл бұрын
slavă părinte
@steliansilivestru3714 Жыл бұрын
Respect Dl Patapievici!
@eugenianichici Жыл бұрын
Mulțumiri !
@marianafaraon97292 жыл бұрын
Excepțională expunere! Excepțională minte, d-l Horia Roman Patapievici!
@whocares14812 жыл бұрын
Atata apologie capitalismului fara o grimasa de indoiala si revolta? Sunt atatea animozitati si in cazul lui,dar domnul vorbeste ca si cand ar fi oranduirea ideala,perfecta! Lipsesc exemplele concrete in dizertatia sa,nu are simt practic,vorbim multe si batem campii cu gratie de amorul sinelui audiat! Boala clasificarilor si teoretizarilor...hai cu inima inainte,chiar nu va doare jaful capitalist?Nu ca ar fi socialismul mai bun ,dar nici sa urci in halul asta pe piedetal capitalismul nu pot fi de acord!Ati omis atatea aspecte negative!
@clausion2 жыл бұрын
Pai capitalismul este atat de atacat ca mai este nevoie, macar din cand in cand, ca cineva sa-i faca apologia. Tema nu este despre capitalism, ci despre modernitate.
@georgealex5723 Жыл бұрын
Capitalismul salbatec si de cumetrie de dupa 89 ...a creat doar o mina de bogati si restul rupti in fund...stiam de la bunicu ca a mai fost si pe timpul regilor , boierilor , burghezilor ...o adevarata forma de sclavie chiar si moderna ...sigur neagu giuvara spunea de pata neagra comunista fiindca le a confiscat averile ...comunistii nu permiteau ca unii sa aiba prea mult si cei multi prea putin ...am parcurs acea perioada si nu exista asa ceva .
@alincristea51282 жыл бұрын
In afara de cei 4 doctori de pe scena, in fata mai erau inca cel putin 3 doctori.
@mariang.82462 жыл бұрын
Amfitrionul evenimentului cultural ar trebui să-şi pună la punct articolul posesiv; " a cărui cărți, a cărui emisiuni, articole" cum spune în prezentarea invitatului, denotă o cunoaştere precară a limbii române.
@ValentinDedu2 жыл бұрын
Mai multe detalii aici: glsromania.ro/
@catalantdi2 жыл бұрын
zici Patapievici și tragi apa la WC!
@ioncv52952 жыл бұрын
zii drept, nu-ti place fatza lui ai ?
@catalantdi2 жыл бұрын
@@ioncv5295 o spurcăciune ..care urăște neamul românesc..ne a jignit in ultimul hal ..mizeria asta
@georgealex5723 Жыл бұрын
Nu poti sa spui asa ceva despre un intelectual ...nu ai cum ....
@catalantdi Жыл бұрын
@@georgealex5723 ai idee de caracterizarea făcută neamului romănesc?! De către acest intelectual…care se trage din khazari bolșevici!
@georgealex5723 Жыл бұрын
@@catalantdi mergeti cu gindul prea departe ..e precum acel galatean care spune ca ne am batut aici ci rusii ...nu..am luptat alaturi de ei contra nazistilor , austro ungarilor austro bulgarilor si in cimitir avem eroi rusi si eroi Romani ...d aia zic sa nu amestecam lucrurile fara sens sau rost ....
@Atoma0012 жыл бұрын
Of , of, of…ca sa va faceti o parere mai profunda întrbai si alte Filosofi. Doamna Prfesoara, învatati elevii sa gândeasca singuri. Cum? Asa cum lucreaza un om de stinta.
@OlgaMihaila-r1k Жыл бұрын
Filozofii, adică avem doi i. Vai, vai, vai! Treceți pe la gramatică!
@marcelcilibiu2272 жыл бұрын
TE INVIDIEZ DOMNULE PATAPIEVICI PENTRU PUTEREA DE A ARGUMENTA O PROBLEMA FILOZOFICĂ.
@ferihanni2 жыл бұрын
Like!
@zoiamadge41993 жыл бұрын
Brilianta prezentare, o bucurie sa il ascult pe dl Patepievici!
@danutlehutu3 жыл бұрын
Super! Am ascultat din nou!
@ioanluca80913 жыл бұрын
Excelent.
@melinteciurgauan42053 жыл бұрын
Cât de complicat funcționează lumea? 🤔
@cristianchifan7243 жыл бұрын
s
@Greetingcat3 жыл бұрын
Prosperitatea Olandei ma duce cu gândul la acele multe colonii pe care le a avut pe continentul african, este un fapt de ținut cont in ecuația bunăstării
@darie993 жыл бұрын
Și Turcia a muls alte națiuni și teritorii, dar nu a ajuns la o civilizație prosperă și demnă de imitat. De fapt, Turcia a ajuns în modernitate nu datorită a ceea ce ai numi tu coloniile ei, ci prin imitarea unui alt mod de a gândi decât gândirea ei proprie. Kemal Ataturk a înțeles asta, spre deosebire de tine. De aceea Anglia sau Olanda nu au devenit mai sărace după ce și-au pierdut coloniile, ci dimpotrivă! Deci altul este factorul care duce la prosperitate, nu simpla deținere de colonii. Prin urmare, esența nu stă în a mulge vaca, ci în a ști cum se vinde laptele.
@emanoilmazare16692 жыл бұрын
@darie 99. Foarte bine bine pusă problema iar explicarea diferențelor este de toată lauda. Ceva îmi spune însă că cel căruia i-ați adresat explicarea fenomenului, nu are capacitatea să înțeleagă.
@whocares14812 жыл бұрын
@@darie99 Nu zau..sa fim seriosi,toate marile puteri de astazi,candva imperii, au asuprit candva la greu iar ceea ce au cumulat in urma jafului a reprezentat si reprezinta si astazi un capital important dezvoltarii ,progresului si prosperitatii lor!Numai din turism cat castiga la cat si-au permis sa construiasca ,o duc bine daca te gandesti nitel ! Ca unele au gestionat mai cu cap "mostenirea" decat altele,e alta poveste! Una este sa faci afaceri in stil mare si sa ai cu ce, si altceva sa nu ai un capital necesar,sa te imprumuti ,sa risti!Putini reusesc si mai putini fara sa se manjeasca!Multi falimenteaza usor,raman cu datorii imense pt care pot plati o viata intreaga! Capitalismul e si el o dihonie,dar intre el si socalismul comunist de trebuie sa alegi ,e de preferat ! Laptele se vinde bine pt unii multumita socotelii de tip capitalist,rezultatul este insa strigator la cer, taranii au ajuns sa prefere sa-l dea la porci la cat castiga ei din toata afacerea asta!! Prin urmare vivat supermarket-ul cu produse de import!
@clausion2 жыл бұрын
@@whocares1481 Poate ti-as fi dat dreptate daca nu existau Elvetia, Japonia, Singapore, Taiwan care n-au avut colonii si care au ajuns la prosperitate exact pe calea pe care tu o negi. Nu stiu despre care rezultat zici ca este strigator la cer, dar nu cred ca poti specifica o perioada istorica mai buna pentru cei pe care ii cainezi.
@jakobson2193 жыл бұрын
Săracul Patapievici, e complet pierdut in secolul 20, el o tot trage cu Aristotel, Pascal si autorii medievali ca si când nimeni n-a mai gândit după aia. Trafică in caricaturi ieftine pe care le generalizează spre deliciul tuturor iubitorilor de cultură înaltă care sunt supărați ca nu mai pot ciupi femeile de fund sau numi romii "ciori" din cauze de "political correctness ".
@ioncv52953 жыл бұрын
tipic gica contra in plm, fa un film sa vedem si noi cat de doxat esti; esti si tu vreun filosof creca
@jakobson2193 жыл бұрын
@@ioncv5295 nu numai că ești mitocan, ești și prost pe deasupra , vai de steaua ta.
@minodoraruschita97153 жыл бұрын
Carte apărută la Editura (kzbin.info/www/bejne/mam9iJ6if9aab6s) care l-a cenzurat pe martirul Mircea Vulcănescu, pe Cioran și pe acad. M. Eliade.
@cristinelmoraru67823 жыл бұрын
0
@miki-riki74573 жыл бұрын
Zero barat 👎👈
@serbanpop32693 жыл бұрын
Măi... Lemne.
@daddy21002 жыл бұрын
lmao best comment
@elenadumitru8963 Жыл бұрын
@@daddy2100❤
@mihaelaiacob43483 жыл бұрын
Chapeau!
@florinlaiu3 жыл бұрын
Este clar că modernitatea are niscai rădăcini medievale. Dar, dacă ideea de libertate este esențială modernității, ea nu a fost nici măcar imaginată de Biserica Latină, care nu admitea critici sau rivali. Mai degrabă ereticii și rebelii, care au avut de suferit secole la rând, aveau nevoie de conceptul de libertate. Chia Renașterea și Reforma Magisterială au imaginat libertatea doar ca aparținând unei colectivități, nu individului. Ideea de libertate individuală, de separare între religie și stat, apare în Reforma radicală, odată cu anabaptiștii, menoniții, baptiștii, sabatarienii, unitarienii și toate speciile de credincioși persecutați și de Roma și de statele protestante. Principiul evanghelic al botezului ca alegere personală, în contrast cu inovația botezului sacramental al pruncilor, a făcut o breșă în gândirea tradițională și a imaginat un stat neutru, laic, care este dator să-i servească pe toți cetățenii fără discriminare, în care religia, organizată sau nu, ideologia de orice fel este o chestiune culturală, nu dă dreptul unei majorități sau unei minorități de a se impune individului. Cred că aici se aplică maxima Sf. Paul care a afirmat că Dumnezeu a ales lucrurile slabe și proaste ale lumii, ca să le facă de rușine pe cele tari - și deștepte (1 Corinteni 1).
@mihailgae-draghici486411 ай бұрын
'' Sf. Paul '' ?? Sta scris : '' We have found this man TO BE A - PERFECT - PEST, A FOMENTER OF DISCORD AMONG THE JEWS ALL OVER THE WORLD, A RINGLEADER OF THE SECT OF THE NAZARENES. '' NT, The New English Bible Sfantul Unic, ETERNUL, El fie laudat!
@alingolea31973 жыл бұрын
Pana nu ne scapati de ideologiile marxist-leniniste, fatise sau mascate,vorbiti degeaba
@vasilevele81963 жыл бұрын
Minunat!
@goe543 жыл бұрын
Patapievici, fizicianul ratat si filozoful tradator.