Ati fost chiar la noi pe propietate, se putea coborî pe mai multe trasee...va.multumim mult!
@calatoriprinromania4 күн бұрын
Traseele turistice s-au facut pe proprietatile oamenilor? Intreb pentru ca daca am fi fost prin alte parti ale tarii, sigur ne-ar fi luat cineva la rost, fara sa fi stiut de ce. Frumos pe la dvs!
@paraschivabara23184 күн бұрын
Ooo, nu! Nu cred. Eu m am bucurat enorm cand am vazut ce mult va place Fraga! Cam tot ce ati parcurs acolo este al nostru. Va asteptam si la vara si chiar va rog sa treceti si pe la noi. Locuiesc in Rasinari chiar pe drumul principal care duce spre Sibiu.
@calatoriprinromania4 күн бұрын
Înseamnă că aveți și oițe! Ne-ar plăcea să vă vizităm în plin sezon de oierit.🥰 Desi am trecut de-a lungul timpului de multe ori pe lângă Rășinari, abia anul acesta am descoperit potecile pastorale. Am fost si prin Ciupari/Râu Sadului cu această ocazie - cu adevărat magnific. (Viitorul video)
@paraschivabara23184 күн бұрын
Parintii.mei au avut
@paraschivabara23184 күн бұрын
Nu.va este frica de.ursi?
@calatoriprinromania4 күн бұрын
Nu ne este. Sunt urși multi pe acolo? 😅
@IoanaIon-x6u5 күн бұрын
Buna seara.Am urmărit drumeția din cele trei sate.Mam născut în Trestieni,am copilărit,mă răscolit,cînd am văzut cum mă duceam la școală,cu vaca și aduceam apa cu cobiliță.Nu mai pot veni sunt batrina.Va urez .ulta sănătate.❤❤❤❤❤
@calatoriprinromania5 күн бұрын
Bună seara! Mulțumim! Sperăm că aveti, totusi, si amintiri plăcute de acolo. Zona este foarte frumoasă, dar, probabil, în scurt timp, va fi doar un nume pe hartă.
@GanciuIulia5 күн бұрын
Superb traseul. ❤ Eu iubesc iarna, este bucurie pura. Alegerea a de iesi in natura chiar daca nu te simteai bine, a fost cea corecta. Felicitari pentru curaj.
@calatoriprinromania5 күн бұрын
E frumos la zăpada, dar pe perioadă scurtă, eventual până la revelion😁, apoi sa avem iar zilele acelea lungi de vară când te faci uitat prin munți🥰 Natura este mereu pentru mine un medicament si fizic si psihic. Aprops de intrebarea adresata de multa lume: de ce plecati mereu la munte?
@paskaldaniela7 күн бұрын
Foarte frumos! Să aveți un an cu multe, multe drumeții și plin cu amintiri! 👍 🥂
@calatoriprinromania7 күн бұрын
Asemenea! Poteci însorite in noul an!
@sergiusabo7 күн бұрын
Peisajele sunt intr-adevar de poveste, dar vremea asta ploioasa iarna mi se pare absolut mizerabila, vreme de stat in casa:) Foarte frumoasa prezentarea traseului si insanatosire rapida!
@calatoriprinromania7 күн бұрын
Multumesc, m-am insanatosit la vreo 3-4 zile după tură. 😁 Se pare că medicamentul "Natură" chiar functionează. Cât despre statul în casă functionează maxim două săptămâni legate, după trebuie luată o porție de munte.
@romanulnicolae20607 күн бұрын
❤️❤️❤️😉😉👍
@denisstoia73657 күн бұрын
Urme de vulpe
@CorneliaRadoi-h9u19 күн бұрын
Felicitări și mii de mulțumiri!
@calatoriprinromania18 күн бұрын
Mulțumim!🙏
@marietaion683425 күн бұрын
Foarte frumos!
@calatoriprinromania24 күн бұрын
🥰
@GanciuIulia25 күн бұрын
Chiar e o veste buna, nici eu nu am mai fost pe acolo, tot asa din cauza drumului. Judetul Buzau are multe de oferit. O sa devina din ce in ceai cunoscut. Felicitari pentru video. ❤
@calatoriprinromania25 күн бұрын
Da, este o variantă pentru drumetii, mai ales in sezonul rece sau când nu vrei sa mai auzi de Valea Prahovei.Nu mulți sunt atrași de drumețiile la joasă altitudine, însă.
@romanulnicolae206025 күн бұрын
Se spune ca Adevarul este ascuns chiar in fata ochilor..Multam de postate..🇷🇴❤️😉👍
@moisevalentin-andrei568627 күн бұрын
Acum e asfalt în capul satului și posobesti🙏
@calatoriprinromania27 күн бұрын
Da, am fost de curând, video aici m.kzbin.info/www/bejne/m6rQnpmDnLFgnas&pp=gAQBiAQB
Avem și alte video-uri unde găsiți adevărate semne și simboluri pe diverse pietre, cu o vechime greu de precizat.Căutați video-urile din judetul Buzău.
@notealbastre27 күн бұрын
Pisicul negru trebuia mai mult promovat !
@calatoriprinromania27 күн бұрын
I-ajunge atât, altfel I se urcă la cap! 😅
@japonjapuh3370Ай бұрын
Superb. 👍 ❤️ ❤️ ❤️
@notealbastreАй бұрын
Deci să comentăm : 1.cățelul sigur este cățelul lui E.M.I.L (cunoscătorii stiu despre ce vorbesc ) 2. Pisica nu ave cum să o cheme altfel decât Ilaria ! 3. Doamna se vede că are un suflet bun si sincer . 4. Peisajele sunt bucati din rai.... Frumos clip, felicitări!
@calatoriprinromaniaАй бұрын
Da, Emil, peste tot, pretutindeni!😵💫
@ioncociorva7212Ай бұрын
Din Transapuseana spre Râmet se ajunge greu, drumul e cu șleauri, cu noroi. Pe alocuri, în Râmeț sunt gospodării prospere, dar Râmețul a devenit un cătun aproape părăsit...
@ioncociorva7212Ай бұрын
Am fost pe Transapuseana dinspre Bucium spre Aiud. Am întâmpinat adevărate șantiere în segmentele de poduri. Cățelul cred că este același pe care l-am întâlnit noi, și voi spre Cheile Plaiului ( cred că pe acolo l-ați întâlnit). Transapuseana este un mare progres pentru turismul Apusenilor.
@calatoriprinromaniaАй бұрын
Pe cățel l_am întâlnit în vara aceasta în Cheile Rametului și ne_am despărțit de el când am urcat pe Brana Caprelor, el continuând sa urce pe versantul opus, prin niște locuri de el știute, evitând apa. Dacă l_ati întâlnit spre Cheile Plaiului, înseamnă că acest cățel chiar parcurge kilometri întregi zilnic😲Adevărat, Transapuseana este un real progres.
@romanulnicolae2060Ай бұрын
🇷🇴❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️😉👍
@VarfuricarpatineАй бұрын
Foarte frumos. Felicitari pentru drumetie si multumim pentru video si informatiile utile. Va dorim poteci insorite in continuare. 👍👍👍
@calatoriprinromaniaАй бұрын
Mulțumim! Sper sa va fie de folos! ❣️⛰️
@VarfuricarpatineАй бұрын
@@calatoriprinromania Cu siguranta. ❤
@Tutankhamon20Ай бұрын
Follow pentru sinceritate! Sunt sătul de influenceri care mint în clipuri și arată doar părțile frumoase ale unui loc.
@calatoriprinromaniaАй бұрын
Mulțumesc pentru aprecieri și bine ai venit!
@sergiusaboАй бұрын
Este foarte frumoasa zona, eu am facut un circuit din Salciua si dupa ce am vazut filmarile voastre ma tenteaza sa mai merg odata si pe varianta voastra:)
@calatoriprinromaniaАй бұрын
Dacă stai aproape de Alba, ești un norocos! Da, chiar se merită. Inclusiv iarna cred că e frumos.
@stefanlupu4550Ай бұрын
Da, zona este extrem de ofertantă, obligatoriu trebuie zi lumină lungă. Cred că traseul este bine pus pe hartă, dar în teren sunt multe restricții și îngradiri datorită localnicilor, dacă nu mă înșel sunt niște avertizări si pe traseele din Munții Noștri.
@calatoriprinromaniaАй бұрын
Da, asa este, din cauza acelui gard. Nu știu ce a fost prima dată acolo: gardul sau traseul.🤔
@sergiusaboАй бұрын
@@calatoriprinromania Traseul a fost primul si apoi au inceput oamenii sa imprejmuiasca terenul.
@calatoriprinromaniaАй бұрын
😐 in ritmul acesta o sa avem numai garduri și proprietăți private pe trasee... Vad acest fenomen în prea multe locuri.
@stefanlupu4550Ай бұрын
@@calatoriprinromania Pai se intampla acest lucru...in unele zone chiar au fost deviate trasee....din pacate, de cateva ori, am urmat traseul pe harta, fiindca pe teren nu era niciun semn / poteca sau zona devenise plina de vegetatie sau marcarea in teren a noului traseu fuse distrusa intentionat, si am iesit in gradini sau zone de case proaspat construite si cu gard. Se observa acest fapt in special in zonele de munte sau deal, unde nu sunt parcuri nationale. Din pacate sau din fericire, romanul are boala caselor, cat mai multe si cat mai mari. In majoritatea cazurilor, nu au timp sa le foloseasca sau le face doar pentru un gretar o data pe an, fiindca concediul si-l face in strainataturi sau (conform motivationalului) sa fie si pensiune, de obicei extrem de mari, chiar daca in zona mai sunt 1000. A se vedea Ranca, Moeciu, Sirnea, Pestera si altele. In zona respectiva, deocamdata, terenurile sunt impartite pentru pasunat, care din pacate, la fel ca la 1900, vezi cazul Antipa, a inceput sa fie o maaaaaareeee problema. Din pacate, cei ce devin proprietari nu stiu si/sau nu inteleg ce inseamna turism pentru zona respectiva, a se vedea zona Moeciu sau Sirnea sau Pestera sau chiar Ranca sau altele, sau au diverse intentii "dubiose" cu zonele respective, a se vedea aceleasi exemple. Dar...momentan...cat mai sunt locuri din astea, ne bucuram de ele pana nu dispar.
@calatoriprinromaniaАй бұрын
Bune exemple! Zona Moeciu -Fundata este grăitoare și din an in an asistăm neputincioși la ce se intamplă. De la un turism timid in 2009 când am ajuns eu pe acolo, la ce se întâmplă acum. Chiar mă întrebam dacă am greșit eu poteca pe unul dintre traseele ecoturistice, dar nu, trece pe la om prin ogradă.
@paskaldanielaАй бұрын
Ce culori, ce peisaje! Frumos și interesant acest circuit! ❤
@calatoriprinromaniaАй бұрын
A fost o surpriză și pentru noi.🥰
@romanulnicolae2060Ай бұрын
🇷🇴❤️❤️❤️❤️❤️❤️😉👍
@calatoriprinromaniaАй бұрын
🙏
@cosminbadelitaАй бұрын
Cu toate că priveliștea din balcon m-a lăsat fără cuvinte ...spun că sunteți de apreciat și vă mulțumesc pentru călătorie. Succes!
@calatoriprinromaniaАй бұрын
Mulțumim! Sperăm că informațiile au fost de ajutor!
@elenachitiboi2224Ай бұрын
Aß dori Sa detin o asa casa cum cine aß putea lua legatura?
@calatoriprinromaniaАй бұрын
Trebuie sa vă duceți in sat, acolo va spun oamenii ce case sunt de vânzare. Vara găsiți mai multe persoane, nu rămân permanent.
@VarfuricarpatineАй бұрын
Superb ati surpins toamna tarzie ruginie. 🍁🍁🍁. Foarte frumoasa drumetia
@calatoriprinromaniaАй бұрын
Mulțumim,chiar a fost specială!
@AnaPreoteasa2 ай бұрын
Foarte frumos!
@calatoriprinromania2 ай бұрын
🌄🙋
@locuridininimamea2 ай бұрын
Foarte frumoase peisaje de toamnă!❤❤❤
@calatoriprinromania2 ай бұрын
Da, s-au meritat atâția kilometri până aici!
@cascadorys2 ай бұрын
Ma gândeam eu ca toamna e superba acolo! ❤
@calatoriprinromania2 ай бұрын
O daaaa! Păcat că e atât de departe de noi!
@ioncociorva72122 ай бұрын
Felicitări pentru vlog și mai ales pentru informațiile cu privire la trasee pe care le oferi ca un veritabil ghid. Frumos traseu chiar și vara. Toamna, cu atât mai frumos. Am fost pe Vf. Craivii pe timp de vară când semnele traseului sunt și mai greu de găsit. Din păcate, nu am găsit suficientă documentație în centrele de informare cu privire la istoria acestei culmi, mai ales că la fața locului nimic nu pare a arăta a loc cu vestigii. Am aflat informații multe de la localnici, mai ales de la Mânăstirea Râmeț.
@calatoriprinromania2 ай бұрын
Din păcate este o chestiune tristă la nivel de țară. Pare că nici nu dorim să ne promovăm propriile obiective,ci,mai degrabă, să le ascundem. De aceea, cine este cu adevārat interesat să cunoască România, trebuie sa se documenteze pe cont propriu. Mulțumim pentru aprecieri!
@sergiusabo2 ай бұрын
Urcarea finala pe Piatra Craivii este superba, mie mi-a placut foarte mult, am si avut ocazia sa cobor pe ploaie si vant de 60+ km/h:)
@calatoriprinromania2 ай бұрын
Așa e, este interesantă- o fărâmā de Piatra Craiului la o scară mai mică. Dacă mai ai parte și de vreme capricioasă, adrenalina e la maxim! 😃
@dodoritza2 ай бұрын
♥️💠🌺
@calatoriprinromania2 ай бұрын
🙋
@romanulnicolae20602 ай бұрын
Frumos ca de obicei 🇷🇴❤️❤️❤️❤️😉👍
@calatoriprinromania2 ай бұрын
🙏
@stefanlupu45502 ай бұрын
Da-da-da...belea de traseu, extrem de ofertant, mai ales pe vreme buna...si da, si eu imi aduceam aminte ca se ajunge mai repede la Sparlea, dar tot atat am facut, iar de la Sparlea la Omu a mers muuult mai repede ca data trecuta. Ca o mica invidie, a fost boierie traseul cu 2 masini, adica sa urci pe o parte a muntelui si sa cobor pe partea cealalta, este chiar tare....dar, tot ati stat la coada pe urcare...:) Nu stiu la altii cum e, desi stiu, dar la mine, in majoritatea turelor montane, trezierea se face la 06.00, iar intrarea pe traseu se face undeva la 08.30÷09.00, dupa un drum de 2÷2.5h... dar cand pot sa intru pe traseu la 07.00, bucuria e mai mare.... Traseul nu e foarte greu, adevarat ca nu am urcat pe ploaie sau zapada (nu ca as vrea), dar intr-o zi frumoasa, cu plecare devreme, se poate face, dar cu ATENTIE!!!! Cand vezi un clip si mergi la munte doar cu masina, ai facut un traseu montan, de exemplu din parcare Piatra Arsa la Babele si/sau pana la Cruce, nu stii ce este o poteca expusa, un lant/cablu, o catare, nu sti un timp de parcurgere a traseului si mai ales ca aici nu are cine sa te tina de mana cand urci (ATENTIE!!! in caz de accident, ca sa ajunca la tine un salvator, nu toata echipa, e nevoie de cel putin 2÷3h)......atunci nu AR TREBUI INCERCAT. Asta vara, traseul era foarte aglomerat, si-n urcare si-n coborare, de la primele ore, si majoritatea habar n-aveau ce presupune....aveau niste tinte de atins, de tipul Omu sau Ascutit in 2 h cu intoarcere sau se ghidau doar cu Mapy si niste poze de sus cu "panarama", fara sa fi vazut poze, numai zic de video, cu traseul...care erau epuizati de la Sparlea.... fara apa...credeau - nu credeau, erau siguri - ca de sus, din creasta, in maximum o jumatate de ora, sunt jos, in Plaiul Foii....care pur si simplu vazuse pe unii ca urcau cu o zi inainte si au zis: "Gata!!!! Facem si noi!"...sau le spun de la cazare, cand stau in ciubar, ca : "Toata lumea il face!"....asa ca, nu stiu, e frumuos, este de facut si de repetat, dar nu cred ca e de aruncat cu capul inainte ca-n trafic: "Daca ala s-a bagat, ma bag si eu!!!!". Pe instragam si-n poze arata fantastic, iar in realitate este extraordinar si se merita facut si refacut...dar e ca-n videoclipul cu ala cu trasee montate: "spuneti ma ca se urca 5h!!!!".....iar eu as spune si ca se coboara tot 5h si mai ales ce presupune....de aceea sunt bune astfel de videoclipuri in care sa vezi nu doar flori, copacei, "panarama" din creasta, poze de la varf, ci traseul in sine, poteca expusa, zonele dificile, pe unde se urca, pe unde se coboara.... Oricum....foarte frumos traseu...de facut si refacut (stiu ca ma repet!!!!)....un pic cam aglomerat, dar asta e, nu trebuie sa fim egoisti.... Apropo....traseul a fost facut la finalul lui octombrie, inainte sa schimbe, ora, nu? Si fuse si ceva frig dimineata, cred ca undeva intre 5 si 10 grade, daca prin padure sa zicem ca a fost adapost, cum s-a simtit in zonele expuse? Ca pe urcare a fost umbra in permanenta? Nu s-a vazut pe filmare daca a fost vant....ma gandeam sa refac traseul acum toamna....
@calatoriprinromania2 ай бұрын
A fost amuzantă partea cu "panarama"🤣 Da, traseul a fost făcut până să se schimbe ora și am fost tare norocoși că am avut niste oameni care au venit într-o scurtă plimbare doar până La Zaplaz. O iau și ei încet cu muntele și, după cum spui, nu se aruncă cu capul înainte pe orice traseu. Nu e de subestimat, dar nici o sperietoare de traseu nu e, este clar în top 10 trasee din Romania ( deși mi-ar fi greu sa fac un top, mereu găsesc trasee frumoase). Cât privește vremea, nu a fost pic de vânt, dar stânca era umedă și pe partea aceea cred că a ajuns soarele foarte târziu în amiază. Am văzut soarele abia când am ajuns pe creastă și a fost destul de frig. Mai apoi s-a schimbat situația, aveam impresia că e luna mai. Acestea fiind expuse, La Lanțuri a închis șirul traseelor tehnice pe 2024. Ne reorientăm până în sezonul cald.
@calatoriprinromania2 ай бұрын
Cât despre ora de intrat în traseu, mai mereu incepem de la 10 sau mai târziu🤦 Aici am făcut excepția de la regula nescrisă. Am bătut recordul acum, in noiembrie, am inceput un traseu la 13. 😁
@oanaangelescu79692 ай бұрын
Accesul spre chilii a fost facilitat prin bunavointa unui localnic inimos in vara aceasta. Sunt cabluri de siguranta la coborare si scara a fost inlocuita cu una metalica, prinsa bine, se pote urca fara probleme. Va recomand sa ajungeti urmand indicatoarele de lemn si poteca din dreapta, in capatul satului. Puteti trece sa vizitati si interesantul loc numit "La biblioteca", veti avea o surpriza frumoasa.
@adrianbogdan19272 ай бұрын
❤
@calatoriprinromania2 ай бұрын
Mulțumim de informații! Unde se găseste punctul denumit "La bibliotecă?"
@japonjapuh33702 ай бұрын
👍 ❤️ ❤️ ❤️
@calatoriprinromania2 ай бұрын
🌄
@paskaldaniela2 ай бұрын
Un traseu spectaculos. Eu rămân la faza de privitor și de admirat postarile voastre și ale altora care ajung pe Crai. 😅 Anul acesta am reușit să facem doar Domogledul cu coborâre prin cheile Feregari. În rest, ne învârtim prin jurul Bucegiului, Baiului, cu trasee ușoare, medii, de o zi.🌞🤗
@calatoriprinromania2 ай бұрын
Încet, încet o sa îți faci curaj să mergi și pe trasee mai dificile. Poți să începi cu Piatra Mica și așa îți faci o idee despre ce înseamnă. Avem un video despre.
@PAULISH10002 ай бұрын
Ca întotdeauna, o plăcere să vă urmărim. Totodată, o tură pentru vara viitoare.La Om,am ajuns în pandemie. Am atins borna,am plâns și în doua minute a venit potopul cu tunete și fulgere.
@calatoriprinromania2 ай бұрын
Ce emoții puternice ați trăit în câteva secunde! Cu siguranță amintiri pe care nu le veți uita!
@PAULISH10002 ай бұрын
@calatoriprinromania întotdeauna este vb despre autodepășire. Vrei mai mult dar trebuie să ți cunoști și limitele.va ascultam sfatul la pregătirea prealabilă. Înainte să facem Turnu și Padina Popii,ne am antrenat pe Piatra Mare și Padina Crucii-Malaiesti unde ne am întâlnit și cu urșii. Important e să tragi niște învățăminte de la cei cu mai multă experiență.
@calatoriprinromania2 ай бұрын
Muntele nu pleacă nicăieri. Mai mult decât orice, trebuie sa ne ascultăm corpul și să ne oprim atunci când el ne cere. Încet-încet se câștigă și rezistența, personal am obținut această rezistență în ani de zile de mers pe munte. Sper că întâlnirea cu ursii nu a fost chiar nas în nas
@PAULISH10002 ай бұрын
@@calatoriprinromania nu vă contrazic.dar ne apropiem de 60 și ne scad forțele. Mai tragem un pic.
@calatoriprinromania2 ай бұрын
Felicitări pentru simplul fapt că faceți mișcare, până la urmă este cel mai important! Din păcate, noi nu prea cunoaștem persoane active nici măcar de-o seamă cu noi, mai în varstă nici atât!