Пікірлер
@guldogan18
@guldogan18 9 сағат бұрын
Sağ olun, var olun. 🙏🙏🙏
@semihcakr8522
@semihcakr8522 21 сағат бұрын
Hocam çok teşekkür ederiz, gönlünüze, zihninize Allah sağlık versin.
@erdalerdal5280
@erdalerdal5280 Күн бұрын
Mülk Suresi 3. Ve 4. Ayeti Kerimeler nazil oldu varlığıma birden. Elhamdülillahirabbilalemiin. AllahuEkber.
@receptanugur
@receptanugur Күн бұрын
Hocam çok teşekkürler size.
@adrenokortikotropik90
@adrenokortikotropik90 Күн бұрын
Teşekkürler
@SerKhann
@SerKhann 2 күн бұрын
Teşekkürler
@ibrahimhalil107
@ibrahimhalil107 2 күн бұрын
ders esnasında soru sorulması yayını izleyenler için olumsuz bir durum keşke o anlar kesilseymiş
@guldogan18
@guldogan18 3 күн бұрын
@guldogan18
@guldogan18 3 күн бұрын
🙏🙏🙏
@abdurrahmanbesimalgul5432
@abdurrahmanbesimalgul5432 3 күн бұрын
Internet ortamında en iyi tasarlanmış Arapça eğitim videoları bence. Hem de son derece başarılı bir anlatımı var. Her şey yerli yerine oturuyor. Derslerin her kelimesi değerli. Hiç zaman kaybı olmadan ilerletiyor öğrencisini. En kalbi teşekkürler...
@ismailpola6400
@ismailpola6400 3 күн бұрын
Harika bi kanal buldum
@hebe1702
@hebe1702 4 күн бұрын
Hocam merhaba. Farsça'da da saygı amaçlı sen yerine siz mi kullanıyoruz? Çeviri kafamı karıştırdı.
@hudabende
@hudabende 4 күн бұрын
İyi bir kitap gerçekten ama keşke el-Ka'bî gibi bir imâmı bu kadar aşağılamasaydı.
@EmreBoztepeII
@EmreBoztepeII 5 күн бұрын
❤️🖤🤍💚
@Betul-jy5ke
@Betul-jy5ke 5 күн бұрын
Hocam sayenizde dilin felsefesini öğrendim ama lütfen 3.seviye hemen yüklensin
@henuzkararvermedik
@henuzkararvermedik 5 күн бұрын
Teşekkür ederiz
@dryzcontent
@dryzcontent 7 күн бұрын
👍🏻
@furkankureselkullanc3919
@furkankureselkullanc3919 7 күн бұрын
Tarihsel -> Tarihî
@saatci1441
@saatci1441 Күн бұрын
Tarihsel
@Felsefenin-B-Vitamini
@Felsefenin-B-Vitamini 7 күн бұрын
Hegel’in diyalektik dediği şeyden bunun farkı yokki, toplamı değil, içererek yeni anlama varmak.
@Felsefenin-B-Vitamini
@Felsefenin-B-Vitamini 7 күн бұрын
İnsanın zihin karmaşıklığı ve aklı kurma yetisi, aynı şeylere farklı anlam ve değer ataması yapar. Metafiziğin açmazı budur. Metafizik abartılırsa fizik dahi dışlanabilir.
@Felsefenin-B-Vitamini
@Felsefenin-B-Vitamini 7 күн бұрын
İnsanın zihin karmaşıklığı ve aklı kurma yetisi, aynı şeylere farklı anlam ve değer ataması yapar. Metafiziğin açmazı budur. Metafizik abartılırsa fizik dahi dışlanabilir.
@Felsefenin-B-Vitamini
@Felsefenin-B-Vitamini 7 күн бұрын
Fenomen (araz)deyip geçsek iş tamam oluyor, zihnimizdeki anlamlar çoğu zaman şeyin kendisini temsil ve ilzam etmez, çünkü anlam zihinde öznel bir akıl kurmayı gerekli kılar. Şeyin kendisi tek başına anlam kurmaya yetmez. Bazen de şey dışlanıp öznel anlam çok abartılır.
@YunusAras
@YunusAras 7 күн бұрын
Dersleri playliste ekler misiniz?
@seytaninavukati
@seytaninavukati 8 күн бұрын
Arap dilbilimine geniş bir perspektiften bakmayı öğretmesi açısından çok ilham verici bir seminer. Hocanın ögrencileri çok şanslı gerçekten 😢
@estimatetanas
@estimatetanas 9 күн бұрын
Ama olmadı 7 bölüm dinledim yarıda kaldı, Hocam duy sesimizi
@yaseminkara2020
@yaseminkara2020 9 күн бұрын
🌷🌹
@mehmetsefaozdemir885
@mehmetsefaozdemir885 9 күн бұрын
Hoca ibadeti karşılıksızlık zeminine oturtmaya çalışıyor; benlikten sıyrılıp ben ile ilişkilendirmeden kulluğu anlatmaya çabalıyor: felsefe kelam dinler tarihi tasavvuf diye analizin dibine gidip parçalıyor kendini.. Alta geliyor hıyarın biri tanrı kelimesine takılıyor. Gerçekten Allah yardımcınız olsun..
@asiyekose9129
@asiyekose9129 9 күн бұрын
Bahsedilen sepettu, Zent Avesta daki Spenta armaiti olabilir mi?
@herifinteki6142
@herifinteki6142 10 күн бұрын
❤️❤️❤️❤️
@onlisra
@onlisra 11 күн бұрын
13 haziran 2024 perşembe
@henuzkararvermedik
@henuzkararvermedik 12 күн бұрын
Teşekkür ederiz
@incinmedia
@incinmedia 12 күн бұрын
kzbin.info/www/bejne/iqrRmJeho6iIibM "Karşılıklılık", "mütekabiliyet", "denklik"… Bunlardan taviz vermeden ‘eksiklik’ten bahsetmek sıkıntılı? Ya bunlar aradığımız ifadeler değil ya da eksiklik bunların ilişkiye getirdiği tarafların birbirine nazaran hallerine dair değil. Fotoğrafın negatifiyle pozitifi arasındakinin, “eşit olmak itibariyle aynı”lık ilişkisini daha iyi tanımladığını düşünüyorum. Aynı denklik, resim ile yansıyan ışık arasında da belki kurulabilir. Resmi ile arasında eşit olmak itibariyle aynılık ise Simmias’ın sadece bir veçhesi arasında aranabilir. Simmias’ın bir veçhesi, onun kendindeki haline göre eksik sayılabilirse eğer, “eksiklik” o şartta ancak bir kavramanın kavramı haline geliyor sanki.
@aynuryaman4320
@aynuryaman4320 12 күн бұрын
👏👏👏
@TalatOrdu
@TalatOrdu 12 күн бұрын
"İçinde biz olan bir hüviyet-i ilahi var, dolayısıyla biz Tanrı'daki bizi sevmiş oluyoruz.?" Demirli
@TalatOrdu
@TalatOrdu 12 күн бұрын
"Her şeyde, hattâ en çirkin görünen şeylerde, hakikî bir hüsün ciheti vardır. Evet, kâinattaki her şey, her hadise, ya bizzat güzeldir, ona hüsn-ü bizzat denilir veya neticeleri cihetiyle güzeldir ki, ona hüsn-ü bilgayr denilir. Bir kısım hâdiseler var ki, zahiri çirkin, müşevveştir. Fakat o zahirî perde altında gayet parlak güzellikler ve intizamlar var. "Bahar mevsiminde fırtınalı yağmur, çamurlu toprak perdesi altında, nihayetsiz güzel çiçek ve muntazam nebâtâtın tebessümleri saklanmış. Ve güz mevsiminin haşin tahribatı, hazin firak perdeleri arkasında, tecelliyât-ı celâliye-i Sübhâniyenin mazharı olan kış hâdiselerinin tazyikinden ve tâzibinden muhafaza etmek için, nazdar çiçeklerin dostları olan nazenin hayvancıkları vazife-i hayattan terhis etmekle beraber, o kış perdesi altında nazenin, taze, güzel bir bahara yer ihzar etmektir. Fırtına, zelzele, veba gibi hâdiselerin perdeleri altında gizlenen pek çok mânevî çiçeklerin inkişafı vardır. Tohumlar gibi neşvünemasız kalan birçok istidat çekirdekleri, zahiri çirkin görünen hâdiseler yüzünden sünbüllenip güzelleşir. Güya umum inkılâblar ve küllî tahavvüller birer mânevî yağmurdur."(On Sekizinci Söz)
@TalatOrdu
@TalatOrdu 12 күн бұрын
"Mümin odur ki gördüğünde sana Allah'ı hatırlatır." Mevlana-Şems arasındaki sevgi bahsi bu hadis ile izah edileceği gibi Mevlana'nın Şems'in ruhunda Allah'ın cemalinin bir tecelli odaklanmasını görmüş olması ile de izah edilebilir. Şems'in ruhu (bedeni değil) güzelliklerin bir aynası vazifesi görmüş olabilir. Allah'ın güzellik dalgaları Şems'in alem-i misaldeki suretinde tecelli etmiş olabilir. Bence bu Şems yerine herhangi bir başka mümin erkek de olabilirdi. Mevlana onun ruh heykelini müşahade ettiği için Allah'ın cemal tecellisine oradan yol bulmuş gibi görünüyor... TO
@TalatOrdu
@TalatOrdu 12 күн бұрын
Sevginin en önemli tezahürü yokluk ile alakasıdır. Sevgi varsa hicran da vardır. Şiirde denildiği gibi: "Ayrılık sevdaya dahil..." Sevginin ikinci en önemli göstergesi özlemek/iştiyaktır. İnsanların sevgiden nasipleri iştiyaktır, özlemektir. İştiyak ise insanda bir takım bedeni hallere sebep olur; sararıp solma gibi melankolik haller... İnsan sevgisini harekete geçiren şeylerin aslında sevilecek şeyler olmadığını anlar. Sevgi harekete geçtiği noktadan ayrı bir yere gider.
@TalatOrdu
@TalatOrdu 12 күн бұрын
Demirli Hocam, genelde ihtiyari sevginin izahını yapmış, ferdiyet, bencillik terimleri ile. Burada izahı gereken bir de "gayri ihtiyari sevgi" konusu var. İnsan nasıl olur da hiç istemeden, niyetlenmeden, sonucunu düşünmeden sever?
@TalatOrdu
@TalatOrdu 12 күн бұрын
Aşığın bir hali: Hem kavuşmayı arzulama hem de kavuşmaktan korkma... İbni Arabi'nin temel sevgi teorisi: Kişi kendisini sever, kişinin sevdiği şey istikmaldir. (Kemale erme) İnsan nerede kemale ereceğini düşünüyorsa ona/oraya doğru bir arzu duyar. Sevdiğimiz, "olmak istediğimiz şey"dir. Dolayısıyla sevginin esas kaynağı bu bencilliktir. (Bencillik izahı pek kafama yatmadı. TO) Sevgi, hilalin dolunay halini alma çabasıdır. Kişinin kendisini bütünleme, yetkinleştirme çabası... Füsus'ta İbni Arabi Allah'ı sevme meselesini açıklarken: Biz Allah'ı bir öteki olarak sevmeyiz. O'nu bizi kemale erdiren, istikmal eden olarak severiz, demiş. Kul kendi yetkinliğinin Tanrı'da tamamlanacağını öğrenince ancak Tanrı'ya gider. İbadetin temelinde de nefsin kemale erme arzusu vardır. "Sevgi insanın kendi ferdiyetine, bütünlüğüne dönme arzusudur."
@TalatOrdu
@TalatOrdu 12 күн бұрын
"İkonografinin ortaya çıkış kaynağı, doğada doğal olmayan (sureti olmayan) bir şeyi sevme arzusudur. İnsan doğal olmayan sevgi objesinin tasvir ederek doğada tutmaya (zabt) çalışır. Beş duyu ile fiziksel (doğal) olmayan alem ile irtibat kurma arzusu... Oraya ait bir varlığı buradaki duyularla sevme arzusu... "İbni Arabi okumakla İbni Arabi sevgisi oluşmaz." Demirli.
@TalatOrdu
@TalatOrdu 12 күн бұрын
"Sevgi imanın en kuvvetli halidir." "Sevgiyi ortaya çıkaran şey kök-dal ilişkisidir." "Sevgi bir duygu olmayı aşıp üst bir ahlak haline gelmesi gerekir." Tasavvuf tarihinde sevginin ortaya çıkmasının nedenleri araştırılmıştır. İbni Arabiye sevgi türleri. 1-Türlerin bekası için olan doğal sevgi, (biyolojik) beden iştihası (Avamın sevgisi) 2- Ruhani sevgi. Sevdiğine benzemeye, ahlakı ile ahlaklanma (onda fani olmaya) yönelik bir sevgi. "Sevgi, kesretin vahdete -dalların köke- dönme arzusudur" (Demirli) 3- İlahi sevgi: Allah'ın kulu, kulun da Allah'ı sevmesi... Kulun Hakk'ın mazharı, Hakk'ın kulun mazharı olma durumu... Allah sevgisine kandım diyen sevgiyi anlamamıştır. Beden itminana kavuşur ama ruh sevgiye doymaz. Gerçek aşık denizi içse bile "daha yok mu?" diye sorandır. Bazen insan tahayyül ettiğini sevebilir. İnsan sevdiğini teşbihlerle -suret vererek- tanımlamaya çalışır.
@ahmettatar2378
@ahmettatar2378 12 күн бұрын
Insanca pek insanca ancak inaninca pekala insanca____çember bu çemberin icindeki çember hatirlama koni seklinde olunca katlanir olma ki sevme cok olma koniye usten bakinca aynilik bir olma pekala geometria
@halimekahraman1967
@halimekahraman1967 12 күн бұрын
İlhamcı reis❤
@maliozdmrx
@maliozdmrx 12 күн бұрын
9:40
@zekiyyetuguntan1259
@zekiyyetuguntan1259 13 күн бұрын
°•●°••`♧°•○•☆●°♡○°•○○°°•••●☆
@mustafa.06
@mustafa.06 13 күн бұрын
54:33 Zara ovası Mormon yuvası
@zelalmina7943
@zelalmina7943 13 күн бұрын
Allah razı olsun
@sezginalisoglu6565
@sezginalisoglu6565 13 күн бұрын
"sevgi imanın en kuvvetli hali", "sevgi kök ve dal ilişkisidir." "sevgi daha üst bir ahlak olmalı duygu değil"
@yaseminkara2020
@yaseminkara2020 13 күн бұрын
🌷🌹
@user-td2ru3oo5b
@user-td2ru3oo5b 13 күн бұрын
Muhteşem 🙏