Doğru söyleyeni taşlarlar kardeşim sen yoluna devam et ❤❤❤
@sukruyaman26422 сағат бұрын
Harika bir video olmuş, devamını bekliyoruz; iyi ki varsınız.
@aysescholer93003 сағат бұрын
Allah Kur’an la korkutun diye bir ayet gösteriyordur… Kur’an çerçevesi içinde kabir azabı yoktur..
@aysescholer93003 сағат бұрын
Bir insan güzel ahlak üzere ise bu her iki cinsiyet içindir Allah’a iman etmiş kişi zaten kötülükten kendisini korur yaklaşmaz… Başörtüsü mecburi olarak görmüyorum mühim olan kötülüğün peşinden koşmamak,vesvese,dedikodu, hırsızlık arsızlık yapmaktır…ve bir çok örnekler vardır… Kadın vücudunu korumalılar fazlasıyla açık kabak çiçeği gibi açılmamalılar…başı kapatmak beynini terbiyeden geçer…disiplin,kurallar çerçevesinde hareket etmek her toplumun içinde huzur getirir… Şiddet dehşet ve zulüm uygulanmadan din yaşanır hale gelir…hoş görü,başkasının kendi geleneğindeki giyimi kabul etmek gerekir… Kadınlar kendini korumalıdır.. Gözünü terbiye etmesi kadar dilini de terbiye etmeyi öğrenmelidir… Erkekler için de aynısı geçerlidir..
@alikilincaslan83293 сағат бұрын
Allah'ın kitabını ve onun yaşantıya aktarılmış şekli olan sahih sünneti değilde hep sahabeyi örmek aldığımız için yıllardır İslam toplumu olarak Cemel'i,Sıffın'ı,Harre'yı yaşıyoruz.Yaşadığımız coğrafyayı kan gölü haline getirdik.
@NERMİNYEŞİLTAŞ-o3r3 сағат бұрын
Hocam Sizden Allah razı olsun bizi namaz hakkında bilgilendirdiğiniz için, örneğin öğle namazını kılarken "niyet ettim Allah rızası için öğle namazını kılmaya" diye niyet edip daha önce kılmış olduğumuz öğle namazının dört rekat farz namazı gibi mi kılacağız.
@aysescholer93003 сағат бұрын
Yüz binlerce seneler geçmiş ve her topluluklar bir türlü sala/namaz kılmışlardır… Qur’an her topluğun ritüel,şekiller verdiğini ayetlerde gösterir…
@aysescholer93003 сағат бұрын
Hocam Allah razı olsun.. Almanca tercüme/mealde namazınızı tutun diye anlam ifade ediyor… Kılın kelimesi Almanca’da tam olarak tercüme sözcük anlamı tam olarak çevrilemez, tutun namazı yerine getirin istikamet kelimesi daha uygun oluyor… Ben çok severek istikamet ediyorum..
@aysescholer93003 сағат бұрын
Hiç bir peygamber kendisine çağırmamıştır, Allah’a iyi kullar olun demişlerdir ki,peygamberlerin ortak noktaları zaten tek tanrı inancına çağırmaktır…hatırlatırlar davet ederler…
@aysescholer93004 сағат бұрын
Allah razı olsun hocam, Namaz gerçekten güzel ahlak üzere kalmak için çok önemli bir ibadettir.. Allah’ın huzurunda duruyoruz ve Allah’a şu boynumuzun üstünde duran beynimizi ona secde ederken onun yüceliğini ve onun huzurunda ne kadar aciz ve asla ona kafa tutmamamız onun bize verdiği değeri ruhumuz ve kalbimizle tamamen teslimiyet ve kibirimizi yenebilmemiz için Allah’ın lütfudur… Allah hayırlı ömürler versin..
@temelyazlk88394 сағат бұрын
Hocam sen hep anlat ruhumuz huzur buluyor ıyiki varsın
@Kaptan_Gezer4 сағат бұрын
hoca nikahi = gereksizdir. uydurmadır. muta nikahi = zinadır resmi nikah = erkek icin tehlikelidir erkek kadin arasindaki birbirleriyle arkadas olarak yasamalari = en dogru, en dürüst, en gecerli olanidir. mehir belirlenirse 2 sahit gerekir.
@aysescholer93005 сағат бұрын
Bir insan cennete kadar bir başkasını hala kapısına kadar getirdiyse…pes yani Allah’a şirkten temizlenmemiş Allah’ın insanlar için yaratacağı cennette bir başka kişinin adının olacağına inanması Qur’anı tam anlamamış olmasından kaynaklanıyor olabilir mi …. Yaratanın isminden başka bir şey yazmıyor cennetin kapısında….Allah
@aysescholer93005 сағат бұрын
Alemlere rahmet olarak gönderdik demesi o insanı zaten tanrılaştırmaz,onun ahlakı,hal ve hareketleri,savaş savunma ve benzeri şeyleri düşünmemiz isteniyor… Allah’tan başka ilah yoktur.. Teşekkür ederim hocam.. Allah hayırlı ömürler versin
@aysescholer93005 сағат бұрын
Çocukken bile bu gibi şeylere inanmazdım ve hala devam ediyor… Tek Tanrı inancına canı malı ve hayatlarını feda etmiş peygamberlere bu gibi şeyleri uydurup yapıştırmak zaten akıl işi değildir sadece eski atalarından kalma anlatılar sahte inançlarının doğru olduğuna inatla devam ediyorlar..inat çok kötü şeyleri tetikler yani dik başlılık,egosuna yediremediği kibirli davranış bozukluğu olduğunu gösterir ve Allah’a şirk koştuğunu bile anlamazlar yada inatlarında devam ederler… Hocam, ayrıntılı bilgi verdiğiniz için teşekkür ederim..sizi yeni keşfettim.. Allah hayırlı ömürler versin inşaallah…
@MakbuleSonmez-lv6tk5 сағат бұрын
Hocam severek dikkatle dinliyorum videolarınızı kusura bakmayın ama konuşmanızda resule Yüce ve aziz peygamber olarak ifade kullandınız yüce resul için kullanılabilir mi? bilmiyorum Yüce sadece Allah cc için zikredilir biliyorum hatam varsa af ola saygılar hocam
@cemalkulunkogluСағат бұрын
Tevbe suresi 128. ayette; "Andolsun ki, size kendi içinizden gayet aziz bir resul geldi. Zorlanmanız ve sıkıntıya düşmeniz ona ağır gelir. O size son derece düşkündür, inananlara karşı şefkatli ve merhametlidir.
@temelyazlk88396 сағат бұрын
Hocam bende sizin gibi düşünüyorum sagolun
@semrabas89177 сағат бұрын
Hocam farz namazi 2rekkattir deniyor bu konuda ne dersiniz
@RecepSemerci-b8o12 сағат бұрын
Sn hocam Akıl, Fıtrat, Vicdan, İrade Allah bunları niye vermiş.
@RecepSemerci-b8o12 сағат бұрын
çok teşekkürler
@erdinccc112 сағат бұрын
elin yalanci arabi peygamberiniz oldu saka gibisiniz... herifin hayatini okuyunda rezilliklerini gorun...siz asla akilanmazsiniz...kole olun araplara surunun
@nilgununlu870013 сағат бұрын
Hz. Hatice öldükten yıllar sonra Peygamberimiz Hz. Aişe ile Hicretten sonra evlenmiştir. Ölen bir insan yaşayan bir insanın kuması olamaz. Mesela sizin hanım vefat etti siz de 4-5 yıl sonra evlendiniz ,evlendiğiniz kadın ölen eşinizin kuması mı oluyor. Kuma ancak birisi ile evliyken ve o hayattayken üzerine evlendiniz kadına denir. Olayı yanlış anlatmanız vebaldir.
@fatmakaya306016 сағат бұрын
Allah senden razı olsun hocam
@thensari16 сағат бұрын
Sünni, Şii, Vahabi, Selefi akideye göre dinde hüküm koyucular olarak adeta şöyle denilmekte; Allah + Peygamber + Sahabi + Mezhepler + Mezhep imamları + Fıkıh, İcma, kıyas + din adamları + Diyanet + tarikatler vs.. Halbuki yüce Allah bu şekilde birlikte hüküm koymaya Şirk demekte. Yani ortaklık.. İlgili ayet şöyledir: Yoksa ALLAH'ın izni olmadığı halde onlar için dini kurallar ve yasalar ortaya koyan ortakları mı var? Daha önce belirlenmiş bir karar olmasaydı onların arasında yargı verilirdi. Zalimlere acı bir azap vardır. {Şurâ 21} Görüldüğü gibi Allah ile birlikte hüküm verme Ortaklık yani Şirk olarak görünüyor. Ve bunu birlikte hüküm vermeyi iddia edenler zalimler olarak nitelenip acı bir azap ile müjdeleniyorlar. Sünni, Şii, Vahabi, Selefi akide ise Dinde Allah ile birlikte bir çok hüküm verici olduğunu söylemekteler ve Şirk içinde olup Kur’an ile çelişmekteler...
@mehmetberatsumeroglu16 сағат бұрын
Cemal Bey Kardeşim, Özellikle dikkatinizi çekmek isterim ki, Kur'an-ı Kerim pek çok ayetinde apaçık bir şekilde indirildiğini ve Allah tarafından açıklandığını belirtir. Sanırım bu konuda bir dil sürçmesi yaşanmış. Resul'ün görevi Kur'an'ı açıklamak değildir. Bu söylediğiniz, Ehli Sünnet'in bir iddiasıdır ki, bize hadisleri benimsetmek için ortaya atılmıştır. Resul'ün asıl görevi, kendisine vahyedileni "beyan" etmektir. "Beyan" ile "açıklama" arasında ise ciddi bir fark vardır. Saygılarımla.
@cemalkulunkoglu8 сағат бұрын
“…Ve biz sana da bu uyarıcı kitabı indirdik ki, kendilerine indirilen (ayetler)i insanlara açıklayasın ve belki onlar da bu sayede düşünürler.” (Nahl, 44) Açıklamak ile hüküm koymak aynı şey değildir. Açıklama, anlamakta zorlananlara yapılan bir izahattır. Bu, elimizdeki Kur’an’ın anlaşılamaz bir kitap olduğu anlamına gelmez. Ancak bazı insanlar, ayetlerin bağlamını bilemedikleri ve Kur’an’a yeterince vâkıf olmadıkları için anlamakta zorlanabilirler.
@ahmetsinanyayla934119 сағат бұрын
HİÇ BIR DİN'E İNAMIYORUM.!! GAYET'TE RAHAT'IM!!!???
@RonyaAnalay23 сағат бұрын
Allah razı olsun dizden Hocam Sonunda doğru bileğilere ulaşıyoruz
@SezerOren-jc5luКүн бұрын
Kuran 'ın diğer ismi Mübin dir...Mübin açık demektir.Resul beyanla sorumludur..aaçıklama ve tefsir sorumluluğu yoktur.Kuran çok açıktır
Hüküm sahibi yalnız Allah'tır. Peyğamberler Allah'ın emirlerini insanlara tebliğ eder. Kuranı Kerimi insanlara bildirir. Peyğamberler kendileri hiçbir şey uydurmamıştır.
@zelihakarakaya5979Күн бұрын
Ağzına sağlık nur yüzlü hocam
@zelihakarakaya5979Күн бұрын
9:31 sizi yakından takip ediyorum tekrar tekrar dinledim
@aydemirozbekler9141Күн бұрын
Hocam sizin mealinizi okuyorum.Sizden ricam önereceğiniz başka mealler var mı rica etsem bilgilendirir misiniz? Merak ettiğim bir konuyu anlattınız, bu videonuz içinde ayrıca teşekkür ederim
@ardaarslan1446Күн бұрын
Hocam Hayırlı günler dilerim. Rabbim bizleri yuce kitabinin yoluna dos dogru bağlanan ve peygamber efendimiz dahil tum peygamberlerin hizmet ettiği Rabbimizin dinini tebliğ etmeyi nasip etsin. Bilgileriniz ışığında nebi ve Resul ayrımını Kur'an kerim ışığında bir ders islerseniz sevinirim. Yaptigim arastirmalarda Resul kitap verilen Nebi elçi, peygamber efendimiz hem nebi hem elçi diye biliyorum. Efendimizden sonra elci gelebilir mi Rabbim dilerse tabi ancak kurani kerimden bilgi verirmisiniz. peygamber efendimiz son peygamber olarak yazıyor. Ayrica bir video da 19 matematiksel olarak kurani kerimin mucizesi mi, anlatirsaniz sevinirim, Rabbim Kur'an kerim ve gondermis olduğu peygamberlerin yolunda bizleri sap saglam kilsin. İyi çalışmalar dilerim
@tunaybayr5290Күн бұрын
O zaman deceksiniz fatihadan sonra şu okunur veya hiç bir şey okunmaz bi açıklama yapmanız gerekmiyormu hocam
@tunaybayr5290Күн бұрын
Ne güzel anlatıyorsun fakat namazda şunları okuyun niye demiyosun burda duruyo insan
@huseyinzaimyigit3467Күн бұрын
Teşekkürler hocam
@fena4797Күн бұрын
melegi ala ne demek hocam?_
@cemalkulunkogluКүн бұрын
Kur’an’da iki ayrı yerde (Saffat, 8; Sâd, 69) geçen “Mele-i Âlâ”, İslami terminolojide en yüce meleklerin oluşturduğu manevi topluluğu ifade eder. Bu kavram, özellikle Allah’a yakın olan meleklerin yer aldığı yüksek bir meclis olarak tasvir edilir. Mele-i Âlâ, Allah’ın emir ve hükümlerinin konuşulduğu, takdir edildiği ve meleklere bildirildiği kutsal bir meclis olarak da değerlendirilir. Bu kavram, bazı İslami kaynaklarda kaderin takdir edildiği ve önemli olayların planlandığı bir makam olarak da geçer. Özellikle kaza ve kader ile ilgili meselelerde, meleklerin bu yüksek mecliste değerlendirmeler yaptığı ifade edilir. En doğrusunu Allah bilir.
@fena4797Сағат бұрын
@@cemalkulunkoglu hocam cinlerin bazen burdan bilgi calmak ıcın gelirse ateş topuyla kovalanacagı tarzı birşeylerde vardı bu garip degil mi
@yakupozcelik3177Күн бұрын
Değerli hocam Faiz ve riba arasındaki farkları açıklarmısınız. Bir video yaparmısınız. Selam ve dua ile
@cemalkulunkogluКүн бұрын
Öncelikle ifade etmek gerekir ki, enflasyonun olduğu bir ekonomide uygulanan “faiz” ile İslam’ın kesin bir dille yasakladığı “riba” aynı şey değildir. “Faiz” ve “riba” terimleri sıklıkla birbirine karıştırılsa da İslami literatürde ve ekonomik bağlamda bu iki kavram arasında önemli farklar bulunmaktadır. Enflasyonist bir ortamda, paranın satın alma gücü zamanla azalır. Bu durum, borç verenin başlangıçta verdiği paranın reel değerini koruyamamasına neden olur. Böyle bir ekonomide faiz, enflasyonun etkilerini dengelemek ve sermaye kaybını önlemek amacıyla uygulanabilir. Bu bağlamda, enflasyona paralel olarak belirlenen ve herhangi bir tarafın zararına yol açmayan faiz oranları, İslam’ın yasakladığı “riba” kavramından farklıdır. “Faiz”, modern ekonomide borç verilen paranın belirli bir süre sonunda artış göstermesi karşılığında alınan ek miktar olarak tanımlanır. Günümüzde bankalar, finans kuruluşları ve bireyler tarafından yaygın şekilde uygulanan faiz, ekonomik sistemin temel unsurlarından biri olarak kabul edilir ve çoğu hukuk sisteminde meşru bir finansal araç olarak değerlendirilir. Öte yandan riba, İslam’da sömürücü, adaletsiz ve haksız kazanç sağlayan bir faiz türü olarak tanımlanır. Riba, genellikle borç alan kişinin zor durumundan faydalanarak, ona aşırı ve ağır ödeme yükü getiren faiz oranlarını içerir. Kur’an’da kesin olarak haram kılınmasının nedeni, ekonomik adaletsizliğe yol açması ve toplumsal dengeyi bozmasıdır. Dolayısıyla, İslam’a göre her riba faize girer, ancak her faiz riba değildir. Özellikle enflasyonun yüksek olduğu ekonomilerde, ekonomik istikrarı sağlamak ve sermayenin değerini korumak adına uygulanan faiz ile İslam’ın yasakladığı riba arasında önemli farklar bulunmaktadır.
@cumaulgey6205Күн бұрын
Allah razı olsun Cemal hocam. Gayet güzel bir şekilde anlattınız. Anlaşılması ve çok izlenmesi dileğiyle. Selamlar.
@sehersudolmus4856Күн бұрын
ALLAH razı olsun hocam
@sehersudolmus4856Күн бұрын
Şimdiki hocalarımız gibi yani
@aassaaaadas578Күн бұрын
Hocam sizi rastladığında beri videolarınızı izliyorum. Çok istifade ediyorum.Allah sizden razı olsun. Her konudaki videolarınızı merakla bekliyor çok teşekkür ediyorum.saygilar hürmetler
@semamingir8420Күн бұрын
🤲👍
@recepdemir6773Күн бұрын
Hocam teşekkürler
@suayipalicioglu7341Күн бұрын
Kur-an da 6236 ayet vardır. ne eksik ne fazla kur-an ı ALLAH koruyor kimse eksilip artıramaz
@kadircaglar1903Күн бұрын
@@suayipalicioglu7341 ama hep söylenen 6666 ayet denmez mi
@sevalbilgic2363Күн бұрын
Emeğinize yüreğinize sağlık Allah sizden razı olsun Hocam