Mezunların çalışma oranları hakkında iddia edilen tablo ya gerçek değil ya da farklı bir durum var. Bilkent'in sitesinde de aynı iddia da bulunulmuş fakat verilen bağlantı aracılığıyla bakıldığında böyle bir durum söz konusu değil. Siz farklı bir kaynak kullandınız yoksa bir yerden alıp bu tabloyu mu kullandınız? Tablo doğru olsa bile niye diğer üniversiteler herhangi bir fakülte bazında alınmamışken bilkent sadece fen fakültesi olarak konulmuş?
@TekinKaraman6 ай бұрын
Hocam iyi günler ytü fiziğin müfredatının yenileceği haberi yayınlandı bu arada iletmek istedim internette bulamadım tanıtım günlerinde soruşturacağım. Ben ytü veya iyte fizik yazmak arasında kaldım 24k sıralamam var odtüyü kaçırdım. Sizce eğitimleri arasınsa fark çok olur mu ytü de prof başına düşen öğrenci sayısı iytenin yarısı mesela ve konum, klüp olanakları kısacası sosyallikte daha üstte. Ek olarak FEDEK de var ytü de. Size de danışmak istedim aklınızdan geçenleri söylerseniz sevinirim?
@YetkinPulcu6 ай бұрын
selamlar, oncelikle bir bolumun %100 ingilizce olmasi bence cok onemli. Kesinlikle istanbul sosyal anlamda cok iyi bir yer ama ben iyte yi bir tik onde dusunuyorum yildiz tekgine gore.
@TekinKaraman6 ай бұрын
@@YetkinPulcu Fikrinizi paylaştığınız için sağolun hocam.
@HasanOngan6 ай бұрын
Teşekkürler Hocam. Emeğinize sağlık.
@eco_minister7 ай бұрын
Teşekkürler Yetkin Hocam
@ruzgarrengi63437 ай бұрын
cok faydali ve emek kokan bir icerik olmus elinize saglik
@pasabitmez-cansu47297 ай бұрын
Bir futbolcu olarak bu dopamin konusuna çok önem veriyorum , sosyal medya ve video oyunlarını çok kaçırınca direk ruh halime yansıyor,sahada rakibi kovalayasım gelmiyor , üşeniyorum resmen,harika video olmuş hocam elinize sağlık..
@denizuzun55777 ай бұрын
Yılın beklenen zamanı geldi
@melihkonak18047 ай бұрын
çok iyi bir video olmuş. önerim yorumlarınızı daha az belirtip süreyi bıraz daha kısaltman sizin içi,n çok olacaktır
@HevesliAraştırmacı7 ай бұрын
Ağzınıza sağlık, önerdiğin kitapları okuyacağım abi.
@recepsahin16397 ай бұрын
Çok güzel bir giriş olmuş yetkin abi devamını merakla bekliyorum :)
@HevesliAraştırmacı7 ай бұрын
Seviliyorsunuz ,böyle faydalı videoların devamını heyecanla bekliyorum. Tecrübeli birinin fikirlerini ve düşüncelerini görmek çok iyi yoksa mesela bu videodan örnekle hangi üni diye başka videolardan bakacak olsan herkes belli başlı bütün ünilere iyi diyor, ayrıntılı inceleme yapmıyor.
@ardagulucu63197 ай бұрын
İYTE Fizikten yeni mezun oldum, Bilkent Fizikte yüksek lisans yapacağım. Yetkin'in videoda bahsettiği çoğu beceriyi İYTE'de de kazanabileceğinize kefilim. Gidin. :)
@YetkinPulcu7 ай бұрын
Acik soylemek gerekirse, IYTE benim en begendigim okullardan biri fizik icin. Hakettigi yerlere yakinda gelecektir
@ka-fa15007 ай бұрын
Bilkent fiziğin tam burslusu ilk 2 bin idi ben baktığımda. %50 burslusu da 25 bin falandı ve açıkçası yks sınavında sayısalda bu iki sıralama arasında max 10 net falan vardır ve bunun da çok büyük bir uçurum olduğunu düşünmüyorum özellikle çalışma disiplini ve zeka açısından. Bana kalırsa tam paralı dışında (ki onun sıralaması 80 bin) diğer iki opsiyondan da ekonomik durumlar göze alındığında tercih yapılabilir.
@asyc41877 ай бұрын
Üniversiteleri kendimi geliştirmek için araç olarak gören ben için harika bir öneri oldu tam da aradığım şey. Kafamdaki projeleri olgunlaştırmak için aslında matematik bölümlerini düşünüyordum fiziği de aklımda tutacağım.
@tengrimergen90747 ай бұрын
Hocam ODTÜ fizikte okuyan/mezun olan arkadaşlarınız varsa onların yorumu üzerinden genel bir değerlendirme ve Bilkent ile karşılaştırma yapabilir misiniz ?
@YetkinPulcu7 ай бұрын
Kendi deneyimim olmadigi yerler hakkinda konusmamaya ozen gosteriyorum, fakat bulabilirsem odtuden de bir arkadsim ile konusma cekmeye calisirim
@tengrimergen90747 ай бұрын
@@YetkinPulcu İlginiz için teşekkür ederim.
@Richarddawkins4727 ай бұрын
18:23 te Boğaziçi’ne çakıldı(merak eden arkadaşlara hitaben yazılmıştır)
@akadirkambure7 ай бұрын
Erkcan Özcandan mı bahsediyor
@berraberra77817 ай бұрын
Bilkent kimya hakkında ne düşünüyorsunuz?
@YetkinPulcu7 ай бұрын
Videoda bahsetmeyi unuttum. Bence inanilmaz kaliteli bir bolum
@berraberra77817 ай бұрын
@@YetkinPulcuşu an içime sinen ve hedefim diyebileceğim tek yer bilkent fen fakültesi..
@omercokal72747 ай бұрын
Ben temel bilimlerden en çok fiziğe ilgi duyuyorum fakat örneğin kimya okumanın önünde de engel yok yani hedefim temel bilim mentalitesi yani bilimsel düşünme becerisi kazanmak. Bilkent Fiziği ufak Bir sıralama farkı ile kaçıracağım gibi duruyor sizce bilkent kimyaya gitmeli miyim yoksa odtü veya Boğaziçi gibi okullarda fizik mi okumalıyım?
@YetkinPulcu7 ай бұрын
Bilkent kimya kesinlikle cok iyi bir bolum
@omercokal72746 ай бұрын
Bilkent Matematik hakkında ne düşünüyorsunuz?
@omercokal72745 ай бұрын
Bilkent kimya kazandım :)
@denizuzun55777 ай бұрын
Hocam bi kitap önerileri videosu gelir mi ?
@YetkinPulcu7 ай бұрын
ilerleyen zamanlarda gelicek
@SongunamkkalkMayasak7 ай бұрын
Hocam koç fizik ya da matematik mi yoksa bilkent fizik mi?
@YetkinPulcu7 ай бұрын
Bilkent
@SongunamkkalkMayasak7 ай бұрын
@@YetkinPulcu videonuzu detaylıca izleyeceğim hocam. Sağ olun.
@HevesliAraştırmacı Жыл бұрын
Kötü yanlarını da söylediğin için teşekkürler.
@emrem00 Жыл бұрын
Furkan öztürkle olan bahsettiğiniz video gelecek mi?
@friedrichfermi6559 Жыл бұрын
Hocam videoyu sonunda izledim. Yeni videoları büyük istekle bekliyorum.
@friedrichfermi6559 Жыл бұрын
Hocam udemy kursunuz dışında devam etmeyi düşünüyor musunuz? Videoda demişsiniz devam edeceğim diye, umarım edersiniz. Çok yararlı bir video.
@denizuzun5577 Жыл бұрын
1 yıldır bekliyorduk. Mükemmel oldu :)
@YetkinPulcu Жыл бұрын
Digeri iki yil sonra olur gibi😂
@schwepsss2 жыл бұрын
Öncelikle paylaşım için teşekkür ederim. Bir kaç sorum var. Elektronlar gözlem için bir noktadan gönderildikten sonra, yol ayrımlarında (kutu çıkışlarında) sayılıyor mu? Özetle, engel koyduğumuz deneylerde, son aşamada gözlem yapılan elektron sayısı yarıya düşüyor mu? Deney-3'te aynaların önüne ve arkasına renk ölçüm kutusu koysak ara gözlemler ve son gözlem aynı, 50%S 50%B mi olur? Sadece katı çıkışındaki aynanın önüne ve arkasına renk ölçümü kutusu koysak son gözlem 25%S 75%B mi olur?
@YetkinPulcu2 жыл бұрын
Selamlar, ilk sorunun cevabı istatistiksel olarak evet( soruyu doğru anladıysam eğer) Çokça elektron gönderildiğinde neredeyse eşit sayıda ayrılıyorlar. Deney 3 için soruya daha genel bir cevap vermek istiyorum. Katı ölçümü yaptığınız her ölçmeden sonraki renk ölçümünde %50-50 çıkacak, katı ölçümü yaptığınız her ölçümden sonra tekrar katı ölçümü yaparsanız, önceden ne bulduysanız onu bulacaksınız.
@isaacnewton28552 жыл бұрын
yaşasın kuantum mekaniği
@berketozlu2 жыл бұрын
Gercekten guzel bir video olmus. Bu tartisma aklima Quantum Information near Black Holes konusunu getirdi, cunku hem bu lokallik problemini iceriyor hem de genel gorelilikteki spacetime singularity'leriyle dogrudan ilgili. Yeni fizik kesfetmemizde etkili olabilecek bir alan gibi geliyor bana
@YetkinPulcu2 жыл бұрын
Teşekkür ederim Berke. Evet kesinlikle öyle, Bell zamanından beri fizikçiler genelde realizm kısmını yok saymaya meyilliydiler, lokallik konusunu yok saymaya çalışanlar görece azdı. Şimdi daha fazla lokallik problemi ortaya çıktığı için, bu konularda yeni şeyler kesinlikle çıkacaktır bence de
@HasanOngan2 жыл бұрын
Başarılar dilerim Sayın Hocam
@YetkinPulcu2 жыл бұрын
Saolun hocam destekleriniz sayesinde umarım.
@denizuzun55772 жыл бұрын
Video içieriği çok iyi.Kapak fotosu da çok iyi olmuş.Acaba mikrofonunuzu öğrenebilir miyim?
@YetkinPulcu2 жыл бұрын
Teşekkür ederim, sanıyorum Midex'in usb versiyonuydu mikrofon
@optionalnickname2 жыл бұрын
Bir zamanlar gazetelerde görelilik teorisinin sadece on iki kişi tarafından anlaşıldığı yazılmıştı. Hiçbir zaman öyle bir dönem olduğunu sanmıyorum. Onu yalnız tek bir kişinin anladığı bir dönem olabilirdi çünkü daha kaleme almadan önce bu teoriyi fark eden kişiydi o. Ancak onun çalışmasını okuyan birçok kişi görelilik teorisini şu veya bu şekilde anladı, bunların sayısı da kuşkusuz on ikiden çoktu. Buna karşın kuantum mekaniğini kimsenin anlamadığını rahatlıkla söyleyebilirim. Bu nedenle, anlatacaklarımı gerçekten anlamanız gerektiğini düşünerek dersi çok da ciddiye almayın, gevşeyin ve keyfini çıkarın! Fizik Yasaları Üzerine/151
@optionalnickname2 жыл бұрын
başlık "Güzel Dediniz Bay Feynman" vibeı veriyor
@aysegulbeyaz91362 жыл бұрын
Ankara Üniversitesi fizik bölümü düşünüyorum. Bölüm hakkınızda bilginiz varsa yardımcı olabilir misiniz?
Avrupa'da fizik lisansı okumayı düşünüyorum.Tavsiye edebileceğiniz iyi üniversiteler nelerdir?
@YetkinPulcu2 жыл бұрын
Avrupada genel olarak lisans bölümü eğitimleri, ülkenin ana dilinde verilir. O yüzden hangi dilleri bildiğinizi bilmeden buna cevap vermek zor olacak
@dodecahedron-122 жыл бұрын
@@YetkinPulcu İngilizce seviyem iyi şu anda da Almanca öğrenmeye çalışıyorum.
@YetkinPulcu2 жыл бұрын
@@dodecahedron-12 Avrupada Ingilizce egitim veren sanirim/belki Hollanda olabilir. Almanya icinse TUM, LMU ve KIT i lisans icin cok duydum
@serdaralan50172 жыл бұрын
selam hocam. Schrödinger, Feynman, Dirac vb bilim insanlari hakkinda detayli video gelebilir mi? Birde kuantum mekaniginin uygulamalarinin molecular biology'deki etkisini arastiran bilim insanlariyla video cekebilir misiniz lutfen? (Ileriki surec için). Kanaliniz içinde basarilar efendim
@denizuzun55772 жыл бұрын
Yetkin Hocam aklıma gelmişken burdan sorayım dedim.Satrançla ilgilenmeniz problem çözme,matematiksel düşünmede gerçekten yardımcı oldu mu?Bu konuda tecrübeleriniz neler?
@YetkinPulcu2 жыл бұрын
Selamlar, illaki olmuştur özellikle konstantrasyonun problem çözmede çok önemli bir yeri var ama ne yazık ki tam olarak şu yönde işe yaradı gibi bir cevap vermek zor olacaktır..
@noway16802 жыл бұрын
Videolar çok kaliteli. Twitter dan uzun zamandır takip ediyorduk youtube kanalı harika oldu
@hasanbasriakbulut67612 жыл бұрын
Fazla iyi bir kanal. Gelecek videolar için sabırsızlanıyorum. Soluksuz izledim.
@alperensaltk37012 жыл бұрын
Üç üzeri köfte ifadesinin geçersizliği beni üzdü ve acıktırdı 😔
@YetkinPulcu2 жыл бұрын
Simdi dusununce ben de aciktim :(
@hasanbasriakbulut67612 жыл бұрын
Çok akıcı konuşuyorsunuz. Videonun ne ara bittiğini anlamadım. Bu yıl İYTE'ye girmek istiyordum ama sıralamam Yıldız Tekniğe yetiyor. Sizin Yıldız ile deneyiminiz veya düşünceleriniz var mı? Bu konuda fizik okumuş birilerinden de bir şeyler duymak isterim. Teşekkürler.
@YetkinPulcu2 жыл бұрын
Çok teşekkür ederim, bir deneyimim yok fakat kadrosu gayet iyi duruyor. Dediğim gibi gidip yüksek lisans ve doktora öğrencisi varsa onlarla konuşmak çok iyi olabilir. Bireysel olarak YTÜ'den Sezgin Bakırdere'nin çok iyi işler yaptığını biliyorum. Nobel Konferans serisi çokça iyiydi.
@hasanbasriakbulut67612 жыл бұрын
@@YetkinPulcu Ben teşekkür ederim 💜
@abdullahsdiaries88752 жыл бұрын
Güzel bir konuşma oldu, bu kanal çok kişiler için faydalı olacağını düşünüyorum. Dediğin çoğu şeylere katılıyorum, fakat bence bu yüzyıl fizik için çok güzel bir yüzyıl olacak. Hatta 2000 den beri olması gerektiği kadar takdir edilmemiş şeyler görmüşuz, mesela Gravitational waves, Black hole fotoğrafı, James Web Teleskobu vs. Geçen yüzyıl teorik fiziği için çok güzel bir yüzyıldı ama bence bu yüzyıl daha deneysel fiziğin yüzyılı olacak. Quantum computing, Quantum Optics ve özellikle Complex Systems gibi yeni alanlarda çok geliştirme göreceğiz ve yeni keşifler olacak. Kısaca fiziğin gelişmesi yavaşlatmadı, fakat yeni yonlara döndü.
@serdaralan50172 жыл бұрын
merhaba hocam, fizik lisans ogrencisiyim acaba doktorada calisilabilecek fizik konulari hakkinda videolar cekebilir misiniz veya staj Ile ilgili yada fizik bilminin tarihini ve mevcut ilerleryisini degerlendirebileceginiz(iste son donemlerdeki gelismeler vs) videolar gelirse sevinirim. Basarilar
@YetkinPulcu2 жыл бұрын
Selamlar, hepsini yapmaya calisacagim. Sadece birazcik zaman alacak yapmak.
@denizuzun55772 жыл бұрын
David Eagleman - Yaratıcı Beyin Eric Kandell - Sıradışı Beyinlerden Öğrendiklerimiz Bunlar da benim önerim olsun.Sonunda beynimi besleyecek,benimle aynı şeylere kafa yoran birisini bulabilmek şanslı hissettirdi.
@murukhsamaharramova45752 жыл бұрын
Sabine Hossenfelder-Lost in Math Lee Smolin- The Trouble with Physics
@YetkinPulcu2 жыл бұрын
The trouble with Physics Lee Smolin olacak ama cokca tesekkurler