How to repair a cheap umbrella
3:14
A guitar pedal that is no joke!
11:00
Repair a noisy Fender
3:45
Жыл бұрын
Easy Car Battery Charger Repair
4:51
Part#9 DC motor control | Counter
12:50
Пікірлер
@jakeaurod
@jakeaurod 5 күн бұрын
Should have shown how to locate the center. Should have test fit. Should have put on a replacement ferrule before putting it together permanently.
@SotirisFafoutis
@SotirisFafoutis 5 күн бұрын
Yes indeed, in this way it would be done professionally. Thanks for your advice
@gastrowolf
@gastrowolf Ай бұрын
more projects with PIC 16F871
@SotirisFafoutis
@SotirisFafoutis Ай бұрын
kzbin.info/www/bejne/bYvPlXyca7F8e7csi=zNVLS0lFXBiIn0Sq This video series is about PIC16F871, you might be interested
@digitalmoney7232
@digitalmoney7232 3 ай бұрын
Você tem firmware dessa placa aí
@SotirisFafoutis
@SotirisFafoutis 3 ай бұрын
I don't use this box anymore, you will find firmware on the internet (if still available)
@user-ct5nl3lj7g
@user-ct5nl3lj7g 3 ай бұрын
Ευχαριστώ για την πλήρη ανάλυση
@SotirisFafoutis
@SotirisFafoutis 3 ай бұрын
Να'σται καλά, ευχαριστώ που είδατε το βίντεο σχολαστικά!
@user-ct5nl3lj7g
@user-ct5nl3lj7g 3 ай бұрын
Χρόνια πολλά με υγεία θέλω τήν βοήθεια σας ποιός ό λόγος νά ανέβαζει υψηλή θερμοκρασία τό πηνίο εξόδου του παλμό τροφοδοτικού για λεντοταινιες μετά την επισκευή του 24v100w
@SotirisFafoutis
@SotirisFafoutis 3 ай бұрын
Ευχαριστώ πολύ, χρόνια πολλά επίσης! Τα τροφοδοτικά για ταινίες led λειτουργούν ως "πηγές σταθερού ρεύματος". Μια πιθανή αιτία αύξησης της θερμοκρασίας του πηνίου είναι η οριακή σε ρεύμα λειτουργία του, πχ πολλές ταινίες παράλληλα, βραχυκύκλωμα σε κάποια led κλπ
@nickpsaro4447
@nickpsaro4447 4 ай бұрын
Αντι για το ολοκληρωμενο για την παραγωγη του pwm παλμου, μπορουμε να βαλουμε εναν συγκριτη τασης lm311, οπου θα συγκρινει μια πριονωτη ταση, με την ταση εξοδου, μεσω ενος διαιρετη τασης που αποτελειται απο μια ζενερ και μια αντισταση. Ετσι η ταση εξοδου θα ειναι σταθεροποιημενη στην ταση της ζενερ. Την πριονωτη ταση μπορουμε να την παραγουμε ευκολα με ενα npn τρανζιστορ αναστροφα πολωμενο συνδεδεμενο σε σειρα με μια αντισταση και ενα πυκνωτη για να ρυθμιζουμε την συχνοτητα των παλμων.
@SotirisFafoutis
@SotirisFafoutis 4 ай бұрын
Πράγματι, αν θέλει κανείς να πειραματιστεί περισσότερο μπορεί να το υλοποιήσει με διακριτές βαθμίδες. Σε αυτή την περίπτωση θα αυξηθεί η έκταση και η πολυπλοκότητα του κυκλώματος. Στόχος είναι η εξοικείωση κάποιου που δεν έχει και πολλή πείρα με το αντικείμενο. Για την απλότητα του κυκλώματος χρησιμοποίησα το ολοκληρωμένο που τα περιέχει όλα (συγκριτή, φλιπ-φλοπ, τάση αναφοράς περιοριστή ρέυματος κλπ). Επίσης δεν ήθελα η υλοποίηση να "ξεφύγει" από το θεωρητικό σχέδιο του 2ου βίντεο kzbin.info/www/bejne/gKLbiKyLZtVsfZYsi=Sw6hYHPrEgDrnIip όπου περιγράφεται η θεωρητική λειτουργία του εν λόγω τροφοδοτικού. Ευχαριστώ που είδατε το βίντεο, ευχαριστώ για το σχόλιο!
@user-pz6cx8zf2y
@user-pz6cx8zf2y 4 ай бұрын
Ωραίος! Ιδανικό κύκλωμα για χρήση φορτιστή μπαταριών....
@SotirisFafoutis
@SotirisFafoutis 4 ай бұрын
Καλημέρα Πάρη!
@user-pz6cx8zf2y
@user-pz6cx8zf2y 4 ай бұрын
Γειά σου Σωτήρη. Ωραίο το βίντεο σαν πρακτική επιλογή πάνω στην θεωρία που προηγήθηκε, αλλά και σαν εξάσκηση πάνω στα τροφοδοτικά διακοπτικού τύπου. Πολύ καλή και η ανάλυση για την επιθυμητή τάση εξόδου. Καλό θα ήταν να έδινες και μιαν εξήγηση για τον περιορισμό ρεύματος (για το πως λειτουργεί η σχετική βαθμίδα και πως μπορεί να αλλάξει επιθυμητή τιμή ρεύματος εξόδου) αλλά βέβαια αντιλαμβάνομαι οτι το βίντεο ήδη είχε παρει πολύ μεγάλο μήκος από πλευράς χρόνου. Επίσης, αν θυμάμαι καλά, αν η κάτω αντίσταση του διαιρέτη καθορισμού της τάσεως εξόδου παραμείνει ακριβώς στα 1,25ΚΩ, τότε απλοποιείται πολύ η επιλογή της άνω αντίστασης για την επιλογή της επιθυμητής τάσης εξόδου. Αυτό θυμάμαι οτι επαληθεύεται με τον ίδιο τύπο που έχεις ήδη δείξει στο βίντεο. Καλή συνέχεια αγαπητέ!
@SotirisFafoutis
@SotirisFafoutis 4 ай бұрын
Γειά σου φίλε Πάρη! Χαίρομαι που σου άρεσε το βίντεο. Αρχικά είχα κατά νου να δείξω και το εσωτερικό κύκλωμα του MC34063 και να συμπεριλάβω μια πλήρη επεξήγηση της λειτουργίας του. Οταν όμως διαπίστωσα ότι ξεφεύγει πολύ σε χρόνο (σωστά το κατάλαβες) άλλαξα γνώμη. Σκέφτομαι μήπως σε άλλο βίντεο το κάνω. Καλά το θυμάσαι! όντως απλοποιείται ως εξής : R2= Vout-1.25 Καλή συνέχεια και σε σένα!
@georgeaetos
@georgeaetos 4 ай бұрын
😉
@georgeaetos
@georgeaetos 4 ай бұрын
Προφανώς εσύ διαγράφεις τα σχόλια μείνε με την κυρά επιστήμη σου που την επικαλούνται ορδές άσχετοι λες και είναι κάποια κυρία και το παίζουν και έξυπνοι λέγοντας αυτά που τους έμαθαν στα σχολεία και που δεν ανακάλυψαν οι ίδιοι
@affanden-it5uk
@affanden-it5uk 4 ай бұрын
⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐
@SotirisFafoutis
@SotirisFafoutis 4 ай бұрын
Thank you
@user-pz6cx8zf2y
@user-pz6cx8zf2y 5 ай бұрын
Γειά σου Σωτήρη. Συγχαρητήρια για την ανάλυση αυτή, που σίγουρα σου πήρε πολύ χρόνο για την ολοκλήρωση της. Απο την φύση της όμως, που είναι σαφώς ανωτέρου επιπέδου, απευθύνεται σε περιορισμένο κοινό. Μου θυμίζεις παλιές μέρες, που υπολόγιζα με βάση το MTBF το απαιτούμενο διαθέσιμο στοκ ανταλλακτικών για βιομηχανικό εργαστήριο επισκευών μικροκυματικού τηλεπικοινωνιακού υλικού, του οποίου είχα τότε την ευθύνη της ομαλής λειτουργίας του. Ως εκ τούτου, όπως ήδη σχολίασε κάποιος άλλος θεατής του βίντεο, φρόντισε τα θέματα που παρουσιάζεις να είναι περισσότερο χρήσιμα στην πράξη και όταν τα συνδέεις με την θεωρία να είναι πιο "εύπεπτα" για τους τεχνικούς που ασχολούνται με τις επισκευές. Το "φρόντισε" που εγραψα παραπάνω, μην το εκλάβεις σαν εντολή (αν και αναγκαστικά είναι σε έγκλιση προστακτική) αλλά σαν παρότρυνση. Βέβαια, το δικαίωμα της αρεσκείας και τελικά της επιλογής, είναι δικό σου. Το βίντεο αυτό, προσωπικά θα μου ήταν εξαιρετικά χρήσιμο πριν απο περίπου 25 χρόνια, τότε που έψαχνα απεγνωσμένα για παρεμφερείς πληροφορίες προκειμένου να διευκολύνω την διακίνηση των επισκευών στο εργαστήριο που προανέφερα. Για τους τεχνικούς όμως που είχα στην ομάδα μου, όλα αυτά (δυστυχώς βέβαια) δεν θα είχαν κανένα ενδιαφέρον. Με άλλα λόγια, γενικά μιλώντας, η προσαρμογή στην πραγματικότητα είναι σπουδαία τέχνη για όσους την κατέχουν και τους γλιτώνει απο πολλά παρατράγουδα...Καλή συνέχεια!
@SotirisFafoutis
@SotirisFafoutis 4 ай бұрын
@@user-pz6cx8zf2y Καλή σου μέρα φίλε Πάρη! Εχεις ένα ωραίο και εύγλωττο τρόπο να περιγράφεις την πραγματικότητα μέσα από γεγονότα. Γρήγορα ο συνομιλητής σου αντιλαμβάνεται ότι έχει να κάνει με άνθρωπο καλλιεργημένο με ισχυρή άποψη(άνθρωπο με αυτοπεποίθηση εννοώ, όχι ισχυρογνώμονα), αλλά παράλληλα προσηνή και ευγενή. Ναι φίλε η πραγματικότητα είναι αυτή που περιέγραψες, έτσι είναι ο κόσμος που ζούμε, δεν ρίχνω μομφή σε κανένα, απλά δέχομαι την πραγματικότητα. Στην ζωή μου (τώρα βαδίζω προς την δύση της) δεν υπήρξα φυγόπονος, είχα την τάση να μην ακολουθώ τον εύκολο δρόμο, ακόμη και όταν είχα το εργαστήριο, τότε που έκανα επισκευές σε βίντεο τηλεοράσεις και λοιπά, ακόμη και να ήταν σχεδόν εμφανής η βλάβη, δεν προχωρούσα σε άμεση άρση της, αλλά προσπαθούσα να βρω αν υπάρχει ενδεχομένως άλλο «μονοπάτι» που θα με οδηγήσει σε αυτή (γιατί κατ’ αυτόν τον τρόπο ενδεχομένως, να ανακάλυπτα και ετέρα εν δυνάμει αιτία, που οδηγεί στην ίδια βλάβη). Μέσα από αυτό το κανάλι κάνω το χόμπι μου, δεν περιμένω να γίνω “influencer”, είναι η ‘ψυχοθεραπεία’ μου. Το μόνο όφελος είναι το ηθικό, δηλαδή, ένα καλό σχόλιο από κάποιους που θεωρούν ότι κάτι ενδεχομένως πήραν από αυτό που είδαν και κάποιοι διάλογοι επικοινωνίας σαν τον παρόντα. Είναι αυτονόητα η θέση μου τέτοια, αλλά και βασική μου αρχή, που επιβάλουν να ακούω κάθε κριτική και να αποκρίνομαι σε αυτή με τρόπο τουλάχιστον μη επικριτικό, στον βαθμό που δεν ξεπερνιούνται κάποια όρια. Σε ευχαριστώ για τον ειλικρινή και χρήσιμο διάλογο, καλή συνέχεια σε ότι κάνεις
@user-pz6cx8zf2y
@user-pz6cx8zf2y 4 ай бұрын
@@SotirisFafoutis Ευχαριστώ και πάλι Σωτήρη. Είσαι σωστός και μείνε έτσι, no matter what όπως λένε στην Καλαμπάκα! Σίγουρα θα τα ξαναπούμε με την ευκαιρία κάποιου νέου σου βίντεο, μια που "τυγχάνει να είσαι υπό παρακολούθηση"! Καλή συνέχεια φίλε!
@tony27ortiz
@tony27ortiz 5 ай бұрын
I'm so sorry but, this is the sloppiest job I have ever see. Centering is the most important issue in this repairing job. Sanding ,cutting or drilling is basically common sense. That rag was not going to protect the wood from getting a nice scratch from that vice.
@nikikonomi4472
@nikikonomi4472 5 ай бұрын
👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
@SotirisFafoutis
@SotirisFafoutis 5 ай бұрын
ok!
@MrFryfish
@MrFryfish 5 ай бұрын
I forgot to SUBSCRIBE! People, here you will learn amazing stuff from well knowledged electronic engineer! It is not easy to find out things by yourself.. learn, learn, learn, always learn!
@SotirisFafoutis
@SotirisFafoutis 5 ай бұрын
Thank you so much for subscribing to my channel, thank you so much for your kind words!😊
@MrFryfish
@MrFryfish 5 ай бұрын
What a Great Explanation!!! ❤❤❤
@SotirisFafoutis
@SotirisFafoutis 5 ай бұрын
Thank you very much!
@MrFryfish
@MrFryfish 5 ай бұрын
Can you comment about the influience or the effect of resonance frequency in terms of how efficient (or in-effecient might be) the speaker is around that frequency that is specific to a speaker? As far as I can remember back in the days when speakers and enclosures where put together for good resonance and "transferring" audio frequency back in the air, that way we build the enclosure will make the speaker better or worst (of course with the use of passive filters as well for separation of frequencies inside speaker box! ).. Do you know anything about that? Can you comment if you know? Thank you of course for uploading a proff of existence of such thing as RESONANCE FREQUENCY! Great stuff!
@SotirisFafoutis
@SotirisFafoutis 5 ай бұрын
Hello my friend! thank you so much for watching the video! Answers related to your question I believe you will find in my videos below where I explain the resonance frequency relationship with a closed box and other parameters for the correct calculation of a low frequency speaker kzbin.info/www/bejne/i3fEcn5on5Wgosk kzbin.info/www/bejne/mHXNdaF9i7t8bdk kzbin.info/www/bejne/g2iVZJengpergZo kzbin.info/www/bejne/hIi4p6SZhZqcjK8
@MrFryfish
@MrFryfish 5 ай бұрын
@@SotirisFafoutis I LOVE IT!🥳🥳🥳
@athenian10
@athenian10 6 ай бұрын
Πολύ ωραία ιδέα που μπορεί να υλοποιηθεί απο όλους. 👋
@SotirisFafoutis
@SotirisFafoutis 6 ай бұрын
Ευχαριστώ πολύ! Ναι, με κόστος 3-4 € αγορά από eBay
@athenian10
@athenian10 6 ай бұрын
Καλή η προσπαθειά σου!. Μία παρατήρηση μόνο απο την διδακτική μου εμπειρία. Προσπάθησε να λές τους όρους και στα Ελληνικά γιατί υπάρχουν επαγγελματίες και ερασιτέχνες που με την Αγγλική ορολογία δεν τα πάνε καλά και αυτό τους αποτρέπει να παρακολουθήσουν το καλό βίντεο. Εγώ προσωπικά προτιμώ την Αγγλική ορολογία (για δικούς μου λόγους) αλλά εγώ δεν εκφραζω την πλειοψηφία. Δηλαδή την reactive άεργη, την real πραγματική και την apparent φαινομένη ισχύ. Συνέχισε έτσι!
@SotirisFafoutis
@SotirisFafoutis 6 ай бұрын
Καλημέρα φίλε μου! Σ' ευχαριστώ για την συμβουλή σου, την βρίσκω χρήσιμη και θα την λάβω υπόψη μου! Άλλωστε είναι κάτι το οποίο και εγώ αντιλαμβάνομαι, και προσπαθώ να το ελέγξω. Επίσης σε ευχαριστώ που είδες το βίντεο! Καλή συνέχεια σε ότι κάνεις!
@vasilis746
@vasilis746 6 ай бұрын
Για ακόμη μια φορά συγχαρητήρια για την μαθηματική έκφραση του κυκλώματος και την επεξήγηση . Ήταν πολύ ωραίο και κατατοπιστικό . Πιστεύω να το σήκωσες το τηλεφωνώ δεν σε άφηνε να κάνεις το video 😅
@SotirisFafoutis
@SotirisFafoutis 6 ай бұрын
Βασίλη χαίρομαι που διαβάζω πάλι το σχόλιο σου! Ειλικρινά σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια! Εκτιμώ ιδιαίτερα το ότι παρακολούθησες και αυτό το βίντεο. Ναι πράγματι το σήκωσα. Ξέρεις... Όταν κάθεσαι να κάνεις κάτι, έχεις στο αθόρυβο το κινητό, αλλά θα σε βρουν στο άλλο... Η αν δεν είναι αυτό, θα είναι η γυναίκα σου που σου ζητά να κατεβάσεις κάτι από το πατάρι...
@vasilis746
@vasilis746 6 ай бұрын
Χαχα σε καταλαβαίνω απόλυτα ιδίως στο θέμα με τι γυναίκα όλοι τα ίδια τραβάμε .😂
@vasilis746
@vasilis746 7 ай бұрын
Πολύ ωραία παρουσίαση . Έχεις ασχοληθεί πολύ με τα παλμό τροφοδοτικά συγχαρητήρια . Όσο αφορά το τελευταίο κομμάτι πλέον με αυτό τον τύπο υπολογίζονται όντος αυτά που είναι με ολοκληρωμένο . Θα ήθελα να σε ρωτήσω από που πηγάζει αυτή η θεωρητική γνώση επανο στο αντικείμενο ?
@vasilis746
@vasilis746 7 ай бұрын
@@SotirisFafoutis Επισης και εγώ κάπου στα 10 ξεκίνησα είναι αυτό που λέμε ότι το έχεις έμφυτο . Πάντα θα υπάρχουν καλύτεροι αυτό είναι σχετικό . Για εμένα παίζει ρόλο ο άλλος να αγαπάει αυτό που κάνει δεν θα σταματήσει ποτέ να το ψάχνει . Όταν αγαπάς αυτό που κάνεις θέλεις να το μεταδώσεις και στους άλλους είναι αυτό που λέμε ότι σου περισσεύει η γνώση θέλεις να την μοιραστείς. Σε ευχαριστώ για την απάντηση και την ανταλλαγή απόψεων .
@SotirisFafoutis
@SotirisFafoutis 7 ай бұрын
@@vasilis746 Συμφωνώ Βασίλη! Να'σαι καλά!
@user-pz6cx8zf2y
@user-pz6cx8zf2y 5 ай бұрын
" Η αμφιβολία γενά την γνώση και η γνώση την (νέα) αμφιβολία...
@user-pz6cx8zf2y
@user-pz6cx8zf2y 5 ай бұрын
​@@SotirisFafoutisΓειά σου Σωτήρη με τα switchmode τροφοδοτικά!
@SotirisFafoutis
@SotirisFafoutis 5 ай бұрын
Ναι Πάρη έτσι ακριβώς είναι! Χαίρομαι που τα ξαναλέμε! Να΄σαι πάντα καλά εσύ και η οικογένειά σου!
@user-fl2tp6pw9g
@user-fl2tp6pw9g 7 ай бұрын
Πολύ ωραία και χρήσιμη παρουσίαση !! Υποδειγματική θα έλεγα !!!
@kostassaragoudas3711
@kostassaragoudas3711 7 ай бұрын
I will see it a little bit later.i have also to do something. Like measurements stuff like that. But any ways you explain the whole situation pretty good..!!!!!
@chrxag
@chrxag 7 ай бұрын
This job is not calling "upgrade"... it is a reconstruction/repair!!! And, what about this heavy dirtiness??? Probably you didn't disturb you to clean it up... 😂😂😂
@SotirisFafoutis
@SotirisFafoutis 7 ай бұрын
Objectively, if you see it, you're right! The title was awarded based on the subjective opinion of the guitarist friend who entrusted me with this operation. Think that with broken resistors and damaged terminals, the amplifier was (sub)functioning for a long time! After this intervention, it became "another" amplifier! As for the indelible dirt on the chassis, it's a legacy of so many years of nightclubbing!... Maybe removing it would spoil that time stamp... :-) :-) :-) Thanks for watching the video and commenting!
@vasilis746
@vasilis746 7 ай бұрын
Ευχαριστούμε για την μαθηματική πρακτική έκφραση καταλαβαίνω ότι είναι μεγάλο κέρδος να σου δώσει κάποιος αυτούς τους μαθηματικούς τύπους και το τρόπο που λύνονται . Θα παριμενω το επόμενο video με ανυπομονησία . Πολύ ωραίο συγχαρητήρια και καλή χρονιά .
@nontasanastasios7612
@nontasanastasios7612 7 ай бұрын
τι εγινε σε λαθος πορτα μπηκα? Χαλασε ο αλγορυθμος του youtube και μου εδειξε κατι που να αξιζει? Πανεπιστημιο γιναμε!! Αναμενουμε το επομενο,
@charmanrecordings1186
@charmanrecordings1186 7 ай бұрын
♥♥
@kostassaragoudas3711
@kostassaragoudas3711 7 ай бұрын
Very good!!!! I never think about the volume of the box. In techical schools and universities they never go so deeply with details as you describe it.
@SotirisFafoutis
@SotirisFafoutis 7 ай бұрын
Thank you Kostas for your kind words! Many good electrical engineers have dealt with the subject in the past!" I did not invent the wheel"
@vasilis746
@vasilis746 7 ай бұрын
@vasilis746
@vasilis746 7 ай бұрын
Πολύ καλό to video και χρήσιμο . Ενθουσιαστικα είναι κατι το οποίο όλα αυτά τα χρονια που ασχολούμε με τα ηλεκτρονικά δεν το είχα συναντήσει και δεν το γνώριζα . Ανυπομονώ να το δοκιμάσω στο εργαστήριο μου σε ευχαριστώ για αυτήν την γνώση . Επίσης μου αρέσαν πολύ τα ηχητικά κομμάτια του video . Με αφορμή τα video σου θα ήθελα να σε ρωτήσω αν έχεις ασχοληθεί με την δημιουργία μουσικής που βασίζεται στην χρυση τομή του Πυθαγόρα που συναντάμε πολλές φορες στην φυση και στο συμπαν . Και αν ναι σε τι συμπεράσματα έχεις βγει με την αρμονική της συμμετρία σαν πιο ειδικος στη μουσικη και στον ηχο . Σε ευχαριστώ.
@SotirisFafoutis
@SotirisFafoutis 7 ай бұрын
Βασίλη χρόνια πολλά! Ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια! Τα μουσικά κομμάτια είναι (free) από την βιβλιοθήκη του KZbin, αν κοιτάξεις κάτω από την περιγραφή του βίντεο, αναφέρονται. Δεν έχω ασχοληθεί με δημιουργία μουσικής, είμαι πολύ κακός για κάτι τέτοιο! Από τα λίγα που γνωρίζω, οι Πυθαγόρειοι αναφέρονταν σε αυτή την αναλογία παρατηρώντας την φύση, αν και τον μαθηματικό ορισμό τον έκανε ο Ευκλείδης. Πάντως χωρίς να θέλω να υποβαθμίσω (και ποιος είμαι άλλωστε) την σημασία αυτών των παρατηρήσεων αυτών των σπουδαίων ανθρώπων της αρχαιότητας, δεν είμαι σίγουρος για τον ουσιαστικό συσχετισμό του 'Φ' με την αρμονία της μουσικής και το λέω αυτό διότι η αρμονία βασίζεται στην οκτάβα που είναι η διπλάσια (x2) ή η μισή (x1/2) συχνότητα μεταξύ δύο μουσικών φθόγγων, κάτι που δεν μπορεί να επιτευχθεί με τον συσχετισμό τους με έναν άρρητο αριθμό 1,618... Ισως εμφανίζεται συσχετισμός με κάποιες νότες που έχουν δεκαδική βασική συχνότητα όπως η Ντο# (δίεση) (281,6Hz). Ερωτώ λοιπόν, Δεδομένου ενός τέτοιου συσχετισμού, θεωρείται συνεπαγόμενο και το εύηχον μιας τέτοιας μουσικής σύνδεσης; Δεν έχω ασχοληθεί και εξ' αυτού κρίνω ακατάλληλο τον εαυτό μου να απαντήσει σε αυτή την υποθετική ερώτηση. Από όσο γνωρίζω η εφαρμογή της αναλογίας 'Φ' στον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό έχει απήχηση (κατά την γνώμη μου, έχει να κάνει με την "καλαισθησία" μια διαισθητική αποδοχή του "αντικειμενικά" ωραίου από την πλειονότητα, που δεν βασίζεται σε αποδείξεις). Ομολογουμένως η δομή της φύσης και των φαινομένων της είναι συνδεδεμένη άρρηκτα με άρρητους αριθμούς και δη υπερβατικούς όπως ο 'π' και ο 'e' . Παρεμπιπτόντως, σε επόμενο βίντεο που θα είναι συνέχεια προηγούμενου, αναφέρομαι στις αναλογίες των τριών πλευρών των ηχείων και την σχέση τους με το Φ. Χαίρομαι που σου αρέσει το βίντεο!
@legendofharmenk9417
@legendofharmenk9417 8 ай бұрын
Ευχαριστώ πάρα πολύ που μοιράζεσαι μαζί μας της γνώσεις σου, θα θέλαμε περισσότερα βίντεο σχετικά με τις λυχνίες άν σου ειναι εύκολο...
@SotirisFafoutis
@SotirisFafoutis 8 ай бұрын
Η γνώση δεν μου ανήκει, και εγώ από κάπου αλλού την απόκτησα, επομένως πρέπει να είναι κοινό αγαθό στον βαθμό που ενδιαφέρει κάποιους λόγω της ιδιαιτερότητας των θεμάτων. Σε ευχαριστώ και εγώ για την ευγένεια σου και που παρακολουθείς τα βίντεο! Οι λυχνίες είναι ένα από τα αγαπημένα μου, σκοπεύω να φτιάξω κάποια βίντεο.
@herculesherculman5200
@herculesherculman5200 8 ай бұрын
Πάντα αναλυτικά τα βίντεο σου Σωτήρη!👍
@SotirisFafoutis
@SotirisFafoutis 8 ай бұрын
Ευχαριστώ Ηρακλή!
@OnpcGrService
@OnpcGrService 8 ай бұрын
Πολύ καλή εξήγηση !! Απλή και κατανοητή μπράβο σου +5
@SotirisFafoutis
@SotirisFafoutis 8 ай бұрын
Σε ευχαριστώ πολύ!
@vasilis746
@vasilis746 8 ай бұрын
Πολύ καλή προσέγγιση συγχαρητήρια !Ένα δυο παραλείψεις μόνο στο μικρό κόκκινο κύκλο το ρευμα πλέον ρέει αντίθετα εφόσον αλλάζει η πολικότητα του πηνίου λόγο ότι είναι ένα αντιδραστικό στοιχείο(η τάση μετατρέπεται σε ηλεκτρομαγνητική ενέργεια και ηλεκτρομαγνητική ενέργεια γίνεται τάση) . Είναι σαν να τραβάς μια σούστα και αυτοί συνεχίζει να ταλαντώνεται για ένα χρονικό διάστημα .Αυτό που μόλις τόσο ωραία εξηγήσατε δεν είναι ένα τροφοδοτικό flyback (παλμοτροφοδοτικό) Αλλά ένα μετατροπέας step down converter . Έχει διαφορά σε πολλά σημεία από ένα παλμοτροφοδοτικό 230 vac σε χαμηλή τάση dc . Η μεγαλύτερη διαφορά είναι ότι αυτό δεν έχει γαλβανική απομόνωση αφού δεν υπάρχει μετασχηματιστής με πρωτεύων δευτερεύων αλλά ένα πηνίο μόνο .
@SotirisFafoutis
@SotirisFafoutis 8 ай бұрын
Βασίλη σε ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια! (Ελπίζω να μου επιτρέπεις τον Ενικό :),Εγώ πάντως ναι) Επίτρεψέ μου κάποιες εξηγήσεις πάνω στις παρατηρήσεις σου. - Παρατήρησε προσεκτικά το βίντεο από το 4ο λεπτό και μετά. Βρισκόμαστε στην δεύτερη φάση όπου το πηνίο έχει αντιστρέψει την τάση στα άκρα του αφού έχει προηγηθεί το άνοιγμα του διακόπτη(off). Η δίοδος ενώ στην πρώτη φάση ήταν ανάστροφα πολωμένη τώρα πολώνεται ορθά. Μια ορθώς πολωμένη δίοδος προσoμειώνεται ,αν εξαιρέσεις την μικρή πτώση τάσεως στα άκρα της, με ένα κλειστό (on) διακόπτη. Αντικατέστησε στην σκέψη σου την δίοδο με τον κλειστό(on) διακόπτη. Τι βλέπεις; Βλέπεις το πηνίο παράλληλα με τον πυκνωτή εξόδου( το συν του πηνίου στο συν του πυκνωτή και το πλην του πηνίου στο πλην του πυκνωτή , όπως και στην πρώτη φάση είχαμε το συν της πηγής εισόδου μέσω του πηνίου στο συν του πυκνωτή και το πλην της πηγής στο πλην του πυκνωτή. Επομένως η ροή του ρεύματος παραμένει η ίδια (ισχύει το κόκκινο βέλος, όπως και το πράσινο) - Σχετικά με την σούστα, καλός ο παραλληλισμός αλλά δεν είναι εντελώς έτσι Φαντάσου την σούστα σαν ένα ελατήριο σε έκταση, στην πρώτη φάση συμπιέζεται (αντίστοιχα το πηνίο αποθηκεύει ενέργεια με την μορφή μαγνητικού πεδίου και στην δεύτερη επεκτείνεται δηλ. κινείται αντίθετα από την δύναμη(τάση) που το συμπίεσε( Αντιηλεκτρεγερτική δύναμη, τάση αντίθετης πολικότητας) και στην επόμενη ακριβώς φάση ξεκινά ο ίδιος κύκλος από την αρχή. Δεν μένει ανεξέλεκτο “...συνεχίζει να ταλαντώνεται για ένα χρονικό διάστημα…” διότι θα έπεφτε σε φθίνουσα ταλάντωση καταστρατηγώντας την λειτουργία των δύο φάσεων που δημιουργούν μία πλήρη περίοδο Τ. - Το εν λόγω τροφοδοτικό είναι τύπου Forward Mode Converter στην απλούστερη (στοιχειώδη) μορφή Buck or Step Down Converter Vout < Vin Το μειονέκτημά του είναι ότι δεν μπορεί για λόγους ασφαλείας (Safety Regulation), να χρησιμοποιηθεί με υψηλή τάση εισόδου ( >42.5volts) όπως ορθά παρατήρησες. Μία δεύτερη κατηγορία είναι τύπου Flyback- Mode Converter στην απλούστερη (στοιχειώδη) μορφή Boost or Step Up Converter, xρησιμοποιεί και αυτό τα ίδια ακριβώς στοιχεία( πηνίο, διακόπτης, δίοδος, πυκνωτής), αλλά με διαφορετική διευθέτηση, που του επιτρέπει να παράγει τάση εξόδου μεγαλύτερη της εισόδου (Vin<Vout). Για περιπτώσεις που η τάση είναι μεγαλύτερη από 42.5 volts πράγματι χρειάζεται διηλεκτρική απομόνωση(Μετασχηματιστής και διαφορετικό σημείο αναφοράς- γείωση-εισόδου από ότι εξόδου) Και οι δύο λοιπόν κατηγορίες που προανέφερα ανήκουν στην γενική κατηγορία τροφοδοτικών Switching Power Supplies, είναι και τα δύο παλμοτροφοδοτικά, αφού η λειτουργία τους στηρίζεται στον “τεμαχισμό” (chopping) συνεχούς τάσης (δημιουργία τετραγωνικού παλμού) και στην μετέπειτα διαμόρφωση της διάρκειάς του (PWM). Η ειδοποιός διαφορά λοιπόν είναι ότι το μεν πρώτο είναι step-down, ενώ το δεύτερο step-up. (Ισως να προκάλεσα τις παρανοήσεις από ένα λάθος εν τη ρήμει του λόγου στο σημείο 11: 30 λεπτά του βίντεο, που αντί να πω “αντιστροφή της τάσεως…” είπα λανθασμένα “αντιστροφή του ρεύματος και στο γεγονός ότι στο παράδειγμα χρησιμοποίησα τάση εισόδου 50Volts) Σε ευχαριστώ που είδες με σχολαστικότητα το βίντεο!
@giorgostexnikos6976
@giorgostexnikos6976 8 ай бұрын
excellent analysis
@SotirisFafoutis
@SotirisFafoutis 8 ай бұрын
Thank you my friend
@akaloupotoi
@akaloupotoi 8 ай бұрын
Ωραίο και χρήσιμο βίντεο δεν έχει προσεγγίσει κανείς αυτό το θέμα με τόσο λεπτομερείς επεξήγηση. Η ερώτηση μου είναι έχεις φτιάξει δικό σου panel στο cockpit του σκάφους και έχεις βάλει τα εξαρτήματα από κάτω και επάνω έχεις διακόπτη και led!
@SotirisFafoutis
@SotirisFafoutis 8 ай бұрын
Ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια! Το υλοποίησα σε εποξική πλακέτα η οποία στερεώθηκε κάτω από ανοξείδωτο πάνελ. Στο πάνελ στερεώθηκε ο πιεστικός διακόπτης και τα δύο ενδεικτικά φώτα. Η δε πλακέτα καλύφθηκε με παχύρρευστο μονωτικό. Επίσης το Regulator στερεώθηκε με άμεση επαφή στο πάνελ για καλύτερη ψύξη.
@giannistheodoropoulos9892
@giannistheodoropoulos9892 8 ай бұрын
Έχεις φοβερά βίντεο πολύ καλη δουλειά
@SotirisFafoutis
@SotirisFafoutis 8 ай бұрын
Σε ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια! Σε ευχαριστώ που βλέπεις τα βίντεο!
@user-vl4ky5dm7o
@user-vl4ky5dm7o 9 ай бұрын
Αγαπητε κυριε Σωτηρη ξεκινησα να σχολάσουμε λιγο με τα ηλεκτρονικα κ το πρωτο πραγμα που σκεφτομουν ειναι να φτασω σε σειμειο να φτιαχνω κανα πεταλακι για την κιθαραρουλα μ μας αρωστησες βραδιάτικα αυτο εχω να πω να σαι καλα ...απιστευτο κ χειροποίητο πανω απο ολα.
@SotirisFafoutis
@SotirisFafoutis 9 ай бұрын
Σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια φίλε μου! Να' σαι καλά! Εύχομαι να τα καταφέρεις και να φτιάξεις κάτι που θα σου αρέσει ! Σε ευχαριστώ πού είδες το βίντεο!
@FermiGBM1
@FermiGBM1 9 ай бұрын
Great method thanks
@SotirisFafoutis
@SotirisFafoutis 9 ай бұрын
Thanks for watching the video
@cgavin1
@cgavin1 11 ай бұрын
So it looks like you converted to a Pro Reverb?
@SotirisFafoutis
@SotirisFafoutis 11 ай бұрын
It would be inaccurate for me to claim that I converted my amplifier into a "pro reverb." The reason is that the Pro Reverb operates at 40 watts with only two 6L6 tubes, whereas the Twin Reverb operates at 100 watts with 4x 6L6 tubes. The modifications made to the hardware, including tube sockets, cables, and resistors, had the intention of reviving a half-dead amplifier from the '60s, giving it more life, and restoring its original tonal character, which had been lost due to material degradation over the years. Of course, there is always room for experimentation if someone wishes to "play" with the sound. They can try different tubes like "12AT7," "12AY7," or "12AU7" at the amplifier's input. These tubes have varying amplification factors (μ), resulting in different overdrive characteristics, some more "hard" and others softer. Furthermore, a more adventurous individual could experiment with cathode resistors and cathode capacitors, which would undoubtedly yield different behaviors as they would alter the dynamics of the tube. For instance, configurations like 1k8//1uF, 820ohm//220nF, 2k7//22uF, 2k7//0uF, and so on could be explored. I believe that tube amplifiers offer numerous opportunities for changes and improvements. Thank you for your question, and I appreciate your interest in the video.
@SotirisFafoutis
@SotirisFafoutis 11 ай бұрын
@@cgavin1 In this link: 1drv.ms/b/s!AqSnSC90MXfPhkA1j1nATmiCcUWy?e=gRjYWz, you will find the modifications I suggest. However, please keep in mind that the perception of sound is subjective and varies from person to person. Additionally, you might find another video on amplifier construction from scratch that I have created useful. In that video, you will find schematics included. The link is: kzbin.info/www/bejne/Y6esi3t-rq2Mjck.
@SotirisFafoutis
@SotirisFafoutis 11 ай бұрын
@@cgavin1 Thank you very much for your response, and I appreciate your use of the Greek language. It's important to emphasize that if you don't have the necessary experience, you should refrain from undertaking the project, as the high voltage involved can be extremely dangerous. In such a case, it's best to entrust the work to an experienced technician. I also want to commend your guitar-playing skills? I've seen your video, and you're a fantastic guitarist!"
@Fush1234
@Fush1234 Жыл бұрын
Terribly off center. Shocking realy
@SotirisFafoutis
@SotirisFafoutis Жыл бұрын
Thank you for sharing your opinion! It was definitely a different decision to make the holes off-center, but I liked the idea of trying something unconventional. I appreciate that you see it as something impressive. I understand it may not be for everyone, but for me, it's an interesting addition. In addition, I would like to mention that since both holes were off-center, I carefully adjusted the position of one part when finishing the screwing, perfectly aligning the two parts. So, despite the initial off-center setup, the end result turned out to be aligned and visually pleasing
@user-ot8jn3hw3o
@user-ot8jn3hw3o Жыл бұрын
Ωραία παρουσίαση αρκετά αναλυτική.
@SotirisFafoutis
@SotirisFafoutis Жыл бұрын
Ευχαριστώ πολύ! Να'σαι καλά!
@user-ot8jn3hw3o
@user-ot8jn3hw3o Жыл бұрын
It’s really nice to see theory take shape to the laboratory.
@akaloupotoi
@akaloupotoi Жыл бұрын
Respect .......your knowledge have no limits.
@SotirisFafoutis
@SotirisFafoutis Жыл бұрын
Thank you very much for your kind words. It's always nice to hear that someone appreciates my knowledge. However, I couldn't have acquired it without the help and support of others, so I'm also grateful to everyone who has helped me along the way
@vu3sdo
@vu3sdo Жыл бұрын
Excellent explanation
@user-ue3rl2tm1i
@user-ue3rl2tm1i Жыл бұрын
It’s better to teach us step by step how to turn it to a 19 volt 4,2 amber power supply for laptops just in case ...
@SotirisFafoutis
@SotirisFafoutis Жыл бұрын
There is a detailed explanation of such a conversion in my older video link below. Thanks for the comment kzbin.info/www/bejne/ooK4aaeFbr18fas
@akaloupotoi
@akaloupotoi Жыл бұрын
Excellent video,can you tell me please the amper that can geave,thanks.
@SotirisFafoutis
@SotirisFafoutis Жыл бұрын
This particular one has a capacity for 1.5 amps. For something better see these: kzbin.info/www/bejne/jqTFfIaHaNl0itU kzbin.info/www/bejne/ooK4aaeFbr18fas Thanks for the comment!
@gordthor5351
@gordthor5351 Жыл бұрын
One yellow wire isn't enough to carry the current. You should join all yellow wires together and the black wire together to use full current capacity and not start a fire. Also, put a switch between the green wire and one black wire, so you can turn it on and off.
@SotirisFafoutis
@SotirisFafoutis Жыл бұрын
I agree you can do it that way too! Thank you for the comment!
@vu3sdo
@vu3sdo Жыл бұрын
Excellent video
@SotirisFafoutis
@SotirisFafoutis Жыл бұрын
Thanks
@SeAfasia
@SeAfasia Жыл бұрын
To φερριτάκι μου αρέσει,πιθανόν στη τροφοδοσία του display το έχεις.....ευχαριστώ Σωτήρη για το χρόνο σου... Ντίνος
@SotirisFafoutis
@SotirisFafoutis Жыл бұрын
Ντίνο, το φερριτάκι αφορά όλη την τροφοδοσία του κυκλώματος. Συγκεκριμένα λειτουργεί σαν πηνίο στραγγαλισμού για τις παρεμβολές που δημιουργεί το κύκλωμα χρονισμού του μικροελεγκτή σε ραδιόφωνα, καθώς η θεμελιώδης συχνότητα του κρυσταλλικού ταλαντωτή είναι 15.34MHz και οι αρμονικές του έχουν αντίκτυπο στην μπάντα των FM (88-108)MHz. Ευχαριστώ για το σχόλιο σου! Καλή σου μέρα!
@mssohanpaul1977
@mssohanpaul1977 Жыл бұрын
Good stuff
@SotirisFafoutis
@SotirisFafoutis Жыл бұрын
Thanks