GÜÇLÜ PERDE KONTROLÜ
31:01
3 ай бұрын
Пікірлер
@mimarburakyigit3066
@mimarburakyigit3066 Күн бұрын
Hocam 10.5m den kısa yapılarda 1. Ve 2. Şartı sağlarsak yani perdeli sistem kullanırsak 10.5m altında ki yapılar için %50 kiriş devamlığı veya kolon ebatlarımdaki kısıtlamalar ortadan kalkabilir mi?
@insaatmuhendisiahmetcelikk141
@insaatmuhendisiahmetcelikk141 Күн бұрын
Gerekmemesine ragmen DTS1 ve DTS 2 lerde 10,50 m den dusuk yapilarda hem denklem 1 hem denklem 2 sartlarini sagladsniz dahi kolon ebatlarıyla ilgili sartlar, cerceve sayilari ile ilgili sartlar ortadan kalkmaz. Siz sadece gerrkmemesine ragmen denklem 1 sartini da saglamis olursunuz, tebkig minimum sartlari belirler, siz daha udt duzey bir tassrım yapmis olursunuz.
@onyx3451
@onyx3451 Күн бұрын
Hocam etkileşim diagramının çalışma şekli eksantriste ile ilgili değilmi ,eksnatriste arttıkça normal kuvvet kapasitesi azalıyor ve kolonun bir tarafında çekme oluştuğu için donatılar moment kapasitesinin artmasını sebep oluyor ta ki dengeli durumundan sonra çekme bölgesinde donatılar akmış oluyor ondan dolayı moment kapasitesinin azalmasını görebiliriz , sizin gösterdiğiniz grafikte ise tam tersi alttan başlamışsınız ve bu biraz farklı oluyor sanki zamansal bir hata var yani donatılar akmış ve bizde yavaşça akmamış haline götrüyoruz ondan dolayı eksenel kuvvet kapasitesi arttıkça moment kapasitesi de artıyor gibi oluyor . Günlerdir bu konu kafamı yedi hocam saygılarımla.
@Structurall
@Structurall Күн бұрын
Selamlar Ahmet hocam. Bilgilendirme için teşekkürler. TBDY2018 de DTS3 ve BYS7 olduğu zaman 17.50m'ye kadar perde zorunluluğu yoktu. Bu tebliğ ile beraber bu da değişiyor mu? Yani dts3, bys7, zemin+3 kat 13m yükseliğinde bir yapı için perde artık zorunlu mu? Yukarıda da söylediğim şekilde 1metre subasman perdesi z+3 katlı 13m yüksekliğinde asmolen bir yapının projelerine bu hafta ruhsat aldık, bu tebliğ yayınlanınca ruhsatı alınan projeyi de etkileyecek anladığım kadarıyla doğrumudur? Ayrıca aksların en az yarısının sürekliliği ile ilgili bir maddeden bahsettiniz. Asmolen döşemeli yapılarda bazı kirişler kolonlara açılı bağlanıyor ve süreklilik kaybı oluyor ama kolon akslarında süreklilik var olarak görünüyor. Bu tebliğin taslak haline ulaşabileceğimiz bir yer var mı? Tekrar teşekkürler hocam.
@insaatmuhendisiahmetcelikk141
@insaatmuhendisiahmetcelikk141 Күн бұрын
Bys 7 ve Bys 8 lerde sadece denklem 2 saglananacak. DTS3 ve DTS4 tede bu gecerli, oerde zorunlu degil.
@Structurall
@Structurall Күн бұрын
Çok teşekkür ederim Ahmet hocam. Projem denklem 2 yi sağlıyor çok şükür 😊. Kolonların çoğu kare kolon. Sadece kolon uzun kenar/ kısa kenar =2 olan 3 tane kolon var. O maddeyi de 1.5 değilde 2 yaparlarsa herşeye uygun hale geliyor. Katta sadece 2 adet kiriş açılı bağlanıyor kolonlara. Emeğiniz ve bilgilendirici videolarınız için tekrar çok teşekkür ederim.
@huseyingunes7121
@huseyingunes7121 Күн бұрын
ağzınıza sağlık
@burakozdener2677
@burakozdener2677 Күн бұрын
İlgili yönetmelik-Madde 4-(3) "Yapı ruhsatı müracaatına esas olan ve ilgili yapı denetim kuruluşunun uygun görüş verdiği belgeler incelenerek, eksiklik veya yanlışlık bulunmuyor ise yapı ruhsatı düzenlenir." demekte. Özel bir "Eksik yada yanlış" tanımı yapılmadığı için bu bağlamda idarece görevli bir mühendis projede R yi yanlış seçtiyse düzelttirir, yükleri hatalı uyguladıysa düzelttirir, kolon kiriş birleşimlerine de bakar, yapı tasarım kusurlarını da düzelttirir. Bunlara gerçekten bakacaksa baksın zaten. Bu maddeye istinaden idareler projede gerek gördüğü düzeyde kontrol yapmakla yetkilidir ve maalesef bu madde sebebi ile zorunludur. Sorumluluğun gereği için verilen yetkiyi kötüye kullananlar da var, asıl problem bu. Videoda bahsedildiği gibi en naif tabiri ile ego tatmini yapan, görevini su istimal edip meslektaşını ezmeye çalışanlar hatta bundan çıkar sağlamayı deneyenler olabilir, onların hakkı üst makama şikayet ile idari soruşturmadır. Ölçü çizgisini istediği yerden geçirmediğimiz için 5 takım ozaliti çöpe attıran belediye kontrolleri ile karşılaştık. Fakat bu kötü örnekler kamu personelleri üzerine yüklenen esas sorumluluğun önüne geçmemeli. Deprem sonrası hazırlanan bilirkişi raporlarını incelerseniz ruhsat onayı veren mühendislerin hesap hataları nedeniyle kusurlu ve suçlu olarak tespit edildiğini görürsünüz. Ayrıca proje ve uygulama denetçisi olmak için denetçi adayının geçmişte statik proje yapması yada bir kamu kuruluşunda proje kontrol etmiş olması yeterli. Videoda bahsedildiği gibi denetçilerin çoğu da statik proje kontrol etme kısmında meslek erbabı sayılmaz.
@ismailatalay5180
@ismailatalay5180 Күн бұрын
teşekürler
@mazlumazaderin8349
@mazlumazaderin8349 Күн бұрын
Ahmet Hocam BYS<6 ve tümü perdeli yapılarda da 2. formülü uygulamak gerekiyor mu ? Bu değişiklik sadece DTS 1 ve 2 için geçerli değil mi ? DTS 3 ve 4 için bir değişiklik yok sanırım
@insaatmuhendisiahmetcelikk141
@insaatmuhendisiahmetcelikk141 Күн бұрын
Teblig(tasarı) DTS1 ,2,3,4 heosi icin gecerli, SDS degerleri formulasyonda var, DTS3 ve 4 te ivmeler kuvuk oldugundan perde orani az cikmakta. BYS 1 ve 2 w 3 ve 4 ve 5 ve 6 yapilarda hem DENKLEM 1 hem DENKLEM 2 saglanacak, yapiniz tamamen perdeden olusuyorsa denklem 2 de Aci kolon kesit alanini 0 (sıfır) alacaksiniz.
@mazlumazaderin8349
@mazlumazaderin8349 Күн бұрын
@@insaatmuhendisiahmetcelikk141teşekkürler hocam
@ferhat3796
@ferhat3796 Күн бұрын
Bu tebliğ ile istanbulda konut yapmak imkansız. 150x35 kolon yapayacaz 150/1,5= 100 150x100 lük kolon mu koyulacak. diğer husus mimariler perde oranını sağlaması zor. R=8 o zaman yönetmelikten kaldırılmalı. bence korku ve acele ile hazırlanmış tebliğ. Mühendislik ilminden uzak bir yaklaşım. hangi deprem yaşayan ülkede böyle bir yaklaşım var. hesap yapmayacaz geometrik oyun oynayacağız.bilgilendirme için tşk. ellerinize sağlık.
@insaatmuhendisiahmetcelikk141
@insaatmuhendisiahmetcelikk141 Күн бұрын
Videoyu dikkatli izleyelim uzun/kisa<=1,5 kolon şarti BYS 7 ve BYS 8 yani BYS>6 yapilar icin gecerli, yani perde zorunlu olmayan yapilar icin gecerli. Yani DTS1 ve 2 de 1,5 m den kücun yani 3 kat ve altindaki yapilar icin gecerli. Bunlarda zaten 150 cm lik kolon kullanilmaz.
@abdullahtasc718
@abdullahtasc718 2 күн бұрын
esnetirler.
@rdvantoygar5376
@rdvantoygar5376 2 күн бұрын
Hocam merhaba emeğiniz için teşekkür ederim, bu arada. Yeni kitabınız çıktı mı acaba.
@insaatmuhendisiahmetcelikk141
@insaatmuhendisiahmetcelikk141 Күн бұрын
Yogun calışma/program/özel isker nedeniyle biraz gecikti. Ayrica malesef kağidin ve baskının çok pahali olması sebebiyle matbaalarda problem yasanmakta.insallah bu sorunlari aştigimizda sizlere sunacağız...
@ramazanelbey5500
@ramazanelbey5500 2 күн бұрын
Yav su ekranını bir netleştir hoca
@dilsat-df2oj
@dilsat-df2oj 2 күн бұрын
Ahmet bey merhaba, Öncelikle değerli bilgileriniz için teşekkür ederim. Sorum şu: Aynı zemin türünde ve her iki ivme değeri için aynı kütleye sahip yapıyı baz aldık peki kütleleri farklı (kat yükseklikleri ) yapılarda bu deneyi yaptığımızda aynı sonuca ulaşabilecek miyiz?
@Merkur_Konusuyor
@Merkur_Konusuyor 3 күн бұрын
Teşekkür ederim, çok sag olun.
@axmetbnl
@axmetbnl 3 күн бұрын
Mükemmelsiniz hocam
@ibrahimkazak1730
@ibrahimkazak1730 10 күн бұрын
Hocam Merhaba Binamız 2 yıllık Uşak ilinde 4 katlı Gaz beton kullanılmış Temel radye dedi müteahhit Bodrum katı yok Birinci , üçüncü ve bizim bulunduğumuz dördüncü katta kolon ve duvar birleşim yerlerinde , kiriş ve duvar birleşim yerlerinde çatlaklar zaten vardı . Dördüncü katta iki daire var ikisinde de çıkma konsol olan yerde kısa kenarında içten ve dıştan kolon duvar birleşiminde tavandan tabana dümdüz çatlak var, ayrıca uzun kenarındaki duvarda köşeden aşağıya doğru 45 derecelik çatlak var paralelinde bir çatlak daha var , yere paralel çatlak var , iki kölesinde de kısa kenarla uzun kenar kesişimde yere dik uzanan çatlaklar var. Gün geçtikçe çatlakların sayısı artıyor, genişlikleri henüz artmadı ama uzunlukları artıyor gibi, öyle büyük bir deprem de olmadı , daireye taşınalı sadece bir defa 4 civarı büyüklükte deprem oldu. Fotoğrafları ekliyorum. Ne yapmalıyız ? Belediye veya çevre şehirciliğe şikayet etsek ne gibi sonuçlar alabiliriz ? İnceleme için gelseler eve zarar verirler mi ?
@insaatmuhendisiahmetcelikk141
@insaatmuhendisiahmetcelikk141 9 күн бұрын
Fotograf ekleyememissiniz, 0 545 401 95 15 nolu telefona fotograflari gonderebilirsiniz. Ben genel bir bilgi verecegim. Cikma olan yerlerin iyi tasarlanmamasi sonucu, konsol dosemede/kiriste az yada cok sehimler olusur bu sehimler neticesi tabanda duvarin zeminle birlestigi yerde ve duvarin kolonla birlestigi yerde dyzeyde catlaklar gorulur. Sehim zamana bagli nispeten arttikca bu catlaklar biraz daha uzar. Belli bir yildan sonra olusmaz. Bu catlaklar can guvenligi anlaminda bina guvenligi anlaminda risk olusturmaz ancak konforu düşürür iceride oturan vatandaslari rahatsiz eder.
@cecevaldogasever8294
@cecevaldogasever8294 11 күн бұрын
Merhaba ev yapmak için 2023 Ağustos ayında ruhsat çıkardım . Fakat ruhsatta 50 m2 olacak ev 57 m2 oldu . İskan alabilirmiyim . Normalde arsamda 120 m2 ev yapılabilir. Ben küçük tek katlı hobi bahçesi olarak inşa ettim.
@mnk135ify
@mnk135ify 12 күн бұрын
hocam merhaba, videolar ve emekleriniz için öncelikle çok teşekkürler, sürekli ve pratik bir şekilde faydalanıyoruz. benim bu kapsamda sorum olacaktı : piyasada genel olrak hazırlanan zemin etüd raporlarına baktığımızda 15m civarına kadar iniyorlar yani 30m altına indiklerini pek hatırlamıyorum, bu sağlam-kayaç diyebileceğimiz zemin katmanlarının 10m-15mlerde çıkmasından mütevellit midir?
@insaatmuhendisiahmetcelikk141
@insaatmuhendisiahmetcelikk141 12 күн бұрын
Sondaj kayaya bile tekabul etse en az 3 metre kayada devam etmeli ve kayanin surekliligini test etmelisiniz, kaya devam ediyorsa tabi ki sondaj kesilebilir.
@refiksivasligil3863
@refiksivasligil3863 11 күн бұрын
Sevgili Ahmet hocam,geçtiğimiz yıl 40 yılda bir tatil yaptığımız çocuğumuzun mersin tömük teki yazlığında sökülen limon bahçeleri yerine yapılan ve 10,12 metreden su çıkan arazilere bir gecede nasıl beton döküldüğünü bir mühendis,bir yapı denetçi olarak üzülerek gördüm,burada samimiyetle izah ettiğiniz konulara ne yazıkki uyulmuyor. @@insaatmuhendisiahmetcelikk141
@sevdamzboluspor77
@sevdamzboluspor77 12 күн бұрын
Proje müellifi meslektaşlarımızın büyük bir bölümü genellikle zemin ve temel etüt raporlarının geoteknik rapor bölümünde sonuç ve öneriler sayfasında bulunan değerlendirmelere bakarak tasarım yaptıklarını gözlemliyorum. Birkaç yöntem ile hesaplanan zemin taşıma gücü ve emniyet gerilme hesaplamalarına, yatak katsayısı hesaplamalarına, zemin hakim titreşim periyoduna, yer altı su seviyesine gibi tasarım açısından önem arz eden parametrelere ve sizlerin emekleri ile hazırlanmış olan ve tasarım aşamasında çok önemli olan zemin sınıfının belirlenmesi kriterlerine özenle incelemesi gerekir. Eğer bu konularda değerlendirmelerde ve yorumlama da bir durum tespit ederlerse jeoloji ve jeofizik rapor müelliflerine zemin ve temel etüt raporunun revize edilmesini talep etmeliler. Statik tasarım açısından çok önemli bir konuyu gündeme taşıdığınız için proje ve uygulama denetçisi olarak teşekkürlerimi iletiyorum. Emeğinize sağlık.
@reysicumur
@reysicumur 12 күн бұрын
HOCAM MÜKEMMEL Bİ VİDEO OLMUŞ ELİNİZE SAĞLIK
@insaatmuhendisiahmetcelikk141
@insaatmuhendisiahmetcelikk141 13 күн бұрын
Videonun amacı, gercek zemin sınıfi neyse onun tespit edilmesi ve tasarımın ona gore yapilmasidır. Olmasi gerekenden farkli zemin sınıfi durumunda(amac ne olursa olsun) spektrum egrisi dahi degişir. Spektrum egrisi rezonans uc noktakarinin TB=SD1/SDS ve TA=0.20 TB oldugu hatirlanirsa SDS ve SD1 degisiminin spektrumu nasıl etkiledigi dolayisiyla yapida olusacak deprem kuvvetini nasıl etkiledigi gorulebilir.
@mehmetkaganakyol4712
@mehmetkaganakyol4712 13 күн бұрын
Ahmet bey merhaba Binamız 1998 yapımı ve arsa tapulu yani ruhsat ve iskan yok ayrıca 3 kat kaçak 6 daire fazla çıkılmış otopark olarak gösterilen alan sonradan daire yapılmış karot alındı ve yıkım kararı çıktı bizim belediye den güçlendirme için ruhsat alma şansımız yok gibi görünüyor değil mi
@captain6198
@captain6198 13 күн бұрын
Bu anlatım biçiminin her tv'de yayınlanması şart ki sıradan çinko halk ne nedir anlasın.
@Nevermind1317
@Nevermind1317 15 күн бұрын
Ahmet hocam, izolatörlü bir süneklik düzeyi sınırlı çerçeve olarak çözülmüş bir projede d ve r katsayıları 1 olarak alınmış olup, kolon kiriş birleşim bölgelerinde sorunlar oluşmaktadır. bu projeyi incelerken de proje müellifi tbdy 7.9 a göre kolon kiriş birleşim bölgelerinde kesme güvenliğinin sağlamadığı durumlar göz ardı edilebilir diye bir söylemde bulundu. ben de şartlar ne olursa olsun sistemin doğru yük aktarımı yapabilmesi için kolon-kiriş birleşim bölgelerinde her halükarda güvenliğin sağlanası gerektiğini düşünmekteyim. bu konu hakkındaki görüşünüzü rica edeceğim.
@aliyildirim8019
@aliyildirim8019 22 күн бұрын
hocam emeğine sağlık teşekkürler
@ahmetbarsavcoglu5542
@ahmetbarsavcoglu5542 22 күн бұрын
Ahmet hocam genellikle üst donatının alt donatıdan 1 eksik olarak teşkil edildiğinde daha sünek bir kırılma elde edeceğimizi söylediniz(ben öyle anladım☺️)peki kiriş moment diyagramına göre teşkil edilmesi esas değil midir ? Bu bölümü tam anlayamadım açıklarsanız sevinirim.
@hedehodo7495
@hedehodo7495 23 күн бұрын
Hocam, yüz haliniz her an delirecek iş gibi duruyorsunuz. Anlatımınız akıcı.
@hidireroglu1840
@hidireroglu1840 24 күн бұрын
Hocam perdelerde kirişin gövde kısmına gelmesi halinde alınacak tedbir var mıdır teşekkürler
@bbltcveng2015
@bbltcveng2015 25 күн бұрын
👍👍👍👍
@erdemkoca8058
@erdemkoca8058 25 күн бұрын
Ahmet bey verdiğiniz bilgiler için çok teşekkürler Kolon kiriş birleşim bölgesinden bahsedebilirmisiniz
@huseyinyildirim3636
@huseyinyildirim3636 27 күн бұрын
Tamamiyla uygulsnmasi reel olmayan kolonlar, 20 cm kolonu gitte şantiyede dök bakalim...
@EskEsk26
@EskEsk26 27 күн бұрын
Kolonda minimum 30 cm, poligon kolonda ise herhangi bir kısıtlama yok. Anlaşıldı Hocam
@EskEsk26
@EskEsk26 27 күн бұрын
İyi ki sizin gibi hocalarımız var
@tabrizahmadov9168
@tabrizahmadov9168 Ай бұрын
Hocam, sizi dogru anladiysam o zaman bu binalarda gorduyumuz bindirmeler yalnismi , cogu dosemeden 1 metrelik filiz cikarip yenisini de yerden ona baglar. Ben hetta yerden 2.1 lik filiz cikarmisdim ki ona 1 metre yukaridan baglama yapayim. Kat yuksekliyi 3.1 metre kirise kadar. Gorenler hemen konusmaya basladi ki ortadan bindirmemi yapacan sen. Hocam bu soylediyiniz avrupa standartlarina gore de mi boyle ?
@yusufkeremtopcuoglu9555
@yusufkeremtopcuoglu9555 Ай бұрын
Hocam emeğinize sağlık. Temelde veya mantar döşemelerde zımbalam etkisine ve önleme yöntemlerine değinebilir misiniz bir videonuzda. Çok teşekkür ederim, bilgileriniz çok değerli.
@oguzozturk4586
@oguzozturk4586 Ай бұрын
Ağzınıza sağlık Ahmet bey. Sağolun. Ampatman uzunluğu olarak 150 cm - 200 cm den ötesi iş yapmaz dediniz, peki 15-20 katlarda ben ampatmanı 250-300 cm aralıklarında veriyorum, buna ne dersiniz? Bir de uzun konsollarda mesela 5 katlı ancak konsolları 2,5 metreler civarında is eböyle yapılarda da aynı görüşünüz devam ediyor mu? Ben prensip olarak temel ampatman uzunluğunu, üst katlar da ki konsol boylarından daha kısa hiç bir zaman almıyorum. (Devrilmeyi düşündüğümüzde). Saygılar. Oğuz Öztürk
@insaatmuhendisiahmetcelikk141
@insaatmuhendisiahmetcelikk141 Ай бұрын
Ust katlarda vikma izdusumune kadar temelde konsol yapmak gerekir, bu yatay yuk aninda devrilme guvenligi icindir. 2 metr ve uzeri konsollarin tasima gucune etkisi cok sınırlıdır, gerilme çok düser, Nispeten yuksek binalarda da uzun temel konsollari birakiyorsaniz bu durum zemin gerilmesi icin degil, devrilme guvenligi icindir.
@oguzozturk4586
@oguzozturk4586 Ай бұрын
@@insaatmuhendisiahmetcelikk141 sağolsun yanıtınız için. Iyi günler dilerim.
@MegaKeremcan
@MegaKeremcan Ай бұрын
İyi günler. Zımbalama etkisi temel yüksekliğini tek başına etkiler mi? Zımbalama kuvvetlerini çelik donatıya aldırmak ekonomik midir?
@47801552
@47801552 Ай бұрын
Değildir. Zımbalama çevresini, plak yüksekliğini artırarak artırmış olursunuz. Dolayısıyla hem daha ekonomik hem de daha güvenli bir sonuç elde edersiniz.
@ErgunSaglam-nr1hs
@ErgunSaglam-nr1hs Ай бұрын
2017 yapımı çerçeveli sistem binada oturuyorum,statik planını inceledim radye temel 70 cm...kolonlar 30/60 tek köşeye 45/45 yapılmış bu dengesizlik yaratır mı?
@alikemalsanal4570
@alikemalsanal4570 Ай бұрын
hocam elinize emeginize saglık cok sey ogreniyoruz. ancak bir sorum olacak zemin gerilmesini hesaplarken temel kalınlıgını arttırdıgımzda binanın agırlıgı da artmıyor mu ? siz yine de 4000 ton aldınız ancak aradaki farkı da eklememiz gerekmiyor muydu ?
@insaatmuhendisiahmetcelikk141
@insaatmuhendisiahmetcelikk141 Ай бұрын
Konuyu anlatırken bundan bahsettim. Dediginiz gibi temel kalinligi arttiginda bir miktar kutle artar ve buda hesaplara girmeli. Ancak her durumda oran degismekle beraber olusan zemin gerilmesi azalir. Ben 50cm beton kalinligini artirmakla farkin gorunur olmasini istedim ve 100 cm ile 150 cm farki baz aldim. Siz tabiki 10cm artirma, 20cm artirma gibi makul degerler kullanacaksiniz, ben temel kalinlihi aryirmakla zemin gerilmesi degisim yonunu gostermeye calistim ve kafa karisikligina sebep olmasin diye beton agirlik artisini dikkate almadim.
@insaatmuhendisiahmetcelikk141
@insaatmuhendisiahmetcelikk141 Ай бұрын
Ayrica dikkat ederseniz sadece G+Qkombinasyonu kullandim,, diger kombinasyonlar moment etkisi vb durumlarda dikkate alindiginda gerilme degisimi azalim yonunde, Ben burada en anlasilir durum olan G+Q yu ozellikle sectim ve diger degiskenleri katmadim. O yuzden ortalama gerilmeden bahsettigimi soyledim.
@motostatik1512
@motostatik1512 Ай бұрын
Hocam ben Kilis de yaşıyorum. 6 Şubat depremlerinden ciddi olarak etkilendik. Bulunduğum ilin kaç şiddetinde veya ne kadarlık bir yer ivmesine maruz kaldığını nasıl öğrenebilirim.
@insaatmuhendisiahmetcelikk141
@insaatmuhendisiahmetcelikk141 Ай бұрын
Tdth (Turkiye deprem tehlike haritalari na net uzerinden e devlet uzerinden girebilirsiniz giris.turkiye.gov.tr/Giris/gir?oauthClientId=824612ca-ff05-4cef-b74a-446363af1669&continue=https%3A%2F%2Fgiris.turkiye.gov.tr%2FOAuth2AuthorizationServer%2FAuthorizationController%3Fresponse_type%3Dcode%26client_id%3D824612ca-ff05-4cef-b74a-446363af1669%26state%3Drandom_value%26scope%3DKimlik-Dogrula%253BAd-Soyad%26redirect_uri%3Dhttps%253A%252F%252Ftdth.afad.gov.tr%252FTDTH%252FloginControl.xhtml
@motostatik1512
@motostatik1512 Ай бұрын
@@insaatmuhendisiahmetcelikk141 hocam 6 Şubat 2023 deki depremin Kilis de oluşturduğu ivmeyi sormak istemiştim
@ibrahimgunay6896
@ibrahimgunay6896 Ай бұрын
@@motostatik1512 6 şubat tarihinde o bölgedeki ivme ölçerlerin verilerine ulaşman lazım. baya zor o verilere ulaşmak ama belki afad a falan mail atarsan ulaşırsın
@motostatik1512
@motostatik1512 Ай бұрын
@@ibrahimgunay6896 aynen hiç bir yerde bulamadım
@abcdef5407
@abcdef5407 Ай бұрын
👍
@caglarkemal5867
@caglarkemal5867 Ай бұрын
Aslında tüm yapılar için artık doğrusal olmayan zaman tanım alanında analiz ile tasarım zorunlu olmalı. Tepki spektrum analizi birçok varsayım barındırıyor.
@okang.2275
@okang.2275 Ай бұрын
Peki bu kolonlar sağlıklı mı hocam?
@ErgunSaglam-nr1hs
@ErgunSaglam-nr1hs Ай бұрын
Arkadaşlar izlenme ile beğeni arasında uçurumlar var...Emeğe saygı.
@ibocompany
@ibocompany Ай бұрын
güzel faydalı bir bilgi
@turanaskin
@turanaskin Ай бұрын
Hocam öncelikle size karşı olan sevgimiz çok rijit olmakla birlikte sarsılmaz bağlarla bağlıdır. Hocam fabrika inşaatı için döşemeye raflar gelecek ve bu rafların metrekareye 3ton gelecek şekilde tasarlamamız isteniyor burada hareketli yükü kaç almalıyız ya da sabit yük olarak nasıl bir yol izlemeliyiz döşeme tipi kaset döşeme teşekkür ederim
@hturankoc3234
@hturankoc3234 Ай бұрын
hesabı kitabı boş verde kol saatinize neoldu
@Osman-ot8kh
@Osman-ot8kh Ай бұрын
Öğretmenleri hiç sevmiyorum bir bk öğretmiyorlar dertleri para kazanmak (bizim zeminci üniv dışında iş yapıyordu mesela ki digerleride oyle ) Sizin gibi öğretmenler istisna hocam emeğinize sağlık
@hysteresis
@hysteresis Ай бұрын
İvmede bu değişim yaşanırken deplasman spektrumunda (ötelenme talebinde) artış veya en azından sabit kalma durumu olduğunu unutmamak gerek. O kadar mafsal oluştuğunda kuvvette artış sınırlı kalırken ötelenme talebi devam eder. Bu noktadan sonra artık kuvvet bazlı değil, ötelenme bazlı bakmak gerekir.
@cembiltekin8856
@cembiltekin8856 Ай бұрын
kzbin.info/www/bejne/mGLLoHmBjtyjY5o
@leventgocmenoz4635
@leventgocmenoz4635 Ай бұрын
Allah razı olsun kardeşim.