071223 Кам'яний теплий будинок - так! 2 частина

  Рет қаралды 4,881

Олександр Терехов Проект Будівництво

Олександр Терехов Проект Будівництво

Күн бұрын

Сторінка в підтримку Проекту www.consulbud.in.ua/konsultat...
Правильна ізоляція та розуміння взаємодії матеріалів є вирішальними для будівництва міцного та енергоефективного будинку, незважаючи на неякісні матеріали та оманливу рекламу.
00:00 🏠 Доповідач розповідає про варіанти утеплення, усуває міфи та проблеми на ринку, радить не використовувати токсичні речовини, а також пропонує використовувати.
07:25 🏠 Використовуйте ППУ (якщо довіряєте цій технології) із закритими комірками, щоб запобігти проникненню пари та насичення її водою, утеплюйте будинки більше норм, і віддавайте перевагу якості та безпеці над ціною в будівництві.
14:41 🏠 Правильна ізоляція та розуміння взаємодії матеріалів є вирішальними для будівництва міцного та енергоефективного будинку, незважаючи на неякісні матеріали та оманливу рекламу.
23:16 📝 Рекомендує допомогти з фінансами чи волонтерством за для нашої Перемоги, а також дає поради щодо монтажу полістиролбетону, оздоблення арбалітових блоків, використання газоблоків як альтернативи пінополістиролу. Все це дуже дуже цікаво!
29:43 🏠 Для утеплення димоходу використовуйте мінеральну вату і вентильований фасад, для утеплення стін розгляньте альтернативні екологічні матеріали, а для утеплення дверей використовуйте ЕППС або ППУ.
36:37 🏠 Доповідач обговорює параметри температури, витрати на опалення та важливість будівництва будинку за чинними стандартами енергоефективності. І з перспективою - навіть тепліше!
40:48 🏗 У Фінляндії використовуються різні методи фундаменту, засновані на геології, залізобетонні каркаси забезпечують просторову жорсткість, а належне утеплення стін, горища та інших конструкцій є важливим для якісного будинку.
47:02 👍 Підтримуйте збройні сили України, роблячи пожертвування та висловлюючи вдячність, оскільки для них важливо знати, що про них пам’ятають і мають підтримку в усіх аспектах своєї служби.
Підтримка моєї діяльності www.consulbud.in.ua/pidtrymka...
Книга "Естественная вентиляция и Микроклимат в Доме" (рус) www.wayhome.tv/biblioteka/est...
Самостійне навчання www.wayhome.tv
Приватні Консультації www.consulbud.in.ua/konsultat...
Будівельні послуги www.teleos.kiev.ua/ua/uslugi/...
Проектування Котеджа www.teleos.kiev.ua/ua/uslugi/...
Правила Каналу и Блогу www.wayhome.tv/pravila-bloga/
INSTAGRAM / wayhome.tv
TikTok / consulbud
#проектування #котедж #будівництво #поТерехову #TerekhovO

Пікірлер: 29
@TerekhovO
@TerekhovO 6 ай бұрын
Правильна ізоляція та розуміння взаємодії матеріалів є вирішальними для будівництва міцного та енергоефективного будинку, незважаючи на неякісні матеріали та оманливу рекламу. 1. 00:00 🏠 Доповідач розповідає про варіанти утеплення, руйнує міфи та проблеми на будівельному ринку, радить не використовувати токсичні речовини тим паче є альтернатива. 1.1 Доповідач розповідає про використання онлайн-калькулятора для аналізу різних варіантів утеплювача для стін та руйнує міфи будівельного ринку України простим аналізом розрахунків. 1.2 Порушення в утепленні цегляного будинку пінополістиролом. Спікер радить не використовувати для утеплення двокомпонентні утеплювачи з отруйних речовин. 1.3 Використовуйте сталевий стрижень або штифт, щоб перевірити ізоляцію та клей у стіні, проткнувши його по краю та між щілинами. 1.4 Доповідач розповідає про те, як закрити тріщини на фасаді паропроникною монтажною піною та пропонує зробити теплотехнічний розрахунок для перевірки критичної ситуації зі стіною. 1.5 Не використовуйте ППУ, оскільки вона може призвести до проблем із токсичністю.
@PaulShlapak
@PaulShlapak 6 ай бұрын
Дякую за україномовний калькулятор! 😊
@TarasLutsyshyn
@TarasLutsyshyn 5 ай бұрын
Дуже цікаво, доступно і зрозуміло. Як завжди! Дякую
@user-fl2uq3bz2t
@user-fl2uq3bz2t 6 ай бұрын
Дзякуй Вам!
@nikolayzbroy2129
@nikolayzbroy2129 6 ай бұрын
Дякую!
@b_time3401
@b_time3401 6 ай бұрын
Дякую
@MrRosclassic
@MrRosclassic 6 ай бұрын
Дякую Вам за цінну інформацію!
@andreylobach438
@andreylobach438 5 ай бұрын
Спасибі за невтомне "розжовування" як нерозумним пташенятам кожної теми. Приклади з калькулятором і підстановкою більш щільного матеріалу утеплювача і при цьому зворотнім від очікуваного результату - просто клас!
@TerekhovO
@TerekhovO 6 ай бұрын
7. 40:48 🏗 У Фінляндії використовуються різні методи фундаменту, засновані на геології, залізобетонні каркаси забезпечують просторову жорсткість, а належне утеплення стін, горища та інших конструкцій є важливим для якісного будинку. 7.1 У Фінляндії через відсутність морозного здимання на обомочних скальних породах і осідання, фундаменти можна будувати тонки ребристі, тоді як в Україні необхідні більш глибокі фундаменти через велику кількисть глинистих, лесових грунтів. Кам'яні будинки не завжди можуть мати достатню жорсткість. 7.2 Залізобетонні каркаси забезпечують просторову жорсткість будівель, а ребристі теплі плити будь-якої технології відповідають нормам і вимогам. 7.3 Фінський фундамент, утеплена шведська плита є ребристими плитами з утеплювачем можна будувати з урахуванням геології, рельєфу ділянки і типу навантажень. 7.4 Належним чином ізолюйте стіни та горище, видаливши штукатурку або наклеївши на неї ізоляцію, а також зішкрібте стару фарбу перед тим, як наклеювати утеплювач на оштукатурену та пофарбовану стіну. 7.5 Утеплюйте фундамент, балки, плити, перекриття та дерев’яні конструкції покрівлі для більш якісного будинку, а для теплого монтажу дверей та вікон є окремі вебінари.
@user-uh6pu9ld2r
@user-uh6pu9ld2r 5 ай бұрын
Дякую за вашу роботу
@TerekhovO
@TerekhovO 6 ай бұрын
8. 47:02 👍 Підтримуйте збройні сили України, роблячи пожертвування та висловлюючи вдячність, оскільки для них важливо знати, що про них пам’ятають і мають підтримку в усіх аспектах своєї служби. 8.1 Підтримайте Збройні Сили України пожертвами, адже хлопцям і дівчатам, які там служать, важливо знати, що про них пам’ятають і мають підтримку. 8.2 Підтримка потрібна не лише на фронті та в госпіталях, а й під час реабілітації, а для перемоги над ворогом треба готуватися. 8.3 Відео демонструє візуалізацію мрії кожного українця та має на меті підтримати сили України, при цьому спікер висловлює вдячність за підтримку та запрошує запитання до наступного вебінару.
@TerekhovO
@TerekhovO 6 ай бұрын
3. 14:41 🏠 Правильна ізоляція та розуміння взаємодії матеріалів є вирішальними для будівництва міцного та енергоефективного будинку, незважаючи на неякісні матеріали та оманливу рекламу. 3.1 Ізоляція швів між шарами робить фасад міцнішим і здатним витримувати більші навантаження, вимагаючи менших обсягів і враховуючи всі нюанси проекту і кошторису. 3.2 Незважаючи на неякісну цеглу та оманливу рекламу, все ж можна побудувати якісний будинок, використовуючи правильні технології та догляд. 3.3 Важливо розуміти, як матеріали взаємодіють, і вибирати ізоляцію на основі оздоблення. 3.4 Доповідач розповідає про процес виготовлення фасадного оздоблення 30 років тому в Києві за старими технологіями з скляноє крихтою. 3.5 Доповідач розповідає про правильне утеплення одноповерхового будинку з фронтоном, радить перед наклеюванням пінопласту видалити наявне оздоблення, щоб уникнути накопичення вологи між шарами пінопласту. 3.6 Доповідач розповідає про важливість правильного наклеювання ПСБ ізоляції та можливі переваги використання шару товщиною 200 мм.
@user-ze1rs1kl8m
@user-ze1rs1kl8m 5 ай бұрын
Дякую 👍 як завжди все чудово пояснюєте
@user-lw6ts3te9n
@user-lw6ts3te9n 5 ай бұрын
Дякую за чудовий вебінар Олександре! Як завжди цікаво та пізнавально 😊
@TerekhovO
@TerekhovO 6 ай бұрын
4. 23:16 📝 Спікер радить допомогти ЗСУ з фінансами чи волонтерством, а також дає поради щодо монтажу полістиролбетону, оздоблення арбалітових блоків, використання газоблоків як альтернативи пінополістиролу. 4.1 Спікер пропонує допомогти фінансами чи стати волонтером за для нашої Перемоги. 4.2 Щоб правильно змонтувати два шари пінопласту, використовуйте поліуретановий клей-піну. 4.3 Арбалітові блоки слід оформляти тонкошаровою шпаклівкою або вентильованими фасадами, а для внутрішньої штукатурки найкраще підійде глиняна штукатурка, а в якості демпферного шару для зняття внутрішньої напруги при утеплення фасаду виступить мінеральна вата. 4.4 Підготуйте шар вапном, не ганяючись за товщиною, і використовуйте шпаклівку, щоб вирівняти нерівності для кращої міцності та гнучкості фінішної обробки. 4.5 Газоблок малої щильності (утеплювач) є економічною та екологічною альтернативою пінополістиролу для утеплення, незважаючи на деякі обмеження та більшу товщину.
@TerekhovO
@TerekhovO 6 ай бұрын
2. 07:25 🏠 Використовуйте ППУ із закритими комірками, щоб запобігти проникненню пари в заповнені водою пор, і віддавайте перевагу якості та безпеці над ціною в будівництві. 2.1 Утеплювач стає важким та не еффективним якщо пори заповненні водою.Тому важливо використовувати PPU із закритими комірками, щоб запобігти проникненню пари та конденсації її в порожнинах. 2.2 Для заповнення порожнеч в будинку можна використовувати теплий розчин з гранулами полістиролу, але робити це потрібно в теплу пору року і обережно по висоті щоб тиск не відірвав утеплювач. 2.3 Утеплюйте газоблок більш товстим шаром для кращої якості і забезпечте якісне утеплення підвалу відповідно до норм. 2.4 Утеплюйте цоколь будинку як і фасад, щоб зробити його теплішим і уникнути можливих проблем із замерзанням і перепадом температур в нижній частині стени внутрі примищення. 2.5 Утеплення будинку з газоблоків коштує так само, як і утеплення цегляного будинку, але цегляний будинок забезпечує кращу якість мікроклімату, звукоізоляції, пуле непробиваємость. 2.6 Якість і безпека є важливими факторами переваги при будівництві будинку, якщо ціна однакова при розрахунке кошториса.
@TerekhovO
@TerekhovO 6 ай бұрын
5. 29:43 🏠 Для утеплення димоходу використовуйте мінеральну вату і вентильований фасад, для утеплення стін розгляньте альтернативні екологічні матеріали, а для утеплення дверей використовуйте ЕППС або ППУ з закритою структурою пор. 5.1 Утеплити димохід мінеральною ватою і вентильованим фасадом. Якщо він для постійного обладнення з опалення - гільзуйте, утеплюйте для зменшення утворення конденсату. 5.2 Піноскло і ПСБ можна використовувати. Для захисту ППС від нагрівання і вогню - піноскло. Для запобігання перегріву піноскла від сонця і від руйнації оздоблення димоходу - пінопласти. 5.3 Спікер розповідає про альтернативні екологічно чисті та пожежобезпечні матеріали для внутрішнього утеплення стін, такі як вапняно-конопляні штукатурки та газоблоки. 5.4 Найкращі варіанти ізоляції для дверей - ЕППС або ППУ, а задувка піною може працювати лише між двух герметичних листків металлу, якщо контур повністю герметичний!!! 5.5 Будуйте з цегли для міцності і надійності, так як це найкращий варіант для будівництва, його можна використовувати як для дачі, так і для постійного проживання.
@regihnjlehgonivh8793
@regihnjlehgonivh8793 5 ай бұрын
Велика подяка автору за грамотний аналіз та саме головне, за чітку і правильну суспільну позицію. Може, сподіваюсь, що невиправні дурники/ бобики все ж таки почнуть задумуватись, звідки всі іхні біди та страждання,зроблять висновки та единоправильний вибір, і тоді всім млжна буде повернутися. А інакше....
@Sergii_Bondaruk
@Sergii_Bondaruk 5 ай бұрын
Дякую за витрачений на нас час та працю...
@Prorabonline
@Prorabonline 5 ай бұрын
Працював я з перлітом .. Мені здається що залити його розчин між псб та цегляною стіною на висоту в метра три - не вийде … це з досвіду .. але це моє припущення .
@TerekhovO
@TerekhovO 5 ай бұрын
У вас припущення, у мене досвід. Але про три метри на вебінарі було застереження.
@TerekhovO
@TerekhovO 6 ай бұрын
6. 36:37 🏠 Доповідач обговорює параметри температури, витрати на опалення та важливість будівництва будинку за чинними стандартами енергоефективності. 6.1 Доповідач обговорює параметри температури та витрати на опалення для будинку в жовтні, листопаді та грудні. 6.2 Доповідач демонструє ефективність будівництва будинку суворо за діючими стандартами та наголошує на важливості енергоефективності використання цегляного будинку.
@user-gk6dr6dt1n
@user-gk6dr6dt1n 5 ай бұрын
Питання на рахунок цегляної утеплення стіни з замкнутим повітряним прошарком 4см, стіни 25см чевоної цегли відступ та облицювання силікатом 12см? Чим варто утеплити газоблоком д150 200мм чи псб 200мм
@vasdem8001
@vasdem8001 5 ай бұрын
Є потреба у проекті легкого будинку для наших біженців у Іспанії. Вимоги. Легкий, екологічний, тепловтрати по стандартам ЄС. Будинки будуть однотипні. Як з Вами зв'язатися?
@TerekhovO
@TerekhovO 5 ай бұрын
Нехай повертаються в Україну. Вони тут потрібні.
@vasdem8001
@vasdem8001 5 ай бұрын
@@TerekhovO фінансує ЄС.. Багатьом хто там, повертатися не має куди, Будинки або розбиті або в окупації. Іспанці самі запропонували щоб наші показали те що вони хочуть..Відповідь остаточна?
@TerekhovO
@TerekhovO 5 ай бұрын
@@vasdem8001 Звісно. Бо в Україні вже є містечка для біженців. Збудовані за Європейські гранти чи пожертви.
@user-ze1rs1kl8m
@user-ze1rs1kl8m 5 ай бұрын
Дякую 👍 як завжди все чудово пояснюєте
@TerekhovO
@TerekhovO 6 ай бұрын
5. 29:43 🏠 Для утеплення димоходу використовуйте мінеральну вату і вентильований фасад, для утеплення стін розгляньте альтернативні екологічні матеріали, а для утеплення дверей використовуйте ЕППС або ППУ з закритою структурою пор. 5.1 Утеплити димохід мінеральною ватою і вентильованим фасадом. Якщо він для постійного обладнення з опалення - гільзуйте, утеплюйте для зменшення утворення конденсату. 5.2 Піноскло і ПСБ можна використовувати. Для захисту ППС від нагрівання і вогню - піноскло. Для запобігання перегріву піноскла від сонця і від руйнації оздоблення димоходу - пінопласти. 5.3 Спікер розповідає про альтернативні екологічно чисті та пожежобезпечні матеріали для внутрішнього утеплення стін, такі як вапняно-конопляні штукатурки та газоблоки. 5.4 Найкращі варіанти ізоляції для дверей - ЕППС або ППУ, а задувка піною може працювати лише між двух герметичних листків металлу, якщо контур повністю герметичний!!! 5.5 Будуйте з цегли для міцності і надійності, так як це найкращий варіант для будівництва, його можна використовувати як для дачі, так і для постійного проживання.
071223 Кам'яний теплий будинок - так! 1 частина. Теорія та досвід.
1:07:31
Олександр Терехов Проект Будівництво
Рет қаралды 10 М.
180124 Цегла. Кладка. 1 частина.
55:26
Олександр Терехов Проект Будівництво
Рет қаралды 4,3 М.
1❤️
00:20
すしらーめん《りく》
Рет қаралды 33 МЛН
Чай будешь? #чайбудешь
00:14
ПАРОДИИ НА ИЗВЕСТНЫЕ ТРЕКИ
Рет қаралды 2 МЛН
$10,000 Every Day You Survive In The Wilderness
26:44
MrBeast
Рет қаралды 97 МЛН
301123 Будуйте енергоНЕзалежні будинки з природньою вентиляцією 1 Частина
1:07:06
Олександр Терехов Проект Будівництво
Рет қаралды 14 М.
290224 Внутрішнє утеплення. теорія та досвід. 1 частина
1:09:16
Олександр Терехов Проект Будівництво
Рет қаралды 3,8 М.
060723 СЕПТИК, ВИГРІБНА ЯМА, БІОСТАНЦІЯ - особливості кожного
49:26
Олександр Терехов Проект Будівництво
Рет қаралды 10 М.
300524  Горище. Вентиляция. Утеплення. Дощатий настіл. 1 частина
1:06:06
Олександр Терехов Проект Будівництво
Рет қаралды 3,6 М.
180124 Цегла. Кладка. 2 частина.
49:16
Олександр Терехов Проект Будівництво
Рет қаралды 2,8 М.
1❤️
00:20
すしらーめん《りく》
Рет қаралды 33 МЛН