Çok teşekkür ederim, gayet güzel bir video olmuş. Emeklerinize sağlık. 🙏🙏
@mustafayucel63983 жыл бұрын
Gayet açıklayıcı olmuş, emeğinize sağlık
@VT-pm9oh3 жыл бұрын
emeğinize sağlık, çok faydalı bir video olmuş..
@husamettinbagci80934 жыл бұрын
ERKAN BEY EMEĞİNİZE SAĞLIK ÇOK GÜZEL OLMUŞ
@burakokumus55554 жыл бұрын
Hocam emeğinize sağlık, kanalınız civil 3d başlangıcı için çok kıymetli bilgiler içeriyor. Videolarınızın devamını diliyoruz.
@ozcandogan35174 жыл бұрын
Ağzına sağlık, gayet akıcı bir dille anlatıyorsun ve çok faydalı oluyor, tip kesitler şimdi daha anlaşılır oldu. Takipteyim. :)
@MustafaKamilKASA3 жыл бұрын
Süpersiniz çok güzel çalışma olmuş
@OmerFaruk-vt5yf7 ай бұрын
Çok güzel bir video eğeğinize sağlık
@shahrukhmirza534 жыл бұрын
Hocam bu video çok faydalı oldu. Devamını sabırsızlıkla bekliyoruz. Çok teşekkürler.
@memetbagli4 жыл бұрын
Erkan Hocam merhaba; Türkiye'de proje firmalarından hazır olarak gelen yol projelerinde şevler, yolun en üst çizgisinden başlayarak tanımlanıyor. Yani yol tabakalarının sağ ve sol sınırları da, yolun en üstünden çıkan şev çizgisiyle oluşuyor. Ancak sizin Autocad'te yaptığınız tipkesit tanımlamasında, platform tabakalarının şevleri kesin olarak belirlendikten sonra, tabakaların son bulduğu noktada esnek(conditional) şevler başlıyor. Yol projesini bire bir oluşturmak için, tabakaların şevlerinin de kazı-dolgu olma ihtimallerinde değişmesi gerekiyor. Bunu Netcad te yapmak, her bir yol tabakasını, alt sınır çizgisi vasıtasıyla tanımlayarak(Autocad'teki alanlar yerine, çizgiler) mümkün oluyor. Platform tabakalarının şevlerini(shoulder), kazı-dolgu olma ihtimaline göre(conditional) çizdirmek mümkün müdür? Umarım anlatabilmişimdir, teşekkür ederim. Not: Mutlaka görmüşsünüzdür ancak, bahsettiğim tip kesiti şuradaki ilk resimde inceleyebilirsiniz: abdulkadirozden.com/wp-content/uploads/2020/04/16.-Enkesitler.pdf
@ErkanCmyar4 жыл бұрын
Merhaba. Tabi ki Mümkün. Yoksa Civil 3d, yol projesi yapılabilen bir program olarak satılmazdı. Benim Civil 3d notları listesindeki videolar özet bilgi niteliğindedir. Yeni başlayanlara yönelik. Herşeyin basiti özet olarak anlatılıyor. Gün geçtikçe daha kapsamlı videolar olacak. Benim anlatımlarım o kapsamlı çalışmada altlık olarak kullanılacak. Saygılar.
@kamilozbek19415 жыл бұрын
Elinize dilinize saglık cok akıcı ve acıklayıcı video 👏👏👏👏
@hakanpergel4 жыл бұрын
eline sağlık. faydalı bir eğitim.
@durayd____10562 жыл бұрын
Elinize sağlık
@mehmetfatiharslan81773 жыл бұрын
Erkan bey merhaba..BOYKESİT de düşey tanımla oluşturulan kırmızı kotlardan total station a aktarmak için noktalar üretebiliyormuyuz? bununla alakalı bir komut varmı? cevap verebilirseniz çok sevinirim
@ErkanCmyar3 жыл бұрын
Merhaba. Şu linkteki videoda koridor modelinden nasıl nokta üretildiğini bulabilirsiniz: kzbin.info/www/bejne/jYmYq4mgqtOEm5I Oluşturulan noktaların txt olarak dışarı aktarılmasının da şu videoda bir örneğini bulabilirsiniz: kzbin.info/www/bejne/iYbTgX6Nn5mmoZo
@fedyafomer13577 ай бұрын
Eliniza saglik
@BluePandaa2843 жыл бұрын
Merhaba hocam. Kendi olusturdugum calismada "intersection with target could not be computed" hatasi aliyorum. Target yani hedef olarak yuzeyi secmeme ragmen neden kanyakli olabilir ?
@ErkanCmyar3 жыл бұрын
arazi modeli kısa olabilir. Eğim yönü yanlış olabilir ezberden birşey diyemiyorum. Hata mesajı veren enkesitleri çizdirip tahmin etmek gerekir.
@durmusxanbayramov15405 жыл бұрын
Cok teşekkürler
@servetgunday23283 жыл бұрын
Erkan Bey Merhabalar, Tipkesit'in ana ekseni olan Assembly'e Generic Subassemlies eklerken başlangıç kotunu 0.00 değil de kazı dibi için -10'dan başlatmam gerekiyor fakat düzeltemeiyorum nasıl yapabilirim ? Kesitin eksen üzerindeki başlangıç kotunu ayarlamak istiyorum. Şimdiden teşekkürler
@reshadrehimli33494 жыл бұрын
Çox teşekkürler. Elinize sağlık
@shahrukhmirza534 жыл бұрын
Hocam bir de NetCAD, Civil 3D ve Microstation inroads gibi programların birbirleri karşısındaki avantaj - dezavantajları ve hangi durumlarda hangisinin kullanılmasının daha mantıklı olduğu hakkında kısa bir bilgilendirme yapabilir misiniz?
@izzetersoy66915 жыл бұрын
Kolay gelsin. Gerçekten başarılı ve çok güzel detaylı anlatımlar yapıyorsunuz kendim adına tebrik ve teşekkürlerimi sunarım. Eğer mümkünse nokta dosyası ile baştan sona bir karayolu projesi videosu hazırlama şansınız var mı?
@ErkanCmyar5 жыл бұрын
Merhaba. En baştan en sona uygulama videoları hazırlamak planımda var. Ancak önceliği konu konu aşama aşama yapmaktaki amacım sizin istediğiniz baştan sona yol projesi çalışmalarında aşamalara herkesin aşina olmasıdır. O zaman daha verimli olacağını düşünüyorum. Bu kısa seri yakında tamamlanmış olur.
@yunusemreaksu14 жыл бұрын
Hocam 21:06 da eklediğimiz "link slope to surface" kullanarak araziyi basamaklı hale nasıl getirebiliriz.? Bunun başka yöntemi mi var?
@ErkanCmyar4 жыл бұрын
Palye yapmaktan mı bahsediyorsunuz?
@yunusemreaksu14 жыл бұрын
@@ErkanCmyar Evet Hocam. Ayrıca Palye sayısını otomatik olarak mı ayarlıyor program?
@ErkanCmyar4 жыл бұрын
@@yunusemreaksu1 Hazır subassembly içinde tanımlanan max yüksekliğe göre otomatik oluşturuyor.
@yunusemreaksu14 жыл бұрын
@@ErkanCmyar Max yüksekliği nasıl ayarlıyoruz hocam? Properties içinde göremedimde. Yoksa başka subassembly mi kullanmamız gerekiyor?
@ferhattopuz74094 жыл бұрын
Erkan hocam emeğinize sağlık ben viyadük kazı planı oluşturuyorum fakat birinci şevim 10m iken 5m lik palye den sonra 2. Şevimin 14 m gitmesini istiyorum ama tanımlayamadım acil yardımcı olursanız çok sevinirim.
@cnsvrsml4 жыл бұрын
Copy veya mirror yapmak istediginizde ekranda anlatildigi sekilde ki menulerden yapacaksiniz. co yazip da copy yaparsak, mirror yapmiyor :) )niye yapmiyor diye ugrastim durdum...
@ErkanCmyar4 жыл бұрын
Civil3D bu tür objeleri diğer objelerden ayrı değerlendiriyor. Bunun sebebi bir obje aynalanırken veya kopyalanırken hangi objeye tutturulduğunu bilmek istiyor. Klasik olarak bunu yapınca sadece obje kopyalandığıyla kalıyor. Ribbon menüsündeki butonlarla yapılınca hangi objeye göre aynalanacağını veya hangi objeye tutturularak kopyalanacağını belirtmemizi sağlıyor. Böylece tipkesit objeleri arasında hangisinin hangisinden sonra oluşturulacağını öğrenmiş oluyor. Umarım karışık olmamıştır.
@durmusxanbayramov15405 жыл бұрын
Cok güzel anlatıyor
@berkanyildiz4 жыл бұрын
Hocam kapsamlı bir subassambley Composer videosu paylaşmanız mumkunmu.Ayrıca Sıyırma ve Zayıf zemin ile ilgilide bize yardımcı olur musunuz ?
@bahattaskiran92924 жыл бұрын
Öncelikle videolar için çok teşekkür ederim Erkan bey, bir sorum olacaktı. Yol tip kesitte dediklerinizin hespini yapabildim ancak şev oluştururken "" Error: This subassembly is not part of an assembly definition." hatasıyla karşılaşıyorum. Hatanın neden kaynaklandığını anlamadım.
@ErkanCmyar4 жыл бұрын
Merhaba. Çok sayıda mesajı youtube içinde nedense göremiyorum. Farklı bir yerden görebildim. Geç oldu kusura bakmayın. Bu hata mesajına bakarak şev oluşturan parçaların bir şekilde tipkesitinizden kopuk hale geldiğini tahmin ediyorum. Bunları tekrar tipkesitinize ilgili yerlere monte etmelisiniz. Ya da en kolayı şevi oluşturan parçaları silip yeniden tool paletten ekleyiniz. Dosyanızı bana maille gönderirseniz daha detaylı da bakabilirim. Versiyon problemi olup olmadığından da emin olunuz.
@merveezgidemir21703 жыл бұрын
Erkan şef selamlar . Yaşadığım problem oluşturduğum cl ile lanesuperelevation aor parameterelerinde değişim yapamıyor olusum. örneğin width 3.600 olarak sabit kalıyor ve değişimşne izin vermiyor. nasıl düzeltebilirim? saygılar
@ErkanCmyar3 жыл бұрын
Merhaba. Yatay hedefle yol genişliğini mi değiştiremiyorsunuz?
@merveezgidemir21703 жыл бұрын
@@ErkanCmyar tip kesit oluşturmada girilecek parametlerin değişimine izin vermiyor. sizin örnekte sağa ve sola 3.50m iken parametre barında 3.60m ve değişimine izin vermiyor... keza katmanlar kısmı içinde geçerli.
@ErkanCmyar3 жыл бұрын
@@merveezgidemir2170 properties penceresi gezici modda olmasın. Ekranda biryere sabitleyin. Bu birinci yol. İkinci yol assembly seçip sağ klik, assembly properties, construction, orada listelenenlerin içinde parçayı bulup parametrelerine oradan müdahale etmek. İlk tercih birinci yöntem.
@merveezgidemir21703 жыл бұрын
@@ErkanCmyar segme sabit erkan şef lakin müdahele edilemiyor. dediğiniz gibi ikinci kısmı uyguladım .otomatik kesit oluşturdum ve onun uzerinden tekrar parametereliri değiştirdim.. ilginiz için çok tesekkürler
@ramineliyev91273 жыл бұрын
Cox sag olun
@omersanl95163 жыл бұрын
erkan sefim çoğu yoğu yol projelerinde sıyırma kazisi var(dolguda olan kesitlerde ,araziyi 15 veya 30 cm gibi kazi yapılması gerekiyor nebati toprağı kaldırmak icin).Temel alttemel stabilize tanımlamada sorun yok..sıyırma kazisini nasil tanımlamak gerekiyor tsk ederim
@ErkanCmyar3 жыл бұрын
Sıyırma kazısı Civil içindeki Subassembly ile yapılabiliyor. Batardo videosunda yüzeyi takip eden bir Subassembly kullanmıştım. İşte onunla yapılıyor. Özelliği şu: tipkesit eklendiği yerden eksene kadar tanımlanan kalınlık kadar sıyırma yapıyor. Bu sebeple bir tane kesiyim sağına, bir tane de sola ekliyoruz. Her iki taraftan eksene kadar sıyırma yapılmış oluyor. Bu sorunuzu kısa video ile örnekleyeceğim. Ben eskiden bunu kullanıyordum. Artık SAC ile oluşturduğum bir sıyırma Subassembly kullanıyorum.
@omersanl95164 жыл бұрын
erkan bey mrb dever tanımını yaptığınızda km seçimini her hangi bir yere tıklayarak yaptınız.. ama dever sadece kurlarda uygulanması gerekmiyor mu?siz güzergahın son kısmına çatı eğimi yerine (-4/+4) degeri uyguladınız.. tsk ederim
@ErkanCmyar4 жыл бұрын
Merhaba. Haklısınız. Dediğiniz doğru. Ben burada sadece elle (manuel) dever tanımının nereden nasıl yapıldığını tarif etmeyi amaçladım. Ve 39:10 da dediğim gibi tamamen sallama değerlerle numunelik birkaç tanım yaptım. Gerçek bir çalışma olsaydı sizin dediğiniz gibi kurp boyunca ve kurpsuz kısımlarda dever tanımının yapılması gerekirdi. Bu tarz kısa videolar ney nerede özet gösterim için arşivlendi. İyi çalışmalar dilerim.
@omersanl95164 жыл бұрын
lütfen bunu bir eleştiri anlamında dusunmeyin sadece yeni yeni aşina olduğumuz icin programa..her detay bizim icin anlam.ifade ediyor tsk ederim takipteyim.
@ErkanCmyar4 жыл бұрын
@@omersanl9516 teşekkür ederim. Eleştiri olacak ki içerikler daha güzel daha işe yarar hale gelsin. Sizlerin soru önemli çünkü başka birisi de aynı soruyu düşünüyor olabilir. 👏👏
@selinsaglam8532 жыл бұрын
Merhabalar. bu kıymetli bilgiler için teşekkürler.Ben basit bir kutu kesit çizmeye çalışıyorum tipkesitle, dikme et kalınlığı 40 cm zemin ve tavan kalınlığı 50 cm olan, yatayda çizdiklerim çalışıyorum ama dikey et kalınlığı verdiğim çalışmıyor, hangi tipi seçmeliğim acaba?
@ErkanCmyar2 жыл бұрын
Merhaba. Basit link paletindeki LinkWidthAndSlope ve Vertical Link ile yapabilirsiniz. Eğer kuzu tip ebatları değişkense ilgili linklere hedef tanımlamak gerekiyor. Basit şekli bu. Ancak genel birşey yapmak isterseniz Subassembly Composerda kolaylıkla yapabilirsiniz.
@omersanl95164 жыл бұрын
erkan bey mrb palye tanımlamalarında sınır var mıdır?ornegin barajin dolusavak projelerinde farkli km de palye sayısı değişiyor ..tek tip tanımlandığında bir tarafı kurtarırken diğer taraf eksik kalabiliyor..nasil bir yol izlemem gerekiyor tsk
@ErkanCmyar4 жыл бұрын
Merhaba. Sabit sayıda palye tanımlamak yerine hem yarma hem dolgu için yeterli sayıda palye kurgusu yapılmalı. Hazır tipkesitlerin içinde bunu yapan daylight subassembly parçası vardı. Kaçıncı palyede araziyi yakalıyorsa o kadar sayıda palye oluşturuluyor. Ya da parça parça yapılabilir. Her şev için araziyle kesişim kontrolü yapılmalı. Ama en kolayı Subassembly Composer kullanarak çalışmak.
@omersanl95164 жыл бұрын
@@ErkanCmyar inceledim bazı videoları composer ile oluşturuyor biraz karışık geldi yabancı dilden dolayı.. tanımlama karar true false gibi sempatik akışları gordum.ileri zamanlarda composer anlatmayı düşünürseniz konuşuruz
@OmerFaruk-vt5yf6 ай бұрын
Merhaba Erkan bey tip kesit oluşturmak istiyorum farklı bir kesitim var onu tip kesit ile oluşturmam da yardımcı olabilir misiniz kesiti tip kesitlerle oluşturabilir miyim oluşturamaz mıyım yardımcı olabilir misin fotoğrafını sizinle paylaşsam
@ErkanCmyar6 ай бұрын
Merhaba. Whatsaptan bana ulaşabilirsiniz. 05368681359
@OmerFaruk-vt5yf6 ай бұрын
@@ErkanCmyar tamamdır yazıyorum teşekkürler
@isael15954 жыл бұрын
Hocam cıvıl 10 nasıl indiririz bilgi verebilirmisin
@aytekindalbudak92554 жыл бұрын
elinize sağlık
@mehmetcetin64194 жыл бұрын
👍
@ismailcagdas39025 жыл бұрын
Merhaba, Tip kesitte tünel tipi tasarlayabilir miyiz ? yarma ve dolguda palyalı şevlendirme yapabilir miyiz? Emekleriniz için teşekkür ederim :)
@ErkanCmyar5 жыл бұрын
Merhaba. Tünel tipkesitleri hazırlamak mümkün. Her tünel tipine dönüşebilen genel bir tepkesit hazırlamak zor olsa da, çünkü çoğu tünel tipkesiti farklı yarıçaplı yayların kesişiminden oluşuyor, projeye özel tipkesit hazırlamak daha pratik. Gerek NATM gerekse TBM ile açılan tüneller için tipkesit konularına da değinmeyi planlıyorum. Palyeli kazı ve dolgu için de örneklerim olacak.
@serkanbey71543 жыл бұрын
Erkan hocam benim bir sorum var, ama size nereden nasıl ulaşırım?
@ErkanCmyar3 жыл бұрын
Instagramdan veya linkedinden ulaşabilirsiniz. Mail ile de 1e1ders.net@gmail.com adresinden ulaşabilirsiniz.
@mustafahanzorlu37514 жыл бұрын
Hocam iletişim için mail adresini verebilir misiniz?
@ErkanCmyar4 жыл бұрын
Merhaba. 1e1ders.net@gmail.com adresinden ve sosyal platformlardan bana ulaşabilirsiniz.
@yavuzozgedik89734 жыл бұрын
Serbest Dever tanımlamak ölüm resmen.
@ErkanCmyar4 жыл бұрын
Evet her seferinde artı ikonuna basıp eklemek problem. Ama şu var. CSV dosyası excelde hazırlanabiliyor. Ben csv yi hazırlayıp içeri import etme yolunu tercih ediyorum. Bir yolu daha var. Ama o bir sonraki aşama benim için.
@yavuzozgedik89734 жыл бұрын
@@ErkanCmyar Kişisel fikrim , Civil3d design için çok güzel bir proğram ama araziye uygulama için epey uğraştırıyor.
@ErkanCmyar4 жыл бұрын
@@yavuzozgedik8973 bazı dezavantajları hatta şöyle olsa daha iyi olurdu dediğimiz birçok şey var. Ama artıları okadar fazla ki herzaman ilk tercihim oldu. Ve bazen daha yeni yöntemleri sunuyor. Alıştığımızdan farklı olduğu için biraz zor geliyor. Bütün zorlu kısımlar için birlikte çözüm arayıp, bulup paylaşabiliriz 😊
@yavuzozgedik89734 жыл бұрын
@@ErkanCmyar 20 yılda biz birşeyler değiştiremedik belki siz gençler başarırsınız değişimi.