Bu güne kadar izledigim Notalarla ilgili en detayli bilgilendirici video emekleriniz icin tesekkürler Hocam calismalarinizda basarilarinizin devami dilegiyle saygilar
4 жыл бұрын
Eyvallah Cemil bey kardeşim. Bu seriyi ve ilgileniyorsanız makam derslerimi takip edin..
@cemilderici75054 жыл бұрын
@ mütevazi yanitiniz ve geri dönüsünüz icin tesekkürler Hocam her firsatta yaymis oldugunuz isiktan faydalanmaya calisacagim saygi ve hürmetlerimle selamlar
@nuhyildirim84785 жыл бұрын
Bu değerli bilgiler için teşekkürler Hocam. Elinize emeğinize sağlık.
5 жыл бұрын
Eyvallah kardeşim, diğer nota ve makam derslerimi de takip edin..
@ziroskzirosk43034 жыл бұрын
@ hocam bu şarkıda kullanılan bütün enstrümanlar nedir , ayrıca şarkıda 35. saniyede dım dım dım dım dım diye giren enstrüman nedir. bire bir çalmak istiyorum bu şarkıyı çok kafa dinlendirici ne olur yazarsanız sevirim : kzbin.info/www/bejne/goqzdIZ8dp6Bd6s
4 жыл бұрын
@@ziroskzirosk4303 Bu şarkıda hiç akustik enstrüman kullanılmamış, tamamen org üzerindeki hazır enstrüman sesleri..ritmler de dahil..
@ziroskzirosk43034 жыл бұрын
@ hocam o zaman ben bu parçanın aynı sesini çıkaramam mı , çıkarmam için napmam lazım ?
4 жыл бұрын
@@ziroskzirosk4303 Org almanız lazım..
@bilgecoban14454 жыл бұрын
Hocam.Gerçekten çok teşekkür ederim.Derse hazırlık için çok işime yarayan bir video oldu.Emeğinize sağlık.
4 жыл бұрын
Eyvallah..işe yaradığına sevindim..
@mustafaberber57433 жыл бұрын
Hocam altın değerinde bilgiler vermiş teşekkür ederiz kendilerine yalnız bazı bilmişler o öyle olmaz vs olumsuz yorumlar gördüm lakin bilimsellik adına güzel ve doğru bilgi ile yorum yaparsanız hocamızın da ufkunu açacak bilgiler olur .. Müzik bir deryadir sonu dibi olmayan .. Tekrardan sağolun hocam bu faydalı bilgiler için teşekkürler 🙏
3 жыл бұрын
Eyvallah, çok sağ olun..
@asmristhick3 жыл бұрын
@ hocam bi de > ve % şöyle işaretler var onlar nedir
3 жыл бұрын
@@asmristhick Nüans ve ölçü tekrar işaretleri. Twitter hesabımda kısa bilgiler olarak paylaşıyorum. Oraya da bakın. twitter.com/oz_sanat
@mcazak55494 жыл бұрын
Harika bilgiler hocam 👏
4 жыл бұрын
Müzik bir ilim dalıdır..
@harunalparslan41324 жыл бұрын
merhaba kanalıma abone olurmusun
@fahrimertyt36033 жыл бұрын
Çok teşekkür ederim hocam konuyu çok iyi anladım
3 жыл бұрын
Eyvallah kardeşim..
@sekizkarakter15056 жыл бұрын
Hocam, kiymetli bilgilerinizi paylastiginiz icin cok tesekkur ederim. Cok guzel anlatiyorsunuz.
6 жыл бұрын
Eyvallah..
@kerpetenfuat99753 жыл бұрын
Batı müziğinde: bir tam sesin diyezi, sağdaki komşu notanın(2 perde sağındaki nota) bemolüdür. Yani 1, 2, 3 şeklinde isimlendirirsek: 1 ve 3 tam nota olacak. 2 ise: 1 isimli notanın diyezi, 3 isimli notanın bemolü olacaktır. Fakat si ve do, mi ve fa arasında yarım ses (diyez ve bemol notaları) yoktur.
3 жыл бұрын
Bunları anlatmıştım zaten videoda :))
@kerpetenfuat99753 жыл бұрын
@ 👏👏👏
@user-bg5ot3hq4i4 жыл бұрын
Cok tesekkurler
4 жыл бұрын
Eyvallah. İşe yaramıştır umarım..
@harunalparslan41324 жыл бұрын
merhaba kanalıma abone olurmusun
@huseyinkucukbalci52592 жыл бұрын
👍
@burzk5 жыл бұрын
Bazen bemol ve diyez aynı anda geliyor mesela: Meb# bunları nasıl okuyacağız? Tamam # ile * işaretini karıştırmışım kusura bakmayın.
5 жыл бұрын
Hiç bir zaman aynı notada aynı anda hem bemol hem diyez olmaz.
@ege94855 жыл бұрын
İlk defa böyle bir şey duydum. :) Örneği var mıdır?
5 жыл бұрын
@@ege9485 Olmayanın ispatı da olmaz. Bulursanız beni de bilgilendirin :))
@yuzbasi74293 жыл бұрын
Hocam halk müziğinde tam sesler arası 53 parçaya bölündü dediniz, burayı tekrar anlatabilir misiniz, benim önceki öğrendiğime göre tam sesler arası 9 koma şeklindeydi, batı müziği için de duraklarda dahil olarak 13 parça var dediniz, 53 özellikle halk müziği oldugu için kafamı karıştırdı biraz burda, Bir de 2.husus olarak aslında ilk derslerden itibaren sormak niyetindeydim, yer yer ders videolarına perdelerin isimlerini söylüyorsunuz, örneğin ince la, muhayyer perdesi, buselik, dugah perdeleri gibi, bu parçada eviç, ırak perdelerinden bahsettiğiniz gibi, bunların mantığına yönelik derslerinizde var mı ileriki videolarda, mesela muhayyer la derken bütün ince la geçen eserlerde muhayyer yaptım ben mi şeklinde diyoruz, teşekkür ederim saygılar hocam..
Bunun için önce natürel seslerle solfeje alışmalısınız.
@yigitliman6824 жыл бұрын
Hocam selamlar Bir soruyu acil cevaplamanızı rica ederim. İki bölümlü kçük şarkıların bölümleri nelerdir?
4 жыл бұрын
Geleneksel Türk Müziğinde şarkı formu üç bölümden oluşur Zemin Meyan ve Nakarat olarak. Fakat küçük şarkılarda nakarat olamaz. Zemin ve nakarattan oluşur.
@asmristhick3 жыл бұрын
@ hocam ben bu koma olayını anlayamadım
@asmristhick3 жыл бұрын
@ 2:36 bu kısmıda anlamadım hocam
@asmristhick3 жыл бұрын
@ 2:36 ne olduklarımı çok anlamadım yani mesela diyez inceltiyor bemol kalınlaştırıyor bu işaretler olunca noluyor
3 жыл бұрын
@@asmristhick Öncelikle batı müziğindeki bemol diyez fonksiyonlarını iyice anlamalısınız.
@ebrukaya25044 жыл бұрын
Hocam re notasında neden bemol diyez filan yok ama diğerlerinde var keşke notalara ilgim olsaydı gerçekten okuması ve anlaması zor.
4 жыл бұрын
Notaları okumak ve anlamak hiç de zor değil. Nota derslerimi sıra ile takip etseniz öğrenirsiniz. Bu hafta bona dersine başlayacağım inşallah kaçırmayın. ( bemoller diyezler her notada uygulanır. Re dahil.)
@ebrukaya25044 жыл бұрын
Latif Öz sanat eğitim notaları sayarken si bemol si bemol2 diye giderken re deyip mi bemol diyoruz ya onu sormuştum hocam. ... ben notaların seslerine aşina olduğum için bakmadan çıkarıyorum artık. Sadece süslemelerde bi ilerleyebilsem. 😊
@Mustafa-sj9hj4 жыл бұрын
Hocam kabak kemençe dersi verirmisin
4 жыл бұрын
Hayır..branşım değil..
@yigitliman6824 жыл бұрын
2. Sorum hocam İki bölümlü küçük parçanın şeması nedir?
4 жыл бұрын
Ne şeması ? Orta öğretim müzik kitaplarında bunun için şema hazırladılar mı bilmiyorum. Ben öğretmenliği bırakalı yirmi yıl oldu..
@alperduman81495 жыл бұрын
Hocam iyi günler türk müziğinde iki ses arası 9 koma dersek, diyez 4 koma ilerletiyo, bemol 4 koma geriye çekiyo.O zaman dodiyez ve rebemol anarmonik olmuyo aralarında bir koma kalıyo aydınlatabilir misiniz? sevgiler..
5 жыл бұрын
Kardeşim makam derslerimi takip edecek olursan meseleyi anlarsın. Makam dizileri oluşurken peş peşe gelen notalarda hiç bir zaman söylediğin şekilde kullanım yapılmaz. Örneğin 4 koma diyez kullanılır sonraki ses ile arasında beş koma kalır. Beş koma için ayrıca alterasyon işaretleri vardır.
@alperduman81495 жыл бұрын
@ hocam 5 komalık alterasyon değerini biliyorum ama benim dediğim problem hala geçerli değil mi? Diyez 4 koma ileri atar bemol 4 koma geri atarsa aralarında 1 koma kalır fakat batı müziğinde bu seslerin aralıksız aynı olduğu söylenir Bu türk müziğiyle batı müziğinin farkı mıdır?
5 жыл бұрын
Alper kardeşim bir konuyu kaçırıyorsun, batı müziğinde de türk müziğinde de peş peşe gelen notalarda aynı anda diyez ve bemol kullanılmaz.
@alperduman81495 жыл бұрын
@ hocam benim dediğimle alakası yok ki dediğinizin. siz uygulama alanından bahsediyosunuz dizi kurmaktan bahsediyosunuz. ben bunları sormadım. benim sorum türk müziğinde dodiyezle rebemol aynı sesler midir?
@oksuztepe4 жыл бұрын
Bir sorum olacak: Tabloda Bemol: ust notadan 5 koma, Diyez: alt notadan 4 koma olarak gosteriliyor. Bu gercekten dogru mu? Gercek ses olarak bunlar tam ortada degil mi? Bir de hicaz gami yaparken ornegin S-A-S olmasi gerekiyor yani LA'dan sonra LA+5 koma olmali ancak (klarnet calarken) kimi gorsem direk LA'dan sonra LA# (diyez) kullaniyor. 1. sorumla da iliskili sanirim. Eger diyez gercekte tam ortada ise acaba 0,5 koma gormezden gelinip dogrudan diyez mi kullaniliyor? Boyle kullanmak uygun mu? Tesekkurler
4 жыл бұрын
Kurtuluş kardeşim öncelikle şunu belirteyim batı müziğinde bir tam ses tam ortadan iki parçaya bölünüyor ve orada koma anlayışı yok. Türk müziğinde ise bir tam ses kendileri dahil 9 parçaya bölünüyor. Makamın özelliğine ve dizi aralıklarına göre La sesinden sonra bazan 5, bazan 4, bazan 1 komalık bemoller kullanılır. Ayrıca hicaz her zaman SAS olmaz. Artık aralık bazan 11, bazan 12, bazan 13 koma olur. Hicaz makamı da bir tek makam değil , bağlı olan dört makamdan oluşur.
@oksuztepe4 жыл бұрын
@ Cevabınız için çok teşekkürler. 1. soruma cevabınız çok aydınlatıcı oldu. Buradaki gibi hicaz gamını (la'dan hicaz gamı) kastetmiştim: www.eksd.org.tr/hicaz-makami/ LA'dan sonraki notada 4 koma olması gerekirken LA# kullanılması normal mi demek istemiştim. Hicazın ilk başının hep SAS olduğunu sanıyordum. Hicazın bağlı olduğu 4 makam hakkında tavsiye edebileceğiniz kaynak varsa çok sevinirim. Teşekkürler
4 жыл бұрын
@@oksuztepe (La sesini kullandığımız için ikinci derece sesine artık La demeyiz Si deriz.) Gönderdiğiniz linkte dizi yazılırken zaten 4 komalık bemol kullanılmış. Herhangi bir sorun yok yani. Benim makam derslerine bakabilirsiniz. Oynatma listelerinde bulabilirsiniz. Hicaz ve hicaz uzzal makamını yaptım. Diğerleri de yakında gelecek inşallah..
@oksuztepe4 жыл бұрын
@ çok teşekkürler
@a.nurp.89684 жыл бұрын
Hocam notanın üstünde sus işareti oluyor . O notaları nasıl çalacağız ?
4 жыл бұрын
Notanın üzerinde sus varsa o ikinci sözlerde sus ile başlıyor demektir.
@a.nurp.89684 жыл бұрын
Latif Öz sanat eğitim teşekkür ederim hocam 🙏🏽
@Mrbocek-kb9bd5 жыл бұрын
Alterasyon eş anlamlısı nedir veya alterasyon neyin gerçekleşme ismidir?
5 жыл бұрын
Bu videonun isminde parantez içinde yazdım ama dikkatinizden kaçmış sanırım. Alterasyon kelime karşılığı olarak bozulma, değişme manasına gelir ve müzikte bu değişmeleri bemoller ve diyezlerle gerçekleştiririz.
@artemisia74475 жыл бұрын
Si bemol notasına çift bemol gelince hangi nota oluyor hocam?
5 жыл бұрын
Si bemol notasına değil de Si ye çift bemol gelirse diyelim, o zaman La sesinin olduğu yere gelir ama adı yine Si olur ve La notası da bemol almış olur.
@orion74265 жыл бұрын
Hocam notaların yanında kıvrık bir çizgi olunca bu ne demek oluyor?
5 жыл бұрын
Sanıyorum saptaki kuyruklardan bahsediyorsunuz, nota süreleri ile ilgili.. kzbin.info/www/bejne/gKK8o5xmq7ShpNU
@Ayhnctn4 ай бұрын
Bu ne abi beynim yandı. Bunları bilmeden çalamayacak mıyız kemanı
4 ай бұрын
Bu konu ile başta zihninizi yormayın. Keman derslerime sıra ile çalışırsanız yeri geldikçe uygulamalı olarak öğrenirsiniz bunları. Aslında çok kolay konular.
@anisalenamusic Жыл бұрын
Adam çok ağır anlatıyor çarpı 1.25 de normal insana dönüyor bilginiz olsun.
"De ki: 'Herkes kendi hâline (mizâcına) göre amel eder.' Fakat Rabbin, kimin daha doğru bir yolda olduğunu en iyi bilendir." İsra 84. Bir şey hoşumuza gitmese dahi emek harcayan insanlara karşı hitabımızın bu şekilde olmaması gerekir. Bu şekilde konuşmak beni alçaltmayacağı gibi sizi de yüceltmez. Ayrıca çok iyi bilmediğimiz konularda kesin hükümlerle değerlendirme ve yorum yapmanın da doğru olmadığını düşünüyorum. Mesela benim çocukluğum köyde geçti besiciliği de kurban işlerini de bilirim ama benim asıl işim olmadığı için yorum yapmam..
@izmitbelediyesiturkhalkmuz90126 жыл бұрын
Kardeş gözlerin iyi görmüyor galiba
@mazarat47685 жыл бұрын
Hocam arkadaş mal kusura bakmayın
@huseyinalidirik57335 жыл бұрын
Hocam insan olabilmek en büyük sanat ve maharettir..İnsani ve mesleki hususiyetleriniz kıymet bilen bizler için takdire şayandır..Haddini bilmeyen insancıklardan ise her zaman mustaribiz zaten..Selamlar, saygılar sunuyorum..