1242 - a Nyugat kapujában - Ez itt a kérdés, 2022. december 5.

  Рет қаралды 30,795

M5

M5

Жыл бұрын

Miután a muhi csatában győztek a mongolok, Esztergom vára állta útjukat Európa lerohanása felé. Ebbe az időszakba, a XIII. század meghatározó éveibe repít vissza a világhírű színészek közreműködésével készülő 1242 - A nyugat kapujában című történelmi kalandfilm. De vajon hogyan jelennek meg ezek az események a mozivásznon? És vannak-e újabb ismereteink a tatárdúlás korszakáról?
Sipos Kornél - producer
Hidán Csaba - történész, harcművészet-oktató
Makoldi Miklós Zsombor - vezető, Magyarságkutató Intézet Régészeti Kutatóközpont
Az M5 a közmédia kulturális csatornája.
Az M5 az a hely, ahol a kultúra otthon van. Legyen szó irodalomról, zenéről, film- és színházművészetről, képzőművészetről, történelemről vagy épp a kultúrát érintő közéleti kérdésekről.
Főbb műsoraink: Librettó, Ez itt a kérdés, Kommentár Klub, Multiverzum, Kunszt, M5 história, Kontúr, Agenda
M5, a kultúra otthona
Látogassa meg weboldalunkat:
www.mediaklikk.hu/m5/
Nézzen ránk a Facebookon is:
/ m5tvcsatorna
#m5tv

Пікірлер: 215
@tiborszabo7248
@tiborszabo7248 Жыл бұрын
Sokkal több magyar vonatkozásu töténelmi film kellene remélem valami most már elindult..
@janosbalogh9154
@janosbalogh9154 Жыл бұрын
Szerinted eddig miért nem volt....?
@tibsim
@tibsim Жыл бұрын
@@janosbalogh9154 A holokoszt fontosabb volt, most már elég lett belőlük...
@emeseszasz4248
@emeseszasz4248 Жыл бұрын
Köszönöm szépen! Nagyon várom.
@bereczkihilda
@bereczkihilda Жыл бұрын
Nagyon várom a filmet! Gratulálok ❤️
@tamasbezeredi4314
@tamasbezeredi4314 Жыл бұрын
Kicsit furcsa hogy arról beszélnek még mindig hogy állítólag elvesztettünk minden csatát a mongolokkal szemben és ezért valami fikciós történetet kitaláltak a csatákkal kapcsolatban. Ha történelmi filmről van szó akkor az legyen a valóság történetének a feldolgozása, ne valami fikció!!! Tudjuk nagyon jól hogy kevés a megmaradt adat a Magyarországon vívott csatákról, de a megmaradt adatokból nagyon szépen látszik hogy Esztergom alatt volt egy utolsó nagy csata, amit biztosan nem nyertek meg a mongolok. Nem tudni teljesen a fejleményeket hogy mi történt, de a csata után azonnal kivonultak Magyarország területéről és ennek soha semmi köze nem volt semmilyen kánválasztáshoz. Kivonultak Magyarországról és inkább elfoglalták Bulgáriát, ha már a Magyar királysággal nem bírtak. Ebből levonható a tanulság, hogy nagyon úgy néz ki hogy az Esztergomi csatát nem hogy nem vesztettük el de valami történt ott, amely miatt a mongolok teljesen kivonultak Magyarországról. Azt hittem erről fog szólni a film. De ha csak valami "fikció" lesz akkor megint csak belecsapunk a trutyiba egy nagyot. :/ :/
@gaborp6660
@gaborp6660 Жыл бұрын
Értelek, és én is furán néztem erre, DE! A producer úr össze-vissza hablatyol. A fontos mondandót a két történész közli. A fikció nyilván a főszereplők közötti interaktusokban keresendő. Valamivel ki kellett tölteni a hézagokat.
@mihailmate2687
@mihailmate2687 Жыл бұрын
A mongol történelem úgy tartja, nem gyöztek a magyarok felett.
@zsoltszepfalvi5798
@zsoltszepfalvi5798 Жыл бұрын
egyetértek. bele hazudnak a pofánkba, közben meg nyomnak el minket.
@zoltanszabo9100
@zoltanszabo9100 Жыл бұрын
Azt írod, Esztergomnál valami történt. De ha pontosan nem tudjuk hogy mi, akkor a film készítői is csak fikciókkal tudnak dolgozni.
@istvanmolnar9950
@istvanmolnar9950 Жыл бұрын
@@mihailmate2687 A történelmük a szovjet időkben íródott, csodálkoztak is amikor megtudták, hogy ők mongolok és milyen dicső töténelmük van. A nevük egyébként halha, rokonaik a burjátok, tanultam együtt velük, simán értették egymás nyelvét.
@agnesszi6195
@agnesszi6195 Жыл бұрын
🎉Örvendetes a külföldi szereplők alkalmazása, de mennyivel jobb lenne, ha nemzetközi stúdiók bevonásával a film nemzetközi koprodukcióban készülne!
@annabolena7663
@annabolena7663 Жыл бұрын
Nem biztos, h a nemzetközi koprodukció a jó megoldás, lásd pl. a Mária Terézia c. blődséget.
@petertamaskiss6990
@petertamaskiss6990 Жыл бұрын
De hiszen úgy készül!
@kicsipok4372
@kicsipok4372 Жыл бұрын
Köszönöm szépen a műsort. Kíváncsian várom a filmet! A tázlári régészeti feltárás megdöbbentő részletekkel szolgál arról, hogy mit éltek át a magyarok, mekkora érvágás volt ez a királyságnak, hogy a nép fele elveszett.
@tibsim
@tibsim Жыл бұрын
Hidán Csaba jó fej, nagyon bírom!
@Hazardteam
@Hazardteam Жыл бұрын
Imádom ezeket nézni 03:48 Remélem profin lesz megcsinálva, amilyet megérdemel. Hadd tudja meg a világ mit tettünk érte 28:02 Lengyelország és irak is.
@AlexandraLuiza-nz7os
@AlexandraLuiza-nz7os Жыл бұрын
❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤
@AlexandraLuiza-nz7os
@AlexandraLuiza-nz7os Жыл бұрын
❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤
@AlexandraLuiza-nz7os
@AlexandraLuiza-nz7os Жыл бұрын
❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤
@Ildinenimegmondjaafrankot
@Ildinenimegmondjaafrankot Жыл бұрын
Már gyerekként sem értettem, hogy-hogy elfoglalta az országot, aztán csak úgy hagyott csapot-papot és hazament a kánválasztásra.
@janosbalogh9154
@janosbalogh9154 Жыл бұрын
A judeokereszténység évszázados uralma, Magyarország felett, arra kényszerítette őket, hogy másképpen, és nagyon keveset írjanak a hunjainkról - a régi magyarjainkról....!! Nagyon valószínű, hogy egészen másképpen történt minden...!!! Hiszen a kereszténység a magyarságot jobbágy sorsba taszította!! Ezért is lázadt fel Dózsa György, parasztfelkelő!! - Logikus?
@janosbalogh9154
@janosbalogh9154 Жыл бұрын
Még annyit hozzátennék: Nagyon valószínů hogy a nyugati hatalmak fizettek a mongoloknak, hogy szétzúzzák Magyarországot, de a magyarok leverték őket!! Ugyanis hihetetlen mindenki számára hogy ilyen hosszú, fáradságos utat megtesznek, nem fejezik be, a kitűzött céljukat majd hirtelen visszafordúlnak..!! Szóval, azért tettek meg olyan hosszú utat hogy hirtelen visszafordúljanak kánválasztásra..? - Egyszerűen nevetséges..!! Még egy dolog, 1526. Mohácsi csata. Szintén a nyugat fizetett a törököknek hogy elfoglalják Magyarországot! A francia judeokeresztény, szabadkőművesek akik ellátták modern ágyúkkal a törököket. Az sem hihető, hogy 2- dik lajos királyunk belefulladt a Cselepatakba...!! Hazaárùlás történt, ezért vesztettük el a háborút, és királyunkat meggyilkolták. Fura hogy a magyar nemesek miért nem kaszabolták le útközben a fáradt elcsigázott török haderőt..!! Inkább megvárták amíg hadrendbe állnak...!! Hiszen a világ egyik leghíresebb ókori hadvezére, ugyanezt tette az egyik nagy csatájába Róma ellen, annak ellenére hogy Róma sokkal nagyobb túlerővel rendelkezett!! Aztán ott van még Imre herceg..Zrínyi Miklós akik vadkan végzett velük..!! - Nevetséges...!! 1848...1914... 1939...lehetne folytatni.. Bocsi, hogy hosszúra sikerűlt..!! Ha más nem Egy szükséges betekíntés a történelembe.!!
@gaborp6660
@gaborp6660 Жыл бұрын
Pontosan, mivel ez egy hazugság. Batu levonult Bulgáriába, majd elfoglalta. Évekkel később választották meg az új kánt.
@endrelevai2081
@endrelevai2081 Жыл бұрын
Na Endi elment , majdcsak fellendül már ez a film ipar☝️😉
@istvanmolnar9950
@istvanmolnar9950 Жыл бұрын
Batu kán kazah volt, a kazahok szerint, szörnyen fognak haragudni, hogy lemongolozták. Szerintem meg ukrán voit😀
@olgaszabo5967
@olgaszabo5967 Жыл бұрын
Elnézését, de nem 2037-ben, hanem 1237-ben.
@laszlolantos5288
@laszlolantos5288 Жыл бұрын
ÉN IS GRATULÁLOK !!!!....HOGY MEGINT IDEGENEKET KASSEROLTOK ...HOGY HOLLYWOODNAK MEGFELELJETEK !!!!..MAGYAROKAT SOHA !!!......ENNEK A SZAKÉRTŐI VAGYTOK
@arpadmatyas2166
@arpadmatyas2166 Жыл бұрын
1500 éve harcol a HUNok ellen az európai unió. Sok nevük volt, német-római, szovjet, stb. 907-ben jött az első uniós vagy nato haderő ellenünk. Jelszó: írtassanak ki a HUNok! Árpád Vezér HUN király szétverte a velejéig romlott nyugati csürhét. Innentől ezer éven keresztül, támadtak minket csak már ilyen taktikával mint most. Most a nato-eu fizeti a zsukránokat, meg is támadták az oroszokat. Ugyanígy az eu fizette a tatárokat, törököket, labancokat, zsukránokat, szovjeteket, most pedig maga az eu támad. trianon az ezer év után kivívott győzelmük jelképe! Miért nem ment nyugatra a tatár, török, szovjet?????? Mert a labanc határnál meg kellett állniuk, így voltak megfizetve!!
@janosbalogh9154
@janosbalogh9154 Жыл бұрын
Szerinted hogyan lehetne kimászni ebből a hosszúra nyúló,évszázados,anakoda.alagútból? Vagy egyenlőre nincs semmi megoldás..?
@PeterPatakipataki
@PeterPatakipataki Жыл бұрын
Gondolom a felszaporodó cigányok majd átveszik ezt a szerepet és megoldják a problémat! Mert a haza nem eladó!
@gaborp6660
@gaborp6660 Жыл бұрын
Pontosan, nem akartak ezek sem tovább menni, a cél a Kárpát-medence volt.
@zsolturban4919
@zsolturban4919 Жыл бұрын
Ez így,ebben a formában nagyon nem igaz. Kár belekeverni az aktuál politikát a történelembe.
@arpadmatyas2166
@arpadmatyas2166 Жыл бұрын
@@janosbalogh9154 Egy közép európai semleges közösség létrehozásával. Lengyel, cseh,tót, szerb, román, bolgár,moldova, macedón és mi. Kilépni mindenhonnan, eu,nato, who, ensz, stb.
@gszaboistvan
@gszaboistvan Жыл бұрын
Ennyi ö betiű
@mmpchinggis
@mmpchinggis 4 ай бұрын
Szovetseget akartak kotni acmagyarokkal,de oroszorszag vagy kijevi ruszok segitenek abban,hogy ez a szovetsegre hivo level sose jusson el magyarorszagra,lehet megkoszonni a russok kedves hozzaallasanak.
@istvantorok8675
@istvantorok8675 Жыл бұрын
Hát az itt elhangzottakból ítélve félek,hogy megint csak a szarnak adunk egy pofont,csak most jó drágán. Ennek a palinak halvány fingja sincs a történelemről.
@gyuriguti9359
@gyuriguti9359 Жыл бұрын
Tisztelettel, nem az a lènyeg, hogy magyarok írják-e a filmet, harem hogy ők magyarok és nem magyarul beszélő idegenlelkűek.
@kkjj6325
@kkjj6325 Жыл бұрын
Azt te csak hiszed, nem figyeltél? Batu kán azon töpreng, hogy életben hagyja-e a tehetetlen, semmilyen ellenállást nem tanúsító magyarokat... Erről a szól film. Egy dilemmáról, ami megint a magyarságot nyomja le a béka alá. Mintha egy kánválasztás, amin részt sem vesz és ami csak 5 év múlva történik meg, fontosabb lenne a Kárpát-medence elfoglalásánál.... nevetséges és felháborító.
@leventebokonyi931
@leventebokonyi931 Жыл бұрын
Remélem Franco Nero "világhírű színész" is kap szerepet ebben a csodálatos filmben.
@kkjj6325
@kkjj6325 Жыл бұрын
🤣🤣
@peternemes6770
@peternemes6770 Жыл бұрын
🤣😂👍
@izsi21
@izsi21 Жыл бұрын
Hamisan tanítják. IV. Béla kiszolgálta Rómát, tatár testvéreink, akik szintén hunok, a németekig akartak vonulni. Béla nem csatlakozott hozzájuk, testvéreinkhez. Ha csatlakozott volna, nem dúlják fel az országot. Ezért jófej IV. Béla a hivatalos római tanítás szerint, fiával V. Istvánnal ellentétben, aki végig igaz magyarként élt.
@gaborp6660
@gaborp6660 Жыл бұрын
Baromságokat hordassz össze, és még terjeszted is. Semennyire nem ismered a történelmet, csak benyaltad ezt a szarságot, amit valamelyik jóakarónk elhintett. Ezekre semmiféle bizonyíték nincs. Ellenben ismerjük IV. Béla levelezésit a pápával. Na, abban nem épp az van, amiről karattyolsz.
@jozsefarpadbalogh8394
@jozsefarpadbalogh8394 Жыл бұрын
kzbin.info/www/bejne/pHukmplvmt6Vp6s
@lajosnagy6356
@lajosnagy6356 Жыл бұрын
Ugyanez a sztori a Törökökkel is. Ok is csak ‘átvonulni’ akartak , aztán valahogyan itt ragadtak 150 évre . Itt nem azt mondtak el hogy 1237-Ben már levelet írtak Bélának hogy hódoljon be ?
@AlexandraLuiza-nz7os
@AlexandraLuiza-nz7os Жыл бұрын
DA
@peternemes6770
@peternemes6770 Жыл бұрын
Ez egy olcsó mesefilm lesz a mongolok főszerepével. De azért mi, magyarok is kapunk szerepet, hiszen itt játszódik.
@zoltanszabo9100
@zoltanszabo9100 Жыл бұрын
Azért annyira nem lesz olcsó..
@peternemes6770
@peternemes6770 Жыл бұрын
@@zoltanszabo9100 7,5- 8 millió dolláros költségvetéssel??? 😂😅 Na jó, egy egyórás NatGeo filmhez az egy szép összeg. Ez igaz. Egy mozifilmhez ez egy hatalmas nulla. Egy komolyabb amerikai színész minimum 15 millió dollárt kap filmenként. Persze Michael Ironside már 20 éve lejárt lemez.
@zoltanszabo9100
@zoltanszabo9100 Жыл бұрын
@@peternemes6770 Na jó, de mi nem is vagyunk Hollywood. :) Meg azért ott is csak a top színészek húznak ennyit, mert azokat a filmeket a világ összes országa megveszi.
@peternemes6770
@peternemes6770 Жыл бұрын
@@zoltanszabo9100 Jó! De akkor NE mondjuk rá, hogy világszínvonalú alkotás, hiszen az ebből a summából lehetelen. Továbbra is fenntartom az állításomat, és nem tartom pejoratívnak, inkàbb reálisnak. Részemről ennyit erről. Szia!
@zoltanszabo9100
@zoltanszabo9100 Жыл бұрын
@@peternemes6770 Először nézzük meg.. Meg úgy nem szoktak beharangozni filmet, hogy egy középszerű, unalmas szar lesz.
@user-nq4zm5bq8h
@user-nq4zm5bq8h Жыл бұрын
szerintem sem kellene itt hollywoodnak dolgozni, a vilgot úgysem érdekli, franco nero a honfoglalásban, borzalmas.
@AlexandraLuiza-nz7os
@AlexandraLuiza-nz7os Жыл бұрын
VA ADOR, VA ADOR PAI VA ADOR FOARTIE FOARTIE PAI FOARTIE MULT STIMATE DOMN ANTROPOLOG UNGUR MIKLOS
@AlexandraLuiza-nz7os
@AlexandraLuiza-nz7os Жыл бұрын
DAR IEU VA ADOR FOARTIE MULT
@AlexandraLuiza-nz7os
@AlexandraLuiza-nz7os Жыл бұрын
PAI IEU VA ADOR FOARTIE FOARTIE DA FOARTIE PAI FOARTIE MULT STIMATE DOMN ANTROPOLOG UNGUR,STIMATE DOMN ATTROPOLG UNGUR MIKLOS DA
@AlexandraLuiza-nz7os
@AlexandraLuiza-nz7os Жыл бұрын
SI IEU VA IUBIESC FOARTIE FOARTIE PAI FOARTIE MULT IEU DOAMNA ALEXANDRA LUIZA DIN BAIA MARE PA DUMNIAVOSTRA STIMATIE DOMN ANTROPOLOG UNGUR MIKLOS DA
@AlexandraLuiza-nz7os
@AlexandraLuiza-nz7os Жыл бұрын
PA DUMNIAVOSTRA STIMATIE DOMN ANTROPOLOG UNGUR MIKLOS PAI IEU PA DUMNIAVOSTRA VA IUBIESC FOARTIE FOARTIE PAI FOARTIE MULT
@AlexandraLuiza-nz7os
@AlexandraLuiza-nz7os Жыл бұрын
DAR NICI NUMA GANDIESC DAR NICI NUMA GANDIESC PAI NICI NUMA GANDIESC
@90blackrock
@90blackrock Жыл бұрын
Muhinál nem volta csata. Az a csata Szabolcsföldvárnál volt!
@AlexandraLuiza-nz7os
@AlexandraLuiza-nz7os Жыл бұрын
STIMATIE DOMN ANTROPOLOG UNGUR MIKLOS, PAI STIMATIE DOMN ANTROPOLOG UNGUR MIKLOS DUMNIAVOSTRA SUNTIETI TOATA AVIERIA MIA DAR DUMNIAVOSTRA SUNTIETI TOATA AVIERIA MIA PAI DUMNIAVOSTRA SUNTIETI TOATA AVIERIA MIA SI NUSTIU DAR NUSTIU PAI NUSTIU DACA IEU AM SPUSO DEJA PAI NUSTIU DACA AM SPUS DEJA DETOATIE ACIESTE LUCRURI DA
@AlexandraLuiza-nz7os
@AlexandraLuiza-nz7os Жыл бұрын
AVIERIA MIA TOATA SI MARELE MEU TOT AVIERIA ,AVIERIA MIA TOATA SI MARELE MEU TOT PAI DUMNIAVOSTRA STIMATIE DOMN ANTROPOLOG UNGUR MIKLOS PAI DUMNIAVOSTRA SUNTIETI AVIERIA MIA TOATA SI MARELE MEU TOT PENTRU MINIE DOAMNA ALEXANDRA LUIZA DA PENTRU MINIE DOAMNA ALEXANDRA LUIZA PAI PENTRU MINIE DOAMNA ALEXANDRA LUIZA DIN BAIA MARE DA
@AlexandraLuiza-nz7os
@AlexandraLuiza-nz7os Жыл бұрын
SAFITI SANATOS STIMATE DOMN ANTROPOLOG UNGUR MIKLOS, SA FITI SANATOS STIMATIE DOMN ANTROPOLOG UNGUR, MULTA SĂNĂTATE VA DORESC PAI MULTA SĂNĂTATE VA DORESC SI DOAMNIAJUTA PAI DOAMNIAJUTA DA
@AlexandraLuiza-nz7os
@AlexandraLuiza-nz7os Жыл бұрын
DRIEPT VA SPUN DAR DRIEPT VA SPUN PAI DRIEPT VA SPUN STIMATE DOMN ANTROPOLOG UNGUR MIKLOS CA IEU ALTA AVERE NUMAI AM PA LUMIA ASTA DECAT PA DUMNIAVOSTRA DAR DECAT PA DUMNIAVOSTRA PAI DECAT PA DUMNIAVOSTRA SI NUMAI PA DUMNIAVOSTRA
@AlexandraLuiza-nz7os
@AlexandraLuiza-nz7os Жыл бұрын
DAR NICI NUMA GANDIESC DAR NICI NUMA GANDIESC PAI NICI NUMA GANDIESC
@AlexandraLuiza-nz7os
@AlexandraLuiza-nz7os Жыл бұрын
SI AS PLECA CU DUMNIAVOSTRA STIMATIE DOMN ANTROPOLOG UNGUR SANU NEMAI STIE NICI VANTUL SI NICI PAMANTUL PAI CUM SAR SPUNIE DA
@AlexandraLuiza-nz7os
@AlexandraLuiza-nz7os Жыл бұрын
IEU VA IUBIESC FOARTIE FOARTIE PAI FOARTIE MULT IEU DOAMNA ALEXANDRA LUIZA DIN BAIA MARE PAI IEU DOAMNA ALEXANDRA LUIZA DIN BAIA MARE IEU VA IUBIESC FOARTIE FOARTIE PAI FOARTIE MULT PA DUMNIAVOSTRA DAR PA DUMNIAVOSTRA PAI TOCMAI PA DUMNIAVOSTRA STIMATIE DOMN ANTROPOLOG UNGUR MIKLOS DA
@AlexandraLuiza-nz7os
@AlexandraLuiza-nz7os Жыл бұрын
SI IN CALITATIE DE VIITORUL MEU SOT, DAR IN CALITATIE DE VIITORUL MEU SOT POCAIT PAI IN CALITATIE DIE VIITORUL MEU SOT POCAIT STIMATE DOMN ANTROPOLOG UNGUR MIKLOS STIMATE DOMN ANTROPOLOG UNGUR MIKLOS VRIAU SAVA COMUNIC CATEVA ASPIECTIE FOARTIE IMPORTANTE AICI IN DOAR CATEVA MINUTE DA SCUMPUL MEU MIKLOS DA SCUMPUL MEU MIKLOS PAI DA,DA SI IARĂȘI DA SCUMPUL MEU MIKLOS
@AlexandraLuiza-nz7os
@AlexandraLuiza-nz7os Жыл бұрын
SI REGULILIE LA NOI LA POCAITI SCUMPUL MEU MIKLOS PAI REGULILIE LA NOI LA POCAITI SUNT FOARTIE FOARTIE PAI FOARTIE STRICTE IN SENSUL CA NUVETI MAI AVIA VOIE SA PUNETI IN GURA DUMNIAVOSTRA NICI ALCOOL NICI TIGARI NICI DROGURI CAT DUMNIAVOSTRA VETI TRAI PE ACIEST PAMANT IN CALITATIE DIE VIITORUL MEU SOT POCAIT DA.SI NICI NUMA GANDIESC DAR NICI NUMA GANDIESC PAI NICI NUMA GANDIESC CA IEU VA IUBIESC FOARTIE MULT DAR IEU VA IUBIESC FOARTIE MULT PAI IEU DE ASIEMIENI IEU VA IUBIESC SI VA ADOR FOARTIE FOARTIE PAI FOARTIE MULT SI PIENTRU IUBIRIA MIA DA DAR PENTRU IUBIRIA VIETII MELE PAI PENTRU IUBIRIA VIETII MELE PAI PENTRU DUMNIAVOSTRA STIMATIE DOMN ANTROPOLOG UNGUR MIKLOS PAI IEU VOI LUPTA SI IN PANZIELIE ALBIE PAI SI IN PANZIELIE ALBIE IEU VOI LUPTA DA
@AlexandraLuiza-nz7os
@AlexandraLuiza-nz7os Жыл бұрын
SINICI MATERIALISMUL PAI NICI MATERIALISMUL NUL VETI MAI AVIA VOIE SAL SUSTINETI SCUMPUL MEU MIKLOS SCUMPUL MEU MIKLOS PAI SCUMPUL MEU MIKLOS DA .PAI IN CALITATIE DIE VIITORUL MEU SOT POCAIT DA
@AlexandraLuiza-nz7os
@AlexandraLuiza-nz7os Жыл бұрын
VA IUBIESC, VA IUBIESC, VA IUBIESC DAR VA IUBIESC PAI IEU PA DUMNIAVOSTRA STIMATIE DOMN ANTROPOLOG UNGUR MIKLOS IEU VA IUBIESC FOARTIE FOARTIE PAI FOARTIE MULT DA
@AlexandraLuiza-nz7os
@AlexandraLuiza-nz7os Жыл бұрын
SI ORICUM DAR ORICUM PAI ORICUM DUMNIAVOSTRA AVIETI PIERFIECTA DRIEPTATIE IN TOT CEEA CIE SPUNIETI DAR SI IN TOT CEEA CIE FACEȚI DUMNIAVOSTRA DA SI CREDETIMA,DAR CREDETIMA PAI CREDETIMA CEVA SPUN STIMATE DOMN ANTROPOLOG UNGUR MIKLOS CA MIE AMI IESTIE DOR FOARTIE FOARTIE PAI FOARTIE MULT DE DUMNIAVOSTRA SIDE PARFUMUL DUMNIAVOSTRA BARBATIESC CU CARE VA DATI ZI DE ZI DAR NUSTIU, NUSTIU PAI NUSTIU DAR DA
@AlexandraLuiza-nz7os
@AlexandraLuiza-nz7os Жыл бұрын
DAR NU ASA VAM SPUS, DAR NU ASA VAM SPUS PAI NU ASA VAM SPUS IEU STIMATIE DOMN ANTROPOLOG UNGUR MIKLOS CA DUMNIAVOSTRA AVIETI PERFECTA DREPTATE IN TOT CEEA CIE SPUNIETI DAR SI IN TOT CEEA CIE FACEȚI DUMNIAVOSTRA?
@AlexandraLuiza-nz7os
@AlexandraLuiza-nz7os Жыл бұрын
DAR NU ASA VAM SPUS IEU STIMATIE DOMN ANTROPOLOG UNGUR MIKLOS CA DUMNIAVOSTRA AVIETI PERFECTA DREPTATE IN TOT CEEA CIE FACEȚI DUMNIAVOSTRA SI IN TOT CEEA CIE SPUNIETI?
@AlexandraLuiza-nz7os
@AlexandraLuiza-nz7os Жыл бұрын
PAI NU ASA VAM SPUS IEU FOARTIE AICI STIMATE DOMN ANTROPOLOG UNGUR MIKLOS CA DUMNIAVOSTRA DAR DUMNIAVOSTRA PAI DUMNIAVOSTRA AVIETI PIERFIECTA DRIEPTATIE IN TOT CEEA CIE SPUNIETI DAR SI IN TOT CEEA CIE FACEȚI DUMNIAVOSTRA DA
@AlexandraLuiza-nz7os
@AlexandraLuiza-nz7os Жыл бұрын
DAR DUMNIAVOSTRA DUMNIAVOSTRA PAI DUMNIAVOSTRA STIMATIE DOMN ANTROPOLOG UNGUR MIKLOS PENTRU TOATĂ VIATA DAR PENTRU TOATĂ VIATA PAI PIENTRU TOATĂ VIATA AVIETI PIERFIECTA DRIEPTATIE IN TOT CEEA CIE SPUNIETI DAR SI IN TOT CEEA CIE FACEȚI DUMNIAVOSTRA DA NU ASA DAR NU ASA DAR NU ASA PAI NU ASA VAM SPUS IEU STIMATIE DOMN ANTROPOLOG UNGUR MIKLOS DAR NU ASA VAM SPUS IEU PAI NU ASA VAM SPUS IEU?
@AlexandraLuiza-nz7os
@AlexandraLuiza-nz7os Жыл бұрын
SI IEU PENTRU IUBIRIA VIETII MELE STIMATIE DOMN ANTROPOLOG UNGUR MIKLOS DA
@AlexandraLuiza-nz7os
@AlexandraLuiza-nz7os Жыл бұрын
DAR IEU PENTRU IUBIRIA VIETII MELE, DAR IEU PENTRU IUBIRIA VIETII MELE PAI IEU PENTRU IUBIRIA VIETII MELE VOI LUPTA SI IN PANZIELIE ALBIE, IEU PENTRU IUBIRIA VIETII MELE VOI LUPTA SI IN PANZIELIE ALBIE PAI IEU PENTRU IUBIRIA VIETII MELE VOI LUPTA SI IN PANZIELIE ALBIE
@AlexandraLuiza-nz7os
@AlexandraLuiza-nz7os Жыл бұрын
DAR STIMATE DOMN ANTROPOLOG UNGUR MIKLOS PAI IEU VA ADOR FOARTIE FOARTIE PAI FOARTIE MULT IEU DOAMNA ALEXANDRA LUIZA IEU DOAMNA ALEXANDRA LUIZA DA
@AlexandraLuiza-nz7os
@AlexandraLuiza-nz7os Жыл бұрын
IEU VA ADOR FOARTIE FOARTIE PAI FOARTIE MULT NUMAI SI NUMAI DAR NUMAI SI NUMAI PAI NUMAI SI NUMAI PA DUMNIAVOSTRA STIMATIE DOMN ANTROPOLOG UNGUR MIKLOS, STIMATIE DOMN ANTROPOLOG UNGUR MIKLOS DA STIMATIE DOMN ANTROPOLOG UNGUR MIKLOS PAI DA,DA SI IARĂȘI DA STIMATE DOMN ANTROPOLOG UNGUR MIKLOS MIKLOS MIKLOS DA
@AlexandraLuiza-nz7os
@AlexandraLuiza-nz7os Жыл бұрын
DAR STIMATIE DOMN ANTROPOLOG UNGUR MIKLOS DUMNIAVOSTRA AVIETI PIERFIECTA DRIEPTATIE IN TOT CEEA CIE SPUNIETI DAR SI IN TOT CEEA CIE FACEȚI DUMNIAVOSTRA
@AlexandraLuiza-nz7os
@AlexandraLuiza-nz7os Жыл бұрын
DAR DUMNIAVOSTRA STIMATIE DOMN ANTROPOLOG UNGUR MIKLOS PAI DUMNIAVOSTRA AVIETI PIERFIECTA DRIEPTATIE IN TOT CEEA CIE SPUNIETI DAR SI IN TOT CEEA CIE FACEȚI DUMNIAVOSTRA PAI DUMNIAVOSTRA STIMATIE DOMN ANTROPOLOG UNGUR MIKLOS MIKLOS MIKLOS CHIAR DE AICI DA CHIAR DE AICI PAI CHIAR DE AICI DA.PAI DUMNIAVOSTRA AVIETI PIERFIECTA DRIEPTATIE IN TOT CEEA CIE SPUNIETI DAR SI IN TOT CEEA FACEȚI DUMNIAVOSTRA DA
@AlexandraLuiza-nz7os
@AlexandraLuiza-nz7os Жыл бұрын
DA, DA SI IARĂȘI DA ❤❤
@AlexandraLuiza-nz7os
@AlexandraLuiza-nz7os Жыл бұрын
@kkjj6325
@kkjj6325 Жыл бұрын
Másszóval egy nemlétező döntésről szól az egész? Egy kánválasztásról, aminek semmilyen szerepe nem volt? Na ezt se nézem meg. Beáll a sorba a Honfoglalás és a Sacra Corona mellé, történelmi hiteltelenség szempontjából....
@kukakiss2905
@kukakiss2905 Жыл бұрын
NEM dokumentumfilm, hanem történelmi játékfilm. Ha nem tetszik, ne nézd. Nézd a Patyomkin páncélost, no meg a Téli Palota ostromát, mert Eisenstein filmjei tökéletesen dokumentaristák! UGYE? Mert megérdemled! 🤣
@kkjj6325
@kkjj6325 Жыл бұрын
@@kukakiss2905 Szóval ha az igazság érdekel és nem valami kitalál hülyeség, akkor kommunista vagyok? Te nagyon hülye. Érdekelne egy olyan történelmi film, aminek legalább mondjuk 30%-a történelmileg hiteles. Ilyen eddig nem készült. De ahogy elmondta a rendező ez se olyan lesz. Ma már lehet tudni, hogy kánválasztásnak semmilyen szerepe nem volt a döntésben, másik két kommentemben ezt jeleztem is. Ebből mit nem értettél te hígagyú, ál-nemzeti idióta?
@laszlojoni2623
@laszlojoni2623 Жыл бұрын
Ok. Ne nézd meg...
@belahuber5848
@belahuber5848 Жыл бұрын
Inkább mással kéne foglalkozni...Ja ,és tanulni,tanulni ,tanulni.
@szabocsaba8938
@szabocsaba8938 Жыл бұрын
Sajnos nekem is ez jött le. Megnézem,de minden magyar film előtt úgy érzem ,hogy szar lesz. Ne legyen igazam.
A little girl was shy at her first ballet lesson #shorts
00:35
Fabiosa Animated
Рет қаралды 17 МЛН
Useful gadget for styling hair 🤩💖 #gadgets #hairstyle
00:20
FLIP FLOP Hacks
Рет қаралды 11 МЛН
MISS CIRCLE STUDENTS BULLY ME!
00:12
Andreas Eskander
Рет қаралды 20 МЛН
Neden yüzünü saklıyor
0:19
H. DANIŞIK
Рет қаралды 35 МЛН
tom with Jerry 😱 #funny
0:12
Nemi Shorts
Рет қаралды 20 МЛН
Это реально работает?!
0:33
БРУНО
Рет қаралды 3 МЛН
Слепой узнал о измене своей жены😳
1:00
Медвежий папа
1:00
Timminator
Рет қаралды 5 МЛН
MAGIC FINGER TRICK TUTORIAL 😱😳
0:11
Milaad K
Рет қаралды 11 МЛН