150212 Лесной патруль-позорный пиар украинских лесников

  Рет қаралды 2,179

kradytprirody

kradytprirody

Күн бұрын

Лісник Януковича наводить підсумки за 2011 рік. В 2011 році, який ООН визначила роком лісів в лісовій галузі України розпалався скандал. Працівники галузі звинуватили голову Держагентства Віктора Сівця в корупції. Бакай Богдан Васильович, розповідає:
Сівець нас змушують продавати ліс найкращого ґатунку через компанію "Елодеріо" - це офшорна фірма, яка працює з усіма лісгоспами. Вона належить Віктору Сівцю. "Елодеріо" скуповує у нас дубовий пиловник вищого сорту, а проводить його у документах як перший сорт, що виходить на 30% менше від його справжньої ціни, купує у нас деревину хвойних порід по 80 доларів за кубометр, хоча насправді він коштує більше ста доларів.
Віктор Сівець уже очолював лісове господарство України у 2006-2008 роках в часи прем'єрства Януковича. Вже тоді працівники лісової галузі критикували Сівця за зловживання. У відкритому листі до президента Віктора Ющенка вони стверджували, що Сівець змушує лісгоспи продавати деревину через німецьку фірму "Алексіс Гмбх". Народний депутат Ігор Калетнік, який тоді очолював комітет Верховної ради з питань боротьби з організованою злочинністю та корупцією, особисто просив генерального прокурора Олександра Медведька перевірити діяльність Сівця та "контрольованих ним фірм". За даними Калетніка, компанії-посередники нажилися на експорті української деревини на 36 мільйонів доларів тільки в 2007 році. На президентських виборах Сівець суміщав роботу в КМДА з керівництвом київським штабом кандидата Януковича. Буквально за лічені дні після нового призначення керівник Держагентства лісових ресурсів поновив практику продажу деревини через посередників. На розрекламованих Сівцем аукціонах продається не більше половини української деревини. Іншу половину, найкращу, лісникам доводиться віддавати офшорній компанії Eloderio Ltd.
У 2011 року українська лісова галузь продала деревини більш ніж на 4 мільярди гривень. Третина цієї суми пройшла через Eloderio Ltd. Окрему увагу в Eloderio приділяють цінним та рідкісним породам. Їх закупівельна ціна в Україні в 15-20 разів менша за ту, за яку потім сировина продається в Європі. Директор Eloderio Ltd, Андрій Прус, є братом водія Віктора Сівця. Обкрадая цілу галузь, Сівець водночас постійно вимагає у держави кошти, та краде їх . Так тільки у 2011 році на будівництво лісових доріг витрачено 120 млн. грн. Будівництво доріг йде по спрощеній технології що технологічно унеможливлює використання вантажного транспорту, але дороги все ж дозволять зрубати та вивести деревину з нових лісосік. В «лісовому патрулі» Сівець рапортує, що їм у 2011 році виконане завдання, яке поставив перед ним Віктор Янукович. Він підтвердив, що Державне агентство лісових ресурсів України працює над зміною мисливського законодавства за дорученням Президента.

Пікірлер: 1
@phainoinua
@phainoinua 12 жыл бұрын
Да! Журналисты хвалят власть взахлеб, а речки в сетях, дороги в лесу до первого дождя .... держатся только старые дорожки. Весь лес в полянах от вырубки.
МИРОВЫЕ НОВОСТИ - 03 октября 2024
9:19
ОТС LIVE
Рет қаралды 16 М.
ЭТО НАСТОЯЩАЯ МАГИЯ😬😬😬
00:19
Chapitosiki
Рет қаралды 3,1 МЛН
小天使和小丑太会演了!#小丑#天使#家庭#搞笑
00:25
家庭搞笑日记
Рет қаралды 40 МЛН
Миллионер | 1 - серия
34:31
Million Show
Рет қаралды 2,3 МЛН
Russia attacks Belarus
15:30
NEXTA Live
Рет қаралды 431 М.
Новости. Дневной выпуск  03.10.2024
12:59
Главные новости Казахстана / Басты жаңалықтар
Рет қаралды 32 М.
ЭТО НАСТОЯЩАЯ МАГИЯ😬😬😬
00:19
Chapitosiki
Рет қаралды 3,1 МЛН