Рет қаралды 8,744
📞 Programează-ți o întâlnire 1la1 cu noi și află mai multe despre cum poți începe și tu o afacere online din propria ta pasiune - bit.ly/3s4rADx
Creez multe materiale despre marketing si business online. Daca vrei sa fii la curent cu tot ce fac inscrie-te la newsletterul meu. Vei primi mereu email cand lansez ceva nou bit.ly/2uEaduR
Vei primi acces si la cea mai mare comunitate de suport pentru marketeri online din Romania, precum si un mini curs gratuit despre cum sa faci reclame pe Facebook.
Vrei sa inveti cum sa atragi zeci de clienti din mediul online pentru afacerea ta?
Inscrie-te in Scoala de Marketing Online Kiwi PRO. Vei primi acces la peste 25 de cursuri de marketing online concepute de specialisti din agentia mea de publicitate, Kiwi Agency. bit.ly/2vkYm5m
Hai sa pastram legatura si pe:
Facebook Messenger - m.me/pelivando...
Facebook - / pelivandoru
Instagram - / dorupelivan
#marketingideas #Ep03
0:00 - 0:15
Deseori apare umratoarea provocare: Cum să fac să am conținut constant și de calitate ca să îmi promovez afacerea? În acest video îți voi expune 17 bune practici pentru a face conținut constant și relevant.
0:34
Dacă nu mă cunoșți, eu sunt Doru Pelivan, CEO Kiwi Agency. Fac marketing online de peste 7 ani de zile și în acest video vom discuta despre cum să faci conținut de calitate.
0:43
Am fost întrebat de către Raluca Maria Georgescu într-un alt video din marketing ideas. Mi-a propus în felul următor un subiect.
Mindset pentru content de calitate pentru abonațîi tăi. Mai exact, cum îți păstrezi calitatea și relevanță content-ului pentru publicul tău țintă pe perioade lungi de timp?
1:03
Cu siguranță și tu dacă te foloseșți de content marketing pentru a-ți promova afacerea sunt 100% convins că te-ai confruntat până acum cu această provocare.
M-am pus la treaba și am redactat, am scris 17 bune practici pe care eu și colegii mei de la agenție le folosim ca să ne folosim puterea conținutului în adevăratul sens al cuvântului.
Și o să ți le spun în cele ce urmează.
1:26
Prima sună în felul următor. Să pui suflet în conținutul pe care-l faci. Asta înseamnă că trebuie să îți pese cu adevărat, în primul rând, de audiență căreia tu te adresezi. Să nu faci conținut doar de dragul că “ba așa a zis Doru într-un video că e bine să faci conținut” sau că ai văzut la Kiwi sau că ai văzut la alți influenceri sau oameni pe care-i urmăreșți pe internet.
1:47
E foarte important în conținutul pe care-l faci să povesteșți oamenilor ceea ce tu ai experimentat. Să le spui poveșți reale. Să le spui călătoria prin care tu treci cu adevărat pentru că oamenii nu sunt proșți și vor simți dacă conținutul tău este ‘fake’ sau el este real și pe bune.
2:06
Deseori să știi că oamenii nu rețîn ceea ce le spui, informațiile pe care le transmiți, ci oamenii rețîn cum i-ai făcut să se simtă. Astfel este foarte important să fii pe bune în ceea ce ai de zis. Bun.
2:19
Doi. Este foarte important să fii dispus să te vulnerabilizezi. În momentul în care eșți dispus să faci conținut, faci de exemplu cum fac eu acest video, este necesar că o parte din ține, nu toată, evident, să fii dispus să o vulnerabilizezi, să o expui în făță oameniilor și să fii dispus ca oamenii pot să te judece, da? Mai era o vorba de la Brâncuși care spunea că “Tu nu ești tot aia cu creeatia ta.” în momentul în care tu creezi ceva, trebuie ulterior să te detașezi de creeatie.
2:50
Deci trebuie să fii dispus să faci această vulnerabilizare și evident, eu îți recomand să îți transpui povestea, călătoria ta, a unui erou. Eșți un erou al viețîi tale. Să fii dispus să o expui oameniilor. Indiferent de domeniul de care te ocupi. Știu că poate o să-mi spui: “da, da, dar domeniul meu Doru, este business-to-business. Eu am clienți corporate, nu pot să fac lucrurile astea”
3:15
Lasă-mă să îți spun, dacă crezi asta te înșeli. Că și omaenii în spatele firmelor corporate sunt tot oameni și în final multe decizii le iau tot pe baza emoțională. Bun.
3:25
Fă-ți un avatar de client și vorbește doar pe limba lui. În momentul în care tu te adresezi prin materialele pe care le faci imaginează-ți că te adresezi că unui portret robot unei persoane perfecte care are toate calitățiile și caracteristiciile pe care tu ți le-ai dori ca și clientul tău ideal să le aibă.
3:46
Dacă nu știi să îți faci un avatar de client, întră pe grupui Kiwi Marketer pe Facebook pentru că acolo o să găseșți diverse proceduri despre cum să îți poți să faci acest avatar de client sau abonează-te la www.kiwimarketer.com/comunitate și acolo îți trimitem template-ul asta de avatar.
4:04
La ce mă refer când spun asta? În momentul în care tratezi un subiect, asigura-te că te duci în mod visceral pe subiectul respectiv și îl tratezi cât de deep știi tu subiectul respectiv și să mergi în informațîi cât mai adânci, cât mai în detalii.