-1800 luvun perinnetilalla matka menneisyyteen. 4k

  Рет қаралды 41,466

Urbex_Arttu

Urbex_Arttu

5 жыл бұрын

Perinnetila -1800 Luvulta
Stort gammalt ödehus.
Muistathan myös napauttaa peukkua ja tilausnappia :)
Kiitos katsomisesta.
Perinnetila on osayleiskaavan suojelukohde ja se kuuluu valtakunnallisesti merkittäviin rakennettujen kulttuuriympäristöjen kohteisiin.
Päärakennus rakennettiin 1856 ja sitä jatkettiin salipäädyllä 1866. Kivinavetta rakennettiin 1866.
Perinnemaisema, jonka kansantieteellisesti merkittävä rakennuskanta pihapiireineen muodostaa yhtenäisen, peltojen ympäröimän kokonaisuuden. Tilalla on ollut torppa 1700-luvulta lähtien, joka muodostui taloksi 1800-luvulla.
Kaikki rakennukset ja rakenteet kattoja lukuun ottamatta, ovat säilyneet yksityiskohtia myöten alkuperäisessä asussaan joten kokonaisuus muodostaa erittäin harvinaisen ja yhtenäisen talonpoikaisen rakennusryhmän.
Päärakennuksella kaksine kuisteineen ja kivinavetalla on myös huomattava rakennushistoriallinen arvo. Peltoalueen pohjoispuolella on puolestaan laaja kaskikoivikko.
Tilan kohtalo on epäselvä, sillä tämänhetkisen strategian mukaan tila ei ole osa Metsähallituksen kehittämistoimenpiteitä.
asiasanat: rakennettu ympäristö, kulttuuriympäristö, kulttuurihistorialliset rakennukset, kartanot, asuinrakennukset, kulttuurimaisema, rakennusperintö, rakennushistoria, Suomi
Kanavaan liittyviä hakusanoja:
#Urbaani löytöretkeily autiotalo navetta #maaseutu hylättypaikka maatila Urbaani löytöretkeily #urbaanien alueiden tutkiminen #maatalous #vanhaa tavaraa #maaseudulla #vanhatalo videokuvaus #vlogi blogi #Urbex Suomi #Urbex_Arttu #Urbex Finland Perinnerakentaminen #Loghouse #Old house Päretalo #Päre @Urbex_Arttu #Perinnetila perinnemaisema

Пікірлер: 132
@silvijennakrauter5600
@silvijennakrauter5600 25 күн бұрын
Wie cool ist das denn? Hammer! Es ist so Schade, so einen sich selbst überlassenen Hof. Wunderschöne Stallungen für Kühe, Schafe. Bin halt damit aufgewachsen. Ich bin sprachlos. Wunderschön! Einfach wunderwunderschön.
@SunSummer90
@SunSummer90 4 жыл бұрын
Ai hitsi ❤️ mahtava paikka. On se kyllä sääli, että monet tilat ja talot on hylätty ja lahoavat aikanaan kasaan. Itse kyllä olisin onneni kukkuloilla jos saisi vastaavanlaisen omistukseen, ja jonka voisi rempata - historiaa myötäillen ❤️
@impiwaara
@impiwaara 5 жыл бұрын
Henkeä salpaava paikka. Aitatkin aluperäisessä asussaan. Mietit, miksi toinen kuisti on komea ja toinen vaatimaton. Lasikuistilta sisäänkäynti oli isäntäväen puolelle ja toisesta sitten vain väen (työväki) puolelle. Väentupa oli huikean hieno. Harvoin näkee. Kivinavettafriikkinä olisin mielelläni nähnyt enemmän yksityiskohtia. Kiitos elämyksestä.
@mattivirtanen6899
@mattivirtanen6899 2 жыл бұрын
en laittaisi mitään nykyajan hömpötyksiä tähän taloon . korjaisin tämän talon entis ajan loistoonsa ja hankkisin antiikki huonekaluja tähän taloon . minulla on asunnossani antiikkisia huonekaluja ja vanhoja tavaroita . se huone mikä on saunan vieressä . missä on se muuripatakin . olisi minun pyykkitupani. puuhuussin laittaisin suoraan ja tekisin siihen oven jossa olisi sydän aukko . pitäisin tuvan . keittiön . makuukamarin ja kamarin lämpimänä talvella . salin lämmittäisin sitten kun tulisi vieraita talooni . se mikä eteinen sielä salin yhteydessä on niin olisi vieras eteinen josta vieraat tulisi salin puolelle. ja se eteinen mikä on tuvan vieressä olisi oman väen eteinen. t matti
@suviharju3536
@suviharju3536 5 жыл бұрын
Tän kattomisen säästän kyllä iltaan,on niin mun makuun!
@liisalehto9453
@liisalehto9453 5 жыл бұрын
On ollut varmaan aikoinaan upea talo ja pihapiiri.Huokuu mennyttä aikaa,kun piha on ollut täynnä elämää.En oikein jaksa ymmärtää,miksi kaikki jätetään lahoamaan niille sioilleen.
@goransandstrom6266
@goransandstrom6266 2 жыл бұрын
Tack för ett bra program kom ihåg att prenumerera och tumma upp så kommer det mera 😃😃😃😃
@virvepikkarainen8369
@virvepikkarainen8369 Жыл бұрын
Ihana aitta, aivan älyttömän hieno kivinavetta sekä tosi upeat tapetit!
@leilarantanen8992
@leilarantanen8992 3 жыл бұрын
Upea kivinavetta. Hieno kokonaisuus.
@Topsiekku
@Topsiekku 5 жыл бұрын
Olipa pönttöuuni pienessä huoneessa.
@mattivirtanen6899
@mattivirtanen6899 3 жыл бұрын
kodin tuosta minä tekisin ja muuttaisin asumaan ja viljelemään maata. hankkisin navettaan lehmiä ja navetan vasta päiseen rakennukseen kanoja ja osallituisin maa jussille morsian tv ohjelmaan
@irjataipanen1375
@irjataipanen1375 5 жыл бұрын
Kyllä oli upea paikka, se aitta oli hieno. Jospa viitsisit käydä vielä kesällä kuvaamassa vain sen pihapiirin ja maisemat, voisi olla elämys. Varsinkin jos sieltä löytyisi vanhoja perennoita, niitä voisi tuollaisen talon pihapiiristä löytyä. No tämä oli vaan tällainen heitto, mutta voisi kiinnostaa muitakin kuin minua. Kiitos tästä erikoisen hienosta videosta. Uutta odotellaan. Lumipeite saisi vähän ohentua, olisi helpompi kulkea.
@UrbexArttu
@UrbexArttu 5 жыл бұрын
Voin yrittää käydä ja tehdä myös ilmakuvauksen paikasta.
@pasisvetloff1455
@pasisvetloff1455 3 жыл бұрын
Hienot on tilukset jol...ja puhtaat/siistit. hyväkuvakohe! ;-)
@HIIHTONIILO1
@HIIHTONIILO1 5 жыл бұрын
Tämä olisi pelastettavissa hienoksi kesäasunnoksi !
@UrbexArttu
@UrbexArttu 5 жыл бұрын
kunhan vain pidetään kunnossa.
@milkamustakylytar5204
@milkamustakylytar5204 5 жыл бұрын
Eli jälleen-astutus-tilaksi.
@mariaenroth7058
@mariaenroth7058 5 жыл бұрын
Ostaisin ja kunnostaisin ihan vakituiseksi asunnoksi. Tällaiset vaan myydään huutokaupalla tai tarjousten perusteella.
@Tvitikainen
@Tvitikainen 5 жыл бұрын
@@mariaenroth7058 Tämä on museoviraston suojelema.
@jussieronen3707
@jussieronen3707 5 жыл бұрын
24:12 tuo hirsien tumma väri viittaa siihen, että talossa on alunperin ollut lämmityksenä luonnonkivestä kasattu avotakka. Meillä vanhassa 1700-luvun lopulla rakennetussa talossa on katto patinoitunut pikimustaksi. Kukahan tuonkin talon on jättänyt lahoamaan. Tärkeä osa suomalaista kulttuuria.
@makes075
@makes075 3 жыл бұрын
oli kyl hienoota seutua ja tilukset . Hyvä viteo oli. näi koronan aikaa onpi aikaa katsella ja on sun kanava tilattu. Eiku hyviä vieoita odotellessa :)
@UrbexArttu
@UrbexArttu 3 жыл бұрын
Kiitoksia monta kohdetta olisi kiikarissa, mutta katsotaan onnistuuko luvat🙂
@Kassu1
@Kassu1 5 жыл бұрын
Nyt vasta oli hieno ja harvinainen
@sepporissanen8881
@sepporissanen8881 5 жыл бұрын
huh huh mikä talo.olihan pirtin pöydällä pituutta.hyvä kun säilytetään.
@UrbexArttu
@UrbexArttu 5 жыл бұрын
Näitä ei enää montaa ole.
@liisakeskinen
@liisakeskinen 3 ай бұрын
1800 -luvulla perinnetila vanha tyhjä talo on seinät meneet huonokksi tuvassa pirtin pöydät ja penkkit jäljellä kiinnostava kohde
@tuomaskosonen8171
@tuomaskosonen8171 5 жыл бұрын
Laitoin siulle arttu sähköpostia :)
@strasaku
@strasaku 4 жыл бұрын
Siinä ei työtä pelätty kun kiviseinät tehtiin. Niin hiton hieno vieläkin
@teofilus3079
@teofilus3079 5 жыл бұрын
Incredible work. kiitos Arttu
@timoleivo-jokimaki7692
@timoleivo-jokimaki7692 5 жыл бұрын
Olipa sääli, että huusi tyhjyyttään. Ei minkäänmoisii perinnetyökaluja, minnehän lie joutunut. Navettakaan ei alkuperäsessä kunnossa sisältäpäin, toiminut ilmeisesti lampolana viimeksi, eikä pitkää aikaa sitten. Odotti kyllä enemmän, mutta hyvä näinkin Arttu, jatka samaan malliin, kyllä se aarreaitta vielä vastaan tulee, vaikka olihan tämäkin jo jonkilainen rakennustensa puolesta.
@UrbexArttu
@UrbexArttu 5 жыл бұрын
Kyllä semmoinen perinnetyökalu paikka on kuvattu, mutta tulee myöhemmin julkaisuun.
@siljapalokangas6695
@siljapalokangas6695 Жыл бұрын
Todella kaunista 🤗
@repej8154
@repej8154 5 жыл бұрын
Kylläpä taas oli hieno paikka. Pääsispä aikakoneella 100 vuotta taaksepäin katselemaan sen ajan touhua. Kyllä Artulla kunto nousee, kun tuolla tarpoo.
@UrbexArttu
@UrbexArttu 5 жыл бұрын
Kyllä kuule tänäänkin tuli tarvottua ja upottua kinoksiin😀 mutta tosiaan olisi hieno ollut nähdä tila voimissaan.
@harriala-kapee2199
@harriala-kapee2199 5 жыл бұрын
On kyllä hieno kohde! Sauna näytti siltä, että on käytetty viimeksi noista rakennuksista. Luhtiaitassa ylisillä aikanaan nukkunut renki tai piika kesä aikaan. Talossa kaksi kuistia, koska parempi väki kuten vieraat kulki siitä hienommasta suoraan saliin. Pirtissähän talvella asusti usein työväki. Navetan karsinat ei kyllä olleet lehmille tehtyjä, veikkaan lampaiden kasvatusta. Se betoninen ruokintapöytä oven vastaisella seinällä on joskus ollut lehmille. Navetta ollut todennäköisesti kestopehkunavetta, jossa lehmät ovat kuitenkin olleet kytkyissä.
@UrbexArttu
@UrbexArttu 5 жыл бұрын
Kiitos Harri hyvin täydentävästä kommentista.
@harriala-kapee2199
@harriala-kapee2199 5 жыл бұрын
Entisaikaan tuota kestopehkua kutsuttiin sekasontapohjaksi.
@milkamustakylytar5204
@milkamustakylytar5204 5 жыл бұрын
Harri : K i i t o s tiedon jakamisesta!
@ricorahala9164
@ricorahala9164 5 жыл бұрын
Mietin samaa että taatusti lypsylehmiä ei ole ollut viimeksi, jotenkin nuo noin kapeat pilttuut tuntuvat hassulta lampaillekin ellei ole siksi että saa emän ja karitsat samaan leimautumisen ajaksi?? Olen minäkin lammaskurssin käynyt joskus. Karsinat kyllä lampaalle ymmärtää. Sekasontanavetta tuossa on kyllä ollut, rehupöytä vielä noin korkeakin että on ollut lannan vara nousta. Usein sitä kai heitettiin isossa navetassa kasaan johonkin kohtaan navettaa ettei vallan noussut elukat kattoon. Täällä etelässä ainakaan ei sekasontanavetoita ole ollut aikoihin, joskus 1960-70 luvulla on ollut vielä harvinaisuutena jossain mitä ihmiset ovat muistelleet. Ja yksi navetta kylällä joka tyhjeni 80-90 luvun taitteessa oli maalattia josta kyllä lanta luotiin ulos kuten yleensä, liekö ollut joku puulava sitten ollut niiden 2-3 lehmän alla en tiedä kun en ole käynyt.
@ricorahala9164
@ricorahala9164 5 жыл бұрын
Voi noissa pilttuissa ehkä olla ollut lehmäkin, kamalia paikkoja ollut mennä lypsämään sinne väliin kun nykyäänkin vaikka parsien erottimet yleensä joku putki tai kaari niin levoton lehmä voi silti rytätä lypsäjän johonkin puristuksiin. Jossain valokuvissa olen nähnyt hirsistä salvottuja pilttuunlaitoja, on niitäkin ollut monen mallisia lehmänpaikkoja vuosien varressa
@ricardacosta6901
@ricardacosta6901 5 жыл бұрын
this farm on the outside is very beautiful, how long has it been abandoned
@Rajanka1
@Rajanka1 4 жыл бұрын
Tulin katsomaan kesäkuvien jälkeen uudelleen. Ei tainnut saunaan tulla vesihanasta? Isoja saaveja, niihin kait kannetiin sitten vesi. Kiitos todela paljon tästä harrastuksesi jakamisesta, kivaa kulkea mukanasi.
@tepivaari
@tepivaari 10 күн бұрын
Kun alkaa viljalaarit tyhjeneen eipä ole muita mahdollisuujsua kun lähteä nälän viemänä terv tepivaari
@Jasit1966
@Jasit1966 3 жыл бұрын
Tuo pitäisi museoida.
@metalli1966
@metalli1966 3 жыл бұрын
Todella upea talo ulkorakennuksineen ja nuo puuovet ovat kyllä aivan mahtavia. Harmi , kun ei tuollaisia taloja rakenneta enää :(
@UrbexArttu
@UrbexArttu 3 жыл бұрын
Juu ei tehdä ei🙁 Sipooseen kaavaillaan jotain perinnekylää saas nähdä. Mielenkiintoiselta kyllä hahmotelma näytti
@makezu7748
@makezu7748 5 жыл бұрын
Komeita hirsirakennuksia ja upea kivinavetta!Hirsirakentamista pitäs suosia kyllä nykyäänkin enemmän.
@UrbexArttu
@UrbexArttu 5 жыл бұрын
Sanopa muuta.
@vuokkovaaranmaa959
@vuokkovaaranmaa959 4 жыл бұрын
Siä oli susiovi navetas
@jonnavaan8492
@jonnavaan8492 5 жыл бұрын
Ihana paikka😍Toi aitta, miten sen tekemiseen on nähty vaivaa, pieni vaurauden merkki kaikki noi rakennukset. Odotan lisätietoa jos saat kaivettua.. Ja Arttu rakas, ei lumikengillä mihkään portaisiin 🙈Sä pidät huolen ettei katsojilta mene mielenkiinto ☺️😋
@UrbexArttu
@UrbexArttu 5 жыл бұрын
Juu meinasin järjestää vähän äksöniä😀 kiitos vaan🙂
@UrbexArttu
@UrbexArttu 5 жыл бұрын
Ai niin vanhan valokuvan löysin ainakin.
@jonnavaan8492
@jonnavaan8492 5 жыл бұрын
@@UrbexArttu Minkä kuvan 🙄
@UrbexArttu
@UrbexArttu 5 жыл бұрын
Vanha kuva päärakennuksesta
@jonnavaan8492
@jonnavaan8492 5 жыл бұрын
Tuo talo mahtava.. Ei vissiin oo muuttunu vanhasta ajasta🙄
@liekko4939
@liekko4939 5 жыл бұрын
Komia perinnetila, hienot tapetit siellä missä niitä oli. Lieneekö jokin yhteisö tms.talkooporukka pistänyt paikat järjestykseen ja aitaseipäät? suojaan. Mielenkiintoinen paikka, kiitos kuvauksesta.
@katjasallinen1621
@katjasallinen1621 4 жыл бұрын
Tuo paikka kiviuunit kuntoon ja pitseriatoimintaa sinne. Hyvän pizzan salaisuus on kiviuuni. Keski-Euroopassa tällaiset olisivat käytössä ainakin matkailu-alalla. Arvostetaan itseämme muutoin kuin Lapin muodossa.
@UrbexArttu
@UrbexArttu 4 жыл бұрын
Täytyy käydä kesällä uudestaan katsomassa miltä näyttää ja tehdä vaikka pikku video🙂
@penttikyllonen4714
@penttikyllonen4714 5 жыл бұрын
Olipas mahtava kokonaisuus aikakautensa maatilan rakennuksia. On pitänyt olla paljon työvoimaakin talouden pyörittämiseen. Mikä lienee ollut päätuotanto?
@UrbexArttu
@UrbexArttu 5 жыл бұрын
Totta ei tämmöinen tila ole ihan parilla ihmisellä pyörinyt.
@Topsiekku
@Topsiekku 5 жыл бұрын
Oisit kattonu oliko tulitikkuaskis vielä tikkuja=)
@isojalka1882
@isojalka1882 5 жыл бұрын
Viillot hirressä on käsin veistetyn hirren varaus merkkejä ks.Hirren varaus ja Vararauta
@UrbexArttu
@UrbexArttu 5 жыл бұрын
Kiitos.
@isojalka1882
@isojalka1882 5 жыл бұрын
@@UrbexArttu Enpä ole ennen nähnyt moista ohjausta sadeveden keräämisessä, kuin noiden kuistien yllä olevista puukouruista oli tehty.Ketju syöksytorven korvaajana😁
@Rajanka1
@Rajanka1 5 жыл бұрын
Vaikka kalusteita ei ole näytä ne vanhat tapetit hyvin sellaisia ei enää ole.
@UrbexArttu
@UrbexArttu 5 жыл бұрын
Tämä pitää jatkossa muistaa🙂👍
@teijaalanko5165
@teijaalanko5165 10 ай бұрын
Ohooh,,kuinka hienoja paikkoja ylisilläkin.aika laholta osassa näyttää,,saa varoa. Oih,,pirtinpöytä vanha ja satumainen näköala päärakennukseen ikkunasta, kerrassaan ei usko silmiään'kun ajattelee että miksi hylätty tämmöinen arvokas kohde. Ainutlaatuinen ja mikä taito kun rakennettu, eikä kaikki ole valmiina ostettua vaan omia käsitöitä ja taitoa riittänyt. Uskomaton paikka.😌〰️〰️🤗❤💫💫💫💫🕊🕊🏚🌳🌲ja kivinavetta ainutlaatuinen. On ollut pajon eläimiä ilmeisestikin. Hyvät tilat ja aika kirkkaana'pysynyt hirsi ja muu puutavara. Hyvinkin suojattu varmaan, ulkopäin. Siistikin. Siistinä pysyt sauna,,ja pukuhuone. Oli kyllä sellanen paikka etten heti ole nähnyt. Minulla jos oisi tullanen tietäisin jo mitä kaikkea touhuaisin siellä..." saahan sitä haaveilla'.😄🙄🕊🕊💕〰️〰️🏚🏠🏚🌳🤗👌🥀
@siunaamatonmersu
@siunaamatonmersu 5 жыл бұрын
Vihdoin kerkesin kattomaan tänkin ja oli hyvä video!
@siunaamatonmersu
@siunaamatonmersu 5 жыл бұрын
Olihan tuo ns ”kartano” tosi siisti sisältä👍👍👍
@UrbexArttu
@UrbexArttu 5 жыл бұрын
Kiitos🙂
@siunaamatonmersu
@siunaamatonmersu 5 жыл бұрын
Urbex_Arttu Oliko tämä annettu homehtua pilalle?
@UrbexArttu
@UrbexArttu 5 жыл бұрын
No ei se nyt homeessa ollut, mutta kaipaisi kyllä ehostusta pikaisesti.
@siunaamatonmersu
@siunaamatonmersu 5 жыл бұрын
Urbex_Arttu Joo huomasin et kaipais restaroinitia.
@raebrooks5317
@raebrooks5317 5 жыл бұрын
❤️!!
@UrbexArttu
@UrbexArttu 5 жыл бұрын
Thanks.
@olaviperkonoja6428
@olaviperkonoja6428 5 жыл бұрын
huomasitko että tuola paikassa ei ole ollut sähköjä olleenkaan et aika vanha paikka
@UrbexArttu
@UrbexArttu 5 жыл бұрын
Kyllä tämä on vanhimpia tiloja ellei vanhin missä olen käynyt.
@jiipee75
@jiipee75 5 жыл бұрын
Saunan varastossa oli 3-vaihekeskus... Toivotaan ettei termiitit löydä tänne...ikinä
@mattivirtanen6899
@mattivirtanen6899 3 жыл бұрын
jos kunnostaisin tämän talon vanhan ajan henkeä kunnioittaen niin jättäisin sähköt pois . t matti v
@LonelyUrbanex
@LonelyUrbanex 5 жыл бұрын
Kyllä on komia tila ! Olisikohan nuolla pitkillä riuulla jotain tekemistä riukuaidan kanssa ? Alussa oli ladossa nuota pitkiä seipäitä joissa oli päät joko tervattu/poltettu ?
@UrbexArttu
@UrbexArttu 5 жыл бұрын
Kyllä hyvinkin todennäköistä. Ovatkohan ne kuorittu sillä masiinalla mistä oli puhetta.
@mariaenroth7058
@mariaenroth7058 5 жыл бұрын
Perinneaidan eli pisteaidan eli riukuaidan aidanseipäiden päät hiillostetaan, jotteivat lahoa maan sisässä. Tervaaminen on suhteessa kalliimpi toimenpide. Tämmösen umpipihamaisen tilan eläimet on tuohon aikaan aidattu pihan sisäpuolelle eli aitaa on tehty rakennuksen nurkalta toiseen. Alun alkaen aidan tarkoitus on ollut pitää ne "pahat elukat" ulkopuolella.
@UrbexArttu
@UrbexArttu 5 жыл бұрын
Yhdessä kulmauksessa taisi näkyäkin vanhaa aitaa
@lahtelanmokit4058
@lahtelanmokit4058 5 жыл бұрын
Tervauksella varmistetaan se ertä tolpat eivät tyvestä lahoa niin nopeaan ja näin aitaus kestää pidempään.
@veli8714
@veli8714 5 жыл бұрын
Museohan tosta pitäis tehdä
@UrbexArttu
@UrbexArttu 5 жыл бұрын
Niin parempaa huolta pitäisi ainakin pitää, koska ei näitä enää montaa ole.
@samiheiskanen5311
@samiheiskanen5311 5 жыл бұрын
Johan ollut komea pirtti jollakulla säädyllä. Liekö tuo poikkihirsi tuvassa ollut leipien kuivatusta varten?
@UrbexArttu
@UrbexArttu 5 жыл бұрын
No sitä on moni muukin tuumannut.
@paulisalmi4386
@paulisalmi4386 5 жыл бұрын
On kyllä paljon rakenuksia ennen vanhaan ei ole katottu kuinka kauvon on mennyt vaikka talon tekemiseen vaan se on tehty siihen aikaan sen tiedon mukaan kunnolla.
@UrbexArttu
@UrbexArttu 5 жыл бұрын
Totta Pauli ja yksityiskohtiin on nähty enemmän vaivaa.
@Tessulandia
@Tessulandia 5 жыл бұрын
Kyllä tuommonen miljöö pitäis säilyä,paikkahan on kuin suoraan Suomi elokuvasta tämän alkuperäisempää ei taida olla eikä enää tulekkaan. Näyttipä oelvan saman tehtaan puimakonekkin kun meillä aikoinaan,tuo oli Tarmo meillä oli Paavo,on tullu semmosta käytettyä,viimeset puinnit joskus -80 luvun puolessa välin
@UrbexArttu
@UrbexArttu 5 жыл бұрын
Hyvä kuvauskohde vanhalle Suomi elokuvalle tosiaan👍🙂
@pasivaan9563
@pasivaan9563 4 жыл бұрын
Minkä takia noissa vanhoissa navetoissa on aina kiviseinät?
@UrbexArttu
@UrbexArttu 4 жыл бұрын
Luonnon materiaalia saatu läheltä. Ei ole välttämättä ollut tiiliä saatavilla. Kestää paremmin, kuin hirsi🤔 nämä siis omaa mutuilua
@pasivaan9563
@pasivaan9563 4 жыл бұрын
@@UrbexArttu Ei kai ne kantturat järsi itseään seinän läpi? 😄 Kyllä siihen varmaan on joku parempi selitys, en tiedä.
@henrijarvi7076
@henrijarvi7076 Жыл бұрын
Kosteus. Veikkaisin.
@jaanasarin6318
@jaanasarin6318 Жыл бұрын
Eikös tuo kiviseinä ollut hyvä siinä että lämpö jonka eläimet tuottivat pysyi sisällä ja pakkanen tai helle pysyi ulkona
@terhipartanen5157
@terhipartanen5157 5 жыл бұрын
Milloinkohan on viimeiset asukit lähteny.
@UrbexArttu
@UrbexArttu 5 жыл бұрын
Sitä mietin itsekin enkä ole tietoa löytänyt.
@Tvitikainen
@Tvitikainen 5 жыл бұрын
80-luvun alussa tai ihan -70 lopussa.
@RaimoLehtinen
@RaimoLehtinen 5 жыл бұрын
Mikä lie mahtitilallinen aikoinaan ollut....? 👍
@UrbexArttu
@UrbexArttu 5 жыл бұрын
Ei näitä tosiaan joka kylällä ole ollut.
@timosundberg3919
@timosundberg3919 5 жыл бұрын
Onko se yksityisen omistuksessa oleva tila?
@UrbexArttu
@UrbexArttu 5 жыл бұрын
Ei ole yksityisen.
@pavenext5372
@pavenext5372 3 жыл бұрын
Museoviranomaisten suojelema kohde. Kameravalvonta.
@huli-vili6687
@huli-vili6687 5 жыл бұрын
Joitakin satunnaisia havaintoja: äes puimakoneen vieressä (2:55); lieneekö jonkinlaisia riukuaidan tarpeita (3:25, 10:10); harvinaisen ryhdikäs aitta (4:10); salvokset mielettömän tarkkaa työtä (8:45); hiiriä vai myyriä? (9:45); moderni voimavirtapistorasia (20:50); omenapuut ovat tuontikulttuuria (22:20); lähes samanlainen kuisti taisi olla jollakin muulla Artun tai Teemun videolla? (23:00); pönttöuunit eivät ilmeisesti ole alkuperäisiä? (27:00, 29:00); kunpa Arttu olisit kuvaillut tuvan tuoksua 👃 (32:00). - Iästään huolimatta harvinaisen ryhdikkäitä rakennuksia! Saunarakennus lienee ollut myöhempää tekoa? Ehdottomasti olisi mukava saada kevätkuvaa tuosta paikasta, niin ovetkin aukenisivat paremmin katsojille 📹
@penttikyllonen4714
@penttikyllonen4714 5 жыл бұрын
Tuolla olen käynyt ihmettelemässä menneitä aikoja. Opas kertoi, että Riuttalassa on ollut sähkötkin aikaisemmin kuin Karttulan kunnassa. Tämä nyt ei kuulu tähän videoon. Tuli vain mieleen vanhasta isosta maatilasta. riuttala.fi/historia/
@UrbexArttu
@UrbexArttu 5 жыл бұрын
Kiitos täytyy kesällä käydä👍
@tabukissa
@tabukissa 5 жыл бұрын
Erikoisia nämä muinaiset miljonäärien luksuskämpät,mitkä on vaan hylätty.Omistajat vissiin muuttanu kaupunkiin johonkin kerrostalon kattohuoneistoon.
@UrbexArttu
@UrbexArttu 5 жыл бұрын
Hmm. Voihan sen näinkin muotoilla:D
@enonkylatry5821
@enonkylatry5821 5 жыл бұрын
Omistajilla ei ollut perillisiä joten tila meni valtiolle.
@Tvitikainen
@Tvitikainen 5 жыл бұрын
Nyt ollaan hyvin kaukana totuudesta miljonäärien ja kattohuoneistojen osalta.
@napoleoniv2638
@napoleoniv2638 5 жыл бұрын
Mistä löydät näitä taloja?
@teijaalanko5165
@teijaalanko5165 10 ай бұрын
Voih,,mikä kuistikin,,taivas kuin hieno malli talon kuistilla ymta.💕🏚👌lankkulattiat ja leveää lankkua..oih.tapettikin aivan huikeaa. Ikkunat hienot,,ehkäpä jokin 'Isoinen omistanut aikoinaan,,niitähän joka kyliltä löytyy ja joilla rahaa riittää. Mistähän se eläin sisään päässyt kun tassun jälkiä löytyi.
Small abandoned farm with barn and warehouses urbex Finland
27:18
Lonelyurbanex
Рет қаралды 35 М.
Autiotalo metsän keskellä.
20:13
Urbex_Arttu
Рет қаралды 12 М.
Comfortable 🤣 #comedy #funny
00:34
Micky Makeover
Рет қаралды 12 МЛН
НРАВИТСЯ ЭТОТ ФОРМАТ??
00:37
МЯТНАЯ ФАНТА
Рет қаралды 8 МЛН
Stay on your way 🛤️✨
00:34
A4
Рет қаралды 27 МЛН
Spot The Fake Animal For $10,000
00:40
MrBeast
Рет қаралды 197 МЛН
Iso maatila vai joulupukin talo vai onko sittenkään
28:30
Urbanex Timildo
Рет қаралды 8 М.
Very old farm with lots off old stuff and creepy well (danger)!
24:17
Skandinavian pronssikauden asuinpaikka
41:44
Coyotefilmfi
Рет қаралды 10 М.
Romahtanut navetta ja hylätty maatila | Urbex Suomi
19:46
Urbex_Gamer
Рет қаралды 1,8 М.
Urbex Rautiosaaren vanhainkodin johtajan upea talo.
21:12
Tuulessaistuja
Рет қаралды 11 М.
Autiotalo sekä ihme rakennus
25:45
Lonelyurbanex
Рет қаралды 23 М.
Comfortable 🤣 #comedy #funny
00:34
Micky Makeover
Рет қаралды 12 МЛН