1836 enduro kilometri. 31. sērija. Āris Matesovičs, Leišmalīte, Pilkalnes muiža

  Рет қаралды 3,836

On The Way Of Freedom

On The Way Of Freedom

4 жыл бұрын

8.jūlijs, Rīga- Aknīste-Pilkalne. Beidzot pēc ilgākas pauzes esam atsākuši pētīt pierobežu 1836 projekta ietvaros. Mūsu komandai ir pievienojies jaunais aktieris Āris Matesovičs, kuram mototehnika nav sveša.
Laika ziņas pārliecinoši sola mums pārbaudījumus, bet tie mūs neattur pirmdienas rītā iestumt busā zili baltos draugus, kuri pēc ziemas guļas gaida savu iespēju atgriezties Leišmalītē.
No Aknīstes ducinam caur pielijušajiem laukiem un pļavām, kas mūs virza Pilkalnes muižas virzienā, kur atjaunotajā Lintenu muižā mūs gaida Irma un Valdis Tomsoni .
Jau pēc pāris nobrauktiem kilometriem mums nākas risināt konfliktu ar jaunu, agresīvi noskaņotu jaunsaimnieku, kura īpašumā mēs nomaldoties esam nonākuši. Šī situācija zināmā mērā atgādina dažas epizodes 60.gadu amerikāņu kulta filmā “Easy Rider”, kuru Āris, pēc mana ieteikuma, noskatījās vakarā pirms brauciena. Busā bija laiks pārspriest itkā dīvaino epizodi filmas beigās, kur tiek uzsākta apšaude ar motociklistiem. Tā bija atklāta tēma gan Amerikā pirms 60 gadiem, gan arī šobrīd mūsdienu Eiropā. Tā aptver konfliktu starp lopkopjiem un motobraucējiem. Katram ir sava taisnība, bet kā konflikti tiek risināti, reizēm, ir kino cienīgi. Šoreiz arī Leišmalītē.
Pārbaudījumus tehnikai un mums radīja aizaugusi stiga pie varenā Stupeļu pilskalna, kur Imanta Ziedoņa vadītā dižkoku atbrīvotāju grupa uzstādījusi akmeni ar uzrakstu.
Ap deviņiem vakarā nosaluši, izlijuši, caur caurēm slapji ieripojam Pilkalnes muižas pagalmā, kur Haskijus sagaida naktsmājas klētī, bet mūs Irmas kundzes siltās vakariņas un izkurināta istaba vienā no muižas ēkām. Par Tomsonu pāra saimniekošanu muižā uzzinājām iepazīstot Imanta un Rimanta Ziedoņu “Leišmalīti”, un ar prieku var pārliecināties, ka pēc 10 gadiem viss ir attīstījies tikai pozitīvi.
Valdis ir lielisks stāstnieks un mēs atvērtām mutēm klausāmies šos aizraujošos stāstus par to, kā cilvēki, ziedojot savu enerģiju ilgākā dzīves posmā, ir saglabājuši vēl vienu skaistu vietu Latvijas pierobežā, pretim saņemot gandarījumu par paveikto un dzīvotprieku.
Visi meteodienesti spītīgi vēsta, ka līst lietus, bet šeit muižā nekas par to neliecina, mēs negribīgi kraujamies, jo jaukā, enerģētiski pozitīvā vieta mūs nelaiž vaļā.
__________________________________________________________
/ onthewayoffreedom
/ onthewayoffreedom
onthewayoffreedom.com/lv/
1836.lv

Пікірлер: 11
@vilniskrisjanis
@vilniskrisjanis 4 жыл бұрын
Tas nu gan bija Rupeklis! Paldies par interesanto epizodi, vispar jasaka ka darat lielu darbu popularizejot Latvijas nosturus un cilvekus, kas iegulda lielu darbu kopjot kulturvesturiskus objektus. Jus noteikti esat piemers ari tam, ka ne vienmer piedzivojumos ir jadodas arpus valsts robezam.(Atvainojos, ka bez garumzimem)
@sgirgslivla
@sgirgslivla 4 жыл бұрын
Super! Paldies par sēriju!
@Superkiceks
@Superkiceks 4 жыл бұрын
forsi video.davai Renar filmee vel.baigi forsi .
@ugisloditis5132
@ugisloditis5132 4 жыл бұрын
Ļoti patīk jūsu sērijas! 🤗🛵Tas kā jūs šo paradiet ar jūsu stāstu, jūsu acīm un jūsu pieredzi - Super 🤩 Pats esmu moto piedzīvojumu meklētājs 👌 tāpēc ļoti izbaudu katru sēriju... 😉 Tā turpināt.. 😉
@ugisloditis5132
@ugisloditis5132 4 жыл бұрын
Noskatoties filmu "Blakus" tad arī Āris ir pazīstama seja. Ļoti pozitīvs stāstījums arī no viņa puses. Nice!!!
@SandijsSandijs
@SandijsSandijs 4 жыл бұрын
Labs!!
@artjoms11111
@artjoms11111 4 жыл бұрын
Super video! Prieks, ka atkal esat atsākuši braukt un filmēt. Saimnieks tagad slavens. Gan jau nokaunēsies bez dabūšanas pa kupri.
@Bluzmanis
@Bluzmanis 3 жыл бұрын
Ziedoņa joks par tautu draudzību! 5*
@mazzais72
@mazzais72 4 жыл бұрын
Labs
@ugisla8437
@ugisla8437 4 жыл бұрын
Nav ko braukt svešos īpašumos!
PIEDALAMIES FOLKREISĀ ! KĀ JUMS ŠITAS APARĀTS ?
7:21
BUFF RIDER
Рет қаралды 6 М.
Mama vs Son vs Daddy 😭🤣
00:13
DADDYSON SHOW
Рет қаралды 50 МЛН
Why Is He Unhappy…?
00:26
Alan Chikin Chow
Рет қаралды 68 МЛН
Useful gadget for styling hair 🤩💖 #gadgets #hairstyle
00:20
FLIP FLOP Hacks
Рет қаралды 10 МЛН
"1836 Enduro kilometri" 40. sērija. Nīca ~ Nida
20:14
On The Way Of Freedom
Рет қаралды 2,6 М.
#23 bišķiņ bij ķibeles!
31:55
Lv_harvester
Рет қаралды 1,1 М.
Neretas novadā, vasaras saulgriežus atzīmē Pilskalnē
3:36
LatgalesRegionalaTV
Рет қаралды 635
Labākā reklāma pats sev | Fotogrāfs Filips Šmits
49:00
Kā darbojas krāpnieki
42:52
RESUME
Рет қаралды 832
Vakara cope uz dzīvo ar pludiņiem!
14:08
Parcopi LV
Рет қаралды 10 М.
1836 enduro kilometri 12. sērija. Alūksne - Viļaka.
15:26
On The Way Of Freedom
Рет қаралды 7 М.
Mama vs Son vs Daddy 😭🤣
00:13
DADDYSON SHOW
Рет қаралды 50 МЛН