1960 Darbesi - Gün Zileli | B02

  Рет қаралды 231,958

Flu TV

Flu TV

Жыл бұрын

Gün Zileli Cumhuriyetin Kısa Tarihi serisinin diğer videoları için:
➡gun.flutv.online/
- Anarşist yazar Gün Zileli ile Türkiye'nin yakın siyasi tarihini, toplumsal olayları, çatışmaları ve Cumhuriyet'in bugüne kadarki serüvenini konuşuyoruz.
Tek partiden çok partili hayata geçiş nasıl oldu? 1980 darbesinin nedenleri nelerdi? Demokrat Parti neden kazandı, neden kaybetti? CHP'nin destekçileri kimlerdi? İnönü darbeyi engellemeye çalıştı mı? Cunta koşulları nasıl oluştu? 12 Eylül Darbesi alttan gelen bir darbe miydi? Cemal Gürsel kimdi, darbedeki rolü ne oldu? Milli Birlik Komitesi neden kuruldu? 12 Eylül 1980 Darbesi nasıl başladı, nasıl bitti? 27 Mayıs 1960 darbesi aslında bir atılım mıydı? 27 Mayıs'ı sol neden sahipleniyor? 27 Mayıs darbesi toplumu nasıl değiştirdi? Darbede Alparslan Türkeş'in rolü neydi? 1961 Anayasasının iyi yanları nedir? Türkiye İşçi Partisi ne zaman kuruldu? 1974 Genel Affı nasıl çıkarıldı? Menderes neden idam edildi? Vatan Cephesi nedir?
#GünZileli #İlkerCanikligil #CumhuriyetinKısaTarihi #27MayısDarbesi
FluTV "Dünyanın En Otantik İçeriklerini Sunan" yepyeni bir dijital platformdur.
Videolardan haberdar olmak için lütfen abone olun:
➡ bit.ly/FluTv
➡Kripto Destekleri için: 0x87a9538Af8f5f80371233951438b7faf9570B82C
Cumhuriyet'in Kısa Tarihi 2 - Gün Zileli | B02 Videomuzu beğendiyseniz en güncel diğer içeriklerimize göz atabilirsiniz.
➡Aptal Herifler - S03B12
• Aptal Herifler - S03B12
➡Menteş Fink Atıyor - Aydaki Adam: İlker Canikligil - Murat Menteş Göksenin Yıldırım Sofian Bebe B45
• Menteş Fink Atıyor - A...
➡700 BİN - Aptal Herifler - Konuk: Mustafa Seven (aka M7) S03B11
• 700 BİN - Aptal Herifl...
➡700K Olduk! - FluTV 700 Bin Abone Özel
• 700K Olduk! - FluTV 70...
➡İş Yerinde Kadın Olmak - Beyaz Yakanın 50 Tonu - Konuk: Ebru Tabak Canikligil - B22
• İş Yerinde Kadın Olmak...
Kanalımıza katılın: uye.flutv.me
Patreon destek sayfamız: flutv.me
Kanal: flutv.online
Twitter: / flutivi
Instagram: / flutv.online
FluTV Discord: discord.flutv.me

Пікірлер: 570
@yusufe.5863
@yusufe.5863 Жыл бұрын
Bir Anarşit'ten Cumhuriyet Tarihi dinlemek.Tarihe bakışta alternatif perspektifler: bu bir kazanımdır. Emeğinize Sağlık.
@feritcansirkeci4640
@feritcansirkeci4640 Жыл бұрын
Anarşist *
@melihsariisik
@melihsariisik Жыл бұрын
@@feritcansirkeci4640 Ege şivesiyle yazmış ağbimiz. Yüksel Aksu'ya hörmetle. "Anarşitligseğ anarşitlik gomunistligse gomunistlik." -Entelköy Efeköy'e Karşı (2011)
@girayhankaya
@girayhankaya Жыл бұрын
​@@melihsariisik iç anadoluda da anarşittir :)
@omurozgur2744
@omurozgur2744 Жыл бұрын
Bir de " Anarşik " vardır :)
@tibetsonmez2871
@tibetsonmez2871 Жыл бұрын
what the sit(shit) are you talking about ? o bir kere anrasik anarsist degil
@cemturkoglu5491
@cemturkoglu5491 Жыл бұрын
Güzel adam herşeyi olduğu gibi anlatıyor kimseyi yüceltmiyor gönüllerdeki hayalleri değil gerçekleri onaylatıyor ülkesindeki insanları iyi tanımış bizi 5 kere cebinden çıkaracak bir adam Allah ömür versin böyle zeki insanlara
@cemturkoglu5491
@cemturkoglu5491 Жыл бұрын
@Volkan Durmuş tabi bu da bir görüş volkan bey siz daha iyisi olursunuz umarım sizin bilgilerinizden de faydalanırız
@adlazmdegil183
@adlazmdegil183 2 ай бұрын
Niye seni cebinden çıkartsın ya herşey gövde gösterisi mi
@sultanguner054
@sultanguner054 9 күн бұрын
Aytuğ'la izlemeye başladığım kanalınızı biraz geç keşfetmekten dolayı şaşkınlıkla daldan dala izleyip duruyorum, tebrik ediyorum, hele bu seriyi ayrıca çok sevdim. Daha 1 ve 2.sini izledim devamını heyecanla izleyeceğim. Bu bölümde dikkatimi çeken sadece Menderes zamanlarından başlayarak ABD'nin marşal yardımları, süt tozu, köylülere traktör, zeytinyağını dışlamaya çalışıp margarine vs. ırkçı saldırılardaki rolleri... Tüm darbelerin hazırlık safhasında hep önemli yerleri olduğunu biliyoruz. Sanki tam bağımsız bir ülke ve parti liderleri gibi anlatılmış. umarım diğer bölümlerde bunun vurgusu yapılır ve asla tam bağımsız olmadığımızı (1940-50 lerden beri) iktidara gelenlerin kimlere ne ödünler verdiğini de öğrenebilseydik ne güzel olurdu diye düşünüyorum. Güzel programlarınızın devamını diliyorum. Gün Zileli'ye ayrıca anlaşılır bir dille yakın tarihimizi bu genç kanala anlattığından dolayı çok teşekkür ederim.
@elburz
@elburz Жыл бұрын
Bölümlerin arasını çok uzatmayın lütfen, en kısa zamanda 3. Bölümü bekliyoruz İlker hoca.
@istasyoninsani
@istasyoninsani Жыл бұрын
yok di mi bunun 3ü,arıyorum ben de :/
@erayc_
@erayc_ Жыл бұрын
İlk bölümde, seri adının oluşturduğu beklentiyle içeriğin uyuşmamasından dolayı eleştirmiştim. Sanırım, bu bölümü ne izleyeceğimi bilerek geldiğim için yeterince sürükleyici ve güzel bir bölümdü. İlker hocanın linç seven, anarşist tarafının bu seriyi çok zevk alarak, eğlenerek yaptığını düşündüm. Teşekkürler FLU ve Gün Zileli 👏👏👏
@caganuyar6471
@caganuyar6471 Жыл бұрын
Bu program kimin fikriyse gerçekten çok iyi bir fikirmiş. Objektif, kimseye yaranmaya çalışmadan anlatılan şeylere bayılıyorum.
@iktidarolamayanadam3705
@iktidarolamayanadam3705 Жыл бұрын
Escobar 'ın uyuştucu karşıtlığıyla gün zilelinin objektiflige olan dik duruşu aynı
@ylmazardaaksac7066
@ylmazardaaksac7066 Жыл бұрын
Evet iyi bir fikir ve güzel de bir iş fakat objektif kesinlikle değil... Her tarafı eleştirmek objektiflik olmuyor ne yazık ki özellikle tarih biliminde...
@kadircay6924
@kadircay6924 Жыл бұрын
Gayet objektif yaklaşmış.
@opelsnest
@opelsnest Жыл бұрын
@@iktidarolamayanadam3705 1. Tarih zaten objektif degildir 2. Gun zaten anarsist, bu programida anarsist bir bakis acisi ile olaylari yorumlamasi icin cagirildi.
@kaancanarslan501
@kaancanarslan501 Жыл бұрын
1 ayda 1 yeni bölüm çok az. Tamamen zıt fikirlerde olduğum birinden tarih dinlemek güzel birşeymiş.
@teknosarhos
@teknosarhos Жыл бұрын
Harika bir iş çıkmış ortaya. Tebrikler. Emeği geçen herkesi tebrik etmek lazım. "Umarım böyle devam eder..!" beklentisiyle..
@ergunkocabyk4465
@ergunkocabyk4465 Жыл бұрын
3:27'de caddede bir Renault marka otomobil ve yanında bir asker görülüyor. Bu fotoğraf 60 darbesine değil, 80 darbesine ait olmalı. Zira Renault Türkiye'de ilk otomobillerini 70'te üretti.
@user-ss5rp5pi9p
@user-ss5rp5pi9p 8 ай бұрын
Yorumlarınız oldukca mukemmel. Can kulagıyla dinledim. Cok tesekkür ederim
@sinandres
@sinandres Жыл бұрын
Çok kıymetli bir iş yapıyorsunuz devamının gelmesini çok isterim. Herkesin tarihimizi öğrenip aynı hataları ardı ardına yapmaması dileğiyle.
@canavarbaba
@canavarbaba Жыл бұрын
Haftalardır bekledigim video idi bu. İnşallah 8 10 bölüm çekersiniz. Teşekkürler gün dayı, ilker abi ve flutv ekibi!
@kaanbaransonmez6305
@kaanbaransonmez6305 Жыл бұрын
Harika bi deneyimdi, bi kaç kaynaktan cumhuriyet sonrası tarih okudum ve izledim fakat bi anarşistin gözünden dinlemek ayrı bi renk kattı ✌🏼 çok kaliteli içerik, teşekkürler Flu Tv!!
@bilginaltindis305
@bilginaltindis305 Жыл бұрын
Bu mu anarsist? Kendinle savasa girmis mantiksiz biri
@ugurolus
@ugurolus Жыл бұрын
toplum kendi iradesinin sorumluluğunu almıyor, yine yukardan inme bi güç ile bu haklar topluma veriliyor. Toplum kendi sorumluluğunu almadan bir cacık olmaz hocam, bu olayların kuyruk acısını 2000'lerde yaşıyoruz.
@denizihtiyaroglu6276
@denizihtiyaroglu6276 Жыл бұрын
Lütfen devamını, fazla ara vermeden yayınlayın. Neredeyse 1 aydır bu seriyi bekiyorum.
@senkronkaymasi
@senkronkaymasi Жыл бұрын
Merhaba, çalma listelerini bölüm sayıları artacak şekilde yapasanız, (çünkü bu program daha devam edecek sanırım) sonradan izlemesi daha kolay olur. Teşekkürler yayınlar için.
@neseserdar9835
@neseserdar9835 Жыл бұрын
Vedat Türkali'nin Güven- Yalancı Tanıklar Kahvesi- Kayıp Romanlar üçlemesi de süreci anlama ve yorumlama için muhteşem kaynaklar, tavsiye ederim.
@kemalkoraytekin8010
@kemalkoraytekin8010 Жыл бұрын
Girişte çalan müziğe bayıldım. Kime ait acaba ve ismi nedir ? Shazam'da arattım ama bulamadım. Müzik prodüksiyon işleriyle uğraşıyorum da üzerinde çalışma yapabilmem için lazım o yüzden sordum.
@bobschriswell565
@bobschriswell565 Жыл бұрын
Bu harika bir video ve her parçasından keyif aldım ve yatırım deneyimimi paylaşmaktan da heyecan duyuyorum. Bu zor zamanlarda yeni yıla nasıl başlayacağını ve yıl için verimli olacağını kafası karışmış birçok kişiye yardımcı olacağına inanıyorum.
@bobschriswell565
@bobschriswell565 Жыл бұрын
Kendi bakış açıma göre, hayatın güzel yanlarına ihtiyacınız varsa, akıllıca yatırım yapmalısınız. Şimdiye kadar çeşitlendirilmiş portföy stratejimden piyasaya 6 ayda 505 bin doların üzerinde ham kar elde ettim ve herkesin bunu yapabileceğine inanıyorum, doğru stratejiye sahipsiniz. yatırım fonları uzun zaman alır ancak akıllıca yatırım yapmak kısa vadede anahtardır. Çoğumuz, uygun çeşitlendirme maliyetine piyasadaki en parlak pozisyona daha fazla dikkat etme eğilimindeyiz.
@Louisharvey56
@Louisharvey56 Жыл бұрын
Vay!! bu süper harika. Düzgün bir şekilde tasarruf etmeye veya en azından iyi bir yatırım yapmaya istekliyim. lütfen bana bundan daha fazla bahset. Amatör bir yatırımcıyım, 2 IRA'm var, Fidelity, Vanguard Schwab vb.'den gelen çerez kesici yanıtları sevmiyorum yılda ortalama %7-%9, nasıl yatırım yaparsınız?
@bobschriswell565
@bobschriswell565 Жыл бұрын
Portföyüm çok çeşitlidir, bu yüzden yatırım yaptığım belirli bir fonum yok. Ayrıca bunu kendim yapmıyorum. *DIANA LYNN FUSCO*'in işlemlerini takip ediyorum. O, duymuş olabileceğiniz popüler bir broker. Çeşitlendirme becerileri birinci sınıf olduğu için bir finansal danışman olarak tuzuna değdiğini doğru bir şekilde söyleyebilirim/ diyorum çünkü portföyüm aylık bazda ortalama %10 ila %15 büyürken sonuçlarında bunu görüyorum. aksine, az önce yürüyen IRA'm için söyleyebileceğim. portföyüm, sadece seçtiğim belirli endüstrilerde değil, ticaretini yansıtıyor.
@Louisharvey56
@Louisharvey56 Жыл бұрын
İşlemleri takip etmekle, etoro'da yapıldığı gibi onun işlemlerini kopyalamayı mı kastediyorsunuz? Ona paranı mı veriyorsun yoksa para hesabında mı kalıyor? Takasları kopyalamayı duydum ama araştırmadım ama ne olduğu hakkında bir fikrim var.
@bobschriswell565
@bobschriswell565 Жыл бұрын
Evet kesinlikle. Param hesabımda duruyor. Hepsi programlı. artı hesaplarımı kurmak ve bağlamak, bir finansal tablo oluşturmaktan ve yatırım stratejileri hazırlamaktan nispeten daha kolay. hesabım onun işlemlerini gerçek zamanlı olarak yansıtıyor
@alicem1150
@alicem1150 Жыл бұрын
27 Mayıs Türkiye'deki "demokrat"lardan çok daha demokratik bir harekettir. Bu konuda bu adamın hakkı teslim edeceğini beklemezdim doğrusu.
@emrekocakurt2202
@emrekocakurt2202 Жыл бұрын
61 Anayasası*
@yasarerdisasmaz8383
@yasarerdisasmaz8383 Жыл бұрын
@@emrekocakurt2202 Darbe olmadan yururluge giremeyecek olan
@zerkalo12107
@zerkalo12107 Жыл бұрын
Şaşırdın mı ulusalcı kardeş 😂
@moonyoutube47
@moonyoutube47 Жыл бұрын
Gerçekten çok kaliteli içerik. Devamını merakla bekliyorum 👏👏👏
Жыл бұрын
Aslında aynı konuların farklı ideolojilerin perspektifinden anlatıldığı programlar dizisi yapılsa harika bir iş yapmış olursunuz bence. Mesela Cumhuriyetin Kuruluşu veya 60 darbesi konusunda islamcı, milliyetçi, liberal, kemalist, anarşist, komünist çağırarak farklı program yapsanız ve karşılaştırmalı değerlendirme olanağı sunsanız çok iyi olmaz mı? Hatta bence böyle bir çalışma tarihe geçer ve yer yerinden oynar. Tabi bu teknik olarak ne kadar mümkün, olanak var mı vs. bilmiyorum. Bunu şunun için söylüyorum. Tarih ve siyasette objektiflik diye bir şey yoktur. Herkes bir taraftır ve istese de istemese de belli bir tarafın perspektifinden konuları değerlendirir. Bu farklı bakış açılarını karşılıklı değerlendirmesini yapmak son derece kıymetlidir. Şu an Türkiye de mevcut atmosfere baktığımda bu olanağı sunabilen her program çok ilgi görür. Yav yazarken aklıma proje geldi :) Komünist, Liberal, Milliyetçi, İslamcı, Kemalist, Anarşist 5-6 kişinin birlikte yaptığı ve her seferinde bir konuyu değerlendirdiği bir youtube kanalı güzel olurdu.:)
@opelsnest
@opelsnest Жыл бұрын
Cok mantikli, ancak iyi bir moderator sart. Bir de söyle bir durum var, o programa cikacak insanlarin soyledikleri yuzunden baslrina dunya kadar is acilabilme olasiliklari cok yuksek. Gun abiyi yakindan taniyan biri olarak bu program serisi yapilmadan once Ilker in Gun u bu konuda ciddi uyarsigini dusunmek icin pek cok sebebim var. Gun eger devlet ve egemenler hakkinda ki goruslerini burada soylese muhtemelen hem kanal kapatilir hem pek cok kisinin cani yanar.
@salih8566
@salih8566 Жыл бұрын
Bu seriyi 32.Gün belgeselleriyle beraber izliyorum daha da güzel oluyor. Daha önce izlemiştim ama HIMYM gibi tek sefer yetmiyor :D
@ugurarikan9749
@ugurarikan9749 Жыл бұрын
Darbeler döneminin detaylarını ve halk hareketi ile ilgili durumları açıklama çabası adına oldukça verimli bir iş olmuş.
@Sp33dtr
@Sp33dtr Жыл бұрын
Kacirdigim güzel bir seriymis teşekkürler Flutv
@thorithori8121
@thorithori8121 Жыл бұрын
Tebrik ediyorum çok farklı bir yaklaşım olmuş
@cakiroguzhan
@cakiroguzhan Жыл бұрын
27 Mayıs bir dönem “Demokrasi Bayramı” olarak kutlanmış. Diğer yandan, bugün bütün hukuk fakültelerinde anayasa dersinde ilk söylenen şey 61 Anayasasının “en özgürlükçü” anayasa olduğudur.
@canozturk8157
@canozturk8157 Жыл бұрын
İçeriğine baktığınız zaman en özgürlükçü anayasadır.
@AHMETDOLMACI
@AHMETDOLMACI Жыл бұрын
Saygıdeğer büyük gazeteci Mehmet Ali Birand'ın 32. Gün belgesellerinin ardından başka bir birisinin perspektifinden olanları dinlemek harika gerçekten. Lütfen bölüm aralarını kısa tutun. İzlemeyenler için 32. Gün belgesellerinin ardından Gün Bey'i dinlerseniz çok daha iyi oluyor. Emeğinize çok teşekkürler...
@fatihzoroglu4006
@fatihzoroglu4006 Жыл бұрын
Gün Bey'in bakış açısı gerçekten takdire şayan. Yıllardır, sağcı-muhafazakar bir aileden geliyorum, Atatürk hakkında olumsuz şeyler duydum. Vicdansız ve tiran olduğu ile ilgili hikeyeler anlatıldı. İzmir Karşıyaka'lıyız aynı zamanda. Akrabalar, yakın eş-dost Atatürk hayranı. Kolunda Atatürk dövmesi olan, Atatürk'e ufacık laf söyletmeyen insanlarla dolu oldu çevrem. Hakkıyla, objektif bir gözle Atatürk'ü değerlendirme fırsatını çok geç buldum. Ya şeytanlaştırıldı Atatürk ya da melek gibi toz pembe hikayeler söylendi. Bu bir insan. Tabii ki hataları var, ama aynı zamanda bir ülkenin kuruluşunda önemli rol oynamış ve geleceği iyi okuyarak ülkenin gidişatını doğru yere kanalize etmiş bir insan. Hiç kimse sadece iyi ya da sadece kötü olamaz. Objektif bir gözle, Gün Bey'in yaptığı gibi, oturup Atatürk'ü, ki buna İsmet İnönü de dahildir, değerlendirmek ve doğrusuyla yanlışıyla görmek bu işin daha doğrusu. İdeolojik kaygılar içinde gerçeği harcamak ve yok saymak insanı hakikatlere karşı körleştiriyor sadece.
@endoplazmikretikulum1378
@endoplazmikretikulum1378 Жыл бұрын
aslan kardeşim ne güzel yazmış. aklına ellerine sağlık
@bkr1111
@bkr1111 Жыл бұрын
Eline sağlık. Etrafta bu kadar fikirsiz-bilgisiz- fakat özgüveni ful cahil varken böyle aklı başında arkadaşları görmek çok güzel.
@muratciftci5688
@muratciftci5688 Жыл бұрын
Şevket Süreyya Aydemir, Tek Adam, İkinci Adam kitaplarında gayet güzel anlatıyor. Atatürk bir kadro hareketinin adamıdır ancak diğerlerine göre ufku, cesareti, öngörüleri çok daha sağlam bir adamdır. Osmanlı sonrası Atatürk'ün yaptıkları yapabilecek kalibrede, dirayette bir ikinci adam yoktu. Dünyada da azdır. Tapınmak saçmalıktır. Bizde bu sağda da solda da var ne yazık ki. Ancak Gün bey de Atatürk'ün rolünü oldukça küçültüyor. Nereden bakarsanız bakın Atatürk'ün 13 yılda (Son iki yıl ciddi hastaydı. Kontrol artık onda değildi.) gerçekleştirdikleri gerçekten benzersizdir. Atatürk uzun yıllar yaşasaydı seçim kaybeder miydi? Büyük olasılıkla kaybederdi.
@sinandres
@sinandres Жыл бұрын
Ne güzel yazmışsın be reis
@ylmazardaaksac7066
@ylmazardaaksac7066 Жыл бұрын
Ağır Atatürkçü bir ailede yetiştim ve ben de bir Atatürkçüyüm, bu söylediklerine de yüzde yüz katılıyorum, çok güzel yorum. Atatürk bir insan ve kimse hatasız, kusursuz değil ama bana kalırsa hatası diğer dünya liderlerine ve siyasilere baktığımda oldukça az kalıyor... Mesela önceki videoda ayaklanmalara çok sert tepki verdiğini söylemiş ama ben tam tersi yumuşak kalmış diyorum... Atıf'ın bulunduğu ve yönettiği cemiyetler İngilizlerle çalışıp Milli Mücadele karşıtı bildiriler dağıtıp karşıt eylemlerde bulunuyordu o yüzden bana kalırsa bu adamın hiçbir suçu yok demek yanlış.
@ugurarikan9749
@ugurarikan9749 Жыл бұрын
Açıklama kısmını daha dikkatli yazmak iyi olabilir :) sanki video konusu olması gerekenler yazılıyor ama sonra içerik değişiyor gibi duruyor.
@cagrsen8472
@cagrsen8472 Жыл бұрын
36 dakika bir çırpıda geçti gitti. Hayır 2 saat yapsanız ne olur yani, çok mu zor. 😀 Yine efsane program İlkerciğim
@oznurbasar1680
@oznurbasar1680 Жыл бұрын
Gün Zileli Bey iyi ki varsınız. İlker bey iyi ki böylesine naif sevecen akışta kalabilen birinden samimane bir şekilde o yılları dinleme imkanı sagladiniz bizlere teşekkürler.
@varolmayansehir
@varolmayansehir Жыл бұрын
1950 Bretton Woods’un dünyaya getirdikleri ve oluşan gelişmeler çerçevesindede olaylara bakmak lazım… Meseleler sadece ülkenin kendi dinamikleri ile oluşmuyor…
@spartacus4698
@spartacus4698 Жыл бұрын
İkinci Dünya Savaşı’nın sonlarına doğru, 1944 yılında ABD’nin New Hampshire eyaletinde bulunan Bretton Woods isimli küçük kasabada gerçekleştirilen bir toplantıda, dünya ekonomik düzeni baştan aşağı değişecek ve rezerv para birimi mutlak bir biçimde Amerikan Doları olmuştur.
@IKS-ROTARRAN
@IKS-ROTARRAN Жыл бұрын
Flu TV ye ve Gün Bey' e teşekkür ediyorum.
@IsikIsik-xx7gg
@IsikIsik-xx7gg 11 ай бұрын
Basbanligi.donemin.43.kişiyi.astiran.kisiyi.astiran.bir.kisi.icin.uzulmem
@IsikIsik-xx7gg
@IsikIsik-xx7gg 11 ай бұрын
Basbanligi.donemindeuken.43.kişiyi.astoran.bir.adama.uzulmem.ben
@IsikIsik-xx7gg
@IsikIsik-xx7gg 11 ай бұрын
43.kişiyi.astiran.bir.adam.icin.uzulmem.vn
@Ozancanbiber
@Ozancanbiber Жыл бұрын
Flu tvde izlediğim en güzel video olmuş
@tmahmutoglu857
@tmahmutoglu857 Жыл бұрын
Ağzınıza sağlık Gün hocam, takipteyiz 👏👏
@bilginaltindis305
@bilginaltindis305 Жыл бұрын
Komik insan
@engintoreyen584
@engintoreyen584 Жыл бұрын
Aklımda bir kısa film senaryosu var İlker bey tarihe geçmen garantide silivride 20 senede öyle sölimmi ?
@portakalordakal1196
@portakalordakal1196 Жыл бұрын
Hepsine katılmıyorum tabi de yine harika bölüm😍
@degranf
@degranf Жыл бұрын
Çok keyifli bir bölüm olmuş, sevdim bu seriyi
@adiyamanalper
@adiyamanalper Жыл бұрын
Güzel içerik tebrikler
@salihaydn4859
@salihaydn4859 Жыл бұрын
3. video gelsin üçleme yapıcam, böyle unutuyorum bir öncekini
@korfez4150
@korfez4150 Жыл бұрын
güzel olmuş devamı gelsin ....
@aintyourfavoritechampion4691
@aintyourfavoritechampion4691 Жыл бұрын
5 saat olsa izlerim..yakın tarih çok önemli gelecek analizleri için.
@IbrahimFerhadli
@IbrahimFerhadli Жыл бұрын
Güzel video olmuş ama açıklama kısmında biraz yanlışlar var. 27 Mayıs yerine 12 Eylül yazılıyor
@pinarka.u
@pinarka.u Жыл бұрын
Keyifle dinliyoruz ilker hocam.
@osakamosaka7668
@osakamosaka7668 Жыл бұрын
Aşağıdaki yorumlara bakıyorum, herkes olmuş. Galiba bize olmamış yada hamdım piştim yandım diyen insanlar lazım. Gelin bilmiyorum diye başlayıp, bak bu adam da böyle söylüyor, araştıralım diyelim. Zira konuşmacı uzman olduğu bir alandan bahsediyor. Fikirlerini ve görüşlerini cömertçe paylaştığı için Gün Bey'e ve bu video için İlker Bey'e ve dahası arkadaki gencecik ama işe birazcık geç gelen ekibe teşekkür ederim 🙂
@averagedoomenjoyer1232
@averagedoomenjoyer1232 Жыл бұрын
Tamam o zaman "olmadım ben henüz" demeye sen başla ki diğer arkadaşlar da takip etsin ve o ara Çanakkale Zaferini elde eden komutan olan ve halk arasında Kahraman Sarı Paşa diye bilinen Mustafa Kemalin nasıl silah arkadaşlarıyla beraber Kurtuluş Savaşına giden propagandayı yürütüp halkı mobilize ettiğini de araştır. Sonra da o oldum diyen arkadaşların haklı isyanına bir daha bak istersen.
@osakamosaka7668
@osakamosaka7668 Жыл бұрын
@@averagedoomenjoyer1232 Ben de tam bundan bahsediyordum. Senin de dediğin gibi biz olmamışız ama sen olmuşsun. Bir gün Gün Zileli ile bu kanalda senin engin ve erişmiş bilgin ile münazaranı izlemek bize nasip olur inşallah. En içten saygılarımla..
@averagedoomenjoyer1232
@averagedoomenjoyer1232 Жыл бұрын
@@osakamosaka7668 Dostum çifte standart safsatası yapıyorsun. Yapılan yorumları "Olduk demeyelim" diyerek eleştirirsen ben de sana derim ki "E o zaman sen de oldum deme ve bu konu üzerine yorum yapma". Ben sana oldum falan demiyorum. Ama bu bilgi bana gökten zembille inmedi. Sana araştırman gereken konunun başlığını veriyorum ve bir bak bu konuya diyorum. Gün beyi de bu programla tanıdım, acaba onun o engin bilgisi hangi kaynaklara dayanıyor. Lütfen ya siz bir kaynak ya da araştırma başlığı verin sözlerine karşılık ya da olmamış bir şekilde sessizce takılmaya devam edin.
@osakamosaka7668
@osakamosaka7668 Жыл бұрын
​@@averagedoomenjoyer1232 Okuduğunu doğru anlayabilmek önemli. Son yanıtında bunun gerçekleşmediğini görüyorum. Kaldı ki ortada bir yorumum da yok. Videoya eklenen yorumlarda çeşitli açılardan bir çok yargıya varılmış. Üzerinde binlerce insanın tartışıp sonuca varamadığı yerde keskin söylemleri bırakmak faydalı olablir diyorum. Bir kuşağın kavga etmeden siyaset konuşamama sebebi bu. Al sana yorum. 😊 Bkz. Gelin bilmiyorum diye başlayıp, bak bu adam da böyle söylüyor, araştıralım diyelim. Bir diğer konu ise ; kime ne yapacağını söylemen konusundaki cümlen. Bu da aslında ilk yazdığımın ne kadar doğru bir gözlem olduğunu gösteriyor. Bunun sağlaması olan cevabın için de ayrıca teşekkür ederim. Bkz. "-sessizce takılmaya devam edin." Zaman kıymetli. Harcamamak gerektiğini düşünüyorum. İroni yapıyorum. Bilgine Dediğim gibi seni de bu kanalda konuk olarak görürüz inşallah. Bak ne diyor SARI BAŞBUĞ Yurtta sulh, cihanda sulh. Selametle Dostum.
@averagedoomenjoyer1232
@averagedoomenjoyer1232 Жыл бұрын
@@osakamosaka7668 @OSAKA MOSAKA Bana öyle pasif agresif "okuduğunu anlayabilmek önemli" Ya da "tartışmamak gerek" gibi şeyler yazarak yapmaya çalıştığın tek şey argüman sunmadan ahlaki üst pozisyonu elde etmek. "Bu insanlar benim fikrimi savunan adamı eleştiriyorlar ve yazdıkları için onları kendini beğenmiş görüyorum." demek bir yorumdur. Üzerinde binlerce insanın tartışıp sonuca varamadığı bir yer falan da yok. Bu postmodernist çağ aptallara kendi fikirlerinin de değerli olduğu gibi bir yanılgı aşılamış olabilir ama bu konu tartışılan bir konu falan değil, tabii ki ardı yanık bir şeriatçı ya da komünist değilse bu argümanı öne süren kişi. Aç Mustafa Kemali düşmanlarından oku. Mustafa Kemali Yunan cephesinin komutanı Trikopisin Hatıralarım kitabından oku, Mustafa Kemali Avustralya asıllı İngiliz komutan Birdwooddan dinle. Ha bunlar yetmedi oryantalist tarihçilerden oku. Bu adamlar dahi Kurtuluş Savaşının nasıl adım adım kurulduğunda ve "Atatürk"ün halk arasındaki popüleritesini nasıl yarattığında hemfikirler. O yüzden çıkıp "Ulan bu bilgi yanlış" dediğimde ben bunu Atatürk hayranlığımdan falan demiyorum, bilgi yanlış olduğu için söylüyorum. Sizin gibilere de "Benim dediğim yanlış ise doğrusunu gösterin" dediğimde hemen o saçma postmodernist ayaklara yatıyorsunuz. Bir de birileri de yazdığın şeyi argüman sanıp beğenmiş. Gerçekten tartışma kültürü olmayan, gram tarih bilgisi olmayan ve safsata nedir bilmeyen insanlarla zaman harcamak anlamsız, bak bu konuda haklısın. Şu noktadan sonra yazacağın şeylere cevap vermeyi planlamıyorum, bol tarih okumalı günler diliyorum.
@canavarbaba
@canavarbaba Жыл бұрын
ilker abi, gün abi ile program yapıyorsunuz, o zaman sizden bir ricam olsun. besim abi ile de program yapmanızı rica ediyorum. tüm emekleriniz için size ve flu ekibine teşekkür ediyorum!
@canavarbaba
@canavarbaba Жыл бұрын
@@backatleden0812 Aynen asabı bozuk adam gelsin lütfen
@suursuzdeli
@suursuzdeli Жыл бұрын
3. Bölümü bekliyoruz
@Tolgasify
@Tolgasify Жыл бұрын
Gün Zileli'yi hep takip ettim. Havariler, Sapak ve Yarılma'yı satır satır okudum. Aydınlıkçılığını da İngilitere'de SWP'ye yaklaşmasını da biliyorum. Aydınlık da DSİP' de sorunlu adrestlerdi. Anarşizm de bir başka sorunlu adres. Ama bir anarşist olarak 27 Mayıs'ı sivil toplumcu (şimdilerdeki 12 Eylül ile bir tutma modasından hareketle) eğilimlerle okumamasını takdir ettim.
@fratavc5305
@fratavc5305 Жыл бұрын
Flu Tv'yi cok seviyorum, Gün Beyi'de öyle. Ancak üzülerek soylemem gerekir ki, Gün Bey o kadar üstünkörü, bilgiden uzak yorumlar yapıyor ki, birçok nokta arada kaybolup gidiyor. Sürenin azlığının farkındayim ancak yine de cevaplar çok çok yetersiz ve hepsi yorum. 60 Darbesini gercekten merak ediyorsaniz Mehmet Ali Birand'in Demirkırat Belgeseli'ni izleyin. Olayın aktorleri ve arşiv görüntülerinden oluşan çok kapsamlı bir yapım. Saatler süren bir belgeselle kıyasladığımın farkındayım ancak verilen bilgiler Sayın Gün Bey'in şahsi ve tutarsız yorumlarından ibaret. Taraf tutuyor dahi demiyorum ancak derinliksiz, bilgiden uzak yorumlardan ibaret. Keşke bilgi ve belge üzerine yorum yapmış olsaydı. O zaman sadece Gün Bey böyle düşünüyor deyip burayı rahatsız etmezdim bile.
@canavarbaba
@canavarbaba Жыл бұрын
Allah rızası için yeni bölüm gelsin! Saygılar!
@leonhardeuler1629
@leonhardeuler1629 Жыл бұрын
Gün hoca 1 saat daha anlatsa dinlerdim açıkçası format iyi sohbet keyifli bu seri devam etmeli
@ukuleleplayer_
@ukuleleplayer_ Жыл бұрын
Olabildiğince objektif buldum. Serinin devamını bekliyoruz.
Жыл бұрын
Neden 3 gün önce yayınlanmış görünüyor?
@sinancemsimsek
@sinancemsimsek Жыл бұрын
Artvine, köyümüze gittiğimde büyük babama sormuştum, Mustafa Kemal'i sevdikleri halde ,neden CHP li değilsin diye... Tek partili dönemde askerler keyfi döverlermiş . Karlı havada yakalar elbise içine kar doldururlarmış, diye anlatırdı. Çok güzel program... Teşekkürler . ✌
@strategyschool
@strategyschool Жыл бұрын
"Çıkarsam yeniden darbe yapacağım" kısmı İnönü ile aralarında geçmiş değil. Aydemir ikinci darbe girişimi sonrası saklandığı evde yakalanıp yakındaki karakola getirilir. Karakolda ona refakat eden polis "Bu işten kurtulursanız" ne yapacaksınız diye sorar. Aydemir bu cevabı verir.
@ramazanozkan3107
@ramazanozkan3107 6 ай бұрын
Talat Albay'a selam olsun 👋
@hakaniu
@hakaniu Жыл бұрын
Adalet Ağaoğlu Ölmeye Yatmak romanında baş karakter Aysel'in gözünden 60 darbesini "devrim" olarak nitelendirir hatta Aysel gelecek günler için umutlu ve mutludur. Şimdi neden böyle bir kullanım seçtiğini çok iyi anladım.
@ASecer.
@ASecer. Жыл бұрын
Geldi iki gözümün çiçeği.Şaka bir yana Gün beyi heyecanla bekliyordum.Teşekkürler.
@unverozkol
@unverozkol Жыл бұрын
Devamının gelmesini dört gözle bekliyorum.
@hammerhead6179
@hammerhead6179 Жыл бұрын
Gün Zileli dinlemek çok büyük bir şans
@nurullahaydemir1756
@nurullahaydemir1756 Жыл бұрын
Beyefendinin hiçbir görüşüne katılmamakla birlikte güzel bir sohbetti. Teşekkür ederim.
@zelihaakgunduz6623
@zelihaakgunduz6623 Жыл бұрын
Yakın tarihi doğru öğrenmek için çok daha net ve objektif bilgiler içeren kaynaklar okunmalı. Özellikle o dönemi bilmeyen ve araştırmayan gençler çok yanlış izlenimler edinebilir. Demokrat Partiyi masum ve çocuksu olarak ifade etmek, Atatürk ile ilgili yanlış, çarpık ve yersiz ithamlar, 46 seçimlerini hileli olarak anlatmak, karalamak...Bence talihsiz açıklamalar. Farklı bakış açılarını da dinlemek güzel fakat tarihi anlatırken bilgileri doğru vermek çok önemli. Daha dikkatli olunmasını isterdim
@canavarbaba
@canavarbaba Жыл бұрын
şu noktaya kadar "acaba hatalı mıyım" diye düşündüm, ama şu önermeyi görünce hatalı olmadığımı anladım. "46 seçimlerini hileli olarak anlatmak, karalamak" 46 seçimlerinin hileli olduğu apaçık ortada. bunu bütün tarihçiler de söylediği gibi belgeselde de bu net bir şekilde açıklanıyor. gün dayının yorumlarına katılmak zorunda değil kimse, ancak gün dayının yaklaşımları birilerini rahatsız ettikçe bana daha da doğruymuş gibi geliyor.
@lifesblood100
@lifesblood100 Жыл бұрын
09:10'da neden yeni tip bayrağı koydunuz
@ilker.1413
@ilker.1413 Жыл бұрын
Besim tibuk gelsin diyenler beğenin ki ilker abimiz görsün
@meliktahir
@meliktahir Жыл бұрын
Harika biri ve harika program. Bunca şahitliği barındıran anarşist bir perspektiften bunları dinlemek eşsiz. Teşekkürler dünyanın en kötü adamı İlker Canikligil, teşekkürler dünyanın en naif anarşisti Gün Zileli.
@metinerdogan8635
@metinerdogan8635 3 ай бұрын
Rahmetli kara oğlan köylerdeyse çok sevilirdi kara oğlan yazılmayan ne tan nede duvarlar kalmıştı mekanı cennet olsun siyasete yolunu bulmamak için gelen tek liderdi halkciydi tamamen kaç kere lescil abd ye nota vermişti
@berkaycerci4964
@berkaycerci4964 Жыл бұрын
Gun zileli de bir taraf ve klasik gucu reddetme fantezisine sahip. Bu konusmaci bence flu tv kalitesinde degil.
@enginyuce8739
@enginyuce8739 Жыл бұрын
tşkk
@OLMADIBUSEFERYA
@OLMADIBUSEFERYA Жыл бұрын
Müthis..
@ecedaban7561
@ecedaban7561 Жыл бұрын
Erkan Baş’ı sizde görmeliyiz bence ne formatta olur bilemem ama sizin sorularınıza cevap vermeli bu özgürlükte konuşabileceği bir ortamı bulamaz zira.
@ozlemboz7144
@ozlemboz7144 Жыл бұрын
Gün zileli okumaya da dinlemeye de doyamadığım bir insan
@alidikkat3294
@alidikkat3294 Жыл бұрын
Ordu içerisinde karşı bir hareket olmadı dedi ama Ragıp Gümüşpala Konya'dan Ankara'ya yürümüştü
@golhandincmen
@golhandincmen Жыл бұрын
Fikret Baskaya - Paradigma'nin Iflasi Bu bolum Ile oldukca parallel fikirler okumak isteyenlere onerilebilir
@leventveziroglu2097
@leventveziroglu2097 Жыл бұрын
60 ihtilalinde ben 14 yaşımı doldurmamıştım,komşumun oğlu ile seviniyorduk,okula gitmeyeceğimiz için.Mahalle bayram yapıyordu.Ankara bahçelideki mahallemizde iki evden ses çıkmıyordu,onlarda DP mebuslarının evleri idi.
@mclarenf1f1f
@mclarenf1f1f Жыл бұрын
Daha cok Gun Zılellı lutfen
@dogancankanbur7079
@dogancankanbur7079 Жыл бұрын
Harikulade.
@Excalibur0631
@Excalibur0631 17 күн бұрын
13:50 babam 17 yaşındayken olmus 1960 darbesi. Baba neden halk hic direnmedi diye sordum. Oğlum inkılâp olmuş dedi. Yani hic direniş olmamis. Diğer taraftan o dönemki askerlere karşı koymak ölümü göze almak demekti. Yani askerler de ölümü göze almisti. Bkz Talat Aydemir
@valvecorporation5883
@valvecorporation5883 Жыл бұрын
ilker abi çok seri bir şekilde üremen gerekiyor
@hasandurak7114
@hasandurak7114 Жыл бұрын
Gökmen özdenak: Messi evli mi serhat? Serhat ulueren: Değil Gökmen özdenak: Evlenmeli ,çoğalmaya ihtiyacı var
@yunuskaradag92
@yunuskaradag92 Жыл бұрын
Devamı ne zaman gelir ?
@cetinyucel1458
@cetinyucel1458 Жыл бұрын
İlk bölümde Atatürk dersim gibi olayları bu açıdan dinleyince biraz tereddüt ettim kızdım fakat devam etme kararı aldım , gerçekten farklı bakış açılarını dinlemek çok keyifli emeğinize sağlık
@huseyinyapc9965
@huseyinyapc9965 Жыл бұрын
Tereddüt edip kızmakta haklısınız. İnsanın sarsılmaz diye baktığı temel direklerin çok güvenilmez olabileceği düşüncesi korkutur. Tabi ondan önce kuşkuya düşmeden insanı nasıl olduğunu anlamadan kızgınlığa götürür. Yani anlıyorum seni 😀😀😀
@bahtszturk8005
@bahtszturk8005 Жыл бұрын
Sonunda beklediğim seri 🥳
@metinerdogan8635
@metinerdogan8635 3 ай бұрын
Gün dede adeta ayaklı kütüphane gibi tebrikler valla
@farelervehomosapiensler
@farelervehomosapiensler Жыл бұрын
Romantik Anarşist olmuş maalesef Gün Zileli de,sadece karşı çıkmak için karşı çıkıyor ben klişe değilim havasını yaratmaya çalışıyor
@stevenmandanda
@stevenmandanda Жыл бұрын
Niye Atatürk de kaybediyor ya? Atatürk 2.dünya savaşı dönemini, toprak reformunu, eğitim politikalarını öyle mi yönetirdi? Gayet açık fikirli ve pragmatik birisiydi, değişik politikalar uygulardı büyük bir ihtimalle
@comarsavar8439
@comarsavar8439 Жыл бұрын
Atatürk ile ilgili bugün çevrende gördüğün beğeni halesi o günlerde yoktu. Çok küçük bir azınlığın sevdiği, taşradaki halk kitlelerinin korktuğu ve usandığı bir figürdü.
@stevenmandanda
@stevenmandanda Жыл бұрын
@@comarsavar8439 Nickiyle uyumsuz çomar savar, sen söylemek istediğini söylemek için neden benim yazdığıma cevap veriyorsun ki? Ben diyorum ki adamdan sonra yönetenlerin yaptıklarının Atatürk'le ne alakası var, sen diyorsun ki Atatürk sevilmiyordu bıdı bıdı. Nefretini başka yerde göster, trollüğünü ötede yap
@borayavuz
@borayavuz Жыл бұрын
Eski solcuların uçları sigaradan sararmış bıyıkları, çatallaşmış sesleri ve fofut gülüşleri 😂Gün Zileli çok yaşa, varol ❤️
@hakandeliormanli8576
@hakandeliormanli8576 Жыл бұрын
14 dk 👏👏👏😄
@yalnz8297
@yalnz8297 Жыл бұрын
Bütün videoları izledim .saygısızlık yapmak istemem ama ben bir anarşist olarak 60 lar devrimcisini dinlemek çok önemli tabi .fakat cumhuriyetin yarattığı faydaları çok iyi anlayamamış amcamız .millet padişahın kulu iken 50 lere kadar ülkenin zeminini atti Atatürk cumhuriyeti.ve bu elzemdi.60 larda işçilerin ve toplumun haklarını savunmamızin sebebi Atatürk ve kurduğu cumhuriyettir.eger hemen seçimi gidilseydi tekrar padisahliga dönerdi ülke .bu konuyu iyi anladığını düşünmüyorum toplumun .
@buraksavas6494
@buraksavas6494 Жыл бұрын
Çok güzel bir yayın olmuş, emeğinize sağlık. Tek eleştirim: 27 Mayıs'a adanmış bir bölümde Cemal Madanoğlu'nun bu kadar konuşulmamış olması bence büyük bir eksiklik. Sadece 14'lüler meselesinde bile Madanoğlu'nun etkisi büyüktür. Keza darbe sonrasında yönetimin ve anayasa yapılma sürecinin sivillere bırakılması noktasında da çok etkisi olmuş bir isim. Bakanlık paylaşma hevesine giren askerlere yönelik: "Bre köftehorlar! Sizin hanginiz maliyeden, hanginiz ticaretten, hanginiz iktisattan anlarsınız? menderes de böyle yaptığı için bu duruma geldi." sözleri oldukça manidardır. Takip eden süreçte sol cuntacılık ve vesayet tartışmalarının da odak noktasında olmuş biri. 9 Mart meselesi ve Madanoğlu Cuntası yargılamaları meşhurdur
@TorchPlaying
@TorchPlaying Жыл бұрын
Bu saatte yapılan paylaşım, sabah kalkıp 1 saat uzaklıkta işine doğru yola çıkan bende işe yaradı. İstatistiki bilgi olarak burda dursun (:
@recepcatallar8870
@recepcatallar8870 Жыл бұрын
Keyif veren bir program 😀😀
@LilDosto
@LilDosto Жыл бұрын
32.gün belgesellerinin kısa özeti gibi olmuş güzel de olmuş.
@yusufdagci7508
@yusufdagci7508 Жыл бұрын
çok iyi çok iyi çok iyi
@gurbetozcelik6586
@gurbetozcelik6586 Жыл бұрын
Gün Zileli hocamın essiz sohbeti 👏👏
@subcomandantemarcos1889
@subcomandantemarcos1889 Жыл бұрын
Elinize dilinize sağlık.
@cag1984
@cag1984 Жыл бұрын
Turk siyasi tarih ozeti "Hoping for the best, but expecting the worst"
@ahmetahmet8592
@ahmetahmet8592 Жыл бұрын
32. Gün Demir Kıratlı Yıllar serisi izlenebilir
@brianmoser2738
@brianmoser2738 Жыл бұрын
Bu seri hızlı gelsin ya ayda bir görmeyelim Gün hocayı
@zeynozehra2760
@zeynozehra2760 Жыл бұрын
👍
@AltayBrusan
@AltayBrusan 9 ай бұрын
mucehher de yillar geçdikçe değerlener. Ataturk un değeri buğun çok iyi anlaşilyor!
1972 Karanlığı (1965-1973) - Gün Zileli - B03
29:07
FluTV
Рет қаралды 259 М.
Cumhuriyet'in Kısa Tarihi | Gün Zileli - B01
27:38
FluTV
Рет қаралды 219 М.
Bro be careful where you drop the ball  #learnfromkhaby  #comedy
00:19
Khaby. Lame
Рет қаралды 40 МЛН
Маленькая и средняя фанта
00:56
Multi DO Smile Russian
Рет қаралды 5 МЛН
Follow @karina-kola please 🙏🥺
00:21
Andrey Grechka
Рет қаралды 26 МЛН
25-5 Erzurum-Pasinler Gezisi
30:42
Cihan'ın Dünyası
Рет қаралды 128
Hitler - Olmaz Öyle Saçma Tarih - Emrah Safa Gürkan - B22
30:13
Bro be careful where you drop the ball  #learnfromkhaby  #comedy
00:19
Khaby. Lame
Рет қаралды 40 МЛН