kireç önleyiciden geçip parçalanan kalsiyum oksit parçacıkları su sıcaklığı 80 dereceye ulaştığı zaman tekrar birleşip metale tutulur hale gelir diyorlar mantıklı gibi . buna rağmen cihaz bulaşık , çamaşır ve çeşme suyunda başarılı 80 derecede çalışan makina yok gibi sadece elektrikli veya düz çaydanlıklarda verim olmaz oda devede kulak.bence bu çürütme girişimi cihazın işe yaradığını gösteriyor nacizhane fikrimdir. videonuz başarılı olmuş tebrik ederim
@ferhat_ors3 жыл бұрын
teşekkür edriz.
@mehmetalidemir20642 жыл бұрын
eğer çamaşır veya bulaşık makinasında başarının olduğunu gördüyseniz; sıkıntı yok demektir. Çünki suyu ısıtan rezistansın dış borusu, suyu 60 dereceye çıkartması için kendisi en az 90 - 100 derecelere çıkması normaldir. rezistans merkezındeki en az 200 - 300 derecelik ısı dış boruda suyun rezistans borusunu soğutması veya kaynama noktası ort. 95-100 derece olan suyun bu yüzeyde 80 dereceleri görmesi normaldir ( yüksek dereceli fırın üreticisi ( THERMSAN ) olarak görüşüm bu. Ferhat bey siz ne dersiniz.
@muratcelebi61442 жыл бұрын
Kireç böbreklerde nasıl çözülüyor videonun1:8 ınci saniyesinde kirecin faydalı olduğu gibi bir bilgi ile giriş yaptınız ve üzerine anlattıklarınız ewet güzel bilgiler.
@ferhat_ors2 жыл бұрын
merhaba ; kireç çözmeye etkisi oldukça azdır. Ondan ziyade tutunmasını ve oluşmasını önler. Aşağıdaki linkten inceleyebilirsiniz. böbrek taşı için : maicat-kalkschutz.de/wp-content/uploads/2020/04/De_131_Nochmals_magnetisiertes_Wasser.pdf
@37decal3 жыл бұрын
bu sistemi kurdum çaydanlıktaki gözlemin 3 haftada yuvarlak tanecikli bir yapı alıyor yüzeye yapışma sağlıyor lakin yaş olarak silmesi temizlenmesi kolay çok basit bezle silinebilir tarzda ..
@ferhat_ors2 жыл бұрын
Evet doğru. Yüzeylere katı şekilde yapışmasını önler.
@Lady__Galadriel10 ай бұрын
Merhabalar verdiğiniz değerli bilgiler için teşekkürler çok faydalı bir video olmuş. Bir sorum olacak. Duş başlığının girişine bundan takmak mantıklı mıdır? Duşakabin içindeki kireçleri engeller mi?En başta bizim sağlığımız açısından bir sıkıntı yaratır mı? (Bulaşık makinamızın giriş musluğunda var gayet güzel iş görüyor)
@dsadadadas35512 жыл бұрын
elektrolizde metal parçacıklarının çıkması normal zaten elektroliz demek bir nevi parçalamak ayrıştırmak demek . suya tuz at bak nasıl o suda çamur rengine dönüyor gör. yanlızca safsuda elektroliz olmaz onuda aküye koy içme bi faydası yok. :)
@onuracilar5434 Жыл бұрын
Peki çaydanlığa kireç yapışmazsa daha fazla kireci içmiş olmuyor muyuz? Sonuçta kireç miktarı değişmiyor yani kireci süzmüyor. Daire girişine takılan filtreler daha mantıklı değil mi?
@ferhat_ors Жыл бұрын
Merhaba ; Burada kendimize sormamız gereken soru ben bu suyu içmek için mi yoksa kullanmak için mi şartlandırmalıyım. Eğer içmek için düşünüyorsanız ve gerek ilk yatırım gerek işletme maliyeti çok önemli değil diyorsanız filtre çeşitleri daha mantıklıdır. Çünkü filtrelerde düzenli bakım çok önemlidir. Ben bu filtreyi takltım, artık 6 ay bir yıl hiç yanına uğramayayım diyorsanız faydasını görmezsiniz. Ama manyetik kireç önleyicilerde ben bu cihazı taktım artık 30-40-50 yıl hiç yanına uğramayayım diyebilirsiniz. Ama çayınız kötü olur:) Dolayısıyla suyu ne için şartlandırdığınız ve bütçenizi en iyi kendiniz bilirsiniz. Size hangi sistem uygun olacaksa onu kurdurabilirsiniz. Bu arada suyun içerisindeki kireçten fazla korkmanıza gerek yok. Sağlığa zararlı değil hatta belki faydalı bile diyebiliriz. Tat konusunda probleminiz varsa bilemem. Aşağıdaki linklerden bir iki makale ulaşabilirsiniz. teknik olmayan makale için www.hurriyet.com.tr/aile/suyunuzdaki-kirecten-korkmayin-404569 teknik makale için das.org.tr/kitaplar/kitap2009/pdf/425-438%20Ahmet%20Tevfik%20Sunter.pdf
@hasan1961 Жыл бұрын
sinan bey cihazı evin girişine mi yoksa makinelerin girişine mi takmak daha sağlıklı. videoda belli bir süre yapışmayı önlediğini söylediniz. Bu süre kaç saat veya gün?
@ferhat_ors Жыл бұрын
imkanınız varsa sayaç önüne takmak eğer depo var ise depo çıkışına takmak mantıklıdır. boru içerisinde bekleyen su çok önemli değildir. miktarı azdır. 1,2 depo içerisinde de 2 günden fazla beklerse etkisi gider.
@mehmetalidemir20642 жыл бұрын
Verdiginiz teknik bilgiler için çok teşekkür ederim. evdeki tesisata dokunmadan sanki bu işi yapabiliriz. yüksek manyetik güce ( gaus yoğunluğuna ) sahip neodium miknatısları antimanyetik su borusu ( pirinç, p.v.c.) etrafına su akışına dik kesen manyetik akı çizgileri oluşcak şekilde miknatısları yerleştirip sabitleyebilirsek ( tezgah altında ) sanırım bu şekilde olur ne dersiniz.? . Ayrıca yapacağım havuz için proje çıktıktan sonra suyun sertlikk derecesini öğrenip size danışacağım. başarılı çalışmaselemlar saygılarımla.
@ferhat_ors2 жыл бұрын
Merhaba; manyetik kireç önleyicilerde kesit daraltılarak odaklama yapılmaktadır. Normal tesisatta yaptığınız işlem ile fayda sağlarsınız ama performans düşük olur. Tesisata manyetik kireç önleyici kullanmak daha mantıklı.
@etkaa61493 жыл бұрын
10 numara bilgilendirici videolarınız var
@ferhat_ors3 жыл бұрын
Teşekkür ederiz
@eyupkara23433 ай бұрын
Merhaba köyde evim var su çok kireşli manyetik arıtma kullansak 50 yıl kullanımlı olandan rahatlıkla su içilebilirmi şimdiden cevabınıza Teşekkür ederim
@alper62922 жыл бұрын
O zaman mutfakta musluk girişine taksam ve o su ile kettle veya çaydanlık ile suyu ısıttığim zaman hiç bir zaman dibinin kireç kaplamamasi gerekiyor. Peki uygulamaya geçsem bu olur mu?
@ferhat_ors2 жыл бұрын
uygun cihazı takarsanız su içindeki kirecin büyük çoğunluğu tortu şeklinde dibe çökelir. döktüğünüz zaman gider. çok az bir kısmı yapışabilir onuda sünger ile ovalayarak yıkarsanız gider. iyi bir performans için en düşük b modellerinden biriniz takmanız lazım
@izzeddinatug13453 жыл бұрын
İyi günler efendim nacizane Bilgileriniz için teşekkür ederim. Anladığım kadarıyla temiz yararlı bakterileri öldürmeyen, zararlı bakterileri önleyen bir sistemden mi bahsediyorsunuz. İnsan sağlığı için
@ferhat_ors3 жыл бұрын
Merhaba Manyetik kireç önleyiciler ; yararlı yada zararlı hiç bir bakteriye etki etmez. Sadece kirecin zararlı etkilerini ortadan kaldırır.
@mazlumunkrbac50232 жыл бұрын
Hocam bahçede kuyu suyu kullanıyoruz ve çok fazla leke birakiyor toprakta çatlamaya sebep oluyor bu bahsettiğiniz şeyi dalgıç çıkışına koyarsak bı faydası olurmu
@ferhat_ors Жыл бұрын
merhaba, evet tabi çok faydasını görürsünüz. ama toprağın yapısında verimi arttırmak için düzeltme istiyorsanız sadece manyetik kireç önleyici yetersiz kalır. Aynı zamanda bizim ağır metal tutculardan da kullanmanız gerekir. ağır metal tutucular aşağı yukarı manyetik kireç önleyicilerden 4 kat daha pahallıdır. Ama manyetik kireç önleyici ile kullanımlarında toprak verimine katkısı çok büyüktür.
@Ugur851_ Жыл бұрын
Ferhat bey merhaba. Daire girişine 3/4''B DN 20 Manyetik Kireç Önleyici taksam yine de banyodaki termosifonda kireç birikir gibi anladım çünkü içindeki 75litre su sabit duruyor. Daire girişine kireci de önleyecek bir tavsiyeniz olur mu?
@ferhat_ors Жыл бұрын
merhaba evet eğer 2,3 gün termosifon içindeki su kullanılmaz ise su eski haline dönmeye başlar. Ama sonuçta termosifonda bulunan su tüm ev tüketimiznizde oldukça az bir orandır. Her şekilde fayda alırsınız.
@Ugur851_ Жыл бұрын
@@ferhat_orsTeşekkür ederim yanıtınız için. Bir sorum olacak müsadenizle. İçerisinde 12 adet 25x25x5 mm N52 NdFeB neodyum mıknatıs olduğunu yazan bir cihaz daha gördüm. Aradaki fiyat farkı hatrı sayılır derecede, 3/4''B 'deki mıknatıslarla nasıl kıyaslayabiliriz.
@erkanaka3 жыл бұрын
Ferhat Bey selamlar. Cihazı su saatinden hemen öncesine 40 cm. spiral ve sonra manyetik cihazımızı taktık. Sıralama suyun gidiş yönünde şu şekilde; cihaz} spiral}su saati}boru}musluk.. cihazın etkili olarak çalışıp çalışmadığını nasıl anlarız daha doğrusu evde basit bir testi var mı?
@ufuksaray1623 жыл бұрын
Açıklamalarınız için teşekkür ederim
@ferhat_ors3 жыл бұрын
Biz teşekkür ederiz.
@nuraydemirtas82472 жыл бұрын
Makinemizde bu parça var ise, ayrıca kireç çözücü kullanmasak oluyor mu?
@ferhat_ors2 жыл бұрын
Merhaba, manyetik kireç önleyiciler makineye kireç tutunmasını önler. Daha önceden tutunmuş olan kirece çok uzun sürede ama sınırlı etki eder. Yani yeni makinenin ömrünü çok uzatır. Rezistansı yıllarca kireç kaplamış makinelerde kirecin sökülmesinde çok etkili olmaz daha doğrusu çok uzun sürede etkili olur. Ama rezistansını değiştirdiğiniz zaman mutlaka takmanızı öneririm.
@metinaydemir47552 жыл бұрын
Gayet güzel bilimsel bilgiler Teşekkür ederiz.. Biz yüzme havuzumuzun (40 tonluk) suyunu bulandiran kireçten muzdaribiz. Ne önerirsiniz. (Kimyasal olmayan.) (Filtrasyon depomuz da biraz küçük).
@ferhat_ors2 жыл бұрын
Merhaba ; Manyetik kireç önleyiciler ile probleminizi rahat bir şekilde çözersiniz. Boru çapınızın ölçülerinde deponuzun girişine ve çıkışına birer adet manyetik kireç önleyici koyarsanız. suyu bulanıklaştıran kireç partikülleri dibe toz halinde çökelecektir. Havuzun suyunu filtrasyon için depoya aldığınızda deponun altına bir blöf vanası koyarak arada bir açarak bu çamurumsu birikmiş kireç tortularını rahatlıkla boşaltabilirsiniz. Filtrasyon kapasiteniz yeterli olmasa bile en büyük ihtimal ile havuz dibine çökeceğinden dip temizliği ile yine çökelmiş kireci havuzdan uzaklaştırmanız mümkündür.
@okanuzun37533 жыл бұрын
Bilgiler için teşekkürler . Bu işlemi elektro mıknatıs ile en basit şekli ile borunun dışına bobin sararak yapmak mümkün olabilir mi acaba ?
@ferhat_ors3 жыл бұрын
Merhaba evet yapılabilir. Yurt dışında bu mantıkla çalışan sistemler de var. Ama ülkemiz için ek enerji maliyeti getireceğinden çok uygun olmuyor maalesef. Ülkemiz alaşım mıknatıslı ürünlerle bile yeni tanışıyor.
@erknb34232 жыл бұрын
Merhaba, Direk neodyum mıknatıs yapıştırsak. o da işe yarar o halde.
@Pubperest2 жыл бұрын
Ferhat bey merhabalar. Öncelikle verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim. Bulaşık makinemin ve çamaşır makinemin musluklarına takacağım bir aparat önerebilir misiniz?
@ferhat_ors2 жыл бұрын
Merhaba makine önüne takacaksanız 1/2 b modelleri, Sayacın önüne takarak tüm cihazları korumak isterseniz 3/4 B yada 1/2 B modelini düşübebilirsiniz. www.teknofer.com.tr/Manyetik-Kirec-Onleyici-12B,PR-300.html
@asdfghjkl-pk2ir2 жыл бұрын
Bunu gomme rezervuar tuvalete de kullanabilir miyiz
@ferhat_ors2 жыл бұрын
evet kullanabilirsiniz ama o biraz zor olur. gömme rezervuarın boru çapları incedir. Manyetik kireç önleyici yi sayaç önüne takarsanız daha iyi olur. gömme rezervuar da dahil tüm tesisat faydalanır.
@dalgic12133 жыл бұрын
O kadar araştırdım bu ürünü kullanıp yorum yapan görmedim.
@ferhat_ors3 жыл бұрын
Merhaba insanlar genelde memnun olmadığı ürünleri şikayet amaçlı paylaşır. Eğer bir ürünü alıp memnun kalırsanız çok fazla zaman ayırıp memnuniyetinizi dile getirmezsiniz.
@dalgic12133 жыл бұрын
@@ferhat_ors çok kireçli olan Bi bolgedeyim ise yararmi diyon.
@ferhat_ors3 жыл бұрын
@@dalgic1213 en düşük b modelini almanız gerekir. www.teknofer.com.tr/Manyetik-Kirec-Onleyici-34B,PR-304.html
@zubeydeozkan60422 жыл бұрын
Çamaşır ve bulaşık makinalarda kulana bilirmiyiz
@ferhat_ors2 жыл бұрын
evet manyetik kireç önleyicileri çamaşır ve bulaşık makinelerinde kullanabilirsiniz. isterseniz direk sayaç önüne yada arkasına bağlayarak bütün cihazları tek bir manyetik kireç önleyici ile koruyabilirisniz.
@cematas29592 жыл бұрын
Su basıncı çok düşük tesisatı olan bir evde, çamaşır makinesi girişine takılacak bir aparat su basıncını daha da düşürüp makineye zarar verebilir mi ,zarar vermese bile etkin çalışmasina engel olur mu , teşekkürler.
@pelinmaslak97202 жыл бұрын
Merhabalar Arcelik servisinin quick ....markasi kirec onleyici almami onlediler bulasik makinam icin ..tam olarak 10 yil .akinaniza tuz koymaniza gerek yok dediler dogru mu bu bilgi lutfen bilgilendirir misiniz.
@ferhat_ors2 жыл бұрын
merhaba; çamaşır makinası konusunda uzman olmadığım için yanlış bilgi vermek istemem. Ama kaliteli bir manyetik kireç önleyici kullanarak kirecin makinenin metal parçaları ve çamaşırlara olan olumsuz etkisini çok büyük ölçüde önlersiniz. Ama tekrar söyleyeyim kaliteli bir manyetik kireç önleyici ile 400- 600 tl ye satılan dandik ürünlerden çok iyi bir performans beklemeyiniz.
@sesokeso68112 жыл бұрын
Manyetik kireç önleyici kullanırsanız bulaşık makinesine tuz koymaya gerek yok dedi servis doğrumu bu?
@bilgilen96552 жыл бұрын
Ferhat bey su saatinden önce takarsak sıkıntı olur mu ?
@ferhat_ors2 жыл бұрын
Olmaz , 3/4 moellerinden birini takabilirsiniz. İmkanınız varsa 3/4 b modelini tavsiye ederiz. Aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz. www.teknofer.com.tr/Manyetik-Kirec-Onleyici-34B,PR-304.html
@bilgilen96552 жыл бұрын
Alacağım da ,su saatinden önce takarsak 3 kat binaya kullanmayı düşündüm olur mu
@ferhat_ors2 жыл бұрын
@@bilgilen9655 Boru çapınız 3/4 '' ise olabilir. Eğer su basıncında probleminiz yoksa redüksiyonla düşebilirsiniz.
@xmen7783 жыл бұрын
Hocam manyetik kireç önleyicilerden tavsiye ettiğiniz marka veya markalar nelerdir?
@ferhat_ors3 жыл бұрын
14.800 Gauss NdFeB N52M mıknatıslar kullanılmış ürünler en iyi performans veren ürünlerdir.
@1071Halil14533 жыл бұрын
@@ferhat_ors hangi marka bu özellikleri karşılıyor?
@ferhat_ors3 жыл бұрын
@@1071Halil1453 Akuaka marka manyetik kireç önleyici taşıyor. Aşağıdaki linkten inceleyebilirsiniz. www.teknofer.com.tr/kategori/manyetik-kirec-onleyici-fiyatlari?siralama=fiyat:asc
@abbaba50153 жыл бұрын
@@ferhat_ors peki 2 tonluk su tangina bağlı hidrofor sisteminde hidrofor çıkışına mı montaj yapmalıyız? Birde,boru çıkışı 25 lık plastik boru,şebeke suyu değil kuyu suyu ve günlük kullanım 10-15 lt.bu boru arasına 20 lik plastik elleyip 20 akua dan taksak olabilir mi?( 25 lık boruyu elimizde var oluşundan dolayı yaptık 20 lık yeterli geliyordu.)
@ferhat_ors3 жыл бұрын
@@abbaba5015 Manyetik kireç önleyiciyi su deposundan sonra takmanız lazım. su deposundan sonra olduktan sonra hidroforun önü yada arkası çok önemli değil. 3/4 b olsa iyi olur ama imkanınız yoksa 1/2 b modelini de düşünebilirsiniz.
@mahin613 жыл бұрын
Şimdi su depolanıp bekleyecekse çıkışına konmalı dediniz yani sulu serpantinli sobada şebeke girişe takılır yazıyor bazı soba kitapçıklarında ama siz depolanacaksa çıkış dediniz doğrumu anladım? Aynı şekilde boylerden çeşmeye su akacaksa boyler soğuk şebeke girişine değil boyler sıcak su çıkışa bağlayacağız doğrumu anladım?
@ferhat_ors3 жыл бұрын
eğer suyu kullanmadan 2 gün kadar bekletecekseniz çıkışına takmanız gerekir. Su depolarında genelde su uzun süre bekleyebileceğinden çıkışına. Ama güneş enerjisi boyler gibi çok uzun süre beklemeyecekse girisine de takabilirsiniz
@2020...3 жыл бұрын
İş yerinde on tonluk depoyla soğutma yapıyoruz, su eksildiğinde su ekliyoruz aynı zamanda kireç te almış oluyoruz. Su ısındığı için tesisatı kireç sarıyor, bu aletler gerçekten iş görürmü kireç tutunumunu engellermi. Ayrıca aynı suyu kullanmamız anvantaj mı dezavantajımıza mı olur. Bilgilendirirseniz sevinirim.
@ferhat_ors3 жыл бұрын
Sıcak suda kristalleşme daha fazla olur. Manyetik kireç önleyicilerin çok faydasını görürsünüz. Yanlız su deposunun çıkışına depo ile makine arasına montajını yapmanız lazım. Endüstriyel manyetik kireç önleyici modellerle en iyi performansı alırsınız. Aynı suyu kullanmanız avantajdır. Çünkü dediğiniz gibi her taze su verdiğinizde kireç te yüklüyorsunuz sisteme. Manyetik kireç önleyici kullandığınız zaman su deponuzun yada tesisatınızın en alt kısmında tebeşir tozu gibi yapışmayan bir tortu oluşacaktır. O tortuyu boşalttığınız zaman kireç oranı çok düşük kalacak suyu sisteminizde prosesinizin ihtiyacına göre defalarca çevirebilirsiniz.
@huseyinuyar5331 Жыл бұрын
Merhabalar, verdiğiniz bilgiler için çok teşekkürler.. Oto detailing işi ile uğraşıyorum ve arabaları yıkarken şebeke suyu kullanıyorum. Yıkadığım araçlarda ne yazık ki kireç lekesi sorunu ile karşı karşıyayım.. basınçlı yıkama makinası girişine manyetik kireç önleyici cihaz taksam kireç lekesi problemine bi çözüm getirmiş olur muyum sizce?
@ferhat_ors Жыл бұрын
merhaba evet genelde araba yıkama için kuyu suyu kullanılıyor ve çok kireçli oluyor. yüksek performanslı manyetik kireç önleyici oldukça güzel çözüm oluyor. yanlız yıkadıktan sonra kurulamanız gerekiyor. aksi halde arabanın üzerindeki su buharlaşacağından kireç lekesi yine arabanın üzerinde kalacaktır.
@huseyinuyar5331 Жыл бұрын
@@ferhat_ors Ben kuyu suyu kullanmıyorum, şebeke suyu kullanıp hemen kuruladığım halde kireç lekesi sorunu ile karşı karşıyayım.. Tavsiye edebileceğiniz bi ürün var mıdır acaba?
@ferhat_ors Жыл бұрын
@@huseyinuyar5331 sayaç önüne 3/4 ektra modeli manyetik kireç önleyiciden tam performans alırsınız. yıkamadan sonra kurularsanız kireç lekesi problemi kalmaz memnun kalırsınız. yanlız bu ürün 70 cm uzunluğunda bir ürün. umarım montaj yapabileceğiniz bir boşluk bulabilirsiniz. 0 545 291 83 73 nolu telefondan ulaşırsanız fiyat teklifi ve ürünün görselini paylaşayım. bu ürün endüstriyel olduğundan internet sitemizde yok.
@cahitdogan3117 Жыл бұрын
Kullandınız mı urunu
@fatihozdamar9008 Жыл бұрын
@@huseyinuyar5331 merhabalar. oto yıkama işi yapanların yumuşatma sistemi kullanması gerekmektedir ki Türkiyede çoğu yıkama işi yapanlar yumuşatma sistemi kullanmaktadırlar.
@AliAkman2 жыл бұрын
Bir banyo bir mutfak yani standard bir daire için Mirmak MK37Gold serisine bakıyordum, bir daire için 45 cm lik bu ürün çok mu fazla , bunlara bakarken sizin videonuza da denk geldim. İş görmez bir şeyede para vermek istemiyorum bunlar güvenilir markalar mıdır.
@ferhat_ors2 жыл бұрын
Merhaba Kendi markamız dışında başka bir marka konusunda yorum yapmamız etik olmaz. Aklınıza hangi Manyetik kireç önleyici uyuyorsa onu alabilirsiniz.
@AliAkman2 жыл бұрын
@@ferhat_ors Anlıyorum cevap verebileceğiniz farklı sorum daha var. Şimdi kapı dışındaki saatin çıkışına sizin ürününüzü taktık diyelim. Ancak bulaşık makinesi ve çamaşır makinesine olan mesafede tesisat borusu içinde 1 kg yakın su kullanılana kadar beklemektedir. Siz videoda ayrışan kireç yapısı statik olarak bir süre beklerse birleşip eski haline gelecektir dediniz. Bu durumda en az su kullanımı ile çalışan bu makineler ilk anda tekrar kireç yapısı birleşmiş olan yani filtre sonrası beklemede kalan suyu çekmiş olmayacak mı ? O zaman bu verim kullanılamadan havaya gitmiş olmayacak mı ?
@AliAkman2 жыл бұрын
@@ferhat_ors Standard bir daire için sizin ürünlerinizden almamız gereken model hangisi olmalı ?
@ferhat_ors2 жыл бұрын
@@AliAkman Merhaba bahsettiğimiz bekleme süresi 1,2 gündür. Bahsi geçen bekleyen su miktarı da çok azdır. Dolayısıyla bu su çok uzun süre beklese bile makinenize zarer vermeyecektir.
@ferhat_ors2 жыл бұрын
@@AliAkman Türkiye'de şehirlerin çoğunda su sertlik seviyesi genelde 30 fransız sertliğinden fazla. O yüzden sayaç önüne 1/2 b yada 3/4 b modeli manyetik kireç önleyici tavsiye edebiliriz. Çok daha kireçli yerlerde en iyi performans için y modelleri de kullanılabilir.
@fragman25773 жыл бұрын
Merhabalar ürünün gerçekten çamaşır ve bulaşık makinesi rezistansı kombi eşanşörü hatta peteklerde etkili olabilirmi çünkü devamlı aktığı yerde etkili olur demişsiniz özellikle peteklerde kapalı sistem içinde kalıyor
@ferhat_ors3 жыл бұрын
Merhaba. Doğru cihaz seçiminde etkili olur. Çamaşır makinesi bulaşık makinesi güneş enerjisi gibi sistemlerde su uzun süre kalmadığı için etkili olur. Kombi ile ilgili doğru bir noktaya değinmişsiniz. O konu ile ilgili ayrı bir video çekeceğiz önümüzdeki günlerde. Kombilerde kireç genelde kullanım suyunda çok zarar veriyor. Çünkü her tüketimde taze kireç veriyorsunuz eşanjör sistemine. Kapalı çalışan radyatör tesisat sisteminde suyu devamlı boşaltmıyorsanız. her defasında kireç yüklemiyorsunuz. O yüzden kullanım suyu girişne mutlaka manyetik kireç önleyici kullanılmalı. Radyatör sistemini de ayrıca korumak istiyorsanız. bir tanede radyatör dönüş hattına bağlayabilirsiniz. Böylelikle kalorifer sisteminde dolaşan suda her tur atışında manyetik olarak yüklenecektir.
@mustafakursat92992 жыл бұрын
Merhaba suyumuz çok kireçli, banyo ve lavoba çok kireç izi kalıyor. Manyetik kireç önleyici taksak işe yariyormu
@ferhat_ors2 жыл бұрын
Merhaba 30 fransız sertliğinden fazla ise eğer sayaç önüne takacaksanız tam performans için 3/4 y model manyetik kireç önleyiciyi tavsiye ederiz. İmkanınız yok ise 3/4 b modeli olabilir. 3/4 B den daha küçük bir ürün takarsanız performans düşecektir. Yüksek performanslı manyetik kireç önleyicilerde kurularsanız kireç izi kalmaz.
@rustembozkurt52293 жыл бұрын
Günlük ortalama 500 lt subtuketen bir daire girisine hangi manyetik arıtıci yi takmaliyim
@ferhat_ors3 жыл бұрын
Merhaba imkanınız varsa 3/4 b model manyetik kireç önleyici öneririz. Aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz. www.teknofer.com.tr/Manyetik-Kirec-Onleyici-34B,PR-304.html
@gulserenkaytmaz49233 жыл бұрын
@@ferhat_ors teknofer
@pigmalyon882 жыл бұрын
Tam olarak hangi fizik veya kimya veya herhangi bir bilim dalının sunduğu kanunlara dayanarak çalışıyor bu sistem. İnsanlar bu cihazın testini evinde yapamaz. Dolayısıyla kimse sistemin çalışmadığını söyleyemez. Ama asıl konu sizin bunun çalıştığını ispat etmeniz gerekiyor. Uzay savaşları filmlerindeki gibi lazer indüklemeli potansiyel motorlar devrede dermiş gibi teknik terim kullanınca çalışma mantığını açıklamış olmuyorsunuz. Bana göre bir kandırmacadır. İnsanların bu tarz mucizevi aletlere kanmaması gerekiyor.
@ferhat_ors2 жыл бұрын
Merhaba, Öncelikle zaman ayırıp yorum yaptığınız için teşekkür ederiz. Gereksiz yere formül ve fizik kanunları kullanarak müşterilerimizin kafalarını karıştırmak istemedik. Çünkü o şekilde sırf ikna edebilmek için gereksiz formüller kullanmaya kalkarsak, ülkede sadece bir kaç tane akademisyeni evlerine manyetik kireç önleyici takmaya ikna edebiliriz. Biz onun yerine çaydanlığa su doldurup sallama yöntemine gittik. Henüz videomuzda kullanmadığımızdan ham videoyu whatsapp'tan isteyene gönderiyoruz. Halk gördüğüne inanıyor:) ''Uzay savaşları filmlerindeki gibi lazer indüklemeli potansiyel motorlar '' a merak salan müşterilerimiz için Manyetik kireç önleyicilerin, Yani manyetizmanın ve doğru odaklanmasının maddenin fiziksel özelliklerine etkisini araştırması için, aşağıda bulunan linkleri bırakacağız. Dünyada bu deneysel çalışmaların hangi yıllarda başladığını, Börek taşı oluşumuna etkilerini, korozyon önlemedeki test verilerini, v.s. onlarca faydasını bulabilirsiniz. Biz önce çaydanlık sallayarak; saçma bulan halkımızı sayaçlarının önüne manyetik kireç önleyici takmaya ikna edelim. Zamanı gelince lazer indüklemeli potansiyel motorlarda lpg kullanımı hakkında da video çekeriz. KAYNAKLAR : maicat-kalkschutz.de/wp-content/uploads/2020/04/De_25_Kalksteinverhinderung_klassisch_oder_Physikalisch.pdf maicat-kalkschutz.de/wp-content/uploads/2020/04/De_31_Bericht_ueber_das_CEPI_Verfahren.pdf docplayer.org/114632149-Dr-klaus-j-kronenberg.html docplayer.org/134107856-Alltech-wasner-dienstleistungen-kalkschutz-wasseralarm-calcfine.html maicat-kalkschutz.de/wp-content/uploads/2020/04/De_42_Ger%C3%A4te_zur_Kalksteinverh%C3%BCtung.pdf maicat-kalkschutz.de/wp-content/uploads/2020/04/De_43_Physikalische_Ger%C3%A4te_zur_Kalksteinverh%C3%BCtung.pdf maicat-kalkschutz.de/wp-content/uploads/2020/04/De_51_Elektrische_Apparate_und_verfahren_zur_Wasseraufbereitung.pdf maicat-kalkschutz.de/wp-content/uploads/2020/04/De_52_Wasser_und_kesselsteinprobleme.pdf maicat-kalkschutz.de/wp-content/uploads/2020/04/De_55_Raetsel_der_magnetischen_wasserenth%C3%A4rtung_gel%C3%B6st.pdf maicat-kalkschutz.de/wp-content/uploads/2020/04/De_57_physikalische_Wasserbehandlung_was_ist_nachweisbar.pdf maicat-kalkschutz.de/wp-content/uploads/2020/04/De_64_Wasseraufbereitung_mittels_Magnetfeldern.pdf maicat-kalkschutz.de/wp-content/uploads/2020/04/De_65_Das_para_und_diamagnetische_Feld_und_seine_Bedeutung_bei_der_Wasseraufbereitung.pdf maicat-kalkschutz.de/wp-content/uploads/2020/04/De_66_Die_Wasseraufbereitung_mittels_magnetischer_verfahren_nach_Th_Vermeiren.pdf maicat-kalkschutz.de/wp-content/uploads/2020/04/De_97_%C3%9Cber_den_Mechanismus_des_Verfahrens_der_magnetischen_Wasserbehandlung.pdf maicat-kalkschutz.de/wp-content/uploads/2020/04/De_99_Untersuchungen_zur_magnetischen_Wasserbehandlung.pdf maicat-kalkschutz.de/wp-content/uploads/2020/04/De_100_magnetisiertes_Wasser.pdf maicat-kalkschutz.de/wp-content/uploads/2020/04/De_101_ohne_Wirkung.pdf maicat-kalkschutz.de/wp-content/uploads/2020/04/De_106_Vorz%C3%BCge_magnetischer_Wasserbehandlung.pdf maicat-kalkschutz.de/wp-content/uploads/2020/04/De_121_Magnetismus_bricht_Kristalle.pdf maicat-kalkschutz.de/wp-content/uploads/2020/04/De_124_Zusammenfassendes_Referat_%C3%BCber_das_CEPI-Verfahren.pdf maicat-kalkschutz.de/wp-content/uploads/2020/04/De_126_%C3%9Cber_die_physikalisch_chemischen_Grundlagen_der_Magnetischen_Wasseraufbereitung.pdf maicat-kalkschutz.de/wp-content/uploads/2020/04/De_127_Miracle_Wasseraufbereiter.pdf maicat-kalkschutz.de/wp-content/uploads/2020/04/De_128_Mineralabscheidungen_aus_magnetisiertem_Wasser.pdf maicat-kalkschutz.de/wp-content/uploads/2020/04/De_132_Wasseraufbereitung_in_Hausanlagen.pdf maicat-kalkschutz.de/wp-content/uploads/2020/04/De_133_Ger%C3%A4te_und_Ergebnisse_der_physikalischen_Wasserbehandlung.pdf maicat-kalkschutz.de/wp-content/uploads/2020/04/De_145_Dem_Kalk_wird_das_Wasser_abgedreht.pdf maicat-kalkschutz.de/wp-content/uploads/2020/04/De_146_Untersuchungen_an_CEPI_COMAV_behandeltem_Wasser.pdf maicat-kalkschutz.de/wp-content/uploads/2020/04/De_Kalksteinverh%C3%BCtung_Untersuchungsbericht.pdf maicat-kalkschutz.de/wp-content/uploads/2020/04/De_Kesselstein_und_Korrosionsschutz_durch_Magnetfelder.pdf maicat-kalkschutz.de/wp-content/uploads/2020/04/De_Physikalische_Wasserbehandkung_Permatrade.pdf maicat-kalkschutz.de/wp-content/uploads/2020/04/En_26_Magnetic_Water_treatment_Devices.pdf maicat-kalkschutz.de/wp-content/uploads/2020/04/En_28_Magnetic_Water_Treatment.pdf maicat-kalkschutz.de/wp-content/uploads/2020/04/En_32_New_Magnetic_alloys.pdf maicat-kalkschutz.de/wp-content/uploads/2020/04/En_33_Magnetic_units_views_are_still_poles_apart.pdf maicat-kalkschutz.de/wp-content/uploads/2020/04/En_40_Water_quality_control.pdf maicat-kalkschutz.de/wp-content/uploads/2020/04/En_45_Experimental_Evaluation_of_Water_Conditioner_performance.pdf maicat-kalkschutz.de/wp-content/uploads/2020/04/En_48_Experimental_performance_of_Miracle_water_conditioners.pdf maicat-kalkschutz.de/wp-content/uploads/2020/04/En_71_Performance_tests_of_permanent_magnetic_water_descaling_devices.pdf maicat-kalkschutz.de/wp-content/uploads/2020/04/En_114_Magnetic_Water_Treatment_Apparatus.pdf maicat-kalkschutz.de/wp-content/uploads/2020/04/En_122_Influence_of_Magnetic_Water_Treatment_on_scale_Formation_and_Corrosion.pdf maicat-kalkschutz.de/wp-content/uploads/2020/04/En_150_magnetic_water_conditioners.pdf maicat-kalkschutz.de/wp-content/uploads/2020/04/En_151_Bon_Aqua_perfotmance_tests.pdf maicat-kalkschutz.de/wp-content/uploads/2020/04/En_Effectiveness_of_Permanent_Magnetic_Water_Conditioning_1983.pdf maicat-kalkschutz.de/wp-content/uploads/2020/04/En_Effectiveness_of_Permanent_Magnetic_Water_Conditioning_1985.pdf maicat-kalkschutz.de/wp-content/uploads/2020/04/En_Magnetic_Descaling_Devices.pdf maicat-kalkschutz.de/wp-content/uploads/2020/04/De_104_Die_%C3%9Cberpr%C3%BCfung_von_Wasserbehandlungsanlagen_durch_Kraftfelder.pdf böbrek taşı için : maicat-kalkschutz.de/wp-content/uploads/2020/04/De_131_Nochmals_magnetisiertes_Wasser.pdf
@gurkanay16093 жыл бұрын
Merhaba manyetik kireç önleyici çay ocağında işe yararmı
@ferhat_ors3 жыл бұрын
Çay ocaklarında kullanıyorlar. Fakat suyun içerisindeki kireci yok etmez. Sadece kirecin çay ocağınıza ve rezistansa ve musluğuna tutunmasını engeller. Çayın tadının güzel olmasını istiyorsanız damacana su kullanabilirsiniz. Sonuçta damacana sularda da belli bir miktar kireç var.
@mesutkaya27572 жыл бұрын
Allgoo Bulaşık Makinesi Güçlü Manyetik Kireç Önleyici aparat evde kullanmak için yeterli olur mu?
@ferhat_ors2 жыл бұрын
Fiyatlarına ve içeriğinde kullanılan mıknatısları belirtmemesine bakınca hortuma buzdolabı magneti sarsanız daha verimli olur:) Tavsiyem bu tür ucuz ürünler alacağınıza biraz daha biriktirip kaliteli ürünler almaya çalışmanız.
@mustafaklnc7312 жыл бұрын
Merhaba Ferhat bey. Aklıma takılan birkaç soru var. Kartuşun ömrünün 10 yıl olduğu belirtilmiş teknofer sitesinde. Sizin bahsettiğiniz ise 50 yıl. Bana servisin ilettiği ömür ise 5 yıl. Ömrü belirleyen nedir? Farkı nereden kaynaklanıyor? Bahsettiğiniz kullanılan malzeme kalitesinden mi? Yoksa kireç yoğunluğundan mı? Öyle ise bahsettiğim site 120 ay ömrü hangi şehire göre vermiş olabilir? Ve eğer ömür varsa ürünün hangi özelliği zamanla değisir, tükenir?
@ferhat_ors2 жыл бұрын
Merhaba manyetik kireç önleyicilerin ömürleri malzeme kaliteleriyle ve su sertlik seviyesine bağlıdır. Bizim manyetik kireç önleyiciler. 10 yıl garantilidir. Ortalama ömrü 50 yıldır. Siz sanırım garanti süresini karıştırmışsınız.
@mevluterdogan85183 жыл бұрын
Merhaba daire girişim için su saatinden sonra 3/4B düşünüyorum bu ürünün uzunluğu ne kadardır su saatini duvara içine gömme şeklinde yapmışlar ve alan biraz dar teşekkür ederim
@ferhat_ors3 жыл бұрын
Merhaba 3/4 b model manyetik kireç önleyici uçtan uca 14,5 cm dir.
@yasonra46293 жыл бұрын
Suyu elektroliz ile açığa çıkan bulanma sadece faydalı olan mineraller kaynaklı değildir. Suya karışmış olan zararlı, faydalı her iletken bunu tetikler. Sudaki mineraller de vücut için çok yetersizdir. %95 i yiyecekler ile alınır.
@ferhat_ors3 жыл бұрын
Evet haklısınız. Katılıyorum. Suda bulunan mineraller de yetersiz. O yüzden her canlı su dışında ek gıdaya ihtiyaç duymaktadır.
@mehmetcapkan3 жыл бұрын
@yasonra? bu aletler faydalımı sizce
@yasonra46293 жыл бұрын
@@mehmetcapkan Mıknatıslı aparatları kastediyorsanız denemelerde kirece karşı fayda sağlamadığı görüldü.
@mehmetcapkan3 жыл бұрын
@@yasonra4629 4 lü filtre sistemi Önerirmisinix kireç için mesala
@yasonra46293 жыл бұрын
@@mehmetcapkan Kireç için bilinen yaygın iki şekil var. Birisi artık kullanımı azalan reçine filtre. Diğeri de membran filtre. Reçine filtre olsn artırmalar daha ucuz fakat etkinliği de daha az ve sıkça tuzlu su işlemi gerekiyor. Ayrıca sanayi tipi reçine kullanırlarsa sağlığa zararından da bahsediliyor. Membran filtre ise reverse osmosis cihazlarında var. Yurdumuzda da üretiliyor. Bilinen, belgeli marka bu gibi sağlıkla ilgili ürünlere önemli.
@guneyalp2 жыл бұрын
Manyetik kirec önleyiciden gelen su içilir mi
@ferhat_ors2 жыл бұрын
Tabi msnyetik kireç önleyci içinden geçen su içilebilir. Tadını değiştirmez. Yalnız kireci yok etmez.
@emirhanterzi14143 жыл бұрын
9 ve 6 daireden oluşan 2 bloklu sitemiz var.şebeke boruları ayrı.dairelere giden su borusu üzerine mi kurmamız gerekiyor yoksa 9 dairelik ürününüz var mı.hangisi fiyat performans olarak iyidir.
@ferhat_ors3 жыл бұрын
Su deponuzdan sonra ilk kulanım yerinden önce tesisatınızın her hangi bir yerine takabilirsiniz. Boru çapınıza göre cihaz seçimi yapılmalıdır.
@emirhanterzi14143 жыл бұрын
@@ferhat_ors ana şebeke 40 lık boru dairelere giden 25 lik.önereceğiniz ürün var mı
@ferhat_ors3 жыл бұрын
Daire girişleri için : www.teknofer.com.tr/Manyetik-Kirec-Onleyici-34B,PR-304.html DN 25 1'' ana kolon hattı için : www.teknofer.com.tr/Manyetik-Kirec-Onleyici-1,PR-306.html Ana şebeke için : www.teknofer.com.tr/Manyetik-Kirec-Onleyici-1-12,PR-308.html linklerden ulaşabilirsiniz.
@ferhat_ors3 жыл бұрын
Eğer su sertlik seviyeniz 30 fransız sertliğinden fazla ise sayaç önüne en düşük 3/4 b model manyetik kireç önleyici öneririm daha da iyi performans isterseniz 3/4 y yide düşünebilirsiniz. Aparman şebeke girişine boru çapınız 40 lık ise dn 40 modelini önerebilirim. Dn 25 ten büyükler endüstriyel olduklarından oldukça iyi performans gösterirler.
@abbaba50153 жыл бұрын
Slm.ferhat bey.3/4 kireç önleyici müstakil ev için fiyat ne kadar olur?montajı boru üzeri mi yoksa borulara ek sistemli mi?
@ferhat_ors3 жыл бұрын
Merhaba su sertlik seviyeniz 30 fransız sertliğinden fazla ise ki büyük ihtimalle fazladır.İmkanınız varsa 3/4'' b manyetik kireç önleyici yi öneririm. Aşağıdaki linkten ürünün fiyatını görebilir alışveriş yapabilirsiniz. www.teknofer.com.tr/Manyetik-Kirec-Onleyici-34B,PR-304.html
@abbaba50153 жыл бұрын
@@ferhat_ors Tşk ederim ilginize.pekii, 1/2 fiyat ve 3/4'ün fiyatları ne kadar?
@ferhat_ors3 жыл бұрын
@@abbaba5015 3/4 B VE 1/2 B manyetik kireç önletyicilerin fiyatlarına aşağıdaki linklerden ulaşabilirsiniz. www.teknofer.com.tr/Manyetik-Kirec-Onleyici-34B,PR-304.html www.teknofer.com.tr/Manyetik-Kirec-Onleyici-12B,PR-300.html
@abbaba50153 жыл бұрын
@@ferhat_ors özür dilerim şimdi mesajınızı gördüm. Tşk
@abbaba50153 жыл бұрын
@@ferhat_ors Bey,depoya geliş de depodan çıkışta yarım parmak boru ile.1/2 kireç çözücü akua kullansak yeterli gelmez mi?
Merhaba; manyetik kireç önleyici ler hakkında güncel fiyatlarımıza aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz. www.teknofer.com.tr/kategori/manyetik-kirec-onleyici-fiyatlari?siralama=fiyat:asc
@gunduzadal9539 Жыл бұрын
mrb. tds değeri 4000 i. bulan yazlık bir bölgede 3 katlı villa tipi yazlığım için 2 adet manyetik kireç kırıcıdan sonra 3 lü daire girişi arıtma cihazı koysam tezgah altı arıtma cihazından nitelikli su içmem mümkün olurmu. ya da tek cihaz yeterlimidir sizce. tşk ederim şimdiden
@ferhat_ors Жыл бұрын
merhaba ; manyetik kireç önleyici suyun içerisinde kirece sadece şekil değiştirteceği için tat anlamında kireç tadında değişiklik olmaz. içmek için uygun değildir. manyetik kireç önleyiciler sadece ev içerisinde kullanacağınız makineleri kirece karşı korur.
@ahmetozkeskin94283 жыл бұрын
Böyle birşey imkansız sadece su yumuşatma cihazları ile bu işi basarabilirsiniz.
@ferhat_ors3 жыл бұрын
Hangi işi? İmkansız olan nedir? su yumuşatma ve manyetizma çok farklı konular. Çok farklı prosesler.
@ahmetozkeskin94282 жыл бұрын
Kireç suyun içinde ölçün bakın .toplam sertlik değerinde bir değişim yok.
@semihakinci Жыл бұрын
web sitesindeki fiyatlar garip değil mi? Ev fiyatına kireç önleyici bu komik olmuş.
@ferhat_ors Жыл бұрын
Merhaba o ürünler endüstriyel ürünler. Manyetik kireç önleyiciler bilhassa döküm sektöründe çok sık kullanılıyor.
@gurkanay16093 жыл бұрын
Damacana sular çok maliyetli oluyor
@muratkilicaslan69673 жыл бұрын
Çaydanlığın dibindeki kireci önler mi
@ferhat_ors3 жыл бұрын
Evet manyetik etki 1,2 gün süreceğinden çaydanlık daha az kireç tutar. Ve temizlenmesi kolay olur.
@gurkanay16093 жыл бұрын
Kireçli suyla çay güzel olmuyor
@yasonra46293 жыл бұрын
Mıknatısı denedik kirece yaramıyor.
@ferhat_ors3 жыл бұрын
İşe yaramamasına üzüldüm. İhtiyacınıza göre bir seçim yaptığınızdan eminmisiniz? Su sertlik değeriniz nedir? Hangi alaşımdan mamul kaç gauss güçte mıknatıs kullanılmış? Gövde Metal alaşımı nedir? İhtiyaca göre cihaz kullanmak önemli. Yoksa çok verimli sonuçlar alamayabilirsiniz.
@yasonra46293 жыл бұрын
@@ferhat_ors Mıknatısların gausunu ölçmedik. Fakat yaklaşık 200 gr gibi azımsamaz bir miktar idi. Şirket olarak 100 kadar aparat alıp ürettiğimiz elektrikli şofbenlerde, kireçli suda epeyce denedik. Fayda sağlamadı. Ancak siliphos olumlu sonuç verdi. Siliphos, calgon vb. ürünlerin esas etken maddesidir. Ancak İstanbul dahil çoğu şehir sebeke sularında rezistansa zarar verecek ölçüde kireç yoktur. Bunu 34 yıllık tecrübe ile gördük. Bu işlerle ilgilenenler de bilir. Bu nedenle KİREÇ ÖNLEYİCİ REKLAMLARI GENELDE TÜKETİMİ TEŞVİKE, PARA KAZANMAYA YÖNELİKTİR. Ancak içme suyu istisna. Onda azı da hoş değil. Ayrıca sularda sadece kireç olmayıp hava su ve toprak yoluyla sanayi atıkları da karıştığı için içme noktasında hassasiyet haklıdır.
@3512-c7z3 жыл бұрын
Manyetik alan ile kireç önlemek valla ben boğaz köprüsünün sahibiyim diye gelen geçenden para alayım nasılsa para kazanmak kolay
@ferhat_ors3 жыл бұрын
Bilimsel yorumunuz için teşekkür ederiz. Haklısınız keşke bizde köprü sahipleri gibi geçenden de geçmeyenden de para alabilsek. O zaman daha kolay para kazanabiliriz. Ama biz zoru tercih etmek zorundayız. Dünyanın sadece bizden ibaret olmadığını ve bizim kullandığımız teknolojinin ötesinde teknolojiler olduğunu kanıtlamaya çalışmak mesela:)
@hakankaya33963 жыл бұрын
Abi sen niye böyle garip konuşuyorsun?
@ferhat_ors3 жыл бұрын
Farketmedim sıradan olmayan garip biri olduğum için konuşmam da gariptir belkide :) Sizin de bu videoda ilginizi çeken tek şey konuşmam ise sizde en az benim kadar garipsiniz:)
@enginkuzeyli27933 жыл бұрын
:DD
@alperyldz74212 жыл бұрын
@@ferhat_ors :)))
@senaborekci87643 жыл бұрын
iyi günler,geçne hafta aldığım bir çam.mk. montesi sırasında bu ürünle tanıştım. Vestel servisin 165 lira dediği ürünü takmadım ve araştırmaya başladım. Bu ürünü ana girişemi takmak daha iyi yoksa bul.mk , çam.mk. ve özellikle termosifonlara ayrı ayrı mı takmak daha faydalıdır. Önerdiğiniz bir marka varmı, miramak marka var 50 yıl ömür veriyor. Bazı markalar 5 yıl ömür vermiş, yardımınıza teşekkür ederim
@ferhat_ors3 жыл бұрын
3/4 B VE 1/2 B manyetik kireç önletyicilerin fiyatlarına aşağıdaki linklerden ulaşabilirsiniz. Sayaç önüne tekarsanız tüm makinaları korursunuz. Maliyetiniz düşer Sayaç önüne takacaksanız 3/4 b modeline aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz. www.teknofer.com.tr/Manyetik-Kirec-Onleyici-34B,PR-304.html Cihaz önüne kullanacaksanızda 1/2 b modelini öneririm. Her cihaza takacaksanız maliyetiniz artar. 1/2 b modeline aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz. www.teknofer.com.tr/Manyetik-Kirec-Onleyici-12B,PR-300.html Performans düşük olsun maliyeti düşük olsun derseniz de daha uygun ürünler de var . Ama ideal performansı bu ürünlerden alırsınız. Başka markalar hakkında birşey söylemem doğru olmaz. Bizim ürünlerde N52M 14.800 Gauss gücünde mıknatıslar kullanılmıştır. Piyasada çok daha büyük ebatlı, göz dolduran, daha uygun fiyatlı ürünler mevcut macera arayanlar için.