1992 Hornetit Venäjä ja Velka Esko Aho

  Рет қаралды 15,209

Sami Miettinen

Sami Miettinen

Күн бұрын

Kirjaudu 14-päivän kokeiluun bit.ly/SamiMiettinen ja nauti MyHeritagen sukupuu- ja muista palveluista. Jos päätät jatkaa tilausta, saat -50% alennuksen🔑
Entinen pääministeri Esko Aho saapuu toisen kerran #neuvottelija - kanavan vieraaksi kirjastaan 1992 - Suomen valinnat aavekissojen varjossa. Kirjan teemat luotaavat Teheranin kokouksesta toisen maailmansodan lopusta nykypäivään ja vuoteen 2022. Esko Ahon ratkaistavana oli myös EU ja eurojärjestelmään liittyminen F-18 Hornettien, vahvan markan ja velkakriisin pulmat sekä Venäjä-suhteen rakentaminen Neuvostoliiton raunioilta.
00:00-01:01 Esko Aho pohtii vuoden 1992 haasteita: Hornetteja, Venäjää ja Velkaa, muistelee Jegor Gaidarin varoitusta Venäjän imperialisminostalgiasta sekä kehottaa nykyhallituksia toimimaan eikä lukkiutumaan hallitusohjelmaan
01:02-04:35 Jakson sponsorin MyHeritagen demo Sami ja Matilda Miettisen toimesta / ruusujen_teralehtia
04:36-01:01:50 Esko Aho ja Sami Miettinen keskustelevat vuodesta 1991 - Hornetit, Velka ja Venäjä pääaiheina
Sami pyytää myös kommentin joko Martti J Karista, Pekka Toverista, Pertti Torstilasta tai Alpo Rusista❓
#neuvottelijat #neuvottelija #talous #sota #politiikka #1992 #Venäjä #turpo
🎧
Spotify: open.spotify.com/show/4wzO1ZK... Apple podcasts: podcasts.apple.com/us/podcast... RSS: anchor.fm/s/12cf31d8/podcast/rss
Kaikki jaksot ja etsi-funktio: www.dcmcapital.fi/neuvottelija
📷
Sami Miettinen Twitterissä: / samimiettinen
#neuvottelija Instagramissa: / neuvottelija
Facebook - liity #neuvottelijat-ryhmään / neuvottelijat
Katso myös: #neuvottelija 71 - 1991 Mustien joutsenten vuosi (Esko Aho) • #neuvottelija 71 - 199...

Пікірлер: 66
@samimiettinen
@samimiettinen Жыл бұрын
Kirjaudu 14-päivän kokeiluun bit.ly/SamiMiettinen ja nauti MyHeritagen sukupuu- ja muista palveluista. Jos päätät jatkaa tilausta, saat -50% alennuksen🔑
@teppoluonsinen8506
@teppoluonsinen8506 Жыл бұрын
Vaikka sillon 90-luvun taitteessa ajatuksissa Esko Aho sai tulenkatkuisa mietteitä korvien väliin, kun omasta yrityksestä karsittiin väkipakolla kaikki ylimääräinen pois, ja samalla 90 %työntekijöistä, on ollut jo useamman vuoden tuntunut varsin mukavalta kuunnella Ahon näkemyksiä "menneistä". Itse kullekin tullut perspektiiviä ko. ajanjakson tapahtumiin. Tämä Suomen lainsäädäntö kun ei anna armoa, muistutti 25 v. tapahtumien jälkeen kuinka "syntistä" Suomessa onkaan olla yrittäjä ja kohdata vaikeita aikoja, kenestä ja mistä syystä tahansa aiheutuvatkin. Vaikka jo tovi kulunut noista "taloudellisen kauhun" vuosista, ei tämä yrittämistä suosiva ilmasto ole levinnyt vieläkään kunnolla yhteiskuntaan. Etenkin kun ajattelee riskejä, joita yrittäjäksi ryhtyjä ottaa...väitän, usein niitä tiedostamatta. Etenkään huonossa tapauksessa seurausten pitkä-aikaisuutta ihan peruselämänmenoon. Sieltä --90 taitteesta asti olen toivonut ja näin eläkeukkelina toivon, että uusilla yrittäjiksi ryhtyjiillä olis paremmat mahdollisuudet jatkaa, mistä tahansa kompurointi sitten johtuukin. Yleensä virheistä opitaan ja tullaan paremmiksi...asia jota ei meillä millään tahdota ymmärtää ja hyväksyä.
@paivisuikkanen8909
@paivisuikkanen8909 Жыл бұрын
Miellyttävää kuunnella rauhallisia suomalaisia miehiä.
@nollatoleranssi9177
@nollatoleranssi9177 Жыл бұрын
29:15 Esko Aho sanoo tässä hyvin viisaita sanoja eli jollain tavalla poliitikot ovat olleet kaukonäköisiä näissä asioissa eli suomettuneisuudesta huolimatta riippuvuus Venäjän energiasta on pysynyt yllättävän vähäisenä.
@villeveikko1
@villeveikko1 Жыл бұрын
Käytännössä Saksa on ainoa EMU-maa joka on hyötynyt eurosta merkittävästi (toki Ranska ja muutama muukin on eurosta hyötynyt mutta ei läheskään samassa mittakaavassa kuin Saksa) ja itseäni ihmetyttää ettei sellaista skenaariota (Saksan dominanssia ja menestystä muiden kustannuksella) silloin kyetty näkemään tai haluttu nähdä todennäköisenä tai edes mahdollisena. Ja jos joku kyseistä kehityskulkua ennusteli niin itselleni tuntemattomista syistä siitä vaiettiin. Sinänsä hurjan kuuloista että näin merkittävä asia kuin yhteisvaluuttaunioni nähtiin ongelmattomana politiikan ylä- ja alatasoilla, virkamieskunnassa, talouteen ja raha- sekä finanssipolitiikkaan perehtyneiden asiantuntijoiden kesken. Kun valuutta on kaikille sama, niin teollisuus ja vienti kasvaa Saksan kaltaisissa isoissa teollisuusmaissa. Saksalle yksi euro on laskennallisesti maksanut 70-80 senttiä ja mm. Suomelle n. 1,3e kun Italialle ja Kreikalle euro on maksanut yli 1,5e. Ei muut euro maat voi kilpailla Saksan kans kun on sama valuutta, omilla valuutoilla Saksan viennin kasvu nostais valuutan arvoa ja tilauksia menis halvemman valuutan maihin, toisin kuin nyt
@artovesterinen
@artovesterinen Жыл бұрын
Euro on jopa haitannut Saksan talouskasvua. Valuuttana se ei ole oikein kenellekkään hyvä. Joko liian kallis tai liian halpa. Tämän päälle välimeren talouspolitiikka, joka luo riskin koko unionille ja eurolle. Yhteisvaluutta toimisi kenties liittovaltiossa, mutta ei tilkkutäkissä jossa kaikilla on omat intressinsä (poislukien nähtävästi Suomi) ja ja isolla osalla talousvaikeutensa.
@villeveikko1
@villeveikko1 Жыл бұрын
@@artovesterinen Saksa on hyötyny merkittävästi eurosta muiden euromaiden kustannuksella mutta se miten mikäkin euromaa olisi kehittynyt omilla valuutoillaan on vaikeampi laskea kun muuttujia olisi liikaa kun jokainen kilpailisi keskenään mm. Valuuttojensa hinnoilla. Eli voi sanoa että euro on haitannut Suomenkin talouskasvua mutta se ei ollut pointti koska meillä on käytössä euro eikä oma valuutta.
@jussirihto2351
@jussirihto2351 Жыл бұрын
miellyttävästi hoidettu sponsorin osio, oli oikeasti mielenkiintoista seurata tuota
@kalsari3565
@kalsari3565 Жыл бұрын
Loistava haastattelu 👍 Vastaavia valtiomiehiä ei ole juuri näkynyt Ahon hallituksen jälkeen ja varsinkin keskustan touhu mennyt lähinnä surulliseksi. Oma nro 1 presidenttiehdokas edelleen.
@joukokuisma9574
@joukokuisma9574 Жыл бұрын
Minun myös , kaikki muut melko heikkoa satsia niin sanotusti.
@esariekki7454
@esariekki7454 Жыл бұрын
Kiitos jaksosta! Oon mieltäny Ahon ja Lipposen samaan kastiin suhteessa Venäjä-kytkökseen. Nyt oon eri mieltä, Aho kertoo avoimesti päätöksen taustoista ja Lipponen joutuu peitteleen asiaa. Tämä ero johtuu mun mielestä motiivieroista. Aho oli minun pressaehdokas ennen 24.2 mutta nyt ehdokas on Mikko Hautala.
@okok-gg5fl
@okok-gg5fl Жыл бұрын
Ei ole ymmärretty eikä opittu ruokahuollon turvaamisesta,maatalous on pahimmassa kusessa ikinä ja samalla kaupat tekevät jättivoittoja.
@keisari78
@keisari78 Жыл бұрын
Kiitos Sami hyvä kanava👍En ny Eskon liikkeistä tiedä ehkä oli pelastamassa venäjää ei toiminu ihan🤷‍♂️Mut katellu tota teidän viisasteluklubii, ja miättinyt et kuin se sananvapaus on ni jumalattoman uhattuna, mä en vaa näe sitä sokea ku olen🤷‍♂️Mut nää on näkemyseroja🤷‍♂️
@tonimanninen5181
@tonimanninen5181 Жыл бұрын
Videon lopussa Aho toteaa hyvin, NATOn jäsenyys ei poista naapuria.
@jkinkamo
@jkinkamo Жыл бұрын
Tuo Teheran 1943 hyvä muistaa kun suurvallat tekevät turvallisuuspolitiikkaa.
@KalervoNieminen64
@KalervoNieminen64 Жыл бұрын
Ei voi luottaa ton selityksiin si mitenkään!
@informaatiovalvontafin2323
@informaatiovalvontafin2323 Жыл бұрын
Onko totta että Suomessa vaalitulokset lasketaan Tieto-Evryn yhteistyökumppanin Scytl:in servereillä?
@artovesterinen
@artovesterinen Жыл бұрын
Sukujuuret on todella mielenkiintoisia. Olen jäljittänyt joskus netin tietojen pohjalta omat sukujuuret esi-isääni 1500-luvulle omatoimisesti. Kahlasin myös sukulaiset läpi 1700- ja 1800- luvuilta kummaltakin puolelta, joista parista on säkällä myös valokuvia mm. paikasta jossa itsekkin välillä kuljen. Suomessa on edelleen pitäjä nimeltä Vesterilä, Kerkokkosken suulla. Suvun juuret Baltiassa. Cool.
@tonitoivila642
@tonitoivila642 Жыл бұрын
Ai Samin isän puolen suku on lähtöisin Tuusniemeltä. Sieltäpä itsekin. Tuusniemellä onkin paljon Miettisiä, sisareni on eräs heistä.
@samimiettinen
@samimiettinen Жыл бұрын
Jes, sieltä löytyy tosiaan isäni Oivan isä Juho Miettinen.
@tonitoivila642
@tonitoivila642 Жыл бұрын
@@samimiettinen Okkei, hauska sattuma! Pitääpä kysyä äidiltäni, oli kylän (toinen) kukkakauppias -80 - luvulla ja tunsi tietysti paljon väkeä sieltä, että sattuisiko muistamaan. Oletko käynyt kyläpahasessa koskaan?
@jorejahtis8833
@jorejahtis8833 Жыл бұрын
Kuinkahan paljon sitä velkaa mahtaa olla kertynyt nyt,kun Lipposen hallituksen VM Kalliomäki sanoi 90 lopussa pelkäävänsä. Kun tilastot näytti että velkaantuminen oli jo silloin roimasti suurepi kuin lamassa.
@nollatoleranssi9177
@nollatoleranssi9177 Жыл бұрын
52:07 Ovatko nämä ESG-asiat pelkästään hyvä asia? Tuon on ajateltu liittyvän myös kuuluisaan Kiinan malliin ihmisten pisteytyksillä.
@JustusPelle
@JustusPelle Жыл бұрын
Se on harmi että viisautta on ripoteltu niin harvoille.....politikoilla pitäisi olla pakollinen vastuuvakuutus ennenkuin painavat äänestys nappia...
@esakoivuniemi
@esakoivuniemi Жыл бұрын
Ahon uikutus, että "mitä sitten olisi pitänyt tehdä" on todella onttoa. Väittääkö hän tosissaan, että E. Aho suomesta voisi vaikuttaa Venäjän kurssiin työskentelemällä Venäläisen pankin johtokunnassa? Pitääkö hän suomalaisia näin tyhminä? Vai luuleeko hän itsestään ehkä hieman liikaa? Vuonna 2017 oli jo kymmenen vuoden vastaansanomaton track-record siitä, että Venäjä muuttui vahvistuessaan jatkuvasti röyhkeämmäksi ja avoimemmin imperialistiseksi. Kuvitelmat Venäjän kurssin muuttamisesta kaupankäynnillä olivat kyllä pelkästään lapsellisia. Itse epäilen Ahon tienneen tasan tarkkaan, että Venäjä osti käyttöönsä entisen pääministerin vaikutusvaltaa - ts. juuri niitä puheenvuoroja joissa Aho valkopesi Venäjän tekoja ja todisteli, että Venäjällä kaikki hyvin eikä Venäjä muodosta uhkaa kenellekään. Sami vähättelee Martti J. Karin analyysia Venäjästä. Ehkä kannattaisi heivata ruusunpunaiset lasit ja ottaa Karin maalaama kuva hieman vakavammin. Ei Venäjän kulttuuri muutu itsestään, nopeasti tai helposti. Saksassa natsi-hallinnon ajattelutavoista päästiin eroon vasta 1960-luvun lopulla. Eikä olisi päästy lainkaan, ellei Saksaa olisi kohdannut II-maailmansodassa täydellinen tappio ja länsiliittoutuneiden poliittinen kontrolli. (Sama koskee Japania). Ei ole näköpiirissä, että kukaan tulisi ulkopuolelta pakottamaan Venäjää muuttamaan suuntaansa. Ja Venäjän sisältä muutosta on aivan turha odottaa.
@maurituomisto8007
@maurituomisto8007 Жыл бұрын
Aho on venäläinen pankkiiri.
@annekukkonen1371
@annekukkonen1371 Жыл бұрын
Seteli selkärankaiset on ihan oma lukunsa! 😂
@viatonkansalainen
@viatonkansalainen Жыл бұрын
Venäjän imperialismi? Ei Venäjä ole tunkeutunut esimerkiksi Kuuban, Meksikon rajoille kuten Yhdysvallat/Nato on hivuttautunut Venäjän lähialueille. Se jopa operoi vallankumouksen Ukrainassa. Puhumattakaan Libyan, Irakin ym. lukuisien muiden maiden miehityksistä. Oikeasti on kyse siitä Yhdysvallat yrittää eliminoida pahan *kilpailijan* eli Venäjän propagoimalla ja mustamaalaamalla ja levittämällä Venäjä-vihaa valtamedian kautta sen pahuudesta. Eurooppa ei saa hyötyä Venäjän kanssa käymästä kaupasta koska se on uhka Yhdysvaltojen valta-asemalle.
@timolustig412
@timolustig412 Жыл бұрын
Hänhän kertoi olleensa valvomassa mm. suomalaisten ja muiden Sperbankiin sijoittaneiden länsimaisten vähemmistöomistajien etua pörssinoteeratussa pankissa. Mutta se on jännä juttu, että Ahosta tuli Suomen vihatuin pääministeri kiitoksena siitä, että hän yhdessä Viinasen kanssa pelasti Suomen konkurssilta, sen talouspolitiikan aiheuttamilta tuhoilta, joiden pääarkkitehteina olivat Harri Holkeri ja Rolf Kullberg. Tämä Aho-viha kantaa edelleen, mm. tuollaisina kommentteina, vaikka Ahoa lukuunottamatta kovinkaan monella ei liene todellista tietoa, mitä hän pankissa teki.
@esakoivuniemi
@esakoivuniemi Жыл бұрын
@@timolustig412 Mistä ihmeestä päättelet, että 1. vihaan Ahoa, 2. en arvosta sitä mitä Ahon hallitus teki suomen talouden pelastamiseksi? Se, että arvostelen Ahoa (ja lukemattoman monia muita suomalaisia poliitikkoja ja yritysjohtajia) hänen toiminnastaan Venäjän suhteen ei tarkoita, että hän olisi joka suhteessa jotenkin epäilyttävä tai huono. Minusta Aho ja Viinanen tekivät hyvää työtä talouden kääntämiseksi. Ahoa voi myös kiittää hänen roolistaan esim. Hornet hankinnoista. Ja monesta muusta asiasta. Mutta nuo asiat tapahtuivat 1990 -luvulla. Vuonna 2017 hän hyppäsi Venäjän kelkkaan ja ryhtyi Venäjän hyödylliseksi idiootiksi. Menneet "hyvät teot" eivät sitä muuksi muuta!
@Atomisti
@Atomisti Жыл бұрын
Tasokas keskustelu. Esko Aho on lukenut paljon hyviä kirjoja ja osaa poimia niistä hyviä pointteja.
@MrRaitzi
@MrRaitzi Жыл бұрын
Leijona oli muuten tosi. Venäjä myöhemmin myönti että eläin oli karannut heidän sirkuksesta.
@companyjoe
@companyjoe Жыл бұрын
Voi Neuvottelija, miksi tahraat itsesi veljeilemällä diktaattorien kätyrin kanssa?
@samimiettinen
@samimiettinen Жыл бұрын
Mikä erityisesti tahrasi minua jaksossa?
@companyjoe
@companyjoe Жыл бұрын
@@samimiettinen No vähän ehkä tiuskaisin. Ärsytti niin paljon tuo Ahon naaman näkeminen samana päivänä kun se ilmoitti ryhtyvänsä Kiinan lobbariksi. Sori siitä.
@pacifist2829
@pacifist2829 Жыл бұрын
Esko Aho on WEFfin jäsen.
@Klaus_Schwab_WEF
@Klaus_Schwab_WEF Жыл бұрын
Myös se leijona on WEF jäsen. Miksei valtamedian MV tai valeopposition VKK puhu tästä? Pelkääköhän he? Vai ovatko hekin mukana tässä kusetuksessa?
@arvohirvonen6801
@arvohirvonen6801 Жыл бұрын
Maanpetturi.. olisi paras nimitys ja porttikielto Suomeen.. ja piste..
@nollatoleranssi9177
@nollatoleranssi9177 Жыл бұрын
Tässä on kertomus suomalaisten matkasta Spermpankkiin kzbin.info/www/bejne/j6PNl2x9gt1sgdE Viime vuonna tuli vastaan musta joutsen.
@JPH921
@JPH921 Жыл бұрын
Olkoon menneisyydessä mitä hyvänsä mutta minä olisin halunnut Esko Ahon seuraavaksi presidentiksi. Siinä kaikki.
@annekukkonen1371
@annekukkonen1371 Жыл бұрын
Aho on niin ylimielinen heppu, että jää tämä jakso katsomatta vaikka Samin ohjelmasta tykkäänkin. Kaikilla näillä suomettuneilla Venäjän nuoleskelijoilla on todella valikoiva muisti.
@timolustig412
@timolustig412 Жыл бұрын
Juuri siksi, että kuvittelet Esko Ahon olevan ylimielinen, tämä jakso olisi kannattanut katsoa. Olisi maailmankuva voinut avartua.
@annekukkonen1371
@annekukkonen1371 Жыл бұрын
@@timolustig412 katsottu on montakin haastattelua vaan ei katsota enää näitä luikureita! 😂
@dudemann2283
@dudemann2283 Жыл бұрын
’Suvaitsevaisuus’ on nykyään muodissa ja turvallinen tila on paras vaihtoehto säilyttää oma suvaitsevuuden tila. Pidä toi ettet järkyty😊
@annekukkonen1371
@annekukkonen1371 Жыл бұрын
@@dudemann2283 🤣
@petrivanska1864
@petrivanska1864 Жыл бұрын
Eiköhän suomettuneita ollut suurin osa suomalaisista. Sinun kannattaa vaihtaa maata.
@teijoteittinen8930
@teijoteittinen8930 Жыл бұрын
Esko. Pyri vaikka Presidentiksi. Ettei tulisi taas poikkeava presidentti, joka vaikuttaisi negatiivisesti lasten kasvamiselle.
@blacksmith88
@blacksmith88 Жыл бұрын
Esko Ahon valikoiva muisti.
@erajuhani7151
@erajuhani7151 Жыл бұрын
Kerro tarkemmin?
@teppoluonsinen8506
@teppoluonsinen8506 Жыл бұрын
Eikös meillä kaikilla....jos et usko, kuuntelemaan Vaikka yle areenasta Stillerin haastattelemaan Julia Korkman ia. Aivo ja muistitutkijalla hauskaa kerrottavaa muistin saloista. Saatat jopa yllättyä.
@P117
@P117 Жыл бұрын
Rakas ihminen, Oletko valmis? kzbin.info/www/bejne/mnLWequfm5aEqZI
@martti2112
@martti2112 Жыл бұрын
Ukrainassa oli jopa natsiarmeija Onko Suomessa vastaavaa ?
@nollatoleranssi9177
@nollatoleranssi9177 Жыл бұрын
On tosiaan hieman ongelmallista kieltää tämä. Varsinkin huvittaa niiden tahojen kieltäminen, jotka näkevät natseja joka kadun kulmassa suomalaisista puhuttaessa, mutta eivät olevinaan tunnista oikeaa tunnusta. Toki asian ylikorostaminen hyökkäyssodan arvoiseksi on täyttä kusetusta. Venäjä on vieläpä vapauttanut samoja ukrainalaisia komentajia.
@nollatoleranssi9177
@nollatoleranssi9177 Жыл бұрын
Venäjällä on tosin luotu tarinoita myös Suomen natseihin. Putin käyttää samaa taktiikkaa kuin yleisesti vihervasemmisto lännessä.
@martti2112
@martti2112 Жыл бұрын
@@nollatoleranssi9177 Väittääkö joku vielä, että ASOV-palikoona ei ole totta.
@jarmoaltti2718
@jarmoaltti2718 Жыл бұрын
Esko sais mennä ryssään takaisin
Pekka Toveri Euroopan puolustus Venäjän uhka #neuvottelija 250
52:29
#neuvottelija 71 - 1991 Mustien joutsenten vuosi (Esko Aho)
1:03:11
Sami Miettinen
Рет қаралды 20 М.
CAN YOU HELP ME? (ROAD TO 100 MLN!) #shorts
00:26
PANDA BOI
Рет қаралды 12 МЛН
ХОТЯ БЫ КИНОДА 2 - официальный фильм
1:35:34
ХОТЯ БЫ В КИНО
Рет қаралды 1,6 МЛН
Chips evolution !! 😔😔
00:23
Tibo InShape
Рет қаралды 29 МЛН
OMG 😨 Era o tênis dela 🤬
00:19
Polar em português
Рет қаралды 4,2 МЛН
Venäjä ja Suomen turvallisuus -yleisöluento
1:31:06
Jyväskylän yliopisto | University of Jyväskylä
Рет қаралды 106 М.
Vieraana investointipankkiiri Sami Miettinen
47:05
Ivan Puopolo
Рет қаралды 11 М.
Suomen käsittämätön kansantuote Mauri Kotamäki #neuvottelija 249
49:25
CAN YOU HELP ME? (ROAD TO 100 MLN!) #shorts
00:26
PANDA BOI
Рет қаралды 12 МЛН