2. Amerikada Psikoloji Doktorası | PhD Başvuru Süreci | Başvuru Materyalleri | GRE TOEFL CV REFERANS

  Рет қаралды 5,145

Selin Bekir

Selin Bekir

3 жыл бұрын

Merhaba, ben Selin!
Şu an Amerika'da University of California Santa Barbara'da doktora yapıyorum, ve Amerika'da psikoloji doktorasına başvurmayı düşünenler için kendi deneyimlerimle süreci anlattığım böyle bir video (serisi) çekmeye karar verdim.
Bir önceki videoda genel olarak psikoloji doktora programları hakkında bilgi verip başvuracağınız okullara nasıl karar verebilirsiniz, ilk olarak neler yapmanız gerekir gibi konulardan bahsetmiştim.
Bu videoda da başvuru materyallerinden (transkript, GRE, TOEFL, Referans mektupları, CV, Diversity Statement ve bazı başvuru portallarında olabilecek diğer sorulardan) bahsettim.
Bir sonraki videoda da en önemli başvuru materyallerinden biri olan statement of purpose (yani niyet mektubundan) bahsedeceğim.

Пікірлер: 79
@meliscetin7937
@meliscetin7937 3 жыл бұрын
Harikaa! Çok yardımcı oluyor phd başvurularımda, eline sağlık
@selinbekir3322
@selinbekir3322 3 жыл бұрын
haha yaa :')) Umarim eeen guzel en istedigin yerler olur
@eliff5277
@eliff5277 3 жыл бұрын
Cookkk bilgilendirici. Ayrıca videolarında 'belki daha sonra bu konu hakkında bir video çekerim' dediğin kısımları da çok merak ediyorum
@selinbekir3322
@selinbekir3322 3 жыл бұрын
Eliff çookk teşekkür ederim! Evet umarım ara ara çekip koyabilirim daha detaylı kısımlarını. Ama eğer spesifik sorun varsa yazabilirsin burdan da :)
@lilibeth4433
@lilibeth4433 3 жыл бұрын
Öncelikle nükemmelsin çok tesekkür ederiz
@selinbekir3322
@selinbekir3322 3 жыл бұрын
Haha yaa çook teşekkür ederim sana da arkadaşlarına da
@okipuki
@okipuki 3 жыл бұрын
Herhangi bir yurtdışı yüksek lisansı için de çok faydalı olmuş çok beğendim eline sağlık 🥰
@selinbekir3322
@selinbekir3322 3 жыл бұрын
yaaa tesekkur ederim
@mehlikamelekyldrm1172
@mehlikamelekyldrm1172 Жыл бұрын
Selin merhaba,samimi ve bilgilendirici videoların için çok teşekkürler .Türkiye’de seans yapabilmek için klinik psikoloji yl, ve doktora gibi şeyler var.. orada klinik psikoloji doktora var mı senin gibi araştırma görevlisi arayan, yoksa sadece genel psikoloji mi.. bir de Türkiye’deki denkliği -bahsettiğim açıdan (yani klinik) - nasıl acaba biliyor musun? Tekrar teşekkür ederim 🙏
@zeynep9382
@zeynep9382 3 жыл бұрын
abla bir şeyi çok merak ettim ayrıca daha üniversiteye geçmedim o yüzden sorum cahilce gelebilir ama ben bi kısmı anlamadım. mesela okuduğumuz üniversitede proglamlama dersi yok o dersi üniversite okurken mi almamız gerekiyor yoksa üniversiteden mezun olunca mı o dersi alıyoruz ? ve amerikadaki her üniversite mi programlama dersi istiyor? cevaplarsan çok mutlu olurum araştırdım bulamadım :/ ayrıca çok yararlı videolar çekiyorsun bizi bilgilendiriyorsun çok teşekkürler :)
@selinbekir3322
@selinbekir3322 3 жыл бұрын
Yok okuduğun üniversitede yok gibi değil de bölümlerde olmayabiliyor. yani mesela psikoloji okuyorsan bölüm derslerin PSY kodlu olabilir (PSY101 gibi), bazen bölümünde (yani PSY kodlu)programlama dersleri olmayabilir. ama başka departmanlardan, mesela biyoloji veya bilgisayar gibi almaya çalışabilirsin anlamında söylemiştim. Bunların hepsi üniversiteye geçtiğinde çok daha netleşir eminim :) Amerika’da da spesifik olarak ders almış olmanı değil de bilmeni bekliyor, ders almamış ama kendin öğrenmiş olabilirsin CVinde olabilir vs. Yani illa ünide ders almış olacaksın gibi bir zorunluluk yok bilip bilmediğine bakıyorlar
@ilaydaglbhr
@ilaydaglbhr 3 жыл бұрын
Could you give information about neuropsychology? The future, job opportunities (mostly USA) and differences from neuroscience. Thanks!
@user-hz1vt6cs5l
@user-hz1vt6cs5l 3 жыл бұрын
Psikoloji de yer alan Matematik’te biraz bahsettiğin video yapabilir misin acaba?Temel düzeyi,hangi konular ( liseyle bağlantılı mı vs) 😊💖
@selinbekir3322
@selinbekir3322 3 жыл бұрын
Merhaba, istatistik çook büyük bi kısmını oluşturuyor psikolojinin. Ona temel oluşturacak kalkülüs falan önemli. matris falan da baya önemli bir kısmını oluşturuyor özellikle fMRI gibi şeylerle ilgileniyorsan 😊 liseyle bağlantılı bence :)
@esra1906
@esra1906 Жыл бұрын
Merhabalar sadece psikoloji mezunları mı doktoraya basvurabilir ? Örneğin sosyoloji mezunu birisi doktorada istenilen dersleri aldığı takdirde bu doktora programına başvurabilir mi?
@ecemd.3751
@ecemd.3751 3 жыл бұрын
Merhaba, öncelikle çok bilgilendirici olmuş, kendi adıma çok teşekkür ediyorum. Programlama meselesiyle ilgili sormak istediğim bir şey var: okulda dersini alma şansım olmadığı için kendim video izleyerek öğrenmeye çalışmam gibi şeyler cv’ye eklemeye yeterli olur mu yoksa sertifikalı bir programa katılarak eğitimini almak mı gerekir?
@selinbekir3322
@selinbekir3322 3 жыл бұрын
ecem doğan tabi tabi kendin öğrenip de CVine yazabilirsin. Sertifika falan gerek yok, zaten eğer bilgin yeterliyse ve kullanabiliyorsan önemli olan odur, öyleyse yazabilirsin CVine direk
@ecemd.3751
@ecemd.3751 3 жыл бұрын
Anladım çok teşekkürler :)
@AEbrar-ok7uy
@AEbrar-ok7uy 3 жыл бұрын
Çok faydalı bir videoydu, bilgilerini ve tecrübelerini paylaştığın için teşekkür ederim. Bende Psikoloji lisans öğrencisiyim ve lisans sonrası eğitimime yurtdışında devam etmek istiyorum. Merak ettiğim şey çok spesifik olabilir, başörtülü öğrencilere karşı ayrımcı bir tavır söz konusu mu? Aslında öğrenci çeşitliliği konusunda üniversiteye artı sağlayacak bir nokta ama yine de merak ettim :) Birde hangi alanı tercih ettiniz hocam?
@selinbekir3322
@selinbekir3322 3 жыл бұрын
Merhaba, çok teşekkür ederim güzel yorumun için😊 yani dediğin gibi bence kesinlikle çeşitlilik açısından bir artıdır ve ayrımcılık yapmaları biraz üzücü olur onun için sanmıyorum böyle bi şey olduğunu veya en azından umuyorum ki yoktur böyle bi şey 😊 ben cognitive neuroscience alanından ilerliyorum şu an 😊
@AEbrar-ok7uy
@AEbrar-ok7uy 3 жыл бұрын
@@selinbekir3322 anladıım, ben de umuyorum ki öyledir :) teşekkürler cevapladığın için. Ayrıca cognitive neuroscience benim de ilgimi çeken bir alan, bundan sonra takipteyim, başarılar dilerim :)
@selinbekir3322
@selinbekir3322 3 жыл бұрын
@@AEbrar-ok7uy teşekkür ederimm, umarım senin için de her şey istediğin gibi olur 🌸
@kardelengobel7490
@kardelengobel7490 4 ай бұрын
Merhaba, 2.77 ile mezun oldum. İstediğim üniversite NJ Princenton Univercity. Videonuzda gano notunun çok etkili olmadığından bahsetmişsiniz ama istediğim üniversitenin sitesinde 3.00 a kadar musait değildir yazıyor. Sizce yine de mail atarak şansımı denemeli miyim?
@ganitemeldas540
@ganitemeldas540 3 жыл бұрын
Ben yeni uni sınavına hazırlanıyorum hayalim amerka da çalışmak yada okumak ki siz bunu bana gösterdiniz teşekkür ederim
@selinbekir3322
@selinbekir3322 3 жыл бұрын
Ne demekk, başarılar üniversite sınavında!
@tuna8267
@tuna8267 3 жыл бұрын
Oradaki liselerde bizdeki rehber öğretmen ( onlarda ne oluyor bilmiyorum ) olmak için nasıl bir yol izlememiz gerekiyor ? Ne okumamız gerekiyor ve hangi okulda çalışacağımız nasıl bir sınavla belirleniyor ?
@selinbekir3322
@selinbekir3322 3 жыл бұрын
Tunahan Avcı merhaba, rehber öğretmen veya rehberlik gibi alanlarda maalesef pek bi bilgim yok. Benim daha çok araştırma (research) üzerine ilerliyor, ondan maalesef bilemiyorum o tarz pratik alanların nasıl işlediğini burada
@diyetisyenpsikologebrardel4341
@diyetisyenpsikologebrardel4341 2 жыл бұрын
Merhaba, psikoloji bölümünden mezunum ve programlama dersi dediğiniz gibi almadık. Özel ders olarak dışarıdan bir firma aracılığıyla r, Python ya da Matlab derslerinden birini alsak doktora için istedikleri teknik beceriler ve üniversitede almamız gerektiğini söyledikleri programlama dersini kabul etmeleri için yeterli olur mu? Teşekkürler:)
@selinbekir3322
@selinbekir3322 2 жыл бұрын
Merhaba, doktorada genelde deneyinizi kodlamamızda, data managementta ve analiz veya datanızı modellemelerde çok kullanılıyor. Bu beceriyi verebilecek herhangi bir kurs tabi ki etkili olacaktır, başarılarr🌸🌸
@almeurtur5153
@almeurtur5153 3 жыл бұрын
Tamamen sizin aldığınız yol ile ilgili bir video yapabilir misiniz? yani Boğaziçinden şuana kadar siz ne konuda çalışıyorsunuz vs
@selinbekir3322
@selinbekir3322 3 жыл бұрын
Tabi, önümüzdeki zamanlarda böyle bir şey yapmayı düşünebilirim, teşekkürler öneri için 😊
@sevdefrtna7596
@sevdefrtna7596 3 жыл бұрын
Merhaba bilgilendirmeniz için çok teşekkür ederim. Ben mavi diploma vermeyen bir üniversitedeyim. Amerika'da yüksek lisans için bu önemli mi yoksa sadece transkripte mi bakılıyor.
@selinbekir3322
@selinbekir3322 3 жыл бұрын
Bu konuda pek de bir bilgim yok maalesef :( okulların başvuru sitelerinde mail adresi de koyarlar sorun varsa ve sitede cevabı yoksa yazabilirsiniz diye. Başvurmayı düşündüğün okullara direk sorsan daha iyi olabilir gibi. Kolay gelsin şimdiden! 😊
@sevdefrtna7596
@sevdefrtna7596 3 жыл бұрын
@@selinbekir3322 Çok teşekkürler :)
@demir6846.
@demir6846. 3 жыл бұрын
Merhaba abla ben su an 11.sınıf öğrencisiyim ve ailem beni yurtdışında yaşatabilecek standartlarda maaş almıyor orda 5 yıl okuyacağım devletin ya da üniversitenin sağladığı burslar hakkında orda yaşamanın maaliyeti vs konular için de video çeker misin :) Bir de psikoloji icin neden bogazicini tercih ettiğini de kısaca açıklarsan çok güzel olurr.
@selinbekir3322
@selinbekir3322 3 жыл бұрын
Merhaba, ben bi önceki videoda bahsettim Amerika’da doktora yaparken okula siz bir şey ödemiyorsunuz ve maaşınız oluyor ondan doktora yapmayı Amerika’da çalışmak olarak da düşünebilirsin ailenin bir desteğine gerek yok :)
@selinbekir3322
@selinbekir3322 3 жыл бұрын
Ayrıca ben Boğaziçi’ne Felsefeden girişliyim, puanım psikolojiye yetmemişti daha sonra çift anadala başladım psikolojiyle. Ondan da bi ara bahsetmeyi planlıyorumm
@demir6846.
@demir6846. 3 жыл бұрын
@@selinbekir3322 çok teşekkürler.
@ezgi4016
@ezgi4016 3 жыл бұрын
Lisans dönemini nasıl geçirdiğinizden de bahseder misiniz. Dersler, erasmus, gönüllülük faaliyetleri, staj denemeyi..
@selinbekir3322
@selinbekir3322 3 жыл бұрын
Ben lisansta bi exchange yaptım (şu an doktora yaptığım UCSBde), staj konusunda da okurken bizim okulda birkaç deneyim edinmeye çalıştım son yılımın yazında da stanfordta bi lab stajı yaptım (beğendiğim bi labın hocasına mail atıp direk sordum gelip yazın çalışabilir miyim diye). Daha ayrıntılı da belki gelecekte bahsederim aklımda bulunsun😊
@ezgi4016
@ezgi4016 3 жыл бұрын
@@selinbekir3322 bence de bu konudan da bahsetmelisiniz çok çok faydalı olur bizim için eminim ki 🤓☺️
@elcincintimur9544
@elcincintimur9544 2 жыл бұрын
Mavi diploma vermeyen üniversiteden mezun oldum. Amerikada doktora yapabilir miyim.
@metehandemirci9699
@metehandemirci9699 3 жыл бұрын
Hocam harikasınız :) GRE İçin daha detaylı bilgi verebilir misiniz? Türkiye standartlarında sözelci birisi kabul alabilecek düzeyde puan alabilir mi? Eğer alamazsa nasıl bir çalışma programı yapmamız gerekiyor? Yardımcı olursanız çok minnettar kalırım
@selinbekir3322
@selinbekir3322 3 жыл бұрын
Merhaba, GRE için asıl baktıkları genelde matematik ve verbal kısmı oluyor (yazma da önemli tabi ama test şeklinde olan o iki bölüme genelde daha çok bakıyorlar). Matematik ygs matematik gibi (benim zamanımda ygsydi yani :) öyle fonksiyon limit türev vs yok, problemler, geometri, olasılık vs tarzı. Magoosh diye bi app var oradan hep kelime çalışabilirsiniz verbal için hem de matematik soru örnekleri görebilirsiniz. ETSnin de kendi sitesinde GREyle alakalı (hangi konular dahil, sınav formatı nasıl, örnek sorular vs.) bilgiler bulabilirsiniz :) matematik kısmı adına verebileceğim tavsiye bol GRE matematik sorusu çözmek olabilir. Verbal için de kelimeler ve paragraflar gerçekten anadili İngilizce olan insanları bile bazen zorlayacak düzeyde olabiliyor ondan magooshtan GRE kelimeleri öğrensen avantaj olabilir bence, ama yabancı öğrenci olduğun için zaten full gibi bir beklenti yok. Dediğim gibi GRE puanın aşırı aşırı iyi olmasına hiç gerek yok bence, çooook kötü değilse genelde diğer tüm başvuru materyallerinin yanında daha az bakılan bi şey gibi diye düşünüyorum (burda da düşük dediğim yüzde kaçlık dilime girdiğin önemli, dediğim gibi en yüksek yüzde 50 pek de yüksek olmuyor ama top yüzde 1de 5te olayım diye de kasmanıza hiç gerek yok bence :) ve tekrar tekrar girilebilen bi sınav ve de Stanford gibi çok prestijli üniler artık GRE bile istememeye başladı (neyi ölçtüğü belli değil, bi kriter olmamalı diye). Ondan dediğim gibi aşırı da stres olmaya gerek yok bence GRE için 😊
@metehandemirci9699
@metehandemirci9699 3 жыл бұрын
@@selinbekir3322 çok teşekkür ederim harikasın :))
@selinbekir3322
@selinbekir3322 3 жыл бұрын
@@metehandemirci9699 rica ederim, başarılar!
@denizymn4600
@denizymn4600 3 жыл бұрын
Merhaba bnde psikoloji okuyorum ünv bitince Amerika'da mesleğimi yapmak istiyorum bu mümkün mü teşekkür ederim başarıların devamını dilerim 🤗
@selinbekir3322
@selinbekir3322 3 жыл бұрын
Merhaba, önceki videonun altındaki bu sorunuzu yanıtladım, teşekkür ederim iyi dileklerin için 😊
@kafamagoreseyler8705
@kafamagoreseyler8705 3 жыл бұрын
Hocam çalışırken yüksek lisans ya da doktora yapılabilir mi sizce yoksa çok mu zor olur?
@selinbekir3322
@selinbekir3322 3 жыл бұрын
Yüksek lisans için bilmiyorum ama doktora zaten iş gibi (maaşlı ve zamanını full-time alan), ama tabi yapacağın işe ve doktorada ne yaptığına, ne üzerine yaptığına bağlı sanırım
@kaanoner7843
@kaanoner7843 3 жыл бұрын
Hocam odtü kimya öğrencisi olarak phd için 7 üniye başvurumu yapmış bulunmaktayım 27 aralıkta. Heyecan dorukta :). Umuyorum güzel haberler alacağım. Tek endişem uzun süreli araştırma geçmişim yok sadece 6 aylık bir süreç...
@selinbekir3322
@selinbekir3322 3 жыл бұрын
Selam, içerik ve ne yaptığın bazen kaç aydır yaptığından daha önemli oluyor ondan umarım istediğin gibi sonuçlanır her şey 🌸
@kaanoner7843
@kaanoner7843 3 жыл бұрын
@@selinbekir3322 İyi dilekleriniz için teşekkür ederim. Umuyorum başaracağım ve buraya da yazacağım olumlu haberi aldığımda :)
@kaanoner7843
@kaanoner7843 3 жыл бұрын
@Selin Bekir Geç oldu ama güç olmadı 7 üniversiteden ilk kabul mailimi bu sabah itibariyle aldım ve hayallerim gerçek oldu. Buraya yazacağımı söylemiştim. Kısaca hayaldi gerçek oldu :)
@selinbekir3322
@selinbekir3322 3 жыл бұрын
@@kaanoner7843 çok çok tebrik ederim!
@aydanmelikova1929
@aydanmelikova1929 3 жыл бұрын
Bilgilerin hepsi çok değerli, çok teşekkürler. Üniversite harcı ile ilgili bilgi verebilir misiniz?
@selinbekir3322
@selinbekir3322 3 жыл бұрын
Teşekkürler 😊 Üniversite harcı derken tam olarak neyi kastettiniz?
@aydanmelikova1929
@aydanmelikova1929 3 жыл бұрын
@@selinbekir3322 yani Üniversiteye para ödeniyor mu? (Katkı payı da deniyor galiba)
@selinbekir3322
@selinbekir3322 3 жыл бұрын
@@aydanmelikova1929 yok hayır. İlk videomda bahsetmiştim psikoloji doktora programları bedava ve maaşlı programlar Amerika’da. Bununla ilgili bir video çekmeyi planlıyorum en çok sorulan ve merak edilen kısımlarından bir tanesi oldu gibi 😊
@aydanmelikova1929
@aydanmelikova1929 3 жыл бұрын
@@selinbekir3322 çok güzel olur, teşekkür ederim cevapladığınız için 💗
@selinbekir3322
@selinbekir3322 3 жыл бұрын
@@aydanmelikova1929 ne demek rica ederimmm 😊
@pskmcanuyar
@pskmcanuyar 3 жыл бұрын
hangi doktora porgramına başvurdunuz? video için teşekkür ederim :)
@selinbekir3322
@selinbekir3322 3 жыл бұрын
Psikoloji PhD programlarına. okul olarak soruyorsanız ilk videoda bahsetmiştim genelde UClere (UCLA, UCSB), university of Chicago, USC vs.
@pskmcanuyar
@pskmcanuyar 3 жыл бұрын
@@selinbekir3322 Teşekkür ederim. Başarılar
@luiraenjase1746
@luiraenjase1746 3 жыл бұрын
Merhaba,üniversite sınavına hazırlanıyorum uzun bi süre psikoloji ve moleküler biyoloji ve genetik bölümleri arasında kalmıştım psikolojiden nörobilimle ilgili çalışabileceğimi düşünüp sınava psikoloji için hazırlanmaya karar verdim ki önceleri klinik psikoloji için de istiyordum o yüzden psikolojiden ilerlemek daha mantıklı gelmişti daha sonra bilimin içinde olma isteği ağır bastı ve artık klinik psikoloji de pek düşünmemeye başladım internette psikolojiyle ilgili şeyler araştırdığımda hep klinik psikolojiyle ilgili şeyler çıkıyor nörobilim veya diğer psikolojinin alt dallarıyla ilgili lablarla vs bilgiler çok çok az dolayısıyla bn de nasıl bi yol izlemem gerektiğini bilmiyorum ve acaba hata mı yaptım moleküler biyoloji ve genetikten istediğim yolda gitmek daha mı doğruydu diye düşünüyorum bazen ve bu beni çok geriyor😧 psikolojiden nörobilimle ilgili çalışmalar yapabilirim değil mi? Ve diğer psikoloji lablarının nasıl olduğundan da bahsedebilir misin acaba? Ve bu yolda gidersem çok iş sıkıntısı çeker miyim diye de düşünüyorum...Yurtdışında çalışmak istiyorum..Çok uzun oldu biliyorum kusura bakma lütfen😣 Ama bunları sorabileceğim kimse yok😭😭
@selinbekir3322
@selinbekir3322 3 жыл бұрын
Selam, ben lisedeyken aynı ikilemdeydim. İnsan beynine aşırı ilgili duyduğumdan ve işin araştırma ve bilim kısmında olmak istediğimden lise sona kadar sayısal okudum ve hedefim genetikti. Psikolojiyi pek bilmiyordum ve klinikten ibaret sanıyordum. Son sene psy hakkında biraz daha şey öğrenince ani bi kararla eşit ağırlığa geçip psy okumaya karar verdim. Klinik sadece çok küçük bir alt dalı psikolojinin. Bilişsel psikoloji, nöropsikoloji vs çok daha araştırma ağırlıklı alt dalları var. Şu an benim doktora yaptığım alan da cognitive neuroscience olarak geçiyor ve psikoloji departmanına bağlı burada. Boğaziçi psikolojinin websitesine gidip hocalara bakabilirsin orada her hocanın çalışma alanı yazar. Lablar da vardır o sitede. Göz atıp neler yapıyormuş psikolojideki insanlar görebilirsin. Bunu Türkiye’deki veya dünyadaki diğer okullar için de yapıp fikir sahibi olabilirsin alanlar hakkında (örneğin stanford üniversitesi psikoloji websitesinde ‘faculty’ yani hocaların olduğu sekmeden psikoloji hocalarının nelerle ilgilendiğini okuyabilirsin). Başarılar diliyorum sana 😊
@selinbekir3322
@selinbekir3322 3 жыл бұрын
psychology.boun.edu.tr/content/labs bi ornek olarak Bogazicindeki lablara goz atabilecegin linki de birakayim :)
@luiraenjase1746
@luiraenjase1746 3 жыл бұрын
@@selinbekir3322 Çok teşekkür ederim yanıtladığın için😊 Boğaziçi üniversitesindeki hocalara bakmıştım ama diğer üniversitedekilere bakmak aklıma gelmemişti bakıcam şimdi😊 Boğaziçi istiyorum bnde umarım gelebilirimm😢😍
@selinbekir3322
@selinbekir3322 3 жыл бұрын
@@luiraenjase1746 rica ederim! Umarim istedigin gibi olur! Lablarin da linkini biraktim yukari goz gezdirmek istersen. ama dedigim gibi psynin de coook buyuk bir kismi arastirma ve bilim uzerine. klinik de sadece bir altdali :)
@luiraenjase1746
@luiraenjase1746 3 жыл бұрын
@@selinbekir3322 Ay umarımm heyecanlandım şimdi 🙈bakıcam attığın linke de 😄 içimi rahatlattın stres olmuştum çok teşekkür ederim tekrardan:)
@atheoss
@atheoss 3 жыл бұрын
Şuan orada mısın yoksa Türkiye'de uzaktan eğitim mi alıyosun ?
@selinbekir3322
@selinbekir3322 3 жыл бұрын
Şu an Amerikadayım. Ama burda da evden ve online 😊
@Seyma-kp1zw
@Seyma-kp1zw 3 жыл бұрын
Ders disi aktiviteler onemli mi
@selinbekir3322
@selinbekir3322 3 жыл бұрын
Açıkçası doktora için akademik deneyim biraz daha önemli gibi. Yani artık daha bire bir belli bir araştırma konusu üzerine yapılacak bir iş gibi olduğu için doktora (yüksek lisans ve lisansa kıyasla), o konulardaki yeterlilik (araştırma deneyimi, istatistik, kodlama becerileri vs.) daha ön planda diğer şeylere göre. Ama sonuçta ders dışı aktiviteler seni bir birey olarak geliştiren şeyler olduğu için o şekilde bir artısı olabilir 😊
@Seyma-kp1zw
@Seyma-kp1zw 3 жыл бұрын
@@selinbekir3322 tesekkurler selin
Дарю Самокат Скейтеру !
00:42
Vlad Samokatchik
Рет қаралды 7 МЛН
Incredible magic 🤯✨
00:53
America's Got Talent
Рет қаралды 76 МЛН
Did you believe it was real? #tiktok
00:25
Анастасия Тарасова
Рет қаралды 56 МЛН
WHO LAUGHS LAST LAUGHS BEST 😎 #comedy
00:18
HaHaWhat
Рет қаралды 20 МЛН
Amerika'da BEDAVA ve MAAŞLI Psikoloji PhD Doktora
10:58
Selin Bekir
Рет қаралды 10 М.
"Keşke Psikoloji Okurken Bilseydim" Dediğim Şeyler
7:57
Nisanur El
Рет қаралды 41 М.
Generative AI in a Nutshell - how to survive and thrive in the age of AI
17:57
Almanya'da Psikolog Olmak (İş İmkanları, Öneriler, Zorluklar)
59:14
Dr. Elif Cindik NPZR
Рет қаралды 7 М.
Дарю Самокат Скейтеру !
00:42
Vlad Samokatchik
Рет қаралды 7 МЛН