2010 Dobříš - Dobříšské májové slavnosti

  Рет қаралды 2,165

TONCEK

TONCEK

Күн бұрын

Letošní dobříšské májové slavnosti, které tentokrát připravilo Město Dobříš a Kulturní dům Dobříš se uskutečnily v sobotu 22. května. O zahájení slavností se postarali děvčata a kluci z dobříšské 1. základní školy. V následujícím programu se představila 2. dobříšská základní škola. nejenom s atraktivní břišními tanci, ale i ostatní vystoupení se divákům líbila tak, že zůstali i přesto, že příroda nevyslyšela přání starosty, ukázala, kdo je tady šéf a skropila Dobříš jarním deštíkem. Déšť nejenom, že neodradil diváky, ale ani účinkující se nenechali zahanbit a počasí navzdory pokračovali v rozjetém programu.
Studenti gymnázia Karla Čapka s muzikálovým vystoupením to věru neměli lehké. Zato bojovníci izraelských bojových umění a systému Krav Maga a Kapap, kteří předvedli něco ze svého umění, musí být připraveni za všech okolností. Mimo jiné ukázali jak se nemá muž chovat k ženě, protože mu to může vrátit i s úroky. Příroda ale nakonec uznala, že si dobříšáci zaslouží lepší počasí na svých slavnostech, ukázala svou lepší tvář, rozehnala mraky a vypustila na oblohu sluníčko k radosti všech malých i velkých.
Program slavností ovšem neprobíhal pouze na Mírovém náměstí, ale i na dalších místech v Dobříši. Na dětském hřišti u kina se představili loutkoherci z divadla Mimotaurus Praha s loutkovou šestnáctiválcovou turbopohádkou Dloušiby alias dlouhý široký a bystrozraký. Horolezci z oddílu Shock sport Dobříš učili jak se dostat k výšinám a milovníci psích sportů předvedli ukázku dogfrisbee. V pravé poledne uzavřeli dopolední program motorkáři všech kubatur tradiční spanilou jízdou. Show must go on jak se zpívá ve známé písni - program tedy pokračoval a po motorkách nastoupili odvážlivci na skákacích botách Poweriser aby předvedli své dovednosti. Ve 14. hodin byl odstartován dobříšské městský běh pořádaný sportovním klubem Vlaška v rámci seriálu závodů Brdman adventure. Na louce u rybníku Papež probíhala již od půl jedné hasičská soutěž O pohár starosty města Dobříše, které se zůčastnila hasičská družstva žen a mužů místních i přespolních sborů. A jaké by to byly dobříšské májové slavnosti bez parního vlaku. Vlak na Dobříš nejenže dorazil včas ale stejnojmenná skupina vyhrávala obecenstvu ze stylového pódia. Vlak odjel zpět do Prahy s mírným zpožděním což cestující vytrénovaní pověstnou dochvilností českýh drah ani nezaznamenali, ale dobříšské májové slavnosti pokračovali na mírovém náměstí až do večera v nezměněném tempu. Po vystoupení rockové skupiny Wohnout nastal vrchol večera, což byl pokus o překonání českého rekordu ve vypuštění největšího množství létajících lampionů v jednu chvíli. Poté co všichni účastníci rekordu prošli sčítací branou, po řádném poučení o zacházení s lampionem nastala dlouho očekávaná chvíle a všechna přání se mohla vznést k nebi. Pro úplnost dodejme, že tuto krásnou tečku za letošními dobříšskými májovými slavnostmi vytvořilo 615 vypuštěných přání přejeme všem účastníkům nového rekordu, ať se všechna vyplní.

Пікірлер
2010 Dobříš - Dobříšské májové slavnosti
8:23
24 podcast: Sme v kaviarni - Zbaľ prachy a vypadni
1:28:52
Televízia JOJ
Рет қаралды 3,4 М.
啊?就这么水灵灵的穿上了?
00:18
一航1
Рет қаралды 18 МЛН
Every parent is like this ❤️💚💚💜💙
00:10
Like Asiya
Рет қаралды 24 МЛН
Когда отец одевает ребёнка @JaySharon
00:16
История одного вокалиста
Рет қаралды 12 МЛН
Příbramská svatohorská šalmaj 2019
4:10
GymTVPb
Рет қаралды 1,2 М.
Rekonstrukce Svaté Hory 12, 7. 11. 2015
3:42
GymTVPb
Рет қаралды 1,7 М.
Noc na Karlštejně - muzikál ZUŠ Klatovy ve Švihově
3:57
televize FILMpro
Рет қаралды 2,3 М.
Vaněčkův statek
2:45
LokálněIN
Рет қаралды 15 М.
Vánoce 2010 - 3.+5.třída - "Vánoční čas"
4:04
ZŠ a MŠ Chraštice
Рет қаралды 2,1 М.
Rekonstrukce Svaté Hory 13, 30. 11. 2015
3:00
GymTVPb
Рет қаралды 1,7 М.
Ondatra pižmová (Ondatra zibethicus)
3:20
TONCEK
Рет қаралды 4,2 М.
啊?就这么水灵灵的穿上了?
00:18
一航1
Рет қаралды 18 МЛН