2017'nin (Bana Göre) En Kötü Kitapları!

  Рет қаралды 224,240

Sıla Özkan

Sıla Özkan

6 жыл бұрын

Selam, bir linç yiyip çıkacaktım da sdklfjadsklgjakl
Bana Ulaşmak İçin:
/ sila_ozkan_
/ kitap-okuyan-solucan
Zebramo Hesabım: @Sıla Özkan

Пікірлер: 784
6 жыл бұрын
Lütfen bunu herkes üstüne alınmasın, sadece sevdiği bir kitabı övmedim diye saldıran arkadaşlar üstüne alınsın. Bir açıklama yapmam gerekiyor da sdkjfl Videonun başlığındaki BANA GÖRE yazısını gördünüz mü? Gördünüz. Videoya tıkladığınızda sevdiğiniz kitapların da bu videoda yer alabileceği gerçeğini göz önüne aldınız. Her türden okurum, her türü KENDİ DEĞER YARGILARIMA GÖRE yargılarım. Otomatik Portakal'da karakterin yapmış olduğu şeyler BENİM DEĞER YARGILARIMA GÖRE yanlıştı. Ve tabi ki distopya olduğunu biliyorum bu kitabın, okuduğunuzda gayet anlaşılıyor bu zaten skldjflks Saygı sınırları içerisinde "Belki ilerki bir yaşında okuyup beğenirsin" diyenlere teşekkür ediyorum. Kitabı yanlış algıladığımı düşünenlere de. Fakat saygı çerçevesini aşıp "Sen okuma aq, kanalını kapat" gibi şeyler diyenler de vardı. Bu kanal bir KİTAP kanalı, biz burada farklı fikirlere saygı duyuyoruz, saygı duymayacak arkadaşlar varsa, lütfen kanalı terk etsin. ( ve eskilerden olan izleyicilerim eminim ki şu an bu durumdan dolayı gurur duyuyor, en azından bir modern klasiği sevmedim diye linç yiyorum, Kötü Çocuk ve türevlerini sevmedim diye değil sdfakljsdgkl)
@hilalikbal4489
@hilalikbal4489 6 жыл бұрын
Sıla Özkan 😘😍eğer ben yanlış anlaşıldıysam özür dilerim çünkü senin videolarını severek izliyorum . otomatik portakal hakkında sadece yorum yapmak istemiştim . 💙💙💙
@yelizklnc7572
@yelizklnc7572 6 жыл бұрын
Sıla Özkan DAN BROWN 'nun BAŞLANGIÇ kitabı hakkında bilgi verir misin ? Kaç yaş arası okuyabilir ? Ben 13 yaşındayım ben okuyabilir miyim ? ❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤
@omerasafnigar7786
@omerasafnigar7786 6 жыл бұрын
Sıla Özkan benim için bir kitap Seç desem ne seçerdin ? lütfen cevap ver 😛😛😛
@atakayhan510
@atakayhan510 6 жыл бұрын
Sıla Özkan sılamm ❤❤❤
@atakayhan510
@atakayhan510 6 жыл бұрын
Nomıssız Eren derken??
@shylaselin2527
@shylaselin2527 6 жыл бұрын
"Bana göre" yazmana gerek yok,insanlar eleştiriye açık olmayı öğrensin azıcık. Açıklamaya güldüm ama... oawıjesdfhjsk
@azimeocseker6860
@azimeocseker6860 5 жыл бұрын
Hhlşixşşfşdğ
@esramerve-minji-army-uzakd413
@esramerve-minji-army-uzakd413 4 жыл бұрын
Bencede Ben otomotik portakal baya sevmiştim ama yinde videoyu beğendim çunku kanali seviyorum...sjsjd
@nick-fo2yr
@nick-fo2yr 4 жыл бұрын
@@esramerve-minji-army-uzakd413 ARMY misin?
@ozlemkosem6737
@ozlemkosem6737 3 жыл бұрын
Sert yorumlar almak istememiş gülünç birşey yok bunda
@thelittleprince4994
@thelittleprince4994 2 жыл бұрын
Bence gerek var çünkü herkese göre değil ona göre. Mantıklı olmus yazması
@michi8043
@michi8043 6 жыл бұрын
LİNÇ IS LOADING *YORUM TUTMUŞ* *BURADAN SÖZLÜME 100 VERMEYİP DÜZ GEÇMEMİ SAĞLAYAN MATEMATİK HOCASINA SEVGİLERİMİ İLETİYORUM*
@yagmuriko7
@yagmuriko7 6 жыл бұрын
juny aha A.R.M.Y
@yagmuriko7
@yagmuriko7 6 жыл бұрын
Sünnetçi Kai aha isim harika😁
@dogainac
@dogainac 6 жыл бұрын
juny heryerdeyiz
@blaumier
@blaumier 6 жыл бұрын
ARMY
@senanlatkaradeniz7510
@senanlatkaradeniz7510 6 жыл бұрын
juny 😂😀
@oznurmetin2520
@oznurmetin2520 6 жыл бұрын
Kitaplığınızda güzel dursun diye alabilirsiniz sözünü saçma buldum.
@girlinterrupted3073
@girlinterrupted3073 4 жыл бұрын
İroni kanki
@zeynep1513
@zeynep1513 4 жыл бұрын
mrs. brina yalnız ironi değildi ama sen bilirsin sşdmdşnsşsk
@tugbagoksu7623
@tugbagoksu7623 3 жыл бұрын
@@zeynep1513 boş yapmasan diyorum hani
@zeynep-je3ff
@zeynep-je3ff 3 жыл бұрын
@@zeynep1513 ironi ne bilmediğinden anlamamışsındır ironi olduğunu
@WW-ie3dp
@WW-ie3dp 3 жыл бұрын
Kaos çıkmış, sakin
@gkhnlhn
@gkhnlhn 6 жыл бұрын
Otomatik Portakal'da yazarın amacı şiddeti özendirmek değil de daha çok sistem eleştirisi aslında. Özgür iradeyi, iyiyi ve kötüyü ve bunlar arasında seçim yapabilme hakkımızı anlatıyor. Alex'e önce sinir olup daha sonra acımamız da insanlığın bir eleştirisi olsa gerek :)
@gizemoz
@gizemoz 6 жыл бұрын
Otomatik Portakala dair kitabın özünü görememene üzüldüm ama sanırım senin yaşlarında bende benzer şeyler düşünebilirdim. Ama sen akıllı bir kızsın merak ediyosun, okuyosun, araştırıyosun bundan bi 5 yıl sonra düşünce yapın, dünyaya bakış açın çok farklı olacak. Öğrenecek daha çok şeyin var. O zaman geldiğinde geri dönüpte beğenmediğin klasiklere bir şans daha verebilirsin bence. Sevgiler.
@rumeysa4686
@rumeysa4686 6 жыл бұрын
Otomatik portakalla ilgili şunu söylemek istiyorum: Kitap zaten distopik bir dünyada geçiyor. Yazım dili argo kelimeler ile dolu olsa da " Otomatik Portakal" ismini argodan aldığını yazar en başta açıklamış. Ayrıca bu kitabı yazmasında ona ilham olan şey hamile karısının bir gece vakti evlerine giren bir grup asker tarafından dövülmesi ve bebeğini düşürmesi. Kitaptan çıkarılacak çok ders var bence; Alex'in üzerinde uygulanan deney bize şu soruyu sorduruyor: "Insan seçimlerinde özgür müdür? Ya seçim hakkımız olmasaydı? Sürekli şu soruyu sorarız: Allah bu dünyada düzen ve iyilik istiyorsa neden bunca tecavüze, hırsızlığa, cinayete vs müsaade ediyor? Peki Tanrı bize müdahele etseydi bu sefer de seçim hakkımız, irademiz yok, isteksizce kontrol ediliyoruz demez miydik? Tanrı' ya inanmayan bir kişi bile böyle bir müdahaleyi istemezdi zannımca. İnsanı diğer canlılardan ayıran iradesidir, seçebilme özgürlüğüdür, iyi veya kötü. Diğer bir konu ise aile kavramının detaylı şekilde olayın içinde olmaması. Bu çocuklar neden böyleler diye düşündüğümde ailenin rolünün ne kadar önemli olduğu da ortaya çıkıyor. Yazar çok fazla değinmeyerek belki de bu çocukların yalnızlığına vurgu yapıyor. Her bireyin kitaptan çıkaracağı sonuç farklıdır kitabı sevip sevmemene gayet tabii saygı duyarım fakat bence bir de bu gözle okunmalı kitap. Ayrıca içindeki şiddet sahnelerinden dolayı küçüklere önermiyorum o sahneler beni baş karakterden iğrenirdi desem yeridir. Benim önerdiğim bir kitap tabii okuyabilecek yaştakilere, esen kalın.
@semibellatrix
@semibellatrix 6 жыл бұрын
R.N Harfi harfine katıldığım bir yorum olmuş. Tebrikler 👏
@alinathewarrior
@alinathewarrior 6 жыл бұрын
Kesinlikle katılıyorum, filmindeki bir sahnede Papaz ''İnsan seçim yapamazsa insanlığından çıkar.'' diyor.
@user-zc4le1ed3c
@user-zc4le1ed3c 4 жыл бұрын
@yağmur rüzgar Gök bende jsjsjsjd
@sevval.o
@sevval.o 4 жыл бұрын
Sorun kitabın verdiği mesajda değil de anlatımda bence. Her üç cümleden biri taşak,meme,kusmuk,geğirik vs vs... Okurken midem kaldırmadı sadece. Verdiği mesaj açısından okey ama argo anlatım beni tutmadı maalesef.
@rumeysa4686
@rumeysa4686 4 жыл бұрын
@@sevval.o Anlatım 1.kişi ağzından yapılmış. Alex karakterinin ağzından dinlediğimiz olaylarda elbette rahatsız edici bir dil kullanılacak. Zaten kitapta geçen olaylar (tecavüz, şiddet, hırsızlık, yağma) iğrenç suçlar ve karakter bunları anlatırken kendiyle ve yaptıklarıyla gurur duyuyor. Esasında kitabın orijinal dilinde yazılan versiyonuna baktığınızda "slang" dilinin ne kadar zekice kullanıldığı görüyorsunyz fakat çeviri yapılınca tabi o noktalar kaybolmuş.
@agustd3280
@agustd3280 3 жыл бұрын
Hem kitap yorumu yapmanı istiyorlar hemde kendi yorumunu düşünceni, belirtincede linçlemeye başlıyorlar.
@ozgecelik2535
@ozgecelik2535 6 жыл бұрын
Acaba Otomotik Portakal distopya olduğu için öyle olabilir mi?
@slayk922
@slayk922 6 жыл бұрын
"Klasiklerin iyi duyguları pekiştirmesi gerekir" Böyle dediğin anda bakış açındaki pragmatistlik (faydacılık) göz devirmeme sebep oldu. Bu bir distopya, eğer ki "sana göre" kötüyse en baştan okumayı bırakmanı öneriyorum. Anthony Burges'in yarattığı karakterler hakkında yaptığın yorumlar beni oldukça şaşırttı. Her zaman pozitif şeyler okunacak diye bir kaide yok, olsaydı 10 Emir okuyarak gezip, gökkuşağı kusardık.
@meyozdemir4358
@meyozdemir4358 6 жыл бұрын
Işılay Kolik kesinlikle katılıyorum sana hele o cümlesinden sonra neye uğradığımı şaşırdım "cidden mi ya?" oldum. distopya olduğu göz önünde bulundurulmadan böyle bir açıklama yapılması cidden gülünç
@yuzbastukur1936
@yuzbastukur1936 4 жыл бұрын
Evetttttttttttt o kadar haklısın ki
@ece8011
@ece8011 4 жыл бұрын
ARCTIC MONKEYS ♡🥺
@Riavidar
@Riavidar 4 жыл бұрын
Küçük bir çocuk okuyup kötü etkilenebilir diye söylemiş olabilir.
@ismailyucel7481
@ismailyucel7481 3 жыл бұрын
Katılıyorum mesela frances Hudson hurnet in gizli bahçesi çok güzel karakteri kötü ya da uğultulu tepeler
@legolasgreenleaf5367
@legolasgreenleaf5367 6 жыл бұрын
Otomatik portakalı henüz etkilenme yaşında olan bireylere önermeyebilirsin,hatta daha doğal bir yargılama göremiyorum ama kitabın vermek istediği mesajı da yanlış anlamışsın bence.
@legolasgreenleaf5367
@legolasgreenleaf5367 6 жыл бұрын
Kötülük,ya da artık çete üyelerinin önderliğinde hareket ettiğinin ne olduğunu düşünüyorsan,yadsınamaz, etkisi hafifletilemez ve ele geçirdiği her fikri ve davranışı topumsal aksaklık olarak algılamamıza sebebiyet verecek bir güç ve tepkidir."İD" katmanının sevgi ve hazzı nefret olarak dışa yansıtmasıdır.Ancak biz, bu dışavurumu engelleyerek(bilinçle) toplumsal baskılara ayak uydururuz.Kitaptaysa bu çeşit bir baskı ve yontma,salt mükemmelliğe ulaştırma çabası yaygın olmayan bir bölgeden,yerleşimden bahsediyoruz.Ve bunun için yapılacak ilk deneyler bizim baş karakterimiz etrafında sonuç verecektir.Sizin de okuduğunuz gibi sonuç başarısızlıkla şekillenir ve baş karakterimiz benliğini,saf ilkellik ve zevkten oluşan kişiliğini yitirir ve toplumda sadece,hiç kimse olur. Daha açık bir dille söylenmesi gerekirse, "insan yedisinde neyse,yetmişinde de odur".
@yektadogrusoy4072
@yektadogrusoy4072 6 жыл бұрын
2018 kitaplık turu isteriz
@videooynatc391
@videooynatc391 6 жыл бұрын
+1
@sladuysak3545
@sladuysak3545 6 жыл бұрын
YEKTA DOĞRUSOY +1
@haticesuyun4645
@haticesuyun4645 6 жыл бұрын
+1
@azrasisman1201
@azrasisman1201 6 жыл бұрын
Yekta doğrusoy +1
@gozde6464
@gozde6464 6 жыл бұрын
+1
@esenayy
@esenayy 3 жыл бұрын
Arkadaşlar düşünce özgürlüğü denen bir şey var, renkler ve zevkler tartışılmaz. Lütfen herkes başkalarının fikirlerine, beğendiklerine veya da beğenmediklerine saygılı olsun♡♡♡
@irirem
@irirem 6 жыл бұрын
Otomatik Portakal distopik bir kitap.Benim en sevdigim kitaptir kendisi.Bence gereksiz yargilamissin.
@dogaguneri
@dogaguneri 6 жыл бұрын
Ahahahaha Açıklama harika 😂 "Hemen bir linç yiyip geliyorummm"
@billiefan8950
@billiefan8950 4 жыл бұрын
💗💗💗
@sudeeunal6927
@sudeeunal6927 6 жыл бұрын
Otomatik Portakalı yanlış yorumladığını yani yanlış bakış açısıyla baktığını düşünüyorum. Kötülük yaptıktan sonra bir olayla insanların o kişiyi melek gibi görmelerini yazarın anlatmaya çalıştığı esas şey olarak görmüyorum. Otomatik Portakal distopya olduğu için yazarın amacı sistemi anlatmak için bu tarz bişey yazdığını düşünüyorum , kötülüğe özendirmek için ya da kötülüğün karşılıksız kalıcağını göstermek için değil
@ucmre9148
@ucmre9148 6 жыл бұрын
Yani orda Böyle birşey olmasın demek için yazmış yazar
@oktaykahraman5790
@oktaykahraman5790 6 жыл бұрын
Sudee Ünal başlıkta koskocaman (bana göre) yazıyor körmüsün
@cilgin_hamsi52
@cilgin_hamsi52 4 жыл бұрын
@@oktaykahraman5790 O da düşüncesini belirtmiş zaten "yanlış yorumladığını düşünüyorum" demiş.
@esramerve-minji-army-uzakd413
@esramerve-minji-army-uzakd413 4 жыл бұрын
👌
@lomino441
@lomino441 3 жыл бұрын
Kimse Alexe melek demedi zaten ayrıca kitapda. Herkes ondan nefret etmeye devam etti
@nursenasahan6266
@nursenasahan6266 6 жыл бұрын
Otomatik Portakal'ın böyle bir mesaj verdiğini düşünmüyorum. Bize ne dayattıklarını, başkalarını iyi yapmak uğruna kendi benliğinden nasıl vazgeçip kötü olunduğunu... (Altında yatan fazlasıyla anlam var) anlatan bir klasik. Bence daha farklı anlamlar çıkarılabilecek bir kitaptı. Ayrıca üslubu konusunda sana katılıyorum. Biraz kaba.
@aylinkaya4640
@aylinkaya4640 6 жыл бұрын
distopya nedir
@bunyaminocak354
@bunyaminocak354 5 жыл бұрын
Distopya ne demek acaba biliyormusun neyse sen kötü çocuk oku birazda solucan oku
@padfoot2351
@padfoot2351 6 жыл бұрын
Tam da eski videolarını izleyip cumartesine daha çok var diye üzülmekteydim ki video attın❤
@galaksidekidarwin2874
@galaksidekidarwin2874 6 жыл бұрын
Dünyanın en çok linç yiyen booktuberını seviyoruz💝
@yerdenizliyim
@yerdenizliyim 6 жыл бұрын
Sınav senen olmana rağmen kanala video çekmekten, kitap okumaktan, vaz geçmeyişin; beni hem aşırı mutlu ediyor hem de sana olan hayranlığımı arttırıyor, seni seviyorum ve sınavında cidden başarılar
@beyzagunes6821
@beyzagunes6821 6 жыл бұрын
Öncelikle çok sevdiğim bir booktubersın ( yanlış yazmış olabilirim) kitap okuma alışkanlığını senin sayende kazandım şu ana kadar çoğu kitap konusunda seninle aynı fikirdeyim ama otomotik portakalı bu derece ağır eleştirmen çok saçma özellikle sonda satmam çünkü kimse okumasın dediğinde oha falan oldum hani bence abartmışsın çünkü kitabın vermek istediği mesajı yanlış anlamış olabilirsin bu kadar ağır eleştirmen kötü oldu. Ben de okudum bu kitabı evet şiddet unsuru çok var ancak kitabın anlatmak istediği kesinlikle senin anladığın şey değil.
@gurbuz3934
@gurbuz3934 4 жыл бұрын
beyza Gunes Bu yorumu yapalı uzun süre geçmiş ama kitabın 'asıl' anlatmak istediğini yazar mısın çok rica etsem
@ufukcaglar3913
@ufukcaglar3913 2 жыл бұрын
Bana göre demişsin saygı duyuyorum ama bence Otomatik portakal gerçekten derin bir iyilik kötülük felsefesi kitabı, ayrıca yazarın amacı şiddet ve bir konuyu yüceltmek, bize kanıtlamak veya göstermek değil sistemlerin ve bireyin(insanların) karanlık tarafını bize kanıtlamak. Yani o ince noktaları kitabı okurken keşke anlayabilseydin gerçekten severdin şahsen kimse hikayesini umursamıyor okurken bu kitabın felsefesini anladıktan sonra okumasının zevki geliyor zaten
@timetraveler1370
@timetraveler1370 6 жыл бұрын
Hicbir kitabi asla begenmedim diye begenemem😂😂😂cumleyi cok iyi anladim tamam😉
@egemenakyuz3718
@egemenakyuz3718 6 жыл бұрын
Çok tatlısın ben ghost world'ü kötüler arasına koymana üzüldüm çünkü okurken çok eğlendiğim bir kitaptı
@semibellatrix
@semibellatrix 6 жыл бұрын
Sıla naptın? Nasıl otomatik portakalı sevmedin :( Tabiki herkesin kendi tercihi ancak şaşırdım biraz. Belki ileride tekrar okuduğunda farklı algılayabilirsin. Özgürlük ve sistem eleştirisi aslında onun anlatmak istediği. Fazla kişilere yönelik yorumlamış olabilirsin. Dünya klasiği diye sahiplenmiyorum kesinlikle ancak verilmek istenen mesajın kötü olun ve daha sonra iyi olursanız her şey güllük gülistanlık olur gibi bir mesajı olduğunu düşünmüyorum. Çok daha kapsamlı bir mesaja sahip. Bir nevi 1 kişi üzerinden genel toplumu ve sistemi eleştirmesi. Bence de satışa çıkarma ancak bu kimsenin okumasını istemediğinden ötürü değil, ilerde belki tekrar okurum düşüncesiyle kalsın kütüphanende. Zira ben daha bu kitabı anlayamam diyerek kitaplığında saklayıp daha okumaya cesareti olmayan edebiyatçılar tanıdım. Teşekkürler ve iyi günler :)
@rachel-gs1ik
@rachel-gs1ik 6 жыл бұрын
Kımılcık 01 Arkadaşım n'aptın ya! Roman yazmışsın resmen 😵😵
@edaaltay3131
@edaaltay3131 6 жыл бұрын
Kımılcık 01, o kitabı okumuştum ama bende beğenememiştim :/
6 жыл бұрын
Güzel yorumun için ve saygın için teşekkür ederim, belki bir gün ^^
@semibellatrix
@semibellatrix 6 жыл бұрын
Sıla Özkan Ne demek ben teşekkür ederim asıl cevaplamaya değer bulduğun için. Seviliyorsun ❤
@aerimi
@aerimi 6 жыл бұрын
Zaten genelde klasiklerde verilmek istenen mesaj bu oluyor. Kötü unsurlar dediğimiz şeyle toplum ve devleti eleştirmek ya da kalıplaşmış belli başlı şeylerin dışına çıkabilmek. Bir nevi karakteri prototip yapıyor. Otomatik Portakalı hiç okumadım ama bir klasik olduğuna göre kesinlikle anlatmak istediği şeyler vardır.
@duygubengi4287
@duygubengi4287 5 жыл бұрын
Hayalperest kitabıyla ilgili düşüncelerine kesinlikle katılıyorum. Beklentilerimin altında bir kitaptı ancak resimleri fln çok hoşuma gitti gerçekten
@slaakkoc7570
@slaakkoc7570 6 жыл бұрын
Şöyle bir bakıyım diye Telefonu ele almak ve Sılanın video attığını görmek paha biçilemez ncnxnmxnxnxmxnnx ❤️❤️❤️❤️
@serakedy6356
@serakedy6356 6 жыл бұрын
Videoyu izlerken sevdiğin kitap çıkma korkusu...
@zuleyhademirel556
@zuleyhademirel556 6 жыл бұрын
Otomatik portakalin alt mesajını anlayamamış olman beni üzdü
@hedwight4415
@hedwight4415 6 жыл бұрын
Harika bir video ♥️ Bu arada kaç zamandır unutuyorum, tıpkı Scobby Doo'daki Welma'ya benziyorsun, hem de her şeyinle :)
@alesknder4792
@alesknder4792 6 жыл бұрын
Otomatik Portakali okumamama ragmen cogu kisi tarafindan bir klasik sayilan kitabi ve ayrica 1962 de yayimlananan bir eseri 2017 nin en kotu kitaplari basligi altinda yermen gercekten garibime gitti. Ama kitabi okuduktan sonra tartisabiliriz.
@ceren6576
@ceren6576 4 жыл бұрын
Yorumların %99 u otomatik portakal nfvchfbvehbv
@azra6531
@azra6531 6 жыл бұрын
Özlediiiim seniii özlediğim senii bir nefes gibiii özledim senii
@sudedemiral8835
@sudedemiral8835 6 жыл бұрын
Ben otomatik portakalı okudum ve gerçekten çok beğendiğim bir kitap oldu özellikle son 50 sayfası tabi ki herkesin kendi dusuncesi ama kötü bir kitap olduğunu düşünmüyorum özellikle sonuyla harikaydı.Üzüldüm sen kötü kitap arasina koyunca
@drkrds
@drkrds 3 жыл бұрын
Eveet, aşağıda birçok insanın yorumunu okudum ve gülümsedim. Gerçekten çok teşekkür ederim herkese çünkü gayet minnoş, cici ve muhtemelen senin istediğin şekilde bir yaklaşımla sana karşı olan yorumlarını dile getirmişler. Ancak görüyorum ki "Bana Göre" kılıfının arkasına sığınarak sana karşı gelen bütün yorumlara yapıcı olsa dahi kalkanını almışsın. Çünkü eminim -kitaba yaptığın yorumların "masum insanlar ölüyor, baş karakter melek oluyor kimseye tavsiye etmiyorum çok kötü" demenden- senin dünyanda kötülüklere hiç yer yok. Yarattığın ütopyanda her şey iyi olmak zorunda ve insanlık böyle gelişebilir anlayışını manifeston yapmışsın. Ortaya kötü bir iş çıktığında bile yıkıcı eleştiri içinde daha iyiyi arama çabasında olan insanlara dahi "emek var" diyerek farkında olmadan kötü işi savunmak ve yarattığın bu ütopyada aynı noktada sabit oturmakta olduğunu tahmin edebiliyorum. Lafı çok uzattım ama buraya kadar bile birçok kimselerin Otomatik Portakal kadar kötücül bir yorum ve rage olduğu düşünerek okumayı bıraktığını biliyorum. Kötü olanı kötü ile anlatmak ancak onun kötü olduğunu vurgulayabilir ki kitap bu olayları karakterin gözünden anlatarak bize iyiyi ve kötüyü irdelettiriyor. Hiçbir insan bu kitabı okuyup da " İYİ BARİ, GİDEYİM DE BİRAZ KEDİ PATAKLAYIP ADAM BIÇAKLAYAM" demez, aksine eminim ki yazarın sorgulamamızı istediğini sorgular üstüne bunların ne kadar kötü olduğu bilincini tazeler. Neyse sen gökkuşağı kusup unicorn binmeye devam et ama bu gidişle bu dünya seni çok tokatlar. Bense senin istediğin gibi bitiriyorum, gidip bıçaklı sütümden içeceğim :D
@fatmahesna
@fatmahesna 6 жыл бұрын
Otomatik Portakalı okurken dikkat ettin mi bilmiyorum ama distopik bir evrende geçiyor. Ve yaşanan olaylar sonucunda ana karaktere görüşler değişiyor. Sadece olumlu değil olumsuz özelikleri de var. Ve büyük bir eleştiri kitabı. Bir kere daha okumanı tavsiye ederim.
@pipi2336
@pipi2336 6 жыл бұрын
Fatma Hesna distoptik ne
@aleynaozmen5303
@aleynaozmen5303 6 жыл бұрын
Burcu Eriş karanlık herkesin veya birçok kişinin mutsuz olduğu bir dünya. ütopyanın tam tersi
@buse4570
@buse4570 4 жыл бұрын
Abi kız bile bile BANA GÖRE demiş
@yaseminadiloglu8596
@yaseminadiloglu8596 6 жыл бұрын
Bana göre -ve yorumlardaki arkadaşlarımda da gözlediğime göre- sen Otomatik Portakalı yanlış anlamışsın gibime geldi. Ben okuduğumda kötülüğe teşvik ettiğini düşünmemiştim. Daha çok sistem eleştirisi tarzındaydı bana göre. Bence bir insanı kötülüğe teşvik edebilecek bir düzeyde değil. Ama yinede görüşüne saygı duyuyorum Sılacığım. Kanalın çok güzel başarılar ❤️
@cakltlkurabiye6204
@cakltlkurabiye6204 6 жыл бұрын
ua kanalına yeni gelmeme rağmen tatlılığın beni yedi bitirdi ablam bile bukadar tatlı değil yhaa yeriiimmm artık bütün videolarına yorum ve like atcm g
@hilal5522
@hilal5522 6 жыл бұрын
Otomatik portakal kitabında sistem eleştirisi var. Ayni zamanda çetenin lideri sonlara doğru melek gibi gosterilmiyor. Orda herkesin bir secim özgürlüğü olması gerektiğini ve iyiliğin zorla değil içten gelerek yapılması gerektiği anlatılıyor.
@beyzasarkaya3531
@beyzasarkaya3531 6 жыл бұрын
Otomatik Portakal'a ben de aşırı bir beklenti ile başladım. Ama hiç sevmedim. Aslında bazı fikirler vardı ders alınabilecek ama her ne olursa olsun seninle aynı düşünüyorum.
@uuulku
@uuulku 6 жыл бұрын
bekle 11 dakika Sıla abla bu son video falan mı naptın sen rekora koşuyorsun açmsaşjdşaösşaş
@kochizai4641
@kochizai4641 5 жыл бұрын
Otomatik portakal hakkında bakış açın farklı olduğu için beğenmemiş olabilirsin, daha sonra farklı bir bakış açısıyla tekrar okumanı öneririm. 💜
@beeyza8123
@beeyza8123 6 жыл бұрын
Her videoda aynı rujumu sürüyorsun yoksa o dudaklarının doğal rengimi bu arada bir dudak ürünüyse markasını ve numarasını verir misin?🤗
@cathy9242
@cathy9242 3 жыл бұрын
Mesela bende Ajin'i seviyorum ama kızı linçlemiyorum. bu dünyada bi düşünce özgürlüğü var, herkesin düşüncesi saygı duymak zorundasınız.
@hilalikbal4489
@hilalikbal4489 6 жыл бұрын
Otomatik portakal bir distopik kitaptır. Yani kötü bir dünya oluşturulur. Ütopya nın tam tersi... Bir şey hakkında tam bilginiz olmadan yorum yapmayın.
@cankaraca9098
@cankaraca9098 6 жыл бұрын
Hilal İrfan Kendi fikrini kendi kanalında ve kendi tarzıyla İFADE ediyor. Rahatsız hissettiysen videonun üstündeki üç noktaya tıklayıp not interested kısmını işaretleyebilirsin. Kimse sana zorla izlettirmiyor. Seni ilgilendirmez.
@hilalikbal4489
@hilalikbal4489 6 жыл бұрын
Can Karaca ben de kendi fikrimi ve gerçekleri söyledim zaten . bu da seni ilgilendirmez. Birinin yandaşçısı olmak senin haklı olduğunu göstermez . ben zaten sıla yı ve zevklerini sevmesem izlemem
@zeyneppecriinn
@zeyneppecriinn 6 жыл бұрын
Demek ki distopik sevmiyormuş
@hilalikbal4489
@hilalikbal4489 6 жыл бұрын
Ponçik İkili tamam abi ne bu ya! Ben zaten salak nasıl sevmez demedim ki . kitap hakkında bilgi verdim . mesala ben de fantastik sevmem .
@zeyneppecriinn
@zeyneppecriinn 6 жыл бұрын
Hilal İrfan o yüzden demedim bilginiz olmadan konuşmayın derken zaten distopik değil dememiş ki sadece sevmediklerinin listesine koymuş ama neyse uzatmayalim gerek yok 😊😘
@isminonemtasmadgndusunenbi1582
@isminonemtasmadgndusunenbi1582 6 жыл бұрын
Kan ve Tuz bana da karmaşık geldi çünkü baştaki kurgu kitabın başka sayfarında gittikçe değişiyor ama bence okunmayacak bir kitap değil özellikle fantastik sevenler için şansınızı deneyin
@meraklxx2122
@meraklxx2122 4 жыл бұрын
Kan ve tuzu bence anlamadi cunku biraz karisik ama sonuna kadar dikkatlk okudugunuz zaman efsane bir kitap bir kizin psikolojik sorunlarinda gordugu seyleri anlatmis basta onu anlayamadi bence?!
@zarifhalim6574
@zarifhalim6574 2 жыл бұрын
İkincisini okudunuz mu peki?(külün kalbi)
@meriebe
@meriebe 6 жыл бұрын
Ajin'in mangasını okumadım ama animesini izledim ve mükemmeldi. artık 3.sezonu çıksın diye çıldırdığım nadir animelerden. ilk 1-2 bölüm çizim ve animasyonu tuhaf gelebilir ama sonra alışıyorsun ve ciddi anlam da efsaneleşiyor bu yüzden özellikle aksiyon seviyorsan animesine şans ver derim
@betuly7321
@betuly7321 6 жыл бұрын
Izlerken arkadaki kitaplikta gözüme takıldı " çiçek " adında bi kitap var sence güzel mi almayi düşünüyorum da fikirlerini almak isterim cevaplarsan sevinirim 😊
@silademir713
@silademir713 6 жыл бұрын
Otomatik Portakal anarşizmi en derinden işleyen Klasiklerdendir. Bence Anthony Burgess bunu çok iyi anlatmış. Kitaptan sonra filminide izledim açıkçası filmi daha an altı yaş ve üzeri içindi. Gerek şiddet gerek cinsellik açısından. Ama kitap içinde anarşizmin en ufak bir kırıntısını taşıyan birine okutulsa gayet ondaki ilerleme gözlenebilir gibi geliyor bana.
@nazliremiren2810
@nazliremiren2810 5 жыл бұрын
Senin konuşma tarzını üslubunu çok seviyorum. KZbin de senin gibi insanlar bulmak gerçekten çok zor. Bir edebiyatçı edasıyla konuşman çok güzel bir şey bence. Kötü yorumlari umursama. Senin gibi insanlar gerçekten az😊
@esramerve-minji-army-uzakd413
@esramerve-minji-army-uzakd413 4 жыл бұрын
Benim beğendiğim kitapları beğenmiyorsun.Ama seni çoooooook sevdiğim için izliyorum ve begeniyorum birdee kaç yaşındasın ve en sevdiğin kitap neyyy...Otomotik portakasl okudum ve ben beğendim sjsjdjd Alexxxx ama küfürler çook rahatsız etti...❤❤❤
@taneragarpro2235
@taneragarpro2235 6 жыл бұрын
Bugün video atacağın içime doğmuştu .Kahretsin 6. hissim ❤
@hbybabe8098
@hbybabe8098 6 жыл бұрын
Kanalını yeni keşfettim . Çok güzel ve başarılı bir kanal olduğunu düşünüyorum. Kaç yaşındasin?
@tuas.1
@tuas.1 6 жыл бұрын
Sıla abla dün mü neydi senin TRT haberde gördüm bir kitap reklamında
@crescentb.9783
@crescentb.9783 6 жыл бұрын
otomatik portakal distopik bir eserdir yani felaketi içinde barındır doğal bir şey yani.
@busra5133
@busra5133 5 жыл бұрын
Tamam videoya bana göre yazmışsın ama Otomatik Portakal’ı kesinlikle önermiyorum demen saçma olmuş.Ben beğenmedim vs diyebilirdin.Kitap distopik ve kesinlikle kötülüğe övgü değil.Kitabı anlayarak okumamışsın.Ben kitabı tavsiye ediyorum çok iyi bir eser👍🏽
@cimenss
@cimenss 3 жыл бұрын
İlk kitabın kapağına seni koymuşlar
@ilaydabozgeyik7860
@ilaydabozgeyik7860 6 жыл бұрын
Yaşasıııın asko video yüklemişş kalp kalp
@rabiacaglayan
@rabiacaglayan 6 жыл бұрын
Kubrick'in filmleştirmesiyle tanıştım otomatik portakalla. Ben bayıldım, bana verdiği mesajlar güzeldi. Seversin veya sevmezsin ama şu kıza sen distopya ne biliyor musun gibisinden gerizekalı gibi davranmayın. Bu sizi aptal yerine koyuyor benden söylemesi. Sılacım seviyorum seni :*
@fineclipss
@fineclipss 6 жыл бұрын
Saçların çok yakışmış rujun ve gözlüğünde onu tamamlıyor💘
@simgeparmaksz4296
@simgeparmaksz4296 6 жыл бұрын
Bişey sorucam bende sipariş verdim Bkm kitaptan bi kitap ama 15 tatilde olduğumuz için gelirmi kargo yoksa 15 tatil bittiğinde mi gelir ?
@nilkacak2941
@nilkacak2941 6 жыл бұрын
Anaaam Sıla video atmış
@cimenss
@cimenss 3 жыл бұрын
Otomatik Portakal bı distopyadır. Ona göre alınıp okunması gerekir malum dünyada herşey on nunara beş yıldız değildir.Konu Alex üzerinden anlatılıyor fakat olayın asıl anlatmak istediği bir arkadaşın dediği gibi siz iyi bir insan mısınız? Kanun polis yasa normlar yokken de iyi bir insan olmak içimizde var mı? Başka bir deyişle bir iş yaparken bizi kimse izlemiyirmuş gibi yapmalı içimizde olmalı, insanlar varken yere tükür müyoruz, yokken de tükürmuyorsak gerçekten içimizde varsa zaten iyi bir insanızdir karektere odaklanirsak anlatmak istediğini anlayamayabiliriz zira
@melikeebrarsaroglu7132
@melikeebrarsaroglu7132 6 жыл бұрын
Ben çok üzüldüm çünkü hayalperesti ben de okumuştum ve çok beğenmiştim ama zaten herkes aynı fikirde olmak zorunda değil
@kezibangedik5533
@kezibangedik5533 6 жыл бұрын
Ebrar Sarıoğlu bende çok beğenmiştim
@kezibangedik5533
@kezibangedik5533 6 жыл бұрын
Ama herkes beğenmek zorunda değil senin dediğin gibi
@laurisia6954
@laurisia6954 6 жыл бұрын
Ben de öyle
@iremdalc9651
@iremdalc9651 6 жыл бұрын
OHA UZUN VİDEO
@dilara279
@dilara279 6 жыл бұрын
Sıla hastamıydın 🤔 konuşurken gözlerin sürekli doluyordu. Hastaysan Geçmiş olsun 💕💕
@betulaygun2689
@betulaygun2689 6 жыл бұрын
Senin dusuncelerin sana aittir ve herkes buna saygi duymak zorundadir.Herkes hicbirseyi sevmek zorunda degil.Sen de merak etmis,almis,okumus ve begenmemissin.Bunlar senin kisisel duygularin ve kimse buna birsey diyemez.Herkes herkesin duygularina karsi saygili olmak zorundadir.Canini yakmalarina aldirma.Sen duygularinin hep arkasinda ol.Onlar dusunsun.Birinin sevdigi birseyi sen de sevmek zorunda degilsin.Bazilari belki de giciklik olsun diye bunca kotu yaorum yapiyorlar.Aldirma!! Bn senin tum duygularini destekliyorum.Video mukemmel olmus bu arada. Seni seviyorum ♥️
@Amazinglemonland
@Amazinglemonland Жыл бұрын
Otomatik portakalı kimseye tercih etmiyormusun her insanın seveceği tür farklıdır insanlar istediği kitabı okuyabilir yani sen sevmedin diye okumamak zorunda değiller.
@hazal1380
@hazal1380 6 жыл бұрын
Ben Otomatik Portakal'ı okudum ve beğendiğim bir kitaptı ama ilk kısmı cidden ağırdı okurken biraz rahatsız oldum ama vermek istediği mesajı kavramaya başladıkça beğendim kitabı. Tabi herkes sevmek zorunda değil. Yani herkesin görüşüne saygı duyarım ama bence ilerde bir şans daha verebilirsin belki sana kalmış. Kan ve Tuz konusunda da sana aynen katılıyorum ben de baskısını falan baya beğenmiştim ama okuyunca tam bir hayal kırıklığı oldu.
@betulaksoy594
@betulaksoy594 6 жыл бұрын
Ajinin hataları düzelmisti sanırım benim dikkatimi çekmedi olsaydı çekerdi diye düşünüyorum. Mangalara şans vermeye devam ediyorsan Titana Saldırı serisini okumanı öneririm
@ardabirer8458
@ardabirer8458 3 жыл бұрын
Ateşli kanatlar serisinin Lider kitabını sevemedim keşke her şey Hilekâr'da bitseydi
@aysetasdogan668
@aysetasdogan668 6 жыл бұрын
Sıla video çekmiş tabiki de izleriz 😘😂😂😘😘
@hilalpulat4389
@hilalpulat4389 6 жыл бұрын
Noktalama işareti yanlış olunca sinir krizi geçiriyorum
@semaakay2016
@semaakay2016 6 жыл бұрын
En son aldığın kitapları okudun mu (mavicati yayın ları) okuduysan yorumlayabilir misin bu arada yine video çok hak verdigim bir video oldu
@bayhickimse361
@bayhickimse361 6 жыл бұрын
sarai kitabını okudun mu? beğendin mi?lütfen cevapla.2-3 favori kitabını yanıt olarak yazar mısın?
@sumeyyeayman2309
@sumeyyeayman2309 6 жыл бұрын
Benim de okumadığım bir sürü kitabım var satmak istiyorum ama hangi siteye güvenebilirim cesaret edemiyorum bu zebramo güvenilir mi kitap satmak için?
@damlapnar133
@damlapnar133 6 жыл бұрын
Neden Herkes Önyargılı Nasıl Beğenmedin Neden Diye Bağıranlar Vardır.Ama Sıla Abla Yazmış Bana Göre Bunu Kimse Eleştiremez.
@deniztakkur2270
@deniztakkur2270 6 жыл бұрын
Herkes her seyi istedigi gibi saygı çerçevesinde elestirebilir
@dudunurg
@dudunurg 6 жыл бұрын
Ghost World'ü yaklaşık bir yıl önce okumuştum ve beğenmiştim, sonrasında Daniel Clowes'un Patience'ini de okumuştum, sayfasının daha fazla olmasıyla beraber daha güzeldi. Ona da şans ver derim. Yazarın stili böyle, bol keseden küfür kullanıyor (ki ben küfür seven biri de değilim) ama kurgusu ve çizimleri kaliteliydi.
@mkbrern
@mkbrern 6 жыл бұрын
Mangalarının olduğu bir video çeker misin ? 😆😊😉
@aliejaneson8024
@aliejaneson8024 6 жыл бұрын
Ajini sevdim konusunu yani düzwltmişlerse alıcam ve diğerleri konusunda sana katılıyorum bence sonuna kadar haklısın.
@LuridAlchemist
@LuridAlchemist 5 жыл бұрын
Ajinin mangasını okumak istemiyorsanız animesini izleyebilirsiniz. Netflix de bile var :)) ve ben 5/5 veririm animesine. Çok sevmiştim 😍
@ozgedurul
@ozgedurul 6 жыл бұрын
Kan ve tuz hakkında söylediklerine o kadar çok katılıyorum ki
@olgierdvoneverec6216
@olgierdvoneverec6216 3 жыл бұрын
Otomatik portakalı bu dünya nin en iyi 3 kitabından biridir
@elatoprak9643
@elatoprak9643 6 жыл бұрын
Sıla Abla, sen Ajin'den bahsedince (konuşmalar sürekli baloncuktan dışarı çıkıyor, noktalama işaretleri had safhada deyince) bu mangayı merak ettim ve birinci cildini satın aldım. Senin tahminininde olduğunu gibi değiştirmişler :)
@sametcanth
@sametcanth 4 жыл бұрын
Ben, Otomatik Portakal'a bayılmıştım. Hatta belki de okuduğum en iyi kitaplar arasına koyabilirim. Sonra da filmini izlediğimde kitabı ne kadar beğendiğimi daha çok fark etmiştim. Biraz karanlık bir temaya sahip olduğu, şiddet içerikli olduğu ve kötü bir baş karaktere sahip olduğu aşikar ancak distopik bir kitap olduğu için bence oldukça normaldi. Tabii ki siz beğenmemiş olabilirsiniz, kitap sizde farklı düşüncelere yol açmış olabilir. Filmini de izlemenizi öneririm, kitabı çok daha iyi kavramanıza yardımcı oluyor. Bu kitap da, film de oldukça tuhaf aslında. Açıklayacak kelime bulamıyorum, o yüzden tuhaf diyorum ama cidden absürt bir havaya sahip yani. Belki ben bu farklı tarzı sevmiş de olabilirim, bilemiyorum. 😅
@renkligunluk1744
@renkligunluk1744 6 жыл бұрын
Yayın evlerine burdan selamlar
@geceninmavisi600
@geceninmavisi600 6 жыл бұрын
Ghost World kitap kapağındaki kızın sılaya benzemesi 😁😁😁
@elifbektas6772
@elifbektas6772 6 жыл бұрын
Bilemedim sanki sıla kötü kitap yerine bana göre olmayan yazsan daha iyi ayrıca sen takipçisi belli bir kitleye ulasmis birisin sen istemesen bile etkilenirler bu konularda daha dikkatli olmalısın ( bu arada beni yanlış anlamanı istemiyorum 20 yaşındayım ve youtube da kitap için takip ettiğim sayılı youtuberlardan birisin bu yüzden hoşuma gitmeyen bir şeyi seninle paylaştım umarım dikkate alırsın )
@sabihak9730
@sabihak9730 6 жыл бұрын
rüzgârın adı'nın üstündeki o üç küçük ciltli kitaplar hangi kitaplar? boyutları çok hoşuma gitti
@serifeirmak1252
@serifeirmak1252 6 жыл бұрын
Otamatik portakal seninde dediğin gibi bir klasik. Otomatik portakali bu kadar kotulemen bence anlayarwk okumamandan kaynaklanıyor. Distopyanin bile anlamani bilmemene üzüldüm.
@esincskn3519
@esincskn3519 6 жыл бұрын
Bu bir yazık olur fhgyedcdxdwkj çok tatlı da fazla açıkçası demişsin ya bir dahaki videolarda dikkat edersin umarım
@finnitude5819
@finnitude5819 4 жыл бұрын
Videoyu yeni izleyenler-görenler için: Ajin mangasında şuan herhangi bir sıkıntı yok, harika gidiyor.
@berfinisk6331
@berfinisk6331 6 жыл бұрын
Bildirim gelince coşanlar:)
@dilkral2685
@dilkral2685 6 жыл бұрын
Yalnız "Otomatik Portakal" distopik bir kitap.
@fatmayurdakul9960
@fatmayurdakul9960 6 жыл бұрын
bana bir çok kişinin tavsiye ettiği Kimliği Kirletilmişler Mabedi ve senin de severek okuyup hatta videosunu çekip övdüğün Görücü Usulü aslında çok ta kötü değildi ama 3. kişi ağzından anlatılması bana pek hitap etmiyordu
@meraklxx2122
@meraklxx2122 4 жыл бұрын
Sana onerim kitaplarin kapaklarina bakip alma arsakindaki hikayeyi okuyup al..!
@ayseg1142
@ayseg1142 6 жыл бұрын
Çok samimi, çok cana yakın, çok içten, çok şirin bir kızsın bence. Ay yerim çıldırdım shkchskjdcx
@Dash-ff7tc
@Dash-ff7tc 4 жыл бұрын
Otomatik Portakal kitabını okurken benimde akıcılığı ve üslubu hoşuma gitti. Ne kadar kitap bir distopya olsada senin dediklerine katılıyorum , fazla rahatsız edici unsurların hepsi bir yana karakterimiz Alex ' in bir anda kitabın sonunda meleğe dönüşmesi , gerçekten sinir bozucu ve bence doğru olamayan bur şeydi .
@ferhatgoxu3727
@ferhatgoxu3727 6 жыл бұрын
Linçlemeye kıyamam ki☺😚☺
@neyirciinbas
@neyirciinbas 5 жыл бұрын
Yorumların tümü otamatik portakalda bahsediyor kitabı okumak istiyo şuan canım 😂😂🦄
BU Kitabı BİR Günde Okuyabilir Miyim?
8:52
Sıla Özkan
Рет қаралды 704
Neden mi post-it kullanıyoruz?
0:40
Şeyda&Süeda
Рет қаралды 1,6 МЛН
Smart Sigma Kid #funny #sigma #comedy
00:19
CRAZY GREAPA
Рет қаралды 23 МЛН
Получилось у Вики?😂 #хабибка
00:14
ХАБИБ
Рет қаралды 6 МЛН
Жайдарман | Туған күн 2024 | Алматы
2:22:55
Jaidarman OFFICIAL / JCI
Рет қаралды 1,3 МЛН
Otomatik Portakal Kapı Zili Detayı #otomatikportakal
0:44
GRİ PERDE
Рет қаралды 27 М.
Haziran Ayında Okuduğum Kitaplar  📚 | 2024
15:04
Mervemou
Рет қаралды 654
ÇOK YAKINDA Parçalanacak Devletler - İşte Yeni Ülkeler
14:40
O mu, bu mu? w/@adorayagmur
20:12
Damla Archeron
Рет қаралды 24 М.
Başıma Bir Şey Gelmeyecekse, Veliaht'ı Yorumluyorum.
36:12
Sıla Özkan
Рет қаралды 19 М.
Smart Sigma Kid #funny #sigma #comedy
00:19
CRAZY GREAPA
Рет қаралды 23 МЛН