2021 Amerika & Türkiye Kıyaslamaları - Amerika'da Yaşam

  Рет қаралды 5,563

ERTUCE TV

ERTUCE TV

Күн бұрын

Merhabalar Millet,
Bugünkü videomda, 2021 yılı itibariyle, Türkiye ve Amerika arasındaki gerek ekonomik gerekse sosyal farkları, hayatın içerisinden, bizzat kendim, son 10+ yıl içerisinde tecrübe ettiğim olaylardan örnekler vererek aktarmaya çalıştım.
Videomda belirttiğim gibi, kıyaslamayı yaparken bu değerlendirmeye birden çok faktörün etki ettiği için, genel olarak bir denge kurmanın ne kadar önemli olduğunun altını çizdim.
Eğer sizinde yurt dışına çıkma ve Amerika'ya gelme planlarınız varsa şimdi buyrun bugünkü artılar & eksiler videosuna 🎬🎬..
Selamlar, Sevgiler..
.
.
.
Sponsorluk veya İletişim için bana ulaşabileceğiniz email adresi: ertucetv@gmail.com
.
.
.
KZbin Abobelik İçin : / ertucetv
Instagram Takip İçin : / ertuce.tv
Facebook Takip İçin : / ertuce.tv
Tiktok Takip İçin : / ertuce
.
.
.
Video Etiketleri:
#türkiye
#amerikadayaşam
#amerikatürkiyekıyaslaması
#abd
#amerikamacerası
#amerika
#amerikadahayat
#amerikadabirturk
#amerikatürkiye
#amerikada
#artılareksiler
#amerikagezi
#amerikayagelmek
#2021Amerika
#Amerikanmacerasi
#amerikayanasılgiderim
#amerikayanasılgidilir
#amerikanvizesi
#amerikagreencard
#amerikayagitme

Пікірлер: 57
@ilyasobur3067
@ilyasobur3067 2 жыл бұрын
emeğine sağlık kardeşim, bu konu ile ilgili şimdiye kadar yüzlerce video izledim, büyük çoğunluğu oradaki ekonomik refahtan söz edip, ne olursa olsun gelin diyor gibiler. senin anlatımların daha şeffaf olmuş, usa'da yaşamayı düşünenler için ders niteliğinde bir çalışma olmuş. kesinlikle artı ve eksi yönleri çok iyi analiz etmek gerekir. belki genç ve bekar kardeşlerimiz için çok önem arzetmeyebilir ama evli , çocuklu iailelerin mevcut düzenini değiştirmesi hiçte kolay birşey değil. teşekkürler.
@ertucetv
@ertucetv 2 жыл бұрын
Kesinlikle katiliyorum dostum, ve tum destekleriniz icin tesekkurler 🙋🏻‍♂️🙋🏻‍♂️
@aytenyucel2705
@aytenyucel2705 Жыл бұрын
Tebrikler evlât, çok faydalı bilgiler oluyor. Emeğine sağlık.
@ertucetv
@ertucetv Жыл бұрын
Selamlarrr
@mertsk5908
@mertsk5908 2 жыл бұрын
herkese bol şans
@istanbulunsesi4908
@istanbulunsesi4908 2 жыл бұрын
Merhaba abi çok teşekkür ederim bilgiler için
@ertucetv
@ertucetv 2 жыл бұрын
Cok sagol, Selamlar 🙋🏻‍♂️
@cantekinn
@cantekinn 2 жыл бұрын
Master yapma sebebinin en büyük etkenlerinden olan OPT hakkının olmasını söyleseydin keşke dostum. Hatta STEM konusundan dolayı da 3 seneye çıkabileceğini, ki seninde bu hakkın vardı sanırım böylelikle çalıştığın yerden belki greencard yolu açıldı, da söyleseydin bilgi olması için. Teşekkürler video için. Like
@hakanberker
@hakanberker 2 жыл бұрын
Şefim kolay gelsin bir soru soracağım; yeterli donanımımız varsa eğer, direkt olarak Türkiye'den iş başvurusu yaparak kabul alıp da Amerika'ya gitme ihtimali var mıdır?
@travellerseko
@travellerseko 2 жыл бұрын
7 ayda 2k’dan 84k’ya çıkmışsın dostum👌🏻 başarılar dilerim
@ertucetv
@ertucetv 2 жыл бұрын
Cok sagol kardesim, emek veriyorum baya, millet de sagolsun destekliyor.’ilk hedef ins 100K daha sonra 1 Milyon 🙋🏻‍♂️
@fatihcelik1986
@fatihcelik1986 2 жыл бұрын
Merhabalar, İTÜ mezunuyum, İnşaat Yüksek Mühendisiyim, dil konusunda da fena değilim. Uzunca bir süredir mobilya sektöründe faaliyet gösteriyorum. Modüler mobilya üretim tesisimiz var. (Banyo ve mutfak dolapları,vestiyer, kapı vb.) Türkiye'de üretip yurtdışına ürün göndermek gibi orta vadeli planlarım var. ABD'de Türkiyedeki firmamın bir şubesini açmak ve Türkiye'den ürün gönderip orada satışını yapmak gibi bir yol haritası çizmeye başladım. Bunun için abd ticaret yasaları ile ilgili nasıl bir kaynaktan faydalanabilirim. Bu hususta yol gösterici olabilirseniz sevinirim. İyi pazarlar.
@ertucetv
@ertucetv 2 жыл бұрын
Merhablar, kardesim sana en profisyenel yolunu soyliyeyim,’onun disindakileride tabi ki denemek de fayda var ama, soyle ki burada bu tarz islere BAKAN business consulting firm ler var. adamlara parani veriyosun ama yapmak istedigin is ve sektorle alakali sana catir catir tum raporlari yapman gerekenleri, hatta musteri bulmandan bile rol oynuyorlar.. Yani masraf oluyor basta ama yaptigin ve yapacacin hatalar azaliyor destek aldigin icin. Uzun vadede her zaman karlidir zaman ve para anlaminda benim gorusum, Selamlar 🙋🏻‍♂️
@utopikmuverrih4563
@utopikmuverrih4563 2 жыл бұрын
Saatler çok güzel abj
@ertucetv
@ertucetv 2 жыл бұрын
Haha tesekkurler, cok olmadi asali ⏰⏰⏰
@Yasinya...
@Yasinya... 2 жыл бұрын
Green card cekilisi icin link verirmisin
@ertucetv
@ertucetv 2 жыл бұрын
dvprogram.state.gov
@erenelbasan7431
@erenelbasan7431 2 жыл бұрын
Abi 19 yaşındayım üniversitede %100 ingilizce bir bölüm var b1 ingilizce ile ders işleyeceğiz sence bu durum beni amerikaya götürürmü yani birkaç work and travel yaptıktan sonra green card çıkma şansını artırırmı
@ertucetv
@ertucetv 2 жыл бұрын
Work and travel iyi bir firsat olabilir kardesim, ama green card cekilisle cikmasimda pek etkisi yok. Ama belki baska firsatlar bulursun belli olmaz nerden ne cikacagi..
@trgytrgy398
@trgytrgy398 2 жыл бұрын
Boşuna kıyaslama kıyaslanacak bi şey bulamazsın 😃 Ben orda olsam daha da geri dönmem 🤣
@gozluksuzkediler9312
@gozluksuzkediler9312 2 жыл бұрын
Git o zaman bi daha da gelme
@100diverman
@100diverman 2 жыл бұрын
Bu zamana kadar yayınladığın videolar sayesinde her konuda bilgiler öğrendik. Çok teşekkür ederim. 15. dakikadan sonra bahsettiğiniz sağlık sisteminde sonuçta Türkiye de devlete ait hastaneler olmasına rağmen sizden her ay maaşınızdan kesinti oluyor ki bedava değil. Kaldı ki her hastaneye gidince yoğunluktan dolayı hasta değilsen hasta olabilecek doktorların tamamı bile olmasa hasta bakma süresi 2 dakikadır. Amerika da her hastane özel hastane. Türkiye de de özel hastaneler var. Türkiye de hiç devlet hastanesine gitmeden sadece özel hastaneye gidin bakalım ücretler ne kadar çıkacak. Amerika da ki fiyatlara yakın fatura çıkaracaklar size. Amerika da medicare - obamacare gibi ücretsiz planlar da var. Amerika sonuçta Türkiye gibi değil insanlara fırsatlar sunuyor ki para harca ülke olarak ben de kalkınayım mantığın da.
@ertucetv
@ertucetv 2 жыл бұрын
Izleyip destek verdiginiz icin ben tesekkur ederim. Tabi turkiyede bazi akssakliklar olabilir sistemde veya devlet hastanelerinde. Ama yinede burdaki cikaracaklari fatura ordan cok cok daha fazla. Ben de 3 once turkiyedeydim. Ozel hastanelere gittim bir kac kere. Muayane ve tedavi icin. Buraya gore yine kiyasnamayacak sekilde. Burada sadece ufacik bir tedaviden girip cikma 1000 dolara patliyor. Ama bahsetiiginiz gibi bu Medicare veya obamacare de kualifiye olmak die bir olay var. bunlarin Amaci cok cok fakirlerin ve 65 yas uzeindekilerin bir sekilde bakilabilmesini saglam ya calismak. Zaten o derecede amerika’da geliri dusuk olan adama Allah kolaylik versin her anlamda zor demektir hayat bu care olaylaridsn faydalanmaya calisanlar icin. Ama dedigin dogru burda sana iki dakika bakmiyor, heryer ozel hastane. Fakat maliyeti ve sana olan sigorta odemesi de ona gore oluyor. Hele de Boyle kanser, vs. cetrefilli bir hastalik varsa hemen sigorta primlerin tavan yapiyor. Koronadan oturu komada 1 ay kalan bir turke 1.5 Milyon dolar hesap cikarttilar. Sigortalar tas catlassaa yuzde 75 ni odesinn ki zor ihtimal. yani ister prim ode ister obama care, en Zengin degilsen burdaaa problemmm saglikkk olayi.
@istanbulunsesi4908
@istanbulunsesi4908 2 жыл бұрын
Abi amerikadasın WWE maçlarına götürsene bizi
@ertucetv
@ertucetv 2 жыл бұрын
Cok iyi fikir fena olmazzz ki ne.. en son 2011 de gitmistim 🙌
@istanbulunsesi4908
@istanbulunsesi4908 2 жыл бұрын
@@ertucetv valla ben Amerika'da olsam yaparım 90 dan 2000 kadar bir kitle var seven
@istanbulunsesi4908
@istanbulunsesi4908 2 жыл бұрын
@@ertucetv en yakın tarih Hartford da var birde Virginia da var
@yeringercek5725
@yeringercek5725 2 жыл бұрын
@@ertucetv abi gotur
@hzyarkeb9012
@hzyarkeb9012 2 жыл бұрын
Bu yorumu görüp cevap verirsen sana minnatar kalırım benim babam hapiste benim Amerika ya gitmeme engel olucak bi durum olur mu ?
@taha3215
@taha3215 2 жыл бұрын
Merhabalar. Türkiye de hangi üniversite'den mezun oldunuz?
@meryemhattat5982
@meryemhattat5982 2 жыл бұрын
Green card ile oturma ve çalışma izni çıkarsa ne kadar sürede gitmemiz lazım ve kaç yıl orda kalmamız lazım
@SantanaChato
@SantanaChato 2 жыл бұрын
Başvurduğun lotonun ismi neyse o sene gitmelisin. Mesela bu Mayıs ayında DV2022 açıklanacak. Bu demek oluyor ki 2022 yılında Amerika'ya giriş yapmak zorundasın. Gittikten sonra 5 yılın dolunca da vatandaşlığa başvurabiliyorsun.
@meryland7689
@meryland7689 2 жыл бұрын
Selam,siz kaç yaşında mastera gittiniz,vizeye başvurmadan önce çalışıyormuydunuz
@ertucetv
@ertucetv 2 жыл бұрын
Benim 10 seneyi gecti geleli, direk ogrenci olarakkk geldimmm okul turkiyede bittikten sonra .
@xmusicamusic1199
@xmusicamusic1199 2 жыл бұрын
eline sağlık kardeş. eşim ve bir çocuğumla nasıl gelebilirim. turist olarak gelip kalma imkanım olurmu. ev yapımı,her alanda tamir ,kasaplık ve kamyon yada tır şoförlüğü yaparım ama sıfır bilgi sahibim.neler yapabilirim ve ünüversite terkim
@ertucetv
@ertucetv 2 жыл бұрын
Soyle dostum, ozelliklede aile ile gelmek gercekten biraz cetrefilli ilk asamada. Hele de bahsetiigimiz gibi vizeyle gelinirse hayat cok kisitlamalarla basliyor, Ev kiralamada bile sikinti olabiliyor kendi adina. Universite Terk olayi cok kafaya takilacak bir durum degil, yeterki bir zanaatin olsun, burda tesisatcilar, elektrikciler, mobilya ustalari vs. isini iyi biliyosan cok iyi kazanbiliyolar..
@xmusicamusic1199
@xmusicamusic1199 2 жыл бұрын
tesisat işinde %50 lerde iyiyim ama elektrik işinde %80 üstünde iyiyim ve inşaat işleri benim için kolaydır ama abd de evler alçı pan ve daha kolaydır diye düşünüyorum.green cardda bunlar sorulurmu ve bakarak anlamada potansiyelim iyidir çünkü önce bakar sonra pratiğe dökünce bende kalır öğrenirim hemen ama elektirik işiden iyiymdir.bu uzun metraj güzel olmu eline sağlık başarıların devamını diliyorum
@MBAKERY92
@MBAKERY92 2 жыл бұрын
@@xmusicamusic1199 kaptan bende gitmek icin ugrasiyorum greencard videolari var nasil basvurulur flan diye onlari bi izle sorularin varsa zaten bulursun onun haricinde zor olur turist olarak gidip is bulmak orda bi taniddigin takinin varsa onla iletisime gec suan greencard basvurulari zaten bitti 9 kasim sondu seneye ekimde basinda tekrar acilcak bi pasaport cikart ilk olarak var alamanya danimarka falan insaat alaninda isci ariyor diye duymustum bi arastirmani oneririm
@xmusicamusic1199
@xmusicamusic1199 2 жыл бұрын
@@MBAKERY92 almanya ve avusturya eskiden güzeldi şimdi değil lakin amerika ve kanada şuan çok iyi.green card başvuruları senede bir defamı başvuru yapılıyor ki. ve sonuçları ne kadar zaman sonra açıklanıyor acaba. kardeşim bilgilendirmen için ayrıca tşkederim.bilgilerinden ayrıca faydalanmak isterim
@MBAKERY92
@MBAKERY92 2 жыл бұрын
@@xmusicamusic1199 ekimin ilk haftsi 2 3 4 gibi acilir her sene kasimin ilk haftasina kadar 40 gun civri bir sure basvurular acik kalir sonra mayis ayinin ilk haftasi sonuclar yine ayni sayfadan aciklanir
@EFENDİ.OĞLU
@EFENDİ.OĞLU 2 жыл бұрын
Ne dersen de adam camaroya biniyor burda Skoda alamıyosun 😀
@Ehli571....
@Ehli571.... 2 жыл бұрын
Abi tanıdığım var 20 senedir orada teklif etse irda kalabilirmiyim
@gokhankizilkaya7299
@gokhankizilkaya7299 2 жыл бұрын
Ne teklif edecek? Evlilik mi? Başka ne teklif etse olmaz çünkü 🤣
@fearofplato
@fearofplato 2 жыл бұрын
Abi peki orada evlenerek vatandaşlık elde etsem ne olur ?
@gokhankizilkaya7299
@gokhankizilkaya7299 2 жыл бұрын
Yalandan evlilik olduğu anlaşılırsa vatandaşlığı geri alıp seni ülkeden atarlar. Nasil anlaşılır? Denetliyorlar bu bir ama en kötüsü esin sana para için şantaj yaparsa elindeki herşeyi isterse. Ciddi ciddi evlenin yada hiç o işlere bulaşmayın.
@gokhankizilkaya7299
@gokhankizilkaya7299 2 жыл бұрын
@rhino b evet sıkı bir denetim ve kontrol var. Eşin ile nasıl nerede tanıştın? Eşin ailen ile tanıştı mı ve sen onun ailesi ile tanıştın mı? Nerede tanıştınız? Balayınız ve düğün nerede oldu? Evlilik öncesi ve sonrası fotoraflarınız? Banka hesaplarınız? Ve daha bir çok soru soruluyor ve kanıtlar isteniyor. Yalan evlilik olduğuna karar verilirse evlenen kızın da başı yanar o yüzden bu işe yanaşacak kişi para için yapar ve para için yapan kişilikte ki insan da ömrün boyunca yüksek ihtimal seni sömürür. Gerçek ciddi tanışıp evlilik kararı alan kişiler hariç sadece greencard yolu olarak önereceğim son yoldur evlilik. Zaten kolay mantıklı ve kısa bir yol olsa hazır Amerika da olan onca kaçak insan bu yola başvurur, bir de o yönden düşün.
@gokhankizilkaya7299
@gokhankizilkaya7299 2 жыл бұрын
@rhino b kız gider benimle vatandaşlık için evlendi diye şikayette bulunursa sıkıntı tabi ki olur. Ayrıca bu işin daha nafakası ve mal paylaşımı da var. Dediğim gibi kolay ve iyi bir yol olsa sence de hazır ülkede bulunan bütün kaçaklar bu yol ile greencard almaz mı? Bu soruyu sadece sor kendine. Onca kaçak çalışan Türk KZbinr var onlar enayi mi evlenip kurtulmuyorlar? Yada milyonlarca Meksikalı neden bu yolu seçip rahata kavuşmuyor?
@gokhankizilkaya7299
@gokhankizilkaya7299 2 жыл бұрын
@rhino b ciddi ise tabi ki öyle. Greencard için ise o zaman da en riskli yol bu, bu da bir gerçek. 12 yıl önce boşanmış olup hala şantaj dan dolayı ayda $2500 para ödeyen ve bosanirken de ayrıca evini kadına vermiş olan tanıdığım da var. Sen sordun ben cevap verdim tecrübeme göre, sen yine git bildiğin yolu izle.
@SaitTolgaKoseoglu
@SaitTolgaKoseoglu 2 жыл бұрын
Dv2021 talihlisiyim pandemi ve Trump hükümeti yüzünden daha vizeyi alamadık :)) kutsal topraklara ayak basamadık... İzmir'den selamlar...
@ertucetv
@ertucetv 2 жыл бұрын
Cok iyi etkilendi eski baskanin gecirdigi yasalardan ve pandemi de ardindan. Umarim yakinda halledersiniz, 🙋🏻‍♂️
Expected Ending?
00:45
ISSEI / いっせい
Рет қаралды 4,4 МЛН
From Small To Giant Pop Corn #katebrush #funny #shorts
00:17
Kate Brush
Рет қаралды 40 МЛН
Uzay Neyin İçerisinde Ne Var ve Nasıl İşliyor
3:50:11
Paso Video Uzay
Рет қаралды 68 М.
Amerika’da Sigortasız Hastaneye Acile Gidilirse Neler Yapılmalı?
2:49
Amerika’da Sigorta
Рет қаралды 5 М.
Episode 150 - Mehrzad Samadi - Software Engineer at NVIDIA
2:07:26
طبقه ۱۶
Рет қаралды 26 М.
Yalı Çapkını 75. Bölüm
2:50:43
Yalı Çapkını
Рет қаралды 5 МЛН
ABD VATANDAŞI İLE EVLİLİK (Amerikan Yeşil Kartı)
6:15
Akalan Law - Türkçe
Рет қаралды 16 М.
Amerika da nasıl  İnşaat Mühendisi olurum? Yıllık ne kadar kazanabilirim?
4:51
Yeni Amerikalılar by Center for New Americans
Рет қаралды 2 М.