No video

2022- XC90 T8 RECHARGE 455HP menzil, yakıt tüketim, pil tüketim kısa videosu

  Рет қаралды 34,659

FD

FD

Күн бұрын

Merhaba
Tam elektrikli arabalardan sıkılan bazı arkadaşlar oldu. :)
Bir alternatif olan plug in Hybrid aracımla tanıtım yapmak istedim.
Bu araç 2023 model yılı olarak geçen, google alt yapılı versiyon.
2.0 benzinli ve 310 hp motor ile ve 145 hp elektrikli motoru olan aracım toplam 455 hp güç üretiyor.
0-100 km hızlanması 5.4 olarak geçiyor. Onu da deneyimlemek istiyorum en kısa zamanda.
Hybrid günümüzde çok verimli ve güçlü olduğundan, elektrikli araca geçiş sürecimizde tercih edilebilir.
Arabayı genel olarak çok beğendiğimi paylaşmak isterim.
Sorularınızı yazarsanız, cevap vermeye çalışacağım, eğer Video içinde hatalı anlattığım kısım varsa veya bilmediğimi belirttiğim konuları biliyorsanız onları da yazarsanız sevinirim.
#electriccar # Hybrid #volvo #xc90 #recharge #455hp

Пікірлер: 89
@furkandemirci
@furkandemirci Жыл бұрын
Herkese merhaba. İstanbul - Ankara - İstanbul yolculuğu yaptım bu hafta. Maalesef video çekimi yapamadım. Gidiş hızım ortalama 140-150 olarak gittiğimde 10.4lt/100km tüketti. Dönüşte 150-160km/h olarak döndüğümde 12.4lt/100km tüketti..
@supernotnatural
@supernotnatural 9 ай бұрын
Çok fazla, 2003 xc90 2.4 D5 120km/h ortalama ile 7 litre yakıyor, 5 vites ilk seri ve 165 beygir ilk nesil. 20 yıl sonra RECHARGE teknolojisii ile daha fazla yakıyor. Benim ki İtalya dan geldi , ithal, tr'de yok ilk mk1. Kafama sıkardım o kadar para verip bide o kadar yakacağıma.
@justswedish
@justswedish Жыл бұрын
güzel araba isveçliler yapmış yine :)
@okanmersinlioglu1135
@okanmersinlioglu1135 Жыл бұрын
Batarya kullanımı’nı Şarj olarak seçerseniz, araç benzinde giderken bataryayı da şarj ediyor. Uzun yolculuklarda sürüş esnasında bataryayı şarj edebilirsiniz. 1 yıldan fazladır bende XC90 plug-in hibrit kullanıyorum
@furkandemirci
@furkandemirci Жыл бұрын
Siz de tecrübelerinizi paylaşsanız buradan keşke. Yakıt tüketimi ne kadar artıyor mesela şarj esnasında? Ben henüz sizin kadar uzun süredir kullanmıyorum 😊
@okanmersinlioglu1135
@okanmersinlioglu1135 Жыл бұрын
@@furkandemirci Benim aracın elektrik menzili kısa 30 Km, 3 saatte doluyor Kaldığım konutta şarj istasyonu olduğu için ben her gün şarj etmeye çalışıyorum, hatta benzinli sürdüğüm sürece de şarj ediyorum giderken böylece mümkün olduğunca elektrikli kullanıyorum. Biraz sabır işi tabi, alıştım diyelim. Bu halde yakıt tasarrufu %30 - %50 arasında. Şehir dışında uzun yolculuklarda otobanlarda benzinle gitmenizi şehir içi kısa mesafelerde sadece elektrikle gitmenizi öneririm. (Hibrit olarak kullanmanmayı değil, sadece motor veya sadece elektrikli motordan bahsediyorum) böylece daha verimli olacak yakıt tasarrufu. Ayrıca tüm bu detaylı bilgiler ve daha fazlası için size Volvo uygulamasını cep telefonunuza indirmenizi öneririm. Kurulumu biraz zaman alabilir, sadece kendiniz veya servisle de yapabilirsiniz. Cep telefonunuza uygulamayı indirdiğiniz de tüm yakıt tasarrufu, elektikle gidicen menzil, nereye giderken ne kadar benzin yakmış adım adım mesafe mesafe size tüm detayları istatistik ve grafiklerle cep telefonunuz veriyor. Ayrıca evden çıkmadan aracınınızı ısıtabilirsiniz, soğuk havalarda güzel oluyor 😀 Kapıları üst cam kısmı açık mı kaldı kilitlimi onları görebiliyorsunuz. son 100 gün içindeki tüm seyahatlerinizi adım adım saat saat size gösteriyor. Konumunu da dahil görebiliyorsunu vs vs. Parkta aracınızı bulamıyorsunuz çok kalabalık, cep uygulaması ile korna çalabilirsiniz veya farlarını çalıştırabilirsiniz. Ben aracımı cep uygulaması ile kontrol ediyorum genelde. Ayrıca kullandığım bir GPS sistemi var Stargard GPS..Bu uygulamaya aracınızı kaydederseniz an ve an nerede olduğunu görebilirsiniz. bir ara aracım yanlış park nedeniyle çekilmiş bir gece yarısı, ertesi gün uyandığımda araç yok, böyle anlarda aracın yerini anında görebiliyordum mesela. Hırsızlık olduğu anlarda direk sisteme not düşüm alarm durumuna aracınızı getirebiliyorsunuz. Böylece polis ile koordine çalışıyor bu uygulama..
@furkandemirci
@furkandemirci Жыл бұрын
@@okanmersinlioglu1135 çok teşekkür ederim. Ama anladığım kadarıyla siz yurt dışında yaşıyorsunuz? Bu uygulamalar maalesef şuan Türkiye'de kullanılamıyor. Yakın zamanda aktif olabilir dendi..
@mehmetaliyalcn9834
@mehmetaliyalcn9834 6 ай бұрын
@@okanmersinlioglu1135hocam uzun yolda hybirit modda kullanmak ekinomik oluyormu
@okanmersinlioglu1135
@okanmersinlioglu1135 6 ай бұрын
@@mehmetaliyalcn9834 uzun yolda kullanmıyorum, mantıklıda değil çünkü ne kadar hızlı giderseniz o kadar elektrik çabuk harcar be hızlanmasında hantal ağır. Ancak şehir içinde oldukça avantajlı. Okul market posta gibi şehir içi ulaşımda yakıt hiç kullanmıyorum.
@hasanseyyitoglu9198
@hasanseyyitoglu9198 Жыл бұрын
Emeğinize sağlık, çok güzel bilgiler.
@aliperk1
@aliperk1 Жыл бұрын
Öncelikle hayırlı olsun, ben de iki tane XC60 değiştim şu anda XC90 kullanıyorum. Sürüş modlarını aracı çalıştırdığınız düğmenin hemen arkasındaki düğmeye basarak değiştirebilirsiniz. Drive mode yazması gerekiyor ona bir kere basın döndürerek modlar arasında geçiş yapabilirsiniz. Hayalet gösterge varsa haritayı üste de ayrıca gösterebilirsiniz. Anlatacak çok şey var ama yazarak zor oluyor. Siz bayiye gidin bana bunu anlatın diyin sıfır araç almışsınız eğitimini versinler. Zaten onun üstüne zamanla yeni şeyler öğrenmeye başlayacaksınız. Son olarak araçlar en çok yakıt tüketimini kalkarken yapar o yüzden elektrikle kalkar sonra motora geçer siz sürekli otomatik de bırakın. Güle güle kullanın 🎉
@furkandemirci
@furkandemirci Жыл бұрын
Çok teşekkür ederim. 2023 modelde bahsettiğiniz düğme yok. Daha önceden vardı Evet videolarda görmüştüm ama kaldırmışlar o düğmeyi maalesef.
@aliperk1
@aliperk1 Жыл бұрын
@@furkandemirci çok ilginç servise gidince bakayım, daha yeni servise götürdüm aracımı ama aynı araç diye üstün körü bakmıştım, içine binipte bakmamıştım ABD'ye Mild hibritler yeni geldi(geçtiğimiz Haziran'dan sonra) ama muhtemelen bu araçlar aynıdır.
@jw1689
@jw1689 Жыл бұрын
Hocam hibritlerin vergileri MTVsi falan bu kadar saçma olmasa kimse benzin dizel almaz zaten ama maalesef o bir engel yaratıyor. Tesladan sonra ekran baya minik geldi Güzel iş yapıyorsunuz elektrikli ve hibrit konusunda böyle bilgilendirmeye devam
@furkandemirci
@furkandemirci Жыл бұрын
Öncelikle teşekkür ederim. Mtv yine bir nebze makuldü ama o da arttı bu yıl. Şuan teslamın mtv'si, volvodan yüksek. Bu da ayrı enteresanlık. Hibrit araçta mtvde belli bir indirim olsa mesela güzel olurmuş. Belki vardır da ben bilmiyorumdur henüz araştırayım :)
@goktas-enes
@goktas-enes Жыл бұрын
10:09 hayir ayalrayabilirsin kisisellestirilmis surus modundan, 3 aydir kullaniyorum 2022 t8 modelini cok guclu araba 2023 modelinde google built in gelmis ekstra tek fark o bildigim kadariyla Bu arada eco surus modunda full elektrik minimum 70 km eco kullanimda 80km kendim jullaniyorum, 6 saatte felanda evde full sarj oluyor
@furkandemirci
@furkandemirci Жыл бұрын
Bununla ilgili yeni bir Video ekledim. Lütfen destek olun ve hatalı baktığım birşey varsa düzeltin.
@goktas-enes
@goktas-enes Жыл бұрын
@@furkandemirci aslinda hatali degil, sizde pure modu aslinda eco modu bende, ben pure modda hic motora gecmeden en son hizlara kadar cikabiliyorum, elektrikli araba gibi oluyor, ayrica eco modda suspansiyonlari asagi cekiyor ve klimayi eco moda aliyor buda 3-4km daha fazla yol almanizi sagliyor, bende bu sekilde bilgi vermeye calistim
@user-xw4zp5xz3i
@user-xw4zp5xz3i Жыл бұрын
Enes bey şarj istasyonu kurdunuzmu Aracı yeni aldım bunla ilgili sorum olacak Nasıl ulaşabilirim
@mrbigtime81
@mrbigtime81 Жыл бұрын
Çok iyi ve detaylı. Teşekkürler.
@suleymanfurkanensari4734
@suleymanfurkanensari4734 10 ай бұрын
Oncelikle videolariniz cok yararli oluyor agziniza saglik. Acaba sarj sureleri nasil ? Yani ev tipi priz, wall box ve hizli sarj istasyonlarinda sarj suresi nedir ?
@furkandemirci
@furkandemirci 10 ай бұрын
Merhaba, teşekkür ediyorum 🌺 Normal prizde 2-3 kw ile şarj oluyor dolayısıyla 6-9 saat sürer şarj. Wallboxtan ise 6.7kw alabiliyor dolayısıyla şarjı 3 saat sürmüyor. Ccs dediğimiz hızlı şarjı desteklemiyor.
@enaksanamun
@enaksanamun 5 ай бұрын
Video için teşekkürler. Normal elektrik fişi takıp aracın elektrik aküsünden faydalanabileceğimiz bir soket var mı araçta? Mesela bir kampta veya tinyhouse'ta faydalanmak için kullanmak üzere güzel olurdu.
@furkandemirci
@furkandemirci 5 ай бұрын
Merhaba Bu araç paylaşım yapma özelliğine sahip değil. Bunun gibi bazı araçlar için paylaşıö yapmayı mümkün kılan aparatlar satılıyor ama volvo özelinde araştırmadım hiç..
@enaksanamun
@enaksanamun 5 ай бұрын
@@furkandemirci Yanıtınız için teşekkür ederim.
@bugraimrek
@bugraimrek Жыл бұрын
Selamlar hocam, öncelikle hayırlı olsun araç hayırlı günlerde kullanın. Merak ettiğim aracın 0-100 değerinden ziyade 100-200 gibi ara hızlanmaları. Deneme imkanınız oldu mu hiç, ağır bir araba sonuçta ara hızlanmalar noktasında beklenilen performansı veriyor mu araç ? Bir de volvo'larda merak ettiğim kablosuz olarak Apple Car Play özelliği mevcut mu ?
@furkandemirci
@furkandemirci Жыл бұрын
Merhaba Performans olarak kusursuz. Hiç endişeniz olmasın. Ama malum 185 sınırı var :) Kablosuz car play var ama zaten daha ötesi de var, telefonu bluetooth üzerinden internet sağlayıcısı olarak kullanıyor ve orta ekranda maps vs kullanabiliyorsunuz.
@furkandemirci
@furkandemirci Жыл бұрын
Merhaba, shorts videolarına bir ekleme yaptım :)
@farukyldz1354
@farukyldz1354 8 ай бұрын
Bir sorum olacaktı bu araç elektirik mod ile giderken ısınması için bir ısı pomapasi gibi bir şeyi var mı yoksa ısıtma ve soğutma için motor mu çalışıyor
@furkandemirci
@furkandemirci 8 ай бұрын
Tabi bir ısı pompası var. Arızalandı ve değişti geçende :)
@farukyldz1354
@farukyldz1354 8 ай бұрын
@@furkandemirci daha yeni araç değil mi ya ne ara arızalandı
@furkandemirci
@furkandemirci 8 ай бұрын
@@farukyldz1354 maalesef bütün arabalara garantiden değiştiriyorlar serviste. Parça arızalı seriydi herhalde.
@swr32
@swr32 Жыл бұрын
Sensus uzerinden sarji doldurabiliyoruz tabii oda benzinden gidiyor
@alisarici6372
@alisarici6372 Жыл бұрын
Hayırlı olsun..Arabanın içine gürültü alması nasıl yorumlarmısın..birde elektirikli motor bataryayı şarz ediyormu..
@furkandemirci
@furkandemirci Жыл бұрын
Teşekkürler. Açıkcası hiç ses almıyor, hatta yüksek hızda da çok sessiz diyebilirim.
@orhangazikavak3555
@orhangazikavak3555 Жыл бұрын
Menziliniz 250 den 430 nasıl çıktı yolda yakıt mı aldınız.
@furkandemirci
@furkandemirci Жыл бұрын
Videoda da bahsettiğim üzere, araç ortalama tüketimini düşürürseniz menzili de tekrar ona göre hesaplıyor. Yani yakıt almadım :)
@tarkaksu5354
@tarkaksu5354 Жыл бұрын
Furkan bey selamlar, öncelikle aracınız hayırlı olsun. Kazasız belasız yolculuklar dilerim. Aynı araçtan almayı düşünüyorum ve size bir sorum olacak. Aracınızda turbo var mıdır, varsa turbo ile ilgili bir sorun yaşadınız mı? Ben volvo forumlarında birçok kullanıcının yorumlarını okudum. Ekseriyetle kullanıcılar Volvonun turbo kaynaklı sorun çıkardığını belirtiyor, ki bu problemler genellikle 15000 km sonrasında ortaya çıkıyor. Sizin aracınızın km'si nedir ve buna benzer bir sorun yaşadınız mı? Yakın zamanda bana bayiden telefon gelecek, sizden ricam yakın zamanda cevap yazar mısınız. Tekrar hayırlı olsun, iyi yolculuklar.
@furkandemirci
@furkandemirci Жыл бұрын
Merhaba Öncelikle şimdiden hayırlı olsun diyorum. Benim çok yakınımda 2-3 kişi xc90 b5 kullanan, hatta s90 d5 kullanan (şuan herhalde 250.000km olmuştur) kişiler var. S90 kullanan 180.000km boyunca bakım dışında servise gitmemişti. Diğer xc90 kullanıcıları da bir arıza yaşamadı çok şükür. Ben daha çok yeniyim. Araba daha 4000kmde, bir sorun yok şimdilik :)
@tarkaksu5354
@tarkaksu5354 Жыл бұрын
Çok teşekkür ederim.
@AOnrlu
@AOnrlu Жыл бұрын
Menzil 1000 olmadıkça elektrikli otomobili garajıma sokmam
@ekarduz81
@ekarduz81 Жыл бұрын
Her gün 1000 km yol yapabilecek senin bünyen var mı, elektrikli arabalar gider ama sen gidemezsin.
@serkanumutlu1209
@serkanumutlu1209 Жыл бұрын
Aynen 260 km nedir ya
@cihankesen754
@cihankesen754 Жыл бұрын
Bu arac elektrikli degil plug in hybrid
@gurkan5322
@gurkan5322 Жыл бұрын
Aynı fikirdeyim
@tr9036
@tr9036 Жыл бұрын
Yakıt tasarrufu istiyorsanız daima oto da kullanmalısınız. Pil bitmesin diye elektrik motorunu kapatıyorsunuz, 2 litre motor benzini içiyor. Ayrıca 90 ile giderken yakıt tüketimi 1.4 litre olması pek mümkün değil. 2 tonluk jip, 2000 motor ve 1.4 litre tüketim. Bu işte bir yanlışlık var. Yakıt ekonomisini aracın yazılımı halleder. Siz çok yormayın kendinizi.
@furkandemirci
@furkandemirci Жыл бұрын
Sorun şu ki, pil bir şekilde bitiyor :) o yüzden en verimli kullanımı bulmak için araştırıyorum. Yoksa zaten kullanıcıların %99'u zaten o menüleri kurcalamıyordur bile. Maksadım en verimli nasıl kullanılabiliri bulmak :) 1.4 olan anlık tüketim değil, zaten işin kötü yanı anlık tüketim diye bir veriyi paylaşmıyor araba. O tüketim aslında, yakılan yakıt /tüm seyahat uzunluğu. onun için o kadar düşük çıkıyor.
@tr9036
@tr9036 Жыл бұрын
@@furkandemirci Sizi anlıyorum. Maalesef teknoloji verimlilikten ziyade, pazar ne isterse onu yapayım, en çok o satar mantalitesi ile hareket ediyor. Herkes kapitalist düzen ile senkronize olmuş durumda. Hyundai elektrikli araç çıkarıyor, "7 saniyede 100 e ulaşıyor, bu araba çok yavaş" diyor insanlar. Tüm üreticiler 300-400-500 beygir elektrikli araba yapma derdindeler. Çünkü herkes en güçlüsünü istiyor ama menzil de uzun olsun istiyor :)))) İnşallah yakın zamanda bu çılgınlık biter de, 100-150 beygirlik 700-800 km menzilli araçlar görmeye başlarız. (evet şu an düşük bg araçlar var ancak 1. si bu araçlar ekonomik araçlar ve bataryaları küçük. 2. Bu araçlar uygun fiyatlı olduğu için kullanılan teknolojiler verimsiz.)
@MA-hd4hb
@MA-hd4hb Жыл бұрын
Hocam sadece benzinle kullandığınız da kaç litre yakıt tüketiyor
@furkandemirci
@furkandemirci Жыл бұрын
Sanırım videolara göz atma şansınız olmadı. Pil boşken sadece benzinli sürüş videosu da çektim 👍🏻
@kittbull
@kittbull Жыл бұрын
abi hem çekim yapıp hem ekrana dokunup hem nasıl sürüyon kaza yapcan diye çok korktum ya
@furkandemirci
@furkandemirci Жыл бұрын
Merhaba Arabada sürüş destek asistanları olduğu için tehlikeli bir durum oluşmuyor, teşekkür ederim :)
@ismailuzun2126
@ismailuzun2126 Жыл бұрын
arkadaş biraz sesini yükselt, ne o bıkkın bir anlatım var
@gurhankarakus4732
@gurhankarakus4732 Жыл бұрын
Arac mukemmel. Ama anlatan cok kotu. Bu arac size fazla.
@oguzhangunes
@oguzhangunes Жыл бұрын
Hocam merhaba, Elektrik ile kac km/s hiza çıkabiliyor?
@furkandemirci
@furkandemirci Жыл бұрын
90'a çıktığını net hatırlıyorum ancak tam bakıp tekrar yazarım 👍🏻
@oguzhangunes
@oguzhangunes Жыл бұрын
@@furkandemirci çok teşekkürler, Almanya'da yasiyorum, burada 2020 ler de var. 2020 model phev T8 alsam pili daha düşük oluyor demi?
@furkandemirci
@furkandemirci Жыл бұрын
@@oguzhangunes Evet, 2022 üretim yılı olanlardan itibaren elektrik motor gücü yükseldi, pil kapasitesi arttı
@alicempek
@alicempek Жыл бұрын
plun in hybrid aracı neden elektirikli araç gibi anlatmışsınız gibi geldi affınıza sığınarak ; b u araclar ile gün içinde şehir içi 40 50 km yapan biri için ideal , onun dışında bu araçlar aslında yük tüketimi yok etmek için tasarlanmış bu elektirik desteği olmasaydı araç muhtemelen 15 lt civarında olacaktı diye tahmin ediyorum, su nasılsın bence siz izlediğim güzergahta ve yaptığınız km de muhtemelen 6 7 litre 130 km max hızlarda yakarsınız diye düşünüyorum bu güçte bir arac için yine makul değerler
@furkandemirci
@furkandemirci Жыл бұрын
Merhaba, Aslında size kısmen katılıyorum. Ancak bu araçlar şehir içinde sıfır emisyon misyonuyla üretiliyor. Yani tam elektrikli araç gibi kullanılmayı hedefliyor. Plugin olduğu için şehir içinde tam kapasite sadece elektrikle sürebilirsiniz. Eğer B5 mild hibrit xc90 olsaydı dediğiniz gibi tüketime destek olsun diye elektrik desteği var diyebilirdim fakat bu arabada tek amaç bu değil. Umarım anlatabilmişimdir.
@alicempek
@alicempek Жыл бұрын
@@furkandemirci Merhabalar , ben gözden kaçırmışım yanıtınızı kusura bakmayın biraz geç oldu . Bende kısmen size katılmaktayım ama halen daha plug inlerin şehir içi ( tabi adamların şehir içi 40 50 km bizde şehir içi 200 km :) ) ikimizde savımızda kısmen haklıyız bence :)
@mucahitgokdemir714
@mucahitgokdemir714 Жыл бұрын
Dizel yada benzinli volvo Full paket hangisi oluyor
@furkandemirci
@furkandemirci Жыл бұрын
Bütün markalar değişik zamanlarda donanım paketlerinin adlarını değiştirip, yeni bir model algısı yaratıyorlar. Şuan sanırım Ultimate en dolusu. Ama ona da opsiyonel olarak bowers&wilkins ses sistemi eklenebiliyor mesela...
@kamuranduman7570
@kamuranduman7570 8 ай бұрын
2021- XC90 T8' den farkı nedir hocam?
@furkandemirci
@furkandemirci 8 ай бұрын
Eskilerde daha küçük batarya / daha düşük elektrikli menzili ve daha düşük güç var. 390 hp den 455 hpye yükseldi güç.
@kamuranduman7570
@kamuranduman7570 8 ай бұрын
@@furkandemirci 390 455 yükselmesi çok fark ettiriyor mu? hızlanma acısından.. 10bin 15 bin euro fark oynuyor arasında ondan kararsız kaldım.. yani beygir aracın daha yüksek hızlara cıkmasını saglıyor'da zaten bunlar'da hız sıınrı var 180km.. 600 beygir'de olsa basabileceğin 180km hız. Mesela elektrikli menzili 2 katına cıktıksa değebilir o fiyat farkına..30km den 60km cıktıysa mesela. Bilemedim 15bin euro fark'da fazla'dan 2.5 yıl taksit ödemem demek :D
@Kayagibioguz
@Kayagibioguz Жыл бұрын
Benim egea crosun 8lt ile ortama giris sekli
@ibrahimkaba8818
@ibrahimkaba8818 Жыл бұрын
2023 te 600km menzilli ex90 gelecekti gelecekmi o ?
@furkandemirci
@furkandemirci Жыл бұрын
Bildiğim kadarıyla gelecek. Ama o menziller konusuna hep temkinli yaklaşmak lazım :)
@tamerbudak8983
@tamerbudak8983 Жыл бұрын
Kardeşim çok uyuz konuşuyon seni bekleyemem
@kittbull
@kittbull Жыл бұрын
abi sen ne iş yapıyon
@tr9036
@tr9036 Жыл бұрын
3 milyona araba alıp, yakıt tasarrufu yapmaya çalışmak 😬😬
@mehmetsonmez1401
@mehmetsonmez1401 Жыл бұрын
Dikkat et tesla su da var :)) Konu tasarruf diil adam için
@furkandemirci
@furkandemirci Жыл бұрын
Tasarruf değil de Verimli kullanmak diyelim :)
@ismailakamberi
@ismailakamberi Жыл бұрын
renginin adı ne
@furkandemirci
@furkandemirci Жыл бұрын
Thunder gri yanlış hatırlamıyorsam
@mehmetsonmez1401
@mehmetsonmez1401 Жыл бұрын
2023 long range tesla 3 350 mil civar menzil sunsa da uzun yolda CC 130 ile giderseniz 300 km bile menzili zor görürsünüz Sizin ara ideal olara ev iş ş içi trafik 50 km ise güzel olur ev ş içi Seyir hızınız da 40 km/h Altında olmak şarttı ile. Sadece 3 kwh ile şarj 🪫 BERBAT VOLVOYA yakışmadı
@tr9036
@tr9036 Жыл бұрын
Bu araç hybrid. Neden hızlı şarj olsun?
@mehmetsonmez1401
@mehmetsonmez1401 Жыл бұрын
@@tr9036 neden olmasın :)) fena mı olur şarj bitti diyelim 12 dk da tekrar full fena mı
@tr9036
@tr9036 Жыл бұрын
@@mehmetsonmez1401 Şarj bitti diye birşey yok ki! Araç hybrid. Yolda giderken gaza basmadığında, frene basınca yada yokuş inerken batarya dolacak.
@mehmetsonmez1401
@mehmetsonmez1401 Жыл бұрын
@@tr9036 iyi de bedavaya dolmayacak araba giderken, benzin tüketip dolacak. Ama hep şarj ederek kullanırım dersen benzinin 1/5 fiyatına kullanırsın
@furkandemirci
@furkandemirci Жыл бұрын
Böyle düşünmeyin. Plugin hybrid bir aracı tam elektrikli gibi kullanma şansınız varken neden kullanmayasınız? evde şarj benzine göre çok daha az maliyetli bir kere, ayrıca sıfır emisyon ile sürmek de hava temizliğine ayrı bir katkı. bir de elektrik motorun sessizliği eklenince, daha hızlı bir şarjı arıyor insan gerçekten. mesela range rover evoque 1.5 phev araçlar CCS bile destekliyor. yani hızlı şarjı destekliyor. ama bu arabada yok maalesef
艾莎撒娇得到王子的原谅#艾莎
00:24
在逃的公主
Рет қаралды 50 МЛН
ПОМОГЛА НАЗЫВАЕТСЯ😂
00:20
Chapitosiki
Рет қаралды 28 МЛН
Logo Matching Challenge with Alfredo Larin Family! 👍
00:36
BigSchool
Рет қаралды 21 МЛН
VOLVO XC90 İNCELEME
14:20
Küçük Burjuvazi
Рет қаралды 396 М.
2018 Volvo Xc90 ile Uzun Yol Deneyimi(2500 km)
7:05
OtanTasTik
Рет қаралды 86 М.
Elektrikli Volvo XC40 Recharge (EX40) ile Bodrum-İstanbul Uzun Yol
25:22
2021 Volvo XC90 T8 Recharge AWD 310+145 PS TOP SPEED AUTOBAHN DRIVE POV
11:47
DEVASA SUV | VOLVO XC90 | 2024 !! | ARAÇ TANITIM
20:20
Arabadaki Gizem
Рет қаралды 55 М.
Volvo XC90 T8 Şarj Edilebilir Hibrit eAWD R-Design
28:42
Otohaber
Рет қаралды 35 М.
2023 Volvo XC90 Recharge Plug-in Hybrid Plus vs Ultimate
18:29
Vagabond Builds
Рет қаралды 66 М.