2023.04.16 - Изграждане на пробив ул. Филип Кутев от ул. Сребърна до бул. Симеоновско шосе

  Рет қаралды 28,102

kraxx

Жыл бұрын

Ако ви е харесало това видео можете да направите напълно доброволно дарение или абонамент на адрес:
www.buymeacoffee.com/kraxx/n-a-1402748
Линк към темата във форума:
www.skyscrapercity.com/threads/%D0%A0%D0%B0%D0%B7%D1%88%D0%B8%D1%80%D0%B5%D0%BD%D0%B8%D0%B5-%D0%BD%D0%B0-%D1%82%D1%80%D0%B5%D1%82%D0%B8-%D0%B3%D1%80%D0%B0%D0%B4%D1%81%D0%BA%D0%B8-%D1%80%D0%B8%D0%BD%D0%B3-%D0%B1%D1%83%D0%BB-%D0%A2-%D0%9A%D0%B0%D0%B1%D0%BB%D0%B5%D1%88%D0%BA%D0%BE%D0%B2-%D0%B8-%D0%A4-%D0%9A%D1%83%D1%82%D0%B5%D0%B2.2023163

Пікірлер: 93
@vbSky
@vbSky Жыл бұрын
Изключителен напредък само за седмица! Хубаво ще е да се строи така и без да има избори за кмет през годината. Благодарим за интересната разходка. 🙂
@archigeorgiev3893
@archigeorgiev3893 Жыл бұрын
Жалкото обаче е че не ги дават тия багери там където е истинския проблем на София, а именно на входа от Перник - тапата е нечовешка всеки ден, минават гастърбайтери през кварталите и е някакъв АД, ама не на Данте :) !! Надеждата скоро да имаме цяло околовръстно около София, като всяка една друга европейска столица, остава и не гасне 😔
@lubofan
@lubofan Жыл бұрын
Страхотен видеорепортаж! По телевизионните канали няма да видим и чуем такова нещо! Няма "ъ"-кане, няма "мммм"-кане! Добър говор, ясно изказване и най-вече - добро отношение към гледащите! И - най-вече - пълна информация за всичко ! Поздравления, КРАКС, поздравления!
@lubofan
@lubofan Жыл бұрын
Интересно е дали има проект за транспортна връзка по новата отсечка, когато бъде пусната в експлоатация след години - примерно автобус №202 - ЗИМЕН ДВОРЕЦ - СИМЕОНОВСКО ШОСЕ - СРЕБЪРНА - ФИЛИП КУТЕВ - Х.ИБСЕН - ГОЦЕ ДЕЛЧЕВ - БЪЛГАРИЯ - ТОДОР КАБЛЕШКОВ - ЦАР БОРИС ТРЕТИ - ОВЧА КУПЕЛ!
@svetoslavkadinov7613
@svetoslavkadinov7613 Жыл бұрын
Много ерудиран репортер. Добра предварителна подготовка. Отлична операторска работа. Много добър звук. Добри анализаторски способности. Препоръчвам като елемент от предварителната подготовка да се включва в бъдеще и по-детайлизирана информация от документацията на обществената поръчка за съответния обект: ТС, договор, линеен график, цени, КСС, видове СМР, заложени материали - вид, качество, изпълнител, участници в поръчката, класиране, обжалване и т н. Да благодарим за професионализма и всеотдайността на Кракс! Браво!
@kraxx359
@kraxx359 Жыл бұрын
Обикновено в описанието на клипа слагам и линк към ЦАИС, но в случая нямам линк към тях :)
@branimiravramov4944
@branimiravramov4944 Жыл бұрын
Видеото е Супер Кракс, както винаги! 😃
@anita650112
@anita650112 Жыл бұрын
Чакаме го този булевард и ще се радваме да стане до края на годината, въпреки че срокът е по-кратък. Благодаря за видеото
@kraxx359
@kraxx359 Жыл бұрын
Освен ако няма някакъв драстичен проблем с метеорологията не би следвало да не се вместят в срока :)
@bestbulgarianpyro3550
@bestbulgarianpyro3550 Жыл бұрын
Привет, надявам се скоро да посетиш и Дружба 2, където напредват изключително много с всички обекти. Дори половината стъклена фасада на Атана е поставена от части. Има и нови заградени парцела.
@kraxx359
@kraxx359 Жыл бұрын
Не остана време днес. Беше ми в плана, но наистина не стигна времето :)
@georgi_paskov
@georgi_paskov Жыл бұрын
Страхотен репортаж!
@M0ntanski1
@M0ntanski1 Жыл бұрын
Супер видео!
@r.l.8248
@r.l.8248 Жыл бұрын
Евала, страхотно видео! Честно, не очаквах, че нещата ще започнат тази година или поне в първата половина. Много ми е интересно това ръждясало превозно средство малко преди кръстовището със "Симеоновско шосе" и "Г. М. Димитров". Като че ли е било автобус. Реших, че ще направиш коментар за него, понеже ми се стори интересно... Благодаря за видеото и да се надяваме до края на годината този участък да е готов, а участъка от "Луи Айер" до Черни връх" да е в строеж!
@ganz3995
@ganz3995 Жыл бұрын
Това е част от тролейбус МТБ-82 или българския вариант ТБ-51. Били са в експлоатация до края на 60-те.
@DaveBoxBG
@DaveBoxBG Жыл бұрын
Много добро видео , направи скоро и за този 4-ти градски ринг да го видим поне с дрон
@kraxx359
@kraxx359 Жыл бұрын
Има няколко видеа точно каквото искаш в канала на моя приятел vbsky youtube.com/@vbSky
@БисерМутафалов
@БисерМутафалов Жыл бұрын
Супер си продължавай все така
@neshkodimitrov
@neshkodimitrov Жыл бұрын
Кои автобуси се очаква да минават от там или поне на теория кои биха могли да са? Щом планират бус ленти, то трябва да са достатъчно редовни.
@ZariDim3012
@ZariDim3012 Жыл бұрын
Много се надявам един от петдесетте автобуса, които ходят до Зоопарка, да продължават покрай него в някоя посока. Например може 64 или 120 от Парадайс да минават по Филип Кутев до Студентски град или Арена София?
@kraxx359
@kraxx359 Жыл бұрын
Редно е да е изцяло нова линия. Не бих спекулирал на този етап. В момента не мога да кажа и какъв е техническият капацитет.
@kraxx359
@kraxx359 Жыл бұрын
@@ZariDim3012 няма никакъв смисъл крайградски автобус да се пуска по новия булевард. Освен това 120 и сега има много дълъг маршрут и в допълнение би било завъртане, което е безсмислено.
@ilianaasenova1157
@ilianaasenova1157 Жыл бұрын
Израснала съм в този квартал,беше прекрасен.Сега не прилича на нищо.
@MartinNikolov01
@MartinNikolov01 Жыл бұрын
Това ще да е било много, много отдавна.
@felicialx
@felicialx Жыл бұрын
Това разширяване го слушаме всяка година, като мелодия на годината.
@kraxx359
@kraxx359 Жыл бұрын
Но тази година е в добът аранжимент и може да стане хит ;)
@felicialx
@felicialx Жыл бұрын
@@kraxx359 :)
@bobkataneg1
@bobkataneg1 Жыл бұрын
Топ видео. Голям!
@martinkulev3152
@martinkulev3152 Жыл бұрын
Като каза, че на картата на градоустройствения план е показано къде са предвидени спирки ми стана интересно да видя картата. Може ли линк?
@kraxx359
@kraxx359 Жыл бұрын
Прегледах схемата и за момента в участъка е отбелязана само спирка на кръстовището с Чавдар Мутафов
@kraxx359
@kraxx359 Жыл бұрын
Може да видиш публикуваната снимка като коментар под видеото във фб страницата Skyscrapercity Bulgaria
@Тест123-ъ1к
@Тест123-ъ1к Жыл бұрын
Здравейте, много полезна информация. Един въпрос , тъй като намирам в интернет различна информация, план за ремонт на ул. Могила до симеоновско шосе дали има? Благодаря.
@kraxx359
@kraxx359 Жыл бұрын
Привет, за момента не ми е попадала информация за капиталовата програма, но това не значи че не е в плана за текуща поддръжка на района. Тези планове не са публично разпространени, тъй като са динамични. Може да попитате ккмета във фейсбук. Доколкото знам той е отзивчив :)
@aleksandarkeskinev
@aleksandarkeskinev Жыл бұрын
Имаш ли информация дали ще пуснат автобусна линия, която да минава през Ф. Кутев и Г.М. Димитров ?
@kraxx359
@kraxx359 Жыл бұрын
Няма информация на този етап
@nenchonencho
@nenchonencho Жыл бұрын
Имаше отреден в околностите един парцел за училище. Във времето стана собственост на Сиконко, те го заложиха на банка, тя го продаде, но след като ОБЩИНАТА подписа документ за отпаднала необходимост от училище. Сега на тоя парцел се строят блокове и има отредена , някаква част за малка ,ама малка детска градина. Да се отбие номера, а и нали дотогава няма да отпадне, само определени хора знаят :) Та общината си е виновна отвсякъде за всички неразбории !
@antaress8128
@antaress8128 Жыл бұрын
Кадрите с дрона - най-якото. Ама исках да разбера и за далекопровода. Жалко, че не се доизказа.
@kraxx359
@kraxx359 Жыл бұрын
Не е редно да разкривам всички тайни на града :) Но разказвам повече и във видеата от строителството на Околовръстното
@natoftw
@natoftw Жыл бұрын
Благодаря за полезното видео! Имам един въпрос към автора. Казвате, че не бихте избрали квартал Витоша за покупка на жилище. От опитът ви, кои квартали бихте избрали, където съотношение цена/качество/инфраструктура да е на най-високо ниво? Питам за личното ви мнение.
@kraxx359
@kraxx359 Жыл бұрын
Много, много, много труден въпрос. В последните години вече няма квартал , който да може да се каже, че е по-добър от останалите. Много зависи какво търсиш като микс. Но ако искаш можем да го направим в личен разговор във фейсбук. Ще е по-лесно :)
@natoftw
@natoftw Жыл бұрын
@@kraxx359 Благодаря, аз не търся да купувам нещо, просто ми беше любопитно мнението на човекът, който очевидно се интересува доста от урбанизация. Предполагам такъв въпрос, в който трябва да се избере нещо с най-добро съотношение, е доста труден за хора, които знаят много повече неща и взимат предвид много повече фактори. Но ми е любопитно, кой е първият квартал, за който се сетихте, след като прочетохте въпроса 🙂
@kraxx359
@kraxx359 Жыл бұрын
@@natoftw От известно време живея в Люлин и в момента като градоустройствени показатели това е може би най-приемливият вариант за мен. И преди някой да е казал нещо - по-голямата част от живота си живеех в Младост и съм работил на много места в града и съм имал възможност за наблюдения :)
@ivanbejanski284
@ivanbejanski284 Жыл бұрын
Супер видео както винаги. Браво и аплодисменти. Макар че знам че жп не ти е от специалностите но май месец почва продължението на "модернизацията" от София до Елин Пелин тъй че бих се радвал и от там някое друго епизод епизодче като почнат работите.
@kraxx359
@kraxx359 Жыл бұрын
Чакам да се върнат на София - Искър и да има какво да покажа. Искър - Ел Пе чакаме избор на изпълнител. И да, харесвам да показвам и жп, ама да има какво, че в момента няма в обхвата ми.
@ivanbejanski284
@ivanbejanski284 Жыл бұрын
@@kraxx359 изпълнителят е избран ТСВ
@kraxx359
@kraxx359 Жыл бұрын
@@ivanbejanski284 това е само за София - Искър. За Искър Елин Пелин има отделна поръчка
@rborissov
@rborissov Жыл бұрын
Имате ли информация какво се случва от страна на Тодор Каблешков, кога там ще има някаква дейност?
@kraxx359
@kraxx359 Жыл бұрын
Чака се съдебно решение за последните имоти. Казвам го и в клипа :)
@rborissov
@rborissov Жыл бұрын
@@kraxx359 има ли шанс целия булевард да е готов за изборите )), какво Ви говори интуицията 🤔
@kraxx359
@kraxx359 Жыл бұрын
@@rborissov технологичното време не е достатъчно сори утре да започнат на целия фронт. Има си неща, които си отнемат време. И да не забравяме, че все пак се прави в словата на най-ниска цена
@rborissov
@rborissov Жыл бұрын
@@kraxx359 ех, жалко, но ще се надявам, мерси за отговора!
@ivanarnaudov294
@ivanarnaudov294 Жыл бұрын
✌️
@branimiravramov4944
@branimiravramov4944 Жыл бұрын
Браво Кракс! 😃
@tanyafortune2284
@tanyafortune2284 Жыл бұрын
Чудесен клип. За съжаление все повече се надявам да се изгради затвор/защото няма да им стигнат местата/ за корумпираните общинари, позволили толкова безобразно жилщно строителство. Тогава нямаше да се отнема от ЗОО парка или частни домове, а и самите булеварда щяха да се строят по-леко и по- прави.
@kraxx359
@kraxx359 Жыл бұрын
Частта с отнемането от зоопарка винаги е била на дневен ред, защото като общински винаги е могло да се вземе необходимото. Там няма злоупотреба. За затвор мога да кажа, че общината си е свършила своето :D Има одобрен терен и устройствен план за нов затвор в Кремиковци отпреди 5-6-7 вече станаха години, но министерството на правосъдието не го строи, както и не строи новата съдебна сграда във Варна.
@4ervenababi4ka
@4ervenababi4ka Жыл бұрын
Ще има чисто нова трамвайна линия. нали?
@kraxx359
@kraxx359 Жыл бұрын
На този етап не. Сега няма да се слагат релси. В момента само ще се прокарва пътят
@clanrbr90
@clanrbr90 Жыл бұрын
Викаш дай да се натикаме всички на центъра, без едно дърво, но с хубав транспорт ?
@kraxx359
@kraxx359 Жыл бұрын
Нямам спомен да съм казвал такова нещо
@danailnikolov9246
@danailnikolov9246 Жыл бұрын
Ако имаш възможност бих се радвал да снимаш бъдешия зелен ринг на София
@kraxx359
@kraxx359 Жыл бұрын
Няма какво да покажа от него, но мога да предложа това видео, от което някаква особена разлика няма kzbin.info/www/bejne/jHzIeotsjLmJiJI
@alexkunev87
@alexkunev87 Жыл бұрын
Страхотно видео! Относно ГМ Димитров, той не може и да се нарече напълно булевард, предвижда ли се поне частично да се оправи асфалта на първо време , и да се премахнат спящите полицаи?
@kraxx359
@kraxx359 Жыл бұрын
Засега няма информация за подобно намерение. Ще остане за следващата администрация
@kraxx359
@kraxx359 Жыл бұрын
@@alexkunev87 никакъв шанс. И а прекалено много други забатачени неща, които трябва да се случат. Тук може да изкара още малко. Иначе и Г.М. Димитров и Климент Охридски са за тотален ремонт. Но приоритет трябва да бъдат едни други липсващи неща преди това, за да се оправи още малко градът :)
@ВИКТОРДИНГИЛСКИ
@ВИКТОРДИНГИЛСКИ Жыл бұрын
Това е дивашко презастреояване.Незабавна оставка на Архитекта на Град София.Това е безумие.Поздрави за клипа
@branimiravramov4944
@branimiravramov4944 Жыл бұрын
Споко, София вече е един голям крепостен термитник, така че свиквай.
@kraxx359
@kraxx359 Жыл бұрын
Трудно е вече да се каже точно кой архитект го е позволил и дали той още заема позицията си...
@alexkunev87
@alexkunev87 Жыл бұрын
Явно вие не сте било по-навътре в квартал Витоша... 😃
@branimiravramov4944
@branimiravramov4944 Жыл бұрын
@@alexkunev87 споко, софийските термитни крепостни са си свикнали.
@bobsi8032
@bobsi8032 Жыл бұрын
Пълно безумие е да не вкарат, като на Красно село едната посока под всяко от новите кръстовища!Щеше да е чудесно, ако бяха направили подземен паркинг под част от булеварда, за да се обклекчи от към паркиране!
@branimiravramov4944
@branimiravramov4944 Жыл бұрын
KLETA MAJKA BALGARIA!!!
@_StIvanov_
@_StIvanov_ Жыл бұрын
Дори и Кракс обясни, че под Симеоновско шосе няма как да има подземно преминаване, заради колектора, но иначе такива съоръжения са много скъпи и допълнително щяха да забавят проекта
@Ozmo_
@Ozmo_ Жыл бұрын
защо не направят 1 кръгово на Симеоновско шосе и да няма проблеми ?
@kraxx359
@kraxx359 Жыл бұрын
Защото няма място и това е проблем ;)
@SpyZip
@SpyZip Жыл бұрын
Борис и Околовръстното, кога? Този е много важен, но на южната дъга е критично.
@kraxx359
@kraxx359 Жыл бұрын
Когато държавата е готова. На финалната права са процедурите по лот 1 - А3 - ул. Киевска. Останалото е по-назад
@Mzert805
@Mzert805 Жыл бұрын
Голям, голям кракс
@genmakashov
@genmakashov Жыл бұрын
От детските ми години си спомням едни ЗиЛ-ове за местене на дървета. Сега май нямаме такива машини. Нещо подобно: kzbin.info/www/bejne/b4XXq4Sqi8yUbbs
@sublimator2602
@sublimator2602 Жыл бұрын
За Кракс няма почивен ден!
@kraxx359
@kraxx359 Жыл бұрын
В същност снима само в тях :)
@ch0zm0
@ch0zm0 Жыл бұрын
Не знам какви са стандартите при планиране и строене на инфраструктура и жилищни сгради, но нашите определено са лишени от всякаква логика и мисъл! Строи се на парче, изобщо не се мисли в глобален мащаб, пълно е с корумпирани хора, некадърни хора, хора, който не ги интересува нищо, и накрая се получава един Франкенщайн... сам го каза... не би живял там, а къде? Като толкова обикаляш, изкажи мнение, кой квартал на София си струва да инвестираш в жилище? Такъв няма! Изобщо инфраструктурата и строителството е пълна пародия... няма жилищна зона, няма търговска зона, всичко е в един блок, не квартал, а блок!? Кой дава право в жилищен апартамент да имаш нотариална кантора, лекарски кабинет и други видове офиси?? Можеш ли да направиш 1 видео, в някой квартал, който е построен през последните 15-20 години, къде е предвидено голяма зелена площ?? Няма такъв! То улици няма, камо ли зелени площи... пълна трагедия е София... строят нови булеварди, добре, ами ремонт на кръстовището на Подуяне, кога?? Там в радиус от 500 метра трябва да се смени цялата настилка. Що не направиха директна връзка от Ботевградско шосе или от Околовръстното до летище София, ами трябва да се минава през циганската махала, или да заобикалям 5 квартала, че да стигна до там? Браво за положения труд!
@kraxx359
@kraxx359 Жыл бұрын
Задаваш много и сложни въпроси. Има проблеми със законодателството, с финансирането и с мотивацията. Няма лесен отговор, а нанесените щети са отвъд поправимото. От тук нататък могат само да се ограничават като обхват, но и за това ще са нужни промени в трите точки, с които започнах...
@Mitaka130
@Mitaka130 Жыл бұрын
Прекалено близо ми се вижда булеварда до Зоологическата градина и това няма ли да се окаже зле за животните в нея?
@kraxx359
@kraxx359 Жыл бұрын
Всички ще свикнат
@izoomitelen
@izoomitelen Жыл бұрын
Животните в Зоопарка не харесват това. Дано поне новата ограда да е пак плътна, а не някоя мрежа...
@kraxx359
@kraxx359 Жыл бұрын
www.skyscrapercity.com/threads/%D0%A0%D0%B0%D0%B7%D1%88%D0%B8%D1%80%D0%B5%D0%BD%D0%B8%D0%B5-%D0%BD%D0%B0-%D1%82%D1%80%D0%B5%D1%82%D0%B8-%D0%B3%D1%80%D0%B0%D0%B4%D1%81%D0%BA%D0%B8-%D1%80%D0%B8%D0%BD%D0%B3-%D0%B1%D1%83%D0%BB-%D0%A2-%D0%9A%D0%B0%D0%B1%D0%BB%D0%B5%D1%88%D0%BA%D0%BE%D0%B2-%D0%B8-%D0%A4-%D0%9A%D1%83%D1%82%D0%B5%D0%B2.2023163/post-184224134
@felicialx
@felicialx Жыл бұрын
Пръв! :)
@JustTroll862
@JustTroll862 Жыл бұрын
В кв.Витоша (квартал с огромни данъци за имоти) не е дал и 1 стотинка за инфраструктура благодарение на кмета. Абсолютно цялата инфраструктура построена в последните 10г е в следствие на построяването на блоковете и комплексите. Покажете къде в този квартал се вкарват всички тези пари от данъци и ще се съглася ,че проблема не е в общината :) Истината е ,че всичко се краде и се вкарва в инфраструктура но по топлите страни в къщи за тъщи/мата харита. Относно това кой луд си купува жилище в тези квартали: Ако искаш жилище в южен квартал на София (близко до работа , близко до села около Витоша ,близко до роднини и тн.) нямаш много избор. Студентски град , Витоша , Кръстова Вада , Манастирски ливади и Ел Марконе ... всеки си има недостатъци. Аз съм живял в кв.Левски и да пресечеш София за да идеш до село (имам имоти в 3 села до Витоша) ми е поне 30мин-1час повече каране в градско.
@kraxx359
@kraxx359 Жыл бұрын
Това е проблем за хората от село. Не мога да разсъждавам за тях. Но аз не бих живял толкова близо в северното подножие на планина и особено тази планина, която е показала особеностите си. Ама гора и вкусове всякакви
@JustTroll862
@JustTroll862 Жыл бұрын
@@kraxx359 не виждам някой да е споменал ,че е от село. Роден и израстнал съм в София. Споменах ,че имам имоти в селата около Витоша. Планината какви способности е показала не ми е известно все още. Иначе за това ,че има милиони хора всеки със собствен вкус си е така. Мисля ,че дадох доста добра обосновка ,защо някой би живял в този квартал.
Smart Sigma Kid #funny #sigma
00:14
CRAZY GREAPA
Рет қаралды 6 МЛН
🕊️Valera🕊️
00:34
DO$HIK
Рет қаралды 6 МЛН
Smart Sigma Kid #funny #sigma
00:14
CRAZY GREAPA
Рет қаралды 6 МЛН