2023-ban 52 könyvet olvastam el | hogy csináltam + könyvajánló

  Рет қаралды 2,741

Bumberák Évi

Bumberák Évi

Күн бұрын

Пікірлер: 58
@ibolyavirag1
@ibolyavirag1 5 ай бұрын
Persze, hogy érdekel! Inkább legyen két perc könyvenként, és legyen több részes a videó. Én több időt tudok olvasásra szánni, mert nyugdíjas vagyok. Ebben az évben eddig a 40. könyvnél tartok. Most nem érek rá hosszabban írni, de le fogom majd írni a kedvenceimet is.
@BumberakEvi
@BumberakEvi 5 ай бұрын
Köszönöm, hogy megírtad, úgy látom többeteket is érdekelne, úgyhogy egy maratoni hosszúságú videó érkezik hamarosan 😁
@Jimmyke192
@Jimmyke192 2 ай бұрын
Évi köszönöm szépen az inspirációt.Es ötletet.
@kottapic
@kottapic 5 ай бұрын
Én megnézném a videót. :) Átlagosan 25-30 könyvet olvasok egy évben, de ebben nekem több verses kötet is szerepel, memoárt maximum akkor, ha különösen érdekel a személy. A tavalyi kedvenceim Jón Kalman Stefánsson: Nyári ​fény, aztán leszáll az éj és Kurt Vonnegut: Az ​ötös számú vágóhíd voltak, minden idő kedvencei nálam talán Móricz: Rokonok és Orwell: 1984.
@BumberakEvi
@BumberakEvi 5 ай бұрын
Hűű, gratulálok és külön köszi az ajánlókat, a Stefansson konyv felkerult a to-read listamra. Ha van kedved irni, szivesen fogadok verseskotet ajanlast is :)
@zsuzsannavarga8921
@zsuzsannavarga8921 5 ай бұрын
Annyira inspiráló vagy mindig❤😊 nagyon örülnék a könyvösszefoglalonak is.
@BumberakEvi
@BumberakEvi 5 ай бұрын
Kedves Zsuzsa, nagyon köszönöm, felveszem és hozom azt is hamarosan :) :)
@mariakaczer
@mariakaczer 4 ай бұрын
Én sem tudok egyszerre több könyvet olvasni, mert elfelejtem, hol tartottam. Nálunk nagyon felhalmozódtak a különféle pszichológiai és lakberendezési magazinok, így most ezeket is próbálom átnézni, szelektálni, mert csak a helyet foglalják, illetve egy korábbi videód hatására ma elhatároztam, hogy megnézem a városi könyvtárat.
@BumberakEvi
@BumberakEvi 4 ай бұрын
Na majd számolj be, milyen volt a könyvtár 😍 amúgy a felhalmozott könyvekről annyi, ami ki is maradt ebből a videóból, hogy nagyon felszabadító tud lenni az is, amikor beismerem, hogy hiába itt ez a könyv, hiába régen megvettem/kaptam, nem fogom elolvasni és inkább túladok rajta
@juditpach5454
@juditpach5454 4 ай бұрын
Szia Évi, nagyon inspirál a videód ,,engem is erdekel a tovabbi könyvlistád ,de azthiszem az előttem szólok mar megerősítettek ebben :)
@BumberakEvi
@BumberakEvi 4 ай бұрын
Köszi szépen Judit!:)
@NoemiToth85
@NoemiToth85 5 ай бұрын
Szia Évi! Engem is érdekelne a beszámoló!!! Én két kislány mellett próbálok este olvasni. Néha nagyon jól haladok, néha pedig hetekig semmit sajnos. Viszont egyszerre csak egy könyvet olvasok :)
@BumberakEvi
@BumberakEvi 5 ай бұрын
Koszi, hogy leirtad, hogy egyszerre csak egyet olvasol, most mar tudom, léteztek Ti is a világon, akik igy mukodtok 😁 Ugyes vagy nagyon, ez ilyen hullámzóan is jó :)
@NoemiToth85
@NoemiToth85 5 ай бұрын
@@BumberakEvi Igen, talán páran létezünk! :) :) :) Én azt tapasztaltam ki, hogy ebben az időszakban, mikor kevesebb idő jut rá, jobban tudok fókuszálni egy könyvre. A férjem viszont egyszerre többet olvas, a Diplomáciát pl.évek óta! :)
@sylvette4833
@sylvette4833 5 ай бұрын
Én is többnyire egyet olvasok, de néha előfordul, hogy kettőt is, mert pl. most az Eltűnt idő nyomában-t olvasom, és azt nem lehet gyorsan olvasni és egyszerre nagyon sokat belőle, és ugye 7 kötet, így kell közben mást is olvasni.
@hajnalkakarolyi6261
@hajnalkakarolyi6261 4 ай бұрын
Minden könyv érdekel. Örülnék a könyves videóknak. Köszi
@BumberakEvi
@BumberakEvi 4 ай бұрын
Oké, köszi, igyekszem :)
@Jimmyke192
@Jimmyke192 2 ай бұрын
Engem érdekelne tavaly elolvasott összes könyved összefoglalója
@BumberakEvi
@BumberakEvi 2 ай бұрын
Megtalálod a videót a csatornán! :)
@Thekekszemulany
@Thekekszemulany 5 ай бұрын
Beszippantós regény: Váradi Anna Idővándor c sorozat. Hatalmas kedvencem és alig várom a következő részt.
@annalenkeszesztay5005
@annalenkeszesztay5005 5 ай бұрын
Jöhet a teljes könyv lista! 😊 engem az érdekelne még, hogy honnan inspirálódsz könyvek tekintetében? Nekem is mindig vannak várólistás könyveim, de 52 biztos nincs. 😃
@BumberakEvi
@BumberakEvi 4 ай бұрын
Hu ezen sokat gondolkoztam, és nagyon nehéz egzakt választ adni 😁 De úgy képzelj el engem, hogy bármit olvasok, bármilyen sorozatot/filmet nézek, bármilyen tartalmat (youtube video, podcast) fogyasztok, bárkivel beszélgetek, ha elhangzik egy könyvcím, valaki ül és olvas egy könyvet, mesélnek egy könyvről stb, abban a szent pillanatban beütöm Google-be a címet és megnézem mi ez, megnézem, ki lehet-e venni a könyvtárban és így tovább 😁 És ez így folyamatosan visz magával és adja a tippeket, mert ahogy elindulok ezeken a vonalakon, csak jönnek és jönnek az új tippek, amik nagy eséllyel tetszeni fognak, mert olyan helyen hallom őket, amit alapból önszántamból “fogyasztok” :) nagyjából érthetően mondtam? Nem annyira könnyű elmagyarázni, de kb. 15 éve így csinálom:)
@DeboraMateNagy
@DeboraMateNagy 5 ай бұрын
Szia Évi! Köszönjük a jelen videót, szuper lett. Engem nagyon érdekelne a külön könyvbeszámoló videó. 😊
@BumberakEvi
@BumberakEvi 5 ай бұрын
Köszi Debóra, fel fogom most mar biztosan venni azt is ☺️
@DeboraMateNagy
@DeboraMateNagy 5 ай бұрын
De jó!:)
@mariavarga7146
@mariavarga7146 5 ай бұрын
Szia Évi, A legjobbkor jött a videód, pont a mai napon ér véget az én 52 könyv 52 hét alatt kihívásom :) Korábban 35-36 könyv volt a legtöbb, amit olvastam ennyi idő alatt, de nagyon örülök, hogy belevágtam ebbe a magamnak állított kihívásba, mert rengeteg szuper olvasmányom volt. :) Az Esznek-e a halottak epertorát, az A címzett ismeretlen, a Rókabérc, haláltúra, a Az esemény, a Az öreg halász és a tenger, a Túl a varázslaton, a Mesterkulcs...jajj még rengeteget tudnék írni, amit nagyon szerettem :D Érdekelne engem is egy videó a könyvekről :)
@BumberakEvi
@BumberakEvi 4 ай бұрын
Azztapaszta, le a kalappal, tényleg jó volt az időzítés:) köszi az ajánlásokat, hozom majd én is a maratoni könyvajánlót!
@klaudia98725
@klaudia98725 5 ай бұрын
Sziaaa! Köszi a videót, engem is érdekelne a könyvismertető videó😊
@BumberakEvi
@BumberakEvi 5 ай бұрын
Köszi, akkor hozom majd:)
@adriennmarkacs7128
@adriennmarkacs7128 5 ай бұрын
Szia Évi! Örülök a témának és gratulálok. Én 3 gyermek mellett olvasok, amíg otthon voltam a picivel 58 könyvet olvastam el az utolsó évben ( plusz többszáz gyerekkönyv😅) azóta kb 20-25-öt évente. Az utóbbi időben ellustultam, de most adtál egy kis motivációt, köszi!
@BumberakEvi
@BumberakEvi 5 ай бұрын
Azttapaszta, gratulálok!!!😱😍 nem vagy semmi! Na jo otlet, bele kell szamolni a gyerekkonyveket is, cseppet megdobná a számot a napi 5-6 könyv elolvasása 😄
@Thekekszemulany
@Thekekszemulany 5 ай бұрын
Ügyes vagy!
@Jimmyke192
@Jimmyke192 2 ай бұрын
Én jelenleg 2 könyvet olvasok,az egyik Harry Herceg 🤴 önéletrajzi könyve (ezt 2 éve olvasom, de még mindig ne fejeztem be) a másik pedig Bud Spencer Különben dühbe jövök önéletrajzom első része (születésnapomra kaptam) eljutottam hiszem hogy 50 oldalig.
@BumberakEvi
@BumberakEvi 2 ай бұрын
Jó olvasást! :)
@Jimmyke192
@Jimmyke192 2 ай бұрын
@@BumberakEvi Köszönöm szépen
@dominikatothnepolyak4532
@dominikatothnepolyak4532 5 ай бұрын
Szia Évi! Én biztosan megnézném a könyvösszefoglalós videódat😊 Soha nem voltam nagy könyvmoly, általában évente 1-2 könyvet olvastam el. '22 decemberében viszont veled együtt letöröltem a telefonomról a socail media alkalmazásokat és a felszabaduló időmben rengeteget olvastam 😊 Az évi 1-2 könyv után a 42 nekem egy nagyon brutális előrelépés volt🙈 Idén gondoltam, hogy megpróbáljam a heti 1 kihívást, viszont ugyanazon okokból mint te úgy döntöttem, hogy ez az év nem alkalmas rá. Itt is nyár végén érkezik a kistesó 2 év körülönbséggel🥰 Szülésig szeretném tartani a heti 1 könyvet amivel eddig nagyon jól állok, utána meg lesz ami lesz, akkorra már nem szeretnék ilyen elvárásokat támasztani magam elé 🙈 Kedvenc könyveket nem ajánlok, mert azt hiszen minden ami kedvencem lett azt a te ajánlásod alapján kezdtem el olvasni 😃 Szóval én tényleg nagyon örülnék a spoilermentes könyvösszefoglalónak, de megértem, hogy ez egy nagy befektetést igénylő videó ami valószínűleg nem lesz túl felkapott sajnos. 🥹
@BumberakEvi
@BumberakEvi 5 ай бұрын
Hűű, nagyon gratulálok ismét a második bébihez, és igencsak megható, hogy én is hozzájárulhattam a nagy olvasós évedhez, téényleg brutál sok a 42 😍 Hozom majd a könyvösszefoglalót is mindenképp!:):)
@mira6427
@mira6427 5 ай бұрын
Szia Évi! ❤Nagyon tetszett a videó, nagyon meghoztad a kedvem ahhoz a fajta olvasáshoz, amikor csak úgy szórakozásból olvas az ember. A kérdésedire válaszolva: nagyon érdekelne egy ilyen könyvösszefoglalós videó. Én most csak szakkönyveket olvasok az egyetemi vizsgákhoz, csak arra van idő, de azt is élvezem.
@BumberakEvi
@BumberakEvi 4 ай бұрын
Teljesen érthető, hogy ezekben az években háttérbe szorul a szórakozásból olvasás, és ha szabadidőd van, inkább másfajta médiumot választasz. Lesz ez majd más, addig meg micsoda királyság, hogy élvezed a szakkönyveket!:)
@mira6427
@mira6427 4 ай бұрын
Köszönöm a válaszod🥰 Így van, ilyen időszakban, mikor amúgy is rengeteget olvas és jegyzetel az ember, jól esik egy kis más fajta inger, például pihenésként mondjuk Téged nézlek a youtube-on, ami nagyon kikapcsoló tud lenni két biokémia könyv elolvasása közt.🥰 Meg bár személyesen nem ismerlek, de valahogy mikor a kedvenc tartalomgyártóim nézem, kicsit olyan érzésem van, mintha mégis tudnék kapcsolódni Hozzátok. Ami például az emberektől elszigeteltebb államvizsga időszakban egy kis szociális ingert is nyújt, és ez a mentális egészségenek is fontos. Tehát a közösségi médiának is nagy előnyei lehetnek, ha az ember csínyján bánik vele, és pláne ha olyan hasznos tartalmakat néz, amik intellektuálisan is építik, vagy egyszerűen csak kikapcsolják és elterelik a figyelmét a saját élethelyzetekről, megoldandó feladatokról.❤
@CsiGalak
@CsiGalak 5 ай бұрын
Szia Évi, jó ötlet a könyv beszámoló, engem érdekelne. Én most fejezem be a Döntést. Nagyon tetszik. A Másodvirágzás és az Éjfél könyvtár van a közeljövői tervemben. Nekem most a lelassult, megfontolt olvasás fér bele az életembe, jobban mondva az agyi kapacitásomba, szeretek ízlelgetni egy könyvet, de csodálom azokat, akiknek szuper gyorsan megy az olvasás.
@BumberakEvi
@BumberakEvi 5 ай бұрын
Abszolút tudom érteni, nálam is sok olyan könyv van, amivel így haladok. Az Éjfél könyvtár mondjuk pont nem ilyen volt, az nagyon olvastatta magát:)
@evaszabo768
@evaszabo768 4 ай бұрын
Én is várom a beszámolót. Célom, hogy az idén 52 könyvet elolvassak. Magam is meglepődtem, hogy eddig még csak magyar íróktól sikerült... általában külföldieket választok, ez most nem volt tudatos a részemről. Kíváncsi vagyok, mennyire vagy tudatos a választásban, hogy döntöd el azt, hogy mi férjen bele az idődbe. Hagyod-e ott a könyvet, ha úgy látod nem azt adta, amit vártál, vagy már sajnálnád a belefektetett energiát?
@szilvihegedus7515
@szilvihegedus7515 5 ай бұрын
Szia Évi! Jó volt végighallgatni a beszámolódat! ❤ Üdv: Szilvi
@BumberakEvi
@BumberakEvi 5 ай бұрын
Kedves Szilvi! Köszönöm!:)
@kittigarasnekonyves4817
@kittigarasnekonyves4817 5 ай бұрын
Engem is érdekelne! És most meg is hoztad a kedvemet a maratoni olvasáshoz, úgyhogy be is esek a vitrinbe, hogy összeírjam, miket fogok idén elolvasni😁 /egy 2 éves kislány és egy 2 hónapos kisfiú anyukájaként jó móka lesz 😁🥰/
@BumberakEvi
@BumberakEvi 4 ай бұрын
Nekem is ez pont a mai program, fontossági (időrendi 😁) soremdbe szeretném rendezni az idénre tervezett könyveket!:) ha van kedved, írj majd párat, amit el fogsz olvasni :) és a legjobbat kívánom a kis családodnak!:)
@kittigarasnekonyves4817
@kittigarasnekonyves4817 3 ай бұрын
​@@BumberakEvitöbb Lakatos Levente könyv is szerepel a listán, mert 10+ éve követem a munkásságát, de az utóbbi időben nem volt elég időm rá. Örökölt sors, Lélekrágcsálók, és hasonló könyvek is vannak a listámon, de szereztem be jógával kapcsolatos könyvet is, és van néhány szülés körüli könyv is, amit szeretnék elővenni, mert a szülés előtt nem jutottam el odáig - de a téma továbbra is rabul ejt ☺️
@sylvette4833
@sylvette4833 5 ай бұрын
Engem is érdekelnek a könyves videók, de a youtuberek sajnos egyre kevésbé csinálnak ilyet, az se, aki csinált is korábban, mert nem hoz elég nézettséget, és akinek több százezer követője van, és ebből él, ott ez prioritás. A könyves youtubereknél, booktubereknél meg azt látom, hogy sokuk túlnyomórészt csak ponyvát, fantasyt olvas (a fantasyt én is szeretem), szépirodalmat nagyon kevesen. Szóval én üdvözölném a könyves tartalmakat. Én amúgy tavaly azt hiszem úgy 60 könyvet olvastam.
@BumberakEvi
@BumberakEvi 4 ай бұрын
Gratulálok, elég szép teljesítmény a 60 könyv! Ezt a fantasy tendenciát észleltem én is, sajna nálam az a vonal egyáltalán nem is létezik kamaszkorom óta, de értem, hogy azokkal hihetetlen jól lehet haladni, és biztos a sok különféle világ is magába tud szívni:) Nálam inkább szépirodalom és nonfiction tippeket találsz majd! Hozom majd az összefoglalóa videót :)
@TrincsiNati
@TrincsiNati 5 ай бұрын
Idei nagy kedvenc: John Williams: Stoner
@BumberakEvi
@BumberakEvi 5 ай бұрын
Jaj de jo! 😍 Tavaly pont könyvklubra olvastuk, es annnyira tetszett nekem is!
@attilazoltanslezak
@attilazoltanslezak 5 ай бұрын
És olvasò naplót is készítettél? Ha már ilyen sok könyvet olvastál. Gondolom nem 500-600 oldalas könyvek.
@BumberakEvi
@BumberakEvi 5 ай бұрын
Átlagosan 293 oldalasak voltak, elosztva az össz oldalszámot 52-vel. Olvasónaplót sosem szoktam írni!
@alexandraantal2333
@alexandraantal2333 5 ай бұрын
Én szívesen néznék ilyen videót Én sajnos havi 1 se tudok el olvasni pedig 100 könyv is van amit ki szeretnék olvasni és nagyon szeretnék többet olvasni de 2 kis gyerek mellet anyira nehéz ez 3 éves és 1 éves most
@BumberakEvi
@BumberakEvi 5 ай бұрын
Teljesen elhiszem, ez sokkal reálisabb kihívás majd az élet egy másik fejezetében… ☺️ 1(-2) évtized múlva 😁 lesz mit bepótolni a sok szabadidőnkben majd 😁
@marcius7308
@marcius7308 5 ай бұрын
✨️💖 📚 🕊 👋🙂🌷
@ilonaturoczi6346
@ilonaturoczi6346 4 ай бұрын
Q
52 hét, 52 könyv - Ezeket olvastam tavaly! | könyvajánló
1:04:53
Bumberák Évi
Рет қаралды 2,2 М.
😜 #aminkavitaminka #aminokka #аминкавитаминка
00:14
Аминка Витаминка
Рет қаралды 1,6 МЛН
Un coup venu de l’espace 😂😂😂
00:19
Nicocapone
Рет қаралды 11 МЛН
KÖNYVAJÁNLÓ | ezeket olvasd, ezeket NE olvasd!
23:12
Bumberák Évi
Рет қаралды 1,8 М.
Hogyan szervezz esküvőt? | Az első 11 lépés
24:04
Bumberák Évi
Рет қаралды 2,2 М.
20 kérdés BOOKTAG
24:11
Half The World Away
Рет қаралды 188
MÁSODIK TRIMESZTER | elég más, mint az első várandósságomnál
24:32
Mit olvastam szeptemberben? (2023) | Pergamenre hányt szavak
28:35
Pergamenre hányt szavak
Рет қаралды 6 М.
Vállalkozni szerettem volna, és ezért NEM fogok
15:09
Bumberák Évi
Рет қаралды 3,7 М.
😜 #aminkavitaminka #aminokka #аминкавитаминка
00:14
Аминка Витаминка
Рет қаралды 1,6 МЛН