2023 Toyota Corolla Hybrid lastik rotasyonu ve TPWS ayarının yapılması

  Рет қаралды 2,177

Muammer Yucel

Muammer Yucel

Күн бұрын

Lastik rotasyonu araç kılavuzuna göre her 10,000 km’de bir önler arkaya, arkalar ise çapraz bir şekilde öne gelecek şekilde değiştirilmesi gerekir. 2023 model Toyota Corolla Hibrit Dream X-Pack aracımda dönüş yönü olmayan Dunlop marka simetrik lastiklerin varlığı rotasyonda kolaylık sağladı. Arka lastiklerin çapraz öne takılması, lastiklerin jantlardan ayrılmadan döndürülerek montajına imkan verdi.
Rotasyonun araç ayarlarından TPWS menüsü içinde araca tanıtılması sağlanmalıdır. Bu şekilde araç lastikleri eşit şekilde yıpranır ve sürüş dinamikleri bozulmaz.
#corollacrosshybrid #toyotacorolla #corolla2023 #corollahybrid #corolla #hybrid #toyota #tpws

Пікірлер: 48
@foxtrotcharlie9505
@foxtrotcharlie9505 8 ай бұрын
Sayenizde 3 hafta önce sıfır aldığım corollanın fabrika çıkışı sol lastik basınçlarının 51 psi sağ lastik basınçlarının ise 48 psi olarak geldiğini farkettim ve hepsini 32 psi olarak güncelledim teşekkür ederim hocam
@muammerycl
@muammerycl 8 ай бұрын
Rica ederim. Hayırlı olsun 🙏
@furkanerdemli3619
@furkanerdemli3619 8 ай бұрын
Yine çok bilgilendirici Bi video olmuş saolun hocam
@muammerycl
@muammerycl 8 ай бұрын
Teşekkür ederim 🙏
@esatkocak7123
@esatkocak7123 7 ай бұрын
Çok teşekkür ediyorum
@errolflyne4630
@errolflyne4630 19 күн бұрын
tpws tanıma zahmetli geldi bir, ikincisi yönlü lastikte arkadaşın tespiti yerinde. yazlık-kışlık kullanıyorsan iyice çorba olur. bu yüzden rotasyon olayına pek girmem. lastik sök tak sırasında jantın yiyeceği levyeyi de düşünmek lazım, mükemmel bir lastikçiniz yoksa tabii. yoruma açığım, lütfen fikrinizi belirtin okuyanlar.
@muammerycl
@muammerycl 19 күн бұрын
Benim araçta lastikler yönlü değil, yön belirten bir işaret yok. Lastikler 50 bin km ya da 5 yıl kullanılabiliyor, çekiş önden, 4 lastik eşit yıpranmıyor. Bir çok kullanıcı rotasyondan bihaber, yazlık kışlıkta sökerken işaret koyulursa karışıklık olmaz, rotasyon değişim sırasında yapılabilir. Her şey kullanıcının bakılına bağlı ve zorunluluk yok 👍🏼
@bahtiyarkaya7689
@bahtiyarkaya7689 22 күн бұрын
hocam merhaba aracı aldığımda lastik basınçları 41 psi olarak gelmişti ben 32 psi yaptım.Uzun yola yüklü olarak çıkacağımdan yine 32 psi den mi devam etmeliyim?
@muammerycl
@muammerycl 22 күн бұрын
Merhaba. Araç yüklü olacaksa 34 ya da 35 hava basın. Yolda sürtünmeden dolayı 36’ya çıkacaktır 👍🏼
@bahtiyarkaya7689
@bahtiyarkaya7689 22 күн бұрын
tamam hocam.teşekkürler
@ogzcnn
@ogzcnn 7 ай бұрын
Muammer bey merhaba, anladığım kadarıyla jantlarla birlikte bir rotasyon yapmışsınız. Çoğu lastiğin bir yönü var. Eğer ki sağ arka lastiği jantla birlikte, lastiğin yönünü değiştirmeden, sol öne takarsanız lastiği ters çevirerek takmış olacaksınız. Bu durumu göz önüne almış mıydınız sormak istedim
@muammerycl
@muammerycl 7 ай бұрын
Merhaba. Siz yazınca lastiği inceledim. Belirgin bir dönüş yönü göstergesi bulamadım. Lastikler fabrika çıkışı Dunlop Ecosave EC300+ ve lastik deseni simetrik. Rotasyonu Otopratik şubesinde yaptırdım ve herhangi bir uyarıda bulunmadılar. Benim de aklıma gelmedi. Ancak araştıracağım. Teşekkürler
@ogzcnn
@ogzcnn 7 ай бұрын
@@muammerycl genellikle kışlık ya da 4 mevsim lastiklerin yönü oluyor, ancak yönünü nasıl anlarız onu ben de bilmiyorum. Dediğiniz gibi simetrik olan yazlık lastikler de birhayli fazla. Garantiye almak adına jantları sabit tutup lastikleri sökerek yönlerini sabit tutup rotasyon yaptırmak daha garanti geldi bana. Aslında kitapçıkta da bundan bahsediyor olabilir. Jantla birlikte değişim ifadesi görmedim. Eksik bakmış olabilirim tabi.
@muammerycl
@muammerycl 7 ай бұрын
@@ogzcnn bahsetmiyor. Lastikleri jantlardan ayırmak zahmetli. Bizim Dunlop Enasave lastikler Dunlop resmi sitesinde yok, muhtemelen artık üretilmiyor. Yön önemli olan lastiklerde belirgin bir dönüş yönünü gösteren ok oluyor. Bunlarda yok. Lastikler gördüğüm kadarıyla simetrik
@muammerycl
@muammerycl 4 ай бұрын
@@doc.dr.hasanersoz5537 Bu rotasyon sonrası aracı 10,000 km kullandım ve sürüş dinamiklerinde hiçbir değişiklik olmadı. Hatta önümüzdeki günlerde ikinci rotasyonu yaptıracağım. Önceki tüm araçlarımda hep rotasyon programına uydum ve bir sorunla karşılaşmadım. Lastiklerin homojen aşınmasını önemsiyorum, aracın önü arkasından daha ağır (gerçi bizde arka tarafta batarya var) ve çekiş ön tekerleklerden. İlerleyen zaman içinde ve çok yol yapıldığında ön ve arka lastiklerde diş derinliğinde farklılık olur ve yol tutuşu etkileyebilir. Araçla gelen Dunlop Enasave lastikler simetrik desene sahip rotasyonda janttan ayırmaya gerek kalmıyor. Şimdiye kadar da rotasyon sırasında lastiğin janttan ayrıldığına, jantın sabit kalıp lastiğin yer değiştirdiğine şahit olmadım. Jantlar birbirinin aynısı olması lazım (ağırlık, şekil, boya, vs). Belki dediğiniz yerine alışma olayı sert kullanımla ilişkili olabilir. Bu hafta bir rotasyon shorts videosu çekebilirim. Sonuçta elbette karar kullanıcıya ait, kullanım kılavuzu da her 10,000 km'de rotasyonu öneriyor.
@muammerycl
@muammerycl 4 ай бұрын
@@doc.dr.hasanersoz5537 Desen simetrik , eğer asimetrik olsaydı üzerinde dönüş yönü belirtilirdi 👍🏼 İç dış taraf belirtimi farklıdır, dönüş yönü farklıdır. Outside yazısı janttan ayrıldığı zaman tekrar takarken dikkat edilmesi için.
@orkutgul867
@orkutgul867 4 ай бұрын
Merhaba Muammer bey.videolarınız için teşekkür ederim.cok faydalanıyoruz.yaz lastiği takmak istiyorum.benim sormak istediğim aracınız hangi marka lastikle geldi acaba aldiginizda? Onerdiginiz bir marka var mi?
@muammerycl
@muammerycl 4 ай бұрын
Merhaba. Araç üzerinde Dunlop Enasave EC300+ lastikler ile geldi. Ben memnunum ancak değiştireceğim zaman büyük ihtimalle Goodyear efficient grip alacağım. Yuvarlanma derecesi düşük ve Dunloplar gibi A sınıfı ses seviyesine sahip. 2024 model Corollalarda Bridgestone vardı. İyi günler dilerim.
@orkutgul867
@orkutgul867 4 ай бұрын
Çok teşekkür ederim.iyi günler
@mucahitcetinkaya1184
@mucahitcetinkaya1184 8 ай бұрын
Muammer bey merhabalar. bilgilendirme videolarınız çok başarılı emeğiniz için teşekkür ederim. Bugün kışlık lastik almak için gittiğimde lifte aracımı sokarken P konumunda el freni çekili şekilde bıraktım. Lastik değişimi sonrasında P konumundan çıkarken ses geldi. Yanımda eski kasa corolla vardı onda P den çıkarken daha da yüksek bir ses çıkardı. Lifte çıkartırken vites konumu ne olmalıdır.
@muammerycl
@muammerycl 8 ай бұрын
Merhaba. Açıkçası benim aracı personel kullandı. Ben bir şey söylemedim, sadece dışarıdan gözlemledim. Ancak lifte çıktıktan sonra P’ye alıp indiğini düşünüyorum, malum el freni otomatik devreye giriyor. İşlem bittiğinde aracın yakınındaydım ve liftten indirilerken bir ses duymadım. Muhtemelen park kilit dilinin mekanik diş yuvasından çıkarken duyulan sürtünme sesidir. Bu durum benim hoşuma gitmediği için düz veya yokuşa park ettiğimde vitesi P’ye aldığımda ayağımı iki saniye daha frene basılı tutuyorum. Elektronik park freni devreye girince ayağımı çekiyorum. Bu şekilde vites P’den çıkarırken ses gelmiyor. Özel bir durum yoksa lift üzerinde de araç P’de bırakılır.
@yusufmercan3494
@yusufmercan3494 8 ай бұрын
Bu işlemleri yetkili servis mi yaptı, yaptırdığınız yer ne kadar ücret aldı?
@muammerycl
@muammerycl 8 ай бұрын
Bu işlem için özel servis (Otopratik) tercih ettim, yolumun üzerinde olduğu için. Rotasyon, balans ve rot ayarı için 700₺ ödedim. Taksit yaptılar.
@yusufmercan3494
@yusufmercan3494 8 ай бұрын
@@muammerycl peki 10bin kmde rot ayarı gerçekten bozukmuydu yoksa bazı cihazlar kalibre edilmemiş oluyor ve tam tersi rot ayarını bozuyor bunun gibi bir durum mu vardı
@muammerycl
@muammerycl 8 ай бұрын
@@yusufmercan3494 çok küçük bir ayar yapıldığını anladım. Aslında sadece rotasyon için gitmiştim. 120 km/h üzeri hızlarda hafif bir direksiyon titremesi var dediğim için balansları ayarlamak istediler. Rot ayarını da kontrol edip aradan çıkarmak istedim. Check-up gibi. Gittiğim servis işlek bir Otopratik şubesiydi. Başındaki yetkiliyi iyi tanıdığım için lastik konusunda hep oraya uğrarım.
@buteo001
@buteo001 8 ай бұрын
Emeğinize sağlık. Lastiklerle ilgili bir sorum olacak bilginiz varsa sevinirim. Araç kapı içi etiketinde lastik basıncları 160km/h e kadar ön 33 arka 30 psi ama uygulamada ve sizdede hepsi 33 bunun sebebi nedir. Teşekkürler
@muammerycl
@muammerycl 8 ай бұрын
2023 model aracımın sürücü tarafı B sütununda etiket var. Eğer araç boş ve 160 km/saat hızın altında kullanılacaksa hepsinin 32 psi, araç yüklü ve 160 üzerinde kullanılacaksa hepsi için 36 psi yazıyor. Kullanım kılavuzu da aynı bilgiyi veriyor. Ben genelde yüksüz ve hız limitleri içinde kullanıyorum, o yüzden 33 ya da 34 tercih ediyorum. Haftada bir kontrol ediyorum. TPWS bir birim yüksek gösteriyor.
@buteo001
@buteo001 8 ай бұрын
@@muammerycl teşekkürler. Benim aracım 2023 hybrid flamexpack paket 17 inç jant. 225/45r17 etikette ön lastik 33 arka lastik 30 (160km kadar). Sizin belirttiğiniz değerler kitapcıkta 205/55r16 lastik için. Sanıyorum aracınızın lastik ebatı böyle. Konuyu servisden araştırıp sonucunu müsadenizle bilgi olması için buraya yazmak isterim. İyi günler
@muammerycl
@muammerycl 8 ай бұрын
@@buteo001Evet, Dream X-pack dınanım 16 inch jant ve 205/55 ölçülerine sahip. Bu nedenle farklılıklar olabiliyor. Ancak B sütunudaki etiket nihai ve benim kullanım kılavuzu da (sanırım araca özel geldiği için) aynı bilgiyi veriyor. Teşekkürler 🙏
@buteo001
@buteo001 8 ай бұрын
@@muammerycl tabi bendeki etiket de yazan değerlere yani ön 33 arka 30 buna uymam gerekir. Ancak aynı ağırlıkda olan sedan araçlarımız için arka lastik basıncının farklılığı ilginç.
@muammerycl
@muammerycl 8 ай бұрын
@@buteo001 Aslında otomatik vitesli araçlarda önler arkalardan daha yüksek olur. Daha önceden iki farklı otomatik aracımda öyleydi. Fakat e-cvt hibritlerin vites dişli sistemi küçük ve hafif. Elektrikli ve 1800 cc benzinli motorlara rağmen araç ağırlığı 1457 kg (benim ruhsatta yazıyor). Flame ve Passion donanımda yanak ince olduğu için belki araba sert olmasın diye 30 psi önermiş olabilir. Bence de ilginç 👍🏼
@muhammedemincelik1556
@muhammedemincelik1556 8 ай бұрын
Hocam selamlar yeni aldığımız yaris aracımızda lastik basınç göstergesini ayarlayamadım önce lastik rotasyonu mu ayarlamak gerekiyor ondan sonra mı lastik basıncını ayarlamak gerekiyor lastik konumladırmayı başlatıyorum lastik basıncı önce yanıp sönüyor sonrasında ise yanık kalıyor aracı sürerek denedim yine aynı sonuç ama (20-30) km hız ile denedim nasıl yapayım şimdiden detaylı açıklamanız için teşekkür ederim
@muammerycl
@muammerycl 7 ай бұрын
Merhaba. Eğer lastik rotasyonu yapıldıysa bu ayarı yapmak gerekir. Lastik hava basınçlarını kontrol edin, sürücü tarafı direk içinde olması gereken değerler yazıyor, oradan bakarak ayarlayın. Sonrasında TPWS ayarları ile ilgili bir video yayınlamıştım, ona bakarak siz de ayarlanabilirsiniz 👍🏼
@muhammedemincelik1556
@muhammedemincelik1556 7 ай бұрын
@@muammerycl teşekkür ederim
@mehmetgazi5796
@mehmetgazi5796 8 ай бұрын
-Hocam merhaba şerit takip ve acc tüm hybrid paketlerinde standart olarak mı geliyor, birde boş paket ile dolu paket arasında ne gibi farklar vardır ?
@muammerycl
@muammerycl 8 ай бұрын
Merhaba, evet tüm Hybrid’lerde var. Başlangıç hibrit donanımı dream paket, ilk videomda bahsetmiştim, seyrederseniz sevinirim.
@aykter
@aykter 8 ай бұрын
Muammer bey selamlar, yakından takip ediyorum sizi aynı dönemde aynı araçları almışız. Ben size şunu sormak istiyorum, videolarınızı görüyorum depoyu doldurduğunuzda (üstelik tamamen değil otomatik olarak pompanın attığı kadarıyla) sizin göstergeniz 900 küsür km gösteriyorken benimkisi 830-850 km gösteriyor. Bunun sebebi ne olabilir?
@muammerycl
@muammerycl 8 ай бұрын
Merhaba. Hayırlı olsun aracınız. Tüketim ortalaması ile ilgili, biraz daha yumuşak kullanırsanız menziliniz artar 👍🏼
@aykter
@aykter 8 ай бұрын
@@muammerycl 16.000 km'de ortalama 4.4 ancak depoyu doldurmak ile tüketim arasındaki durumu anlayamadım açıkcası. Benim hızım ortalama 80-100 km bu arada.
@muammerycl
@muammerycl 8 ай бұрын
@@aykter Menzil hesabını tüketim ortalamasına göre hesaplar. Tahmini bir değerdir ve kullanım şeklinize göre değişkenlik gösterir. Ancak son dönem tüketim ortalamasını temel alır. Son dönem ile kastedilen bir süre gidilen km’dir ancak kesin bilgiye ulaşamadım. Çünkü benim ortalamam hep 3.9’u gösterdiği halde depoyu tetik atıncaya kadar doldurtuyorum ve menzil hep değişiyor. Oradan biliyorum.
@aykter
@aykter 8 ай бұрын
teşekkür ediyorum iyi günler dilerim.@@muammerycl
@ibrahimseval3039
@ibrahimseval3039 8 ай бұрын
Iıı deme den eee başka bişey anlamadim
@muammerycl
@muammerycl 8 ай бұрын
Daha iyisini senden bekliyoruz 👍🏼
@fatihyilmaz2038
@fatihyilmaz2038 6 ай бұрын
İnsanlar bir sürü emek verip videolar çekiyor.Sadece montajı belki 2 saat sürüyor.Muammer beyden çok istifade ettim.Lakin sizin gibi insanlar yüzünden insanların hevesi kaçıyor, bizlerde bilgiden mahrum kalıyoruz. Merak ediyorum hayatta bir kimseye bir faydanız oldumu? Yanlış anlamayın soru soruyorum?
@fatihyilmaz2038
@fatihyilmaz2038 6 ай бұрын
@@muammerycl Muammer bey çok istifa ettik sizden,Emeğinize ve Ağzınıza sağlık. Allah razı olsun.
@muammerycl
@muammerycl 6 ай бұрын
@@fatihyilmaz2038 Çok teşekkür ediyorum. Videolarım sizin gibi değerli insanlar için, faydalı olmasına çok sevindim 🙏
@errolflyne4630
@errolflyne4630 19 күн бұрын
Muammer beye de laf söyleyen çıktı ya, meğer seslendirme sanatçısı değilmiş onu öğrendim. seslendirme üstadı normal vatandaşmış.
2023 Toyota Corolla Hybrid Servis Ziyareti ve Sorular
13:01
Muammer Yucel
Рет қаралды 9 М.
مسبح السرير #قصير
00:19
سكتشات وحركات
Рет қаралды 11 МЛН
Magic or …? 😱 reveal video on profile 🫢
00:14
Andrey Grechka
Рет қаралды 61 МЛН
拉了好大一坨#斗罗大陆#唐三小舞#小丑
00:11
超凡蜘蛛
Рет қаралды 16 МЛН
Фейковый воришка 😂
00:51
КАРЕНА МАКАРЕНА
Рет қаралды 6 МЛН
Honda Civic LPG vs Toyota Corolla Hybrid - Hangisi?
28:58
Otomobil Dünyam
Рет қаралды 51 М.
2023 Toyota Corolla Hybrid, ilk 15.000 km bakım öncesi.
15:41
Muammer Yucel
Рет қаралды 2,2 М.
مسبح السرير #قصير
00:19
سكتشات وحركات
Рет қаралды 11 МЛН